blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Na czym się skupić i co grać?

Gry cash Holdem 6max
27
30%
Turnieje Omahy (mało ich jest więc dochodziły by Dony)
18
20%
Dony :P
18
20%
Turnieje holdem (tiltują mnie :P )
14
16%
S&G (holdem i omaha) 10 osobowe
12
13%

Liczba głosów: 89

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 25 lis 2010, 11:21

Mlody pisze:Akurat tutaj bardzo dobrze rozumiem Glorego

nie chce tutaj zaczynać jakiejś ostrej dyskusji bo z tego co pamiętam to wokół takich wykluczeń z forum zawsze rozpętuje się niezła awantura. Ale chodzi mi o to że podpisujemy regulamin ale nie lojalke (przy założeniu że regulamin nią nie jest). i tutaj zaczynają się schody bo mowimy że tworzymy forum z dobrej woli po to żeby była miła atmosfera i mozna było pograć czasem w miłym gronie pogadać itd. itp. A tu nagle wymagane jest żeby porzucic wszystko inne i skupić sie tylko na pk.pl. Z tego co mi się wydaje to oskarek nie zrobił niczego na niekorzyść naszego forum no nie wiem chyba że Cie Glory oszukał albo się na nim zawiodłeś bo wyrzucenie kogoś z forum tylko dlatego że gdzieś w internecie też się udzielał jest dla mnie bez sensu. Można podać kilka przykładów osób które teoretycznie też powinieneś wyrzucić bo mają jakiś związek z innymi portalami/forami....

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 25 lis 2010, 11:42

titanum, masz racje, ja tez kiedys sie sprzeciwialem takiemu regulaminowi i nawet bylem zagrozony banem ;) Mi sie jednak wydaje ze tutaj chodzi o cos wiecej bo z dnia na dzien nikt by Oskarka tak po prostu nie wyrzucal - przeciez nie jest tajemnica ze wiekszosc z nas udziela sie chocby sporadycznie na innych forach...

Moze gdzies Oskarek mial moderatora itp.? to by tlumaczylo decyzje bo ranga PokerKing zobowiazuje do poswiecenia calej uwagi jednemu miejscu.

Osobiscie uwazam podobnie jak Ty.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 lis 2010, 12:35

Nigdy nie mial moda i nie zdradzil forum chcial po prostu sie krztalcic i czytal inne blogi i fora co uwazam za normalne ale kazdy ma swoje za uszami...
I przestancie sie z niego nabijac i obrazac bo wiele osob chcialo by posiadac jego wiedze na temat pokera...
zarty zartami ale bez przesady

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 25 lis 2010, 12:40

W decyzje "góry" nie wnikam bo nie ma sensu. Oskarek - dobra decyzja choć szkoda, bo lubiłem poczytać Twojego bloga. Powodzenia, będę zaglądał na Twój nowy blog. Pozdro

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 25 lis 2010, 12:52

Niezła bzdura. Ja nie wiem po co czytać inne fora i serwisy pokerowe. Przecież to nie u nas jak wrzucisz rozdanie to dostaniesz może jedną odpowiedź, a gdy powiesz że Ronaldo jest najlepszy to wywiąże się dyskusja na parę stron z analizami, statystykami i wszystkim innym czego dusza zapragnie...

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 25 lis 2010, 12:55

macie coś do różowego ? :cool:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 25 lis 2010, 13:12

Nikt Oskarka nie wyrzucal, ja mu tylko odebralem rangi. Powodem jest aktywnosc na innym forum i to nie bylejaka - 800 postow. To ze Oskarek sie z tego powodu obrazil to juz zupelnie inna historia. Ja osobiscie nic do niego nie mam i jak napisalem na samym poczatku - jego decyzje szanuje.

Nie mam nic przeciwko korzystaniu z innych for, a nawet aktywnosci na tych zagranicznych. Bo slepy nie jestem i wiem ze nam jeszcze sporo brakuje. Jednak mozna usiasc i plakac ze forum umiera i pisac gdzies indziej, mozna tez probowac cos zmienic. Oba rozwiazania sa do zaakceptowania przeze mnie, ale przy tym pierwszym user nie zasluguje na zadna range, bo jest "wieloforumowcem" a nie Pokerkingiem. Nie tworzmy fikcji.

Monoforumowosci wymagam juz o Elitarnych+.

Nie jestem gestapowcem i was nie sledze. Jesli ktos udziela sie gdzies indziej i nie zamierza przestac - prosze sie zglaszac po zdjecie rangi. Rozowy kolor tez jest ladny.

