Spiegol PokerBlog - czyli sposób na dobrą zabawę!

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 24 gru 2010, 02:26

w życiu bym nie sprawdził alka z KQ!!!!
btw. prywatnie dzięki za zajebisty week!
nic więcej nie mam do dodania!

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 24 gru 2010, 02:34

Ja też nic nie mam do dodania :wink:
Wesołych!

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 24 gru 2010, 04:50

A ja tylko dodam ze tylko fishe zbieraja do gutshota i trafiaja pokera :) :) :)

Ps. Przyjrzyjcie sie dokladnie zdjeciu to bedziecie wiedzieli dlaczego wcisnalem all-in z 56 gdy Spiegol rozdawal. Perfekcyjna ustawka !

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 24 gru 2010, 10:14

Spiegol pisze:Wpłaciłem 170$ na nielubiane na naszym forum P* ;) no ale tommko namówił mnie spróbowanie SNG Knockout z BI 4.1$, gram rollem z 43bi, ale gram tylko 2-3 sng na raz więc tyle bi daje mi swobodę i nie ma presji ;)

Spiegol przestań się rozczulać i zacznij grać. Przy Toim poziomie 8 stołów to minimum.
Ustawienie w kaskadzie i jedziesz z fishami :lol:

A tak poważnie przez tydzień pograj 5-6 stołów, docelowo zwiększaj do 8-10.
Zobaczysz wływające $$$ na konto to docenisz rady :D

Ja gram w secie ok 9-10 i często w połowie jestem w kasie. A reguła jest, że w secie nie tracę - czyli conajmniej wygrane pokrywają wpisowe

lary
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: lary » 24 gru 2010, 10:21

Spiegol możesz przybliżyć jak wyglądają te sng? To znaczy jak rosną te bounty i ilu osobowe te turnieje?

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 24 gru 2010, 11:37

tommko pisze:Spiegol przestań się rozczulać i zacznij grać. Przy Twoim poziomie 8 stołów to minimum. Ustawienie w kaskadzie i jedziesz z fishami :lol:

Powoli, powoli ;) przy moim poziomie najpierw wyczuje stoliki, a potem ruszę na więcej, ale i tak mam zamiar grać z 6 na raz maksymalnie, bynajmniej takie założenie mam na razie! :P będę zdawał relacje często jak mi idzie, więc w razie co będziesz czuł się odpowiedzialny za moje downswingi i utraty $$! :P

lary pisze:Spiegol możesz przybliżyć jak wyglądają te sng? To znaczy jak rosną te bounty i ilu osobowe te turnieje?

SNG Knockout - 9 osobowe
Blindy - 10 minutowe, z tym, że dopiero 7 level (czyli po godzinie gry) to 100/200 ante 25, więc spokojnie można ograć fishy ;)
Wpisowe - ja gram 4.1$ i dzieli się to tak: do puli 3$, bounty 0,75$, rake 0,35$
Wygrane - wyglądają następująco:
1 miejsce - 13,50$
2 miejsce - 8,10$
3 miejsce - 5,40$
+ 0,75$ bounty za każdego wyrzuconego gracza.

lary
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: lary » 24 gru 2010, 15:30

To całkiem ciekawe, mogli by jeszcze zrobić że Bounty idzie tak jak w mikołajkowym turze na betclick że część idzie do kasy a część do naszego bounty się dodaje za każdego wyeliminowanego.
Przykładowo na turnieju który opisałeś 50c dla ciebie a 25c do twojego bounty i jak cię ktoś wywali to zbiera już nie 75c tylko 1$

Ale t raczej w mtt sie sprawdza żeby pule z bounty były już naprawde spore ;]

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 26 gru 2010, 14:39

[center]POKEROWO[/center]

Dalej spokojnie gram knockouty na P*. Na razie tylko 3 na raz, początek SNG to zawsze w moim wykonaniu wegetacja, tylko premium hands gram, więc trzy stoły odpalone i czytam forum ;) jak odpadną 3-4 osoby to forum minimalizuje i rozpoczynam grę ;) fajnie, że jest masa chętnych do gry i włączam 3 SNG w pół minuty i wszędzie te same blindy!

