[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PekC-hMgabw[/youtube][/center]
Blog pokerowo-muzyczny
- jon124
- -#VIP

- jon124
- -#VIP

No tak, ciut pograłem. Jeżeli chodzi o zysk to nie poszło najlepiej natomiast myślę, że analizując swoje statystyki zrobiłem poważny krok do ulepszenia swojej gry.
Główne wnioski na podstawie prosów co mają dobre ROI (ostrzegam że jest to delikatnie poprawiona rozmowa przeklejona z gg):
-za duże VPIP bo mam 12,7 a najlepsi w okolicach max 8, z tym ze pewnie delikatnie mam nabite przez to ze na koniec trza sie all inowac zebys konczyc gre mimo ze jest skonczona (logika tego zdania aż mnie powaliła
)
-za duże PFR ja mam 8,6 a inni mają mniej (koło 6) z drugiej strony to wynika również przeciez z dużego VPIP
-za mały 3bet ja mam 2,7 a powinno byc koło 4 czyli czesciej reastelowac
-postflopaggresion jest bardzo różny u mnie 3,7 u najlepszych się bardzo różni
czasem 1 a czasem 12, wiec to chyba zalezy juz stajlu gry i to jest widzę powiązne z flop cbetem niektorzy maja ponad 80 % jak ja, a inni ponizej 50%
podsumowując:
1)zawężyć VPIP do ok 8%.
2)zmniejszyć PFR do około 5-6%.
3)zwiększyć 3bet do około 4-5%.
A teraz najciekawsze bo wnioski z rodzaju gry (próba - po około 100 donów każdego z obu rodzajów) :
-lekko ponad 8%ROI zarówno w tych za 1 jak i w tych za 2E
-różnica robi sie jezeli chodiz o ilość osób
w 10 os ROI 7,3 a przy uwzględnieniu EV 15,1%
w 6 os ROI 9% ale z EV -1,2!!
więc widać że tych 6os po prostu nie umiem grać
Postanawiam więc uczyć się cierpliwości i grać same 10os (na które czekam czasem nawet po pół godziny).
[center]Wykres z tego tygodnia:
[/center]
Ostatnio też zacząłem czytać trochę o zwykłych turniejach sng i może popróbuję się też trochę w tej odmianie, jako że jakieś tam podstawy już mam, zobaczymy co z tego będzie.
[center]stare ale jare:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DSNYR64Cdzc[/youtube][/center]
Główne wnioski na podstawie prosów co mają dobre ROI (ostrzegam że jest to delikatnie poprawiona rozmowa przeklejona z gg):
-za duże VPIP bo mam 12,7 a najlepsi w okolicach max 8, z tym ze pewnie delikatnie mam nabite przez to ze na koniec trza sie all inowac zebys konczyc gre mimo ze jest skonczona (logika tego zdania aż mnie powaliła
-za duże PFR ja mam 8,6 a inni mają mniej (koło 6) z drugiej strony to wynika również przeciez z dużego VPIP
-za mały 3bet ja mam 2,7 a powinno byc koło 4 czyli czesciej reastelowac
-postflopaggresion jest bardzo różny u mnie 3,7 u najlepszych się bardzo różni
czasem 1 a czasem 12, wiec to chyba zalezy juz stajlu gry i to jest widzę powiązne z flop cbetem niektorzy maja ponad 80 % jak ja, a inni ponizej 50%
podsumowując:
1)zawężyć VPIP do ok 8%.
2)zmniejszyć PFR do około 5-6%.
3)zwiększyć 3bet do około 4-5%.
A teraz najciekawsze bo wnioski z rodzaju gry (próba - po około 100 donów każdego z obu rodzajów) :
-lekko ponad 8%ROI zarówno w tych za 1 jak i w tych za 2E
-różnica robi sie jezeli chodiz o ilość osób
w 10 os ROI 7,3 a przy uwzględnieniu EV 15,1%
w 6 os ROI 9% ale z EV -1,2!!
więc widać że tych 6os po prostu nie umiem grać
[center]Wykres z tego tygodnia:
[/center]
Ostatnio też zacząłem czytać trochę o zwykłych turniejach sng i może popróbuję się też trochę w tej odmianie, jako że jakieś tam podstawy już mam, zobaczymy co z tego będzie.
[center]stare ale jare:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DSNYR64Cdzc[/youtube][/center]
- jon124
- -#VIP

No w tym tygodniu gry było troszkę mniej, ale za to ciut więcej nauki. Wynikało to nawet nie z samego braku ochoty i czasu, a raczej tragicznemu ruchowi na entraction (jak oni się w ogóle utrzymują!). Wydaje mi się, że wnioski wysnute w tamtym tygodniu procentują i udało się poprawić trochę grę. Rozegrałem też kilkanaście regular s'n'g i o ile na początku szło super to później parę bad beatów pogorszyło trochę wynik. Ogólnie jednak gra się kleiła i szło lepiej niż powinno (co widać po lini EV) i jestem bardzo zadowolony. W tym tygodniu znów chcę się szkolić i przy okazji pograć troszkę jednak teraz będę grał wieczorami bo wtedy jest ciut większy ruch. Niestety przekłada się to również na większą ilość regularsów (generalnie ich ilość jest zaskakująco duża), jednak większość z nich mam już oznaczonych więc można się dostosować.
Próbuję analizować swoją grę przy pomocy sng wizard jednak jakoś nie do końca jestem przekonany co do każdorazowej poprawnej decyzji. Przykładowo jestem na utg, faza buble w DON i mam około 4-5bb. Trzymam AK i wpycham żetony na środek. Reszta graczy ma: dwóch podobny stack (wyższy ode mnie o 1/5bb), dwóch kolejnych 6-7bb a ostatni koło 15bb. Wizard sugeruje w tej sytuacji fold i push jedynie przy KK+ co wydaje mi się dziwne. Rozumiem że na tej pozycji i w tej fazie (buble) muszę bardzo ograniczyć push jednak w nastepnym rozdaniu strace 1/4 stacka przez same blindy i stracę dużo fold equity.
Problemem jest również to, że wizard nie rozpoznaje typów turnieju don - regular i trzeba zmieniać to ręcznie wcześniej wyszukując co to był za rodzaj. Jeśli ktoś wie czy da się to zmienić proszę o pomoc
[center]Ostatnie wyniki:
[/center]
W związku z powrotem do gry postanowiłem postawić sobie jakiś cel-do końca roku przejść na kolejny limit (3,3E) . Myślę, że jest to akurat wyśrodkowane zadanie, więc zarówno możliwe do wykonania jak i nie całkowicie banalne.
[center]Muzyka na dziś:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JbPkxg69KAs[/youtube][/center]
Próbuję analizować swoją grę przy pomocy sng wizard jednak jakoś nie do końca jestem przekonany co do każdorazowej poprawnej decyzji. Przykładowo jestem na utg, faza buble w DON i mam około 4-5bb. Trzymam AK i wpycham żetony na środek. Reszta graczy ma: dwóch podobny stack (wyższy ode mnie o 1/5bb), dwóch kolejnych 6-7bb a ostatni koło 15bb. Wizard sugeruje w tej sytuacji fold i push jedynie przy KK+ co wydaje mi się dziwne. Rozumiem że na tej pozycji i w tej fazie (buble) muszę bardzo ograniczyć push jednak w nastepnym rozdaniu strace 1/4 stacka przez same blindy i stracę dużo fold equity.
Problemem jest również to, że wizard nie rozpoznaje typów turnieju don - regular i trzeba zmieniać to ręcznie wcześniej wyszukując co to był za rodzaj. Jeśli ktoś wie czy da się to zmienić proszę o pomoc
[center]Ostatnie wyniki:
[/center]
W związku z powrotem do gry postanowiłem postawić sobie jakiś cel-do końca roku przejść na kolejny limit (3,3E) . Myślę, że jest to akurat wyśrodkowane zadanie, więc zarówno możliwe do wykonania jak i nie całkowicie banalne.
[center]Muzyka na dziś:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JbPkxg69KAs[/youtube][/center]
- jon124
- -#VIP

