Rok 2016 w party-brak-polskiej-licencji! Poker
- Dawid84
- LEGENDA

- Haisenberg
- -#blogermiesiaca

Ostatnio mało piszę bo za bardzo nie ma o czym. Gram sobie w wolnych chwilach i co ciekawsze rozdania wrzucam w odpowiednim dziale żeby inni mogli skomentować i żeby się nie nudzili na forum
Jeden spot w którym co prawda obawiałem się u rywala KK lub AA, ale nie chciałem zrzucać QQ na takim boardzie. Chociaż może powinienem zagrać raises na którejś uliczce, ale wtedy podejrzewam że dostałbym calle lub reraises tylko od lepszych układów.
PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.02 BB (8 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com
Hero (CO) ($3.64)
Button ($2.33)
SB ($3.92)
BB ($1.99)
UTG ($1.69)
UTG+1 ($2.28)
MP1 ($2.15)
MP2 ($2)
Preflop: Hero is CO with Q
, Q
1 fold, UTG+1 raises to $0.06, 2 folds, Hero raises to $0.18, 3 folds, UTG+1 raises to $0.36, Hero calls $0.18
Flop: ($0.75) 9
, 4
, 5
(2 players)
UTG+1 bets $0.20, Hero calls $0.20
Turn: ($1.15) 10
(2 players)
UTG+1 bets $0.68, Hero calls $0.68
River: ($2.51) 3
(2 players)
UTG+1 bets $1.04 (All-In), Hero calls $1.04
Total pot: $4.59 | Rake: $0.16
Results below: [spoiler]
UTG+1 had K
, A
(high card, Ace).
Hero had Q
, Q
(one pair, Queens).
Outcome: Hero won $4.43[/spoiler]
Dzisiaj wrzucam screena bo spotkało mnie coś czego nie rozumiem i miałem taki przypadek pierwszy raz dlatego proszę was o wyjaśnienie jak to się stało i co chodzi?
PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.02 BB (8 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com
Hero (CO) ($3.64)
Button ($2.33)
SB ($3.92)
BB ($1.99)
UTG ($1.69)
UTG+1 ($2.28)
MP1 ($2.15)
MP2 ($2)
Preflop: Hero is CO with Q
, Q
1 fold, UTG+1 raises to $0.06, 2 folds, Hero raises to $0.18, 3 folds, UTG+1 raises to $0.36, Hero calls $0.18
Flop: ($0.75) 9
, 4
, 5
(2 players)
UTG+1 bets $0.20, Hero calls $0.20
Turn: ($1.15) 10
(2 players)
UTG+1 bets $0.68, Hero calls $0.68
River: ($2.51) 3
(2 players)
UTG+1 bets $1.04 (All-In), Hero calls $1.04
Total pot: $4.59 | Rake: $0.16
UTG+1 had K
, A
(high card, Ace).
Hero had Q
, Q
(one pair, Queens).
Outcome: Hero won $4.43[/spoiler]
Dzisiaj wrzucam screena bo spotkało mnie coś czego nie rozumiem i miałem taki przypadek pierwszy raz dlatego proszę was o wyjaśnienie jak to się stało i co chodzi?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Dawid84
- LEGENDA

- knoperss
- LEGENDA

- karwek
- -#VIP

Haisenberg pisze:Dzisiaj wrzucam screena bo spotkało mnie coś czego nie rozumiem i miałem taki przypadek pierwszy raz dlatego proszę was o wyjaśnienie jak to się stało i co chodzi?
jak pisze Dawid, starsy wprowadziły run it twice - czyli można zagrać 2 boardy jesli obaj gracze zaznaczona opcję. Wprowadzono to już dawno na live hajsteksach, zeby ograniczyc ogromne przegrane gdy spoty sa bardzo close
- Soya
- LEGENDA

Running it twice. Możesz na starsach zaznaczyć to w opcjach.
A o co chodzi? Jeśli zarówno Ty jak i rywal macie zaznaczoną opcje RiT to w momencie gdy pójdą olki, pula dzielona jest na dwie części. Czyli jeśli stackujesz się pre flop to pojawią się dwa boardy, jeśli na turnie będzie tak jak na screenie wrzuconym przez Ciebie.
Tu można to zobaczyć od 4 minuty:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rfJiu7rSgKY[/youtube]
A o co chodzi? Jeśli zarówno Ty jak i rywal macie zaznaczoną opcje RiT to w momencie gdy pójdą olki, pula dzielona jest na dwie części. Czyli jeśli stackujesz się pre flop to pojawią się dwa boardy, jeśli na turnie będzie tak jak na screenie wrzuconym przez Ciebie.
Tu można to zobaczyć od 4 minuty:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rfJiu7rSgKY[/youtube]
- Haisenberg
- -#blogermiesiaca