Póki co idzie, nie zapeszać, bardzo dobrze! Co prawda karty są ze mną i zazwyczaj moje AQs wygrywa z J7o czy 69o ;) co tam ludzie robią za sprawdzenia to woła o pomstę do nieba! Niby wpisowe 4$ a cuda na kiju jak bym grał za 0.10$! Nawet piękną karetę uzbierałem:
Obrazek

Do statystyki dorzucę wykres z topsharka, co prawda różni się trochę z moimi na pewno dobrymi ręcznymi wyliczeniami, ale widocznie przez te bounty trochę się sypie! I tak dobrze, że są staty bo na sharkscopie mi w ogóle nie wyłapuje, pokazuje tylko ilość gier i stawkę! :/

STATYSTYKA DZIŚ
GIER: 10
ITM: 7 (70%)
BILANS: +28,6$

STATYSTYKA OGÓŁEM
GIER: 21
ITM: 14 (67%)
BILANS: +42,3$

STAN: 212,3$

Obrazek

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 26 gru 2010, 18:51

Spiegol pisze:Dalej spokojnie gram knockouty na P*. Na razie tylko 3 na raz, początek SNG to zawsze w moim wykonaniu wegetacja, tylko premium hands gram, więc trzy stoły odpalone i czytam forum ;)

i $$$ uciekają bo tracisz czas na głupoty, albo graj albo czytaj forum.
Chcesz grać to przez tą godzinę skup się na sesji, minimum 6 stołów.
Przestań się czaić. W początkującego gracza się bawisz ?
Zacznij grać jak się należy, skończ te obijanie bo wstyd, jeden z lepszych graczy SNG na forum bawi się w 3 stoliki :D

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 28 gru 2010, 18:26

Znalazłem na 12 stronie mojego bloga założenia na kończący się już rok 2010 ;) przedstawiam je poniżej wraz z pogrubionym komentarzem potwierdzającym, bądź nie, wykonanie celu ;)

ZAŁOŻENIA NA ROK 2010

1. Wrócić do regularnej, systematycznej gry on-line. Na początek niskie stawki.
Obrazek udało się, co prawda dopiero w połowie roku, ale wróciłem do regularnej gry, różne próby, grind, cash, hu, a i tak zostałem przy starych dobrych sitkach.

2. W końcu zawitać na jakiejś regionalnej lidze i grać tam o najwyższe miejsca przez cały sezon - dotrzeć do mastersa.
Obrazek tutaj co prawda zawitałem na gierkach live w Sopocie, ale tylko dwa razy, poza tym jakieś pojedyncze turki live, niestety nie znalazłem ciekawej ligi z bi 20-40pkt :/

3. Odbudować bankroll na tyle by wrócić do gry w sitkach i MTT z wpisowym rzędu 11$ i czerpać radość z wygranych i złość z bad beatów ;):P
ObrazekObrazek co prawda nie udało się wrócić na bi 11$, ale jestem bardzo blisko bo stać mnie na 5.5$, może już w styczniu uda się na 11$ wskoczyć ;) a poza tym gra znowu jest dla mnie przyjemnością!

4. Wybrać się chociaż na jeden spory turniej live! Wystarczy mi USOP gdzieś blisko, może trójmiasto? Po kosztach by się obyło ;)
WIELKI Obrazek nawet przez myśl mi nie przeszło żeby wybrać się na duży turniej, raz, że w Polsce ich zabrakło, a dwa, że ciułałem bankroll praktycznie od zera więc nie było kilku stówek na jakieś wpisowe ;)

5. O ile ustawa hazardowa nie poniszczy wszystkich powyższych planów (a nie sądzę by tak się stało) zainwestować w pewien biznes związany z pokerem i jego promocją, ale na razie za wcześnie by cokolwiek zdradzać, najpierw trzeba zebrać kapitał (i jest piękna motywacja do gry online! :D).
Obrazek Plan niestety się nie powiódł, przestał grać to i w tym biznesie nie siedziałem, aczkolwiek pomysł nie umarł! Cały czas zastanawiam się jak wdrożyć go w życie, plany już mam, brakuje tylko kapitału! :P może się uda ugrać w poker na rozkręcenie? ;) Potrzebuję tylko kilka tys zł ;):P

6. Ostatni, chyba najważniejszy i niezależny tylko ode mnie - jakoś jednak spotkać się na PKPT w 2010 nie jeden raz, nawet na starych zasadach, bez sponsora z wpisowym i dla zabawy w doborowym gronie ;)
ObrazekObrazek No i to się chociaż pod koniec roku udało osiągnąć! Mówiąc nawet nieskromnie sądzę, że mam w tym jakiś wkład bo strasznie nawoływałem do powrotu PKPT, walnąłem litanie odnośnie jego braku na forum elitarnych no i wywołałem długa burzę mózgów jak ożywić forum przez co ludzie wrzucili masę dobrych pomysłów, dzięki temu spotkaliśmy się na "PKPT" a właściwie Mikołajkach w Poznaniu :D lepiej późno niż wcale!

