Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 27 kwie 2009, 12:21
nietsty moje ostatnie ekcesy doprowadzily mnie do utraty wielu €urasow ale powoli zaczynam sytuacje stabilizowac na NL25... wiadomo ze moj bankroll srednio mi pozwala na nich grac lecz poprostu czuje sie tam duzo lepiej i swobodniej niz na NL10 dlatego zostaje na tych stawkach..... jak wiadomo opadlem na Paradisepoker do 210€ ale powoli odrabiam straty albo nawet inaczej moge napisac: nie odrabiam strat bo i tak wszystko jest z zera zrobione... wszystko co mam jest zyskiem a wiec powoli zaczynam inaczej podchodzic do moich downswingow.... Na NL25 roi sie od donkow i fishow ktorych mozna latwo ogrywac tylko ze z drugiej strony czesto dobieraja do niebywalymi drawami do nutsow ktore powoduja duze straty niestety tak czesto jest i dlatego moje duze zyski na jednym stole sie zeruja z duza strata na drugim stole..... kazda moja ostatnia sesja jest na

zazwyczaj po 10-15€ do przodu....
W turniejach forumowych bez wiekszych sukcesow, w generalce na Paradisepoker zajalem 3miejsce co mnie nie pociesza bo gdyby wczorajszy turniej sie inaczej potoczyl moglbym zajac pierwsze miejsce....
W finalowej satelitce do DOPT niestety poleglem z donkiem ktory spradzil mojego all in pre flop z J2s

... z mojej strony byla to kradziez lecz sprawdzenie z J2s jest nie do zrozumienia
Zbliza sie koniec miesiaca a wiec male podsumowanie mojego bankrolla na poszczegolnych platformach
Paradisepoker:
Bankroll: 255€
Sesja: +15€
Stryyke:
Bankroll: 80$
WH;
Bankroll: 25€
heypoker-brak-polskiej-licencji!:
Bankroll: 40$
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 29 kwie 2009, 20:45
jest przerwa w meczu to napisze szybciutko co sie ostatnio ze mna dzialo..... we wtorek natrafilem znowu na downswing po ktorym bankroll opadl do 210€ na PP...... oczywiscie jak zawsze konsekwentnie i powoli odrabiam straty i tak i tak wychodze znowu powoli na

postanowilem odejsc od mojego przyzwyczajenia grania na 4 stolach NL25 gram teraz maksymalnie 3 stoly i zadnego turbo duzo wiecej czasu jest zeby sie zastanawiac
Wczoraj zajalem 2 miejsce w turnieju na Chili a wiec nastepny pokerroom na ktorym bede budowal bankroll....
Liga HU juz za mna wygralem ostatni pojedynek z LeChifrem ktory mi daje juz pewne 2 miejsce i prawdopodobnie mistrzostwo ale nie mowmy Hop czyli nastepna porzadna sumka dochodzi do Bankrolla 100-125$ co mnie cieszy.....
Dochodzi jeszcze oczywiscie 3miejsce w generalce ligi na paradisepoker a wiec Bronz jednak jest niedosyt oby puchary byly duze
Paradisepoker
Bankroll: 265€
Sesje: -55€ ---> +20€ ---> +20€ ----> +25€
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2009, 22:27 przez
alekspolak1, łącznie zmieniany 2 razy.
-
decksik
- -#aktywny

Postautor: decksik » 29 kwie 2009, 21:40
nice, oby tak dalej ;]
a jakie nagrody sa za HU?
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 29 kwie 2009, 22:26
no za pierwsze miejsce w II lidze 125$ a za drugie 100$ za trzecie 75$..... a wiec calkiem sympatyczne
jutro bedzie wszystko wiadomo i bedzie mozna zrobic biland calego miesiaca jest dosyc duzo na

co mnie cieszy

-
mx
- -#zasłużony

Postautor: mx » 30 kwie 2009, 00:02
aleks narazie to chyba za wczesnie bo liga trwa 2 miesiace a nie miesiac

