Success is my only moth...ing option - failure's not!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Jaki program polecacie?

Hold'em Manager
13
72%
Poker Tracker
5
28%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Success is my only moth...ing option - failure's not!

Postautor: Mikael » 01 lip 2013, 15:56

Cześć
Z racji, że są wakacje i akurat zaczyna się nowy miesiąc postanowiłem założyć bloga. Mam nadzieję, że pomoże mi on trochę w grze, bo przecież przed kimś się z niej "rozliczam" i nie chce mieć przypału, że gram jak...
Tak w ogóle to mam na imię Michał, niektórzy mnie słyszeli na Ventrilo, a innym sprzedałem suckouta w forumowych turniejach. W pokera online gram już kilka lat, choć większość tego czasu raczej rekreacyjnie. Od zawsze najbardziej bawiły mnie MTT i właśnie turnieje mam zamiar grać regularnie.
Grał będę póki co na party-brak-polskiej-licencji!/WPT i 888-brak-polskiej-licencji!, a jeśli okaże się, że CO wypłaca playmoney to również i tam.

Żeby był ruch na blogu, to zacznę od pytania: czy warto kupować jakieś trackery pod grę MTT? Jakie inne programy mogą być przydatne?

A na koniec wrzucę jakąś muzykę. Kawałek, z którego wziąłem nazwę bloga wszyscy znają, więc może świeżynkę z polskiej sceny, która mi przypasowała:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UExycagrpQY[/youtube]
Ostatnio zmieniony 21 lip 2013, 13:40 przez Mikael, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 01 lip 2013, 15:58

moth...ing

skreśl h i będzie mega dwuznaczne, ja piosenki nie znam :)

powodzenia w pisaniu bloga ;)

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 01 lip 2013, 16:04

Co do trakerów to używa(łe)m obu - Holdem Manager2 i PokerTracker4. Na początek nie kupuj tylko testuj. Każdy masz dostępny w formie 1-mies. triala.

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 01 lip 2013, 16:14

karwek, to takie proste - Eminem - Lose yourself :mrgreen:

Dawid84, oba trackery już testowałem, jak grałem cash. Przydatne one są w turniejach, zwłaszcza MTT?

Doszło kolejne pytanie. Wiem, że kilka osób stąd gra na 888-brak-polskiej-licencji!, to może mi pomożecie. Konto na ósemkach założyłem dzisiaj i dostałem ten bonus $8, mam 6 w biletach i 2 na koncie. Tak, 2 dolary. A przy próbie wpłaty ze Skrilla przelicza mi dolary na euro. W jakiej walucie jest to konto? Czy da się przelewać bez kosztownego przewalutowania?

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 01 lip 2013, 16:52

mc1908 pisze: oba trackery już testowałem, jak grałem cash. Przydatne one są w turniejach, zwłaszcza MTT?

Oczywiście na cashach czy sng trackery są bardziej przydatne, ale w mtt też powinieneś się zaopatrzyć. Szczególnie w późniejszych fazach, lub w turkach 6 max non turbo deep (gdzie z kilkoma graczami możesz rozegrać przy stole spokojnie ponad 100h) informacja o graczach jest niezbędna.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 01 lip 2013, 16:56

mc1908 pisze:W jakiej walucie jest to konto? Czy da się przelewać bez kosztownego przewalutowania?
Ja mam normalnie w dolarach, ale też te durne przeliczniki przy wpłacie miałem..

http://www.pokerkings.pl/888poker-vt21354.htm#308456 Tutaj opisałem jak to wyglądało na liczbach. :D

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 02 lip 2013, 20:58

Już dawno temu miałem się zapytać, czemu nie założysz bloga. Ale nie nalegałem, bo po sobie wiem, że każdy musi dojrzeć, a i tak nie każdemu w takim krawacie do twarzy.. Niemniej, przyjemnie się z Tobą rozmawia przez ventrilo, więc liczę, że równie ciekawie będziesz pisał.

Więc do dzieła. Będę miał na Ciebie szczególne baczenie :)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 02 lip 2013, 22:00

mc1908 pisze:karwek, to takie proste - Eminem - Lose yourself :mrgreen:

już mi wstyd.