Jak widać zbyt dużo nie udało mi się wykonać, aczkolwiek najważniejsze się udało - wrócić do regularnej gry, zbudować rolla do grze ciut wyżej niż mikrostawki, no i spotkać się na forumowym turnieju live!

Także mimo wszystko jestem zadowolony z 2010 roku jeśli chodzi o pokera, aczkolwiek niedosyt pozostaje i muszę sobie wyznaczyć odpowiednie cele na 2011 żebym do nich dążył, ale to nie dziś ;) Jakoś na początku roku się za to wezmę i na pewno to będzie związane z budową rolla! ;):P

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 28 gru 2010, 23:04

Eh i kolejne 2 punkty stracone. I paskudny mecz. Ja nie wiem co z ta druzyna sie dzieje by po raz kolejny oddac zwyciestwo w ostatniej minucie. Moim zdaniem jest to typowy blad Fergusona, bo na Boga co za trener robi jedna zmiane w sytuacji gdy jego zawodnicy grali poprzedni mecz 48h temu? I w tak trudnych warunkach pogodowych (ciezkie boisko) ? Az sie prosilo by szybciej wpuscic szybkiego Hernandeza bo przeciez Birningham sila rzeczy musialo sie odslonic.

Cieszy forma Berbatova. To z jaka latwoscia on strzela bramki jest az niebywale. I w druga strone - Rooney powinien trafic na lawe, bo to juz sie robi komiczne - 1 bramka w sezonie i to z karnego! Jest wrecz niesamowite - ostatnia bramke Rooney na wyjezdzie strzelil w styczniu 2010 wiec prawie rok temu! On nawet nie jest bliski przelamania sie - proboje z dystansu, cala druzyna gra pod niego i dupa. Normalnie to moze bym go jeszcze bronil i byloby mi go zal, ale po tym zamieszaniu z kontraktem i szantarzowaniem klubu ze pojdzie do City moim zdaniem nie powinno sie mu juz poblazac. Lawa i niech wchodzi na 45 min by sie przelamac.

Jak w tym roku zdobedziemy mistrzostwo z taka gra - bede zniesmaczony. Jak Ferguson przedluzy o kolejny rok kontrakt - bede rozczarowany.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 30 gru 2010, 11:56

[center]MANCHESTER UNITED[/center]

glory też mnie wkurza polityka Fergusona, wielki szacunek dla niego bo pięknie prowadził ManUtd przez 24 lata, ale w tym sezonie na prawdę źle pogrywa :/ Grali w niedzielę i we wtorek wychodzą w identycznym składzie! Jedyna zmiana to Gibson za Park Ji-Sunga, ale to tylko dlatego, że on wyjechał do Azji! W dodatku trzyma ich cały mecz na boisku i tylko Flechera za Andersona - jednego z najmłodszych na boisku?! Nic dziwnego, że w końcówce ledwo biegali i dali sobie bramkę wpakować :/

Jak dla mnie to tam powinien Hernandez wejść za Rooneya już w 55-60 min. Na początku mieszał SAF atakującymi co mecz, potem stwierdził, że to błąd bo musi stałą dwójka grać żeby się zgrać, ale bez przesady, skoro Hernandez strzelał i potrafił się z Berbatovem na boisku odnaleźć to czemu nie daje mu więcej szans? Rooney co prawda gra dobrze, ale nie jako napastnik, a pomocnik! Wiem, śmiesznie to brzmi, ale Rooney gra ostatnio jak środkowy pomocnik, cofa się głęboko, rozdziela piłki, zalicza asysty i wszystko fajnie, ale w ten sposób bramki na pewno nie strzeli... albo musi być ustawiony z przodu i tam grzać miejsce albo niech go przesunie w tył na odgrywającego i posadzi Berbatova z Hernandezem jako napastników (wiem znowu śmiesznie brzmi, marnować Rooneya na cofniętego odgrywającego napastnika, ale skoro nie może strzelić, a piły dogrywa niezłe to niech grają 4-3-3, w końcu z pomocnikami słabo w tym sezonie!). Obrona tak jak jest, w pomocy Giggs/Nani, Carrick/Fletcher, Anderson, a w napadzie Rooney, Berba, Hernandez, Rooney cofnięty i lata po boisku jak w kilku ostatnich meczach, a Berba i Hernandez wbijają asysty do bramek ;) Owen już podobno dochodzi do siebie, Macheda też jest więc jako rezerwowi by byli.

