TAKI TEŻ MOŻE WYGRYWAĆ

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 21 kwie 2012, 11:02

mara100 pisze:
bizzarre pisze:mara100, gdzie wklejasz rozdania z paradise-brak-polskiej-licencji! zeby byly dobrze zkonwertowane?

Jak widzisz moje rozdanie pokazane wcześniej to surowy produkt. Niestety znane mi convertery nie obsługują formatu z paradise-brak-polskiej-licencji!, bo ciągle ukazuje się błąd.

No wlasnie sprawdzalem wszystkie podane kiedys przez tommlo i w kazdym wyskakuje blad formatu. Chyba jestesmy skazani na wklejanie rozdan bez convertu

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 21 kwie 2012, 12:17

bizzarre mam nadzieję, że to co pisałem u Ciebie nie odbierzesz jakoś negatywnie. Ja sam się uczę bycia lepszym i z kompletnego amatora pod każdym względem ;) stałem się już tylko amatorem :razz: a zawodowcem nigdy nie będę :cry:
Chcę jednak dobrze grać i być solidnym graczem, ale na razie droga do tego jeszcze bardzo daleka. Jeżeli jednak uznam, że postęp jest systematyczny i te moje dramatyczne statystyki się poprawiły zdecydowanie, wtedy będzie odpowiedni bankroll, pełny stack przy stole i stawki odpowiednie do umiejętności.
Na dzień dzisiejszy niestety tak nie jest :cry: Ale jak napisał Sliwa nauka nie idzie w las i tego się trzymam :tak:

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 22 kwie 2012, 11:37

mara100, Nie no co Ty:) Po to ten blog prowadze zeby dostawac rady i czegos sie uczyc. Tak wiec komentarze i sugestie jak najbardziej mile widziane:)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 22 kwie 2012, 23:19

Dziś nic o pokerze, bo nawet nie nadaję się do gry :cry: Coś niedobrego się ostatnio dzieje, a ja jakoś nie potrafię sobie odpowiedzieć z czego taki stan rzeczy.
Skupię się, żeby nie zanudzać do dwóch kwestii. Po pierwsze smutek i jeszcze raz smutek, bo moja Barca gra 1/2 swoich możliwości i szanse na majstra, jakie podarował jej sam Real remisując dwa mecze przepadły bezpowrotnie w tym sezonie. Dalej sprawy prywatne, ale to zostawiam dla siebie.
Niestety apogeum nastąpiło dziś podczas meczu ligowego, jeżeli tak to mogę ująć :oops: dałem dupy przy stanie 2:1 do przodu i mecz zakończył się remisem 2:2 u siebie :nie:
W końcówce meczu kolejny mini błąd i gość mnie tak skasował, że cztery szwy pod okiem, ale na szczęście kość wytrzymała i nie ma złamania.
Najbardziej boli mnie mój błąd przy stracie bramki na 2:2
Tyle lat kopie piłkę i skąd pomysł, żeby robić przerzut z prawej strony boiska na lewą, przez całą szerokość w tak trudnych warunkach atmosferycznych? Na moje nieszczęście piłka spadła w połowie drogi na nogę przeciwnika i pojechał na bramę nie marnując sytuacji. Mam opinie b.dobrego zawodnika i dlatego zostałem ściągnięty do klubu, w którym teraz gram, żeby pomóc w spokojnym utrzymaniu, a tu taki wał :oops: Co z tego, że pierwszy? Jak mogłem podjąć taką decyzję, przy tym doświadczeniu w tych ligach? Kac moralny mnie zajebie, ale muszę chłopakom z drużyny jakoś zrehabilitować w kolejnych meczach ten remis. Tylko czy moja rozpirzona twarz mi pozwoli?

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 23 kwie 2012, 14:55

mara100, rozumiem ze chcesz aby kazdy Twoj wystep byl bezbledny, jak najwyzej oceniony przez trenera, publicznosc i kolegow z teamu...ale bledy zdarzaja sie kazdemu i to w najlepszych ligach. Wez takiego Puyola w meczu z Realem:P na co ten Tarzan czekal zamiast wybijac balona przy 1 okazji? Jego blad moze zadecydowal o tym ze Twoja Barca nie bedzie w tym roku mistrzem. Nikt nie jest maszyna, nikt nie jest doskonaly a mylic sie jest rzecza ludzka:)