Aż sobie włączę :D

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 03 lip 2013, 11:13

Założyłem bloga i źle się dzieje. Dwa ostatnie dni słabiutko, może z dwa ITM, które zdecydowanie nie pokryły strat. Trochę w tym i mojej winy. Ciągle ciężko mi skupić się tylko na grze, gdy gram jeden, dwa czy trzy stoły. Przeglądam sobie neta albo włączam TV. Muszę trochę więcej dyscypliny w swoją grę włożyć i grać... mniej. Jak za długo siedzę, to późnym wieczorem już mi się nie chce i bywa, że gram "nabudowany albo spać". :nie:

Do softu 888-brak-polskiej-licencji! nie mogę się przyzwyczaić jakoś tak mało na nim widać i gra mi się znacznie trudniej niż na WPT, do którego już się przyzwyczaiłem. Inna sprawa to fakt, że na ósemkach takie akcje można zobaczyć, że gdyby mnie one nie wyrzucały lucky riverem to bym pękł ze śmiechu.

Tymczasem kończę czytać I tom Harringtona, który jest naprawdę pomocną książką dla początkujących graczy MTT i uczy "pokerowego myślenia" przy stole. Gorąco polecam wszystkim rookie. Jak kto by miał drugi tom sprzedać pożyczyć za cenę mocno odmienną od rynkowej to chętnie przyjmę ;)

Dzisiaj mam bilety na dwa turki Wimbledonowe na 888-brak-polskiej-licencji!, a poza tym standardowo pogram 1-2$. Póki co ograniczam liczbę turbosów o turki rebuy. Nie lubię się ganiać z blindami w takim tempie.

To by było na tyle na tę chwilę. Będą wyniki - będzie o czym pisać. O właśnie, da się jakoś ładnie wrzucać ręce na forum bez trackera?

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 03 lip 2013, 11:50

mc1908 pisze:Doszło kolejne pytanie. Wiem, że kilka osób stąd gra na 888-brak-polskiej-licencji!, to może mi pomożecie. Konto na ósemkach założyłem dzisiaj i dostałem ten bonus $8, mam 6 w biletach i 2 na koncie. Tak, 2 dolary. A przy próbie wpłaty ze Skrilla przelicza mi dolary na euro. W jakiej walucie jest to konto? Czy da się przelewać bez kosztownego przewalutowania?

zagadaj do supportu, podobno nie ma problemów z przewalutowaniem konta.
Powodzenia w pisaniu bloga.

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 03 lip 2013, 13:13

koczwi, tylko nie wiem czy to coś pomoże, bo konto Skrill jest w dolarach, konto 888-brak-polskiej-licencji! jest w dolarach i opłaty turniejowe też są w dolarach. A oni jak na złość przewalutowują przy przelewie z USD na EUR i z powrotem na USD. Chore.

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 03 lip 2013, 23:21

Jak dobrze, że ten dzień się kończy!

Pierwsze dzisiejsze podejście do pokera zaliczyłem koło południa. Wimbledon za $5 i jeszcze coś. W obu z tego co pamiętam odpadłem pechowo, przegrywając z lepszym układem. No nic, przebolałem, shit happens, wyłączam pokera.wróciłem o 18 wypoczęty w bardzo dobrym nastroju, z duża ochotą na grę na pierwszy rebuy na WPT i różne turki na 888-brak-polskiej-licencji! od $0.45 o firmową koszulkę po $3.8 deepstack (BM nagięty, ale to jeden z niewielu deepstacków jeszcze z 12-minutowymi blindami, czyli w sam raz dla mnie). To co się działo to był k***a jakiś przykry żart. Odpadałem w tak gównianych okolicznościach, że aż się we mnie gotowało.

Dygresja: kiedyś, grając cash zauważyłem, że tilt stał się dla mnie obcy. Po przegranych królach na Ax czy czymś podobnym nie było emocji, wiedziałem, że zaraz przyjdzie kilkanaście podobnych rozdań, w których wygram. A to dlatego, że tam powtarzały się dziesiątki tysięcy razy te same ręce, niezależne od siebie. Dziś było zupełnie coś innego. Gdy gram w turnieju kolejną godzinę, a do tego jestem nieźle nabudowany i przychodzi kilka bad beatów z rzędu, które nie tylko kradną mi wpisowe, ale i dwie godziny dobrej gry oraz szanse na naprawdę fajny wynik to mój mindset dostaje kopa w ryj.

I tak właśnie odpadam po rękach gównianych na kilkanaście sposobów. Mimo psychicznego rozpi... grałem raczej z głową, ale nic większego nie udało się ugrać. Dla zobrazowania sytuacji napiszę Wam, że apogeum szewskiej pasji osiągnąłem, gdy w jednej minucie przegrywam na jednym stole KK vs AQ, a na drugim AK vs A9, zaś 20 minut później jakiś bystrzak wchodzi ze mną all-in z parą szóstek na flopie przy stole z asem (ja oczywiście mam drugiego) i na river dochodzi mu 5 do drugiej pary. :evil:

Diagnoza: ludzie na micro na 888-brak-polskiej-licencji! to głównie idioci.

