Walkowery

Relacje z pojedynków 1 ligi
Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 30 kwie 2009, 11:53

Czy to przypadkiem nie miałeś świńskiej grypy... :???:
Jak tak, to znaczyłoby, że jest już w Poznaniu!!! :wink:

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 30 kwie 2009, 12:07

Jeszcze gorzej Adi - miałem Końską Grypę - najnowsza odmiana, w Uzbekistanie zabiła już 3 wiewiórki i myszoskoczka ;)

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 01 maja 2009, 20:51

Proszę o decyzję jakiegoś moda w mojej sprawie, bo nie wiem czy mecz z Alvesem ma się rozegrać czy też nie :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 01 maja 2009, 22:58

Wszyscy są za tym aby rozegrać jak najwięcej pojedynków a więc jeśli rozegracie pojedynek w ciągu najbliższych trzech dni nie będzie walkowera.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 08 maja 2009, 12:09

Proszę o walkower z Oskarkiem termin minął, a Oskarek nie raczył nawet napisac slowa odnosnie pojedynku, zero kontaktu.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 09 maja 2009, 02:53

grzegorzvp, lol tak ciezko sie odezwac? to nie fair ze jak we wszystkich swoich pojedynkach jestem gospodarzem i to ja mam latac za przeciwnikiem a Ty nawet nic nie napisales tylko by wygrac walkowerem

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 09 maja 2009, 08:14

Oskarek pisze:grzegorzvp, lol tak ciezko sie odezwac? to nie fair ze jak we wszystkich swoich pojedynkach jestem gospodarzem i to ja mam latac za przeciwnikiem a Ty nawet nic nie napisales tylko by wygrac walkowerem

jak dla mnie kolejny raz z siebie robisz idiote. Nie patrze na twoja rozpiske bo mnie to nie obchodzi. Nie moja wina ze jestes gospodarzem, a napisac jedno slowo to chyba nie jest duzo a do tego byles zobowiazany. I dokladnie to Ty masz latac za przeciwnikiem, i teraz mi nie pisz ze ja ani slowa nie napisałem. lol

Oskarek

Postautor: Oskarek » 09 maja 2009, 13:25

No to pokaz gdzie napisales? na PW nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie a tam trzeba pisac... z reszta nie bede z Toba sie klocil liczyles na walkowera i pewnie go dostaniesz brawo

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 09 maja 2009, 18:40

Oskarek pisze:No to pokaz gdzie napisales? na PW nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie a tam trzeba pisac... z reszta nie bede z Toba sie klocil liczyles na walkowera i pewnie go dostaniesz brawo

CHyba nie czytasz ze zrozumieniem :roll:
Czy ja napisałem cos ze pisałem do Ciebie?

I dokladnie to Ty masz latac za przeciwnikiem, i teraz mi nie pisz ze ja ani slowa nie napisałem. lol

Wyjasnie moze inaczej bo nie rozumiesz.
NIe pisz mi ze ja sie do Ciebie nie odzywałem, bo to jest wyłącznie twoja sprawa jak jestes gospodarzem, wiec ja nie musze Ci pisac wiadomosci.
WIec twoje twierdzenie ze ja sie nie odezwałem to nie jest moja wina bo mnie to nie obchodzi. Gospodarz ma napisac, od goscia nie ma takiego wymogu.

Rozumiesz? Juz CI dobrze wyjasnilem?

Dalszej rozmowy nie prowadze, gdyz nie bede dyskutowac z człowiekiem który nie przestrzega regulaminu, a pare razy była o tym mowa. Ja prosze o walkower, Ty to przeczytales i nawet nie raczyłes czegos napisac czy moze jednak rozegramy.
Tak ze uwazam temat za zamkniety. Chcesz to sobie marudz dalej.

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Re: Walkowery

Postautor: arek_FJ » 10 maja 2009, 14:55

Zabawne jest, ze grzegorz pisze:
grzegorzvp pisze:ak dla mnie kolejny raz z siebie robisz idiote.

