Cwaniaczek z Wawy czyli Aleks

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Wiecie jak gram, wg was z jakim bankrollem bede mogl przejsc na NL25

Czas głosowania minął 27 kwie 2009, 13:00

150euro
5
20%
200euro
4
16%
250euro
1
4%
300euro
6
24%
nigdy bo wszystko stracisz
9
36%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Cwaniaczek z Wawy czyli Aleks

Postautor: alekspolak1 » 02 gru 2008, 22:22

Witam wszystkich ktorzy beda odwiedzac moj blog :) nie zwracajcie uwagi za bardzo na moja pisownie wkoncu nie urodzielm sie w polsce

A wiec moze pierw moje zdiecie zebyscie wiedzieli jak wygladam chyba pierwszy na to wpadlem :P

Prowadze bardzo bojne zycie w ktorym znajduje czas na szkole, poker, balety, silownie, siatkowke i pilke nozna i jakos mi sie podoba zycie licealisty chetnie bym tak z 5 lat jeszcze :P

To teraz moze troche o pokerze zaczalem od bardzo mlodego wieku mam 18 lat a gram juz z 4-5 lat :) Pierwsza platforma ktora zainstalowalem to paradise-brak-polskiej-licencji! poker niestety ale sie do niej przywiazalem jakos ze nie moge nie grac tam duzo ludzi ja krytykuje ja rowniez ale co tam zarobilem na niej i tak juz pare groszy :)

cdn... :10d :Jd :Qd :Kd :Ad
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 15:28 przez alekspolak1, łącznie zmieniany 12 razy.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 02 gru 2008, 22:26

to co zapisalem na moim nowym kompie z ostatnich 5 dni to sa niewazne turki bo tylko satelitki ale co tam w sumie 2 razy 3 miejsce to wrzuce :P

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 04 gru 2008, 23:49

Wiec teraz napisze moze ile mam pieniedzy gdzie ostatnio gram tylko na cd poker i na paradisepoker

CD POKER: :plus: 176 $

paradise-brak-polskiej-licencji! POKER: :plus: 54 Euro

ostatnio gram same cash table pare sit&go i rzadko turnieje bede robil raport co tydzien zebyscie widzieli ile zarabiam :P

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 05 gru 2008, 22:27

Czwartek i piatek nie byly dla mnei za bardzo owocne 3 turnieje w ktorych odpadalem w pierwszej 20
cash table na ktorych w czwartek zarobilem 20 Euro a w piatek pierw zarobilem 15 Euro zeby je stracic pod wieczor

stan konta

CD poker ten sam nawet nie gralem na nim

paradise-brak-polskiej-licencji! poker :plus: 76,50 Euro

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 15 gru 2008, 16:19

zeszly tydzien mi sie zaczal FATALNIE na Cash table w przyciagu godziny stracilem 30% swojego malego bankrolla co doprowadzilo mnie do stanu konta :plus: 48Euro na paradise-brak-polskiej-licencji!

No i wtedy postanowilem juz nie grac nigdy cash table (chyba ze trzeba bedzie jakas mala liczbe rh uzbierac ) i zabralem sie do Sit&Go co zaowocowalo podwojeniem sie :)

Zaczalem slabo bo gralem w 5,50E - 4places paid lecz na moj maly bankroll nie bylo to najlepszym pomyslem po 2 przegranych starciach postanowilem zagrac w 3,30E - 4places paid i tu odnalazlem swoj zywiol :) w ciagu 5 dni zagralem okolo 40 razy i wyszlo mi 11 razy odpadalem poza 4 a 29 razy wpadalem do pierwszej czwori gdzie juz gralem na luzi i wygralem z 7

Bardzo zadowolony jestem z wyboru grania na Sit&Go poniewaz jak sie trafi bad beat to sie nie traci duzej sumy tylko najwyzej wstep :)

Stan konta
paradise-brak-polskiej-licencji! poker :plus: 102Euro
Cd poker :plus: 182Euro (4Euro szybko zdobyte we wczorajszym turnieju pokerkings)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 17 gru 2008, 20:26

Witam witam wśród blogerów ;d Życzę owocnych rozdań żebyś miał co opisywać :mrgreen:

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 10 sty 2009, 13:10

dlugo mnie nie bylo juz na tym moim blogu bo jakos nie mialem czasu miedzy pokerem a paleniem papierosow :) ostatnio przerzucilem sie z S&Go z nowu na cash table lecz teraz juz na 0,12-0,25 GBP i powiem ze nawet niezle mi idzie od czwartku zarobilem 200 Euro na paradise-brak-polskiej-licencji! poker wyplacilem wczoraj 100 Euro juz dzisiaj z rana w przyciagu 30 minut zarobilem nastepne 30 Euro
Rozpoczalem przygode rowniez na nowej platfromie pokeridol gdzie po jednym slabym miejscu platnym w freerolu 4,50$ doszedlem do 80$ w 3 dni wyplacilem z niego 40 $ rowniez

