Urodzony by przegrac zyje zeby wygrac

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 23 maja 2011, 19:06

Dzien do dupy...
Przyszedl dzien w ktorym bylem znudzony moze przez nei wyspanie i zmeczenie, bo probowalem na sile zagrac kilka turniejow na pkr z marnym skutkiem.
Potem wygralem satelitke do turnieju za 22$ gdzie mialem totalne bez karcie az pol staka zjadly blindy potem gdy zlapalem A K wsunolem all-in po raisie goscia ktory pokazal K J i zlapal strita.
Zeby bylo kolorowo wklejam zdj:
Obrazek

Jednak kiedy nie ma sie zajawki na gre nie ma co siadac na sile...

maxaugust
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: maxaugust » 23 maja 2011, 23:39

Kaznox pisze:Jednak kiedy nie ma sie zajawki na gre nie ma co siadac na sile...

Tylko czasem nie idzie się powstrzymać ;P

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 25 maja 2011, 20:42

maxaugust, Dokladnie tak :P

Dzisiaj byl przelomowy dzien :D
Przelomowy dlatego ze wykozystalem pecha na 1000000lat :P
Przegralem prawie wszystkie turnieje w ktorych bralem udzial, na szczescie nie bylo tego za duzo sie opamietalem i porzucilem gre na dzis.
Przegrywalem wszystkie mozliwe rece, AA na KJ, AK na KJ, KJ na JT...
Wszystko wszystko, nawet jak wchodzilem allin to zmysla ze i tak odpadne...

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 29 maja 2011, 22:40

Dawno nic nie wpisywalem bo w sumie nie bylo co wpisywac, szlo mi jak krew z nosa
na PS juz nie zagram chyba z tydzien po dwoch dniach odpadania z turniejow przez river
soft mi poprostu zbrzyd(tak wiem ze to nie przez soft przegrywam ale zle mi sie zaczyna kojarzyc ), mam nadzieje ze passa sie w koncu odwroci ale jakos checi mi odeszly an gre.
Jesli ktos ma dobry sposob na podbudowanie moralow i znalezienia checi na gre to poprosze.
Teraz bede wplacal kase na chili i wystartuje w wyscigu SNG moze cos sie ugra.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 30 maja 2011, 10:09

Coś na podbudowanie morale:

1) Przerwa w grze, w trakcie której załatwisz sobie parę filmików szkoleniowych oraz artykułów. Działa bez zarzutów - zobaczysz sobie co było nie tak, pouczysz się, poczujesz moc! :D
2) Przeanalizuj sobie na spokojnie ostatnie turnieje i zobacz co było nie tak i co mógłbyś poprawić.
3) Może jakiś challange konkretny? Zawsze to dodaje bardzo dużo motywacji.
4) Zła passa prędzej czy później odejdzie, trzeba mieć to cały czas na uwadze, rozegrać pecha i będzie wreszcie lepiej ;)
5) Może ustal sobie jakiś stały grafik turniejów? Jak się ma wszystko zorganizowane i wiesz z góry co będziesz w tygodniu grał to to zawsze się fajniej do sprawy podchodzi.

Powodzenia! ;)

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 30 maja 2011, 15:06

Wielkie dzieki za rade, zastosuje sie do wszystkich punktow.
3 punkt stosowalem tylko, moze az taki konkretny ten challange nie jest ale motywacji mi daje gram ten turniej od dwoch dni gdzie za pierwszym razem odpadlem z KK a drugim z AA, ale dzisiaj juz bylo lepiej chociaz pod koniec jak by moje AK nie poddalo sie AJ to bylo by lepiej
wklejam skrina z tego turnieju:
Obrazek

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 01 cze 2011, 10:35

Kolejny miesiac sie zaczyna i mialem smaka na jakies miejsce w wyscigu SNG chcialem zastosowac strategie Oskarka ale w HU nie poszlo niestety w tym turnieju, no ale zagram troche SNG i zobaczymy moze jakies miejsce sie zdobedzie :P

Zeby bylo kolorowo wynik turnieju.

