SEBOLA - od ZERA do WYLECZENIA

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 12 sty 2013, 12:00

aby nam się lepiej żyło?

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 12 sty 2013, 12:05

Abonament tv? :D

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 12 sty 2013, 13:38

Hehe dzięki za propozycje nowych tematów - swoją drogą widzę co Was trapi i z czym macie problem :mrgreen:

Ale najbliżej tego co miałem na myśli był Dawid84 - tyle że z racji iż to forum pokerowe w końcu trzeba podyskutować o pokerze

[center]TEMAT NUMBER 4

Abstynencja pokerowa

Odkąd regularnie gracie jaki był Wasz najdłuższy czas bez gry w pokera? Było to zamierzone czy spowodowane przesłankami obiektywnymi utrudniającymi grę? Uważacie, że jesteście uzależnieni od pokera?
[/center]

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 12 sty 2013, 14:29

Regularnie zacząłem grać w czerwcu, zapewne niektórzy mieli przerwy dłuższe niż mój staż :P Moja najdłuższa przerwa, od 5 sierpnia do 15 września była spowodowana ważną sesją poprawkową oraz ogólnym zniechęceniem do pokera. Od tamtego momentu gram stosunkowo sporo i w miarę regularnie. Jestem uzależniony od komputera i internetu, gdybym nie grał w pokera pewnie grałbym w coś innego(i tak gram), więc póki co poker prowadzi w zabieraniu mojego czasu :)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 12 sty 2013, 14:44

W moim przypadku właściwie przerwy nie było :razz: Ciężko nazwać bowiem 1-2 dni bez pokera przerwą bo spożywałem alkohol, a w stanie wskazującym nie gram.

Myślę, że jestem uzależniony od pokera, ale nie katuję się bardzo z tego powodu. Zwyczajnie uwielbiam tą grę i już ;)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 12 sty 2013, 15:03

Ja miałem najdłuższą przerwę 3-4 miesiące, zarówno od pokera jak i od forum. Musiałem wtedy napisać pracę magisterską i obronić dyplom :)

Co do uzależnień, to wydaje mi się, że to po prostu kwestia tego jak ktoś jest mocny psychicznie. Ja twierdzę, że nie jestem uzależniony od niczego, a jakbym był to nie miałbym problemu z pozbyciem się tego uzależnienia. Przykładem mogą być papierosy, które paliłem przez 5 lat. Mogłem je rzucić bez problemu i nie cierpiałem z tego powodu jak większość tych co próbowali. Oczywiście mogę sobie od czasu do czasu zapalić, ale nie powoduje to tego, że następnego dnia lecę kupić nowa paczkę. Podejrzewam, że tak samo bym miał z wszystkim innym.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 12 sty 2013, 15:42

Jak zaczęłam pracę na pełen etat to kilka miesięcy praktycznie nie grałam. Czasem tylko typowo z nudów jakiś turniej forumowy i to wszystko.

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 12 sty 2013, 18:05

Jak zaczełem pracować w obecnej byłej firmie to niestety nie mam czsu na pokera w tygodniu, gram tylko sb-sn i to najleiej sng hyperturbo.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 12 sty 2013, 23:31

Ejejejej nie o to mi chodziło - bo wychodzi jak spotkanie AA - Cześć jestem Sebola - jestem uzależniony

Chodzi mi bardziej jaki macie stosunek do pokera - rozwińcie coś - np. poker to moje życie, bo pobudza emocje, uczy logicznego myślenia....itd. za i przeciw

Brońcie tego że to nie jest uzależnienie, albo narzekajcie że macie kolejny nałóg - groźny lub nie

Dawać do dyskusji....bo zmienię temat :mrgreen:

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 12 sty 2013, 23:35

Sebola pisze:bo zmienię temat

Zmieniaj :mrgreen:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 12 sty 2013, 23:36

Sebola pisze:Ejejejej nie o to mi chodziło - bo wychodzi jak spotkanie AA - Cześć jestem Sebola - jestem uzależniony

Dobre :mrgreen:

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 13 sty 2013, 11:42

Cześć, jestem Loncik.. skutecznie leczę z uzależnienia od pokera poprzez ogrywanie z bankrollów, kradzieże sztonów i wszelakiej maści deale. Chętnych zapraszam do udziału w sesji!

