blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Na czym się skupić i co grać?

Gry cash Holdem 6max
27
30%
Turnieje Omahy (mało ich jest więc dochodziły by Dony)
18
20%
Dony :P
18
20%
Turnieje holdem (tiltują mnie :P )
14
16%
S&G (holdem i omaha) 10 osobowe
12
13%

Liczba głosów: 89

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 20 lis 2010, 23:52

gama pisze:No, w końcu Oskarek wrzucił jakiś porządny post :mrgreen:

Ten z gołym facetem? :-)

Bosz, biedny Oskarek, tak się męczył na blogu, a rozwiązanie było tak proste, w zasięgu ręki!

Oskarek

Postautor: Oskarek » 20 lis 2010, 23:59

5-1 ! dziękuje dobranoc

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 21 lis 2010, 00:12

wheeny pisze:Ten z gołym facetem? :-)

No w sumie do gołego to mu brakuje :( Ale może to i dobrze, bo by jeszcze czar prysł :mrgreen:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 21 lis 2010, 00:28

Szfiecu ile Ty meczow widziales ktore gral Ronaldo? Cale kilka z Barcelona ? :).

On nie strzelil kilku bramek glowa. On srzelil ich mnostwo i to mega wypasionych. Wiec prosze nie rozsmieszaj mnie z jakims Arboleda..

Co do warunkow fizycznych - przewrocenie Ronaldo nie jest wcale takie prost (o ile on sam nie chce). Placzka bo placzka, ale on jest kawal chlopa i ma zero respektu dla obroncow.

No i do tego dochodza rzuty wolne. Wez mnie tu przekonaj ze Mesii bije je lepiej.

Akurat ja w tej dyskusji jestem obiektywny - nie kocham ani Barcelony ani Realu. A samego Ronaldo - zdrajcy - nie lubie. Pilkarzem jest jednak idealnym i to mu trzeba oddac.

PS. Wez mi przypomnij ile Messi strzelil bramek w waznych meczach na mundialu.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 21 lis 2010, 00:35

Dobry mecz Realu i tyle z dużo lepszym przeciwnikiem niż Barca, mógł strzelić i 4 bramki ale oddał karnego. Ogólnie mogło być spokojnie coś koło 6-7:0 bo bramka dla Athletico ze spalonego aż normalnie dziwne że sędzia tego nie odgwizdał jakby zasad nie znał

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 21 lis 2010, 11:19

8:0 ! Dziękuję dzień dobry ;) - czy przeciwnik taki słaby? nie sądzę, do wczoraj byli 3 drużyną z najmniejszą ilością straconych bramek, ale na pewno gorsi od Athletic, z tym , że wcale taka wysoka wygrana się Realowi nie należała, zresztą nie ważne, Poniedziałek wszystko zweryfikuje.

Glory tak się składa , że meczy Ronaldo widziałem dość sporo, a to też dlatego , że często oglądałem ligę angielską, bo mam sporo znajomych którzy kibicują MU, zresztą staram się nie wypowiadać na tematy o których nie mam bladego pojęcia.

No ciężko jest go przewrócić bo sam to wcześniej robi o własne nogi. Nie zapominajmy o tym , że jakiejś bajecznej techniki to on nie ma, po prostu ma zajebisty gaz, a to jego bezproduktywne mieszanie nogami nad piłką to każdy lepszy zawodnik potrafi - tylko nie każdy ma taki gaz. Umie bardzo dużo, ale w każdej dziedzinie piłkarskiego rzemiosła jest ktoś lepszy od niego i po raz kolejny powtarzam, że nigdzie nie napisałem, że jest słabeuszem.

Wolne? fakt, Messi ich w ogóle nie wykonuje bo robią to inni, ale już nie raz się zdarzyło strzelić mu bramkę.
Jeszcze do niedawna CRonaldo miał przewagę nad Messim w strzałach z dystansu, ale niestety do czasu bo ostatnio Messi nałogowo pakuje bramy z przed pola karnego.

