Droga na HighStakes I---[---------------------------------]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 14 lut 2009, 02:07

Witam

Ostatnio jakos nie mialem za bardzo o czym pisac - malo grania w karty bylo. Ostatnio udalo mi sie chyba pokonac tilta - dzieki wygranemu MTT (70$ do przodu), 24 miejscu w 3000 R/A (jakies 34$). Do tego wyrobilem bonusik na chili (100$ do przodu).

Bankroll na dzien dzisiejszy to okolo 375$ - tak wiec nie jest zle - jak na moje warunki jest to juz pula pozwalajaca troche pograc.

Jest 13 lutego - czyli okolo 16 dni zajelo mi odrobienie ostatniego swojego debilizmu - i to z pomoca niezlego bonusa. Ale przez ten czas bardzo malo gralem - ale to chyba nawet lepiej dla mnie :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 22 lut 2009, 13:26

Hej

Z racji tego ze malo ostatnio pykam w pokerka moj blog nie wyglada za ciekwe. W zasadzie zero sukcesot - bankroll caly czas krecil sie kolo 300$. Udalo mi sie nadudowac w pewnym momencie do 350 - i znudzony holdemem zaczalem szukac alternatywy. Blackjack odpad - nie zmam zasad - ruletka tez mi nie odpowiada od czasu jak grajac progresją wdupilem 80$ jakis czas temu. Wybor moj padl na OMAHA Pot Limit - szybki internetowy kurs zasad - i pyknalem soebie kilka cash HU - w plecu jakies 60$. Ale zaczalem powoli rozumiec te gre - udalo mi sie odbudowac do jakichs 320$ - po czym trafily mi sie fajne dwa rozdanka.

Bankroll kolo 410$ wiec wreszcie do przodu troche
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 22 lut 2009, 17:15

Pozwol ze skomentuje. traafiles na super mega donkow i ich oskubales , nie ma to jak traafiajac nuttsa zobaczyc duzy bet od przeciwnika. po pierwszym graczu widac juz na pocztaku ze betuje nic na preflopie. gratki szukaj wiecej takich donkow bo w omahe % ich jest chyba wiecej

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 16 mar 2009, 23:54

Hej

Dawno tu nic nie pisalem - ostatnio ze wzgledu na nawal pracy (ponoć idzie kryzys - trzeba sie brac za robote) oraz nadmiar oboawiazkow rodzicielskich (konia z rzędem temu kto mi powie jak polaczyc powrot z pracy o godzinie 19 z opieka nad dzieckiem i aktywnosci pokerowa) - zrobilem sobie mala przerwe. Wyplacilem troche grosza z chili - zostalo mi jakies 20-30$ na rozmnozenie :-) Mam nadziej ze jako to poleci do przodu.

Ale stalo sie to na co bardzo czekalem - rusza liga HU - tak wiec minimum dwa pojedynki w tygodniu bedzie trzeba rozegrac zeby nie wyjsc z wprawy. Do tego za 2 tygodnie poznac :-) - tak wiec powoli trzeba brac sie za granie - i aktualizacje bloga

Juz niedlugo HU z radostem - bedzie o czym pisac - ciekawie sie z nim gra w koncu :-)

Pozdrawiam
Sith Jarr

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 17 mar 2009, 08:39

Witam ponownie
akurat wczoraj byl mowa o Tobie na SB wiec dobrze ze dales znac na blogu ze zyjesz :)
jak nie widziales to wpisalem Cie na liste do pokoju ze mna i Tosiakiem,jak pasuje to sie jeszcze zgadamy,my przyjezdzamy okolo 14-15
powodzenia w Poznaniu i w lidze HU
pozdro

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 19 mar 2009, 01:13

Żyje - mam sie niezle - ale nie za bardzo mam jak pogodzic gre z praca i opieka nad dzieciakiem - zrobilem wiec sobie krotka przerwe od grania - zwlaszcza ze musialem malzonke uspokoic przed Poznaniem.

