Cwaniaczek z Wawy czyli Aleks

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Wiecie jak gram, wg was z jakim bankrollem bede mogl przejsc na NL25

Czas głosowania minął 27 kwie 2009, 13:00

150euro
5
20%
200euro
4
16%
250euro
1
4%
300euro
6
24%
nigdy bo wszystko stracisz
9
36%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 02 kwie 2009, 22:49

ok a wiec czas zebym od nowa cos napisal na moim blogu bo tu pajeczyny sie rozrosly nawet....

Z WH niestety juz powoli rezeygnuje mam tam pieniadze na wyrabianie co jakis czas pkt zeby dojsc do tego minimum wymaganego i grania w lidze.....
No ale sprawy sie maja coraz lepiej na paradise-brak-polskiej-licencji! wygralem w ciagu 3dni 2 wejsciowki na finalowe satelity z ktorej jednej niechcacy sie wypisalem i po dlugiej klotni z dzialaczami PP odzyskalem przynajmniej gotowke 33€ za wstep na turniej....
Dzis wlasnie wygralem wejsciowke na Finalowa satelite do DOPT :) ktora odbedzie sie 24kwietnia wsumie calkiem duze prawdopodobienstwo albowiem 40graczy i 7 pakietow na Main Event.....
Teraz biore sie za Greek Poker Tour ktory jest drugim co do wielkosci zbiorem turniejow w Europie po EPT..... Satelity sa co tydzien a wiec mam troche czasu na to......

O Poznaniu nie mam wsumie ochoty pisac bo juz kazdy tyle o nim naopowiadal ze moja historia by byla powtarzaniem tego samego...... Powiem tylko ze jak zawsze bylo zajebibcie.....

Moze pochwale sie rowniez ze wygralem klasyfikacje generalna na Paradisepoker i na WilliamHill w naszych forumowych turniejach a wiec calkiem udany miesiac freerolli....

Zaczalem rowniez grac w LidzeHu gdzie narazie jestem leaderem ale juz nie na dlugo bo ostatnie 2 pojedynki przegralem 2:1 :)

Zaczalem rowniez ostra nauke gry w MTT ktorych dotychczas wogule nie gralem oczywiscie narazie wyrownuje mi sie i powoli zaczynam dochodzic do coraz wyzszych pozycji... tym ze nauka nie idzie w bok moga swiadczyc wyniki w naszych turniejach i dwie wygrane ostatnie wejsciowki do finalowych satelit.... oczywiscie jeszcze bardzo ale to bardzo dluga droga przedemna naszczescie zostaje mi cash table na ktorym zarabiam zeby miec na Buyiny do mtt :P

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 11 kwie 2009, 14:56

no i jest jedna wielka klapa powrot do tego co bylo w lutym.... caly tydzien mialem udany ciagle lecialem do przodu wrescie na paradisie przekroczylem 200€ i to bardzo porzadnie..... mialem w ciagu tygodnia do czwartku +100€ no i nadszedl piatek czyli czarny dzien..... nie mam slow na to co sie dzialo ale poprostu porazka gralem tak samo te same karty lecz poprostu wiatr zaczal wiac w druga strone i w ciagu 2godzin stracilem 60€ ..... odpoczalem postanowilem ze wieczorem zagram no i wieczor taki sam ciagle do tylu lecialem grajac na 3 stolach NL10 dochodzilem na jednym stole do 25€ a na innych tracilem 10€ co latwo mozna policzyc ze bylem w plecy 5€ i tak caly czas......

postanowilem zagrac mtt wydalem wczoraj podajze 25€ no i zaliczylem 2 bubble..... i to chyba wystarczy zeby wyciagnac wnioski ze dzien byl katastroficzny.......

Dzis myszlalem ze juz gorzej nie moze byc....... a jednak poszlo rowno jak wczoraj i tylko trace.... niestety dzis juz pewnie do pokera nie bede mogl usiasc bo mam straszny downswing i sie stiltowalem strasznie.... wszystko szybko mnie wyprowadza z rownowagi i niestety nad emocjami nie potrafie zapanowac.......

Na szczescie bankroll mam jeszcze nienajgorszy i powoli bede musial odrobic straty..... Wkoncu mam nadzieje ze dobije do tych upragnionych 300€ zeby na NL25 przejsc bo postanowilem wczesniej na te stawki nie przechodzic....