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 13 sty 2013, 12:03

Loncik pisze:Cześć, jestem Loncik..

Witaj, Loncik.

To może ja coś powiem. Jestem Adam (imię celowo zmienione) i od 3 miesięcy nie gram ... nie gram z 72o pre flop, inne układy gram oczywiście. Nie jestem uzależniony i mogę z tym zerwać w każdej chwili tylko nie chcę, bo nie muszę, bo nie jestem uzależniony, bo jak bym musiał zerwać to by znaczyło, że jestem uzależniony, ale że nie jestem to nie muszę. Aczkolwiek mogę z tym zerwać w każdej chwili, ale niech mi tylko ktoś stanie miedzy mną a kompem to przegryzę aortę. Ale nie jestem uzależniony.
Wcale nie mam napadów lękowych, gdy mi się soft wiesza podczas gry na FT i wcale nie klnę na tych durnych, donko-fishnietych matołów co to ładują się z wszelkim g.wnem żeby łamać moje cudne układy. Banda matołów i degeneratów bym dostał takiego w swoje łapy to bym ...
Poza tym nie czuję żadnego ciśnienia podczas gry, bo to przecież zabawa na play money i jak bym chciał to mogę to odstawić w każdej chwili i znaleźć sobie inne hobby, np. materiały wybuchowe, broń biała, ...

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 13 sty 2013, 13:22

No widzę, że jak zawsze na moim blogu - WSZYSTKO CO POKEROWE TO NIEWYPAŁ :mrgreen:

W takim razie temat jak najbardziej na czasie, jak gorąca bułeczka - autorstwa by TITANUM

[center]TEMAT NUMBER 5

Co sądzicie o Wilkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy i jej działaniach?

[/center]

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 13 sty 2013, 14:28

Jurek rules
nic dodać nic ująć
nie wiem czy czytaliście ile gościu bierze pensji ... 4 K (szczerze nie wiem czy netto czy brutto ale czy to coś zmienia ??)
dla mnie jest mega grubaśnym kozakiem

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 13 sty 2013, 14:33

buba78 pisze:nie wiem czy czytaliście ile gościu bierze pensji ... 4 K (szczerze nie wiem czy netto czy brutto ale czy to coś zmienia ??)

To chyba mało jak na to co robi? Jeśli brutto to w ogóle bardzo mało..

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 13 sty 2013, 14:56

Sebola pisze:Wilkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy

Nie znam :twisted:

A poważniej, Owsiak odwalił i odwala kupę dobrej roboty.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 13 sty 2013, 16:19

to ja coś powiem, jako że prosiłem Sebole o umieszczenie tego tematu za co wielki szacuneczek ;)

chciałem żeby zapytać was o opinie bo ostatnio słyszałem kilka głosów że na orkiestrę nie powinniśmy dawać ani grosza bo sposnorujemy woodstock i inne dziwne akcje że kasa jest wydawana byle jak i na byle co. Muszę przyznać że trochę mnie to wkurzyło bo według mnie to jest efekt tego że kilka osób publicznie powiedziało jakieś swoje opinie wyciągnięte z rękawa a zmanipulowane masy pobiegły za opinią szkalującą osobę która robi dużo dobrego (czyli takie typowo polskie zachowanie)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 sty 2013, 16:23

Kiedyś było słyszalne, że jakieś tam przekręty i kasa dla siebie, ale w naszym kraju to przecież normalne :evil:

Dziś raczej takich tez nie słychać i bardzo dobrze. Uważam całą akcję za coś niewyobrażalnie wspaniałego. Największe skąpce przekazują pieniądze na szlachetny cel, więc jak tu się nie cieszyć. Dla mnie ten dzień to takie światło w tunelu, w naszej ponurej, skorumpowanej rzeczywistości. Liczę na kolejny sukces WOŚP i oby tak dalej :tak:

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 13 sty 2013, 17:21

Każda poważna akcja charytatywna musi wystąpić o zgodę na zbiórkę do MSWiA. Niektórzy tego nie robili ale mieli plecy jak sławne cegiełki na stocznie gdańską. Ale Caritas, PCK,PAH czy właśnie WOŚP występują o zgodę i potem są kontrolowane czy pieniądze gdzieś nie znikają. WOŚP dodatkowo publikuję na swojej stronie rozliczenia finansowe, więc każdy może stwierdzić na co dokładnie poszła kasa.
Przystanek Woodstock jest finansowany z oddzielnego źródła głownie z kasy sponsorów, w każdym razie nawet złotówka z jutra nie pójdzie na woodstock