IMO idiote zrobil z siebie wlasnie grzechu. Nie dosc, ze nie ma pojecia o regulaminie ligi, wykazujac sie jego kompletna niewiedza, to na dodatek stara sie poslugiwac tylko tymi punktami regulaminu, ktore jakoby mialy swiadczyc o jego racji, pomijajac calkowicie te, ktore sa podstawa do wystapienia o walkower.

Mysle, ze glory wyrazil sie dosyc jasno:
glory glory man united pisze:Przypominam, że jeśli mija data meczu (poniedziałek 21:00 etc), a przeciwnik się z wami nie skontaktował - samemu wyślijcie mu wiadomość bo tylko to będzie podstawą to przyznania walkoweru.

Jeśli obie strony nie dopełnią formalności i nie zrobią wszystkiego by umówić się na mecz - rozstrzygamy go jako remis 1-1.

Dodatkowo:
glory glory man united pisze:Sytuacja jest paskudna i moja cierpliwość się w tym temacie skończyła. Jeśli ktoś:

A) nie ma czasu na ligę
B) nie ma czasu jej pilnować
C) nie ma na nią środków
D) nie kręci go gra
E) pasożytuje, i czeka aż się przeciwnik zgłosi

i wystarczy, że jedna odpowiedź jest na "TAK" - w przyszłym sezonie nie zagra.

Takze radzilbym ochlonac, a nie wyzywac Oskarka od idiotow na lewo i prawo...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 10 maja 2009, 15:11

arek_FJ, thx ja czekam na jakas decyzja z góry

mowiac grzechu chodzi Ci oczywiscie o grzegorzavp? :P

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 10 maja 2009, 19:54

to bedzie 1-1 i po sprawie

Tak wogole nawiasem, to nie pamietam abym wczesniej widzial to co glory napisal odnosnie meczy co podal Arek.

Kierowalem sie regulaminem i tym ze ciagle ktos narzekam ze gospodarz sie nie zglasza i chce walkowera.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 14 maja 2009, 13:20

psychopoker >> z tym panem w tej edycji juz sie nie spotkam
dzis mija 8 dzień oczekiwania na odpowiedz zwrotną w sprawie pojedynku

nie obrażam sie ale
gracz na forum kilkukrotnie był >> info przeczytał
zero ustosunkowania - odbiram jako olanie :cry:

przeciwnikom ktorzy mnie olewają nie daję zarobić
a z przegrana jak zwykle sie liczyłem... :mrgreen:

poprosze walkowera

Awatar użytkownika
psychopoker
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: psychopoker » 14 maja 2009, 14:54

ze smutkiem akceptuję walkower. błąd, wielbłąd - jeśli ma się za dużo na głowie, to po przeczytaniu maila odpowiada się na niego od razu, a nie "za godzinę".

pozdro

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 14 maja 2009, 18:10

walkower przyznany.

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 15 maja 2009, 13:09

Ani psycho ani quo87 nie wystąpili z prośbą o walkower nie ma również informacji na temat przełożenia terminu. Mecz zostaje zweryfikowany jako nie rozegrany i nie zostanie uwzględniony w tabeli. Termin kolejki to 27.04 - 30.04 dzisiaj jest 15 nie przyjmuję żadnych tłumaczeń.

Ani Sebola ani Oskarek nie wystąpili z prośbą o walkower nie ma również informacji na temat przełożenia terminu. Mecz zostaje zweryfikowany jako nie rozegrany i nie zostanie uwzględniony w tabeli. Termin kolejki to 30.04 - 04.05 dzisiaj jest 15.

Ani psycho ani Oziris nie wystąpili z prośbą o walkower nie ma również informacji na temat przełożenia terminu. Mecz zostaje zweryfikowany jako nie rozegrany i nie zostanie uwzględniony w tabeli. Termin kolejki to 04.05 - 07.05 dzisiaj jest 15 nie przyjmuję żadnych tłumaczeń.

Nie moja liga co prawda, ale:

glory glory man united pisze:Przypominam, że jeśli mija data meczu (poniedziałek 21:00 etc), a przeciwnik się z wami nie skontaktował - samemu wyślijcie mu wiadomość bo tylko to będzie podstawą to przyznania walkoweru.

