Taktyka gry slowplay

Rozbudowane teksty na temat pokera. Strategia, taktyka, analiza oraz felietony.
olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 16 lip 2008, 18:40

w moim blogu wlasnie umiescilem rozdanie slow play ktore mi przynioslo niezlą korzyść

aha no i JEST SENS grac slowplay jezeli zrobhimy to umiejetnie i odpowiedrnio rozczytamy gracza oczywiscie caly nasz turniej nie powinien opierac sie tylko na tej taktyce ale jezel zagramy tak jedno na wiele rozdan to mozeby byc nierozczytani i przyniesie nam to wielkie korzysci, jezeli tracisz caly czas grajac slowplay po prostu poczytaj sobie o tej technice pocwicz a w koncu sie uda :) no ale odradzam cwiczenia slowplay we freerollach ;)

paleczka
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: paleczka » 17 lip 2008, 12:43

ja gralam na limicie to zamiast dawac check robilo sie mini beta ktory smierdział blefem prawie zawsze ktos ostro to przebije, lub odrazu da all ina , ogolnie przestrzega sie ludzi przed robiniem blefa na mini becie ( jeden z czestych bledow na poczatku) lecz w taktyce slowplay sie przydaje.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 17 lip 2008, 14:02

paleczka pisze:ja gralam na limicie to zamiast dawac check robilo sie mini beta ktory smierdział blefem prawie zawsze ktos ostro to przebije, lub odrazu da all ina , ogolnie przestrzega sie ludzi przed robiniem blefa na mini becie ( jeden z czestych bledow na poczatku) lecz w taktyce slowplay sie przydaje.

Chyba na no limit, bo na limicie nikt Cię bardzo mocno nie przebiję ani nie wjedzie all-in ;)

Ktoś dobrze wyżej napisał, żeby ją stosować rzadko, a nie przyjmować taką taktykę gry ogółem, od czasu do czasu można nieźle na slow play'u zarobić, tylko jak zwykle patrzymy co się dzieje na stole i z kim gramy ;) Jeśli masz najsilniejszy układ ale widać, że przeciwnik ma powiedzmy top pair to go powoli wciągasz, aż on sam zaryzykuje i kasa Twoja. Poza tym jestem za częstym zmienianiem taktyki przy stole i wykorzystywaniem tego jak widzą Cię gracze, bo skoro do tej pory grałeś/aś ostrożnie, a z dobrymi układami mocno raisowałeś/aś to tak Cię widzą gracze przy stoliku i gdy wejdziesz do gry z agresywnym graczem, wykorzystasz slowplay i on zobaczy, że nie raisujesz mocno to można to podbić mocno lub nawet wejść all-in tylko po to by Cie sprawdzić ;)

PS nowe mądrości z książki Harringtona wypełniają moją głowę, a i powyższa wypowiedź jest oparta na jego radach :P

Awatar użytkownika
Fanatyk
-#VIP
-#VIP

Postautor: Fanatyk » 30 lip 2008, 15:44

Taktyka sie dobzre sprawdza gdy cos dobierzesz na flopie na najlepiej jakis full house lub kartet ew silny kolor , strit , trojeczke. Mozna sie wtedy pokusic a nawet mysle ze trzeba w przypadku naprawde silnych ukladów gracz pasywnie i wciagac pzreciwnika . Bo jesli teraz
nie zgarniemy troche $$$ to kiedy . Dla mnei to jest najlepsze co moze spotkac pokerzyste
gotowy uklad na flopie i agresywni przeciwnicy .

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 30 lip 2008, 15:48

FanatykPL pisze: Bo jesli teraz
nie zgarniemy troche $$$ to kiedy .

np. podczas agrtesywniejszej gry, blefowaniu itp :D dla mnie osuzkanie przeciwnika jest bardziej satysfakcjonujące niz naciąganie :) nie mowie tu koniecznie o blefowaniu ale kiedy zagram tak zeby mial problem z odczytaniem jakie mam karty... duzo wachania itp :D to mi sie bardzo podoba

Wróć do „Artykuły o pokerze”