Awatar użytkownika
darkog
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: darkog » 25 lis 2010, 13:35

hmm a co z osobami które grają ligi z innych forów ja np. mam wiele kont w pokerromach, które założyłem zanim trafiłem na pokerkings przez inne fora, a uczestnictwo w ligach na nich rozgrywanych wymaga minimalnej aktywności?

marek3555
-#VIP
-#VIP

Postautor: marek3555 » 25 lis 2010, 13:47

A co mi tam odezwe sie w tym temacie. Uważam, że na forum zrobiło się cicho, blogi juz nie sa tak czesto aktualizowane itd. Oskarek był chyba najbardziej aktywnym forumowiczem,osobiscie nie czytalem za duzo jego bloga, gdyż nie mogłem się w nim doszukac potrzebnych mi informacji z dziedziny pokera (w sumie jak w większości blogów) , ale mimo to jego blog cieszył się dużą popularnością. Nie wydaje mi się by była to dobra decyzja, wogóle śmieszy mnie zakaz udzielania się na innych forach, zajeżdża mi to dyktaturą. Ja zaglądam wszędzie gdzie mogę zdobyć pomocne info, jeżeli jest możliwość zadania pytania to tym lepiej. Co więcej przynależność do poszczególnych kolorów tak naprawdę nic nie daje poza wrażeniami estetycznymi i nie dziwie się że Oskarek stwierdził, że z różem mu nie do Avatara:)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 25 lis 2010, 13:55

darkog, uczestnictwo w ligach, bierny udzial na forach - jest ok. Jakas minimalna aktywnosc (w sensie zgloszenia sie do ligi) tez ok. Nie ok jest juz za to pisanie analiz, prowadzenie bloga etc.

marek3555, to nie jest sytuacja - korzystasz z Pokerkings masz zakaz aktywnosci na innych forach. Tylko - chcesz miec range elitarny+ na Pokerkings nie mozesz udzielac sie na innych forach.

Jak akceptujesz bycie rozowym to mozesz robic wszystko.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 25 lis 2010, 17:31

Mlody pisze: Nikt inny tak pieknie nie beczal na ciagle "downswingi" po 10 grach :D

Hahah downswing po 10 grach :D

Mimo to Oskarek był kolorową postacią tego forum mimo że nie ma bladego pojęcia o piłce nożnej :) tak jak obstawianie na Portugalię przeciwko Hiszpanom to jego wiedza pokerowa jest ogromna i wątpię abym osiągnął taki poziom. Zawsze potrafił konstruktywnie przekazać wskazówki mimo to że mnie wkurwi... :D

Znając Oskarka to powróci, minie jego foch z przytupem i będzie kolejny come back.

P.S V aj pi do czegoś obowiązuje więc się nie dziwie degradacji. Który to raz już odchodził z forum Oskarek?? :twisted:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 25 lis 2010, 17:54

Oskarek "odchodził" w sensie że robił przerwę od gry. Teraz "odszedł' przez degradację i nie zamierza wracać po tej sytuacji chyba że regulaminy by się zmieniły, tak by mógł od czasu do czasu też pytać o analizy na innym forum itp, ale to nie możliwe.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 lis 2010, 19:04

Grzes niestety ma racje Oskar odszedl z forum a nie od pokera...Ja bede dalej wysluchiwac bad betow jego wy juz nie ;) mam lepiej od was.
a temat chyba powinien zostac zamkniety.po co gadac o kims kogo na forum juz nie ma x)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 25 lis 2010, 19:41

glory glory man united, wyłamię się trochę z powyższego szeregu zgadzających się. Uważam, że co by Oskarek nie zrobił (w granicach rozsądku) - karanie swoich najaktywniejszych użytkowników jest krótkowzroczne.

W przypadku przedsięwzięć w rodzaju "community", gdzie zawsze dużą część sterów oddajesz w ręce pozostałych użytkowników - trzeba super dbać o tych najwytrwalszych, inaczej to nie ma sensu. Na pewno będą mieli denerwujące wady. Może część z nich będzie dzieliła czas 50/50 między PK, a forum "sodomia z psami i kotami" albo "karmienie rybek gównem" albo i 2+2 - whatever. Ważne, że na Twoim forum spędzili część życia i przez to są jego częścią.

Jaki znak dajesz? Że nie ważne jak daleko się zajdzie, jedna skucha i wypierdalać? To nie community, to komunizm.

sympek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sympek » 25 lis 2010, 19:57

"3,5 roku 4215 postów to za mało :) pamiętajcie! "

i nie zasługuje na Pokerkingsa :(

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 25 lis 2010, 20:13

wheeny pisze:Jaki znak dajesz? Że nie ważne jak daleko się zajdzie, jedna skucha i wypierdalać? To nie community, to komunizm.