Jeśli obie strony nie dopełnią formalności i nie zrobią wszystkiego by umówić się na mecz - rozstrzygamy go jako remis 1-1.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 15 maja 2009, 14:19

arek zaczynasz stawać się irytujący wtrącając się we wszystko po kolei. Dobrze napisałeś "nie Twoja liga" Zainteresowani otrzymają odpowiednią wiadomość dlaczego wynik nie zostanie uwzględniony.

Przyznanie wyniku 1-1 nie będzie fer wobec pozostałych graczy ze względu na to że obaj przeciwnicy otrzymają po 1pkt jakbyś nie zauważyłem to w 2 lidze było podobnie.

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 15 maja 2009, 14:36

Albo tworzymy zasady, ktore przestrzegamy, albo nie robimy tego wcale.
Naprawde nic sie nie stanie Grzechu jezeli przyznasz sie do bledu.

Moze wyjasnisz dlaczego nagle owe zasady zostaly zmienione? Jestem uczestnikiem ligi, dlatego mam prawo wiedziec, tym bardziej, ze uzyskalem awans do I ligi, wiec w przyszlosci moze sie zdarzyc, iz spotka mnie podobna sytuacja.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 maja 2009, 14:39

Sytuacja jest paskudna i moja cierpliwość się w tym temacie skończyła. Jeśli ktoś:

A) nie ma czasu na ligę
B) nie ma czasu jej pilnować
C) nie ma na nią środków
D) nie kręci go gra
E) pasożytuje, i czeka aż się przeciwnik zgłosi

i wystarczy, że jedna odpowiedź jest na "TAK" - w przyszłym sezonie nie zagra.

rozumiem ze grzegorzvp w przyszlym sezonie nie gra?
pkt E jest jego ulubionym chyba skoro ja dostalem walkower 2-0 to fajny regulamin

Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 15 maja 2009, 14:49

arek_FJ pisze:Albo tworzymy zasady, ktore przestrzegamy, albo nie robimy tego wcale.
Naprawde nic sie nie stanie Grzechu jezeli przyznasz sie do bledu.

Moze wyjasnisz dlaczego nagle owe zasady zostaly zmienione? Jestem uczestnikiem ligi, dlatego mam prawo wiedziec, tym bardziej, ze uzyskalem awans do I ligi, wiec w przyszlosci moze sie zdarzyc, iz spotka mnie podobna sytuacja.

arek, organizatorzy mają prawo do zmiany regulaminu w każdym momencie, a poza tym nie ma opcji 1:1 gdyż taki wynik nie jest możliwy, więc nie mogą dostać po 1 punkcie, bo oznaczałoby to wynik 1:2 na niekorzyść jednego i drugiego, co byłoby nie fair wobec pozostałych graczy. Jedyne co można zrobić to zaliczyć ten pojedynek jednemu i drugiemu jako 0:2 i 0 punktów do klasyfikacji. Po co ta cała dyskusja, dla mnie to oczywiste, że skoro nie zagrali to dostają po 0 punktów i tyle... :roll:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 15 maja 2009, 15:21

Dokładnie jest tak jak mówi adi. Wyjaśnij mi dlaczego ktoś ma otrzymać 1pkt skoro nie zagrał? I np wyprzedzić przeciwnika o jeden pkt który zdobył nie grając... Ja potrafię przyznać się do błędu ale w tym momencie nie uważam że go popełniłem. A jeśli Arku już tak się powołujesz na regulamin to ja w nim widzę 15 pkt i to co Ty zacytowałeś nie znajduje się w regulaminie. Więc nie mów mi że nie przestrzegam jakiś zasad bo myślę że zasady najbardziej nadgiąłem dla Ciebie ...

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 15 maja 2009, 15:34

Ja sie zgadzam, ze ta zasada jest bzdurna. Tak jak ty uwazam, ze przyznanie 1 pkt za nierozegranie mija sie z celem i jest nieuczciwe wobec innych uczestnikow ligi. Niemniej jednak nie powinnismy tworzyc precedensow.
Zasady powinny byc przejrzyste a takie obecnie niestety nie sa. Ot co. ;)

Najbardziej jednak nie podobal mi sie przytyk z twojej strony w moja osobe, ze "wtracam sie we wszystko".