Obrazek

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 01 cze 2011, 21:45

następnym razem się nie chwal bo ten wyścig jest na topie dla sępów :D
(np. JA)
i ktoś się postara zrobić jeszcze lepszy wynik :P

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 01 cze 2011, 22:07

No trudno chyba nikt lepiej nei zagra albo mi sie gozej nie ebdzie gralo wiedzac ile i jak ugralem, mam sesje wiec wymecze te 40 sitow i nawet 5$ sie zadowole :P

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 06 cze 2011, 14:47

Ostatnio pokerowo nic szczegolnego z powodu sesji i zaleglosci na uczelni :P
Ale nominacja mojego blogu mnie zdziwila mocno i tak samo mocno zachecila do wpisow ;)

Wklejam profit z PKR z ubieglego miesiaca, majac jakies grosze troche sie dorobilem i mam zamiar jeszcze troche tam ugrac :P

Obrazek

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 08 cze 2011, 21:59

W sumie dawno nic ciekawego nei wpisalem ale jest to spowodowane
S E S J Ą, powoli wyrabiam bonus na Chili i mam pytanie odnosnie tego.
Czy dobrym sposobem jest tak jak sobie zalozylem zeby punkty ktore musze zdobyc
podzielic na dni i wyrabiac kazdego dnia norme punktowa czy jednego dnia ugrac wiecej zeby drugiego mozna bylo sobie ze tak powiem odpoczac?

Dzisiaj pokerowo słabo w sumie 2$ wpadlo z forumowego turnieju po odpadnieciu JJ na Q2 :P

Niebawem pojawia sie na moim blogu wpisy z heypoker-brak-polskiej-licencji! gdyz udalo mi sie jakims cudem
zdobyc troche $ za blog :D a narazie tyle, wracam sie dalej uczyc :cry:

maxaugust
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: maxaugust » 09 cze 2011, 12:45

Wydaje mi się że sposób z wyrabianiem punktów jak najbardziej odpowiedni. Tylko lepiej jakbyś wyrabiał na zapas, niż zostawiaj do wyrobienia na inne dni ;P
Powodzenia na uczelni ;P Wszystko do przodu czy coś na wrzesień "przełożyłeś" ?

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 11 cze 2011, 13:24

@up Na wrzesien juz mam troche a pewnie troche jeszcze dojdzie :P

@pokerowo
Dzisiaj dzien zaczolem pechowo, zagralem turniej na PKR bo dawno juz tam nie zagladalem
na poczatku szlo dobrze podwoilem sie gralem ostroznie potem karty typu 43o 72o mnie przesladowaly ciagle potem KK przegrane na T9s. Potem sie zamurowalem zeby dohsc do platnych poczym dostalem AJ z J na flopie i przegralem z TT gdzie doszlo T na turnie i sobie juz nie pogralem dalej, ale i tak lekko do przodu.
Zeby bylo kolorowo wklejam screna.
Obrazek

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 19 cze 2011, 12:14

Dawno juz nic nie pisalem bo malo gralem. A ze teraz sesja mi sie powoli konczy zaczynam powilo grac.
Nigdy nie wierzylem w jakies teorie spiskowe, ale od kad zaczolem grac na chili i dostawac takie zagrania jak to ponizej to nabieram coraz wiecej podejrzen :P
Obrazek

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 22 cze 2011, 21:58

Zyciowo:
Studia sesja studia sesja nie chce mi sie... Sesja potrafi czlowieka zniechecic
do studiowania...

Pokerowo:
Dzisiaj odkulem sie lekko w tych neiszczesnych sng na chilli i zamierzam grac az bede w tabeli wyscigu chociaz na tym ostatnim miejscu :P
No i na chili dzisiaj byl tunirj dla depozytorow, gralo mi sie dobrze, ogolnie duzo outow
przez co ludzie byli bardzo agresywni chcac nakrasc jak anjwiecej blind, pogralem tight
nabudowalem sie nie badbetujac, dotarlem do FT gdzie od 10 do 3 miejsca byly takie same nagrody i stwierdzilem ze grajac bardzo tight mam marne szanse dotrwac do 3 miejsca, conajwyzej jakie 5 czy 4 i stracil bym tylo czas wiec odpadlem na 10 miejscu z AK :mrgreen:

Obrazek

Jeszcze ktos ogarniety mogl by mi powiedziec w jaki sposob moge wymienic ta nagrode
czy to jest na jeden turniej za 55$ czy na kilka turniejow dowolnych czy tylko na mtt??

Oskarek

Postautor: Oskarek » 23 cze 2011, 06:02

musisz sprawdzić w opcjach jak klikniesz w Cashierze i w FPP chyba :)

wiem że czasami jest tak że można go użyć np do s&g za 55$ a czasami tylko do mtt za 55$ (dowolnego przeważnie)

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 25 cze 2011, 23:31

@up
No niestety to bedzie tylko jeden turniej MTT za 55$ wiec na nic szczegolnego nie licze.

