Droga na HighStakes I---[---------------------------------]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 30 sie 2009, 23:43

Dzisiaj ze względu na kaca (tak to jest jak sie przestaje pić o 17.00!!!) wieczór mam mało pokerowy.

Najpierw wyrzuciłem sobie w błoto 11$ na turek na heypoker-brak-polskiej-licencji! - na który za bardzo nie mialem ochoty. Moje zniechęcenie dwukrotnie spotęgował mazak - za pierwzym razech durnie rozegrane QT kosztowalo mnie 1/3 stacka - kolejne 30% oddałem mu AJ vs 22 - reszta postanowił zabrac Aleks ze swoim AK na T9. Taki mały donkament zafundowałem kolegom forumowiczom :-0

Co do HU - sesja krótka - ale w miare udana - bankroll wprawdzie stoi w miejscu przez wdupione MTT - ale wykresik HU idzie powolutku do góry :-)

Biorę się powli za pisanie artykuły w mojej strategii w HU - ale idzie mi to ciężko - gra HU ma pewną specyfikę, którą trudno jest przelać na papier.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 31 sie 2009, 07:02

SithJarr pisze:Biorę się powli za pisanie artykuły w mojej strategii w HU - ale idzie mi to ciężko - gra HU ma pewną specyfikę, którą trudno jest przelać na papier.

Bez kitu... :-)

Rozżalony przegraną w poprzednim turnieju Hey (tym za $5.50) też sobie testowo wszedłem na HU, by oddać komuś kolejne $5.50. I o dziwo, nie oddałem. Przeciwnie. Trafiłem na super agresywnego gościa, który zestackował się ze mną w pierwszym rozdaniu. Cała gra trwała 20 sekund.

Sytuacja była o tyle dziwniejsza, że żaden z nas nic nie miał. Moja ręka A7o, jego J4o, stackowanie (nie od razu, mniej więcej po 4b) było na flopie 99T, river i turn nic nie zmieniły. Obaj zagraliśmy źle. Tylko że on zagrał bardziej źle. :-) Moje wytłumaczenie może być jedynie takie, że myślał to samo co ja - że przeciwnik na pewno nie ma tej 9 i że pokażę mu betem, że to ja ją mam. No ale i tak źle dobrana ręka do tego u niego...

Dlatego właśnie zacząłem więcej o tym myśleć. Czekam na jakiś fajny tekst od Ciebie. Nie musi być zaraz jakieś kompendium wiedzy. Tylko taki naprowadzacz na dobre tory.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 02 wrz 2009, 00:11

Widać pisnie bloga mniemotywuje - osttnio bardzo mało czasu na grę - weekend był bardzo suto zakrapiany - dzisiaj od rana dochodzę dopiero do siebie.

Udało mi się pyknąć tylko dwa headsy - ale trafilen na niesamowitych donków.

1. Megamurek - w zasadzie dal sie wyblindowac do 400 czipsow bez walki - takich lubie najbardziej - łatwo się gra i nie ma raczej niespodzianek (prosta sprawa - tracisz inicjatywę to spadasz)

2. Idiota fish i donk - gracz który pakuje polowe stacka preflop. Najpier moja cierpliwoć popłaciła - skróciłem go mocno KK na JJ - potem AKs przegralo z T5 (tak - sprawdzil allina z T5 majac jeszcze z 20 BI). Drugi raz przy wyzszych blindach AK zostalo sprawdzone przez QT - tym razem bez niespodzianek

Bankroll może bez rewelacji - ale zawsze + 20$ w góre - jak na 30 minut gry to nie jest źle. Myśle ze jeżeli nic się nie przytrafi nieszczęśliwego - jest szansa na regularne SnG 20$ jeszcze we wrześniu.

Bankroll na dzien 1. wrzesnia - 802 USD
Obrazek

Forma na razie utrzymuje się HOT - ciekawe czy kiedyś się rekinka dorobię :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 03 wrz 2009, 01:30

Dzisiaj dzień prawie bez gry - jedno HU pyknięte.