[center]Podsumowanie listopada[/center]
Arghhhh .... miałem już tu wymądzonego posta jednak niechcący zamknąłem przeglądarkę więc piszę jeszcze raz w skróconej wersji
Listopad to miesiąc po długiej przerwie i to nawet nie cały miesiąc bo grę zacząłem 11tego. Początkowo nie szło najlepiej, następnie decyzją o zaprzestaniu gry 6os, dołączeniu również regular sng i nagły skok 'do góry', a na koniec wyrównanie. Oprócz samej gry był to miesiąc nauki - artykułów, video i literatury wielostronicowej. Wydaje mi się, że decyzje podjęte w tym miesiącu owocują i pozwolą na realizacje celu jakim jest przejście na kolejny limit do końca roku.
[center]Podsumowanie miesiąca:
6os:
10os:
[/center]
W tym miesiącu mam zamiar kontynuować grę i co ważniejsze naukę, a przy odpowiednim volume wszystko powinno iść w dobrym kierunku. Koniecznie chcę dokończyć książkę o mindsecie jako, że ten element wciąż kuleje i jestem zbyt results-oriented.
[center]Podsumowanie roku z NoiQ![/center]
Tak się składa, że właśnie minął równo rok odkąd zacząłem grę DoN na platformie NoiQ. Wynik jest niestety dość żenujący, a szkoda bo przy większej ilości gier mogłoby być dużo lepiej i dawno grałbym na wyższych limitach. No cóż, mam nadzieję, że w kolejnym roku nie zabraknie mi, ani wytrwałości, ani chęci do gry.
[center]Podsumowanie roku:
Hit ostatnich dni:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gjsrH_cnK7g&ob=av2e[/youtube][/center]
Arghhhh .... miałem już tu wymądzonego posta jednak niechcący zamknąłem przeglądarkę więc piszę jeszcze raz w skróconej wersji
Listopad to miesiąc po długiej przerwie i to nawet nie cały miesiąc bo grę zacząłem 11tego. Początkowo nie szło najlepiej, następnie decyzją o zaprzestaniu gry 6os, dołączeniu również regular sng i nagły skok 'do góry', a na koniec wyrównanie. Oprócz samej gry był to miesiąc nauki - artykułów, video i literatury wielostronicowej. Wydaje mi się, że decyzje podjęte w tym miesiącu owocują i pozwolą na realizacje celu jakim jest przejście na kolejny limit do końca roku.
[center]Podsumowanie miesiąca:
6os:
10os:
[/center]
W tym miesiącu mam zamiar kontynuować grę i co ważniejsze naukę, a przy odpowiednim volume wszystko powinno iść w dobrym kierunku. Koniecznie chcę dokończyć książkę o mindsecie jako, że ten element wciąż kuleje i jestem zbyt results-oriented.
[center]Podsumowanie roku z NoiQ![/center]
Tak się składa, że właśnie minął równo rok odkąd zacząłem grę DoN na platformie NoiQ. Wynik jest niestety dość żenujący, a szkoda bo przy większej ilości gier mogłoby być dużo lepiej i dawno grałbym na wyższych limitach. No cóż, mam nadzieję, że w kolejnym roku nie zabraknie mi, ani wytrwałości, ani chęci do gry.
[center]Podsumowanie roku:
Hit ostatnich dni:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gjsrH_cnK7g&ob=av2e[/youtube][/center]
- jon124
- -#VIP

Szybkie i krótkie podsumowanie pierwszego tygodnia grudnia. Cóż ... nie jest najlepiej bo doświadczam sporej ilości bad beatów i pechowych sprawdzeń. Tak czy siak byłoby lepiej gdybym i ja był lepszy
. Tak więc nie poddaje się i ciągle doszkalam, a w dobrym samopoczuciu pomaga mi reklamowana przez wiele osób już książka o mindsecie. Niby wszystko oczywiste, a jakoś się albo o tym nie myśli albo nie stosuje. Tak czy siak wrzucam wykres z tego tygodnia i tu następuje pytanie: dlaczego te wykresy się różnią ? tzn czemu ten odzwierciedlający BI pokazuje, że jestem na '+' skoro to nie prawda? Ktoś się z tym już spotkał?
[center]Wykres $/liczy turniejów (turnieji?- jak to się pisze!
):
Wykres BI/liczby turniejów:
[/center]
Niestety NoiQ zmieniło zasady dotyczące RB i przez najbliższy czas zamiast 30% przy ilości sng jakie grywam otrzymam max 17%. Niby to żadne pieniądze jednak zawsze tych parę E pomoże zbliżyć się do kolejnych stawek.
[center]Super remix:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H0dF8Fzp5II[/youtube][/center]
[center]Wykres $/liczy turniejów (turnieji?- jak to się pisze!
Wykres BI/liczby turniejów:
[/center]
Niestety NoiQ zmieniło zasady dotyczące RB i przez najbliższy czas zamiast 30% przy ilości sng jakie grywam otrzymam max 17%. Niby to żadne pieniądze jednak zawsze tych parę E pomoże zbliżyć się do kolejnych stawek.
[center]Super remix:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H0dF8Fzp5II[/youtube][/center]
- jon124
- -#VIP

