szedł pod wiatr Buba chwat

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 09 sty 2015, 23:53

http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 06320D7AEC

nie ma problemu
napierdalam więc

i tak to wygląda

bilans 9 dni stycznia
utrata kontraktu bez wypowiedzenia
kradzież połowy pracowników bo dostali propozycję nie do odrzucenia: albo ze mną tułaczka albo praca tam gdzie byli, za tyle co dotychczas tylko na innym aucie i z innym szefem.
Mają dzieci i kredyty rozumiem ich w pełni choć zabolało.
Do tego dwie złośliwe awarie aut i poczucie że kolejny raz zostałem wydymany przez kolegów kierowników i dyrektorów

co nas nie zabije to nas wzmocni podobno

nic to jednak walczę choć smuci mnie że wpisy w moim pierwszym pamiętniczku mają w większości taką treść. Jeśli jednak ktoś ma siły czytać od początku to widzi że mówiąc o moim pechu nie pitolę jak mały jasio od klapeckich

pozwolę sobie zacytowac wypowiedź przyjaciela z wczoraj :

KURWA stary żeby jednemu człowiekowi takie rzeczy z taką częstotliwością KURWAAAAAA

zamieszczam na blogu w zasadzie wszystkie kluczowe rozdania (jak widać nie ma tego wiele) i przyznam szczerze że nie mam nawet pomysłu na dalsza pokerową karierę
odpuszczam MTT bo to chyba nie ma sensu
pozostają sitki i cash
cash ZAWSZE mnie ostatecznie zabijał
zresztą kurwa sitki też

hehehehhe fishizmem tu mi śmierdzi

nutka na wieczór
https://www.youtube.com/watch?v=ztOrpUGi46Y

polecana książka:

Waldemar Łysiak
Flet z Mandragory
jedna z najważniejszych powieści sensacyjno fantastycznej XX wieku i to nie tylko w PL

moja wizyta w Łodzi jest bardzo wątpliwa
za to zapraszam do mnie do Torunia na zlot AUDI KLUB POLSKA
tyle na tą chwilę bo te AA mnie dobiły a ten post powstawał dwa razy
zresztą pierwszy był ładniejszy stylistycznie i miał więcej przecinków ale się skasowało się nie celowo niestety

Za to mam piękną żonę i wspaniałe dzieci. Żonę wypuszczam do siostry do Anglii podejmując bez precedensowe wyzwanie objęcia warty z 6 letnią dzieczynką w okresie buntu wobec matki i 1,5 rocznym lustrzanym odbiciem tatusia (czyli wybuchowość i w razie potrzeby jebnięcie czymś co pod ręką o podłogę) na okres niemal 2 tygodni.

Do tego coś mi po cichu podpowiada że post od używek i żarcia dobrze by mi zrobił

GRUBE zadania więc przede mną choć przyznaję że sił mi troszku brakuje

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 10 sty 2015, 00:00

buba78 pisze:Za to mam piękną żonę i wspaniałe dzieci.

Buba i to jest najważniejsze!

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 10 sty 2015, 01:43

lion_victor pisze:Dawid84, nie zgodzę się. Wsuwka sprawdzana jest wyłącznie przez premium, 3bet pozwala wciągnąć w grę (przez ogarniających 4betem, przez fishki callem) przede wszystkim broadwaye i własnie niskie pary, a to jest przecież dla nas dobre. Tutaj trafił gość seta czy tam nawet fh. Peszek, ale co do zasady % są po naszej stronie...

Imo Dawid ma rację, jeśli bierzemy pod uwagę że to sng na mikro. Tu się nie kombinuje tylko napierdala allinami. I wsuwka wcale nie jest sprawdzana jedynie przez premium, uwierz.

buba78, zapraszam na sitki turbo 45man za 0,5$ na p* - tam się nie da przegrywać.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 10 sty 2015, 12:09

MrGordon pisze:tam się nie da przegrywać.