Dwa ciekawe rozdania w dziale analiz

Nareszcie wzrost formy - Super Hot brzmi pieknie

Obrazek

Wykres prawie bez zmian tylko +9$
Obrazek

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 03 wrz 2009, 10:02

Oho, Mistrz Jedi wytrzeźwiał i grinduje ;) Świetnie wygląda wykres ostatnich ~50 rozdań. Oby dalej piął się w górę w tak drastyczny dla przeciwników sposób :smile:.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 03 wrz 2009, 23:28

Niesamowite jest to - że od momentu jak wróciłem do pisania mojego bloga - moj skill pokerowy został chyba wyrwany do tablicy dawno juz nie gralo mi się tak dobrze jak ostatnio. Niezle ready (chocby wczorajsze sprawdzenie z setem - zamiast allinowania się; albo pociągnięcie KK do końca na śmierdzącym stole) oraz w miare spokojna i przemyslana gra - dają niezłe rezultaty.

Przeczytałem jeszcze raz Moshmana (to taka książeczka o graniu HU) - wyciągnałem z niej dwie podstawowe umiejętnosci:
1. staram sie w miarę rozsądnie budować pulę - już na flopie sprawdzając raise/bet staram się przewidzieć jak duża pula urośnie na river oraz czy karta jaką trzymam lub czy draw do którego zbieram są tego warte

2. Staram się na każdym etapie partii maksymalnie koncentrować nad tym - jaki zakres ma przeciwnik - udalo mi się ograniczyć ilość nieudanych cbetów oraz zagrań na turnie; kilka razy udało mi się wychwycić próble blefowania z nietrafionym drawem - ogolnie troche lepiej czytam przeciwników. Inna sprawa - na stawkach SnG 10 jest mniej debili - wiec troche latwiej się czyta ich grę.

Chociaż przyznać trzeba że donki też się zdarzają - dzisiaj przekozackie rozdanie na SnG 10$ tempo normal (może służyć za iealny przykld gry przeciwko Maniakowi - więcej znajdziecie w moim artykule o HU... jak go kiedyś skończę...)

----------------------------------------------------
Ongame, $10/20 Hold'em HU SnG, 2 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
thygard (Button): $1,510
SithJarr1 (BB): $1,490

Dealt to SithJarr1 :Ad :9h

Pre-flop:
thygard raises to $120, SithJarr1 calls $100

Flop: ($250) :9d :5c :3h (2 Players)
SithJarr1 checks, thygard bets $1,390, SithJarr1 calls $1,370

Turn: ($3,010) :Td (2 Players)

River: ($3,010) :2s (2 Players)

Results:
SithJarr1 Showed :Ad :9h
thygard Showed :9c :Qd
SithJarr1 wins $2,980
------------------------------------------------------

Dzisiaj też pierwszy raz trafil mi się prawdziy regulars na SnG 10$ - kolo 800 rozegranych SnG - ROI 6% - 5 wygranych HU pod rząd - na szczęscie zamiast zdobyć Super Hot -> stracił swojego Hot'a przy nicku - i oddał mi 9$. Miło...

Wykresik na sharku jak poniżej - coraz bardziej go lubie:

Obrazek

Wrześniowe ROI na poziomie 45% bardzo mi odpowiada :-)

Odkyrwam sobie coraz więcej f-cji w sharkscope - ostatnio wpadl mi w oko taki wykresik jak dochód w kolejnych miesiacach. Mam nadzieję że ta tendencja się utrzyma:

Obrazek

Bankroll podskoczyl przez bonus i dzisiejszą sesję - wynosi 893 usd.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 05 wrz 2009, 00:51

Dzisiaj zrobiłem sobie mały test (zamierzam go powtarzać co jakiś czas). Zastanawiam się jak to jest grać w pokera jak się kompletnie nie ma na to ochoty. Mialem ciężki dzień w pracy - potem żona zostawiła mnie na 4h z dzieckiem i poszła na ploty - o godzinie 22 byłem więc kompletnie wykończony. Jako że jednak Pro Poka Playa musi umieć grać zawsze - postanowiłem ze trzy HU pykne (chyba ze przegram 2 pierwsze - wtedy eksperyment uznam za nieudany)

Pierwsze HU w plecy - troche się dałem wyblindować - zostało mi okolo 1000 czipsow jak zahaczylem flopa wreszcie - mialem srednia parke - na turnie dostalem dwie pary - ale pojawily sie 3 karty do strita - dalem duzy bet - i na river stol ulozyl sie JxQTK - ja mialem to JT - dostalem allina i musialem sie zawinac - zostalo mi moze z 450 czipsow - zaalinowalem sie z AT - dostalem call od QQ i niestety nie pomogl mi board.

