GLTAKI TEŻ MOŻE WYGRYWAĆ
- mateuszek115
- -#VIP

- Loncik
- -#graczroku

Mara100, tak jak się umawialiśmy połowa dla mnie, za towarzystwo, wyśmiewanie i wmawianie Ci jak słabo grasz lub inaczej patrząc kibicowanie, mobilizowanie i podtrzymywanie na duchu. Dziś sprawdziłem ile kosztował mnie ten coaching i rachunek jest wysoki... 15$ przepierdolone na cashu, aby nie usnąć i połówka wyborowej.. 
- MrGordon
- LEGENDA

- magik89z
- -#VIP

- mara
- LEGENDA

magik89z pisze:mara100, możesz zdradzić taktykę na ten turniej co do rebuyów/late reg. Jak to z reguły wygląda u Ciebie kiedy grasz ten turek ?
Ja gram od początku na wstępie biorąc rebuya. Gram totalnego murka i wchodzę mając AJ+ i niemal wszystkie pary. W początkowej fazie turnieju, to jest praktycznie jeden wielki limp, bo każda akcja i tak kończy się alkiem w twarz, a przeciwnicy podbijania i 3bety mają zwyczajnie w dupie
Zdarza się, że mnie poniesie z rebuyami, ale wszystkie pozytywne miejsca osiągam nie wydając więcej niż $10. Najważniejsze wygrane w tym turnieju osiągnąłem wydając $5 i $2
Rejestracja od początku pozwala na spokojne zbudowanie stacka, który może zapewnić pozostanie w turnieju w razie porażki po fazie add-on. Często się udaje, ale oczywiście nie zawsze.
Wczoraj aż trudno było mi uwierzyć, że nie wszedłem na FT!
Mając stack 18M miałem najłatwiejszy call w życiu. Przeciwnik gając bardzo szeroko wsuwa kolejny raz stack 10M z UTG, a ja spokojnie czekam na BTN mając AQo. Wszyscy zrzucają, więc z uśmiechem na ustach calluje, a przeciwnik pokazuje J5s. Witając się z gąską już widziałem mój stack 30M, ale spada river i woła: prrrrrrrrrrrrrrrrr! wyłaniając 5
Po tym rozdaniu taktyka byłaby prosta. Murowanie i mając AQo ponownie dostałbym call od A7 i FT na 100%, a tak pozostało kopanie z koniem. Kolejne 18M podobna sytuacja AJs poległo z 97s i znów porażka tym razem z 7
- mara
- LEGENDA

[center] Kwiecień[/center][center]
Dwa pozytywne wydarzenia powodują mieszane odczucia. Właściwie przed wczorajszym turniejem rebuy 60K uważałem ten miesiąc za najgorszy tego roku. Turnieje odpowiednio z miejscami 5 - te $422 i 16 - te $225 powodują, że jednak mogę spokojnie uznać go za dobry.
Tragedią można za to nazwać co ja wyprawiałem w turniejach forumowych. Gram mało skoncentrowany, a jeżeli już się przykładam do grania marnuje turniej zajebistym wielbłądem. Dochodzi do tego, że ktoś ma lepiej i efekty są takie, a nie inne. Wychodzi brak umiejętności
Niestety nie czuję postępu w swojej grze i to mnie strasznie martwi. Widzę rzeczywiście potrzebę poczytania lektury, bo dalej będą przyjemne strzały turniejowe, a nie wynik dobrej gry, w której będę wiedział, że tak należało postąpić. Postaram się coś zmienić i zdobyć coś do poczytania.
[/center]
Dwa pozytywne wydarzenia powodują mieszane odczucia. Właściwie przed wczorajszym turniejem rebuy 60K uważałem ten miesiąc za najgorszy tego roku. Turnieje odpowiednio z miejscami 5 - te $422 i 16 - te $225 powodują, że jednak mogę spokojnie uznać go za dobry.
Tragedią można za to nazwać co ja wyprawiałem w turniejach forumowych. Gram mało skoncentrowany, a jeżeli już się przykładam do grania marnuje turniej zajebistym wielbłądem. Dochodzi do tego, że ktoś ma lepiej i efekty są takie, a nie inne. Wychodzi brak umiejętności
Niestety nie czuję postępu w swojej grze i to mnie strasznie martwi. Widzę rzeczywiście potrzebę poczytania lektury, bo dalej będą przyjemne strzały turniejowe, a nie wynik dobrej gry, w której będę wiedział, że tak należało postąpić. Postaram się coś zmienić i zdobyć coś do poczytania.
[/center]
- mara
- LEGENDA

- knoperss
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- Szfiecu
- LEGENDA

