Urodzony by przegrac zyje zeby wygrac

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 28 gru 2013, 06:28

Mikael, Odwiedzalem i czytalem ale dzieki ;)

Co do mojego MSS to B I E D A , jestem fishem podatnym an tilt jak nie wiem co.
No ale na szczescie to zauwazam juz coraz szybciej coraz mniej glupich zagran i coraz wieksza probka na zawodnikow do tego zobylem troche materialow na MSS i zamierzam uczyc sie od podstaw. Znowu zaczynajac gre wraz z tabelkami przy jednym stoliku speeed zeby nabrac nawykow do dobrej gry.

Podsumuje moja dotychczasowa przygode z MSS:

2,03/100 na NL5 to jest katastrofa dobrze przynajmniej ze z bonusow wpadlo troche kasy to chociaz na licencje HM2 sie zwroci.

Wykres przedstawia sie tak:
Obrazek

W srodku wykresu mozna zauwazyc moje zamilowanie do tiltu.
Rozdan nie bede wrzucac bo tych ciekawszych jest malo a wiecej jest tych po prostu glupich lub samograjacych.

Podsumowywac swojego 2013 roku nie bardzo mam jak bo gralem raptem kilka miesiecy w wakacje i teraz na zime z powodu ograniczonego dostepu do internetu.

A postaowienia na 2014:
Nauczyc sie pozadnego MSS
Zagrac w 80% wiekszych forumowych turniejach
Nie wyplacac nic z BR chyba ze bede sie przenosic na inny PR
Po garnieciu MSS nauczyc sie pozadnie MTT
Zrobic 4 cyfrowy wynik w MTT
Pojechac na zlot Pokerking

I narazie tyle mysle ze jezeli bedzie dostep do neta to wszystko powinienem spokojnie osiagnac majac do dyspozycji caly rok ;)

Pozdrawiam i zycze powodzenia wszystkim w 2014!

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 02 sty 2014, 01:57

Gram dalej MSS ju idzie coraz lepiej dzisiaj nie gralem za duzo bo byly darmowe turnieje :P wykres wrzuce po 10k rekach zeby nie spamowac.

Wracajac do moich postanowien na nowy rok to musze powiedziec ze nie wiedzialem ze jzu w pierwszy dzien roku zaczne je realizowac, i w sumie nie wiem czy gdybym wpisal pieciocyfrowy wynik to by cos nie wpadlo.
Wygralem turek swiateczny gdzie trzeba bylo ugrac iles tam pktow zeby sie zarejestrowac i zaleznie od pktow byl poczatkowy stack. Wiadomka ze ja zaczynalem od najmniejszego jaki sie tylko da... Nawet prawie zapomnialem o tym turnieju, na poczatku wgle nie chcialo mi sie grac
wchodzilem all-in z bylejakimi wiekszymi kartami :P przyszlo podwojenie potem karty nie przyszly potem przyszla faza buble gdzie sie doszczurowalem do 7$ (najnizsza wygrana) no i sobie zerkam gdzie nastepna wieksza wygrana a ze byla kolo 300 to sobie mowie ehhh trzeba sie brac do gry a nie shorcic.
Wiec za jakas godzinke czy poltorej bylem w top 80. Potem znowu karta przestala zrec zrobil sie 100 ludzi juz wtedy czulem ze wygram ten turniej, kilka glupich spotow ludzi i bylo top 10 ( nie chce mi sie wklejac poszczegolnych rak w skrocie grali jak ostatnie durnie a ja im tylko poomagalem zeeby tak grali).
Do top 20 ciagnelo sie jak flaki z olejem gralem dosc tight i nie szalalem gralem troche scary ale nadal z mysla ze to wygram.
Last 15 wtedy juz sie ladnie powiekszylem bylem TOP3 i wtedy sie dosiadl chipleader do mojego stolika. Maniak oczywiscie ciezko mi bylo z top3 spadlem do top 6 potem wciagam dwie osoby potem ktos tam spada i FT.
Na FT chipleader oddaje pozostalosci swojego stacka spada i zaczyna sie fajna gra, sporo murkow na stole powoli sie rozkrecilem przy last 4 bylem chipleaderem top3 to juz kompletna dominacja wciagam jednego i w koncu HU.
Ja jestem slaby w HU ale typ byl slabszy niz szkolka bokserska na onkologi, murek ktory wchodzil moje 3bb przebicie zeby foldowac prawie zawsze do 1bb raise na flopie. W koncu przy przewadza 1:9 dostal asa all-in ja sprawdzilem dobralem dwie pary i o :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 02 sty 2014, 03:16