[center]Level up!
[/center]
No i udało się wykonać cel i to szybciej niż założone. Uzbierałem 50 BI na kolejne stawki i mam nadzieję, że utrzymam się na nich do końca grudnia żeby nie okazało się, że to tylko fartowny upswing. No bo co by nie mówić to przyfarciło się oj przyfarciło. Parę dobrych wyników w sng i od razu skok w górę w porównaniu do ostatniego wpisu. Jak już pisałem jakiś czas temu wytrzymam na tym entraction do uzbierania tych nie szczęsnych 200 vip i oby teraz szło ciut szybciej
Mam za mało rozegranych turków żeby oceniać ROI, ale generalnie jestem zadowolony z gry, analizuje ją i myślę, że robię ciągle postępy. Bardzo bym chciał utrzymać ITM w sng na poziomie tych 50% a w don 60% i ciągle piąć się w górę, ale zobaczymy jak to będzie
[center]Wykres z tego miesiąca (jak widać I'm so lucky
):
[/center]
Jeśli chodzi o plany na przyszłość to po prostu kontynuacja wcześniejszych założeń czyli nauka, nauka, nauka plus mindset. Celem natomiast nowym jest utrzymać się na nowych stawkach i do końca stycznia ugrać w końcu te 200VIP!
Muzycznie to byłem na super koncercie w tym tyg co skutecznie uniemożliwiło grę przez 3 dni
Nie jest to z pewnością muzyka dla każdego, ale ja mam do niej duży sentyment.
[center]
[/center]
A dla fanów muzyki elektronicznej polecam prze mega koncert już w styczniu. Ja niestety nie dam rady jako że ciągle będę w stabilizatorze, a nie chce podróżować bądź co bądź kawałek z tym badziewiem. W każdym razie polecam wszystkim miłośnikom drumów i dubstepu.
[center]
LINK [/center]
[center]Muzyczka na koniec przydługiego posta:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BN_74wT03qk[/youtube][/center]
[/center]
No i udało się wykonać cel i to szybciej niż założone. Uzbierałem 50 BI na kolejne stawki i mam nadzieję, że utrzymam się na nich do końca grudnia żeby nie okazało się, że to tylko fartowny upswing. No bo co by nie mówić to przyfarciło się oj przyfarciło. Parę dobrych wyników w sng i od razu skok w górę w porównaniu do ostatniego wpisu. Jak już pisałem jakiś czas temu wytrzymam na tym entraction do uzbierania tych nie szczęsnych 200 vip i oby teraz szło ciut szybciej
Mam za mało rozegranych turków żeby oceniać ROI, ale generalnie jestem zadowolony z gry, analizuje ją i myślę, że robię ciągle postępy. Bardzo bym chciał utrzymać ITM w sng na poziomie tych 50% a w don 60% i ciągle piąć się w górę, ale zobaczymy jak to będzie
[center]Wykres z tego miesiąca (jak widać I'm so lucky
):
[/center]
Jeśli chodzi o plany na przyszłość to po prostu kontynuacja wcześniejszych założeń czyli nauka, nauka, nauka plus mindset. Celem natomiast nowym jest utrzymać się na nowych stawkach i do końca stycznia ugrać w końcu te 200VIP!
Muzycznie to byłem na super koncercie w tym tyg co skutecznie uniemożliwiło grę przez 3 dni
[center]
[/center]
A dla fanów muzyki elektronicznej polecam prze mega koncert już w styczniu. Ja niestety nie dam rady jako że ciągle będę w stabilizatorze, a nie chce podróżować bądź co bądź kawałek z tym badziewiem. W każdym razie polecam wszystkim miłośnikom drumów i dubstepu.
[center]
LINK [/center]
[center]Muzyczka na koniec przydługiego posta:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BN_74wT03qk[/youtube][/center]
Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, 12:01 przez jon124, łącznie zmieniany 1 raz.
- jon124
- -#VIP

[center]Podsumowanie grudnia i roku[/center]
Cóż w końcu w miarę dochodzę do siebie więc czas na podsumowanie grudnia i roku. Grudzień był dla mnie bardzo udany, jako że udało się utrzymać na kolejnym limicie i chyba się zadomowić. Teraz po przeczytaniu kolejnego rozdziału książki o mindsecie wiem, że nie powinienem stawiać sobie celów monetarnych, no ale udało się tak czy siak. Jeżeli chodzi o volume to tu nie jestem do końca zadowolony ale nie jest też całkiem źle jak na mnie
[center]Grudzień
[/center]
Jeżeli chodzi o cały rok to niestety nie jestem w stanie pokazać dokładnego wykresu, jako że nie miałem na początku HM, a shark całkiem zwariował ostatnio i pokazuje mój wykres całkiem nie dokładnie.
[center]Staty i wykres tego co jest:
[/center]
Jeżeli chodzi o cały bankroll to też zanotowałem progres i wzrost o prawie 70% więc chyba można powiedzieć, że w końcu zacząłem grać.
Cele na 2012:
-Kontynuować naukę!
-Grać, grać i jeszcze raz grać.
-do końca stycznia wynieść się z entraction.
[center]Wpadła w ucho (mam nadzieje, że reklama władcy pierścieni tego nie zmieni
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY&list=LL2IanlqBxEJc-pRmm1PjzDg&index=1&feature=plpp_video[/youtube][/center]
Cóż w końcu w miarę dochodzę do siebie więc czas na podsumowanie grudnia i roku. Grudzień był dla mnie bardzo udany, jako że udało się utrzymać na kolejnym limicie i chyba się zadomowić. Teraz po przeczytaniu kolejnego rozdziału książki o mindsecie wiem, że nie powinienem stawiać sobie celów monetarnych, no ale udało się tak czy siak. Jeżeli chodzi o volume to tu nie jestem do końca zadowolony ale nie jest też całkiem źle jak na mnie
[center]Grudzień
[/center]
Jeżeli chodzi o cały rok to niestety nie jestem w stanie pokazać dokładnego wykresu, jako że nie miałem na początku HM, a shark całkiem zwariował ostatnio i pokazuje mój wykres całkiem nie dokładnie.
[center]Staty i wykres tego co jest:
[/center]
Jeżeli chodzi o cały bankroll to też zanotowałem progres i wzrost o prawie 70% więc chyba można powiedzieć, że w końcu zacząłem grać.
Cele na 2012:
-Kontynuować naukę!
-Grać, grać i jeszcze raz grać.
-do końca stycznia wynieść się z entraction.
[center]Wpadła w ucho (mam nadzieje, że reklama władcy pierścieni tego nie zmieni
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY&list=LL2IanlqBxEJc-pRmm1PjzDg&index=1&feature=plpp_video[/youtube][/center]- jon124
- -#VIP