PS. Wez mi przypomnij ile Messi strzelil bramek w waznych meczach na mundialu.

A CRonaldo ile? - zapewnili tylko obóz pracy Koreańczykom i na tym się skończyło.
Messi z niepoukładaną drużyną z trenerem który tylko klepał po tyłkach i całował swoich zawodników nie miał prawa nic zdobyć, a i tak starał się i walczył za trzech.

A ile CRonaldo strzelił bramek w ważnych meczach w LM? ile strzelił Barcelonie? ile strzelił drużynom typu Chelsea, Liverpool, Arsenal? Wawrzyniak go potrafił wyłączyć z gry ;p
Nie chce przypominać , że Ronaldinho dostał owację na stojąco od kibiców Realu, a następnym którego to spotka będzie Messi.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 21 lis 2010, 13:47

Pfff oglądałeś wczoraj mecz? Jak trening z pachołkami...
Barca nie długo gra z AB w pucharze i zobaczymy co zagrają :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 21 lis 2010, 19:55

Oglądałem dość obszerny skrót gdzie CRonaldo latał po murawie jak Meserschmit (pisownia mi nie znana) , a sędzia nawet żółtka nie pokazał, mam nadzieję , że wiesz o czym piszę ;p

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 21 lis 2010, 21:47

Hehe weź Oskarek na poprzedniej stronie wysmaruj olejkiem CR :D
Ale się uśmiałem czytając że CR nie ma bajecznej techniki :D Równie w Realu mógłby grać Błaszczykowski ;)

A po za tym niech CR7 zdobędzie tyle trofea co Messi to pogadamy :D
Bo jak na razie to mu dobrze wychodzi spinanie pośladów :P

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 21 lis 2010, 23:00

Arnoldao pisze:Ale się uśmiałem czytając że CR nie ma bajecznej techniki :D Równie w Realu mógłby grać Błaszczykowski ;)

To powiedz mi w czym się ta jego bajeczność objawia? ;) czekam.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 22 lis 2010, 00:26

A ja zastanawiam sie czemu od paru lat jest taka nagonka na C. Ronaldo ? Szczerze mowiac jest on pilkarzem ktory od zawsze mnie fascynowal i jest fenomenalny w tym co robi... Nie ma takiego drugiego a jak ktos wypowiada sie zle o jego umiejetnosciach no to cóż jest zazdrosny...

Nie ma sensu porownywac Messiego i C. Ronaldo... Obaj pilkarze maja swoj styl zupelnie odmienny tyle ze ich laczy jedno, strzelaja bramki i niosa caly zespol do przodu... A takie porownywania to jak porownac Ronaldo do Baggio, Pelego do Maradonny itd itd...

Zawsze sie znajdzie ktos za i ktos przeciw :) :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 22 lis 2010, 00:34

alekspolak1, dlatego że jakby chciał to by sobie ich dziewczyne kupił :D zazdrosni są że może mieć każdą a oni nie, prawda jest taka że miał więcej dziewczyn w łóżku niż niektórzy tu znają kobiet :D I to tylko o to chodzi! :D
Dla mnie może sobie płakać i się przewracać ale każdy dobrze wie że jest świetnym piłkarzem na równi z messim i nie można mówić że jeden z nich jest lepszy. Aleks dobrze to napisał.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 22 lis 2010, 01:22

Oskarek pisze:alekspolak1, zazdrosni są że może mieć każdą a oni nie, prawda jest taka że miał więcej dziewczyn w łóżku niż niektórzy tu znają kobiet :D I to tylko o to chodzi! :D

Do czego to nawiązuje to co napisałeś? Zawody w zaliczeniu panienek? To są te zdobycze boiskowe? Ja patrzę na to co prezentuje na boisko a to co dzieje się w jego życiu prywatnym mnie kompletnie nie interesuje(zauważyłem że bardzo monitorujesz jego życie na gorąco :D ). Niech grzmoci co się rusza i ile wlezie byle na meczu Barca-Real nie istniał.

