SerieA-lny blog.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 lis 2013, 10:48

coś Ty to nie było narzekanie tylko zachęcenie siebie do przeanalizowania meczy :x
Zaś nie wyszło :D Łikend szybki i zaś nie pograłem bo czasu nie było :(

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 17 lis 2013, 11:38

Ten spotted jest prawdziwy czy to taki serwis do robienia sobie żartów ?

Widziałem kilka screenów i wątpię, że jakakolwiek osoba odpisała na takie coś :D.

Ale tak to jest jak nie jest się na bieżąco z szalejącymi trendami bezkresnego internetu

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 lis 2013, 12:00

Urnot@
A po Polsku?? Chodzi Ci o mojego bloga czy o ten wpis Izy?? w 3 zdaniach napisałeś tyle wyrazów że nie jestem w stanie tego zrozumieć :D (gram micro więc nie kumam twoich analiz)
Btw. Kto gra satelity do MM?? A no ja Obrazek
Z cyklu nie wiem co odpierdalam ale mam kumpla w supporcie p* i na pewno mi pomoże :D
Poker Stars-nielegalny-w-PL-! No-Limit Hold'em Tournament, 15/30 Blinds (2 handed) - Poker Stars-nielegalny-w-PL-! Converter Tool from http://flopturnriver.com/

BB (t1,110)
Hero (SB) (t1,890)

Hero's M: 42.00

Preflop: Hero is SB with KObrazek, KObrazek
Hero raises t45, BB raises t150, Hero raises t300, BB calls t180

Flop: (t720) 8Obrazek, 6Obrazek, 5Obrazek (2 players)
BB bets t750 (All-In), Hero calls t750

Turn: (t2,220) 4Obrazek (2 players, 1 all-in)

River: (t2,220) 10Obrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: t2,220

Results below: [spoiler]
Hero had KObrazek, KObrazek (one pair, Kings).
BB had 4Obrazek, 10Obrazek (two pair, tens and fours).
Outcome: BB won t2,220[/spoiler]
Nawet do drugiej nie siadam bo bez przesady :D Zrobię Directa może będzie dziś SZIP!!*
*no jak chuj :D

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 17 lis 2013, 12:13

knoperss, widzisz i tu jest miedzy nami roznica skilla, bo ja od razu wiedzialem ze urnotindanger odnosi sie do screena wrzuconego przez Ize :).

A to rozdanie to jakis kosmos. Przyrzekam dzis nie narzekac na swoje :).
Ostatnio zmieniony 17 lis 2013, 12:14 przez Glory, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 17 lis 2013, 12:14

Berba, to wcale nie bylo takie skomplikowane :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 lis 2013, 12:24

Nie no szefie wiem ocb ale Urnot napisał że nie jest internetowym noobem a pisze dokładnie jak cała ta hołota :D

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 17 lis 2013, 13:04

knoperss, to po co się pytasz jeśli jesteś przekonany, że wiesz?

a co do tego T4o to możesz się zdziwić, ale takie zagranie jest często bardzo profitowe

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 lis 2013, 13:25

urnotindanger pisze:a co do tego T4o to możesz się zdziwić, ale takie zagranie jest często bardzo profitowe

Hehe nie wiem czy wiesz ale widziałem właśnie że może być :D
Ale nie wiem czy profitowe może być na twoich limitach(blefy etc.) Czy na micro (bo zawsze do śmieci dochodzi?) Najgorsze że ja tego nie rozumiem :( bo na tym flopie miał te 20% ale zamiast 8 byłaby np Q to i tak on tam wrzuca :cry:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 17 lis 2013, 13:36

urnotindanger, i ja tez nie widze tego by to moglobyc profitowe. Hero pre flop pokazuje jednak 2x moc, smialo mozna go wiec tam na pare postawic ktorej on na takim flopie nie wyrzuci nigdy skoro polowa zetonow juz lezy w puli.