Drugie HU na szczescie szybki - frajer typu DEBIL-DONK-MANIAK - dostaje AQ - przebijam do 60 - koles wali do 120 - ja call - flop Q82 - koles allin - ja call - pokazuje 62.

Trzecie HU nudne jak diabli - przeciwnik donk i Loose Passive - udalo mi sie wyczekac TPTK i skrocic go do 400 czipsow - potem krotki allin AK na Q6 (Q na flopie A na turnie).

Dzięki temu dzień na delikatny plusik (ale bardzo delikatny bo 40-33 = 7$) - ale udało się osiągnać jedną piękną rzecz:

BANKROLL przeskoczyl 900$ - i wynosi teraz... 900.35$ :-). Jeszcze jakichs 40-50$ brakuje mi do grania SnG 20$ - bo tak kolo 940 chcialem wskoczyć. Mam nadzieje ze skilla mi nie braknie - bo na SnG10$ jest FATALNY POZIOM.

Zrobilem male podsumowanie graczy z ktorymi gralem we wrzesniu (malo gralem to dalo rade zrobic podsumowanie). Co ciekawe - nie szukalem donkow - czekalem zawsze przy stole az ktos sie dosiadzie. Stawki są SnG 10$ - moze ze 2-3 piątki i jedna 20$

Obrazek

Do tego ten a17g - roi ma z sitkow 10 osobowych
MasterAlu - regulars na Hu 10$
stevdoro - gral slabo - ale troche HU ma zagranych

Ogolnie - donkownia czerwono jak na giełdzie w czasie kryzysu

Obrazek

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 05 wrz 2009, 02:17

Gratuluje Sith. I to az 3 rzeczy.

Po pierwsze - prowadzenia bloga. Dla mnie to kopalnia wiadomosci, kazde rozdanie ktore wklejasz analizuje po 3x i mysle jak ja bym to zagral.

Po drugie - sposobu przekazywania informacji. To chyba najbardziej edukacyjny blog na naszym forum.

I po trzecie - skilla. Wykres rewelacyjny.

Oby tak dalej, bez tiltow, skokow na wyzsze stawki i innych glupot ktore sa najwiekszym bledem dobrych graczy.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 wrz 2009, 00:00

glory glory man united, dzięki - ale masz w tym dużą zasługę. W momencie jak ja stałem w miejscu Ty zacząłeś wrzucać bardzo ładne sesje HU - nie dużo sztuk - tylko po prostu 2 dziennie do przodu. Podliczyłem szybko korzyści wynikające z rb oraz z ROI - i wyszło mi że lepiej grać duuużo mniej - ale za to przykładać się do każdego HU tak, jakbym walczył o nerkę. Odstawiłem zupełnie Turbo (chyba ze widzę że jakiś maxi fish siedzi - taki z ROI -25% - wtedy mam pewność że Loosie Passive a nie Maniak).

Co do przekazywania informacji - o wiele lepiej bylo na ipoker - tam byly swietne historie rozdan - ale udało mi się już dokopać do Hand History w ongame - wiec zaczynam i z ongame wrzucać.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 wrz 2009, 00:20

Dzisiaj mało grania - dziecko dało mi w kość. Rozegrałem w sumie 3 HU - dwa na ipoker oraz jedno na ongame.

Na ipoker wpadl mi jakis zalegly bonus - 6$. Szybkie Hu za 5$ oraz za 10$ - na koncie czeka 20 - może się jakieś MTT trafi ciekawe - albo będzie na turki forumowe.

Ciekawe HU BI 10$ mialem na Ongame - przeciwnik z idealnymi statami - a okazał się ciężki do gry - kolega grał umiarkowanego LAG'a - więc w sumie trudny partner do HU.