Wszędzie da się przegrywać :twisted:

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 10 sty 2015, 13:29

Soya pisze:
MrGordon pisze:tam się nie da przegrywać.

Wszędzie da się przegrywać :twisted:

Ale tam to trzeba wybitnie chcieć żeby przegrać.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 20 lut 2015, 21:57

mało gram, mało się udzielam
więc przedstawiam usprawiedliwienie

https://vimeo.com/120178195

szanse na przybycie na zlot wynoszą 75 % będę wiedział to się zarezerwuje

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 21 lut 2015, 01:05

Elegancko zrobione :) Z naszego zlotu trzeba by taki film zmontować ;)

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 21 lut 2015, 01:08

Tyle, że u nas zamiast driftu to kulminacyjnym momentem byłoby szczurowanie do runner-runner strita na river ku zainteresowaniu otaczającej stół gawiedzi.

buba78, fajny filmik. Pozytywni wariaci :)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 21 lut 2015, 01:12

omg, ale zajebiste. Na kolejnym jestem chobym mial sobie quatro kupic !

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 21 lut 2015, 18:55

buba78 pisze: Wysłany: Dzisiaj 1:12     
omg, ale zajebiste. Na kolejnym jestem chobym mial sobie quatro kupic !

Glory, na mnie jak zawsze możesz liczyć w ciężkich sytuacjach! Skoro tak bardzo chcesz tam być, ale widzę, że quattro już niezbyt chętnie chcesz sobie kupić i jest to ostateczność, żebyś mógł tam się zjawić, to po prostu kup mi jakieś ładne quattro, a ja Ciebie tam zabiorę! Nawet dam Ci się przejechać. Ty nie będziesz miał tego problemu w postaci Quattro, a i na fajnej imprezie będziesz :mrgreen:

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 21 lut 2015, 20:22

Po co quattro. Ja jadę na następny zlot Audi... bez Audi !

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 21 lut 2015, 22:45

Buba, a jakbym Golfem przyjechała to dasz radę go na Audi przerobić? :mrgreen:

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 05 kwie 2015, 23:25

ide se
ide se
wiatr mi prosto w oczy dmie ...

no ale zaczął się dopiero czwarty miesiąc roku. jako że zacząłem anno domini 2015 od trzęsienia ziemi a potem to już było tylko gorzej jak u Chitchkocka
skopana i przewiany jestem okrutnie, dzień dane mi zaczynać o 5.05 (straszna nie chrześcijańśka godzina) i kończyć około 20 - 21 z małym poziomem przytomności umysłowej i fizycznej

w dodatku jest bardzo daleko od OK i niewiele widać na horyzoncie
ale jako bonus występuje długi weekend więc pomijając próby rekonwalescencji kręgosłupa postanowiłem że sobie pogram w pokera w świąteczne dni w dodatku nie za swoje :) (to podobno pomaga)

Postawiłem na sesję MTT do 9 stołów na raz
nie popełniłem praktycznie żadnych błędów i grało mi się bardzo dobrze. Udało mi się nawet dochrapać 45 miejsca w jednym statku na oszałamiające 10 USD ... moszna ?? moszna !!

a poza tym kilka ciekawych akcji które chciało mi się złapać

http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 65E7AF1BB5

http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 6F76C81836

http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... A98FED7533

http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 8A1785A45F

http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... CDF86F4D8B

NO
i wszystko jest jasne jak jarzeniówka
czyli jak zwykle :

kropnij Buba małą wódkę,
jebnij głową PUK okrutnie,
od pokera z dala siedź
nie będziesz wyglądał jak płacący cieć

P.S.
doszczurzyłem puchara na PKTP kosztem Glorego
teraz mam 2
z Ciechocinak za II miejsce
i teraz za III

szacun rośnie na dzielni :twisted:

ale zielone sukno zawieszam na kołku w piwnicy
po stornie szczęścia nie zgadzają się % a mi się już nie chce czekać aż wariancja przeminie a volume stanie się wystarczająco duże.
Czas przestać dokładać do hobby i tworzyć wykres który zawstydził by nawet mistrza donków.