No i wogole sam pomysl grania preflop 4To bez pozycji za niemal 1/3 swoich zetonow jest moim zdaniem bardzo slaby.

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 17 lis 2013, 13:54

Takie śmieszne T4 jest lepsze od A8o do takiego zagrania, i podlicz dokladnie pule, bo tutaj każdy żeton ma znaczenie. Zagranie może nie wygląda najlepiej, ale co zrobisz jak masz AQ zamiast KK ?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 17 lis 2013, 14:02

urnotindanger, hm, czy lepsze? Chyba jednak powownywalne, bo jesli dostaniemy call to w obu przypadkach bedziemy z tylu i potrzebowali dobrac albo gutshota albo tripsa/druga pare. Tak wiec nasza reka nie ma znaczenia.

AQ i wszystkie inne nietrafione kombinacje to oczywiscie fold. I pewnie nietrafionych bedzie wiecej niz trafionych wiec czesciej ktos mi to zrzuci niz callnie. Problem jednak z tym ze tego typu dobry flop dla nas zbyt wiele razy nie wyskoczy. Dlatego nie wiem czy warto ponosic tak duze i drogie (300 preflop) ryzyko by ukrasc przeciwnikowi 300 zetonow

Awatar użytkownika
urnotindanger
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: urnotindanger » 17 lis 2013, 14:07

nie tylko ukraść 300, ale nie stracić 120 = 420 :P basic math, nie trzeba flopów marzeń tylko cokolwiek bez asa i bez sparowania

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 18 lis 2013, 20:29

no i bez Monstera u przeciwnika :D
Nie wiem gdzie tu jest dobrze rozegrane 4To a już na pewno nie pf
Miałem dzisiaj pograć ale leci "podaj dalej" i muszę to obejrzeć :D
A później nie będę grać tylko obejrzę 2 film greenbasta zobaczymy co on tam ma :D
obejrzałem kawałek liveplaya darmowego z ytb i nie poraża :D

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 lis 2013, 21:16

Swoja droga to pewnie dobry blog na taki temat - ostatnio mam nowy ulubiony program telewizyjny - Ekipa z Warszawy" na MTV. Knoperss, ogladasz? Brales udzial w castingach :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 18 lis 2013, 21:20

Berba, błagam powiedz że żartujesz pisząc, że lubisz i oglądasz ten program...

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 lis 2013, 21:23

Ani troche. Wczoraj obejrzalem kawalek i skrecalem sie ze smiechu. Juz nawet mamy plan z zona - nagramy kilka, kupimy dobre wino i zrobimy sobie maraton ogladajac to caly wieczor. Musimy sie uczyc od mlodego pokolejnia by byc na czasie :).

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 18 lis 2013, 21:31

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 18 lis 2013, 21:33

Gama masz guziczki czyń swoją powinność, a jak nie pomoże wiesz gdzie Berba przebywa to mu na żywo bana sprzedaj ;)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 18 lis 2013, 21:37

Berba, czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że przez takich ludzi jak Wy będą kręcić coraz więcej tak gównianych i kiczowatych programów, bo i po co mają powstawać ambitne programy, jeżeli banda pustych debili pobija rekordy oglądalności w tv...

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 18 lis 2013, 21:37

Berba pisze:Ani troche. Wczoraj obejrzalem kawalek i skrecalem sie ze smiechu. Juz nawet mamy plan z zona - nagramy kilka, kupimy dobre wino i zrobimy sobie maraton ogladajac to caly wieczor. Musimy sie uczyc od mlodego pokolejnia by byc na czasie :).