Jezeli przez wszystko rozumiesz zasady funkcjonowania lig pojedynkow pokerowych, to ok.
Ja staram sie tylko przedstawic niejasnosci w funkcjonowaniu lig i moja intencja jest aby wszystko szlo w kierunku poprawy, bo chyba wszystkim o to chodzi. Nic innego mi nie przyswieca. ;)

Pozdrawiam i do zobaczenia w Sopocie.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 15 maja 2009, 16:01

Arku zasady są przejrzyste - problem jest z poważnym podejściem ludzi. Bo jakby każdy z nas włożył tylko tyle wysiłku żeby dopilnować meczy w którym jest gospodarzem to problemów by nie było. Naprawdę wiele nie trzeba.

Trzeba dodać że jest to dopiero drugi sezon ligi i staramy się zorganizować twór idealny - jak wiemy wszędzie pojawiają się problemy i z czasem jesteśmy coraz mądrzejsi i udoskanalamy system.
Uważam że użyłeś zbyt mocnych słów, a poza tym nie rozumiem Twojego udziału w sporze - rozumiem że to problem grzegorzavp i Oskarka (czyżbyś był jakimś adwokatem Oskarka czy co?, czy on jest ubezwłasnowolniony czy jak? - bez urazy Oskarek :mrgreen:). Jeśli tak każdy z nas zaangażuje się w takie spory to niedługo zamiast o pokerze będziemy rozmawiać o tym kto czyją stronę trzyma.

Zamiast tworzyć przyjazną atmosferę to ją tylko wzburzasz. W ogóle według mine walkowery powinny być rozstrzygane przez administratora ligi i dwie zainteresowane strony poza wiadomścią wszystkich a tylko publicznie podawane później oficjalnie.
I uważam też że powinniśmy być tyle samo razy gospodarzami i gośćmi - i wtedy wprowadzić zapis że jak gospodarz nie odezwie się w terminie to będzie przeciwko niemu przyznany walkower.

PS> Oczywiście nie pochwalam też postępowania grzegorzavp - ale nie pochwalam i Oskarka. Oskarek jak zwykle z głowa w chmurach o niczym nie pamięta - ze mną tez oczywiście się nie umówił - ale ja jak wczoraj napisałem do niego posta przypominającego o naszym pojedynku - to jeszcze wczoraj w nocy mi odpowiedział i dzisiaj go pewnie rozegramy.
Także ludziska wyluzujcie wszyscy - pamiętajcie dialog najważniejszy.

A ja jako przedstawieciel jakiejś tam administracji obiecuję że 15 edycja ligi będzie już na pewno perfekcyjnie przygotowana hehehe, żarcik oczywiście - już 3 edycja na pewno będzie lepsza - popatrzcie ile wersji danego programu powstaje - a u nas to dopiero v2.0 :mrgreen:

UPDATE - właśnie doczytałem że GrzechuTG zweryfikował nasz wynik na obustronny walkower więc meczu z Oskarkiem pewnie nie rozegramy - co nie zmienia moich powyższych wypocin :)

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 15 maja 2009, 16:30

Sebola pisze:Uważam że użyłeś zbyt mocnych słów, a poza tym nie rozumiem Twojego udziału w sporze - rozumiem że to problem

Oj, muszę stanąć tu w obronie arka. Z tego, co przeczytałem, to wnioskuję, iż arek przedstawił problem, który powinien być rozwiązany i w jego wypowiedziach nie zauważyłem, żadnych mocnych słów w przeciwieństwie do Grzecha, który jak administrator nie powinien w takim tonie się wypowiadać, iż arek "się we wszystko wtrąca" i że to nie jego liga. Mam nadzieję, że mimo, iż brałem udział w 2 lidze, to nie zostanę skrytykowany, że piszę posta w tym wątku. 1 i 2 liga razem to jeden cały twór i problem występujący w pierwszej będzie taki sam dla drugiej ligi. Skoro powstał taki pkt regulaminu, jaki został przedstawiony przez arka, to teraz widzimy, że jest od błędny i ktoś ten błąd popełnił. I chwała arkowi za to, że się odezwał, bo reszta przeszłaby obok. A do dyskusji na temat wyglądu ligi, chyba każdy może się włączyć?