Obrazek

Dopiero po dwóch showdownach zrozumiałem dlaczego takie ma fatalne staty:

Ongame, $10/20 Hold'em Cash Games, 2 Players

Board:
mvpboix (Button): $1,920
SithJarr1 (BB): $1,080

Dealt to SithJarr1 :9s :9h

Pre-flop:
mvpboix raises to $40, SithJarr1 raises to $120, mvpboix calls $80

Flop: ($270) :6d :5s :4h (2 Players)
SithJarr1 bets $240, mvpboix calls $240

Turn: ($750) :2d (2 Players)
SithJarr1 bets $720, mvpboix calls $720

River: ($2,190) :Ad (2 Players)

Results:
SithJarr1 Showed :9s :9h
mvpboix Showed :9c :5c
SithJarr1 wins $2,160

zaraz potem kolejne rozdanie

Ongame, $15/30 Hold'em Cash Games, 2 Players

Board:
mvpboix (Button): $690
SithJarr1 (BB): $2,310

Dealt to SithJarr1 :Ks :Ah

Pre-flop:
mvpboix raises to $60, SithJarr1 raises to $180, mvpboix calls $120

Flop: ($405) :7s :6c :Ac (2 Players)
SithJarr1 bets $270, mvpboix raises to $510, SithJarr1 calls $240

Turn: ($1,425) :3s (2 Players)

River: ($1,425) :Kd (2 Players)

Results:
SithJarr1 Showed K:spade: A:heart:
mvpboix Showed :6s :5s
SithJarr1 wins $1,380

Nie wiem jak można rozegrać 1500 sitkow i tak grać - przeciez to człowiem musi się czegoś nauczyć...

Bankroll na poziomie 909$ - powoli więc dąże do celu - czyli 1000 USD :-).

Dodano o 2.20

Spać nie mogłem - kolejne HU pyknięte i kolejne +9$ na koncie

Bankroll: 918$

Obrazek

W tym miesięcu mam już zysk na poziomie 75$ - to prawie tyle co przez sierpiń - a jest dopiero 6 września :-) Szkoda że mam tak mało czasu na pokerka ostatnio - gdybym zajął się tym na studiach - pewnie nie musiałbym teraz do roboty chodzić :-)

Obrazek

Jakbym utrzymał takie ROI na SnG 50$ (coś koło 45%) to byłbym chyba najbogatszym graczem na naszym forum :-). Ale chyba w długim okresie nikt nie ma takiego.

Na próbie 150 HU ROI na SnG 10$ mam na poziomie 7.5% - nie jest to może dużo - ale przy 10% rake na heypoker-brak-polskiej-licencji! to też nie jest źle.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 06 wrz 2009, 09:52

Już chyba nie mogę tego przeglądać, bo będę się bał z Tobą przy stole na forumowych siedzieć. :-)

Ale co z artykułem, który miałeś popełnić? Czyżbyś przygotowywał od razu wersję do druku w cardplayerze? A może coś przegapiłem? :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 wrz 2009, 10:19

Na forumych MTT to ja jestem dawcą - ostatnio na Hey rozdałem stack mazkowi i alekosowi w 5 rozdaniach :-)

Artykuł powstaje - tego się nie da napisać w 3 dni :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 wrz 2009, 23:34

Dzisiaj niesety pierwsza wdupiona sesja - dzien od początku mi się zapowiadał słabo - rano rozegrałem dwa HU - i wynik -2$ - poszło na rake - ale ogólnie jakoś ciężko mi się grało

Wieczorkiem kolejna porcja HU - ale soft mnie dzisiaj nie rozpieszczał - same shity na start + same nietrafione flopy - a jak coś trafiłem to albo miałem drugą najlepszą rękę - albo przegrywalem przez badbeata

Pierwsze wjebałem - dwie pary na flushdraw - spadl 3 kier i jedno BI w plecu

Drugie - z megadebilem i durniem - z takim kretynem jeszcze nie grałem swoją drogą - a odpadlem siemisznie - board KKK - ja AQ - turn Q - ja raise - koles allin ja call - pokazal AK :)

Trzecie HU - dwie pary na top parę - i river sparowal board - i moje dwie parki poszły się walić.