Ale Ty musisz mieć przykre życie jak Ciebie takie coś bawi Obrazek
Mtv dla mnie to porażka i omijam kanał z daleka. Moja młoda ogląda tam jakieś gówno : Jiwo i bowow czy coś takiego i jak to widzę to srać mi się chce. Ogólnie tv zeszła na psy same szkoły RZycia, dlaczego ja i trudne sprawy. I zawsze na powrót z pracy dostaje w pysk sędzią Anną Marią Jopek! NO KURWA!!!! TV TO DNO!!!!!!!!!
Te programy albo oglądają ludzie którym w życiu już nic nie zostało albo ameby.
Btw. Nie ubliżasz mi prawda??
POKEROWO:
A miły prezent dostałem od p* w postaci całkiem fajnego RB!
PokerStars-nielegalny-w-PL! Tournament #813520573, No Limit Hold'em
Freeroll
7460 players
$30000.00 USD added to the prize pool by PokerStars-nielegalny-w-PL!
Total Prize Pool: $30000.00 USD
Tournament started 2013/11/18 21:00:00 CET [2013/11/18 15:00:00 ET]

Dear knoperss,

You finished the tournament in 38th place. A USD 150.00 award has been credited to your Real Money account.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 18 lis 2013, 21:45

Też to oglądam. Rewelacyjny odmóżdżacz i kabaret w jednym :-)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 lis 2013, 21:46

gama pisze:Berba, czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że przez takich ludzi jak Wy będą kręcić coraz więcej tak gównianych i kiczowatych programów, bo i po co mają powstawać ambitne programy, jeżeli banda pustych debili pobija rekordy oglądalności w tv...

A co mnie to przepraszam obchodzi? Ja i tak nie ogladam TV poza sportem i programami tematycznymi.

knoperss pisze:Ale Ty musisz mieć przykre życie jak Ciebie takie coś bawi

Hm, nie wydaje mi sie bym mial przykre zycie. A bawi mnie jak cholera.

MrGordon My man! W koncu ktos z dystansem do rzeczywistosci !

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 18 lis 2013, 22:00

przecież to jest przykre :(
chociaż sam jestem wciągnięty w "wojnę o bagaż" i mega debilne triki dynamo :)
dzisiaj schodził z wieżowca ale beka^^

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 18 lis 2013, 22:05

Berba pisze:A co mnie to przepraszam obchodzi? Ja i tak nie ogladam TV poza sportem i programami tematycznymi.

To że takie programy sporą cześć narodu bawią, ale inna część wychowują, potem spotkasz takiego wychowanego na tym kolesia, on stwierdzi o jakiś pajac z lala wysiada z takiej bryki, no kurde nie może wyjść na lamusa przed swoja lalą, wiec podejdzie porysuje twoje cudeńko a tobie sprzeda parę ciosów w twarz ot tak by pokazać jaki to on jest zajebisty :P

Ale tak po prawdzie możecie to sobie oglądać lub nie oglądać, wpływu na słupki oglądalności nie macie, liczą się Ci ze specjalnymi pilotami...

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 18 lis 2013, 22:48

Nie rozumiem zamieszania. Przeciez wyraznie widac tutaj ze sami zainteresowani tak zwani "widzowie" sa w tym przypadku jednorazowi i sa z tych, ktorzy traktuja te programy z przymruzeniem oka a nie do grupy, ktora tym zyje bo lepiej przezywac problemy pani Zosi co nie chce miesnego jeza niz swoje wlasne :mrgreen: Ktos to zrobil dla kasy, ktos inny to oglada (az dziwne ile wiary :shock:) i interes sie kreci. A przestanie to ludzi ciekawic to zdejma i puszcza ten sam shit z tymi samymi osobami tylko w innym otoczeniu i pod inna nazwa

Soya pisze:To że takie programy sporą cześć narodu bawią, ale inna część wychowują
tu sie nie zgodze bo w moim przekonaniu Ci ktorych da sie jeszcze wychowac maja wy*** na pania Zosie. Te programy sa bardziej papka dla juz odmozdzonego widza dla ktorego wazne jest ze w tv cos sie rusza tresc jest na dalszym planie.

E: Sorki Knoperss za robienie smietnika na blogu ;)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”