Znowu troche przerwy ale juz koncowka egzaminow wiec niedlugo biore sie do gry. Po dniowej przerwie pod wplywem kilku piwek postanowilem zagrac sobie turniej :P
I odziwo uwaga wygralem, karty tak nieszly ze niemal usnolem w koncowce, ale kilka blefow
no i w HU musze przyznac wariancja mi sprzyjala bo wygralem decydujaca rozdanie A2 na AJ. Wiec robienie bank rolla praktycznie od zera dobrze idzie :) Wrzucam screena z turnieju.

Obrazek

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 29 mar 2012, 14:47

Czas powrocic do pokera :P

Dostalem ciekawego maila od forum i postanowilem wrocic, mam teraz troche wolnego czasu i niedlugo troszke gotowki zeby ruszyc z graniem i prowadzeniem bloga.

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 31 mar 2012, 16:06

Zeby nie byc goloslowny i mimo braku czasu powoli wracam do gry.
Wygralem ostatnio z forum troszke dolarow za bloga i powoli zaczynam je pomnazac co by sie nie zmarnowaly, narazie skromnie ale weekend jeszcze dlugi. Poki co mala tabelka z ostatnich wynikow.
Obrazek

HU mi cos nie poszly musze na forum jeszcze troche o tym poczytac widzialem kiedys bloga specjalnie co do HU chyba Sitha ale jak sie myle to wyprowadzcie mnei z bledu.

No i dodam cos starszego, kiedys wygralem bilecik za 55$ i kilka dni przed koncem roku go zrealizowalem
Obrazek

Długo tego nie moglem przebolec :P

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 02 kwie 2012, 23:17

Kaznox blog rozdzial 2

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 01 cze 2013, 15:04

No i ponad rok od kiedy tutaj zaglądałem.

Trochę czasu na pokera nie miałem i w sumie nic sie nie zmienilo tyle ze teraz mam
troszke wiecej checi zeby pograc po pracy lub w wekendy.

Planuje zrobic maly projekt:
Wypatrywać promocje na poker roomach nie tylko free rolle ale i pule z dodana sumka,
jednym slowem zeby do wygrania bylo jak najwięcej za jak najmniej ;) Przy malym nakładzie kasy.
Zorbie sobie kalendarzyk z rozpiskami przeszukujac roznego rodzaju fora strony z promocjami wplace kase tam gdzie trzeba i ruszam. pod koniec kazdego tygodnia lub miesiaca jesli tydzien bedzie za slaby zeby wstawiac wpis) dodam podsumowanie :P

Jesli mial by ktos jakies informacje na tema jakichś promocyjnych turniejow lub lig byl bym wdzieczny za kazdy wpis.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 01 cze 2013, 19:15

LIga forumowa na comeon-brak-polskiej-licencji! - masa fiszy i jeden pros (poznasz go po nicku Blank84PK). Generalnie zbierając w każdym turku 2. miejsce można zbudować fajnego rolla.

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 01 cze 2013, 23:48

Pierwszy dzień łowienia za darmo.
Nawet udany ale trzeba przyznać ze na niektórych PR nie opłaca się wogole grac bo jeśli o pule 100$ gra 9k ludzi to aj dziękuje :P

Screny zeby nie byc goloslowny

Obrazek

Obrazek

@Down Spokojnie ;) to moj brat ktorego instruowalem i probowalem wciagnac w pokera gral kolo mnie na lapku z mobilnym internetem ;)
Ostatnio zmieniony 02 cze 2013, 18:46 przez Kaznox, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 02 cze 2013, 08:23

;O
Co sadze o takich osobach grajacych jak ty to zostawie dla siebie :evil: ,
ale tak czysto dla informacji to
wiesz ze za granie w tym samym turku z tego samego ip dostaniesz na 90% bana.
Nie mowiac juz o 100% wykrytym chipdumpingu jesli bedziesz sidzial na tym samym stole, co rozwniez wiaze sie z banem.

Wiec nawet jesli wygrasz cos to raczej i tak tego nie wyplacisz, no ale niektorzy lubia grac na playmoney.

Jesli bedziesz kontynuowal taka zabawe na innych roomach to niedlugo nigdzie nie pograsz.

Kaznox
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kaznox » 02 cze 2013, 18:55

Nastepny dzien scigania promocji, trafilem na dwa fajne turnieje jeden z dodana pula drugi 1,5$ rebaj gdzie rebaje byly do 60min do tego po 60min blindy od nowa i addon po 60min za 1,5$ ktory daodawal 3x staka wiec oplacalos sie zapisac w ostatniej chwili.

Narazie idzie powoli do przodu wieczorem jeszcze kilka turkow w ktorych cos sie moze wydrze. Poki co SS z wieczorka

Obrazek

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”