Style gry

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.
Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 11 lut 2008, 09:25

a ja jestem za stylem ala Kameleon czyli tak dopasować swój styl do przeciwników
żeby nie wiedzieli kiedy i dlaczego stracili swój stack
i nie ma sensu wyboru jednej strategii (stylu gry) - najlepszym bowiem jest wolny wybór (CZYLI INDYWIDUALNA KOMBINACJA STYLÓW) :oops:

KoJack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: KoJack » 12 lut 2008, 14:12

według mnie to należy zmieniać styl gry w czasie gry... w ten sposób nie dajemy sie odczytać przeciwnikom i oni sami nie wiedzą jak my w końcu gramy, generalnie taktyka(jeśli naprawde wachluje sie stylami) bardzo denerwująca dla przeciwników.... lecą klątwy czasem az śmiać się chce;) no ale minus czegoś takiego to możliwość na pewnego rodzaju jałowe granie ze po godzinie gry stan naszego konta niezmieni się znacząco.. ale to rzadko mi się zdarzało

gadek3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: gadek3 » 10 kwie 2008, 13:12

Nalezy, nalezy.....latwo powiedziec.
Tak samo jak nalezy odejsc od stolika we wlasciwym momemncie co mnie nigdy nie wychodzi....:)
Ja osobiscie w turniejach gram we wczesnych fazach LAG a w poznych TAG i przynosi to skutek najczesciej oczekiwany.

adramalech
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: adramalech » 19 kwie 2008, 22:14

nowy233 pisze:Gracze TAG wygrywaja malo na stolach ale tez niewiele traca a juz na 100% nie 40$ w jednym rozdaniu.

zależy od stołu na jednym będzie to 400BB na innym na SB zabraknie ;)
pozatym po jednym rozdaniu to możesz jedynie stwierdzić czy z tobą wygrał czy nie, a nie styl gracza. Chyba, że wszedł z 46off ... wówczas masz do czynienia z fishem.

cruiserjeja

Postautor: cruiserjeja » 08 maja 2008, 18:43

nowy233 pisze:Gracze TAG wygrywaja malo na stolach ale tez niewiele traca a juz na 100% nie 40$ w jednym rozdaniu.

wlasnie ze tag maja b duze swingi...

tight passive maja mala wariancje pomiedzy wygranymi/przegranymi, ale gracze tag maja najwieksza po lag

Awatar użytkownika
AjApok
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: AjApok » 10 maja 2008, 20:39

Ja jestem TAG ale miksuje swoją grę dla odmiany potrafię wejść z niskim coonectorem i jak trafie to rozwalam AK nie można grać schematycznie

elw
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: elw » 12 maja 2008, 21:41

Jak są niskie blindy, zero raise, to większość wchodzi z prawie wszystkim, co im podeśle dealer. Gorzej jak ktoś da porządne raise, wtedy ciężko ryzykować z niskimi conectorami, nawe jeśli są w kolorze.

Wybraniec
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Wybraniec » 08 wrz 2008, 14:51

Myślę że ogolnie nie ma graczy co grają jednym stylem, tzn może i są ale uważam, że to troche amatorskie posuniecie...

Gracz musi być kreatywny i nieprzewidywalny, to czyni go wlasnie lepszym niż inni

ja natomiast swoj styl gry opieram na tym jaki mam bankroll i jaki blind wchodzi w grę

na malych stawkach 0.02/0.04 gram bardzo agresywnie przebijajac w ciemno 10-20 razy stawkę czy mi się to oplaca hmm... zależy jak karta żre, takie ataki przeprowadzam falowo
kilka razy podrzad, gorzej sie robi jak nie ma z kim grac, pozniej sie uspokajam i znow swoje, bo analizujac co moge wygrac wchodzac w sam blind 0.04 nie wiele chyba ze sie trafi uklad na uklad, a co innego jak blind zawyzam do 20-40 centow, w tedy przeciwnika przygotowywuje psychicznie ze gram ostro i znow jak bede mial chociaż parę lub cztery w kolorze czy do streeta zagram ostro, wtedy mam dobry przeglad gry, bo zazwyczaj jak ktoś wchodzi to z parą na łapie albo z mocnymi kartami, wszystko zalezy od obserwacji i analizy gry raz stracę ale drugim razem bedę wiedział z czym w stanie jest wejsc dany przeciwnik, czasami po ostrym zagraniu w ciemno czy tez flopie nie bije nic Pot sie robi ladny i kusi rywala by zgarnac skoro nie podbijam to pewnie nic nie mam wiec nie ktorzy sie kuszą majac jedna parę bija wysoko by zgarnac pulę, a tutaj daje kontre i rywal w pulapkę wciagniety, takich sytuacji moze byc mnóstwo nie koniecznie zawsze konczą sie dobrze bo jest przeciez tez turn i river co czesto zmienia uklad sił. Prawda jest taka ze Poker to gra Loteryjna, choć mozna tą loterię nie co naginać. Ja osobiscie uważam, że najwiecej mozna wygrywac wlasnie na street`a (ktory dość czesto sie pojawia, ale trzeba tutaj uważać na kilka aspektów flop: dwie pary, dwie w kolorze, trójka) nie wspominajac tutaj o Royal Flush czy karecie (ale przeciez to juz bardzo rzadkie przypadki) najniebezpieczniejsza karta jest wg mnie trójka i dwie pary bo gdy mamy takowe po flopie sytuacja na turnie lub rivierze moze sie zmienic, a my ślepo brniemy w jej odchlań