Może trochę za bardzo pojechałem ze swoją dziwną wizją, ale Rooney się nie sprawdza jako napastnik środkowy na razie, więc albo go cofnąć i dać kogoś do pomocy Berbatovi (bo na razie to gra praktycznie sam bo Rooney i tak z tyłu lata), albo posadzić na ławce i niech Hernandez z Berbatovem w napadzie grają.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 31 gru 2010, 14:41

[center]SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!
Obrazek
A W 2011 - WYCIECZKI NA TURNIEJ W LAS VEGAS! :)[/center]

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 sty 2011, 16:44

[center]2011[/center]
Było podsumowanie poprzedniego roku to trzeba ustalić sobie jakieś cele na nowy rok, tak bym miał do czego dążyć! :) w dużym stopniu będą podobne do poprzedniego roku bo nie udało się ich wykonać, tylko troszkę wyżej poprzeczkę podniesiemy.

POKEROWE CELE 2011
- regularna gra, czyli w każdym miesiącu rozegrać więcej niż 100 SnG,
- nie tylko grać, ale także się szkolić, dalej czytać książki, artykuły i oglądać filmy szkoleniowe o SnG, analizować swoją grę i trenować ICM,
- w końcu ustabilizować bankroll na poziomie 1000$+, czyli nietykalne środki na grę SnG powyżej 11$,
- sporadycznie rozgrywać atrakcyjne MTT online,
- zaliczyć wszystkie turnieje cyklu PKPT, choćbym miał przyjechać tylko na sam turniej będzie to dla mnie początek drogi do gry live,
- na stałe zagościć w lidze regionalnej lub sam taką zorganizować jeśli nic ciekawego nie będzie się w tym temacie działo,
- zagrać w większym profesjonalnym turnieju live, z BI 100€+,

Podsumowując nadal chcę systematycznie grać, szkolić się i być coraz lepszym graczem, skupić się tylko na SnG, nie próbować już sił na cash czy hu i grać to co potrafię najlepiej, a do tego wrócić do gry MTT, ale to tylko jako dodatek do gry SnG i szansa na zastrzyk $ do bankrolla ;) ponad to w końcu zacząć grać live na poważnie, ale wszystko po kolei, najpierw budujemy rolla online, ustabilizuję grę i wtedy korzystać z pokera live!

Niestety przez święta mało gry i wyniki słabo :/ najgorzej wczoraj, zaliczyłem 4 porażki z czego dwie bardzo bolały, przegrałem z fullem z flopa bo na turnie przeciwnik złapał wyższy, a potem dwie najwyższe pary, a przeciwnikowi na river spadła druga wyższa, więcej w tym temacie: http://www.pokerkings.pl/jak-aq-mnie-dz ... t17692.htm nie będę przepisywał tego samego :P aczkolwiek nie zmienia to faktu, że w świątecznej grze (25 SnG) bym był na zero, gdyby nie felernie przegrane wczoraj 4 sitki i -16,4$!

STATYSTYKA ŚWIĄTECZNA
GIER: 25
ITM: 9 (36%)
BILANS: -16,3$

STATYSTYKA OGÓŁEM
GIER: 46
ITM: 23 (50%)
BILANS: +16$

STAN: 186,0$

Obrazek
Jak widać wykres lekko kłamie bo pokazuje prawie 30$ zysku total, nie wiem czemu :/

Ciekawe jak będzie szło w styczniu bo zaczynam pisać pracę magisterską, sporo prac na uczelnie do oddania i kół do zaliczenia, a poza tym normalne zajęcia no i praca, więc mało będzie czasu na grę, ale plan minimum, czyli 100 SnG w styczniu rozegram choćby nie wiem co!