Na cd poker wyplacilem 30Euro i stracilem troche na wpisowych do turniejow gdzie jednak zauwazam ze turnieje to nei moja dyscyplina

Paradisepoker :plus: 130Euro

Poker idol :plus: 40$

Cdpoker :plus: 138Euro

Moje nowe postanowienie wyplacac za kazdym razem jak dochodze na paradise-brak-polskiej-licencji! do 200 Euro 100 Euro na pokeridol do 100$ wyplacam 50$

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 13 sty 2009, 19:44

dwa moje dzisiejsze rozdania na ktorych najwiecej zarobilem

Paradisepoker :plus: 140 Euro

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 05 lut 2009, 22:55

e tam zamykam blog na dluzszy czas bo moja passa bad beatow osiagnela szczyty szczytow i to juz powaznie !!!!!!!!!!!!! normalnie powinno sie stabilizowac szczescie z bad beatami ale ostatnio na jedno trafienie szczescia mam z 10 bad beatow a wiec poker odkladam na dluzszy czas

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 16 lut 2009, 22:59

a wiec ruszam od nowa po przerwie spowodowanej duzymy stratami gralem tylko freerolle zeby pocwiczyc od nowa troche pewne zagrania i nowy styl gry :) przeczytalem duzo o taktyce pre flop poniewaz z tym mialem najwieksze problemy i mam zamiar odbudowac sie .....

moje skromne fundusze:
bwin-brak-polskiej-licencji!: 27$
Scandic bookmaker: 7$

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 17 lut 2009, 16:28

wczoraj 3 miejsce w naszym turnieju forumowym dalo mi 10 E co dla mnie w mojej sytuacji jest zawsze jakims krokiem naprzod .... odbudowa trwa

moje skromne fundusze:
bwin-brak-polskiej-licencji!: 27$
Scandic bookmaker: 7$
unibet-brak-polskiej-licencji!: 10Euro

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 17 lut 2009, 20:32

No i wkoncu postanowilem ruszyc sie i do kasyna pojechac pogra turniej w ten piatek ruszam do kasyna w hotelu Hilton 110 zeta wpisowe niestety rebuy ale co tam rozmawialem ze znajomym malo osob tam gra srednio 20-25 osob :) ale co bedzie mnie motywowalo to ze dopoki jestem przy stole alkohol jest za darmo haha a wiec bede mial motywacje :) wkoncu musze sie sprawdzic live poza turniejami PKPT

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 17 lut 2009, 21:41

Naprzod Aleks, Twoj podtytul tez mnie zmotywowal do nowego otwarcia :mrgreen: Zobaczymy co z tego wyniknie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 18 lut 2009, 22:57

no i poszlo dzis poprostu porazka totalna po swietnym poczatku okolo 100% mojego bankrolla do przodu zaczalem tracic i po mojej 2 godzinnej sesji zakonczylem z bankrollem

unibet-brak-polskiej-licencji!: 0
bwin-brak-polskiej-licencji!:6$
Nordicbookmaker:2$

poprostu zalamka nie wiem co sie ze mna dzieje nic mi nie wchodzi nie bede sie uzalal ale wiem ze potrafie grac w pokera a to co sie ostatnio dzieje to poprostu jedna wielka klapa, czy sit&Go czy cash table czy turnieje nic poprostu jedna wielka pustka ... coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac czy poker jest dla mnie :( uwielbiam ta gre ale jak tak dalej bedzie szlo niestety bede musial zakonczyc swoja przygode przynajmniej przez intenet :(

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 19 lut 2009, 00:41

nie wiem co i jak z historyka na bwin-brak-polskiej-licencji! ale napisze moje ostatnie rozdanie

Odbudowalem sie z 7 do okolic 15+20$ mowie sobie ostatnie rozdanie i zmykam i akurat QQ na dealerze stawki 0,10-0,20

Shortstack raise o 0,50 i gracz nr2 call ja raise do 1,50 zmyszla wyzucenia jednego gracza z gry obydwoje call

flop KQJoff

bardzo ciezka dla mnie sytuacja myszlalem ze ktos moze miec AT ale czy by sprawdzil raise 1,50 ? a wiec raisuje o 1,50$ shorstack wali all in 4$ gracz nr2 call a wiec juz nie majac nic do stracenia wyrzucajac zmyszli AT wale all in gracz nr2 call
wiecie co mieli gracze nie zgadniecie nigdy

Shortstack mial 88
Gracz nr2 mial uwaga T9off
Domzsylalem sie ze ktos moze miec tego strita ale nie takiego :cry:
Oczywiscie wygral rozdanie juz zadna karta ani river ani turn nic nie zmienily.......