niecałe 20 minut północy czasu cielakoweo
ostatni stół padł, HM się tnie,
nadziei nie widać ....
kapsuły ratunkowej nie ma ....
kończy się zasilanie ....
situation critical ....
over and out

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 12 maja 2015, 20:26

kapsuła ratunkowa wysyłała delikatne dźwięki świadczące o iskierce życia wewnątrz urządzenia ...

wewnątrz wszystko pokrywała warstewka kurzu także zielone sukno zawieszone na kołku na ścianie ...

cisza i pikanie stanowiące że ktoś tu jednak żyje

przebudzenie ...

środki ...

Mara da ...

dał ...

i Buba powstał pokerowo choć rekreacyjnie

weekendowe granie dało spektakularne porażki na w postaci wyczyszczenia monitora z 6 stołów w 2 minuty Znacie to uczucie kiedy wszytko idzie dobrze a stack rośnie ... aż tu dup padają twoje AA i jako short dobija Cię 34 off i nagle w dwie minuty tracisz sesję 6 stołową a Twoje zdziwienie i smutek rośnie. W dodatku jeśli dotyczy to kliku sesji z rzędu to roll topnieje w zastraszającym tempie. No ale taki to już urok MTT

ale że o grindzie nie ma mowy to uśmiechamy się przez smutny ryj i popijając co tam dzisiaj degustujemy idziemy grać w czołgi odwieszając sukienko na kołek

ciągnie jednak wilka do lasu a że wiara w ship jest stała grywamy co nieco

aż tu nagle ...
DUP
i trącamy 3 masztowca normalnie, kuter przeciekający ale jednak ... niczym pirat atakujący niewinną ofiarę walimy a dyńki i idzie na dno

http://zapodaj.net/f72931bce9b45.png.html

z deala miejsce 2
z gry miejsce 1

w dodatku w totolotku lądujemy na 68 miejscu i morda się cieszy bo roll rośnie

czyli jednak moszna i nawet taki donk jak ja da czasami radę

jedyny minus to to że w niedzielę i sen skrócił się do 3,5 godziny co przy średniej 5,5 godziny snu dziennie daje spore zaniżenie średniej.

Nawiązując do snu
okazuje się że Napoleon miał rację
utrzymuje ten tryb życia od lutego i nastąpiła faza przyzwyczajenia

Śpię do 5,5 godziny dziennie z czego ostanie 30 minut to lekki półsen w oczekiwaniu na budzik. To marnotrawstwo czasu ale na tą chwilę nie jestem w stanie na tym zapanować. Nowe wyzwania i stres powodują nieco wcześniejszy rozruch niż by się chciało

Kryzys następuje około godziny 13 - 14. Zabijam go cukrem i ruchem. Gorzej gdy akurat wtedy przypada mi przelot między miastowy. Oko się przychyla ale mam sposoby .. po dwie wykałaczki między powieki ala Jaś Fasola i pędzimy na odcince (90 km/h) ważąc 18 - 20 ton

co do stresu :

stan zatrudnienia w dwóch firmach spadł z 9 osób do 3
poszukiwania pracowników spełzają na niczym
2,5 miesięcy wisi ogłoszenie na mechanika i kierowców w różnych mediach
telefonów dotyczących mechanika - ZERO
telefonów dotyczących kierowcy - 12
ilość osób przybyłych na dzień próbny - 2
pierwszy uciekł po 2 godzinach
drugi w połowie drogi na rejon przyznał się do braku uprawnień
ilość umówionych na konkretne dni i godziny a nie przybyłych - 2

ale nic to skoro tak to ja z innej mańki

stawiam kontenery mieszkalne i poprzez skorumpowane, wieloletnie układy sięgam po ukraińską siłę roboczą. Za 2500 PLN i mieszkanie będą tyrać jak cyborgi w dodatku po selekcji kandydatów

OKI why not ?

