TAKI TEŻ MOŻE WYGRYWAĆ

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 07 sty 2013, 01:47

Pierwsze koty za płoty i okazja na wpis ;)

[center] Na wstępie chciałbym podziękować za wszystkie głosy w ankiecie Debiut Roku Kolejne podziękowania idą do osób na forum, które w jakiś sposób mi zaufały

Dziś rozgrywany był ostatni TPC i narzekać nie ma co :mrgreen:

Obrazek[/center][center]

Szkoda tylko, że prawdopodobnie zabraknie punktów, aby przejść dalej :cry: [/center]

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 07 sty 2013, 11:09

Bardzo chciałem wygrać ten turniej i byłem jedną kartę od wygranej :evil:

Obrazek

Po przegraniu tego rozdania nie miałem już siły walczyć dalej.

Obrazek

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 07 sty 2013, 11:49

Wielka szkoda, byłeś bardzo blisko. Pewnie parę niecenzuralnych słów po nosem wypowiedziałeś. Mimo wszystko i tak jest to bardzo dobry wynik, więc należy się z tego cieszyć. Moje gratulacje :)

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 07 sty 2013, 11:59

Gratulacje, nieżle wczoraj zaszalałes z wynikami

gajor
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: gajor » 07 sty 2013, 12:14

O no proszę ;d Widzę, że się rozkręcasz i wreszcie jakieś fajne wyniki są ;) Ciśnij tak dalej i kroj z kasy donków;p

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 12 sty 2013, 23:55

dzienny pisze:Wielka szkoda, byłeś bardzo blisko. Pewnie parę niecenzuralnych słów po nosem wypowiedziałeś. Mimo wszystko i tak jest to bardzo dobry wynik, więc należy się z tego cieszyć. Moje gratulacje

tomziolo pisze:Gratulacje, nieżle wczoraj zaszalałes z wynikami

gajor pisze:O no proszę ;d Widzę, że się rozkręcasz i wreszcie jakieś fajne wyniki są Ciśnij tak dalej i kroj z kasy donków;p

Dzięki za uznanie i dobre słowo, ale najważniejszy będzie jutrzejszy dzień. Rozgrywam bowiem finał klasyfikacji indywidualnej z serii TPC na comeon-brak-polskiej-licencji! z pulą $2000

Mam zamiar tego nie zmarnować, ale wiadomo jak to jest w pokerze ;) Powalczę tak na serio jeszcze na Bwinie w dwóch turniejach z pulą $ 5000 i mam nadzieję zlecić furę kasy do wypłaty :mrgreen: Z czegoś trzeba żyć.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 12 sty 2013, 23:59

ta kasa jest do grania?? czy w bonusie do wyrabiania jak na tym besson?

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 sty 2013, 00:05

knoperss pisze:ta kasa jest do grania?? czy w bonusie do wyrabiania jak na tym besson?

Jeżeli pytasz o bwin-brak-polskiej-licencji! to są to masówki $5000 Daily Giveavay i $5000 Bankroll Booster, a kasa na konto jak w zwyczajnym turnieju ;)

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 13 sty 2013, 11:43

Mara.. krótko i na temat. Powodzenia!

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 13 sty 2013, 14:45

jak tam panie odpuszczamy lekko cash i przekonujemy się do mtt
czy ja czasem już Cię tu wcześniej nie zapraszałem ?
brawo panie coś czuje że będzie jeszcze lepiej

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 sty 2013, 14:50

buba78 pisze:jak tam panie odpuszczamy lekko cash i przekonujemy się do mtt
czy ja czasem już Cię tu wcześniej nie zapraszałem ?
brawo panie coś czuje że będzie jeszcze lepiej

Na to wychodzi Panie ;)

Zobaczymy co się wydarzy, a na jakieś głębsze wnioski przyjdzie czas :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 sty 2013, 22:32

Loncik pisze:Mara.. krótko i na temat. Powodzenia!

Było szczere, więc siadło w forumowym

buba78 pisze:jak tam panie odpuszczamy lekko cash i przekonujemy się do mtt

Dokładnie Panie posłucham słów dobrych ludzi i mistrza MTT gajora i przez jakiś czas gram tylko tą odmianę.

Już od dłuższego czasu moje planowanie można o dupę rozbić. bwin-brak-polskiej-licencji! załapał w fazie początkowej, ale później lipa i całe 1,50$ :shock: Rozjebał mnie natomiast comeon-brak-polskiej-licencji! ponieważ nie odbył się finał z niewiadomych przyczyn. Twardy jestem, to kolejny raz zmienię plany :evil: bo innego wyjścia w sumie nie widzę.