Chociaz nie powiem - czekalem na informacje o rozpoczeniu ligi HU z niecierpliwoscia

Dzisiaj pierwsza gra po przerwie - HU z Radostem - do przodu 2-1 - wiec ogolnie jestem zadowolony

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 25 mar 2009, 01:25

Dzisiaj odrabianie zaleglosci

Rozegralem zalegle spotkanie z alvesem - wynik zadowalajacy (2-0 dla mnie ) oraz z gregsanem (wyniek niezadowalajacy: 2-1 dla grega)

Gralo sie ogolnie przyjemnie - pierwszy mecz z gregiem byl jednak mocno nieudany - za malo aresji z mojej strony i jakos tak mnie wypunktowal (mimo ze w pewnym momencie zostalo mu tylko 500 czipsow)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 30 mar 2009, 00:09

Powoli dochodzie do siebie po wczorajszej nocy - czas wiec na male podsumowanie wczorajszego dnia zwanego bwin-brak-polskiej-licencji! POKERKINGS POKER TOUR

Był to dla mnie debiut w grze live - tak wiec niektore uwagi należy traktować jako opinie kompletnego nowicjusza :-)

W kwestii organizacji:
Rewelacja - turek przygotowany naprawde profesjonalnie - cala impreza szła sprawnie. Hotel bardzo OK (przyzwoita cena - super jedzenie - alkohol w rozsadnych cenach itp). Ogolnie - wielkie gratki dla organizatorow - KAWAŁ DOBREJ ROBOTY!!!

W kwestii karcianej
Byl to moj debiut live - i na moja gre mial zly wplyw brak wiedzy o tym, że odpadniecie nie jest koncem gry - lecz w zasadzie dopiero jej początkiem :). Do przerwy mialem stack nieco powyzej poczatkowego - stol byl bardzo sympatyczny i przyjazny poczatkujacym (pozdrowienia dla Lukiego, Pabla, Tosiaka, Mazaka, Asape wraz z towarzyszka życia oraz całej reszty której nie pamietam z nickow!!!. Sporo szczescia mialem ze zaczalem tutaj - nikt nie wytykal bledow - dawano szanse na ewentualne poprawienie zlego podbicia czy pomylonego żetonu. Sielsko i anielsko. Niestety ze względiu na rozwiązanie sie stolika zostałem przeniesiony do jakiegos megapro stołu (razem z Lukim) - tam juz nie bylo litosci dla fishow. Szybko sie wykrwawilem na blindach - jedna proba steala z A9 zostala bezlitosnie zreraisowana. W koncu moje allin TT zostalo sprawdzone przez AT pozniejszego zwyciezcy imprezy - i jako dealare rozdalem A na flopie.

Turniej skonczylem na kiepskiej pozycji - ale zgubil mnie chyba brak agresji i nieumiejetnosc grania ze slabymi kartami (a ogolnei dostawalem straszny syf).

Po odpadnieciu rozpoczela sie czesc nieoficjalna - sympatyczny SnG 10 osobowy w doborowym towarzystwie. Imprezowe klimaty - duzo gry loose na pograniczu fishowania - nieustanne starcia z Coolenem - oraz doskonale karty - i udalo mi sie dotrwac do HU. W moim posiadaniu bylo okolo 1/3 czipsow - ale udalo mi sie jakos nabudowac i moje K4 utrzymalo sie na allin z J8 kolegi dealera (wybacz ale nie pamietam nicka). Dzieki temu udalo mi sie wygrac poboczny turniej - co zwielokrotnilo moja radosc z wyjazdu :)

Potem polecial jeszcze jeden SnG 11 osbowy - ale nie mialem juz weny i sily do gry - rzucilem na odwal all-ina z jakims gownianym drawem do koloru. Zetony sie nie zmarnowaly - Tomi wykorzystal je bowiem do wygrania calego turka. Ewenementem turnieju byla fenomenalna gra Lukiego - pomimo tego ze prawie caly turek byl nieobecny (w zasadzie jego funkcje życiowe zostaly zredukowane do nieustannego gadania na każdy temat, oddychania oraz przelykania płynow) - dotarl do bubbla - i malo co dotarlby do platnych

Ogolnie wyjazd udany - wprawdnie brak agresji oraz pechowy flop spowodowaly moja eliminacje - to wstydu sobie nie narobilem :-) - to jednak wygrane SnG pozwala mi udac wyjazd za bardzo udany jak na debiut

