Szybkość klikania

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.
grzesiekm.
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: grzesiekm. » 28 sie 2008, 22:19

Ja również gram tym samym trybem zwłaszcza jak zaczyna mi komputer się zawieszać, a na poważnie uważam, że klikanie nie ma większego znaczenia, gdyż nie widzimy żywego przeciwnika. Może zwlekać z decyzją, bo blefuje, ma mocną rękę itd, ale np mógł odejść na chwilę od kompa

Tadzik1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Tadzik1 » 28 sie 2008, 22:22

Według mnie to nie ma znaczenia...
Koleś może długo czekać bo ma słabą kartę, i blefuje albo ma mocną i się zastanawia co wykombinować ;)
Jak widać większość ma te same zdanie.

samadi
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: samadi » 30 sie 2008, 10:16

Może zaznaczył sobie wcześniej call i jak jego kolejka to automatycznie klika... Mi to różnicy nie robi, może blefować albo poprostu mieć dobre karty

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 03 wrz 2008, 15:38

jestem przekonany ze szybkosc klikania ma znaczanie, moze nie zawsze ale w wielu przypadkach ma, wiadomo jak ktos automatycznie ma zaznaczone check to nie ma dobrej reki bo jest to check/fold jak sie dluzej zastanawia to tez ma swoje uwarunkowanie, kazdy musi przeciwnika nawet w tej kwesti wygrysc, nawet w taki sposob czy jego szybkosc jest zalezna od grania na kilku stolikach i tez to sprawdzic

MalyChojny
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MalyChojny » 06 wrz 2008, 10:24

quo87 pisze:jestem przekonany ze szybkosc klikania ma znaczanie, moze nie zawsze ale w wielu przypadkach ma, wiadomo jak ktos automatycznie ma zaznaczone check to nie ma dobrej reki bo jest to check/fold jak sie dluzej zastanawia to tez ma swoje uwarunkowanie, kazdy musi przeciwnika nawet w tej kwesti wygrysc, nawet w taki sposob czy jego szybkosc jest zalezna od grania na kilku stolikach i tez to sprawdzic

Do końca się z tobą nie zgadzam bo niektórzy np. maja FULL po flopie i Check bo nic juz z nim nie ma szans chyba ze Poker albo Kareta ale to jest mało wiarygodne no i sobie na riverze podbijaja do all-in i co koles daj mysli ze nic nie ma i co Game Over
Ale w drugiej kwetsi sie z toba zgadzam bo moze graja na 4 stolikach i graja 1 na 1 i musza szybko ruszac albo graja TURBO

sympek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sympek » 07 wrz 2008, 21:04

MalyChojny pisze:
quo87 pisze:jestem przekonany ze szybkosc klikania ma znaczanie, moze nie zawsze ale w wielu przypadkach ma, wiadomo jak ktos automatycznie ma zaznaczone check to nie ma dobrej reki bo jest to check/fold jak sie dluzej zastanawia to tez ma swoje uwarunkowanie, kazdy musi przeciwnika nawet w tej kwesti wygrysc, nawet w taki sposob czy jego szybkosc jest zalezna od grania na kilku stolikach i tez to sprawdzic

Do końca się z tobą nie zgadzam bo niektórzy np. maja FULL po flopie i Check bo nic juz z nim nie ma szans chyba ze Poker albo Kareta ale to jest mało wiarygodne no i sobie na riverze podbijaja do all-in i co koles daj mysli ze nic nie ma i co Game Over
Ale w drugiej kwetsi sie z toba zgadzam bo moze graja na 4 stolikach i graja 1 na 1 i musza szybko ruszac albo graja TURBO

Dlatego warto z mocną kartą w celu wciągnięcia do gry przeciwników mieć zaznaczone "check" (oczywiście nie check/fold ) Bardzo często po tym mam mocne podbicie przeciwnika i jest już mój :D

Wybraniec
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Wybraniec » 08 wrz 2008, 14:31