albo mi sie wydaje xD
-
decksik
- -#aktywny

Postautor: decksik » 30 kwie 2009, 08:10
a mecze w tej lidze na jakich zasadach sie odbywaja, jaki BI itp?
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 30 kwie 2009, 09:42
mxlambert pisze:aleks narazie to chyba za wczesnie bo liga trwa 2 miesiace a nie miesiac

albo mi sie wydaje xD
ja juz ostatni mecz rozegralem i na dzien dzisiejszy tylko kubusdagus moze mnie wyprzedzic
a mecze w tej lidze na jakich zasadach sie odbywaja, jaki BI itp?
masz wszystkie informacje o lidze na pojedynkipokerowe.pl i na naszym forum jest dzial z wszystkimi wynikami i informacjami
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 30 kwie 2009, 11:31
Dzisiejszy dzien mi dal do zrozumienia ze czas na zmiany wyplacam z PP wiekszosc bankrolla i zostawiam sobie 100€ na nowy poczatek...... dzis katastrofa poprostu na Cash table uswiadomila mi ze musze znowu na NL10 spasc i powoli od nowa bydowac bankroll 100€ w sam raz bedzie mi wystarczalo....
Dzisiejsza sesja byla przykra albowiem dwa razy moje pp trafialy na flopie seta i po all inach okazywalo sie ze przeciwnicy zawsze mieli lepszego seta rowniez po flopie

niestety wtopilem 60€ i od nowa ruszam na NL10 gdzie spokojnie sobie zarobie....
-
decksik
- -#aktywny

Postautor: decksik » 30 kwie 2009, 11:36
heh, to nie tyle wina paradise-brak-polskiej-licencji! tylko Bossmedia :d no, ale co poradzisz, set na flopie prawie nie do zrzucenia jest, pytanie brzmi jeszcze tylko jakie to byly PP? 88+, czy nizej?
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 01 maja 2009, 11:00
a wiec tera nalezy postawic sobie cele na przyszyly miesiac..... Niestety matury mi troche utrudnia gre w pokera:
-Dobrze napisac matury.
-Wycofuje sie z gry cashowek w tym miesiacu.
-Zagrac wszystkie forumowe turnieje z Bi.
-Wygrac przynajmniej jeden forumowy turniej z Bi oraz byc pare razy w platnych.... minimalnie 3x zakonczyc w platnych.
-zajac wysokie miejsce w PKPT Sopot.
-Wycignac z pokera zysk przynajmniej 200$
-
konieczny
- -#VIP

Postautor: konieczny » 01 maja 2009, 12:04
alekspolak1 pisze:a wiec tera nalezy postawic sobie cele na przyszyly miesiac..... Niestety matury mi troche utrudnia gre w pokera:
-Dobrze napisac matury.
-Wycofuje sie z gry cashowek w tym miesiacu.
-Zagrac wszystkie forumowe turnieje z Bi.
-Wygrac przynajmniej jeden forumowy turniej z Bi oraz byc pare razy w platnych.... minimalnie 3x zakonczyc w platnych.
-zajac wysokie miejsce w PKPT Sopot.
-Wycignac z pokera zysk przynajmniej 200$
matura to dosc wazny punkt zwrotny takze radze Ci sie przylozyc (szczegolnie z polaka

), potem bedziesz mial najdluzsze w zyciu wakacje, 3 miesiacy laby i lezenia do gory ch.. brzuchem

- swietny okres na ostrzejsze pobawienie sie kartami
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 01 maja 2009, 12:32
powiem ci nawet lepiej bede mial 4,5 miesiaca wakacji

a co do ostrzejszego pobawienia sie kartami to jednak w lato wole lezec nad jakims jeziorkiem niz pykac w karty w pokoju