W kwestii atmosfery:
Tego sie oddac nie da slowami - po prostu REWELACJA. Pozdrowienia i podziekowania za wspolna impreze dla Tosiaka, deadpreza, Coolena (dawno sie tak nie usmialem jak przy SnG z Toba), Lukiego, Pabla wraz z towarzyszką, Spiegola wraz z towarzyszka, Młodego, Prezesa, Wahi wraz z Kasią (przesympatyczne dziewczyna - mam nadzieje ze sie nie pogniewala za tego youtuba :-) ), Tomi99. gregsana, grzegorzavp, Grzecha, Mazaka wraz z towarzyszką, Glorego i wszystkich z którymi piłem grałem lub gadalem w Poznaniu :) :)

Cala impreza skonczyla sie kolo 6 rano - i chyba nikt sie nie nudzil ani przez moment!

Gratulacje dla kubusdagus - nalezało Ci sie miejce lepsze o jedna pozycję - szkoda że sie nie udalo

Do zobaczenie na nastepnym turku!!!!

Bolec88
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bolec88 » 30 mar 2009, 09:29

Eh az ciezko mi sie to czytalo , zazdrosze tez chcialem wziac udzial w tym turnieju ale zabraklo miejsca dla takich jak ja i trzeba bylo grac platne kwalifikacje ;( ale coz moze nastepnyym razem jak sie jeszcze troche podszkole ;)

ps .

kazdy po kolei rozdawal karty??

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 30 mar 2009, 09:54

Eh az ciezko mi sie to czytalo , zazdrosze tez chcialem wziac udzial w tym turnieju ale zabraklo miejsca dla takich jak ja i trzeba bylo grac platne kwalifikacje ;( ale coz moze nastepnyym razem jak sie jeszcze troche podszkole

1e to chyba nie majatek prawda? :P
Bolec88 pisze:kazdy po kolei rozdawal karty??

tak,wyjatkiem byl mudzin85, ktory przejal role stalego krupiera :D

Bolec88
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bolec88 » 30 mar 2009, 10:22

bartekzet pisze:1e to chyba nie majatek prawda? :P

zgadza sie to nie majatek ale ja znam siebie i wiem ze jabym przelal na bwin-brak-polskiej-licencji! to napewno nie jeden euro :D:D a wtedy jak bym poplynalto bym musial jesc 2 tygodnie chleb z pasztetem bo awansowal bym do kategorii bardzo biednych studentow:P

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 30 mar 2009, 11:41

SithJarr czytajac Twoje wpisy na blogu nie mialem zielonego pojecia ze jestes takim MEGA SYMPATYCZNYM ziomkiem :P Bez Ciebie i Twoich ciaglych reraisow all in nasze sitki nie bylyby juz takie wesole hehe ;) Gratuluje wygrania sit&go i do zobaczenia nastepnym razem :)

Bolec88
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bolec88 » 30 mar 2009, 13:21

skoro to blog to moze troche rozszerzcie anegdote o youtubie? bo cos tam wspominales o dziewczynie Wahi-ego ze masz nadzieje ze sie nie obrazila;> a ja nie wiem o co chodzi - podobaja mi sie wasze relacje z BPPT - zwlaszcza Twoja Wahi :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 30 mar 2009, 22:38

Wahi pisze:A jak ja dodalem pokaze Ci jutro to juz w ogole focha strzelila :D

Ale co to byl za foch... Wieczorem strzelila focha - a jeszcze rano przy sniadaniu sie na mnie z byka patrzyla... prawdziwy calonocny, dwugodzinny foch :-) :-) :-).

Pozdrawiam

PS. Dla tych co żałują - powiem Wam szczerze - jest czego. Ja jak czytalem wpisy z Krakowa to bylem naprawde wkuw...y ze mnie tam nie bylo.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 30 mar 2009, 23:49

Z ciekawych rozdan.

