blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Na czym się skupić i co grać?

Gry cash Holdem 6max
27
30%
Turnieje Omahy (mało ich jest więc dochodziły by Dony)
18
20%
Dony :P
18
20%
Turnieje holdem (tiltują mnie :P )
14
16%
S&G (holdem i omaha) 10 osobowe
12
13%

Liczba głosów: 89

Awatar użytkownika
cyfra
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyfra » 08 mar 2011, 20:48

Szczesny nie da rady, typuje 3, 4-0 :)
Poza tym Lige Mistrzow ogladamy w HD na n :mrgreen:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 08 mar 2011, 22:51

Nie będę komentował :)
Każdy widział że Barca była lepsza ale bez pomocy się nie obyło :)

Obrazek

Na awans Arsenalu Kurs 3.00? To spore Value, nie mówię że Arsenal awansuje ale opłaca się postawić.
Bądźmy szczerzy. Barca nie ma obrony i wystarczy że Arsenal strzeli bramkę i Barca musi się otworzyć a kto gra świetnie z kontry? Na pewno nie Barca
Kurs że Arsenal strzeli to 1.65 i jest to bardzo dobry kurs
Handicap na Arsenal +3 =1.35 LOL bez przesady Arsenal nie przegra tego meczu 3 bramkami i jeśli ktoś chce postawić że Barca wygra po kursie 1.30 to już lepiej postawić na ten typ.
Ilość rzutów rożnych w 2. połowie - Więcej niż 5.5 kurs 2.00 To będzie mecz akcji za akcję i jeśli po 1 połowie wynik będzie niejasny to w 2 będzie sporo rożnych

Kursy weszły 2
nie liczyłem rożnych w 2 połowie ale jeśli w całym było 7 :) to nie weszło raczej

Oskarek

Postautor: Oskarek » 09 mar 2011, 03:35

6 dni gry za mną :)
W ogóle nie grałem 1 i 2 marca i były dni że grałem bardzo bardzo mało więc piszę że 6 dni gry w marcu.
Póki co idzie dobrze a nawet bardzo dobrze :) Nie przegrywam tak jak to było w lutym
Może w końcu wariancja będzie po mojej stronie :)
Mam nadzieję że uda mi się trochę tych sitków zagrać w tym miesiącu z przyzwoitym ROI
Na dziś dość więc wrzucam wykres :)
końcówkę trochę zepsułem ale trafiłem 3 razy na lepszą rękę z gorszym kickerem jak AJ na AQ czy AQ na AK :)

Obrazek

Oskarek

Postautor: Oskarek » 10 mar 2011, 03:24

Dziś wolny dzień od pracy ale wieczorem zasiadłem na trochę i zagrałem 66 gier
wynik to 26$ + więc nieźle
Dziś około 20 sitków zagrałem jadąc na takim rowerku stacjonarnym :D
Nie miałem czasu na nim jeździć a prawie miesiąc temu go kupiłem i mój rekord to 5 min :D :D
Dziś jechałem 45 min i już wiem że jutro będzie ciężko z nogami :P :P
Dietę dalej stosuję, dziś niby post był, miałem jeść normalnie ale kilka osób mówiło żebym szanował to święto :D więc nie jadłem kurczaka

Do niedzieli mam nadzieje zagrać sporo tych gier :) jutro pewnie też powtórzę dzisiejszy wynik potem piątek i sobota noc w pracy więc tam postaram się zagrać koło 200 gier i mam nadzieję że nie będzie tak źle w tym miesiącu z wyścigiem i bonusami.
Jeśli uda się być w top3 wyścigu to będę zadowolony a jak dobrze pójdzie to roll na koniec miesiąca będzie wynosił około 800$ a może i więcej :) zależy ile gier zagram i które miejsce zajmę w rankingu.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 11 mar 2011, 00:16

w sumie Gejowski Blog ale najbardziej aktywny w Lutym :D
"Cool story bro "
i tak jesteś mięczak :D

Oskarek

Postautor: Oskarek » 11 mar 2011, 02:58

Kolejne dni na graniu :)
W tym miesiącu postaram się być jednak w top3 w wyścigu więc każdą wolniejszą chwilę gram :) tym bardziej że pewnie grześ dołaczy niedługo i trochę podgoni do tego kokoszka podobno zapowiadał grind :P więc muszę gonić wynikami z gry :D
Myślę że to będzie dobry miesiąc i te 1500 gier raczej zagram. Jutro i w sobotę dwie noce w pracy więc te 200 gier na bank zagram a postaram się 280 by mieć te 700 zagrane po 2 tygodniach. W 1 połowie marca jakoś nie zbyt mocno się przykładałem do grania więc druga połowa na pewno będzie intensywniejsza.
Na koniec wykres z marca po 420 grach.