Forma jest to trzeba korzystać i atakować MTT z całą mocą :mrgreen:

Wróć! :mrgreen: Zaliczyłem wygraną w dzisiejszym forumowym turnieju na PokerStars-nielegalny-w-PL! :oops:

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 13 sty 2013, 22:45

mara100 pisze:
Loncik pisze:Mara.. krótko i na temat. Powodzenia!

Było szczere, więc siadło w forumowym

Szkoda tylko, że moim kosztem po części :evil: (skąd ty tam dwie dziewiątki wziąłeś to ja nie wiem :) ) Ale było szczere, więc i teraz szczere gratulacje. Złapałeś byka za rogi..

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 14 sty 2013, 21:36

W końcówce turnieju i naprawdę ostatniej prostej brakło szczęścia :evil:

Po tym rozdaniu zebrałem blindy za darmo, a zaraz później ukradłem, także stack mógł być bardzo solidny ;) Może nawet na FT :cry: Ostatnie żetony wrzuciłem A 2 dostałem call Q3s i na stół 3 i pozamiatane.

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 2.2 Tournament, 35000/70000 Blinds 7000 Ante (7 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (MP1) (t811001)
MP2 (t1965422)
CO (t503027)
Button (t1247384)
SB (t1419394)
BB (t825100)
UTG (t783304)

Preflop: Hero is MP1 with KObrazek, AObrazek
1 fold, Hero bets t350000, 1 fold, CO raises to t496027 (All-In), 3 folds, Hero calls t146027

Flop: (t1146054) 7Obrazek, JObrazek, 10Obrazek (2 players, 1 all-in)

Turn: (t1146054) 4Obrazek (2 players, 1 all-in)

River: (t1146054) 7Obrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: t1146054

Results:
Hero had KObrazek, AObrazek (one pair, sevens).
CO had JObrazek, JObrazek (full house, Jacks over sevens).
Outcome: CO won t1146054

Coś wpadło, ale marzenia przez chwilę miałem piękne :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
magik89z
-#VIP
-#VIP

Postautor: magik89z » 14 sty 2013, 21:48

ehh no byly blisko naprwde koazackie kwoty :O :)

ale i tak 80$ to calkiem fajna sumka w stosunku do buyina.

Gratki !!

edit :
widzisz wziales sie za MTT i juz wynik GL w dalszej grzie MTTkow :)

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 15 sty 2013, 01:28

Gratuluję, fajna sumka i wynik również. Coś czuję, że już na stałe pożegnasz się z cashem ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 18 sty 2013, 02:17

Kolejny turniej forumowy i kolejne miejsce w kasie, ale zjebane HU strasznie. Trudno widocznie nie jestem jeszcze gotowy na wygrywanie :oops: Mimo wszystko cieszę się z drugiego miejsca bo dlaczego nie?

[center]Obrazek[/center]

Najważniejsze dla mnie jest to, że dostrzegam zmianę w swojej grze, a to cieszy mnie bardzo. Mnóstwo rzeczy jest do poprawienia i do nauki, ale nie są to wyścigi, więc spokojnie. Miałem przemilczeć jedną sprawę, ale co tam :mrgreen:

Zapisałem się po forumowym do turka buy-in $20 + $2 :oops: Rozegrałem jedno rozdanie :mrgreen: Mam KJs pozycja CO podbijam dostaję call od BB 56o :shock: i kończę turniej, gdy przeciwnik łapie strit na turnie :mrgreen: Myślałem, że z takim wpisowym to jaj nie ma. Rewanż ma zapewniony :mrgreen:

omgiwinlol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: omgiwinlol » 18 sty 2013, 03:02

A Ja zauważyłem właśnie że gracze na wyższych stawkach graja Konektorami bardzo często... i nawet jeszcze Cię podbijają jeżeli maja pozycję nad tobą.:) Także nie ma Co się dziwić:) wydaje mi się że jeżeli "regularsi" grali By cały czas tylko premium hends byli by szybko rozszyfrowani przez resztę :P

BiSkiel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: BiSkiel » 18 sty 2013, 09:38

mara100 pisze:Zapisałem się po forumowym do turka buy-in $20 + $2 Rozegrałem jedno rozdanie Mam KJs pozycja CO podbijam dostaję call od BB 56o i kończę turniej, gdy przeciwnik łapie strit na turnie Myślałem, że z takim wpisowym to jaj nie ma. Rewanż ma zapewniony