Mi sie wydaje, że raczej ma znaczenie chociaż nie zawsze musi być to regułą
np rozpatrzmy taką sytuację podbijamy po flopie ostro, koleś wchodzi pojawia się turn,
i "udajemy że się boimy, przedłużamy czas jak najdlużej ostatecznie dajemy call, to co myśli przeciwnik ? że nic nie mamy albo nasza "ręka" rzeczywiscie nie jest taka mocna :)
i podbija tez dość ostro, a w tedy albo wchodzimy albo przebijamy i znow sie dlugo zastanawiamy, ostatecznie wchodząc, tyle ile kart w talii tyle jest mozliwości rozegran danego rozdania :)

buszmen997
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: buszmen997 » 05 gru 2008, 00:21

nawet o tym nie pomyślalem ze szybkosc mojego wejscia call-a moze cos dac do myslenia mojemu przeciwnikowi:D

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 05 gru 2008, 12:54

dokaldnie,jesli chodzi o mnie to malo zwracam uwage na to kto jak 'klika'.jest tyle roznych mozliwosci oszukiwania itd ze nie ma sensu sobie tym zaprzatac glowy tylko grac swoje.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 05 gru 2008, 18:05

a wg mnie im wyzszy poziom tym bardziej powinno sie zwracac uwage na takie zagrania ... chociaz nie popadac w przesadyzm bo wielu graczy gra na kilku stolikach na raz wiec ciezkao to oceniac ... powiem tak wg mnie mozna ale nie jakos szczegolnie sie tym przejmowac

boooro0
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: boooro0 » 05 kwie 2009, 11:59

Szybkość klikania nie ma żadnego znaczenia ani wpływu na to jakie ktoś ma karty,jedynie wtedy gdy gramy z kimś dużej przy stoliku i mamy jakieś ready o nim może dać nam do myślenia że coś może mieć.
ps.Oczywiście mówicie tutaj głównie o NL i turniejach,bo dużo stołów na limicie to chodzi jak burza,każdy od razu zaznacza ptaszek i jest masakra więc w takim przypadku wszelkie kwestie i mity szybkiego klikania są obalone :mrgreen:

Aguus1988
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Aguus1988 » 05 kwie 2009, 12:15

Ja nie wiem, nie lubię jakoś od razu zaznaczać decyzji... zwłaszcza check/fold. Jak wiem, że raczej sprawdzę tylko albo spasuję to wolę mieć zaznaczone check i potem jak ktoś coś postawi sama daję fold. Unikam w ten sposób sytuacji, gdzie ktoś wejdzie za śmiesznie małą kwotę, która nadal daje mi oddsy, a moja ręka zostanie automatycznie spasowana.

Lubię obserwować przy stole, czy gram z ludźmi, którzy z góry zaznaczają decyzję i czasem można to wykorzystać:) Np. często jak przy dużej puli, zamiast check postawi się nawet 20, kilku graczy od razu ma fold przez to, że zaznaczyło właśnie tę opcję;p małym kosztem mniej graczy w rozgrywce;p

Kepasa198
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kepasa198 » 05 kwie 2009, 13:32

Mnie sie zdazra ze zaznacze i pozniej załuje ,ze to zrobiilem...Ale tak to jets jak sie ma otwartych kilka turniejow na raz;]

Awatar użytkownika
GOHAN
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: GOHAN » 05 kwie 2009, 18:54

ja podobnie mam jak gram na kilku stołach 2 razy mi się zdarzyło tak, że callnełem a potem zobaczyłem, że wszedłem w all ina ;d

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 12 kwie 2009, 12:17

A Ja odkryłem jakiś czas temu program, - jeszcze go nie używałem, dzięki któremu wszystkie ruchy wykonuje się szybciej - partytool, wiem że można go używać tylko do PartyPoker, ale i tak jest bardzo przydatny, chyba program ninja(kolega mi mówił) działa też na PokerStars-nielegalny-w-PL! ale opłaca się go używać od 12stołów w górę(nie używałem wiem z opowieści, ja gram max 9stołów na raz bez oprogramowania żadnego)

sallahadin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: sallahadin » 12 kwie 2009, 12:45

Szybkość klikania? Absolutnie nie zwracam na to uwagi. Ktoś może gra kilka turniejów naraz i dlatego opóźnia klikanie, ktos inny może mieć problemy z netem(tak jak ja często :) ) A ktoś inny po prostu blefuje.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 13 kwie 2009, 10:43

Patrzę po sobie i uważam, że nie ma powiązania. Po pierwsze siedzę w domu i mogę np odejść na chwilę do telefonu, do kuchni, gdziekolwiek i grać "z doskoku". Mogę akurat spojrzeć na tv. Ważniejsze są zakłady stawiane w czasie rozdania i ich zmiany, a nie szybkość klikania.