Obrazek

Oskarek

Postautor: Oskarek » 12 mar 2011, 05:00

Nikt nic nie pisze :) standard :P

Gram dalej :) dziś zagrałem bardzo dużo gier i dopiero skończyłem :P
Nie wiem jak inni grają tyle gier :) chyba zasuwają po 8h nonstop :D
I tak dziś zagrałem 171 więc jak na mnie to bardzo dużo :) idę spać :P jutro od 18 zaczynam znowu :) postaram się jakoś jutro dojść do 800 gier bo w niedzielę pewnie będę odpoczywał :P przynajmniej nie będę grał do 24, może w nocy usiądę na godzinkę :)

Obrazek

Bankroll z 2 marca to 130$ :P
dziś : 591$ :oops:

myślę że spokojnie 1000$ przekroczę na koniec marca wliczając bonus i wyścig a może i przekroczę mocniej? :) Zobaczymy który będę w wyścigu :P nie poddam się :D :D

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 12 mar 2011, 09:52

Oskarek pisze: Zobaczymy który będę w wyścigu :P nie poddam się :D :D

dopóki taki jeden "zjeb DoN" Cie nie wykończy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 12 mar 2011, 15:36

Oskarek pisze:Bankroll z 2 marca to 130$ :P
dziś : 591$ :oops:

Przy twoim donk dealach to świetny wynik, trzymaj tak dalej i trzymaj się z daleka od bukmacherki :mrgreen:

Oskarek pisze: nie poddam się :D :D

Apeluje abyś nie uległ :)

maks.c4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maks.c4 » 12 mar 2011, 18:41

no to ładnie odjeżdżasz ale niestety od jutra cie powoli gonie :mrgreen:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 12 mar 2011, 18:44

Goń goń ;P
Ile już masz? :P
Ja zaczynam zaraz i dziś ponad 200 będzie :D

tygrytron18
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tygrytron18 » 12 mar 2011, 19:37

chyba pojawił sie nowy szeryf w miescie :mrgreen: . Jeszcze 5 takich ładnych dni i wpadnie 500$

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 12 mar 2011, 19:46

też mam zamiar coś uciułać z tego wyścigu :D

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 mar 2011, 05:08

Pierwsza sesja na minus w tym miesiącu
Na lekki minus ale niestety na minus (-24$), przez chipdumping dwóch śmieci który oczywiście zgłosiłem i jak nic z tym nie zrobią to już na pewno po tym miesiącu odchodzę z chili
I przez to że zaraz po tym chipdumpingu trafiłem na 4 czy nawet 5 donów pod rząd gdzie odpadłem QQ na JJ , QQ na TT, AA na J8 i KK na A2 wszystkie w ciagu 1 minuty! :D Wyobraźcie sobie taki atak softu ;p ;p ;p Wkurzyłem się ostro ale starałem się grać dalej normalnie i próbować odrobić to. Nie do końca się udało :P z resztą znowu mnie oszukują :) dziś zagrałem 148 gier nie udało się 200 bo mecz oglądałem :D i 8BI różnicy EV ;/
Dziś nawet przekroczyłem kwotę 610$ ale teraz jest to 567$
Wykresu już nie wrzucam :) wrzucę w poniedziałek po skończonej sesji :)
Jutro jak usiądę to na niedługo i w poniedziałek też nie bardzo :) Ale wtorek i środa powinny być intensywne i 1000 gier na pewno do środy przekrocze

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oGaLDnvvZyE[/youtube]

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 mar 2011, 00:00

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 mar 2011, 00:06

Marchewa dobra :mrgreen: <3

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 15 mar 2011, 03:20

Tylko niech się nie uśmiecha ta Roksana =))