Czwarte HU - wygralem coina A7 na 44 (4 na flopie ale trit na river dla mnie)

Ogólnie dzień słabo - 2.5 BI (bo jeszcze rake).

Wreszcie ten moment musiał nadejść - szkoda że mój wspaniały rush się skończył.

Mam nadzieję że jutro będzie zdecydowanie lepiej

Bankroll: 892 USD

ROI zbliża się do normalnego - total profit też niestety trochę poleciał... nic - trzeba jednak będzie jeszcze popracować troche przez wrzesień :-)

Obrazek
Obrazek

Edit: Bankroll 881 - naprawdę ciężki downswing mi przyszedł

Edit: 870 - moje Top para nadziala sie na AA

Podsumowując - dzień zakończony na -5 BI - w zasadzie cofnąłem się o 3 dni grania. Jutro muszę na spokojnie przeanalizować - czy to kwestia złej gry - czy po prostu wariancja dała o sobie znać.

Wykres na koniec sesji:
Obrazek

Jeżeli jutro będzie podbnie źle (- 2BI max) - przejdę na moment na SnG 5$ dla rozluźnienia...

Edit:

To się rozluźniłem na BI 5$ - trips na tripsa z lepszym kickerem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kończe na dzisiaj bo czuje że Tilt wisie w powietrzu...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 07 wrz 2009, 07:57

Dzisiaj nawet wstałem wcześniej aby historie HU obejrzeć - i myślę że jednak jakichś wielkich błędów nie popełniłem jednak

1. HU - dwia parki - bet mocny na flopie - kolega dolozyl - bet o pot na turnie dolozyl - na river 3 kier - ale bylem juz commited - allin - i nadzialem sie na kolor uzbierany przeciwko oddsom. Sporo takich rozgrywek wygrywalem - jedyny moj blad to moze to ze zostawilem sobie za malo zetonow na river - i niepotrzebnie się robiłem pot commited

2. board KKKQx ja QT na lapie. Kolega dal allina - ja sprawdzilem - mia AK :-) - tutaj trochę soft mnie wystawił - fula króle na dawy się nie zrzuca :-)

3. Kolega slowplayowal KK - na uzbieralem dwie pary na turnie - dalem allin - donk sprawdził - i river sparował board - dając mu lepsze dwie pary. Jakies 80% przy allinach mialem - wiec tez raczej dobrze zagranie

Błędem było że tutaj nie skonczyłem sesji - ale pozwoliłem sobie jeszcze na dwia gry (na szczeście jedna już za mniejsze BI)

4. board 862 - ja A8 - przciwnik ostro atakuje na flopie - stawiam go na allinie - pokazuje AA :)

5. Ja mam T7 - flop A77xx - kolega miaj K7 - i kolejne HU w plecy

W zasazdie co do pierwszego oraz czwartego mogę mieć do siebie pretensje - bo troche za bardzo agresywnie grałem. Ale przez całą sesję miałem taką plażę w kartach - że musiałem agresywnie grać jak już coś miałem - zwłaszcze że rywale też loose.

Tak więc chyba jednak skilla nie straciłem - po prostu los zabiera mi teraz nienaturalne 40% ROI.

Od dzisiaj zmieniam trochę zasadę - po 2 wjebanych HU pod rząd - kończę sesję - może metoda Glorego mi się sprawdzi.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 07 wrz 2009, 09:17

SithJarr, kilka dni mnie nie było a Ty tu tak wymiatasz na tym ongame :P No wykresik bardzo ładny. Widzę, że bardzo wziąłeś sobie do serca to utrzymywanie się z pokera :P Już jestem ciekawy jaki będziesz miał profit na koniec września.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 07 wrz 2009, 20:28

SithJarr, jedna uwaga przy analizie przegranych partii. Nie skupiaj się tylko na ostatnim rozdaniu (chyba ze partia byla bardzo krotka). Zobacz jak to sie stalo, ze jeden przegrany all-in pozbawil Cie szans na wygranie HU. Bo bledy jesli sa, to zazwyczaj leza gdzies indzie (A) nie wypracowales przewagi B) all inowales sie na rownych stackach).