Robinmaster
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Robinmaster » 06 paź 2008, 13:05

Moim zdaniem solidny NIT na stawkach do NL 25 wystarcza spokojnie , ludzie i tak nie zwracają tam tak na prawdę żadnej uwagi na to co się dzieje na stole nawet jak przez godzine zagrasz w 2-3 rozdaniach a Rybka trafi swoją top pare to ci się chętnie wypłaci uważając że ma najlepszą rękę kiedy ty posiadasz seta badź Wysoką PP typu AA , KK . Z pozycji można jeszcze próbować z connectorami w kolorze które również warto próbować bo przy trafionym flopie często gracze na tych stawkach widząc możliwość koloru/strita próbują nas wyblefować co pózniej w wiekszośći przypadków jak ładnie rozegramy to slowplay może nam przynieść duża kaske .

rybik1986

Postautor: rybik1986 » 16 mar 2009, 17:51

ja jestem za TAG chodziaz wiadomo co innego w teori i praktyce zawsze jednak podczas gry zmienia sie troszke swoj styl gry bynajmniej ja tak mam

adrian77711
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: adrian77711 » 07 lip 2010, 23:05

Tight aggresive zdecydowanie mój styl. :D

Danielw88
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Danielw88 » 13 lip 2010, 16:11

teoretycznie TAG ale styl trzeba troche miksować :) poluźniać i zawężać zakresy więc wszystko zależy od tego kto siedzi koło mnie :D

Kepasa198
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kepasa198 » 16 lut 2011, 22:55

Z tymi stylami u mni eto roznie bywa, po przeczytaniu tego co jet napisane w 1 poscie , to uwazam, ze prezentuje kilak styli :D zalezy od tego jak inni graja :D zmnieniakm swoj styl jestem elastyczny :D to jets zdecydowanie najlepszy styl;]

areczkens
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: areczkens » 22 lut 2011, 23:34

osobiscie nie wiem jakim stylem gram, staram sie po prostu grac skutecznie, ale najblizej mi chyba do typowego TAGa ;]

arnie24
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: arnie24 » 23 lut 2011, 15:20

Ja na cash zawsze grałem stylem (LAG)
Natomiast w turniejach gram stylem (TPP)ostrożnie ale jak idę z dobrą kartą to cała naprzód;)
Każdy ma swój styl i taktykę w zależnośći od tego jaki mam stack i styl sie zmienia.

markimark
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: markimark » 24 lut 2011, 20:41

Witam ,wszystko zalezy od strategii i jak gracze graja ale mysle ze gra tag dalej sie zajdzie a tym bardziej w turnieju

wojtus121

Postautor: wojtus121 » 05 mar 2011, 22:46

ja nie lubie czekac ogolnie w kazdym rozdaniu wchodze jak pasuje to albo po flopie ale po riverze jesli nic nie mam chyba ze ktos wejdzie all-in zaraz po rozdaniu kart a mam slabe.
dlatego bardzo szybko odpadam z turniejow :o

kosmi1992
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: kosmi1992 » 08 mar 2011, 16:04

all in

rokrupinski9802
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: rokrupinski9802 » 08 paź 2012, 20:38

ja czekam tylko na karte , AK, AD, lub parke na do dla mnie jest pas ti tylko wtedy wchodze reszta karaka jest moja taktyka ktora dosyc czesto sie sprawdza

EviLKate
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: EviLKate » 08 paź 2012, 20:46

rokrupinski9802 pisze:karaka
co to jest karaka???

pionierr
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pionierr » 27 lis 2012, 19:07

Ja ostatnio grałem w turku z re-buyami i rzuciła mi się w oczy trochę śmieszna rzecz. Mianowice na początku turka dużo graczy wchodziło all-in, często zupełnie na pałe, nawet ze słabymi rękami,zbierała się dużo pula i później zwycięzca na spokojnie kontrolował sytuację na stole. A ci co odpadali znowu brali re-buya i znów charty all-in cisnęli. Jednak jeśli re-buy jest nie duży to na początku turnieju taka gra nie jest złą opcją.

zb00j
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: zb00j » 14 sty 2013, 17:25

Ja staram się grać tight aggresive, choć czasem jest chyba za mało aggresive, ale pracuję nad tym. Ponoć to jest najlepsza taktyka.

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”