Pozdro

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 24 kwie 2012, 20:21

Pokerkings (Prawdziwe /Turniej )
Miejsce 1: beggin (5927.00)
Miejsce 2: kRIS.:) (5201.00)
Miejsce 3: buba78 (4547.00)
Miejsce 4: mariusz133 (3189.00)
Miejsce 5: Qprya (7639.00)
Miejsce 6: kakaowy (5475.00)
Miejsce 7: Edziu93PL (3171.00)
Miejsce 8: bizzarre (10517.00)
Miejsce 9: mara1001 (18826.00)
Miejsce 10: OloPK (2011.00)
Qprya jest Rozdający
beggin wejście Opłata ante 25.00
kRIS.:) wejście Opłata ante 25.00
buba78 wejście Opłata ante 25.00
mariusz133 wejście Opłata ante 25.00
Qprya wejście Opłata ante 25.00
kakaowy wejście Opłata ante 25.00
Edziu93PL wejście Opłata ante 25.00
bizzarre wejście Opłata ante 25.00
mara1001 wejście Opłata ante 25.00
OloPK wejście Opłata ante 25.00
kakaowy wejście MC 150.00
Edziu93PL wejście DC 300.00
** Rozdanie kart **
beggin [N/A, N/A]
kRIS.:) [N/A, N/A]
buba78 [N/A, N/A]
mariusz133 [N/A, N/A]
Qprya [N/A, N/A]
kakaowy [N/A, N/A]
Edziu93PL [N/A, N/A]
bizzarre [N/A, N/A]
mara1001 [6pik, Akier]
OloPK [N/A, N/A]
*** Runda licytacji 1 ***
bizzarre Spasuj
mara1001 Podbij do 900.00
OloPK Spasuj
beggin Spasuj
kRIS.:) Spasuj
buba78 Podbij do 1500.00
mariusz133 Spasuj
Qprya Spasuj
kakaowy Spasuj
Edziu93PL Spasuj
mara1001 Wejdź 1500.00
*** Flop(stół): *** : [6trefl, 3trefl, 10karo]
*** Runda licytacji 2 ***
mara1001 Otwórz 900.00
buba78 Podbij do 1800.00
mara1001 Wejdź 1800.00
*** Turn(stół): *** : [6trefl, 3trefl, 10karo, 2kier]
*** Runda licytacji 3 ***
mara1001 Sprawdź
buba78 Za wszystko 1222.00
mara1001 Wejdź 1222.00
*** River(stół): *** : [6trefl, 3trefl, 10karo, 2kier, Jpik]
*** Odkrycie kart *** : Prowizja: 0.00 Łącznie w puli: 9744.00
buba78 [Apik, Ktrefl] Najwyższa karta asy Wygrana: 0.00
mara1001 [6pik, Akier] Para szóstki Wygrana: 9744.00

To chyba to rozdanie
buba no źle zapamiętałem fakty ;) Jeszcze raz zwracam honor
Ale Ty mocno wierzyłeś w co?

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 24 kwie 2012, 20:49

Pomijając moje zagrania to powiedz jaka była Twoja motywacją do wejścia z tą kartą do gry z tej pozycji w dodatku 3 betem. Pomijając blef oczywiście i wiarę w siłę tych kart jako wcześniejszego zabójcy

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 24 kwie 2012, 20:56

Proste. O blefie nie możemy zapominać to po pierwsze, a po drugie to turniej forumowy, więc każdy zna podstawy bardzo dobrze. Atakując z tej pozycji chciałem stworzyć wrażenie mocnej karty i tylko Ty dałeś bo miałeś dobrze. Gdybyś miał słabszą to byłby fold
Nie spodziewałem się Twojego wejścia, więc musiałem grać dalej mając już parę

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 24 kwie 2012, 20:58

drugą i będąc przebity ? za słabo to fakt, ale tak czy siak wygląda jakbyś zamknął oczy i klikał call do końca call :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 24 kwie 2012, 21:05

jon124 pisze:drugą i będąc przebity ? za słabo to fakt, ale tak czy siak wygląda jakbyś zamknął oczy i klikał call do końca call :mrgreen:

Rzeczywiście :mrgreen: :mrgreen:
Ale czekałem co zrobi buba, bo on przejął inicjatywę ;)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 24 kwie 2012, 21:47

jon124 pisze:drugą i będąc przebity ? za słabo to fakt, ale tak czy siak wygląda jakbyś zamknął oczy i klikał call do końca call :mrgreen:

Dokladnie mara:) przebil Cie pre flop i potem znowu raise na Twoj bet po flopie. Ja nie wierze ze Ty tak bardzo wierzyles w te 6:D Tam nie bylo chwili zwatpienia:P

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 26 kwie 2012, 20:47

Problem w tym, że Ty chyba nie lubisz się orientować.

jon124 możesz mi wyjaśnić co masz na myśli? Tak na spokojnie po ludzku.