Usiadlem sobie dzisiaj do pokerka wieczorem - zapuscilem HU za 10$ SnG. Turek trwal cale jedno rozdanie - przeciwnik mnie naprawde zaskoczyl swoim stylem gry...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 05 kwie 2009, 00:54

Bo powrocie z Poznania czuje ponowny zapal pokerowy. Znalazlem na Chili jakies resztki kasy (cos kolo 20$) i rozpoczalem mozolny proces jej pomnazania. Udalo mi sie wygrac ze 4xHU 10$ (i wtopic jedno) - wygrana kase przeznaczylem na wpisowe na MTT - ale niestety bez rezultatów. Na koncie zostalo mi z powrotek cos kolo 20$ - postanowilem wiec zebrac sie do kupy i zaczac grac TYLKO to - co wychodzi mi najlepiej - czyli HU. Czasu mam na tyle malo - ze raczej nie bede mial przesytu gry :-) tak wiec mam nadzieje ze uda mi sie nie tracic masy na jakichs wysokim rozgrywkach cash (np Omaha 1/2 PL).

Dzisiaj startujac z 33$ rozegralem dwa Hu SnG za 10$ (gram tylko Normale i jeden stol - staram sie grac malo gier - ale maksymalnie sie na grze koncentrowac. Dopoki nie doczlapie sie do jakichs 300-400$ bede gral HU 10$. Jak uda mi sie dojsc powyzej - bede staral sie grac Hu20$ - zas powyzej 1200 - przechodze na Hu50$. Taki mam finezyjny plan - zobaczymy co z niego wyjdzie

Postanowilem tez troche podniesc stawki - stwierdzajac ze skoro moge sobie pozwolic na dwudniowy wypad na freeroll do Poznania/Sopotu - to raczej dam rade grac na takim poziomie - a przy puli 20$ naprawde mam juz motywacje.

Na razie soft stara mi sie sprzyjac:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 06 kwie 2009, 20:13

Ostatnio mialem calkiem ciekawa sesje HU Cash - trafil mi sie masakryczny przeciwnik. Kazde rozdanie zaczynalem raise o 3BB - koles zrzucal 90$ rąk - tak wiec raise do 4BB robilem z any2.

Jeden raz mnie zreraisowal - dla mnie to byl easy fold (chociaz mialem AT bodajze) - kilka razy dokladal do puli ale zrzucal po cbecie.

Dwa razy oddal mi swoje BI - screeny ponizej :-)

Ogolnie bardzo nudna gra - ale dosc dochodowa :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 07 kwie 2009, 18:03

Już był w ogródku, już witał się z gąską...

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 08 kwie 2009, 00:27

Dzisiejszy dzien pod znakiem HU SnG za 10$ Super Turbo - rozegralem tego gowna z 9 sztuk - wygralem 5 - co mnie zadowana powiedzmy średnio :-) - ale ważne że do przodu

Jako ze po wyjezdzie do Pozania czuje sie zobowiazany uczestniczyc czynniej w zyciu forum rozegralem dzisiaj MTT na chili - szlo mi zajebiscie az do pewnego dyskusyjnego resteala - Aimarek non stop krad mi blindy - w koncu nie wytrzymalem i zreraisowalem go z K5 - sprawdzil pokazal Ax i uszczuplim mi stacka o 60%. Minelo juz z 3h od turka - a ja caly czas sie zastanawiam czy moj reraise byl sensowny...

Pozpoczynam tez powoli stukanie HU na heypoker-brak-polskiej-licencji! - rzeba takos te pkt powyrabiac dla forum. Na razie mam ich cos kolo 160 - ida niestety wolno...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 08 kwie 2009, 00:29

Dzisiejszy dzien pod znakiem HU SnG za 10$ Super Turbo - rozegralem tego gowna z 9 sztuk - wygralem 5 - co mnie zadowana powiedzmy średnio :-) - ale ważne że do przodu
no aż 1$ :D haha liczac z rake :P

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 08 kwie 2009, 00:41

Oskarek_89 pisze:
no aż 1$ :D haha liczac z rake :P

Tam jest rake 0.5 - wiec troche lepiej niz 1 - jakies 5,5$ :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 kwie 2009, 00:13

Nauka OMAHA Pot Limit ciag dalszy...