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 mar 2011, 10:41

Od ostatniego wpisu gdzie miałem zagrane 591 gier zagrałem ich 200 :)
Niestety spadłem o 20bi ale wiem dlaczego :)
Zbyt dużo stołów. Grałem nawet 15-16 i przestałem patrzeć w statystyki do tego bardzo ale to bardzo często miałem stack w okolicach 700-900 żetonów a tak nie może być :)
Zmniejszam liczbę stołów do 10-11 max ale i tak prawdopodobnie już nie wygram wyścigu i nie chcę pisać dlaczego bo jeszcze inni mnie wyprzedzą :) Odchodzę z chili po marcu ale jeszcze nie wiem gdzie bo robią wszystko bym miał pod górkę :) poszedłbym na heypoker-brak-polskiej-licencji! ale nie ma tam donów w omahe... i są same 10 osobowe w Holdem. No nic może po prostu będę musiał się nauczyć grać 10 osobowe. Nie wiem jak tam z softem na ongame ile mój laptop wytrzyma stołów ale trzeba coś zmienić z końcem miesiąca :)

Z wykresem nie jest źle ale trochę słabsza gra plus wariancja nie po mojej stronie i spadek jest. Wyprzedziłem EV za poprzedni miesiąc ale Chili chyba twierdzi że dalej za dużo wygrywam bo z poprzedniego miesiąca i z grudnia z listopadem jest to i tak koło 100 buyinów poniżej EV Obrazek

Obrazek

Nie chcę być graczem przegrywającym i wolę mieć lepszy wyniki z gry niż z rakebacku dlatego zmniejszam liczbę stołów ale jednak w wyścigu udział wziąć muszę i być w top3 tak jak zakładałem

Barca zremisowała i Real ma już tylko 5 pkt straty
Obrazek

Dla tych co czytają gratis :D

Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 11:08 przez Oskarek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 15 mar 2011, 10:48

A to $/h nie są najważniejsze? A grając DONy to już w ogóle nie wiem po co patrzeć na cokolwiek innego.

I taka anegdotka : na Ipoker jestem na dużej próbce poniżej EV i z każdą sesją się to powiększało, a na najabrdziej kręconym sofcie świata jestem powyżej na jeszcze większej próbce :twisted: :twisted: :twisted:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 mar 2011, 11:11

No $/h jest ważny ale im więcej stołów tym gorsze wyniki
jeśli powiedzmy zagram 2000 gier i oddam 1000$ rake
dostane z tego powiedzmy 300$ i z wyścigu z 300 ale będe z gry na minus powiedzmy 100$
A tak zagram 1000 gier będę z gry +300$ plus bonus 150$ plus wyścig z 150$ to już mam więcej $$ :D

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 15 mar 2011, 15:30

Zobaczylem wyniki race na chili i mnie zatkalo! Wchodze wiec szybko na bloga by pogratulowac... a czytam tylko same Oskarkowe marudzenia....

Oskarek, ja nie wiem co Ty bys musial osiagnac by byc w koncu pozytywny i przestac narzekac.

Anyway gratulacje, jeszcze troche i moze zaczne o Tobie myslec jako o graczu wygrywajacym. A to juz bedzie koniec swiata ze nawet Oskarek umial nauczyc sie grac w pokera :).

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 mar 2011, 15:36

Glory, ja w pokera nie przegrywam już od dawna :D
I gdzie ja marudzę? :D Chyba tylko dlatego że nikt nic nie pisze :D a w wyścigu będzie lepiej jeszcze :D

Oskarek

Postautor: Oskarek » 16 mar 2011, 01:09

Obrazek

:P dziś zagrałem 229 gier i zarobiłem 160.50$ :D
Mam już za sobą 1037 gier więc dobry wynik jak na 2 tyg grania
Roll to 653.54$ :D
Jak widać miałem ladną passę gdzie wygrałem 20 DoNów pod rząd :D przynajmniej w HM mi tak pokazywało nie wiem jak na sharku to policzyło bo różnie to liczy raz liczy od zakończenia się turnieju a raz wg rejestracji :)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 16 mar 2011, 01:13

zagrałem o połowę mniej i co najlepsze też z fajnym profitem bo 60$ wpadło...
więc Sick grind i TOP3 będzie dla Pokerkingów :D
Btw. ładny skill z 20donami :D sory FART!!!!

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 16 mar 2011, 17:45

Oskarek,gratki, fajny upswing teraz :)
Powiesz mi jak mogę zaznaczyć sobie opcję znajdywania wyników tylko z określonego okresu czasu, bo nie mogę znaleść :P

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”