Dzisiaj krótko - mecz z WBA 1 stycznia tragiczny w wykonaniu diabłów :/ wygrana 1-2 na wyjeździe, więc ważne trzy punkty, ale wystarczy powiedzieć, że WBA oddało 18 strzałów na bramkę, a MU tylko 5! :/ Neville z całym szacunkiem do jego osoby i wspaniałej gry we wcześniejszych latach teraz już się nie nadaje, po prostu nie daje rady w obronie, szczęście, że sędzia odwalił straszną gafę, nie gwizdnął karnego i nie wyrzucił go z boiska w pierwszej połowie! Jedyny pozytywny aspekt to fakt, że w końcu Hernandez dostał 30 minut szansy i ją wykorzystał strzelając zwycięską bramkę! Oby dostawał więcej szans! No i Rooney strzelił z gry w końcu, ale co z tego jak kostkę znowu rozwalił!? :/ Mam nadzieję, że się szybko diabły ogarną i zaczną grać na poziomie bo strasznie się oglądało ostatni mecz! :/

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 02 sty 2011, 19:47

Spiegol wszystkiego dobrego w nowym roku, powodzenia w realizacji celow i obysmy mogli sie w tym roku mogli spotkac na jakims turnieju i wypic razem piwko :D

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 11 sty 2011, 21:51

Może dziś zacznę od statystyk, żeby było widać jak źle mi poszło :P

STATYSTYKA 03-10 STYCZEŃ
GIER: 19
ITM: 7 (37%)
BILANS: -16,9$

STATYSTYKA OGÓŁEM
GIER: 65
ITM: 30 (46%)
BILANS: -10,9$

STAN: 159,1$

Jak widać przez ostatnie dni, nie dość, że tylko 19 gier, to tylko 7 w kasie i żadnego SnG nie wygrałem!! Wszystkie w kasie to 2gie lub 3cie miejsce :/ Mimo dobrego startu i wskoczenia szybko ponad 200$ przegrałem wszystko co zarobiłem i spadłem 11$ poniżej stanu początkowego (czyli wpłaty 170$). Także TRAGEDIA jednym słowem, a najlepsze są sposoby w jakich przegrywam - flipów praktycznie nie wygrywam, jak kradnę z niskim asem to zawsze natnę się na wyższego, jak mam AK vs Ax (x = 2-T) to zawsze ta niższa karta im spadnie i zdarzają się takie smaczki jak np. mam JJ przeciwko 88 to koleś na flopie łapie karetę 8888, czy mam seta AAA na flopie to koleś łapie runner-runner strit z 89o! Sick!

Mimo to myślę, że długo to nie potrwa bo ile przecież może... W dodatku mam przymusową przerwę od soboty do piątku od pokera przez zapierdziel na uczelni + praca + kłopoty z samochodem i nie mam w ogóle czasu na grę, ale tak sobie myślę, że może tydzień przerwy mi dobrze zrobi i ruszę z grubej rury od piątku!! :D

Jeszcze wykres z topsharka:
Obrazek
Oczywiście jak zawsze zakłamany, niby pokazuje dobrze ilość gier i %ITM, ale wpisowe chyba łapie tylko jako 3.35$ pomija opłatę bounty 0.75$ i dlatego pokazuje, że jestem na +, chyba bo nie wiem czy wtedy nie powinien pokazywać jeszcze większego plusa.

Nieważne, ważne by w weekend wykres ruszył do góry i się przyjemnie grało! ;)

PKPT USTRONIE - tutaj wielki zawód, muszę zostać w sobotę w pracy i prawdopodobnie nie zjawię się na turnieju :/ strasznie jestem zły z tego powodu bo już się napaliłem na grę live z pokerkingami!! :/

Do usłyszenia!

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 15 sty 2011, 15:21

Spiegol spoko nie tylko Ty przechodzisz ciężkie chwile w przegrywaniu całego zysku w 5 minut :P Powodzenia i trzeba walczyć dalej :)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 09 lut 2011, 12:51

[center]POKER - SPOSÓB NA DOBRĄ ZABAWĘ ;)[/center]

Długo nie pisałem, bo nie grałem, w 2010 roku okres sierpień-grudzień to okres w którym z mojej strony było dużo gry, próbowałem grindować, spróbować zarobić na pokerze, dążyć do poważnej gry, jednak stwierdzam... to nie dla mnie.

Jako, że styczeń i połowa lutego to zero chęci do gry i średnie wyniki, postanowiłem zmienić podejście! Chcę żeby poker przynosił mi przyjemność, zabawę, a jak się uda to dodatkowe $, ale nie jako zarobek, ale jako $ dzięki którym będę mógł pograć live - czyli zarobić na nasze PKPT i być może inne większe eventy przygraniczne, aby nie tracić własnych pieniędzy!

