Szybkość klikania

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.
PokerPlayer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: PokerPlayer » 24 maja 2008, 22:48

Jeśli ktoś na każdy Twój ruch (call czy raise) odpowiada błyskawicznym sprawdzeniem lub podbiciem to znaczy, że ma mega mocną ręke albo jest idiotą (fishem). Myślę więc, że można wyciągnąć z tego jakieś wnioski jeśli ktoś bezmyślnie klika nie analizując sytuacji na stole.

maciekp1987
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: maciekp1987 » 24 maja 2008, 23:19

Zgodziłbym się z tobą, gdyby nie fakt do jakiego etapu doszedł ten gracz... Otóż była to ostatnia 40 turnieju paradise-brak-polskiej-licencji! poker... Czyli fishem ona nie była... No chyba że miała takie szczęście jak mało kto:D:D

PokerPlayer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: PokerPlayer » 25 maja 2008, 00:23

Widziałem już różne przypadki. W turniejach z dużą pulą raczej idiotów ani fishów nie spotkasz ale na freerollach (szczególnie na paradise-brak-polskiej-licencji!) jest sporo takich osób. Dojście do momentu w którym zostaje ostatnie 40 osób wcale nie jest wielą filozofią.

maciekp1987
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: maciekp1987 » 25 maja 2008, 09:43

Hehehe Czyli ja to już jestem totalnym amatorem:D:D No w sumie to masz trochę racjii bo czasem mając szczęście można dojść bardzo daleko:D Wiem to po sobie bo jak zaczynałem to szło mi lepiej niż teraz:PHehehe

Lukas1000
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Lukas1000 » 18 cze 2008, 18:15

Wydawało by się, że to nie ma żadnego znaczenia, jednak takie zeby w pokerze też robią swoją. Życie mnie właśnie to nauczyło. Jeśli mam coś mocnego to teraz zawsze długo czekam aby wejść jeśli ktoś przede mną bije.

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 18 cze 2008, 18:34

a ja stosuje klikanie różnie , raz szybko podejmuję decyzję , niekiedy wolniej, ale racja jest, że z reguły gracze odczekuja przynajmniej 5/6 sekundy z decyzją

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 20 cze 2008, 09:33

ostatnio jak gram to gram pare stolikow naraz s&g i nie mam czasu na jakies przedluzanie czy cos w tym stylu..po prostu klikam jak jest moja kolej szybko bo nie wyrobilbym sie

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 20 cze 2008, 12:40

Propo szybkiego klikania to tylko używam kiedy mam wokół siebie same sitouty. Klikam szybciutko na raise i zbieram pule i tak do znudzenia, a kiedy przychodzi przeciwnik to pojedynek traktuję jak w heads upie :mrgreen:

Strimer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Strimer » 28 cze 2008, 12:40

Nigdy ale to przenigdy nie zwracam uwagi na to czy ktoś się zastanawia długo czy krótko. Analizuje jedynie jego wcześniejsze zagrania to znaczy: jakie karty rozgrywał, Czy to gracz agresywny czy pasywny itd. itp. Jeśli moje karty pozwalają mi na grę przeciwko niemu robie to jak nie to nie. Bazuje tylko na konkretnych faktach, a nie na domniemaniach czy blefuje cyz nie bo czekał 10 sec dłużej niż ostatnio :)

Innym też radzę nie zwracać uwagi na czas oczekiwania. A jeśli ktoś ma problem z opanowaniem swoich nerwów niech sobie w międzyczasie odpali parę stolików więcej albo poczyta lub poogląda coś na necie :)

Wojtekwm
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Wojtekwm » 29 cze 2008, 18:55

Faktycznie szybkoscia klikania nie ma co sie sugerowac.
Jezeli ktos ma cie sprawdzic lub podbic... blefem czy nie to czas w jakim kliknie na call/raise nic nie znaczy. Mozna sobie wmawiac imo ze jak np. poczekam chwile i klikne to ktos pomysli ze mam dobra reke i sie zastanawiam jak zagrac badz tez slaba ale imo to nic nie znaczy.

haratacz
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: haratacz » 30 cze 2008, 20:15

popieram zdanie przedmówców, ktoś może grac parę stołów jednocześnie, i wtedy szybkośc jego klikania jest tylko zależna od jego szybkości reakcji, a nie od tego jak silna jest jego ręka :)

marekhajduk
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: marekhajduk » 10 lip 2008, 12:12

ja sądzę że opóźnienie gry nie przynosi aż tak wielkich zalet, jeden się na to nabierze, a drugi już nie.Myśle że nie warto tak grać

szu
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szu » 13 lip 2008, 10:43

Z moich doswiadczen wynika, ze nie nalezy wyciagac z szybkosci klikania jakichkolwiek wnioskow. Ktos kto szybko da call rownie dobrze moze cos miec, lub nie miec i probowac nas wystraszyc szybka decyzja, albo kliknac call bez specjalnego namyslu.