Paradisepoker: 170€
heypoker-brak-polskiej-licencji!: 41€
WH: 20€

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 11 kwie 2009, 20:36

no i jednak musialem zagrac dzis w pokera i nie mam zadnych slow :P dalej leci w dol jak samolot bez skrzydel..... musze jednak ostawic na nowo porzadnie na bok poker.... stracilem w 25minut kolejne 20€ no i nie mam narazie checi do gry....... najlepszy moment byl jak stiltowany zagralem all in z K7s juz na dowidzenia i koles mnie sprawdzil z 64s i wygral hehe to mi odpowiedzialo na moje wszystkie pytania :P poprostu nie mam szczescie w kartach i musze odpaczac.... ale kto nie ma szczescie w kartach ma w milosci dlatego musze ruszyc na miasto :)

Awatar użytkownika
qbkqbk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: qbkqbk » 11 kwie 2009, 21:05

zrob sobie z tydzien przerwy- na poczatku bedzie ciezko, ale potem przestanie Cie ciagnac do pokera i sam zadecydujesz kiedy najlelpsza pora wrocic ;)
mialem podobnie nie tak dawno temu- polecam znalezc sobie jakies inne zajecie (np. milosc :mrgreen: ) i na chwile odstawic pokera w kazdej formie
na downswinga nie ma mocnych ;)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 12 kwie 2009, 12:52

ale wiesz co ja juz mialem pare razy takie sytuacje i wracalem po 2 dniach i sie odrazu podwajalem.... ale widze ze ta moja sytuacja teraz jest katastrofalna i bede gral tylko w turniejach forumowych zeby moze cos odrobic..... i tak i tak musze zrobic sobie przerwe bo musze sie do maturki wiecej pouczyc....

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 12 kwie 2009, 22:59

no i poprawil mi sie humor odrobilem straty i jeszcze 40€ do przodu po tych wszystkich bubblach ta wygrana mi narescie dodala skrzydel...... Turniej rozpoczal sie szybciutki double up po tym jak pewien fish ktory chyba ma na imie Grzechu :P zagral z AQ przeciwko mojemu AK all in po flopie..... pozniej ciezko nic nie szlo az stricik na flopie ktory mnie postawil znowu na nogi do FT nie dostawalem zadnych premiium cards i ciezko mi sie gralo na FT wszedlem z 6 stackiem ale cierpliwosc poplaca 2 lub 3 razy sfoldowane niskie pockety pairy az wkoncu postaowilem 77 zaszalec i wejsc w raise 3.5xBB mundiego jak zobaczylem flop to juz po pokoju skakalem :P oczywiscie zartuje.... 7KK na flopie domyszlalem sie ze mundi ma krola z wysokim kickerem na turnie J ktory mi dl troche do myszlenia ale i tak zakonczylo sie na allinach i mundi pokazal AK river nic nie dal i juz stack mi sie mocno podbudowal... i wtedy postanowilem grac murka zeby narescie nie odpasc na Bubblu.... udalo sie pozniej Ozirisa oskubac ktory latwo oddal mi 3/4 swojego stacka grajac z 99 jak z nutsem :P dalej cekalem tylko na to az Adi lub Oziris sie pomorduja i spokojnie czekalem na HU...... Adicegla ze spokojem ogral ozirisa z AA na reku no i zaczela sie 40 minutowa walka o ta pierwsza lokate..... dlugo prowadzilem az zalamanie karty mi mowili nie a Adi dalej cisnal i mi nagle z 21K opadlo do 12K po dlugich przepychankach wkurzony zagralem z 77 all in Adi sprawdzil z 66 no i juz mialem przewage nad nim 29K do 4K polecialy ze strony Adiego chyba 10allinow pod rzad ale mnie to nie zabolalo odbudowal sie bodajze do 8K no i pada mi na reke 88 wiem ze Adi ma trans na alliny a wiec Limpuje dostaje allina od Adiego easy call pokazuje AK troche mnie pupa zabolala ale juz z doswiadczenia z HU gdzie 5razy juz przegrywalem HU majac AK bylem spokojny board nic nie dal i narescie cos wygralem

nie jest to moze wielka sumka ale mi moj weekendowy downswing odrobila i koncze swieta na :plus:

dzieki MX jak zawsze za kibicowanie mi :)

No i jeszcze jedno popatrzcie w SB o 19:32 co pisalem :P jestem jasnowidz poprostu :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 13 kwie 2009, 18:12

za mna godzinna dosyc nudna sesja ale wazne ze na plus...... poza jednym lub dwoma rozdaniami to zero wiekszych pul a jak juz byly to splity bo dochodzila para na stole ktora zbijala mi mojego wyzszego kickera....

Za bardzo chyba sie najadlem u rodzinki bo gralem typowego tight-agressive co ostatnio dla mnie jest zadkoscia bo ostatnie 2 tygodnie to byl typowy loose-agressive z milionem blefow a tu spokojne granie ale wazne ze na :plus:

Moj bankroll troche sie odbudowal po tym katastrofalnym poczatku week endu...