I teraz nasuwa sie pytanie WHY?? Po jakiego calluje T9off bardyo ostre raisy dwoch pryeciwnikow na Pre flop wiedzac ze gralem bardzo pasywnie a wiec musialem cos trafic

No i poprostu mam dosyc ...... nie wiem no bym odszedl rozdanie wczesniej bym sie nie musial martwic :cry:

Wiadomo kazdy mowi ze to jest poker itd ze kazdy ma takie bad beaty ale jednak nie az tak duzo !!!!!!!!!

Przed moja przerwa mialem passe bad beatow ale tez spowodowanzch czasami zla gra a dzisiaj oprocz tego ostatniego gdzie mogle sie domyszlec lecz racjonalnie na to patrzac skad mialem pomzszlec o tzm ze czlowiek z duza wzobraznia sprawdzi z T9off to mialem wiele bad beatow za kazdym razem alliny gdzie FANTASTIC RIVER dawal ludziom z wyobraznia moje pieniadze

Jedno slowo sie prosi na moj dzien sami mozecie sie domyszlec jakie !!!!

Moje skromne fundusze

±Jeden wielki H.. czyli poprostu wielkie dno 0....0....0...0....0....0

chyba wplace pieniadze z konta wyzstkie i postawie odrazu sie na gry 0,50-1E bo to nie ma sensu grac z tymi idiotami na micro stawkach

Oskarek

Postautor: Oskarek » 19 lut 2009, 00:50

Bo źle robisz :) Ja kiedyś też tak miałem , ostatnie rozdanie i wychodzę i co? a To KK a to 99 a to JJ :) i przegrywam :) Robi sie tak konczy sie rozdanie a Ty zamykasz stol i nie czekasz a moze cos fajnego rozdadza :) Tylko konczysz i juz :)
Zrob przerwe online i zacznij grac live wiecej :)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 19 lut 2009, 00:53

oskarek sluchaj ja mialem zamykac stol ale juz rozdalo to co na buttonie mialem sfoldowac QQ no prosze cie :oops: No ja juz zamiezam ruszac na live grac w ten piatek i jak dobrrze pojdzie to czesciej bo wpisowe nie sa male bo w okolicach 100 zlotych a wiec nie stac mnie az tak za bardzo na to .......

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 19 lut 2009, 00:58

A co najszmieszniejsze mialem sie odbudowac :mrgreen: i niestety poszlo zupelnie w druga strone grrrrrrr

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 19 lut 2009, 17:29

Postanowilem wplacic na platformie ktora mnei najbardziej denerwowala ale i tak na niej najwiecej zarobilem czyli paradise-brak-polskiej-licencji! bo na niej czuje sie jakos najpewniej :) zobaczymy jak pojdzie

bankroll:

paradise-brak-polskiej-licencji! poker: 35E

300 post :)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 22 lut 2009, 11:42

W piatek mialem zawitac w kasynie ale po dluzszym zastanowieniu trafilem do klubu naprzeciwko kasyna i nie zaluje a do tego turniej byl rebuy a wiec maskara dla mnie bo takich nie lubie......

Co do milej niespodzianki to chwile temu wszedlem na LuckyAce poker zeby sprawdzic jakies moze fajne turnieje a nie bylem na nim od miesiaca i patrze a na moim koncie widnieje napis 21$ zupelnie zapomnialem z tamtad wyplacic pieniadze i moim zdnaniem dobrze bo mialem przeciez katastrofalna passe i bym najprawdopodobniej je gdzie wtopil :)

Postanowilem ruszyc na turniej do Czech ten caly 500k Guaranted ....... Nigdy nie bylem na wiekszym turnieju i moze teraz mi sie uda oby zaczynam satelity dzis .........

Rowniez caly czas proboje satelity do LasVegas ale niestety bardzo malo osob w nich startuje i zadko kiedy w Satelicie jest wystarczajaco graczy zeby dostac wejsciowke na nastepny etap .......