Caly czas mam problemy z ogarnieciem sie na pelnym lub 6-osobowym stole - jak mam mocny uklad - ktos ma o deczko mocniejszy - a jak mam nutsa - zrzucaja wszystkie rece. Ale na razie nie rozegralem za duzo tych gier - wiec pewnie jest to kwestia czasu (dzisiaj udalo mi sie wtopic moze z 20BB - ostatnio nieudana seria to cale BI do tylu - wiec jest pewiem postep). Mysle ze problemem jest tutaj nuda zwiazana z za mala iloscia otwartych stolikow (gralem glownie Hu gdzie akcje jest w zasadzie co rozdanie) - ale na razei nie jestem tak biegly w liczeniu oddsow outsow i innych cudow w OMAHA - wiec wole nie otwierac wiecej niz dwoch stolikow

Aby jednak oplacic z czegos kurs OMAHA Pot Limit 6 osobowej - zaczalem grac tez Omaha HU - gra sie tam duzo latwiej i przyjemniej - tak wiec mozna spokojnie zarobic na kilka lekcji full ringow. Jedno rozdanie z HU Cash Omaha dalo mi kase na dalsze korepetycja na pelnym stole. Ogolnie dzien na plus - bankroll na chili wynosi jakis do 120$ :-)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 19 kwie 2009, 10:31

Ostatnio zaczynam grac znowu tylko HU w duzych ilosciach - przede wszystkim HU Super Turbo na 2-4 stolach na raz - gra sie szybko i przyjemnie - sporo mozna zyskac graac mocno agresja i pozycja. Trzy typy graczy udaje mi sie spotykac na takich stolach - dlatego ostatnio gram raczej 2 HU na raz niz 4 - wtedy mozna troche poroznicowac re

1. Ludzie ktorzy nie zdaja sobe sprawy co to jest super turbo i graja pasywnie - z rguly udaje sie ich wyblindowac dosc mocno - sa oni najlatwiejsi do pokonania - na nich najlepiej budowac dodatnie ROI

2. Ludzie ktorzy graja HU SUper Turbo - bo graja dla hazardowej przyjemnosci - z nimi gra sie gorzej - wala all-iny preflop z any2 czasami - z nimi trzeba dac odrobine bardziej tight - z reguly udaje mi sie doprowadzic do allinow gdzie mam jakis 70% szans - jak juz zaczne je wygrywac kiedys to tez bede na plus z takimi graczami

3. Ludzie ktorzy graja dla bonusow/rakeback i uwazaja ze sa to najlepsze turki do nabijania pkt - graja dobrze - agresywnie ale z pewna selekcja rak - z takim graczami ciezko wyjsc na plus - raczej decyduja zawsze jakis coinflip typu AQ vs. TT albo jakies nieszczesliwe rozdanie kart przy wysokich blindach (np dostajesz AQ przy blindach 150/300 w momencie - kiedy rywal ma AK). Dziala to w obie strony - tak wiec na tych turkach wychodzi sie mniej wiecej na zero

Jak dla mnie kluczowym czynnkiem w Super Turbo jest granie duzej ilosci na raz - w tych turkach nie ma miejsca na slowplay czy inne skomplikowane techniki pokerowe - a grajac 2 stoly na raz nie masz na to czasu - tak wiec gra idzie mi plynnie :-)

Na razie te technika z 70$ (tyle mi pozostalo zanim prekonalem sie ze cash omaha wymaga ode mnie za duzo cierpliowsc) zbudowalem bankroll 100$ (grajac glownie SnG SUper Turbo za 2$). Kolo setki sie ostatnio zatrzymalem - gralem SUper Tubo za 2$ jak mialem ponizej 100 i za 5$ jak bylem powyzej 100. Dzisiaj rano niezla sesja poranna - 6 do przodu pod rzad - tak wiec kolo 130$ czeka na dalsza gre.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 kwie 2009, 01:34

Dzisiejszy bilans

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 21 kwie 2009, 11:47

OMG, ktoś tu lubi heads upy. Czyli coś, co ja zawsze przegrywam :mrgreen:

Wklej czasem jakąś historię paru rozdań w HU, może się nauczę czegoś, bo narazie to zapłacę kilka blindów i odpadam.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”