Paradisepoker : 264€
Hey: 41$
WH: 25€
unibet-brak-polskiej-licencji! : grosze
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2009, 18:39 przez alekspolak1, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 kwie 2009, 18:20

alekspolak1, szczerze fatalnie do samego konca rozegrane po takim flopie gdzie sa drawy i w ogole check... ;p lol po turnie taki gej bet gdy nastepne drawy dochodza a river 7 i masz farta ;p pewnie mial kolor... tylko tez madry slowplayowal...

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 13 kwie 2009, 18:29

a powiem ci ze mial KK i wiedzialem o tym baby..... znalem tego chlopaka od dawna mam o nim cala liste notatek z zagraniami..... gdy ma KK i na flopie wypada A to nic nie robi ale jezeli ja tez nic nie robie to on na turnie i riverze czuje sie lepszy..... tu nie gralem tak jak bym gral normalnie tu gralem pod tego gracza..... ja nie jestem samobojca i zazwyczaj bym nawet nie sprawdzil z A7 ale akurat z tym graczem moglem i to zrobilem po swojemu.... nawet gdyby nie ta 7 bym to wygral i ja o tym wiedzialem....

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 kwie 2009, 18:30

alekspolak1, skad wiesz ze mial KK ? Nie pokazal CI przeciez a watpie by na czacie Ci napisal co ma ;p wiec jak juz wrzucasz rozdanie to powiedz czemu tak zagrales ;p

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 13 kwie 2009, 18:35

ale ja wiem ze mial KK nei musze ci opowiadac wszystkich notek ktore mam o graczach o nim mam cala liste zagran i wiem jak gra..... jestem pewien ze mial KK i to juz wiedzialem po flopie...

ale dobra zeby nie mieszac w glowach wszystkim jak ja to moglem tak zagrac usune screena...

szkielo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: szkielo » 13 kwie 2009, 20:01

Robisz notatki w jakimś programie, czy zapisujesz wszystko w wordzie?

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 kwie 2009, 20:19

szkielo, prawym klikasz na graczu i zapisujesz notke...

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 13 kwie 2009, 21:19

nie ja zapisuje na scianie w pokoju ale lipa bo niebawem bede przemalowywac pokoj i wszystkie notki pojda sie walic.... :) nie no oczywiscie ze w notkach na PP tak jak oskarek wyzej napisal... ale polecam jak trafisz ostrego fisha to zapisuj w notatniku jego nick i pozniej wchodzac na PP odzukuj ich....

szkielo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: szkielo » 13 kwie 2009, 23:00

Jeżeli gram na innym pokerroomie, ale w ten samej sieci to będą mi się wyświetlać notatki o graczach?

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 13 kwie 2009, 23:31

Nie będą.
Swoją drogą fajna byłyby taka opcja kontaktów jak w gg w pokerroomach z podglądem co kto gra.

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 14 kwie 2009, 07:31

quest pisze:Swoją drogą fajna byłyby taka opcja kontaktów jak w gg w pokerroomach z podglądem co kto gra.

na ipoker zaznaczasz gracza jako buddy i pozniej 1 kliknieciem Ci wyskakuje kto co gra i od razu mozesz wejsc na jego stol

a co do ankiety Aleks z jaka kwota wchodzisz na stol ?

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2009, 10:39

no gram pelnym stackiem jezeli jest to NL10 no to gram 10€, jezeli jest to NL no to 25€

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 14 kwie 2009, 10:49

To ja w ankiecie nie wezmę udziału i Ci z decyzją nie pomogę bo gram ostrożniej i na pewno bym nie ryzykował 1/10 rolla na sesję jedną, ja bym był za 500€ ale domyślam się, że tyle Ci się nie chce czekać no a że w cashówkach masz wprawę i znasz się na tym to pewnie te 300€ starczy, ale z niższym bym na pewno nie wchodził ;)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2009, 11:12

no wiesz ja w grudniu gralem na NL25 majac bankroll 100€ :) i jakos przetrwalem....tylko ze wtedy jeszcze glupio sie zachowywalem i wyplacalem jak dochodzilem do 250€ za kazdym razem 150€ co mi zostawialo 100€ na koncie pokerowym..... ja tez sie obawiam troche ponownego zmieniania stawek bo mi jakos spokojnie idzie na NL10 wiadomo ze micro ale patrzac srednio dziennie mam te 10€ do przodu....

Trzeba bedzie tez zmienic styl gry bo juz na NL25 nie bede mogl sobie pozwalac na gre loose agressive...bo majac tylko 1/15 bankrolla na stole bedzie to zbyt niebezpieczne bede musial zagrac typowego tight-agressive....

A wogule ankieta zwalona bo mialem zaczynac od 250€ wzwyz ale myszlalem ze jeszcze mozna zmieniac ankiete to wpisalem dosyc dziwne startowe bankrolle.....