Awatar użytkownika
polak13
-#VIP
-#VIP

Postautor: polak13 » 14 kwie 2009, 11:45

Nie wiem jak to u was działa,ale czasami warto poczekać z dobrymi kartami jak koleś przebije do ostatniej sekundy tak żeby myślał że się zastanawiamy.Sprawdzamy i widząc że mamy to co chcieliśmy znowu na turnie czekamy i call.Wchodzi river kolo przebija to my podbijamy i wtedy następuje dogodna okazja żeby go wyrzucić z gry.Mówię tutaj o dobrych kartach full kolor trójka bo z tego co wnioskuje to w turach internetowych walą all iny z parą bądź dwoma.pzdr

bushmk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bushmk » 14 kwie 2009, 20:23

W pewnym sensie szybkość klikania daje pewne rezultaty. Jeżeli ktoś strasznie się obija to mimo wszystko jest to strasznie denerwujące, a przeciwnik zdenerwowany to przeciwnik popełniający masowo błędy :)

Awatar użytkownika
polak13
-#VIP
-#VIP

Postautor: polak13 » 14 kwie 2009, 22:37

co do klikania to się jednemu chyba dzisiaj w głowie przestawiło albo chciał kolesiowi dołożyc swojemu żetonów,o tuż mianowicie pewien jegomośc miał 13k a jego przeciwnik 6k no i ten drugi z 6k wchodzi za 5800 tamten sprawdza ten all in za pozostałe 200 a temu nagle się niby przypomniało że nie ma dobrych kart i zamiast sprawdzic 200 i poczekac na rozwój sytuacji to nagle dał fold :shock: nie rozumiem takiej wiary poswięcił tyle żetonów i nagle spasował

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 14 kwie 2009, 22:42

Ja dziś podobnie, gram 1vs1 początkowy stack 4k, mam AA risowalismy się, aż doszło jakoś do 1200, podbiłem o pule on wszedł, rise dalej, ja wchodzę all in on dał już 3600 do puli i spasował... to było tak szybko że on chyba się pomylił i zamiast all in nacisnął fold ;) a więc szybkie klikanie nie popłaca... sporadyczne przypadki ale jednak...

sallahadin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: sallahadin » 15 kwie 2009, 16:39

Hehe tez sie natykam na takich asów. Moja teoria jest taka że oni się nie myla w klikaniu tylko próbuja zblefować:) Ale dzięki takim pokerowym "miszczom" mozna sporo wygrac. Szkoda tylko ze występuja na freerollach albo tanich turniejach

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 02 paź 2009, 20:16

może ten klient sam blefuje ???

wiele zależy od tego co to za przeciwnik i jaki styl gry prezentował do tej pory
głównie na to patrzę , a nie na szybkość kliku

czasami jak ktoś to robi wolno, to dlatego, że ma słabe łącze :)

Primerinho
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Primerinho » 12 cze 2010, 16:38

Jak dla mnie to czy ktoś klika na stolkach na niskich stawkach szybko czy wolno daje do zrozumienia co najwyżej czy rozgrywa 1-3 stolików czy więcej. Na MTT to nabiera już większego znaczenia. Ja bym się tutaj za bardzo and tym nie rozwodził.

legfe
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: legfe » 15 cze 2010, 13:17

Szybki call oznacza słabość, a call po namyśle może oznaczać silną rękę, ale trzeba uważać bo ktoś może grać kilka stołów przy tej drugiej opcji lub oglądać jednocześnie telewizor.

Szybki lead pot na turnie też jest słaby.

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”