Ten cytat nie jest z rozdania z tego bloga, tylko z Twojej wypowiedzi w dziale analiz. Jestem na forum po 10h dziennie i każdy wpis i każdą analizę jaka się pojawia przeglądam na bieżąco. Po Tobie wypowiadał się Porcupin oraz Sliwa i tam jakoś nie ma odniesienia do mnie tylko do rozdania i wskazówka, jak oni takie coś rozgrywają. W tamtym rozdaniu nie ma odpowiedzi czy wygrałem czy też nie ;) Jeżeli jednak tak się zdarzy, że coś wstawię to proszę odnieść się tylko do rozdania ok?
Weź też pod uwagę, że na tych stawkach to jest multum typowych donków, którzy mają w dupie pozycje, 3bety i reraisy :razz: ale czasem można ich oskubać :mrgreen: Myślę, że będziesz wiedział o co mi chodzi. :cool:
Zapomniałem jeszcze, że statystyki mam koszmarne, bo zawsze luźno traktowałem grę i jeżeli trafiam na słabego gracza, ale który może mieć jakieś informacje na mój temat to wchodzi na bank niezależnie czy coś ma czy nie. Dzięki temu również ja wygrywam dzięki wiedzy zdobytej na forum i poza nim. Póki mam słaby wizerunek będzie się trzeba męczyć raz z dobrym graczem, a w większości z donkami ;)
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 21:58 przez mara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 26 kwie 2012, 21:24

to z innego posta, ale co tam ;)
generalnie patrząc po wrzucanych przez Ciebie rozdaniach można odnieść wrażenie, że prezentujesz styl loose passive. Nie traktuj tego jako atak tylko piszę co mi się osobiście rzuca w oczy. Dokładasz nie zastanawiając się nad podstawowymi rzeczami. W pokerze jest parę etapów. Na 1 podstawowym patrzysz na siłę swojej ręki. Na 2 zastanawiasz się jaką rękę może mieć Twój przeciwnik i do tego dostosowujesz swoją grę. Na trzecim zastanawiasz się nad powyższymi plus myślisz co przeciwnik może myśleć na temat tego co ty masz itp.
Patrząc na wrzucane przez Ciebie rozdania mam wrażenie, że jesteś na 1 etapie. Tak jak napisałem w tym temacie rozegrałeś to tak jakbyś zamknął oczy i uznając od flopa że jesteś mocniejszy targał do końca nie zważając na rozegranie kolejnych uliczek. Cóż tym razem się udało.
Poker to gra w której wygrywa ten który zdobywa najwięcej informacji i potrafi je wykorzystać. Moje stwierdzenie, które zacytowałeś odnosiło się właśnie Twojej pasywności. Płasko sprawdzając nic się nie dowiadujesz. Przebijając przeciwnika już jakieś info otrzymujesz :)

P.S. Jestem oazą spokoju :mrgreen:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 26 kwie 2012, 21:56

jon124 pisze:W pokerze jest parę etapów. Na 1 podstawowym patrzysz na siłę swojej ręki. Na 2 zastanawiasz się jaką rękę może mieć Twój przeciwnik i do tego dostosowujesz swoją grę. Na trzecim zastanawiasz się nad powyższymi plus myślisz co przeciwnik może myśleć na temat tego co ty masz itp.
Patrząc na wrzucane przez Ciebie rozdania mam wrażenie, że jesteś na 1 etapie.

jon - mam wrażenie, że zapomniałeś o jednym z najważniejszych etapów ;) - o pozycji na której się znajduje... bo będąc na pozycji nie raz wali mnie czy mam AK czy J7 czy 72 , a i tak coś się gra.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 26 kwie 2012, 22:17

Szfiecu, jasne ;) ale tu miałem na myśli grę post flop. Podbijać możesz z czym Ci się żywnie podoba zwłaszcza z late, ale przecież to nie oznacza, że zawsze zagrasz później cbeta czy value. Najważniejsze jest przecież mieć plan rozegrania, który opiera się na jakichś informacjach bo inaczej gra wygląda tak, że raz się uda, a raz nie (masz mocniejszą ręke lub Ci przypasują karty na stole) i jedynym plusem jest dobór rąk. Wydaje mi się, że przy tylu źródłach wiedzy na temat pokera w tych czasach (przez co poziom jest o wiele wyższy niż jeszcze 2 lata temu) sam dobór rąk może nie wystarczyć jednak by być wygrywającym graczem nawet na micro.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 26 kwie 2012, 22:27

Ja znam tylko podstawy więc się nie znam ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 28 kwie 2012, 12:41

Bardzo proszę o pomoc co dalej?