Denerwują mnie posty typu: "to Ciebie nie dotyczy, więc nie rozumiem, po co się wypowiadasz". Problemy ligi dotyczą tak samo każdego z nas i każdego z nas mogły dotknąć. Może ten indywidualny przypadek arka nie dotyczył, ale mógłby i chce on mieć jasną odpowiedź, jak powinno się postępować w takich sytuacjach.

Piszesz Sebola, że zasady są przejrzyste, może i są, ale przestrzeganie ich jest moim zdaniem wybiórcze. Jeżeli chcemy przyjaznej atmosfery, to każdy musi być traktowany równo i w duchu fair play. Skoro arek ma zastrzeżenie, to powinien zostać wysłuchany, a nie skrytykowany, bo to jest forum, a na forum się dyskutuje.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Re: Walkowery

Postautor: Sebola » 15 maja 2009, 16:51

arek_FJ pisze:IMO idiote zrobil z siebie wlasnie grzechu.

Uważasz że takie zdania są budujące przyjaźń - hehe bo ja nie.

A wypowiadać się w danym temacie przecież nikomu nie bronię - uważam że jednak nie ma co roztrząsać na siłe i w takim tonie danych kwestii i nie popieram tu tonu GrzechaTG, ale weźcie pod uwagę że każda akcja budzi określoną reakcję.

Przecież wystarczyłoby napisać że - jestem uczestnikiem tej ligi i widze taki problem - podyskutujmy o nim owszem ale przy układaniu nowego regulaminu w osobnym wątku - bo mówie Wam że tak rozwodzić się będziemy do samej śmierci. W sumie to interes Oskarka czy zostanie ukarany walkowerem czy nie.

Na razie regulamin jest jeden - a punkt dotyczący walkwerów brzmi:
"Walkowery. Jeśli mecz nie zostanie rozegrany w wyznaczonym terminie 48h, gracz ma prawo wystąpić o walkower przedstawiając dowód, że próbował skontaktować się ze swoim przeciwnikiem. Jeśli wina będzie oczywista walkower zostanie przyznany. Walkowery nie będą przyznawane w sytuacjach gdy gracz wcześniej zgłosi wyjazd. Walkowery nie będą również przyznawane, jeśli obaj gracze pomimo opóźnienia wyrażą zgodę na rozegranie meczu."

I nie wiem o czym tu dyskutować - o tym że glory napisał 5 punktów - jak do tej pory nie zostało to zmienione w regulaminie więc nie wiem w czym problem. Regulamin obowiązuje - a Glory z Grzechem w nastepnej edycji muszą go udoskonalić - podejrzewam że stwierdzenie Glorego było pisane na szybko żeby nas wszystkich zmobilizowac do rozgrywania meczów - nie znalazło jednak miejsca w regulaminie więc wg mnie nie obowiązuje. Fakt powstała tu nieścisłość informacyjna - i jest to do poprawy w następnej edycji ligi.

Widzicie i już się dałem wciągnąć w rozważania nad regulaminem a tego właśnie chciałem uniknąć bo to nie miejsce i czas. Pomyślcie niech teraz każdy z Was wrzuci swoją interpretację i będziemy bujać się z tym tematem przez kilka tygodni, zamiast szybko ułożyć tekst nowego regulaminu przed następnym sezonem i rozmawiać o pokerze a nie o regulaminach. Bo wierzcie mi że o aspektach prawnych można rozmawiać wiekami i nic w tym ciekawego - a interpretacji zawsze będzie tyle ilu chętnych czegoś się przyczepić.

Zaraz się zacznę czepiać ile czasu ma ktoś na odpowiedź na moje zaproszenie - a co gdy 3 razy zaproponuję termin i żaden nie będzie przeciwnikowi pasował itd. itp.

Zakładam zaraz nowy temat i tam się wpisujcie.

PS. Możecie się powoływać na kazusy z tego sezonu także na kazus sporu Oskarka z grzegorzemvp :mrgreen: - ale na boga nie zaogniajcie tu konfliktu między nimi stając po jednej czy drugiej stronie

Wróć do „1 liga - relacje z pojedynków”