Oskarek pisze:dlatego że jakby chciał to by sobie ich dziewczyne kupił :D

A taki pewny jesteś swojej dziewczyny ?? ;)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 22 lis 2010, 01:23

Ja jestem lepszy niż on :D :D :D

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 22 lis 2010, 01:30

Pewnie o pokera ci chodzi :)

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 22 lis 2010, 01:32

Arnoldao pisze:Ja jestem lepszy niż on :D :D :D

No cóż ważne to wiara w swoje umiejętnosci :P

alekspolak1, dlatego że jakby chciał to by sobie ich dziewczyne kupił :D

To bylo pytanie retoryczne, wiem dlaczego jak juz ktos najezdza na niego jest zazdrosny :)
Ostatnio zmieniony 22 lis 2010, 02:28 przez alekspolak1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 22 lis 2010, 01:36

alekspolak1 pisze:Arnoldao napisał/a:
Ja jestem lepszy niż on :D :D :D

No cóż ważne do wiara w swoje umiejętnosci :P

Fajnie że te cytaty są mojego autorstwa ;)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 22 lis 2010, 01:43

Ja jestem skromny po prostu :D

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 22 lis 2010, 02:28

Arnoldao pisze:Fajnie że te cytaty są mojego autorstwa ;)

hehe oskarek pisze to co myszlisz dlatego jak cytuje to ty wyskakujesz :P

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 22 lis 2010, 07:24

Oskarek pisze:dlatego że jakby chciał to by sobie ich dziewczyne kupił :D

Arnoldao pisze:A taki pewny jesteś swojej dziewczyny ?? ;)

Przecież CRonaldo mu rąk nie poobcina ;p

Zresztą i tak czekam na moment kiedy Krystyna ogłosi całemu światu , że jest gejem i przed każdym meczem pukają się w szatni z Ramosem :mrgreen: a z dziewczynkami to tak próbował tylko żeby być fajnym ;p

Messi vs Ronaldo, sobota w La Liga

3 Bramki 3
5 (4) Strzały (celne) 8 (3)
2 Asysty 0
83 (78) Podania (dokładne) 37 (28)
5 Piłki stracone 14
3 Piłki odzyskane 0
0 Faulowany 2
9,5 Ocena goal.com 8,5

Messi vs Ronaldo po 12. kolejce La Liga

939 Minuty 1134
13 Bramki 15
0 Z rzutów karnych 4
0 Z rzutów wolnych 1
7 Otwierające wynik 2
49 (28) Strzały (celne) 90 (34)
5 Asysty 4
636 (540) Podania (dokładne) 557 (410)

Skrzydłowy napastnik więcej podań i lepszej skuteczności niż najlepszy ofensywny pomocnik na świecie? nie do wiary, a ileż to straconych piłek mistrza dryblingu? ;)
Dobra, koniec pastwienia i tak wiadome kto jest lepszy ;)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 23 lis 2010, 00:08

Blog pokerowy to zaczynamy pisać o pokerze! :) Tylko ja mogę zamieszczać tu posty na temat piłki nożnej :D Jak na nowy blog tj. z 2010 roku całkiem niezły wynik w wyświetleniach i stronach :D Dodając wszystkie poprzednie posty myślę że mam najczęściej odwiedzany blog :P No ale koniec skromności bo mam coś do napisania.

Standardowo wypalam się pokerowo w okolicach 16-20 dnia miesiąca nie wiem czym jest to spowodowane ale jeśli gram dużo np od 1 listopada to już w połowie mam dość :P
Do tego dochodzi mój odwieczny problem i jest to bardzo duży problem ;/
Nie wiem do tej pory co mam grać, co miesiąc zmieniam, raz cash, raz HU, raz dony, raz omaha, ciągłe zmiany i jest to już męczące :/ w tym miesiącu podjąłem nie udaną próbę grania DoNów oczywiście już od kilku dni nie gram w pokera :P bo mi się nie chce. 1 listopada wykupiłem abonament na sharku bo myślałem że będę grał Heads Upy no ale w tym miesiącu nie zagrałem żadnego :D
Najgorsze jest to że gdy już coś wybiorę to zawsze znajdę jakiś plus innej gry i wtedy na nią się przerzucam :/