Kiedyś przynosił mi poker wielką frajdę i cieszyłem się z każdego dolara zarobionego, teraz narzekam, że nie idzie, że mimo sporego czasu poświęconego na grę wyniki są mizerne, czemu?

Uważam, że to moja psycha, jak czymś się zajmuje to chcę być w tym dobry, jak najlepszy, mam wygórowane wymagania i (za)ambitne cele! Dlatego nie chcę pokera traktować już jako dodatkowej pracy, chcę aby to było hobby i zabawa. Ostatnio dążyłem do tego by był to grind, spory zarobek i kasa, ale widać to nie mój kierunek, wolę grać spokojnie i zarabiać kilkadziesiąt $ na miesiąc żeby przeznaczyć je na wyjazd na PKPT ;)

Zabawa będzie polegała na tym, że owszem dalej będę dość często grał, zostaje przy SnG, ale próbuje także sił w microcash. Ustalę sobie jakiś poziom rolla i nadwyżki kasy będą szły na wyjazdy live, gra live przynosi mi dużo większą frajdę i dużo więcej się uczę podczas turniejów na żywo, ale nie stać mnie na jeżdżenie i grę w turniejach z BI 40-100€, dlatego poker ma być moim hobby, które pozwoli mi spełniać marzenia o grze live w różnych zakątkach Polski, a być może i świata ;):P

Poza tym popadłem w zimowy letarg, wiecznie chodzę zmęczony, nie wyspany i nic mi się nie chce, więc mam także założenia poza pokerowe!

A teraz konkrety, czyli założenia na najbliższy okres:
[ ] chlipoker-brak-polskiej-licencji! - gram cash 0.01/0.02$ - bankroll na start 19$.
[ ] PokerStars-nielegalny-w-PL! - gram SnG Knockout 4.1$ - bankroll 160$.
[ ] Staram się grać jedną sesję dziennie, czyli 6-8 stołów SnG na raz i do tego 1 cash.
[ ] Zarobione na grze $ zasilają bankroll, ale idą także w dużej mierze na wpisowe do PKPT, innych turniejów live i na satelity do turniejów live.
[ ] Ruszam z pisaniem pracy magisterskiej, przynajmniej 1-3 godzinki w tygodniu.
[ ] Zaczynam ćwiczyć dla poprawy samopoczucia, przynajmniej 3 razy w tygodniu - brzuszki, grzbiety pompki gdy mamy brzydką pogodę - bieganie po lesie 40-60 min. gdy mamy słoneczko ;)

No i to by było na tyle, cash gram na chili bo tam mi zostało te 19$, ograniczam pokerka do 1-2h dziennie by nie popaść znowu w pogoń, grind, zbieram na wyjazdy i satelity pokerowe by poczuć radość z gry live i kolekcjonować wrażenia i wspomnienia ;) Poza tym chcę ograniczyć siedzenie przy kompie, bo mój plan wygląda tak, że śpie, jestem na uczelni, potem w pracy, potem gram w gierki na kompie i znowu śpie, przez to samopoczucie złe, każdą wolną chwilę spędzam przed kompem/telewizorem, a tak nie może być, biorę się za siebie i stąd to bieganie i ćwiczenia!

Niedługo dam znać jak mi idzie ;) Pozdrowienia i do usłyszenia! :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 09 lut 2011, 13:17

SPIEGOL Hey, Hi Hello
czyli witamy w świecie RELAKSU
ps. a od czasu do czasu nie zapomnij odpalic browara fajnie rozluźnia brzuszek :mrgreen:

Awatar użytkownika
kicza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: kicza » 09 lut 2011, 15:20

Heja :smile:
No ja także 'staram' się ogarniać te NL2 na Chilli; podeślij mi swojego hero, żebym przypadkiem swoich nie niszczył :lol:
Bardzo mnie to cieszy - będę miał opinie o grających tam od osoby z prawdziwego zdarzenia, bo pomimo mojej bazy 9.5k rączek nie potrafię sobie poradzić ;<

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 24 lut 2011, 18:28

kicza - mój nick SpiegolPK :) a Twój?

Odniosłem mały sukces! Udało mi się uruchomić Holdem Managera :) oczywiście problem był z PostgreSQL, odinstalowywałem i instalowałem chyba z 5 razy trzy różne wersje, aż w końcu zadziałało ;)

W związku z tym i z faktem, że na knockoutach 4.1$ cały czas wychodzę na zero, gram i gram kilka setów po 6 stołów na raz a i tak roll stoi w miejscu 160-170$ przerzuciłem się na cash!