Wheeny jeśli by to była JEDNA skucha to znając Glorego by mu odpuścił, niestety Oskrek tych skuch większych i mniejszych miał sporo.

sympek pisze:"3,5 roku 4215 postów to za mało :) pamiętajcie! "

i nie zasługuje na Pokerkingsa :(

informacyjnie status pokerkinga nie jest statusem dożywotnim - jest to ranga nadawana za pewną liczbe postów, udzielanie się na forum itd...
Co najważniejsze nie wystarczy nabić posty i dalej nic - trzeba cały czas trzymac pewien poziom pisania, grania i kultury.

Status ten szybko można stracić między innymi za łamanie regulaminu, inne statusy równiez nawet VIP - jak u Oskarka.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 25 lis 2010, 20:16

tommko, spoko, ale glory napisał powyżej, że już elitarny wymaga wyłączności. Ranga, która generalnie nic nie daje, bo obecnie dostęp do turków ma się od 0 postów w górę.

Dla mnie kiepskie rozwiązanie i tyle. Jedyny możliwy do przewidzenia efekt: mniej osób będzie się starało zaistnieć na forum.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 25 lis 2010, 20:51

Knoopers co jak co, ale nie jesteś sam :mrgreen:

Nagroda za blog w Listopadzie pewna... :twisted:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 25 lis 2010, 20:59

wheeny nie bardzo rozumiem do czego Ty sie odnosisz;

Uważam, że co by Oskarek nie zrobił (w granicach rozsądku) - karanie swoich najaktywniejszych użytkowników jest krótkowzroczne.

A ja uwazam ze regulaminy obowiazuja kazdego w tej samej mierze. Wiekszosc korzysc spolecznosc odnosi z usiniecia genialnegi ale wrednego, niz z tolerowania tego ze psuje atmosfere. I o ile usereom bardziej zasluzonym poswiece dodatkowy czas by im wytlumaczyc co jest nie tak (I Oskarkowi poswiecilem go bardzo wiele), o tyle na koniec zawsze podejme taka sama i jedyna w tym przypadku sprawiedliwa decyzje. Tu nie ma swietych krow.

trzeba super dbać o tych najwytrwalszych, inaczej to nie ma sensu. Na pewno będą mieli denerwujące wady. Może część z nich będzie dzieliła czas 50/50 między PK, a forum "sodomia z psami i kotami" albo "karmienie rybek gównem" albo i 2+2 - whatever. Ważne, że na Twoim forum spędzili część życia i przez to są jego częścią.

A czy jam mam jakies zastrzezenia kto co robi w wolnym czasie? Czy jest jakis obowiazek godzinowy na Pokerkings, albo lojalka bycia nolifem? Nie sugeruj wiec prosze idiotyzmow, bo tu wylacznie chodzi o lojalnosc ktorej wymagam od pewnej grupy ktora nazywa sie ELITARNYMI. I to w bardzo waskiej definicji = "nie udzielam sie aktywnie u naszej bezposredniej konkurencji". I tylko tyle.

Od osob ktore nie chca miec tej jak to nazwales "nic nie dajacej rangi" (ktora jednak daje, chociazby podwojne punkty i zaproszenie na PKPT) nie wymagam zupelnie nic. Bo ranga to symbol przynaleznosci.

Jaki znak dajesz? Że nie ważne jak daleko się zajdzie, jedna skucha i wypierdalać? To nie community, to komunizm.

Kolejny argument z komina. Nikogo nie wyrzucilem, to po pierwsze. Po drugie - moze za krotko studiowalem historie, ale nie przypominam sobie by komunizm kierowal sie chocby zblizonymi zasadami. Tak wiec pliz, nie sugeruj bzdur.

Ta dyskusja naprawde nigdzie nie zmierza. Szkoda ze Oskarek odszedl, bo forum nie bedzie bez niego juz takie same. Nie musial jednak odchodzic. Jego decyzja ktora szanuje, wy zas uszanujcie to ze zabralem mu rangi zgodnie z zasada ktora istnieje na forum od lat.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 07 lut 2011, 21:26

nie ma to jak uzależnienie... Witaj od nowa wśród heleniarzy i browniarzy pokerkings :P :P

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 07 lut 2011, 21:28

szkoda ze wracasz ; (

Oskarek

Postautor: Oskarek » 07 lut 2011, 21:39

knoperss, :(
alekspolak1, żadne uzależnienie :) Trzymałem się bardzo dobrze ale kilka osób chciało bym wrócił :)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 07 lut 2011, 22:29

ciekawe kto :D

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 07 lut 2011, 22:34

Rzesze czekały na "Narcyza" i wszyscy błagali żebyś wrócił :mrgreen: Ehhh Oskarek Ty się nigdy nie zmienisz - ale witamy serdecznie

Oskarek

Postautor: Oskarek » 07 lut 2011, 22:48

:) Później napisze co i jak :) teraz jestem zmęczony bo musiałem wstać o 5

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”