szczególnie że ciągnąć dwa interesy z perspektywy kierowcy rejonowego w dodatku w nowej firmie i ze statusem młodego to nie lekka sprawa. Dokładając do tego średnią godzin pracy na poziomie 16 i mój szalony pomysł założenia 3 interesu ...

tak więc muszę zejść z fajery i to szybko
co prawda poznaje nowe rejony i teraz to na prawdę jestem kozakiem i trudno mnie zaskoczyć w tej kwestii w promieniu 200 km od Bydgoszczy a to spory PLUS
do tego schudłem o 2 dziurki na pasku WYPAS ale do jasnej ciasnej nie po to kurna studiowałem ... ja chce do biura i odpocząć odsypiając chce trochę bo budziki dziecięce w weekendy nie popuszczają niestety.

Plecy bolą to ŹLE choć gorsze są przykurcze a skurcz mięśni pleców kiedy próbujesz się rozkosznie przeciągnąć robi z dupy jesień średniowiecza a z kącika oka wyciska słoną kurwa łzę

a co do 3 firmy ...
nad morze kierunek obieramy, karmić stonkę
rybką przede wszystkim, lodami na dokładkę i wszystkim tym co tam stonka je nad morzem z zachowaniem smaku, jakości i odrobiny zabawy

trzymajcie kciuki i za 16 godzinny dzień pracy i za Buba pokera

P.S.
niedługo termin mojej kolejnej motoryzacyjnej imprezy
zapowiada się grubo i rodzinnie tak więc już teraz zapraszam na imprezę na której pobawi się Twoje wewnętrzne dziecko oraz Twoje prawdziwe dziecko jeśli już takowe posiadasz

Będzie szaleństwo na torze, będzie strefa lśnienia, będzie kącik dla dzieci. Słowem jak to u Buby będzie GRUBO

przepraszam czy ktoś jednak nie może załatwić 36 godzinnej doby ??

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 03 cze 2015, 13:13

witam i o pomoc proszę
okazało się że mój cashout na PS poszedł w voucher Ukash !!!! SIC musiałem coś bardzo źle kliknąć
niby wszystko OK bo przyszedł mail z info o wypłącie a potem o kodzie do ukasha
jako że chciałem wypłaty na konto postanowiłem przerzucić to z powrotem na PS a tu zonk
wpisywanie kodu nie przynosi rezultatu a info wskazuje że nie mam środków na tym ukashu ???
no i ręce opadają
pomoże ktoś ??

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 04 cze 2015, 13:17

UP
pomoże ktoś ?
dla zainteresowanego podam nr vouchera i poproszę o przerzutkę na PS

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 06 cze 2015, 19:16

jak już uporałem się z ukashem to nagle madł HM2
nagle ni z tego ni z owego po odpaleniu wyjaśnia że trail właśnie się skończył
zalogować się nie idze
jakieś pomysły co mogło się wysypać ??
dodam że wieczorna sesja przebiegła bez kłopotów może pomijając kwestię pokerowe :(

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 06 cze 2015, 23:41

co do HM2 informowali od 2 tyg około (w HMie w zakładce Home), że ich serwery będą wyłączone i mogą być takie problemy od piątku 5 czeraca do poniedziałku 8 czerwca.

tu może coś więcej: http://forums.holdemmanager.com/general ... ments.html

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 14 cze 2015, 20:13

PKSOP w pełnej krasie

rozdanie nr 1
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 1C3CCC5AF4

rozdanie nr 2
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... C0A406637D

rozdanie nr 3
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 46FAD63697

dziękuje
pierdole to bo niestety mam dość

Awatar użytkownika
wiciu-ck
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: wiciu-ck » 14 cze 2015, 20:34

no z mojej strony to wyglądało lepiej niż z twojej ;) (w sensie na koniec, bo callowanie z mojej strony jak zwykle bezsensu)
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 9F84D9B91D

liczyłem, że jak zagram donkbeta to dołożysz mając tą 9 czy AK chociaż... bo kolor to marzenie by było :wink:

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 14 cze 2015, 22:03

Jeśli takie rozdania wyprowadzają Cię z równowagi to mindset masz słaby.