-
maczek68
- -#VIP

Postautor: maczek68 » 01 maja 2009, 12:43
alekspolak1, nie wierzę, nad każdym jeziorem masz zasięg i laptopa
Życzę połamania pióra (bez podtekstów)
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 01 maja 2009, 13:02
ale ja nie mam laptopa tylko baze komputerowo-rozrywkowa w pokoju a ciezko nad jeziorem lub nad morzem znalesc kontakt i wzmacniacz 2000W
a i tak pewie do Francji bede lecial toche odpoczac to w parsykiej lidze sobie pogram moze Bruel akurat bedzie

-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 01 maja 2009, 19:37
no i dzis tak ja sobie postanowilem nie zagralem cashowek tylko sit&Go oraz HU powoli gram sobie HU 1$ oraz jackpot sit&go gdzie juz jednego wygralem.... oczywisci dziwnie mi sie gra w sitkach z tak malym wpisowym i pulami no ale trzeba od czegos zaczac gdy sie zaczyna z tak malym bankrollem na nowej platformie
Rozpoczalem swoja przygode z chlipoker-brak-polskiej-licencji! mowilem ze juz nie bede na ipoker gral.... no ale jakos moim zdaniem sitki roznia sie od cashowek i ciezko na nich grajac konsekwentnie tracic.......
chlipoker-brak-polskiej-licencji!:
Bankroll: 37$
Sesja:
12
-
decksik
- -#aktywny

Postautor: decksik » 01 maja 2009, 21:34
widze, ze ladnie wyszlo w tym miesiacu, oby tak dalej ;]
jak przygotowania do matury?

-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 01 maja 2009, 22:14
a no miesiac calkiem w cipcie tak to moge powiedziec

co do matury to juz przygotowan ni ma, teraz juz tylko zostaje mi dobrze sie nastawic i napisac tak jak to potrafie
ale ten tez nei najgorzej mi sie zaczyna dzis 3 miejsce w naszym turnieju z BI na Stryyke a wiec jakies tam grosiaki znowu wpadly

-
decksik
- -#aktywny

Postautor: decksik » 01 maja 2009, 23:39
hehehehe ;]
alekspolak1 pisze:teraz juz tylko zostaje mi dobrze sie nastawic
pamietam jak ja dzien przed matura z polskiego zaczynalem prace pisac

D
a w dniu egz ustnego 3h przed egz robilem filmik

DD
i skonczylo sie na tym, ze robilem na maturze pelna improwizacje, ale zaliczylem

DDDD
za 1.5h turniej HU na pokerheaven, ciekawe jak pojdzie ;]
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 01 maja 2009, 23:46
no to powodzenia w turnieju ja tam spac ide juz nie moge tak szalec po nocach, musze jakos sen uregulowac:)
Co do matury ustnej sa zasady teraz ze miesiac przed glowna matura nalezy im prace pokazac i juz improwizaowac sie nie da..... a co do mojego temtu to bez analizy wczesniejszej nie daloby rade ten temat przedstawic komisji

-
Spiegol
- LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 maja 2009, 08:49
alekspolak1 pisze:no i dzis tak ja sobie postanowilem nie zagralem cashowek tylko sit&Go oraz HU powoli gram sobie HU 1$ oraz jackpot sit&go gdzie juz jednego wygralem.... oczywisci dziwnie mi sie gra w sitkach z tak malym wpisowym i pulami no ale trzeba od czegos zaczac gdy sie zaczyna z tak malym bankrollem na nowej platformie
Rozpoczalem swoja przygode z chlipoker-brak-polskiej-licencji! mowilem ze juz nie bede na ipoker gral.... no ale jakos moim zdaniem sitki roznia sie od cashowek i ciezko na nich grajac konsekwentnie tracic.......
Myślę, że spokojnie sobie poradzisz na sitkach. Też się przenoszę na chlipoker-brak-polskiej-licencji!, tylko, że ja zabieram wszystkie praktycznie środki z paradise-brak-polskiej-licencji!, będzie to jakieś 320$, zostawiam tylko na ligę bo już mam dość gry tam. Poza tym gram jeszcze na PokerStars-nielegalny-w-PL! na mikro stawkach (oczywiście sity) i powiem Ci, że przy spokojnym tam poziomie blindów można grać solidnie tight i masz praktycznie gwarantowane miejsce w kasie :D żyć nie umierać tak można fishów grabić :)
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 02 maja 2009, 08:57
hehe no wiesz ja akurat mam jakis wstret do pokerstarsa i nie potrafie tam sie skoncentrowac chyba mnie ten wyglad softu odraza......
No ja wlasnie na chili chce spokojnie sobie zbudowac bankroll z tej malej sumki... bo chodzi mi o to by odpoczac od NL25 bo gdybym teraz znowu gral na paradise-brak-polskiej-licencji! bym zapewne nie potrafil przejsc na NL10 a tak to spokojnie na chili sobie zbuduje bankroll