Czas, na krótką aktualizację a nuż kogoś to interesuje
Styczeń zaczął się średnio, ale pomału zacząłem się rozkręcać. Dziwi mnie mocno wykres EV bo pokazuje jakbym mocno farcił, a tymczasem nie zauważyłem takiego trendu. Nie przejmuję się tym zbytnio i gram swoje. Cały czas wydaje mi się, że robię postępy zwłaszcza w fazie push or fold. Problematyczne jednak czasem jest rozgraniczenie gry gdy na raz mam i DoN i zwykłe sity, ale z tym też idzie co raz lepiej. Postanowiłem przetłumaczyć artykuł na podstawie, którego nauczyłem się grać DoN tak by, Ci którzy są zainteresowani tą odmianą mogli łatwo nabyć jakieś podstawy. Ponieważ ostatnio dowiedziałem się, że z nogą nie jest na tyle dobrze jak myślałem to będę miał jeszcze sporo czasu tak więc nadal spokojnie będę mógł poświęcić go nauce i grze.
Do ugrania zostało mi 15 pkt VIP więc 7,5E rake i mam zamiar ugrać to do końca przyszłego tygodnia. Po tym przenoszę się do 770 poker gdzie mam zamiar grać już 5,5$ stawki. Czy się to uda nie jestem jeszcze pewny ze względu na to, że opóźnia się wypłata 20E z jednego z roomów a bez tych pieniędzy może mi nie starczyć by grać z odpowiednim BM mimo bonusów.
[center]Wykres po dwóch tyg:
Coś dla wielbicieli drumów
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LUrvf-SbY-c[/youtube][/center]
Do ugrania zostało mi 15 pkt VIP więc 7,5E rake i mam zamiar ugrać to do końca przyszłego tygodnia. Po tym przenoszę się do 770 poker gdzie mam zamiar grać już 5,5$ stawki. Czy się to uda nie jestem jeszcze pewny ze względu na to, że opóźnia się wypłata 20E z jednego z roomów a bez tych pieniędzy może mi nie starczyć by grać z odpowiednim BM mimo bonusów.
[center]Wykres po dwóch tyg:
Coś dla wielbicieli drumów
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LUrvf-SbY-c[/youtube][/center]
-
Chomiczasty
- -#pretendent