Co do pierwszego rozdania to na river jak chcesz grać block bet to powinien on być niższy.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 14 cze 2015, 23:29

luki1118 pisze:Jeśli takie rozdania wyprowadzają Cię z równowagi to mindset masz słaby.

Co do pierwszego rozdania to na river jak chcesz grać block bet to powinien on być niższy.

w dupie byłeś, gówno widziałeś jeśli chodzi o mój mindset
jak byś widział w ciągu tygodnia tyle podobnych akcji co ja to mógł byś coś powiedzieć a tak pozwól grzecznie cofnąć się na swoje pozycje i nie komentować mojej gry

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 15 cze 2015, 00:35

buba78, no offence, ale twój komentarz tylko potwierdza opinię Lukiego odnośnie twojego mindsetu.

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 15 cze 2015, 01:30

buba78 pisze:
w dupie byłeś, gówno widziałeś jeśli chodzi o mój mindset
jak byś widział w ciągu tygodnia tyle podobnych akcji co ja to mógł byś coś powiedzieć a tak pozwól grzecznie cofnąć się na swoje pozycje i nie komentować mojej gry

Jak już ochłoniesz to przeczytaj sobie książkę "Paradoks szympansa" prof. Steve Peters.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 20 lip 2015, 16:23

witam, witam i o drogę pytam

zajrzałem żeby dać znać że żyję choć to raczej konanie niż życie
w życiu idzie mniej więcej tak jak kurwie w zapyziałej warszawie w deszcz
jest gorzej niż źle a poziom gówna sięga mniej więcej nozdrzy

pokerowo

dokładnie tak samo
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... F9B207EE43
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 2412BFF28A
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... ACD6320E9C
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 9441C17EC8

ostatni chuj w szczególności mnie rozczulił

i tak w kółko i tak bez przerwy

tak więc wygląda to tak że :

niestety coraz bardziej choruje, regres jest poważny a to niszczy mi psychę jeszcze bardziej niż dzień codzienny naszpikowany klęskami, Jakiejkolwiek poprawy nie widać a rokowania są raczej słabe a leczenie nie przynosi rezultatów,

coraz więcej pracuje (w kwietniu 16 godzin roboczych bez dojazdu do pracy (mniej więcej 1,5 H) i coraz mniej mam pieniędzy. Nepotyzm i korupcja spowodowały że w tym roku zarobiłem już 3 pensje SIC !! zważywszy że kończy się 7 miesiąc,

rekrutacja pracowników nie przynosi ŻADNYCH rezultatów

Musiałem odpuścić operację nerek syna z powodu nepotyzmu i korupcji a co za tym idzie braku pieniędzy. W końcu pracowałem dla kontrahenta tylko 10 lat więc można mnie kopnąć w dupę z dnia na dzień nie dając szans na cokolwiek nawet na zasrane wypowiedzenie z normalnymi warunkami pracy,

coraz bardziej chciałbym wyjechać z tego durnego kraiku ale do tego trzeba sił i środków a jednego i drugiego mi brakuje

W pokera przegrałem ostatecznie i na tą chwilę nie mam zamiaru dać się kopać bardziej.

Przegrywający donk to w końcu przegrywający donk a to oznacza nic więcej jak tylko STRATY a na to nie mogę sobie pozwolić. Jak się łatwo domyślić nie przynosi to już także żadnej przyjemności bo ile można przegrywać.

Zdałem już sobie sprawę że nie będę prezydentem USA ale choć jeden pierdolony, spokojny dzień by się przydał patrząc z perspektywy tego pieprzonego roku.

Tak więc tylko tyle i aż tyle słowem pożegnania.

Dajcie znać na PW jeśli będzie szykował się jakiś zlot (staram się chociaż co jakiś czas zaglądać na forum) bo ranga spadnie to i info nie wpadnie. Jak da radę to chociaż spróbuje wpaść porozdawać karty ;)

over and out na tą chwilę

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”