-
Spiegol
- LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 maja 2009, 11:12
Mi standardowa i większość dodatkowych skórek na PokerStars-nielegalny-w-PL! też nie pasuje, ale ustawiłem sobie Black Theme z alternatywną talią kart i jest to bardzo przyjemny układ dla oka ;) Wystarczy poeksperymentować i znajdziesz coś dla siebie, no chyba, że cały interfejs Ci nie pasuje :P
Mam nadzieje, że Chili okaże się przyjazne i uda się nam tam ładnie rozwinąć :P bo ofertę według mnie mają ciekawą no i bardzo dużo jest fajnych turniejów GP w ipoker i po cichu liczę, że któryś z nich da mi porządny zastrzyk gotówki ;)
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 02 maja 2009, 12:28
no ja wlasnie buduje sie teraz caly czas grajac HU po 2$ no i jackpoty po 2$ ale wsumie od wczoraj jakos mi idzie do przodu

Gra w HU coraz bardziej mi sie podoba i wlasnie sie teraz glownie bede to gral
dzisiejsza sesja do przodu oczywiscie grosze no ale tak to jest jak sie gra tak male BI
Tez wlasnie zaczalem grac na Chili liczac na te porzadne turnieje no ale jednak najbardziej zeby odpoczac od tego powalonego paradise-brak-polskiej-licencji!

chce stworzyc z tego co wygralem we wtorek w naszym freerollu porzadna sumke ktora mi pozwoli grac te Turnieje z BI 10-20$
chlipoker-brak-polskiej-licencji!:
Bankroll: 51$
Sesja:
14$
Male podsumowanie od wczoraj mojej gry w HU i w sitkach..... ciag jest rosnacy i oby tak dalej bo szybko leci.... jest to dla mnei nowe doswiadczenie te sitki a wiec powoli powoli myszle ze mi bedzie coraz lepiej szlo
-
alekspolak1
- -#VIP

Postautor: alekspolak1 » 03 maja 2009, 16:59
nie no to jest paranoja to co sie dzieje na tym chili..... przeciez ludzie tam sa porabani!!!!!
Gralem ciagle DU i Jackpoty i co pare razy w platnych w platnych na chyba 30 gier poprostu szok...... za kazdym razem runner runner flush lub str8...... jednak cos ma do mnie ten Ipoker.....
Nie ma sensu zebym nawet zrobil screeny rozdan po ktorych odpadalem bo bym musial tutaj 30 screenow dac gdzie za kazdym razem donki trafialy nutsy nie wiadomo z jakiej dupy to wychodzilo ale jakiejs poteznej.. nie wiem jak forumowicze potraficie grac na tym Ipoker chyba ze tez opieracie swoje sily na wielkim farcie bo ja poprostu za kazdym razem jak poboje dosatje zielonej goraczki i przynaje ze wole juz sick rivery Paradisepoker niz to co sie dzieje na tym Ipoker
Ale sie nie poddaje bede gral na tym chili tylko teraz tak jak te wszystkie donki bede wchodzil jak idiota w 12% drawy i liczyl na run runnery bo tylko tak tam mozna grac
chlipoker-brak-polskiej-licencji!
Bankroll: 10$
Sesja: -40$
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.