TAKI TEŻ MOŻE WYGRYWAĆ

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 22 paź 2014, 21:36

knoperss, MrGordon, czytaj sytuacja w pracy.

Wygranej jako takiej nie ma. Jest zdeponowana na ciężkie czasy i nic tego nie zmieni.

moj 5letni lapek daje rade z HM2 i odpalonymi starsami, czasem jestem w stanie do tego włączyc skype i udostępnić ekran

ale fakt faktem, tez przymierzam się do kupna nowego laptopa

Ja mam w tej chwili imitację laptopa, więc o czy w ogóle rozmowa. Włączę Ventrilo i wszystko siada :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 23 paź 2014, 12:55

to go nie uzywaj podczas sesji. I dalej nas nie przekonasz ze 150zl z 12k to duzo. Zwlaszcza ze to pomoze Ci szybko wyeliminowac podstawowe leaki. Tak znamy twoja sytuacje. Ale bfz przesady. Nawet triala nie masz?

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 23 paź 2014, 21:26

knoperss pisze:Nawet triala nie masz?

Nie niepotrzebny mi!

Obiecuję zainteresowanym, że będzie. Wszystko będzie

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 21 gru 2014, 22:45

Muszę sobie popłakać bo za dużo się tego zbiera ostatnio :cry:

Dziś nastawiałem się głównie na Storma $11 i wszystko szło tak jak sobie założyłem, choć nie do końca właściwie.

Trafiłem na akcję z 33 flop T36 turn X river 3 ;) Jeżeli bym nie dostał magika to trudno kończę i już. Niestety budowałem się dalej, aby wjebać trzy monstery :shock:

Pierwszy QQ vs K6 ( all-in) river K

drugi AA vs JT ( all-in) flop T river J

trzeci QQ vs TT ( all in ) river T

Wrzucam all-in ( 11bb) Q4s dostaję call KJo flop 4 river J

Nie wiem co jest z tym turniejem, ale co zagram to przegrywam niesamowite rozdania. Nie poddam się to jest pewne!

Generalnie to mam wyjebane w tej chwili i wracam do grania :razz:

Już mi lepiej

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 31 gru 2014, 19:03

[center] Podsumowanie 2014 roku[/center]

Przez cały rok niezmiennie grałem na PokerStars-nielegalny-w-PL! i kolejny będzie tak samo, ale dojdzie również 888poker. Granie tam już podjąłem, ale o tym innym razem.

Na starsach różnie bywało, ale najważniejszy jest z tego chyba jeszcze :plus: :oops:

Jak zwykle mieliście racje cashout trochę, a nawet bardzo skomplikował sprawę.

Na Nowy Rok zakładam kilka istotnych zmian, które pozwolą na bardziej komfortowe granie. Zaliczyłem też pokerowy rekord niszcząc gości w Big $5,50 z kwotą $4,400

SharkScope

Obrazek

888poker

Obrazek

Obrazek

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 01 sty 2015, 21:58

Nie wiem czemu nie mogę odnaleźć turnieju na 888poker. Mam ID ale wskazuje, że nie ma takiego turnieju, ale jak nie ma? Jak jest w historii! :evil:

Jak ktoś odnajdzie poproszę o wrzutkę screena
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 01 sty 2015, 23:56

shipnąłeś czy co się chwalisz ??

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 01 sty 2015, 23:58

buba78 pisze:shipnąłeś czy co się chwalisz ??

Tak i chciałem mieć pamiątkę :cry:

Nowy Rok przywitałem shipem w kwocie $1,134 :trophy:

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 02 sty 2015, 10:02

eee no to na bogato się zaczyna :tak:

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 02 sty 2015, 12:04

Gratki, zacny ship :tak:

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 02 sty 2015, 13:26

nhhhhhhhhhh :trophy:

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 02 sty 2015, 19:41

Gratki mara! :tak: ósemki widzę służą forumowiczom ;)

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 02 sty 2015, 21:22

Jeszcze raz gratuluję i do zobaczenia przy bałwanich stołach ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 03 sty 2015, 23:25

I cóż mi z tego shipa jak dalej nie idzie grać!

Jej! Jedynym wyznacznikiem wejścia w rozdanie większości napotkanych przeciwników jest przecież mam asa, więc wygram. Naprawdę się staram, ale jestem normalnie bezradny kolejny raz.

W pewnym momencie przestałem liczyć przegrane KK z QQ :shock: Turniej za turniejem przez cały dzień i noc. Następnie każdy pojedynek JJ, QQ, KK przejebany z Ax. Mam na myśli te bardzo ważne rozdania, gdzie decyzja przeciwnika mnie wpierd..... w fotel.

Jeżeli doliczę błędy i turnieje, w których nie powinienem grać ( wpisowe) to załamka totalna.

Nawet przed chwilą mam JJ gość wsuwa all-in. Myślę Ax bo co może mieć innego wsuwając grywalny stack? Raczej się nie mylę w takich przypadkach wykonuję call. As na flopie pozostałe żetony było wrzucać na any2

Pewnie coś kiedyś wygram, a przecież nie pierwszy raz tak jest, że nie jestem w stanie nic pograć po pozytywnym wyniku. Czapa za czapą i jazda w dół w tempie zastraszającym. Setki rozdań połamanych monsterów i w pewnym momencie zadaję sobie pytanie jak długo to będzie trwało? Odpowiedź ujawnia się w postaci braku środków na grę. Oczywiście sporo widzę tu mojej winy też i nie ma się co oszukiwać :oops:

Żałuję trochę jednej decyzji po wygranej bo spokój i dyscyplina przynosiły efekty, a tak wszystko do dupy.