na ostro. gratuluje, lepiej nowego roku zaczac sie nie dalo ;]

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 02 sty 2014, 10:11

Gratuluję wyniku!!!!!!
Chyba życióweczka co....!
Ktoś z tego zadupiałego Sulechowa musi robić wyniki!

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 02 sty 2014, 10:17

Graty, niezły start.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 02 sty 2014, 11:06

Srogo :)

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 02 sty 2014, 17:42

Graty!!! Rewelacyjny wynik! :tak:

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 02 sty 2014, 19:14

Ładnie poleciałeś!! Po co grasz ten durny MSS skoro urwałeś w jednym turku lepiej niż ja przez cały rok :mrgreen:

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 02 sty 2014, 19:43

Gratulacje!! To był freeroll dla wszystkich czy od jakiegos statusu? ;>

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 02 sty 2014, 20:10

Dzieki dzieki :P

blade08111991, To byl freroll dla tych co ugrali jakeis tam punkty w grudniu.

Pokeregi, Jak juz pisalem MSS gram dla drobniakow ktore rpzeznacze na MTT w ktorych moze sie cos tam urwie, do tego po dobrym ogarnieciu MSS bede przechodzic na BSS bo moja gra po flopie to nadal traedia, za bardzo sie sugeruje statystykami do tego czasem przy marnych probkach :P

A dzisiaj znowu PKR dalo ;)
W HU nie dalem rady moje JJ gorsze od K8 :P wazne ze ciagle do przodu narazie na 100% ITM :D

Obrazek

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 02 sty 2014, 21:17

Chyba się wbije na tego rooma to zawsze będziesz miał jednego fisza więcej do ogrania:)

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 03 sty 2014, 20:16

Pokeregi, Wbijaj fajne sofciwo :P

Co do dnia dzisiejszego to trooche zwariowany, keszu bardzo nie miałem czasu grac ale jest średnio chociaż lepiej niz bylo.... ciagle :plus:
A co do MTT chcialem sobei zagrac jeden z upatrzonych turniejów na PKR czekajac na ostatnia chwile latereg zagadalem sie na twarzy książkowej i zorientowalem ze mam dosłownie kilka sekund na rejestracje wiec szybki log na proom, wybranie turnieju klikniecie potwierdzajace kwote mi tylko smignelo przed nacisnieciem ok.
Zaczynam grac i mysle oho, cos mi tu nie pasuje dostalem 5k zetonow zamiast 1k.....
No to sobie mysle obym czasem nei zarejestrowal sie do jakiegos turka za 300$
Na szczęście lub nie szczescie turniej byl za 20$ :oops:
Niby sie z BRM zgadza ale jednak pomyslalem ze edge mam tutaj mniejszy :P
No i wszystko szlo super gralo mi sie dosc przyjemnie sporo limperow i donkow ktorzy przez kilka ostatnich lat ida ostro w dol z profitem, gdyby nie akacja przed FT gdzie na turni dobralem str8 bo okazalo sie ze gosc ktory gral ze mna w puli dobral wiekszego powaznie sie skrocilem ale udalo mi sie doszczurowac do platnych :P

Obrazek

Dzisiaj już pewnie nic nie pogram bo melo, powodzenia i dzięki za komentarze ;)

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 04 sty 2014, 20:58

Kolejny dzień kolejna kasa z MTT na PKR szkoda mi trochę tego trzeciego miejsca bo odpadłem po dwóch coolerach ale zawsze coś.

