Szybkość klikania
-
grzesiekm.
- -#pretendent

-
Tadzik1
- -#pretendent

-
samadi
- -#pretendent

- quo87
- -#aktywny

jestem przekonany ze szybkosc klikania ma znaczanie, moze nie zawsze ale w wielu przypadkach ma, wiadomo jak ktos automatycznie ma zaznaczone check to nie ma dobrej reki bo jest to check/fold jak sie dluzej zastanawia to tez ma swoje uwarunkowanie, kazdy musi przeciwnika nawet w tej kwesti wygrysc, nawet w taki sposob czy jego szybkosc jest zalezna od grania na kilku stolikach i tez to sprawdzic
-
MalyChojny
- -#pretendent

quo87 pisze:jestem przekonany ze szybkosc klikania ma znaczanie, moze nie zawsze ale w wielu przypadkach ma, wiadomo jak ktos automatycznie ma zaznaczone check to nie ma dobrej reki bo jest to check/fold jak sie dluzej zastanawia to tez ma swoje uwarunkowanie, kazdy musi przeciwnika nawet w tej kwesti wygrysc, nawet w taki sposob czy jego szybkosc jest zalezna od grania na kilku stolikach i tez to sprawdzic
Do końca się z tobą nie zgadzam bo niektórzy np. maja FULL po flopie i Check bo nic juz z nim nie ma szans chyba ze Poker albo Kareta ale to jest mało wiarygodne no i sobie na riverze podbijaja do all-in i co koles daj mysli ze nic nie ma i co Game Over
Ale w drugiej kwetsi sie z toba zgadzam bo moze graja na 4 stolikach i graja 1 na 1 i musza szybko ruszac albo graja TURBO
-
sympek
- -#aktywny

MalyChojny pisze:quo87 pisze:jestem przekonany ze szybkosc klikania ma znaczanie, moze nie zawsze ale w wielu przypadkach ma, wiadomo jak ktos automatycznie ma zaznaczone check to nie ma dobrej reki bo jest to check/fold jak sie dluzej zastanawia to tez ma swoje uwarunkowanie, kazdy musi przeciwnika nawet w tej kwesti wygrysc, nawet w taki sposob czy jego szybkosc jest zalezna od grania na kilku stolikach i tez to sprawdzic
Do końca się z tobą nie zgadzam bo niektórzy np. maja FULL po flopie i Check bo nic juz z nim nie ma szans chyba ze Poker albo Kareta ale to jest mało wiarygodne no i sobie na riverze podbijaja do all-in i co koles daj mysli ze nic nie ma i co Game Over
Ale w drugiej kwetsi sie z toba zgadzam bo moze graja na 4 stolikach i graja 1 na 1 i musza szybko ruszac albo graja TURBO
Dlatego warto z mocną kartą w celu wciągnięcia do gry przeciwników mieć zaznaczone "check" (oczywiście nie check/fold ) Bardzo często po tym mam mocne podbicie przeciwnika i jest już mój
-
Wybraniec
- -#zwykly

Mi sie wydaje, że raczej ma znaczenie chociaż nie zawsze musi być to regułą
np rozpatrzmy taką sytuację podbijamy po flopie ostro, koleś wchodzi pojawia się turn,
i "udajemy że się boimy, przedłużamy czas jak najdlużej ostatecznie dajemy call, to co myśli przeciwnik ? że nic nie mamy albo nasza "ręka" rzeczywiscie nie jest taka mocna
i podbija tez dość ostro, a w tedy albo wchodzimy albo przebijamy i znow sie dlugo zastanawiamy, ostatecznie wchodząc, tyle ile kart w talii tyle jest mozliwości rozegran danego rozdania
np rozpatrzmy taką sytuację podbijamy po flopie ostro, koleś wchodzi pojawia się turn,
i "udajemy że się boimy, przedłużamy czas jak najdlużej ostatecznie dajemy call, to co myśli przeciwnik ? że nic nie mamy albo nasza "ręka" rzeczywiscie nie jest taka mocna
i podbija tez dość ostro, a w tedy albo wchodzimy albo przebijamy i znow sie dlugo zastanawiamy, ostatecznie wchodząc, tyle ile kart w talii tyle jest mozliwości rozegran danego rozdania
-
buszmen997
- -#zwykly