Był radosny wpis teraz jest smutniejszy, ale pewnie będzie lepiej. I tak coś sobie jeszcze ustrzelę to pewne ;)

Mam Asa albo mam parę :mrgreen:

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hand ... 57B0E1BA1C

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 04 sty 2015, 10:57

ten z 33 to albo miał jaja jak byk albo rozum jak komar

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 04 sty 2015, 12:51

mara pisze:Mam Asa albo mam parę

http://www.boomplayer.com...9469_57B0E1BA1C

hmm, ma tym lvlu to jest std granie tutaj call? Bo dla mnie to trochę sexy-playah i ja to AK odpuszczam. 3bb wydałem na rozdanie - nie zbiednieję, a branie spota w okolicach flipa żeby stracić teraz pół stacka wydaje mi się trochę nierozsądne. No ale ja nie shipuje mtts, może dlatego :D

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 04 sty 2015, 13:09

Mara przegrywać się też trzeba nauczyć. MTT to jedna z najbardziej wariancyjnych odmian, więc nie możesz ciągle rozpamiętywać porażek. Co mogłbym Ci doradzić to graj na krzakach z dobrym BRM i hajs sam przyjdzie. odradzał bym granie na starsach z małym rollem bo to nie ma za bardzo sensu. Sam trzymałem się starsow jak rzep psiego ogona i nie za bardzo na tym dobrze wyszedłem. Zbieram hajs na rolla i bede wbijał przede wszystkim na krzaki.
Co do rozdania to std granie, przyczepił bym się o sizing pre powinieneś grac do 200

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 04 sty 2015, 14:23

buba78 pisze:ten z 33 to albo miał jaja jak byk albo rozum jak komar

Raczej za dużo wypalił bo to Holender :mrgreen:

drynk pisze:hmm, ma tym lvlu to jest std granie tutaj call? Bo dla mnie to trochę sexy-playah i ja to AK odpuszczam. 3bb wydałem na rozdanie - nie zbiednieję, a branie spota w okolicach flipa żeby stracić teraz pół stacka wydaje mi się trochę nierozsądne. No ale ja nie shipuje mtts, może dlatego

Na luziku ostatni turniej, który mnie zaczynał męczyć strasznie. Postanowiłem wsuwać i jeżeli się nabuduję zacznę granie. Bez foldowania rąk typu AJ,AQ, AK+ w określonych sytuacjach nie ma możliwości wygrania turnieju.

Bardziej chciałem pokazać z czym goście wpierd..... na trzeciego :mrgreen:

mateuszek115 :plus:

Dodam jeszcze, że nie mam problemu z przegrywaniem w MTT, ale zastanawia mnie gdzie jest granica?

No jeżeli wygrałem i za każdym razem jadę w dół bez opamiętania to jakiś % zwrotu powinien nastąpić, ale jakoś nie doświadczyłem

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 04 sty 2015, 15:23

pograj mtt na PKR :mrgreen:

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 04 sty 2015, 19:13

wyplaciles biga wiec nie marudz

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 04 sty 2015, 20:32

tak sobie mistrzu mara czytam twojego bloga i mam chyba deja vu. jest szip (4masztowca) na który czekasz ileś tam czasu, zaraz po nim załącza się tryb nieśmiertelności (co ja nie pacnę tych pajaców z wyższego limitu?no to potrzymaj mi piwo.) i zjazd i powrót do wcześniejszych gierek i ship i nieśmiertelność i ....

jak ruscy na high stakesach po shipie w mtt :)

taka psychoanaliza ;) nie ma za co ;)

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 04 sty 2015, 20:47

Ja to sobie mysle ze Ty i Buba macie jeden problem. Nie akceptujecie tego ze w tej grze mozna przegrac z lepsza reka. Jak przegracie z gorsza to easy, w najgorszym wypadku pojdzie w eter ''no nie siadzie kur**, nie siadzie'' i tu rozumiecie wariancyjnosc tej gry i to ze nie kazdy turniej wygracie. Ale taki gdzie macie lepsza reke macie wygrywac dopoki sie na jakies asy nie nadziejecie. A to niestety nie tak dziala :-)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 04 sty 2015, 21:07

iza_doria pisze:Ja to sobie mysle ze Ty i Buba macie jeden problem. Nie akceptujecie tego ze w tej grze mozna przegrac z lepsza reka. Jak przegracie z gorsza to easy, w najgorszym wypadku pojdzie w eter ''no nie siadzie kur**, nie siadzie'' i tu rozumiecie wariancyjnosc tej gry i to ze nie kazdy turniej wygracie. Ale taki gdzie macie lepsza reke macie wygrywac dopoki sie na jakies asy nie nadziejecie. A to niestety nie tak dziala

Na miłość boską :shock:

A gdzie Twoje spostrzeżenie na temat moich błędów i braku dyscypliny? Gdzie kur...... wyczytałaś, że zwalam na sam soft i pecha ostatnimi czasy, a w szczególności w ostatnim wpisie?

To co napisałaś nie ma nic wspólnego z tym jak widzę pokera. Sorry Iza nie zgadzam się absolutnie z Twoim porównaniem.

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 04 sty 2015, 21:09

Mara, wyluzuj odrobine, bo podyskutowac mozemy ale nie tym tonem.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 04 sty 2015, 21:21

Mara, wyluzuj odrobine, bo podyskutowac mozemy ale nie tym tonem.

Mój ton zszedł duuuuuuuuuużo niżej w ostatnim zdaniu, ale co tam. Może rzeczywiście ja nie potrafię nic napisać tak, aby wszyscy zrozumieli moją intencję.

koniec.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2015, 21:57 przez mara, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”