Dzisiaj sobota wiec połasiłem się na kilka ciekawych turniejów na PKR i trochę saelit niestety z marnym skutkiem w satelitach flipy mi nie szły a w turniejach QQ<99 AQ<AJ no ale i tak dzień z MTT na plus :P

Wklejam screena z turnieju i szoruje na keszowki co by wkleić jakiś wykresik w końcu lub sie jakoś podsumować ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 05 sty 2014, 11:52

Kaznox, chyba znalazłeś swego jednorożca. Brawa za systematyczność.

Mnie ten soft za bardzo rozprasza swą "pstrokatością" ale jak mniemam to dzieki temu simsowemu wygladowi przyciąga łasych na takie gadżety, a niekoniecznie pokerowo wyedukowanych fiszków.

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 05 sty 2014, 23:08

Dawid84, Dzięki ale dobra passa się kiedyś kończy :P

Niedziela nie dla Kaznoxa, z forumowego wyleciałem po jakimś tam bb na pkr grałem w trzech turniejach niestety nic nie siadło, chociaż po wygranej satelicie do turnieju z 30$ buy-in bylo blisko bo w fazie buble moje QQ<AK..... a moglo byc milo :P

Wykresu z keszowki nie chce mi się wklejać bo marnota po 11k rekach wychodzi mniej wiecej 5bb/100 z bonusami od pierwszej wpłaty wychodzi 10bb/100 ale ciagle widze u siebie sporo głupich zagrań, wiem jak mam grac a gram inaczej, od dzisiaj robię krótsze sesje i przysiadam sie solidnie do nauki

GL ALL

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 05 sty 2014, 23:28

10bb to całkiem miło :)
Znajdź leaki, wyeliminuj i ciśnij 20bb/100 : :oops:

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 06 sty 2014, 12:20

Na jakim roomie pykasz cash? jak nie na starsach to pytam z urzędu jaki ruch i poziom??:D

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 09 sty 2014, 03:03

knoperss, Bylo milo ale sie skonczylo :P

Pokeregi, Pykam na ipoker w systemie speed (cos jak zoom na p*) ruch w godzinach szczytu w maire na stawkach do nl50 po godzinach tylko nl5 i nl25

MTT ostatnio nie gralem bo chcialem sie w koncu ogarnac w keszowce, ale obiecuje ze niedlugo zobaczycie u mnie jakiegos szipa :P (tzn przynajmniej mam taka nadziieje :P)

Dobra wiec opisze moje zmagania z keszem :oops:

Zaczynalem grac z full tabelkami z MSS d tego na samym poczatku zlapalem mega runa co utwierdzilo mnie jaka to super dochodowa strategia, niestety potem slabizna w graniu lecenie na volume i zaczynanie grania idiotycznych (chociaz to slowo jest za slabe na to co sie dzialo) spotow...
Do tego wszystkiego dolaczyl straszliwy dzien gdzie dostawalem cooler za coolerem moja nieieska linnia nurkowala z predkoscia swiatla...
Ostatnio zaczolem pracowac ostro nad mindsetem do tego ogarnolem sobie swoje slabosci szczegolnie w grze postflop, jak widac na wykresie niebieska linnia przestala nurkowac a czerwona (przez ogarniecie wielgachnych leakow przeciwnikow pre flop) nie przestala rosnac wiec mysle i mam nadzieje ze profit w niedlugim czasie tez bedzie systematycznie sie powiekszac.
Na dodatek wykres idzie w gore mimo tego ze linia AI-EV mnie przegonila :cool:
Jak sie ogarne ladnie z gra i przestane beznadziejnie tiltowac to powoli bede proobowac grac BSS bo cos mi sie wydaje ze przy dobrym ogarnieciu mozna sobie ladnie na niej zarobic :P