Założyłem konto ściągnąłem trial HoldemManager ;)

jak to coś uruchomić? :razz:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 28 kwie 2012, 12:58

Po wciśnięciu Enter Serial Number (drugi screen) pojawia się taki oto obrazek. Czy ktoś może pomóc ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 28 kwie 2012, 17:55

Już wszystko ogarnięte, muszę dokładniej czytać i tłumaczyć ;)
Triala nie będzie, więc zostaje zakup :cool: Zastanawiam się

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 29 kwie 2012, 20:26

Wreszcie przełamałem długo trwający impas ;)

Jaka kwota by nie była, to turek wygrany :oops:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 30 kwie 2012, 00:19

Bardzo fajnie kończę cały dzień :razz:
Po pierwsze wreszcie turek zaliczony, po dość dłuższej przerwie. Drugą ważną sprawą jest kolejny etap, w lepszym rozgrywaniu partii. Dziś otrzymałem radę odnośnie gry OOP, a raczej jej unikania, ale nie byłbym sobą, gdybym nie spróbował natychmiast. Myślę, że nawet fajnie to wyglądało ;) choć będę bardzo uważał, jeżeli będzie potrzeba grać w takiej sytuacji.
Cieszy też fakt, że każde zagranie starałem się w miarę szybko przemyśleć i nie było call,call,call tylko raise+bet+reraise i oczywiście all-in :mrgreen: :mrgreen:

Chciałbym wreszcie zacząć piąć się w górę, bo troszkę jestem już zmęczony jednodniowymi plusami i późniejszym odrabianiem :shock: Oby dzisiejszy plus, był zwiastunem lepszych wyników, ale nic na siłę :twisted:

Bardzo długo myślałem czy zagrać, ale jak zobaczyłem flop ;)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 30 kwie 2012, 16:09

No ladnie ladnie:) Gratulacje przelamania i miejsca w turku a te dziewiatki z takim flopem tez swietnie wygladaja:p

BTW znalazlem rozwiazanie naszych problemow z converterem rak z paradise-brak-polskiej-licencji!. TUtaj sie da: http://www.pokerhand.org tylko zmien jezyk lobby na ang i gotowe.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 02 maja 2012, 18:49

I cóż chyba zostanę jasnowidzem, albo wróżbitą. To czego się obawiałem znów miało miejsce, czyli jeden dzień plus, a w drugim minus i późniejsze odrabianie.
Wiem jedno, że zaczynam grę tak samo jak zawsze i okazuje się, że ciągle ktoś ma lepszą kartę. Naprawdę nie wiem, czym jest to spowodowane :shock:
Przykład jeden z wielu:

Mam AK późna pozycja podbijam, a jeden z graczy wchodzi- myślę zajebiście ;)
flop niech będzie K 5 10 no to napieram 1.20euro, gracz call-myślę mam go :razz:
turn A napierdalam 3.50euro, gracz call-myślę już po nim :twisted:
river 7 no to all-in, gracz all-in pokazuje 55 i szczęka mi opada :shock:

Niestety tak jest ciągle, gdy wygrywam i następnego dnia trafiam jakimś cudem, że ktoś ma zawsze lepiej. Czy to jest normalne? Czasami mam wrażenie, że to jest ustawione :mrgreen: Sytuacja diametralnie się zmienia, gdy przegram to co byłem na plusie i znów mozolnie odrabiam straty. Pisze o tym bo dziś jest dzień zwycięstwa :trophy: i boję się, że jutro będzie powtórka z rozrywki.
Oczywiście zrobię wszystko, aby do tego nie dopuścić, no ale ja kart sobie nie wybieram

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 02 maja 2012, 20:45

Nie musiałem czekać do jutra :evil:
Postanowiłem jeszcze pograć, a większość przegranych kończyła się na river :cry:
To jedno z rozdań, gdzie karta taka sobie, ale river przecież mógł być inny :shock:
Niestety stan bliski Tiltu :oops:

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 03 maja 2012, 08:53

Czytam i oglądam Twoje osiągnięcia i po raz kolejny powtarzam
gra na cash na mikro stawkach nie jest opłacalna. Ludzie grają tam ze wszystkim i nie szanują pieniędzy wrzucanych do puli.
W dodatku nadal masz problemy z doborem rąk startowych i jak sądzę nie masz jeszcze automatu jeśli chodzi o ogląd sytuacji na stole głównie jeśli chodzi o pozycję.

Nie tłucz tych cashów w nieskończoność i popróbuj sitki na przykład bo coś mi się wydaje że Twój bankroll długo nie wytrzyma

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”