Bluffer
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Bluffer » 29 lip 2008, 23:25

Szybkość klikania nie ma żadnego znaczenia. Jeden pomyśli dłużej przez wyborem a drugi kliknie od razu.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 30 lip 2008, 08:07

Na szybkosc kilkania czesto ma wplyw to, ze ktos gra na kilku stolach jednoczesnie i niekoniecznie tak dlugo sie zastanawia, wiec mysle ze nie ma wielkiego znaczenia..

lukasz211
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: lukasz211 » 04 sie 2008, 10:54

moze to oznaczac ze ktos ma dobry układ albo chce nas przestraszyc dobrym układem chcociaz go nie ma... osobiscie dla mnie nie ma to wiekszego znaczenia...

piter84
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: piter84 » 04 sie 2008, 14:47

zgadzam się, nie zwracajcie uwagi. Ja z tego korzystam jak widzę że przy stole są niedoświadczeni i sami nagminnie z tego korzystają. Mam dobre karty robie szybkie check aż do river a potem podbijam. I albo ktoś zrobi równie szybki fold, a jak zaczną się zastanawiać to po nich, bo kombinują czy blefuje żeby zgarnąć pulę. Z reguły sprawdzają i szybko się ze stołem żegnają :)

kibic1910
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: kibic1910 » 08 sie 2008, 15:30

M@jkel pisze:Na szybkosc kilkania czesto ma wplyw to, ze ktos gra na kilku stolach jednoczesnie i niekoniecznie tak dlugo sie zastanawia, wiec mysle ze nie ma wielkiego znaczenia..

dokladnie popieram sam gram na wielu stolach i klikam jak mi sie uda szybkoscia klikania bym radzil sie nie sugerowc

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 16 sie 2008, 19:47

Wielkiego to wplywu nie ma ale jak widzisz ze koles bardzodlugo sie zastanawia i raz podija bardzo szybko i duzo to daje do myslenia i czasem bardziej sklania sie do pasowania :)

gabrych
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: gabrych » 16 sie 2008, 20:35

nie ma sensu patrzec na szybkosc wykonywanych ruchów a jesli ktos ma slabego neta i nawet gdy chce szybko kliknac po paru sekundach komputer mu zrobi ruch to co pomyslicie ze chcial przestraszyc :)

nikita
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: nikita » 18 sie 2008, 00:04

Ja jak gralem na 1 stoliku to myslalem ze szybkosc klimanie minimalne znaczenie ma ale jak zaczalem grac na dwoch no to sam klikalem bardzo szybko nadazyc za wszystkim wiec raczej to jest znaczenia, jakosc netu tez wplywa na szybkos gry wiec jak mozna wyciagnac jakies wnioski z szybkosci? Mysle, ze to poznawione sensu.

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 27 sie 2008, 17:21

Po sporej ilości rozegranych turniejów zauważyłem,że szybkość podjęcia decyzji o ruchu czyli kliknięcie ma pewne znaczenie daje nam odpowiedź czy przeciwnik myśli nad ruchem.

Warto w grze brać pod uwagę czas kliknięcia.

Awatar użytkownika
Mayor
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mayor » 28 sie 2008, 14:49

Moim zdaniem szybkość kliknięcia MA znaczenie.

Trzeba tylko rozpracować proporcjonalność czasu który upłynął do podjętej decyzji. Zauważyłem już, że u kilku graczy sytuacja się powtórzyła (np myślał długo - blefował, lub nie miał niczego specjalnego).

nikita
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: nikita » 28 sie 2008, 20:02

Tak ma wielkie znaczenie, szczegolnie jak masz AA a sie komp zawiesi ... a Ty biedny mylisz, ze rywal sie dlugo zastanawia to pewnie ma slaba reke. Ciekawe oceny tylko nie ma to nic wspolnego z realizmem gry, radze uwazac na takie myslenie.

KoJack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: KoJack » 28 sie 2008, 21:32

ja gram trybem zmiennej szybkości klikania, raz szybko raz wolno, czasami przy uzyciu tych guziczkow na dole jesli poker room takie cos ma, cos w rodzaju callany call/check itp ... mysle ze nie mozna powiedziec zeby szybkosc nie miala w ogole znaczenia ale trzeba wziąć t4ez wlasnie po uwagę lagi, zazwyczaj długie zastanawianie coś znaczy albo dobra reka albo blef :D hehe

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”