- jon124
- -#VIP

-
Chomiczasty
- -#pretendent

- jon124
- -#VIP

[center]KONIEC NoiQ[/center]
Oczywiście nie koniec samego roomu, ale mojej działalności na nim. W końcu po ponad roku udało się ugrać odpowiednią ilość VIP i otrzymałem darmowy kod do PT3
. Chociaż na pewno jakiś sentyment pozostanie to na reszcie mogę przenieść się gdzieś indziej, gdzieś gdzie jest w końcu jako taki traffic.
Postanowiłem zrobić na koniec małe podsumowanie mojej gry na NoiQ
Łącznie rozegrałem tu 848 turnieje S'n'G w tym 733 turnieje D'o'N, 19 HU i 96 normal S'n'G.
O HU nie ma co pisać, grałem tylko na początku i z mizernym skutkiem -4,3% ROI
D'o'N zagrałem 502 10os z 12,8% ROI i 231 6os 7,1% ROI.
S'n'G normal 10os na przekroju stawek 1,1 do 3,3 przy małej jednak próbie uzyskałem 23,1% ROI.
Podsumowując trochę zdziwiłem, się że nawet nie zagrałem 1k s'n'g bo pamiętam że zakładałem mniej więcej ilość 1,2-1,5k do wyrobienia wymaganych punktów. Generalnie jestem zadowolony zarówno z gry zarówno w D'o'N jak i normal S,n,G. Żałuję jedynie słabych HU (przez co mocno spadło ROI w normal S'n'G - 25 drugich i jedynie 8 pierwszych miejsc) oraz tego, że tak późno zrezygnowałem z granie D'o'N 6 osobowych.
Na koniec wrzucam wykres (niestety) z sharka jest on mocno nie kompletny i w wielu momentach nie do końca zgodny z prawdą, ale i tak bardziej realny niż ten z HM, w którym mam jedynie Sity z ostatnich paru miesięcy.
[center]Wykres bez wyłapanych 135 sitów:
Co dalej?[/center]
Czas na nowe wyzwania i nowy room. Wybrałem 770Poker z sieci ipoker licząc na to, że w końcu będę mógł grać spokojnie sity o dowolnej godzinie. Dodatkowo jest parę bonusów i promocji, dzięki którym wskakuje od razu na stawki 5,5$. Oprócz tego chce spróbować sowich sił w akademii pokera i uwolnić jak najwięcej bonusa (200%). Mam nadzieję, że tu nie będzie gorzej i zaadoptuje się do tych nowych warunków i nowych poziomów blindów. Pierwsze sprawozdanie zdam za parę dni.
Ostatnio w końcu przetłumaczyłem artykuł o D'o'N dzięki czemu powtórzyłem i utrwaliłem swoją wiedzę dużo lepiej niż jakbym przeczytał go jeszcze nawet parę razy. Dla zainteresowanych -
LINK
Cele na najbliższy czas:
przed każdą sesją:
1)nauka, nauka, nauka
-analiza !!!
-artykuły/video
2)czytać o mindsecie ( i w końcu doczytać bo zostało już nie wielę!!)
3)ugrać przynajmniej parę dyplomów w akademii pokera i uwolnić jak najwięcej bonusa
[center]Stare ale jare:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oPzv_EwxMl0[/youtube][/center]
Oczywiście nie koniec samego roomu, ale mojej działalności na nim. W końcu po ponad roku udało się ugrać odpowiednią ilość VIP i otrzymałem darmowy kod do PT3
. Chociaż na pewno jakiś sentyment pozostanie to na reszcie mogę przenieść się gdzieś indziej, gdzieś gdzie jest w końcu jako taki traffic.
Postanowiłem zrobić na koniec małe podsumowanie mojej gry na NoiQ
Łącznie rozegrałem tu 848 turnieje S'n'G w tym 733 turnieje D'o'N, 19 HU i 96 normal S'n'G.
O HU nie ma co pisać, grałem tylko na początku i z mizernym skutkiem -4,3% ROI
D'o'N zagrałem 502 10os z 12,8% ROI i 231 6os 7,1% ROI.
S'n'G normal 10os na przekroju stawek 1,1 do 3,3 przy małej jednak próbie uzyskałem 23,1% ROI.
Podsumowując trochę zdziwiłem, się że nawet nie zagrałem 1k s'n'g bo pamiętam że zakładałem mniej więcej ilość 1,2-1,5k do wyrobienia wymaganych punktów. Generalnie jestem zadowolony zarówno z gry zarówno w D'o'N jak i normal S,n,G. Żałuję jedynie słabych HU (przez co mocno spadło ROI w normal S'n'G - 25 drugich i jedynie 8 pierwszych miejsc) oraz tego, że tak późno zrezygnowałem z granie D'o'N 6 osobowych.
Na koniec wrzucam wykres (niestety) z sharka jest on mocno nie kompletny i w wielu momentach nie do końca zgodny z prawdą, ale i tak bardziej realny niż ten z HM, w którym mam jedynie Sity z ostatnich paru miesięcy.
[center]Wykres bez wyłapanych 135 sitów:
Co dalej?[/center]
Czas na nowe wyzwania i nowy room. Wybrałem 770Poker z sieci ipoker licząc na to, że w końcu będę mógł grać spokojnie sity o dowolnej godzinie. Dodatkowo jest parę bonusów i promocji, dzięki którym wskakuje od razu na stawki 5,5$. Oprócz tego chce spróbować sowich sił w akademii pokera i uwolnić jak najwięcej bonusa (200%). Mam nadzieję, że tu nie będzie gorzej i zaadoptuje się do tych nowych warunków i nowych poziomów blindów. Pierwsze sprawozdanie zdam za parę dni.
Ostatnio w końcu przetłumaczyłem artykuł o D'o'N dzięki czemu powtórzyłem i utrwaliłem swoją wiedzę dużo lepiej niż jakbym przeczytał go jeszcze nawet parę razy. Dla zainteresowanych -
LINK
Cele na najbliższy czas:
przed każdą sesją:
1)nauka, nauka, nauka
-analiza !!!
-artykuły/video
2)czytać o mindsecie ( i w końcu doczytać bo zostało już nie wielę!!)
3)ugrać przynajmniej parę dyplomów w akademii pokera i uwolnić jak najwięcej bonusa
[center]Stare ale jare:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oPzv_EwxMl0[/youtube][/center]
- jon124
- -#VIP

No i nadszedł czas na podsumowanie pierwszego tygodnia gry na ipoker. Zaczęło się na prawdę źle bo w pierwszy dzień po 4 sitach powoli wkręcałem się w nowy post i postanowiłem zrobić dłuższą sesję, podczas której przegrałem 6 DoN'ów pod rząd. Niby nic strasznego, ale ... po pierwsze nie grałem nigdy wszystkich sitków z max BI (ponieważ na entraction ruch był tak mały, że musiałem grać na raz sity o różnych BI), po drugie nowy room- brak ogarnięcia (czemu ten sygnał alarmowy jest tak cichy!!), a po trzecie 6 DoN'ów pod rząd w pierwszy dziań akurat to na prawdę nie codzienna sprawa (do tej pory raz miałem tylko taki loosing streak). Na szczęście przerwałem grę i postanowiłem przemyśleć to na spokojnie do dnia następnego. Po godzinie było już lepiej i wszystko sobie poukładałem (już zbieram benefity odpowiedniego mindsetu). Na drugi dzień grałem tylko 2 na raz, żeby na spokojnie wdrożyć się w nowy soft, a w kolejnych sesjach powoli dokładałem stoliki do swoich standardowych 4. Główne problemy jakie zaobserwowałem do tej pory to inna struktura blindów i tryb bardziej turbo w DoN (ante bleeee...) to nasuwa mi pytanie czy warto grać je dalej? Może dam sobie radę już grać same normal SnG?
Przeglądając forum natknąłem się na art. Dadzia, w którym opisywał BM dla SnG/MTT i tam znalazłem:
$65 - $1.10 STTs
$87 - €1.10 STTs
$90 - $1.10 18-man
$128 - $1.10 45-man,
$130 - $2.20 STTs
$210 - $5.25 HU
$215 - $3.30 STTs
$270 - $6.25 HU
$357 - $5.50 STTs
Ponieważ nie mam jeszcze takiego rolla (brakuje parę baksów) postanowiłem grać dalej na zmianę DoN i SnG, jako że zmniejszę w ten sposób wariancję. Ponieważ jestem zwolennikiem konserwatywnego BM to zdecydowałem, że same normal SnG spróbuję grać mając przynajmniej 80BI zwłaszcza, że jestem totalny świeżak w tej odmianie (zagrałem nie wiele ponad 100 do tej pory).
Volume niestety wyszedł bardzo mały ze względu na ten kiepski początek i ograniczenie w ilości stolików. Mam nadzieję że w tym tyg uda się wycisnąć to minimum 50 sitów.\
[center]Po pierwszym tygodniu:
Dla zwolenników czegoś mocniejszego:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iRf-0bl06Fk&feature=related[/youtube][/center]
Przeglądając forum natknąłem się na art. Dadzia, w którym opisywał BM dla SnG/MTT i tam znalazłem:
$65 - $1.10 STTs
$87 - €1.10 STTs
$90 - $1.10 18-man
$128 - $1.10 45-man,
$130 - $2.20 STTs
$210 - $5.25 HU
$215 - $3.30 STTs
$270 - $6.25 HU
$357 - $5.50 STTs
Ponieważ nie mam jeszcze takiego rolla (brakuje parę baksów) postanowiłem grać dalej na zmianę DoN i SnG, jako że zmniejszę w ten sposób wariancję. Ponieważ jestem zwolennikiem konserwatywnego BM to zdecydowałem, że same normal SnG spróbuję grać mając przynajmniej 80BI zwłaszcza, że jestem totalny świeżak w tej odmianie (zagrałem nie wiele ponad 100 do tej pory).
Volume niestety wyszedł bardzo mały ze względu na ten kiepski początek i ograniczenie w ilości stolików. Mam nadzieję że w tym tyg uda się wycisnąć to minimum 50 sitów.\
[center]Po pierwszym tygodniu:
Dla zwolenników czegoś mocniejszego:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iRf-0bl06Fk&feature=related[/youtube][/center]
-
Kujak90
- -#pretendent