Skutki: Bankroll mi topnieje. Niech CO odda moje talary! :mrgreen:

Na koniec coś na rozweselenie z internetów, mnie osobiście ubawiło. :mrgreen: Kto zna klimat kibicowski ten zrozumie w pełni komizm sytuacji. Reszcie też się może spodoba:

Dzisiaj z okazji organizacji zapisow naszych sasiadek na autokary na derby do Torunia(ta niedziela) w lokalu pod ich stadionem , postanawiamy ich od tego odciazyc i w 10 osob , zajmujemy tam miejsca wystawiamy mala tabliczke tu zapisy:P zapisy mieli 0d 18 do 19 wiec bylismy juz 17 50 , kumatsze osoby od nich jak nas widzieli dawali noge , lub zapewne ostrzegali sie esemesami , ale i tak dosc sporo zakretow zapisywalo sie na nasza liste , ledwo wytrzymalismy zeby nie jebnac smiechem przy zapisach, podawali dane peselek i 20zl wpisowego (zgodnie uzgodnilismy ze zebrana kwota zostanie przekazana na oprawe na mecz z Jagielonia , za co wam serdecznie dziekujemy . polecamy sie na przyszlosc.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 03 lip 2013, 23:34

mc1908 pisze:Diagnoza: ludzie na micro na 888-brak-polskiej-licencji! to głównie idioci.

Potwierdzam.

mc1908 pisze:Skutki: Bankroll mi topnieje. Niech CO odda moje talary! :mrgreen:

Kwestia volume i będzie lepiej. Trzeba przywyknąć do gry na tym sofcie.

mc1908 pisze:Na koniec coś na rozweselenie z internetów, mnie osobiście ubawiło. :mrgreen: Kto zna klimat kibicowski ten zrozumie w pełni komizm sytuacji. Reszcie też się może spodoba:

Cytat:
Dzisiaj z okazji organizacji zapisow naszych sasiadek na autokary na derby do Torunia(ta niedziela) w lokalu pod ich stadionem , postanawiamy ich od tego odciazyc i w 10 osob , zajmujemy tam miejsca wystawiamy mala tabliczke tu zapisy:P zapisy mieli 0d 18 do 19 wiec bylismy juz 17 50 , kumatsze osoby od nich jak nas widzieli dawali noge , lub zapewne ostrzegali sie esemesami , ale i tak dosc sporo zakretow zapisywalo sie na nasza liste , ledwo wytrzymalismy zeby nie jebnac smiechem przy zapisach, podawali dane peselek i 20zl wpisowego (zgodnie uzgodnilismy ze zebrana kwota zostanie przekazana na oprawe na mecz z Jagielonia , za co wam serdecznie dziekujemy . polecamy sie na przyszlosc.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 05 lip 2013, 12:51

Dzień dobry

Wczoraj późny powrót i mała sesyjka bez historii. Położyłem się z ostatnimi stronami Harringtona i koło 1:30 coś mnie jeszcze tknęło (czy "tchnęło"?) by odpalić netbooka i zobaczyć co tam ciekawego na ósemkach się dzieje. No i był jakiś freezout, do którego dość późno się zarejestrowałem. Szybko zgarnąłem kilka blindów albo pul na flopie i można grać. Już byłem bliski całkowitego pogodzenia się z 888-brak-polskiej-licencji!, bo tym razem każdy coinflip mój i w ogóle karta jakoś tak szła, że utrzymywałem wysoką pozycję. Niestety, przy 10 pozostałych graczach dostaję AA (jeden trefl), a na flopie jakieś niskie karty, w tym dwa w treflach. Byłem wówczas jakoś 2-4 stackiem i gram tę partie z CL, który jest nabudowany chyba na 200 bb, a część tego zgarnął w poprzedniej ręce grając agresywnie draw do koloru, który mu doszedł. No i tym razem też atakuje za cały mój stosik, ja sprawdzam, on pokazuje 83 w treflach. Turn: 8. River: 8. Dobranoc. Trochę szkoda, ale przyjąłem to na spokoju. Dobrze mi się grało i czuję, że napływa w moją stronę jakiś statek. :tak:

Nie mogę nie wrzucić nowego kozackiego wyczynu Kękę:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=THVG2TJkrJU[/youtube]

Odbiór.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 05 lip 2013, 12:58

mc1908 pisze:Już byłem bliski całkowitego pogodzenia się z 888-brak-polskiej-licencji!, bo tym razem każdy coinflip mój i w ogóle karta jakoś tak szła.