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 13 sty 2013, 21:08

Jak najbardziej szacunek dla Owsiaka. Te bzdury o Woodstoku mam w d...e, nawet gdyby 1mln wydał na jego organizcję to za 30 kupi sprzetu do szpitali, który widać na każdym kroku. Dzięki Niemu np jesteśmy daleko do przodu w Europie pod względem badań słuchu u noworodków. U nas kazde dziecko ma takie badania, a wszedzie tylko przesiewowe. Także Sie ma i gramy do konca swiata i jeden dzien dłużej :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 sty 2013, 22:35

Hmmm... jeżeli oceniacie Owsiaka za to co robi - to tak, facet jest wybitny, charyzmatyczny, odwala kawał dobrej roboty. Jak wejdzie sie to Matki Polki (chyba najwiekszy szpital dzieciecy w RP), to WSZYSTKO, co wyglada na kupione po 1980 roku jest oklejone serduszkami (90%) i chyba jakims polsatowskim sloneczkiem (10%).

Natomiast jest też drugie ale - jakakolwiek złotówka wydawana na Orkiestre, to tak naprawdę danina dla ludzi, którzy nami rządzą. Proste - sluzba zdrowia jest w gestii Państwa, jeżeli damy na nią prywatnie, to z budżetu mozna dac mniej, a ludzie i tak się nie będą rzucać. Dlatego ja mam do tego stosunek ambiwalentny - nie potępiam, ale też nie uważam, żeby była jakoś niezmiernie potrzebna.

A co do Woodstoku - dotyczy to tego samego - Państwo niechetnie wyklada kase na takie imprezy, samorządy jej nie mają, więc tego typu imprezy kulturalne muszą być przez coś sponsorowane. Dlatego na pewno kasa wydana na Woodstok to nie są zmarnowane pieniądze, prędzej bym dał na to, niż na utrzymanie jakiegoś szpitala - bo za to płacę co miesiąc.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 13 sty 2013, 22:57

tomziolo pisze:nawet gdyby 1mln wydał na jego (Woodstocku) organizcję to za 30 kupi sprzetu do szpitali, który widać na każdym kroku

Tutaj pozwolę się nie zgodzić. Dla mnie akurat ważne byłoby czy złotówka dana przeze mnie na dany cel jest na ten cel przekazana. Nie ma minimalizmu.

Dla Jurka oczywiście wielki Szacunek za to co robi - bo wyręcza nieudolne i niewydolne państwo.

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 13 sty 2013, 23:15

Dawid84 pisze:
tomziolo pisze:nawet gdyby 1mln wydał na jego (Woodstocku) organizcję to za 30 kupi sprzetu do szpitali, który widać na każdym kroku

Tutaj pozwolę się nie zgodzić. Dla mnie akurat ważne byłoby czy złotówka dana przeze mnie na dany cel jest na ten cel przekazana. Nie ma minimalizmu.

Dla Jurka oczywiście wielki Szacunek za to co robi - bo wyręcza nieudolne i niewydolne państwo.

Jak najbardziej chodziło mi tylko o to, że daję ze świadomością, że jakis tam promil ze zbiórki będzie przeznaczony na imprezę. A co do niudolności państwo to w jednym z radiowych wywiadów Owsiak opowiadał jak teraz jest w szpitalach. Całe oddziały sa wyposażone w sprzęt z Orkiestry i nikt nie poczuwa się nawet do obowiązku doposażenia tych oddziałów, czekają poprostu grzecznie w kolejce aż znowu coś im skapnie. Jurek powiedział, że dadzą bo to nie dzieciaków wina, ale wpadli też na pomysł żeby w tym roku z tej puli skapło coś staruszkom na odziałach geriatrycznych

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 sty 2013, 23:32

tomziolo - bo to jest proste - wladza pewne minima musi trzymac. Jak umiera ktos, kto ma nietypowa chorobe i leczenie za 100k usd jest za drogie - to srał to pies dla rządzących, bo to przypadek. Jak zaczna dzieciaki umierac z braku resporatorow, inkubatorow, to słupki polecą w dół, więc na to kasa i tak by się znalazła, jakby Owsiak nie dał.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”