- bartekzet
- -#VIP

- mx
- -#zasłużony

-
boooro0
- -#pretendent

Szybkość klikania nie ma żadnego znaczenia ani wpływu na to jakie ktoś ma karty,jedynie wtedy gdy gramy z kimś dużej przy stoliku i mamy jakieś ready o nim może dać nam do myślenia że coś może mieć.
ps.Oczywiście mówicie tutaj głównie o NL i turniejach,bo dużo stołów na limicie to chodzi jak burza,każdy od razu zaznacza ptaszek i jest masakra więc w takim przypadku wszelkie kwestie i mity szybkiego klikania są obalone
ps.Oczywiście mówicie tutaj głównie o NL i turniejach,bo dużo stołów na limicie to chodzi jak burza,każdy od razu zaznacza ptaszek i jest masakra więc w takim przypadku wszelkie kwestie i mity szybkiego klikania są obalone
-
Aguus1988
- -#pretendent

Ja nie wiem, nie lubię jakoś od razu zaznaczać decyzji... zwłaszcza check/fold. Jak wiem, że raczej sprawdzę tylko albo spasuję to wolę mieć zaznaczone check i potem jak ktoś coś postawi sama daję fold. Unikam w ten sposób sytuacji, gdzie ktoś wejdzie za śmiesznie małą kwotę, która nadal daje mi oddsy, a moja ręka zostanie automatycznie spasowana.
Lubię obserwować przy stole, czy gram z ludźmi, którzy z góry zaznaczają decyzję i czasem można to wykorzystać:) Np. często jak przy dużej puli, zamiast check postawi się nawet 20, kilku graczy od razu ma fold przez to, że zaznaczyło właśnie tę opcję;p małym kosztem mniej graczy w rozgrywce;p
Lubię obserwować przy stole, czy gram z ludźmi, którzy z góry zaznaczają decyzję i czasem można to wykorzystać:) Np. często jak przy dużej puli, zamiast check postawi się nawet 20, kilku graczy od razu ma fold przez to, że zaznaczyło właśnie tę opcję;p małym kosztem mniej graczy w rozgrywce;p
-
Kepasa198
- -#pretendent

- GOHAN
- -#aktywny

-
bialymaly
- -#aktywny

A Ja odkryłem jakiś czas temu program, - jeszcze go nie używałem, dzięki któremu wszystkie ruchy wykonuje się szybciej - partytool, wiem że można go używać tylko do PartyPoker, ale i tak jest bardzo przydatny, chyba program ninja(kolega mi mówił) działa też na PokerStars-nielegalny-w-PL! ale opłaca się go używać od 12stołów w górę(nie używałem wiem z opowieści, ja gram max 9stołów na raz bez oprogramowania żadnego)
-
sallahadin
- -#pretendent

- gama
- LEGENDA

- polak13
- -#VIP

Nie wiem jak to u was działa,ale czasami warto poczekać z dobrymi kartami jak koleś przebije do ostatniej sekundy tak żeby myślał że się zastanawiamy.Sprawdzamy i widząc że mamy to co chcieliśmy znowu na turnie czekamy i call.Wchodzi river kolo przebija to my podbijamy i wtedy następuje dogodna okazja żeby go wyrzucić z gry.Mówię tutaj o dobrych kartach full kolor trójka bo z tego co wnioskuje to w turach internetowych walą all iny z parą bądź dwoma.pzdr
-
bushmk
- -#pretendent

- polak13
- -#VIP

co do klikania to się jednemu chyba dzisiaj w głowie przestawiło albo chciał kolesiowi dołożyc swojemu żetonów,o tuż mianowicie pewien jegomośc miał 13k a jego przeciwnik 6k no i ten drugi z 6k wchodzi za 5800 tamten sprawdza ten all in za pozostałe 200 a temu nagle się niby przypomniało że nie ma dobrych kart i zamiast sprawdzic 200 i poczekac na rozwój sytuacji to nagle dał fold
nie rozumiem takiej wiary poswięcił tyle żetonów i nagle spasował
-
bialymaly
- -#aktywny

Ja dziś podobnie, gram 1vs1 początkowy stack 4k, mam AA risowalismy się, aż doszło jakoś do 1200, podbiłem o pule on wszedł, rise dalej, ja wchodzę all in on dał już 3600 do puli i spasował... to było tak szybko że on chyba się pomylił i zamiast all in nacisnął fold
a więc szybkie klikanie nie popłaca... sporadyczne przypadki ale jednak...
a więc szybkie klikanie nie popłaca... sporadyczne przypadki ale jednak...-
sallahadin
- -#pretendent

- tommko
- -#VIP

-
Primerinho
- -#pretendent

-
legfe
- -#aktywny

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”