A tera jedna moja rozkmina.... rozumiem ze mozna zaczac grac nawet na NL25 tak jak spiegol pisze z 500€ ale gdyby sie stracilo 200€ to co wtedy odrazu zmniejszyc stawki czy dalej zasuwac na NL25 ryzykujac ze sie ma zbyt maly bankroll ??

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 14 kwie 2009, 12:36

alekspolak1 pisze:A tera jedna moja rozkmina.... rozumiem ze mozna zaczac grac nawet na NL25 tak jak spiegol pisze z 500€ ale gdyby sie stracilo 200€ to co wtedy odrazu zmniejszyc stawki czy dalej zasuwac na NL25 ryzykujac ze sie ma zbyt maly bankroll ??

W ostatnim Card Playerze koleś napisał,że jeśli założyłeś sobie,że przy 500$ przechodzisz na wyższe stawki, to powininieneś na początku robić to tylko 'na próbę'. I ustalasz sobie ile maks możesz stracić, np. 100$ i jeśli stracisz to automatycznie wracasz z powrotem na poprzednie stawki. Moim zdaniem całkiem rozsądne zasady ;)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 14 kwie 2009, 12:43

no niby tak ale taki zbyt czeste wahania nie sa rowniez dobre bo w zaleznosci od stawek inaczej sie gra pamietam jak juz gralem na NL50 n CDpoker i po udanych dniach nagle wpadlem w tilt i stracilem 3/4 bankrolla wtedy przejscie na NL10 mi zupelnie nie bylo na reke bo gralem tak jak gralem na NL50 i dziwnie mi bylo jak np wygrywalem tylko po 1-2$ i mnie to zalamalo doprowadzilo oczywscie do stracenia wszystkiego na CDpoker no ale i tak pieniadze pomnozylem z naszego bonusu to mi az tak nie bylo szkoda ale jednak moglem byc na +300-400$ w pare tygodni a tak sie tylko stiltowalem przez caly nastepny miesiac nei moglem dojsc do siebie.....

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 15 kwie 2009, 00:11

dosyc udany dzien doszedlem do 310€ no i niestety dwa ostatnie rozdania ktore zagralem mnie zabily bym mial 320-330€ a tak niestety koncze dzien ze stanem konta 290€ kurza twarz no sami zobaczcie poprostu bad beat jak siemasz... ale przyznam szczerze wiedzialem ze ma te KJ i czulem ze mu do ku@%* nedzy dojdzie ten J lub K..... niestety to sie wydarzylo sie potwornie zdenerwowalem

Paradisepoker
Stan konta : 290€
Dzien: +30€

Bad Beat z Dzialu monster mf Bad beat
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 15 kwie 2009, 11:31

no i znowu zaczalem troche robic porzadki z bankrollem dzis wlasnie 10€ poszly przez Bad beat

przy moim QKs raise 4xBB 2 sprawdzilo flop KK9 a wiec ja slow play typek rabie ostry raise no to ja call i drugi gracz call..... na turn T gracz 1 raise o pule to ja podwajam jego raise on call gracz 2 sfoldowal no i river 5 poszly alliny i mi pokazuje KTo i teraz pytanie po jakiego on sie pchal pre flop z SB z KToff ??? bez kitu myszlalem ze ma jak juz AA,QQ,JJ, lub KJ,KQ,AK ale bym sie nei spodziewal ze KTo.....

Wyplacilem 100zeta z PP z tego 50zeta na dlug i 50zeta wrzuce na unibet-brak-polskiej-licencji! pogram tam troche w tym wyscigu moze anoz sie podwoje na Cashowkach to przejde na wyzsze stawki nie bede gral na unibecie wg BM bo nie ma sensu z tak mala kwota......

No i moze male podsumowanie tego co sie wydarzylo od kiedy wplacilem na PP 35€,
W ciagu półtora miesiaca grajac jedyne NL10 oraz sporadycznie mtt moj zysk wynosi 300€, wg mnie nie najgorzej liczac moje dwa ostre downswingi ktore potrafily 1/4 a nawet 1/2 mojego bankrolla wyjesc

Bankrolle:

Paradisepoker
Stan konta: 260€
Sesja: -10€ oraz 20€ wyplacone

heypoker-brak-polskiej-licencji!
Stan konta: 41$

Williamhill:
Stan konta: 25€

unibet-brak-polskiej-licencji!:
Stan konta: 10-15€

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 15 kwie 2009, 14:29

no i wlasnie przed chwila zakonczylem sesje godzinna gdzie przez pierwsze 40minut zupelne bezkarcie i tylko widzialem jak moje stacky sie pomniejszaja ale koncowe 20-30 minut to byl typowy rush ktory sie zakonczyl pieknym fullem :)

screen pozniej bo nie mam czasu tera sie bawic z tym

Paradisepoker
Stan konta: 278€
Sesja: +18€

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”