Podstawa gry w HU - czym gorsi przeciwnicy, tym wieksza sobie trzeba blokade na all-in zrobic i nie wrzucac wszystkich zetonow jesli sie nie ma przewagi 3:1 lub nutsa :).

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 07 wrz 2009, 23:31

Jutro wrzuce wykresy bo mi sie bateria konczy a ladowarki nie mam :-0

Przede wszystkim - dzięki Glory za rady - przeanalizowalem dzisiaj te partie pod kątem Twojej uwagi - i rzeczywiście - brak szczęscią był ewidentny - ale też trochę za bardzo na to szczęście się zdałem.

Dzisiaj dwa HU rozegrane 10$ (mialem grać 20 - ale deadprez tak dziwnie sie na mnie przez gg spojrzał z wyrzutem - że zagralem 10 (i dobrze))

1. grałem z kompletnym chamem i cwelem - obrażał mnie przez całe HU - non stop wyzwiska - po kazdej pul obrażał moją mamusię - i allinował się z any2. Doczekalem sie KK - alliny preflop (mialem kolo 900 - blindy 15/30) - pokazal A2. A na flopie - ale spadl 4 trefl na river i wygralem kolorem.

Mialem 1800 zetonow - przepychamy sie troche - na blindach 25.50 rozdania dostaje KK. Alliny preflop - fjut pokazuje A2. Krol na flopie - kolor do dwójki dla barana na river :(
Zostaje mi 1100 - dwa szybkie alliny - koles fold - mamy po równo. Długa przepychanka - Dostaje A6 - allinuje sie (blindy juz 100/200) - stackuje sie - fjut sprawdza - flop xy6 - koles obraza moja mamusie - turn 7 - chuj sie smieje - river 6 :-). Jak mi szkoda bylo ze chat sie wylacza zaraz po HU - a nie jak na ipoker mozna jeszcze pogadac... Mialem chama zgłosić do ongame - ale potem pomyslalem ze szkoda donka płoszyć...

Drugie HU juz bardzo dobra A-game - agresja jak trzeba - fold jak trzeba - bardzo dobra kontrola puli. Przy stackach 2400/600 - wale allin z AK - kolega sprawdza z AJ - i po zawodach

Dwa HU do przodu - i grałem znowu poprawnie - zadowolony jestem z dzisiajszej sesji - mimo ze dopiero 1/3 downswinga odrobiłem

Raz jeszcze dzięki Glory za rady - okazały się bardzo konstruktywne!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 08 wrz 2009, 07:11

SithJarr pisze:Mialem chama zgłosić do ongame - ale potem pomyslalem ze szkoda donka płoszyć...

Ale wiesz, że można wyłączyć czat? :-)

Tak tylko pytam... :-)

Po co się denerwować? Zwijasz czat do dołu i już nie słyszysz niczego, co mogłoby Ci zakłócić grę. Na ongame jest jeszcze dodatkowy bonus do tego - powiększa się historia i dzięki temu cały czas ładnie widać rozdanie. Dla mnie bomba. Ostatnio z czatem gram tylko forumowe.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 08 wrz 2009, 20:30

SithJarr, gratuluje utrzymania nerwow na wodzy w pierwszej grze.

wheeny, chatu nie ma sensu wylaczac, bo samemu mozna go uzywac do tiltowania przeciwnikow. Ja tam regularnie im pisze "nh donk" jak mnie z jakims badziewiem calluja. A pozniej usztywniam gre, a Ci ze zlosci calluja jeszcze wiecej :).

BTW: Stih nie wiesz czy w Sharkscope mozna wyciagnac info ile HU na ile granych sie wygralo? Chocby bez podzialu na stawki.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 08 wrz 2009, 22:26

wheeny - nie zdarzylo mi się jeszcze aby dobry gracz obrazal mnie na chacie - nie warto wylaczac chata bo tracisz jedyne mozliwe info o stanie psychicznym oponenta. Co wiecej - teksty typu "nh donk" lub moj ulubiony: "ask daddy for more pocket money (zwlaszcza na hu cash)" częsti wyprowadzają przeciwnika z równowagi - przec co popełnia błędy.