- jon124
- -#VIP

Na raz gram tylko 4-5 stołów bo mam możliwość tylko gry na laptopie, a tu jest tak mały ekran, że więcej jest ciężko (granie w kaskadzie mi nie odpowiada). Na PS na razie nie gram chociaż nie wykluczam, że będę kiedyś. Teraz nie ma tam DoNów tylko fifties a to gra się inaczej. Na Poker770 jest traffic wystarczający na moich stawkach 
- jon124
- -#VIP

No i taaaa ... Dobrze żarło, ale zdechło
Po kolejnym streaku porażek dałem sobie czas na odpoczynek od pokera tak więc przez tydzień nie zbliżałem się do niego ani na chwilkę. Dziś wracam do gry i mam nadzieję, że los się odmieni
[center]po 60:
Wiem, że głupawka ale mam straszną z tego bekę
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OUw4dnguOJI[/youtube][/center]
[center]po 60:
Wiem, że głupawka ale mam straszną z tego bekę
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OUw4dnguOJI[/youtube][/center]
- jon124
- -#VIP

Małe uaktualnienie. Myślę, że doświadczyłem pierwszego w życiu swinga i mimo trudności jakoś sobie poradziłem
Co z tego wyniosłem? Po pierwsze, upewniłem się, że edge z stt jest na prawdę nie wielki i mimo umiejętności można przegrywać przez długi czas. Po drugie - tych umiejętności mi brak
Tak więc gry nie było wiele, ale sporo myślenia nad nią i nauki. Dodatkowo czasowo przestaje grać dony. Na tym roomie mi po prostu nie leżą przez to, że blindy zmieniają się dość szybko i soft wiesza się non stop (dziwne że w zwykłych dzieje się to dużo rzadziej) przez co robi się z tego turbo, a jak wiadomo tego typu rodzaj gier ma ogromną wariancję. Nie jestem wciąż jeszcze doświadczone w normal STT, ale myślę że przy spokojnej grze i ciągłej nauce uda się w końcu pobić i te stawki.
Co do samego poker770 to przez nie wiele gry nie wiele uwolniłem bonusa (ale zawsze dzięki temu jestem do przodu, a nie stoję w miejscu). W akademii pokera niestety poprzez to, że wprowadzili w błąd zdobyłem tylko 3 dyplomy zamiast 5
Nie wiem kiedy będzie jakiekolwiek rozstrzygnięcie tego i jakakolwiek kasa. Po za tym gra się całkiem przyjemnie i ze zdziwieniem stwierdzam, że o ile poziom jest wyższy (nawet znacznie) niż na entraction to jakoś mało spotykam graczy niszczących te stawki (przynajmniej z dwucyfrowym ROI). Tak więc teraz dążę do zwiększenia umiejętności w STT i powoli zmierzam do kolejnego limitu, jednak wiedziony doświadczeniem zmienię te stawki dopiero jak będę czuł, że te spokojnie pokonuję, a nie wtedy gdy będę miał tylko odpowiedniego rolla.
[center]Od ostatniego razu:
stare ale jare:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ooTTkC-k-_M[/youtube]
dla porównania nówka sztuka:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N7OPZOBJZyI[/youtube][/center]
Co do samego poker770 to przez nie wiele gry nie wiele uwolniłem bonusa (ale zawsze dzięki temu jestem do przodu, a nie stoję w miejscu). W akademii pokera niestety poprzez to, że wprowadzili w błąd zdobyłem tylko 3 dyplomy zamiast 5
[center]Od ostatniego razu:
stare ale jare:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ooTTkC-k-_M[/youtube]
dla porównania nówka sztuka:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N7OPZOBJZyI[/youtube][/center]
- jon124
- -#VIP

No i ostatnio mało gry i kiepskie wyniki. Liczę na to, że do końca miesiąca coś w końcu pogram.
Z dobrych wiadomości to to, że wygrałem konkurs na najlepszy artykuł
Dziękuję wszystkim, którzy na mnie głosowali i obiecuję, że coś jeszcze w przyszłości zrobię
Kolejną zmianą jest to, że chcę dołączyć w końcu do grupy gracze więc wpłacam trochę kasy na betfair-brak-polskiej-licencji! (ale to od następnego tygodnia) żeby grać w lidze.
[center]
taki popik co się nie chce odczepić
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Sv6dMFF_yts&ob=av2e[/youtube][/center]
Z dobrych wiadomości to to, że wygrałem konkurs na najlepszy artykuł
Dziękuję wszystkim, którzy na mnie głosowali i obiecuję, że coś jeszcze w przyszłości zrobię Kolejną zmianą jest to, że chcę dołączyć w końcu do grupy gracze więc wpłacam trochę kasy na betfair-brak-polskiej-licencji! (ale to od następnego tygodnia) żeby grać w lidze.
[center]
taki popik co się nie chce odczepić
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Sv6dMFF_yts&ob=av2e[/youtube][/center]
- jon124
- -#VIP