Muszę zrobić sobie mały challenge :)
Mam po ostatnim downswingu 211Euro czyli na oko 290$ a więc na oko nie licząc rake 29BI na gry 10.50$ bo chcę skupić się na HU SNG! Zaczynam dosyć wysoko ale we wrześniu grałem na 5$ z niezłym ROI później troche zacząłem grać na ilość ale i tak ROI było ok. Będę grał 1 HU. Zdecydowałem też że koniec z graniem dla rakebacku czy wyścigów bo się nie będę rozwijał z resztą granie DoNów może jest ok ale do stawek 22$ bo później już nie ma gier albo są np na PS ale niskie ROI można mieć bo poziom jest wysoki. Cash nie wiem nie umiem chyba grać, po prostu swingi jakie mam podczas sesji są tiltujące :oops:
w HU mogę grać krókie sesje po 1,2 HU i nie będzie problemu jak będę musiał gdzieś wyjść czy nie będzie mi się chciało grać :p minusem będzie na pewno ich ilość no bo ile można zagrać Normal HU w 2h? Chciałbym grać minimum 5 gier dziennie a max nie wiem to już ode mnie będzie zależało jak się będę czuł i czy mam ochotę na granie. Postaram się wrzucać wykresy co jakiś czas powiedzmy co 10 gier a także trochę rozdań do analiz i tu prośba do innych forumowiczów by także wrzucali rozdania.
Będę grał przeważnie Holdem ale nie pogardzę Omahą bo czuję się w niej dobrze i oczywiście HiLo ale z fishami bo jest kilku dobrych regów z którymi unikam gry :P
No i jeszcze oczywiście jakieś cele :P Powiedzmy że przy 600$ przejdę na 21$ no i potem do 2000$ by grać 52.50$ ale to pewnie będzie trzeba zmienić ipoker na inny soft :)

Po za pokerowo to czekamy na Gran Derbi i dzisiejszy mecz z Ajaxem pewnie w rezerwowym składzie by piłkarze odpoczeli przed GD. Do tego muszę zmienić samochód tzn stara Vectra B idzie na sprzedaż a teraz myślę nad czymś lepszym niestety na BMW e60 lub e90 mnie jeszcze nie stać dlatego zastanawiam się nad Hyundaiem i30 lub Audi A3 te nowsze po 2003 roku. Co o tym myślicie?

Pozdro i czekam na wpisy :D :D

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 23 lis 2010, 00:18

hyundai i30 i nie mysl ani chwili dluzej... Kazdy znajomy i sasiad mowia o tym samochodzie w samych superlatywach... Sam juz jestem gotowy po prawku zakupic sobie ten samochod, bo malo pali, nie jest drogi, tanie czesci i fajny wyglad. Wg mnei nie masz co myszlec, chyba ze wolisz pioprostu niemieckie cacka z ktorymi jest jednak wiecej problemow niz z koreancem.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 23 lis 2010, 00:30

Tylko ja myślałem o takiej wersji

http://otomoto.pl/hyundai-i30-wersja-sp ... 04685.html

a za tą cenę już można Bmw kupić :P

Wiem jeszcze o czym zapomniałem :) Dowiedziałem się że była tajna ankieta na mój temat czy wyrzucić mnie z forum czy nie :) Niestety 3-0 by wyrzucić także zobaczymy

Oskarek

Postautor: Oskarek » 23 lis 2010, 06:44

Wahi, ten temat już nie aktualny :) teraz piszemy o pokerze :)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 23 lis 2010, 07:24

I o samochodach ;p

Bez porównania A3 niż Hyundai. JAkoś nie jestem przekonany do koreańskiej marki, a Audi masz pewną jakość.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”