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 24 lut 2009, 19:42

moj bankroll przed sesja dzisiejsza : 47Euro

Sesja calkiem udana na zadnym stole na ktorym gralem nie musialem rebuyow robic czyli nie stracilem moich 5Euro, bo ostatnio na cash table 0,05-0,10 zamiat tych 10 wplacam tylko 5 bo za duzo tracilem gdy gralem z maximum pieniedzmi na stole....... Ostatnio mam powolny ale przynajmniej zauwazalny progres..... juz moim zdaniem za soba mam zle czasy ktore pod koniec stycznia mnie dopadly..... dluga sesje sobie zrobilem bo prawie 2godziny co ostatnio dla mnie jest dluga sesja poniewaz postanowilem max grac sesje godzinne........ ale trzeba bylo 500raked hand dzis szybko wyrobic do tego turnieju 25k na paradisie..... sesje zakonczylem z :plus: 13Euro do przodu moze nie za wiele ale zawsze do przodu....

Wrzucam jedno rozdanie po ktorym przeciwnik zaczal mnie wyzywac ze jestem fish i lucky man ale jedna refleksja jakie to szczescie z KK wygrac przeciwko QQ ?? to predzej on by mial szczescie gdyby wygral po tym fartownym turnie.... ale powiem ze rozdanie mi sie bardzo spodobalo :) a do tego wsumie po turnie ile mialem oddsow blisko pokera bylo :twisted:

bankroll po sesji: 60E
Ostatnio zmieniony 07 mar 2009, 14:59 przez alekspolak1, łącznie zmieniany 1 raz.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 24 lut 2009, 20:11

no ja powiem ze koleś mógł powiedzieć ze to on miał szczęście że turn dał mu nadzieje no ale że river to sędzia nie sprawiedliwy ale rychliwy i w pore to jednak ty zgarnąłeś pule no i prawidłowo

a mam pytanie ten ebi czyjakos tak który pierwszy rzucił allinem nie pochwalił sie przypadkiem co miał bo ja bym go obstawił na Ax przy czym x to nie figura to dziwne ze to jemu nie doszło do koloru z jednej karty :razz:

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 24 lut 2009, 20:27

nie ebo sie nie chwalil tylko szybko zawinal ze stolika piszac fo na dowidzenia :)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 25 lut 2009, 23:16

dzis nie gralem wogule w pokera ale postanowilem mala sesje po meczu zrobic sobie i wsumie ladna szybka krotka sesja okolo 20 minutowa :)

a wiec najpeirw trafilem na wielkiego fisha ktory zlamal moje AA z 75s O_o wrzuce screena sami zobaczycie ze naprawde wielki fish oczywiscie odegralem sie na nim i pozniej jeszcze mu nastepne 5 E zabralem....... I wsumie w przyciagu 20 minut 10E do przodu czasami sie przydaje taki fish :)

Bankroll po sesji : 70E

a tu screeny z tym fishem

pierwszy screen jest juz po tym jego fantastycznym zagraniu z 75s powiem szczerze ze jego sobie zapamientalem i bede go szukal przy kazdej sesji :) wystarczylo tylko slowplayowac zeby go wciagnac w all in

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 26 lut 2009, 20:32

no i mala sesja wlasnie zakonczylem calkiem udana +15euro ale poczatkowo bylem stratny

zaczalem grac jednak pelnym stackiem na stolikach 0,5-0,10e prawda jest ze mozna wiecej wtopic ale przy rozsadnej grze znajdujac fisha przy stole mozna calkiem ladnie sie dorobic w pare rozdan..... no i tak wlasnie przed chwila bylo na stole tuz przedemna gral fish ktoremu dalem poczatkowo troszke sie dorobic okolo 3euro i poczul sie niedopokonania i moim zdaniem ladnie go wciagnalem w gry poczatkowo zagralem jak fish tracac okolo 5euro wchodzac w jego raisy i w innych sam raisujac i po blefie pokazujac karty no i po takiej 15 minutowej grze zaczalem grac swoje..... rebuy do 10e i ruszylem powoli az do momentu az trafil sie ten set 9 ktorego screen wrzucam majac i draw do koloru i wiedzac ze sie chlopak poczul na swoich silach dalem mu mozliwosc wejsc allin a ja juz bylem pewien wygrania tego rozdania po flopie chlop sie wciagal z kazda karta........ wiedzialem ze koloru nie ma po jego raisie po flopie majac top pair zawsze tak raisowal majac draw checkowal a wiec szybko bylo wiadomo ze ten all in jest z 9 a ja majac A9 i jeszcze asa do koloru nie musialem sie dlugo zastanawiac nad callem.......

sesja calkiem udana

bankroll: 82euro

a jeszcze wrzuce mojego pokera krolewskiego ktorego tez dzis trafilem :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”