Jeszcze dluga droga przed toba w takim razie jesli nie rozumiesz czemu na niskich blindach w mtt mozna grac connectory zwlaszcza bez pozycji , tym nie mniej powodzenia

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 18 sty 2013, 12:20

mara100 pisze:Zapisałem się po forumowym do turka buy-in $20 + $2 :oops: Rozegrałem jedno rozdanie :mrgreen: Mam KJs pozycja CO podbijam dostaję call od BB 56o :shock: i kończę turniej, gdy przeciwnik łapie strit na turnie :mrgreen: Myślałem, że z takim wpisowym to jaj nie ma. Rewanż ma zapewniony :mrgreen:

Mara forumowy zostaw już w spokoju, na spokojnie wyciągnij wnioski i tyle ;)

A jeśli chodzi o siuted connectory czy zwykłe connectory, to na pierwszych lvl w mtt, są to kapitalne ręce, jeśli się zaczepisz 2 pary OESD, spokojnie wyciągniesz wartość z takiej reki, jeśli spadnie niekorzystny board łatwo zrzucasz do cbetu, grę się je więc łatwiej niż broadwaye i dobrze można te ręce schować, kwestia oczywiście leży w tym by rozsądnie wybierać spoty w których będziemy nimi grać. No ale tu można by spokojnie cały artykuł na ten temat napisać :]

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 18 sty 2013, 12:34

BiSkiel pisze:Jeszcze dluga droga przed toba w takim razie jesli nie rozumiesz czemu na niskich blindach w mtt mozna grac connectory zwlaszcza bez pozycji , tym nie mniej powodzenia

Nie tyle, że nie rozumiem tylko, że musiałem akurat trafić w pierwszym rozdaniu :mrgreen: Po godzinie gry skorzystałem z późnej rejestracji ;) Rozumiem więcej niż Ci się wydaje, ale nie ważne.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 21 sty 2013, 02:00

Miał być wspaniały weekend, a wyszło wręcz odwrotnie. Największym rozczarowaniem jest zjebanie finału TPC, na który tak długo czekałem.

Bardzo słaby blef i 3/4 stacka poszło w pizdu. Następne rozdanie wygrałem łapiąc fulla, ale najlepsze jest to, iż był chętny, który opłaciłby moją kartę fullem ( słabszym). Jestem rozbity całkowicie i nie mogę tego zdarzenia wyrzucić z głowy. Wystarczyło murować jedno rozdanie więcej no kurwaaaaaaaaaaaa

Jak można było szukać blefu na 10 osobowym stole, gdzie wszyscy zamurowani, a każdy raise to pewny AJ+

Nie wiem kiedy się pozbieram bo na chwilę obecną jestem zdruzgotany.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 23 sty 2013, 00:04

Wywalam z głowy weekendowe granie bo szkoda zdrowia :mrgreen:

Dziś kolejny forumowy i 2 miejsce, ale chęć wygrania jest coraz większa. Pogodziłem się z softem na comeon-brak-polskiej-licencji!, więc w końcu ship musi być ;)

[center]Obrazek[/center]

Reszta do bani szkoda nawet molestować klawiaturę.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 28 sty 2013, 02:33

Ostatnimi czasy przeżywam ciężkie chwile. Czuję, że mogę w miarę dobrze pograć, ale nie mam zbytnio kasy na grę. Cały czas jestem bez pracy, więc skąd dobierać na granie :razz:

Dzisiejszy forumowy na PokerStars-nielegalny-w-PL! zacząłem bardzo dobrze, ale zakończyłem słabo. Nie mam do siebie pretensji za grę, a szyki pokrzyżował mi Sith , którego nie mogłem rozszyfrować w żaden sposób. Dwa zajebiste rozdania mi uciekły, a własnie obawiając się jego luźnych zagrań odpuściłem. Szczęście w kilku rozdaniach mu sprzyjało, więc wolałem nie ryzykować :mrgreen:

Zagranie all-in tuż po wzięciu add-ona, okazało się złym posunięciem wobec AK przeciwnika mając na ręce AQo :cry: Liczyłem na miejsca płatne w tym turnieju, ale się przeliczyłem.

Weekendowe granie kończę miłym akcentem wygrywając turniej na betfair-brak-polskiej-licencji!, gdzie grałem deal z Walmaszka Kolejny forumowy już na comeon-brak-polskiej-licencji!, więc spróbuję powalczyć o generalkę ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 28 sty 2013, 09:38

Piękny sportowy wynik. Na takim fieldzie uzyskać zwycięstwo. Szacun.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”