Dobrze polałeś ;) to szło

mc1908 pisze:No i tym razem też atakuje za cały mój stosik, ja sprawdzam, on pokazuje 83 w treflach. Turn: 8. River: 8. Dobranoc

Brakło napoju to Cię olał :mrgreen:

Wytrwałości w prowadzeniu bloga

siweropoulos
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: siweropoulos » 05 lip 2013, 13:09

na 888-brak-polskiej-licencji! zawsze jest taki gosciu, ktoremu wszystko spada i nic z tym nie zrobisz :P

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 06 lip 2013, 00:39

Priwiet

Statek jeszcze nie dopłynął, ale póki co do portu przyjmujemy coraz większe łodzie. Dzisiaj odpadam z "The two" na szóstym miejscu zgarniając około 65 zapałek.

Nie byłbym sobą, gdybym sobie nie narzeknął :) A mianowicie odpadam po takiej ręce:
Jako najmniejszy stack podbijam 2bb z UTG z dwoma królami i dostaję call od dużej ciemnej. Na flopie wychodzi 3J4. Podbijam za ok. pół puli i spotykam odpowiedź all-inem. Easy sprawdzam i widzę 34 przy nicku przeciwnika, a krupier mi już nie pomaga. :evil:

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 06 lip 2013, 10:56

Cóż tu dużo mówić - wpuściłeś go do gry i się solidnie zaczepił na flopie. Jak to mówią: "Slow play, you pay" czy jakoś tak.

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 10 lip 2013, 23:23

Ave!

Ostatnio wpisów nie było, bo czekałem na jakiś wynik, którym można by się pochwalić. Ten niestety nie nadszedł. Napiszę krótko: czuję się zwyczajnie dymany przez wariancję. Tak, wiem o matematyce, o prawdopodobieństwie itp. itd. Nadal uważam, że ostatnie dni i dziesiątki sytuacja gdy odpadam z lepszą lub dużo lepszą ręką (bywały przegrane vs 3-outer, 6-outer) znacznie odbiegają od statystyki i są ułożyły się w skrajnie niekorzystny dla mnie ciąg wydarzeń. Mindset i bankroll cierpią. Aż się grać odechciewa.

Ręka poniżej, proszę o analizę. Co powinienem myśleć na flopie i turnie:

#Game No : 417121149
***** Cassava Hand History for Game 417121149 *****
$200/$400 Blinds No Limit Holdem - ***
Tournament #49327162 $0.90 + $0.09 - Table #10 (Real Money)
Seat 7 is the button
Total number of players : 7
Seat 1: SchwarzerHai ( $6,463 )
Seat 2: Antemurale ( $5,289 )
Seat 3: exacta69 ( $4,635 )
Seat 4: gring303 ( $3,920 )
Seat 6: kay124 ( $12,470 )
Seat 7: mudchucker ( $5,126 )
Seat 10: fatusblobus ( $21,884 )
SchwarzerHai posts ante [$40]
fatusblobus posts ante [$40]
gring303 posts ante [$40]
mudchucker posts ante [$40]
exacta69 posts ante [$40]
Antemurale posts ante [$40]
kay124 posts ante [$40]
fatusblobus posts small blind [$200]
SchwarzerHai posts big blind [$400]

** Dealing down cards **

Dealt to Antemurale [ Kd, As ]
Antemurale raises [$1,200]
exacta69 folds
gring303 calls [$1,200]
kay124 folds
mudchucker folds
fatusblobus folds
SchwarzerHai calls [$800]

** Dealing flop ** [ 4d, 7c, Jh ]

SchwarzerHai checks
Antemurale checks
gring303 bets [$400]
SchwarzerHai calls [$400]
Antemurale calls [$400]

** Dealing turn ** [ 7d ]

SchwarzerHai bets [$4,823]
Antemurale folds
gring303 calls [$2,280]