[center]Podsumowanie marca[/center]
Czas na podsumowanie marca. Był to jeden z najgorszych miesięcy w mojej dotychczasowej pseudokarierze. Gry było nie wiele, jako że ostatnie dwa tygodnie zrobiłem sobie całkowitą przerwę od pokera. Nie grałem, nie uczyłem się po prostu chciałem mieć od pokera wakacje. Powodem tego był tilt. Tak jest proszę państwa. Po raz pierwszy w życiu, jakby powiedział ksiądz natanek, poznałem tego smoka. Po prostu wariancja w końcu mnie dopadła i nie szło kompletnie nic. Monstery albo nie wypłacały, albo były łamane. Coiny przeważająco przegrywałem, a suckoutów praktycznie nie sprzedawałem. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to całkowicie normalne i może trwać na prawdę długo jednak widać wciąż brakuje mi widać odpowiedniego nastawienia. Będzie trzeba chyba przeczytać, a przynajmniej przejrzeć ponownie Poker Mindset. Po drugie ciągle brak umiejętności. O ile samo ICM idzie już całkiem nieźle to wydaje mi się, że gra post flop wciąż kuleje. No i jak zwykle - moje przekleństwo - gra HU.
Wszystkie te czynniki złożyły się na totalną klapę w tym miesiącu. Zaliczyłem najdłuższy streak przegranych do tej pory - 10 z rzędu poza ITM (tak tak wiem, że to w sng nic dziwnego, ale ałaaa jak to bolało!), w ciągu których różnica w ROI wynosiła 100%.
[center]Rekordowy streak
:
Cały miesiąc:
[/center]
no i tak to już właśnie wyszło, że po ponad 2 miesiącach gry na Poker770 jestem w punkcie wyjścia (dzięki bogom, że były bonusy bo tak byłbym pod kreską). Postanowiłem dać sobie ostatnią szansę i dopóki mam roll wystarczający do gry na tych stawkach pozostać na tym roomie.
Oprócz tego zabrałem się za tłumaczenie artykułów więc zawsze to jakaś nowa wiedza. Po za tym mam zamiar spróbować się z książką Lee Nelsona choć szczerz powiedziawszy po pierwszych parunastu stronach nie jestem do niej w pełni przekonany. Czas jednak pokaże, nie ocenia się książki po okładce itp.
Jeżeli chodzi o turnieje forumowe to obrona kumpla nie pozwoliła na powalczenie o 1 miejsce paradise-brak-polskiej-licencji!. W prawdzie szansa była nie wielka, ale jednak. Mam nadzieję, że w tym cyklu będzie szło równie dobrze i oprócz wysokich lokat wpadnie trochę kasy.
Z poza pokerowych spraw ale również gamblingowych:
Zdarzyła mi się ostatnio śmieszna sytuacja. miałem wolne 40E na unibecie i postanowiłem coś z tym zrobić przy okazji meczu Barcelony i Milanu. Początkowo chciałem postawić całość na katalończyków (kurs 1,70 niby nie wielki, ale nęcący) jednak za nim postawiłem przez pół dnia miałem tak zwaną czutkę, że będzie remis. Po godzinnym biciu się z myślami postanowiłem nie gamblować po całości stawiając remis (kurs 4!) lecz rozłożyć kasę pół na pół. Tak więc przy zwycięstwie barcy straciłbym raptem 20 zł, a przy remisie zyskał 160zł. Niestety ponieważ wcześniej testowałem inne opcje, a zapomniałem o tym kupon poszedł delikatnie mówiąc inaczej (wręcz tragicznie). Próbowałem go anulować, ale się nie dało (nie mówcie że się da bo się potnę). Tak więc był remis a ja zamiast 160 zainkasowałem całe 4 zł. Teraz rozważam postawienie jakiejś kwoty na milan bo po tym co pokazała barca i przy takich oddsach jakie dają buki na ich awans wydaje mi się to mocno EV+.
Kończąc już tego przydługiego posta dziś biorę się za grę i liczę na to, że bez względu na wyniki będę grał swoje A-game. Co z tego będzie postaram się powiadomić przed weekendem.
[center]Ostatni okres stoi pod znakiem tej grupy bo przyjeżdżają do PL!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sRYNYb30nxU[/youtube][/center]
Czas na podsumowanie marca. Był to jeden z najgorszych miesięcy w mojej dotychczasowej pseudokarierze. Gry było nie wiele, jako że ostatnie dwa tygodnie zrobiłem sobie całkowitą przerwę od pokera. Nie grałem, nie uczyłem się po prostu chciałem mieć od pokera wakacje. Powodem tego był tilt. Tak jest proszę państwa. Po raz pierwszy w życiu, jakby powiedział ksiądz natanek, poznałem tego smoka. Po prostu wariancja w końcu mnie dopadła i nie szło kompletnie nic. Monstery albo nie wypłacały, albo były łamane. Coiny przeważająco przegrywałem, a suckoutów praktycznie nie sprzedawałem. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to całkowicie normalne i może trwać na prawdę długo jednak widać wciąż brakuje mi widać odpowiedniego nastawienia. Będzie trzeba chyba przeczytać, a przynajmniej przejrzeć ponownie Poker Mindset. Po drugie ciągle brak umiejętności. O ile samo ICM idzie już całkiem nieźle to wydaje mi się, że gra post flop wciąż kuleje. No i jak zwykle - moje przekleństwo - gra HU.
Wszystkie te czynniki złożyły się na totalną klapę w tym miesiącu. Zaliczyłem najdłuższy streak przegranych do tej pory - 10 z rzędu poza ITM (tak tak wiem, że to w sng nic dziwnego, ale ałaaa jak to bolało!), w ciągu których różnica w ROI wynosiła 100%.
[center]Rekordowy streak
Cały miesiąc:
[/center]
no i tak to już właśnie wyszło, że po ponad 2 miesiącach gry na Poker770 jestem w punkcie wyjścia (dzięki bogom, że były bonusy bo tak byłbym pod kreską). Postanowiłem dać sobie ostatnią szansę i dopóki mam roll wystarczający do gry na tych stawkach pozostać na tym roomie.
Oprócz tego zabrałem się za tłumaczenie artykułów więc zawsze to jakaś nowa wiedza. Po za tym mam zamiar spróbować się z książką Lee Nelsona choć szczerz powiedziawszy po pierwszych parunastu stronach nie jestem do niej w pełni przekonany. Czas jednak pokaże, nie ocenia się książki po okładce itp.
Jeżeli chodzi o turnieje forumowe to obrona kumpla nie pozwoliła na powalczenie o 1 miejsce paradise-brak-polskiej-licencji!. W prawdzie szansa była nie wielka, ale jednak. Mam nadzieję, że w tym cyklu będzie szło równie dobrze i oprócz wysokich lokat wpadnie trochę kasy.
Z poza pokerowych spraw ale również gamblingowych:
Zdarzyła mi się ostatnio śmieszna sytuacja. miałem wolne 40E na unibecie i postanowiłem coś z tym zrobić przy okazji meczu Barcelony i Milanu. Początkowo chciałem postawić całość na katalończyków (kurs 1,70 niby nie wielki, ale nęcący) jednak za nim postawiłem przez pół dnia miałem tak zwaną czutkę, że będzie remis. Po godzinnym biciu się z myślami postanowiłem nie gamblować po całości stawiając remis (kurs 4!) lecz rozłożyć kasę pół na pół. Tak więc przy zwycięstwie barcy straciłbym raptem 20 zł, a przy remisie zyskał 160zł. Niestety ponieważ wcześniej testowałem inne opcje, a zapomniałem o tym kupon poszedł delikatnie mówiąc inaczej (wręcz tragicznie). Próbowałem go anulować, ale się nie dało (nie mówcie że się da bo się potnę). Tak więc był remis a ja zamiast 160 zainkasowałem całe 4 zł. Teraz rozważam postawienie jakiejś kwoty na milan bo po tym co pokazała barca i przy takich oddsach jakie dają buki na ich awans wydaje mi się to mocno EV+.
Kończąc już tego przydługiego posta dziś biorę się za grę i liczę na to, że bez względu na wyniki będę grał swoje A-game. Co z tego będzie postaram się powiadomić przed weekendem.
[center]Ostatni okres stoi pod znakiem tej grupy bo przyjeżdżają do PL!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sRYNYb30nxU[/youtube][/center]
- Szfiecu
- LEGENDA