Tak, tak cash! Coś co mi nigdy nie wychodziło i unikałem jak ognia, ale teraz daje mi "zabawę" :) Ruszyłem z 20$ na chili i gram NL2, HM oczywiście włączony i zbieram staty :)

Żeby było zabawniej gram w pewną grę shoutboxową (czyli pełna swoboda), nie wymaga ode mnie wiele uwagi, wiec sobie gram w okienku, a obok gram murka na NL2 na dwóch stołach, jako, że jest HM to obserwacji nie potrzebuje wystarczą staty z HUDa :) Takie połączenie zabawy z grą :)

Oczywiście gram typowego murka + ciekawe rozwojowe ręce z późnej pozycji ;)

Jeśli się okaże, że idzie nieźle i uda się kilkakrotnie pomnożyć bankroll startowy (20$) to przejdę wyżej i skupie się na grze :)

Wczoraj grał Manchester United w LM, zamiast oglądać Inter vs Bayern w TV oglądałem mecz MU w necie. Niestety mecz mnie rozczarował, diabły grały słabo, ale na szczęście nie stracili bramki więc o rewanż na OT się nie martwię :)

Po głowie mi chodzi ostatnio pewien interes, że tak go nazwę "gazetkowy", czyli darmowa tematyczna gazeta utrzymująca się z reklamy ;) czy ktoś się orientował w kosztach drukowania takich rzeczy? Jeśli tak to proszę o kontakt na PW :) zresztą podpowiedzi reszty także mile widziane. Jest w Trójmieście luka z kilkoma tematykami w takiej sprawie, a że tutaj wiele firm i wiele klientów nad morzem to może coś z tego być ;)

Na zakończenie powiem, że co jakiś czas wstawię wykres z NL2 z HM byście mogli podziwiać mój swingowy wykres :P;)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 24 lut 2011, 19:55

kicza, Spiegol, ja również grywam cash NL2 na Chili.. mój nick GNSPK więc raczej łatwo się domyślić, że ktoś swój. Gram właściwie codziennie wieczorami, jakoś jeszcze was nie spotkałem.. Zapewne do czasu.. chyba nawet nie będę wchodził na stół jak zobacze, żę ktoś znajomy gra...:P

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 25 lut 2011, 08:17

Spiegol, ja bym tego awansu taki pewien nie byl. Malo to razy odpadalismy w 1/8 po remisie 0:0 na wyjezdzie i 1:1 u siebie?

A OM naprawde potrafi grac w pilke - wcale nie bedzie latwo.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 26 lut 2011, 18:47

Spiegol nie wiem jak to wyglada z kosztami ale w Poznaniu jest gazetka Metro wiec mozesz sie zorientowac jakos i pogooglowac;)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 mar 2011, 15:02

Chelsea 2:1 Man Utd, jestem niezmiernie rozczarowany wynikiem, w dodatku nie wiadomo czy Ferdinand dojdzie do siebie, a Vidic zawieszony za czerwoną kartkę, więc mecz z Liverpoolem zagramy prawdopodobnie bez 2 podstawowych obrońców :/ mam nadzieję, że dadzą radę bo Arsenal jest w formie i może nam odebrać fotel lidera :/ obym nie wykrakał... Mam nadzieję, że diabły się podniosą i utrzymają lidera, bo grają strasznie w kratkę.

[center]POKER[/center]
Dalej gram NL2 na Chili, idzie całkiem nieźle, przyjemnie mi się gra :)

Mam pytanie do graczy cashowych, którzy używają HM: jakie ustawiliście sobie statystyki wyświetlane przy stoliku? U mnie to wygląda tak:

nick / hands
VPIP / PFR / Steal / 3bet
Flop CB / Fold to flop CB / WtSD% / W$SD

Chyba nie trzeba tłumaczyć pierwszy i drugi wiersz to standard praktycznie, a trzeci pomaga mi określić czy cbet cokolwiek mi da przy nietrafionym flopie i czy mogę od razu zgarnąć pulę, a do tego Went to Showdown pokazuje czy koleś sprawdza z wszystkim aż do rivera no i jak dużo tych showdownów wygrywa, mega mi to pomaga w ocenie :)

A jak to jest u Was, powinienem dodać coś ważnego według Was? :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”