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 10 lip 2013, 23:56

Michał spokojnie, miałem ostatnio ciąg 1-3outerów, zdarza sie kiedyś gdy dało się grac na żywo 10miesiecy przegrywałem wszystkie pockety TT+, a to sety spadały, gdy ja miałem seta rywale łapali strity czy kolory etc., a czesto sam tasowałem i rozdawałem, tak czasem bywa, a im więcej sie gra tym większe prawdopodobieństwo ze trafi się te marginalne według prawdopodobieństwa serie.
A co rozdania, skoro nie pushnalem preflop, dostaje śmieszny bet i call staram się repowac za 2,3k mocniejsza rękę, ewentualnie majac ready zrzucam rękę.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 11 lip 2013, 00:12

Soya pisze:ostaje śmieszny bet i call staram się repowac za 2,3k mocniejsza rękę
I co gdy dostaniesz call? W stacku niecałe 2k, pula ponad 8 już będzie, jeśli dobrze liczę.. wsuwka i modlenie sie by typ miał słabiej czy wykonał jakiś tragiczny fold? Imo jak już chcesz cisnąć to ja to wsuwam i tyle.

W sumie to bym to wrzucał preflop i tak.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 11 lip 2013, 00:19

Fakt źle spojrzałem na stack, shove i kosimy baranów :P

Awatar użytkownika
Partyzant
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Partyzant » 11 lip 2013, 00:25

mc1908 pisze:Na koniec coś na rozweselenie z internetów, mnie osobiście ubawiło. Kto zna klimat kibicowski ten zrozumie w pełni komizm sytuacji. Reszcie też się może spodoba:

Cytat:

heheheh no to w ciekawy sposób upokorzyliście rywala zza miedzy :))

Widzę, że i ty jarasz się alkoholikiem kędziorem. Nie wiem w czym jego fenomen tkwi, że nagle pół Polski jara się gościem mającym niemały problem z alkoholem... Znam jego twórczość na kilka lat sprzed akcji zmłodymi wilkami i jakoś nigdy mnieten typ nie jarał, a wręcz ciężko mi się go słucha. Jakieś wogóle pomieszanie wartości prezentuje... Nawijki chwalące Ojczyznę, a zaraz obok gloryfikacja deprawującego stylu życia, który niszczy rodaków... Wiem o czym piszę, bo jestem z tego samego miasta co kędzior. Wóda chlana pod sklepem co dnia pod mineralną jak rasowy żulik. Jakiś czas temu moi koleżcy odprowadzali go po melanżu na jego chałupe to na mieście nagle zaczął im uciekać. Odnaleźli go jak walił kime na żywopłocie. Ogarnęli go, a jemu znów się wkręciła jazda na ucieczki niewiadomo gdzie i po co... Nierozumiem typa i ludzi, którzy gloryfikują jego osobę. Są w Radomiu o wiele lepsi jak Kubi czy Kotzi, którzy jak pewnie wiesz w czerwcu wydali swoje pierwsze solówki. Dla mnie Kuba nr 1 w mieście. Dobra morda z głową na karku niestrugająca jakiegoś pseudo gangstera jak to wielu ma ostatnio w modzie. Trimaj się ;]

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 11 lip 2013, 00:27

Robię screena, pierwszy raz się zgadzamy :P

mc1908, tak czekam kiedy się wreszcie spotkamy na stoliku.. ale jeszcze się nie udało, chociaż kilka turków razem graliśmy :P w każdym razie - do zobaczenia na FT najlepiej :)

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 11 lip 2013, 01:07

Ave!

Rzeczywiście proponujecie wsuwać stack przed flopem? Z 13 bb, co nie jest jakimś bardzo krótkim stosem w tym turnieju (co widać po liczbach przy innych graczach)?

Po moim pasie panowie pokerzyści pokazali jakieś zupełne blotki, z którymi wstyd by mi było nawet czekać na dużym ;)

Gordonie, kiedyś mi mignąłeś na stole, ale chyba właśnie leciałem z turnieju i może z 2 ręce przeszły.

Partyzancie, uno, to że to akurat nie moi, a sztama z Bydgoszczy. Secundo, że Kękę słucham od niedawna, a jego styl mi cholernie podpasował i refreny mi po głowie ciągle latają. Rzeczywiście po obejrzeniu wywiadu dla popkilera (podczas którego robił przerwy na wódę z małpki :mrgreen: ) podchodzę do niego ze sporym dystansem. Nadal będę go słuchał, bo kawałki melanżowo-pijackie są mega luźne i aż chce się gibać, a te poważne też dobre i fajne tematy porusza ("Niesprawiedliwi", "Jeden kraj"), a to co wyżej wrzuciłem storytelling prima sort z mistrzowskim tekstem o bawełnie :twisted:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”