- Loncik
- -#graczroku

Poker 770 nie jest łatwy. Posługując się terminologią wędkarską, gra tam to jak łowienie rybek na rzece przy dużym prądzie. Chcesz mieć staw hodowlany, to uderz na Ongame, Paradisa, Everesta, może jeszcze jakieś inne. Takie są moje spostrzeżenia.
Co do Barcelony, to stawianie przeciwko niej jest może delikatnie EV- w tym meczu, ale za to podwójna przyjemność z wygranej..
Co do Barcelony, to stawianie przeciwko niej jest może delikatnie EV- w tym meczu, ale za to podwójna przyjemność z wygranej..
- jon124
- -#VIP

Szfiecu, heh to chyba ten miesiąc będzie lepszy bo dziś "tylko" 60% różnicy w ROI
Co do BM to jasne, że się trzymam, napisałem przecież, że puki będę miał odpowiednią ilość hajsu to będę grał. To wszystko dzięki Tobie bo Oglądając Twój blog nauczyłem się by zawsze trzymać się BM
Loncik, jasne rozumiem to zwłaszcza, że wciąż wiele przede mną do nauki, ale jest różnica dostawać delikatnie po dupie, a przeżynać wszystko po kolei zwłaszcza w newralgicznych momentach.
No nic nie będę po jednym dniu marudził więc poczekam do końca tygodnia
Co do BM to jasne, że się trzymam, napisałem przecież, że puki będę miał odpowiednią ilość hajsu to będę grał. To wszystko dzięki Tobie bo Oglądając Twój blog nauczyłem się by zawsze trzymać się BM
Loncik, jasne rozumiem to zwłaszcza, że wciąż wiele przede mną do nauki, ale jest różnica dostawać delikatnie po dupie, a przeżynać wszystko po kolei zwłaszcza w newralgicznych momentach.
No nic nie będę po jednym dniu marudził więc poczekam do końca tygodnia

- jon124
- -#VIP

Początek kwietnia wydawał się być przełamaniem jednak niestety nic z tego. Nadal łomot dostaję z każdej strony i to w kluczowych momentach więc po 2 dniach gry dałem sobie spokój. Dodatkowo doszło w końcu trochę obowiązków. Po ponad 4 miesiącach nieróbstwa związanych z leczeniem nogi nadszedł koniec lenistwa. Zapisałem się w końcu na prawo jazdy (drżyjcie mieszkańcy krakowa i okolic ...) i od przyszłego tygodnia zaczynam staż co najdziwniejsze związany z wykształceniem!
Jednak ciągnie mnie do gry mocno. Mimo wszystko, więc pewnie na dniach (kto wie może już dziś) powrócę. Nie chcę nic zakładać bo po okresie porażek nie chcę robić nic na siłę, a spokojnie znaleźć się z powrotem na odpowiednich torach.
[center]Początek miesiąca:
Świetna muzyka ze świetnego filmu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MV_3Dpw-BRY&feature=BFa&list=LL2IanlqBxEJc-pRmm1PjzDg&lf=mh_lolz[/youtube][/center]
Jednak ciągnie mnie do gry mocno. Mimo wszystko, więc pewnie na dniach (kto wie może już dziś) powrócę. Nie chcę nic zakładać bo po okresie porażek nie chcę robić nic na siłę, a spokojnie znaleźć się z powrotem na odpowiednich torach.
[center]Początek miesiąca:
Świetna muzyka ze świetnego filmu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MV_3Dpw-BRY&feature=BFa&list=LL2IanlqBxEJc-pRmm1PjzDg&lf=mh_lolz[/youtube][/center]
- radost21
- LEGENDA

- drynk
- LEGENDA

Hm, Jon z tego co pamiętam zawsze grał dony, więc przerzucenie się na standardowe SnG chyba nie powinno stanowić wielkiego problemu. Owszem trochę mniej nitowato gra się w standardowych SnG gdzie płatne jest top3 i jednak nadbudowanie się przynosi realne korzyści w fazie bubblowej i dalej, ale też gra się z dużym naciskiem kładzionym na ITM a nie granie tylko i wyłącznie o zwycięstwo. A sztuka ITM chyba w żadnej formie rozgrywki nie jest tak istotna jak w Donach... więc lekka zmiana nawyków i hopsasa po limitach na standardowych sitkach
. Swoją drogą za mały volume żeby oceniać książkę po okładce.
. Swoją drogą za mały volume żeby oceniać książkę po okładce.Wróć do „Mój pokerowy mini blog”