-
monk880
- -#VIP

- mara
- LEGENDA

- tomziolo
- -#aktywny

- Loncik
- -#graczroku

- mateuszek115
- -#VIP

- toadie3k
- -#aktywny

- mara
- LEGENDA

Dzięki wszystkim za dobre słowo i wiarę, że mogę coś wycisnąć w tych turkach, a w szczególności ten rebuy 60K
Zobaczymy!
Po ostatniej wygranej kasę naturalnie w większości wypłaciłem natychmiast. Następny dzień oczywiście standardowo minus, ale udało się go zminimalizować sitem $2,50 - 180 osób i drugie miejsce. Kolejny dzień mogłem zacząć świetnie, ale brakło farta i w turnieju knockout odpadłem na 10- tym miejscu i o większej wygranej mogłem zapomnieć. Szkoda tym bardziej, że po wygranej stack miałbym bardzo solidny i najważniejsze FT!
Dalsze granie to tylko powiększający się minus, dlatego niedziela na spokojnie i jutro zaczynam grać bardzo poważnie. Cel jaki sobie przyjąłem to kilka solidnych miejsc płatnych, albo jeden gruby ship i jadę z chłopakami do Tallina!
Postanowiłem trochę o siebie zadbać, bo po zaprzestaniu biegania za piłką i siedzeniu przed laptopem zatracam sylwetkę, na którą pracowałem przez lata będąc całe życie w treningu. Sam jestem ciekaw na ile wystarczy mi zapału
Zobaczymy!
Po ostatniej wygranej kasę naturalnie w większości wypłaciłem natychmiast. Następny dzień oczywiście standardowo minus, ale udało się go zminimalizować sitem $2,50 - 180 osób i drugie miejsce. Kolejny dzień mogłem zacząć świetnie, ale brakło farta i w turnieju knockout odpadłem na 10- tym miejscu i o większej wygranej mogłem zapomnieć. Szkoda tym bardziej, że po wygranej stack miałbym bardzo solidny i najważniejsze FT!
Dalsze granie to tylko powiększający się minus, dlatego niedziela na spokojnie i jutro zaczynam grać bardzo poważnie. Cel jaki sobie przyjąłem to kilka solidnych miejsc płatnych, albo jeden gruby ship i jadę z chłopakami do Tallina!
Postanowiłem trochę o siebie zadbać, bo po zaprzestaniu biegania za piłką i siedzeniu przed laptopem zatracam sylwetkę, na którą pracowałem przez lata będąc całe życie w treningu. Sam jestem ciekaw na ile wystarczy mi zapału
- mara
- LEGENDA

Czas zweryfikować mijający tydzień. Oczywiście zajebisty minus, a w moim wypadku stwierdzenie gra na poważnie można sprowadzić do tego, że poważnie to się w trumnie leży
Kompletnie nic mi nie wychodzi, a momentami ręce opadają. Jak nie wielbłąd, to donk itd.
Wyjazd z chłopakami do Tallina oddalił się chyba bezpowrotnie, ale może coś jeszcze uda się shipnąć
Ostatnio grywałem sobie sitki $1,50 18 osób i w rankingu tygodnia zająłem 32 miejsce otrzymując dodatkowo $10
Pierwsze turnieje forumowe słabo, a 5 i 8 miejsce nie wróży dobrze. W Evencie wykonuję wielbłąda przy pięciu graczach, a w drugim odpadam po all-in pre callując alka, mając AKs vs KQo przeciwnika Q na stole i out.
Wyjazd z chłopakami do Tallina oddalił się chyba bezpowrotnie, ale może coś jeszcze uda się shipnąć
Pierwsze turnieje forumowe słabo, a 5 i 8 miejsce nie wróży dobrze. W Evencie wykonuję wielbłąda przy pięciu graczach, a w drugim odpadam po all-in pre callując alka, mając AKs vs KQo przeciwnika Q na stole i out.
- genowaty
- -#VIP

mara100 pisze: Kompletnie nic mi nie wychodzi, a momentami ręce opadają
Nie jesteś sam
musimy to przeczekać! Wczoraj odpadłem z turków po samych magicznych riverach (nie mowa tu o forumowych) a z ostatniego $60k gtd mając bardzo duży stack ok 50 miejsca na 700 przegrywam ogromną pulę AK<AA a byłbym CL 
- knoperss
- LEGENDA

- drynk
- LEGENDA

- mara
- LEGENDA

knoperss pisze:to ile ty kasy potrzebujesz zeby jechac do talina? Bedzie dobrze
Odpowiedź podał Drynk
drynk pisze:knoperss, na samą ruletę, żeby się nie zanudzić, to minimum 3k $
Kolejny tydzień sporo czasu poświęcone na grę, ale bez większych wydarzeń. Forumowy również lipa, więc jak widać nic się nie zmienia.
Może nie wszystko bo zaczynam pracę ( za chwilę ). Postanowiłem podjąć zatrudnienie na czarno, ale jest to tymczasowe ponieważ czekam na sygnał z normalnej jak na ten kraj firmy. Kończy się więc granie po nocach, a zaczyna ciężka praca!
To zaczynam!
Oczywiście do Tallina nie jadę
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”