Poza tym - nawet wypasieni HU gracze twierdza ze warto czasem pogadac na chacie - tylko nalezy kompletnie olewac co sie tam pisze - czesto przeciwnik odpisujac troche sie dekoncentruje - przez co mamy 1-2% wiecej do ROI :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 wrz 2009, 23:25

Od dwóch dni powoli odrabiam straty.
Jedno Hu wygrane przedwczoraj, wczoraj pyknięte dwa do przodu za 10$# i jedno w plecy za 5$. Dzisiaj dwa HU - w jednym pechowo - z top setem nadzialem sie na streight draw - kolega mocno podbil - ja allin - i mu doszlo (jakies 20% mial).

Drugie HU w miare łatwe - przeciwnika skrocilem do 150 czipsow majac Fula na jego tripsa. Zostalo mu 150 - polamal mi AA swoim 54 - odrobil do 300 - potem kolega alliny z any2 - chyba ze akurat mialem monstera - to akurat zrzucal preflop (AA KK i AK mi nie zarobily) W koncu sprawdzilem z JJ jego allina - pokaza KQ - ale tym razem juz mu brakolo szczescia - na Asy poszlo cale

Dzieki temu sesja na zero (minus rake w zasadzie) - ale wazne ze nie w dół...

Ponad polowa downswingu odrobiona z 965 na 993 - zostalo jeszcze 20$ do odrobienia i zapierdzielam znowu w góre śpiewając "nas nie dogoniat"

Obrazek

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 11 wrz 2009, 04:48

Niestety cały czas mam bardzo mało czasu na grę - dzisiaj udało mi się jedno HU pyknąć.

Przeciwnika miałem niezłego - ROI na poziomie -65% - wyszło z tego bardzo ciekawe HU - kolega był "miszczem blefu" - dzięki temu kilka sporych pul zdobyłem mając trzecią najlepszą rękę.

Udało mi się nagrać ten pojedynek - musze tylko troche dopracować komentarz - i wrzucę go może jutro do działu analiz

Bankroll ponownie wrócił do kwoty 903$ - tak wiec równowagę psychiczną powoli odzysuje :-)
Niech mi jeszce tylko sharkscope odda forme HOT - i będzie lux-malina

Obrazek

Jutro postaram się wrzucić do analizy zapis z tego pojedynku

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 wrz 2009, 00:04

Cały czas dupa z czasem - doszedlem do jednego HU dziennie :(

Wczoraj kolo 4 rano wyszedlem do fabryki - wrocilem dzisiaj kolo 22. Szybkie HU Turbo wieczorkiem - i lulu. Mam juz dwa HU do poprawienia komentrza i wrzucenia na forum - tylko nie wiem kiedy znajdę czas zeby to zrobic - postaram sie w weekend.

Z dobrych wiadomości

Forma: Hot
Obrazek
Obrazek

Wykres - wraca do normy
Obrazek

Bankroll - 912 usd - tak wiec downswing odrobiony - teraz pozostaje dalej wspinać się w górę :)

Awatar użytkownika
polak13
-#VIP
-#VIP

Postautor: polak13 » 13 wrz 2009, 07:11

Można wiedzieć w jakiej sieci grasz te HU ? Ja gram na bwinie i beszczelnie się pochwale że w 3 dni zrobiłem z 5$ 200$(dowody mogę wrzucić jak ktoś nie wierzy)ale to i tak do twojego rolla śmieszna suma.Jakie powinienem grać HU z bankrolem 200$?Gram narazie takie od 2,20$ do 5.50 ale zdarzyło mi się wczoraj zagrać 10 osobówkę z wpisowym 22$ a nawet 1vs1 z wpisowym 54$.I teraz się waham bo chyba nie można kusić tak losu jeśli nie stać nas na tego typu imprezy.

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 13 wrz 2009, 08:25

No, no rewelacyjny blog Sitth. Wyniki gry w HU jeszcze lepsze :mrgreen:. Czytam sobie trochę, analizuję i wielkie dzięki dla Ciebie za wytrwałość i rzetelność w prowadzeniu bloga, bo dzięki Tobie nie jednemu gra się łatwiej, a może i ja spróbuję gry HU.
Jakieś szczególne rady na początek???
Czy Ty masz subskrypcję SharkScop'a czy tylko z darmowych funkcji korzystasz???

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”