Wklejam wykres co bysie sie i wy posmiali :P

Obrazek

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 09 sty 2014, 11:29

Kaznox, gralem troche tych gierek na everest-brak-polskiej-licencji!, bng i winnerze doszedlem do wniosku ze poziom nie jest jakis straszny :mrgreen: gracze zamurowani, na bank tam jeszcze wroce jak ogarne troche sytuacje z rollem chociazby tylko po to zeby ugrywac rake. Mi braklo cierpliwosci zeby tam na cashu budowac i przeskiwalem za szybko + mtt bez bm. Teraz juz bede madrzejszy :mrgreen: Powodzenia i dozo przy stolikach niedlugo

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 09 sty 2014, 11:37

linia nonsd to jakiś kosmos. Przypomnij mi, jakie Ty gierki grasz? NL5 i masz linie sd ponizej 0? nie no, chyba trochę za dużo kombinowania u Ciebie :D

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 09 sty 2014, 13:28

karwek, Tak NL 5 :oops: , no postflop za duzo kombinowania i pchanie sie w glpie spoty, ale juz to systematycznie naprawiam i mam zamiar dociagnac ja na + zanim przejde wyzej, ot taki moj cel :P

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 13 sty 2014, 04:52

Przyszla por na BSS!!

Jako ze MSS przestaje mnie krecic i za duzo w nim kombinowalem przechodze powoli na BSS ;)

Rzucilem sie na NL10 i poczatek mam KOSZMARNY :P nie wspone o sick akcjach tyle co o samym pechu tutaj zalaczam tabelke raczek z HM2

Obrazek

A tutaj wykres gdzie jestem lekko pod AI-EV :P

Obrazek

Na szczescie sie nie poddaje i nie skladam broni a tkie rece jak ta mnie nie zlamia :)

PKR, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 4 Players

CO: $39.36 (393.6 bb)
BTN: $7.87 (78.7 bb)
Hero (SB): $35.94 (359.4 bb)
BB: $2.44 (24.4 bb)

Preflop: Hero is SB with KObrazek KObrazek
CO raises to $0.30, BTN calls $0.30, Hero raises to $0.90, BB folds, CO calls $0.60, BTN calls $0.60

Flop: ($2.80) 9Obrazek 6Obrazek 8Obrazek (3 players)
Hero bets $2.80, CO folds, BTN calls $2.80

Turn: ($8.40) 7Obrazek (2 players)
Hero bets $4.20, BTN calls $4.17

River: ($16.74) 6Obrazek (2 players)

Results: $16.74 pot ($1.00 rake)
Final Board: 9Obrazek 6Obrazek 8Obrazek 7Obrazek 6Obrazek
BTN showed TObrazek KObrazek and won $15.74 ($7.87 net)
Hero showed KObrazek KObrazek and lost (-$7.87 net)

Odchaczam w swojej liscie ostatni punkcik "pomarudzic na forum" i mozna spokojnie isc spac :P

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 13 sty 2014, 13:52

Kaznox pisze:Hero raises to $0.90,

grasz OOP, ja tutaj skłiz do 1,3-1,4, nawet wiecej mozna jak masz tam gdzies fisza. A masz, bo do gutshota zbierał :P

500bb w plecy w 700 hands na samym showdown? :D to baaardzo dużo, musisz nad tym popracować ;)

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 13 sty 2014, 14:45

karwek, dzieki za cenna uwage sam teraz widze ze zagralem za malo ;)
A co do lini SD to looknij na tabelke rak z ktorymi przegrywalem i linie AI_EV :roll: dzisiaj juz jest duzo lepiej ;) jak sie uzbiera sensowna ilosc rak to wkleje ;)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 13 sty 2014, 16:43

Kaznox pisze:A co do lini SD to looknij na tabelke rak z ktorymi przegrywalem i linie AI_EV

linia EV to jedno, ale mozna tez przegrywac sporo na asach jak się je źle rozgrywa. Nie mówię, że robisz to źle, ale to też może być przyczyna. No nic, tu trzeba więcej hands by cokolwiek powiedzieć :D

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”