- Haisenberg
- -#blogermiesiaca

Jeden spot dzisiaj wrzucam bo jestem bardzo zaskoczony kartami rywala. Ponad 600 hands z nim i ma VPIP 7 PFR 5 3bet 5.9 i oddaje 82 procent BB Możliwe że chciał wykorzystać mój dosyć wysoki procent otwarcia z Buttona ale do mojego 4bet jak nie zrzucił tylko sprawdził to obstawiałem go tak naprawdę tylko na ręce TT, JJ, AK bo myślałem że QQ+ będzie się stackował pre a wszystko inne zrzuci na mój 4bet a tutaj taka niespodzianka ze strony nita
Możliwe że chciał wykorzystać swój wizerunek przy stole, bo innego wytłumaczenia nie widzę. Na takim flopie to już chyba było pewne że nikt nie odpuści.
PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.02 BB (8 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/
Hero (Button) ($2.49)
SB ($2.01)
BB ($2.07)
UTG ($2.19)
UTG+1 ($2.59)
MP1 ($2.31)
MP2 ($2.10)
CO ($1.99)
Preflop: Hero is Button with Q
, Q
5 folds, Hero raises to $0.06, 1 fold, BB raises to $0.30, Hero raises to $1, BB calls $0.70
Flop: ($2.01) 6
, A
, Q
(2 players)
BB checks, Hero bets $1.10, BB calls $1.07 (All-In)
Turn: ($4.15) 5
(2 players, 1 all-in)
River: ($4.15) 5
(2 players, 1 all-in)
Total pot: $4.15 | Rake: $0.15
Hero had Q
, Q
(full house, Queens over fives).
BB had A
, 10
(two pair, Aces and fives).
Outcome: Hero won $4[/spoiler]
PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.02 BB (8 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/
Hero (Button) ($2.49)
SB ($2.01)
BB ($2.07)
UTG ($2.19)
UTG+1 ($2.59)
MP1 ($2.31)
MP2 ($2.10)
CO ($1.99)
Preflop: Hero is Button with Q
, Q
5 folds, Hero raises to $0.06, 1 fold, BB raises to $0.30, Hero raises to $1, BB calls $0.70
Flop: ($2.01) 6
, A
, Q
(2 players)
BB checks, Hero bets $1.10, BB calls $1.07 (All-In)
Turn: ($4.15) 5
(2 players, 1 all-in)
River: ($4.15) 5
(2 players, 1 all-in)
Total pot: $4.15 | Rake: $0.15
Hero had Q
, Q
(full house, Queens over fives).
BB had A
, 10
(two pair, Aces and fives).
Outcome: Hero won $4[/spoiler]
- mefius
- -#VIP

- Loncik
- -#graczroku

Mefius, przecież Hero ma QQ, a nie ATs..
Ja w tym rozdaniu nie widzę nic bardzo dziwnego. Przeciwnik ma niskie VPIP i PFR, ale jednocześnie dość wysoki 3bet jak na takie statystyki. Więc gra wąsko, ale agresywnie. Będąc bez pozycji tym bardziej musiał grać 3bet wobec luźnego podbicia z Buttona, tylko niepotrzebnie tak duży. Akurat ATs to trafia w jego bottom range. A na flopie, trafiając TP i FD to już miał easy call do allina.
Haisenberg, z Twojej strony wszystko ładnie zagrane..
Ja w tym rozdaniu nie widzę nic bardzo dziwnego. Przeciwnik ma niskie VPIP i PFR, ale jednocześnie dość wysoki 3bet jak na takie statystyki. Więc gra wąsko, ale agresywnie. Będąc bez pozycji tym bardziej musiał grać 3bet wobec luźnego podbicia z Buttona, tylko niepotrzebnie tak duży. Akurat ATs to trafia w jego bottom range. A na flopie, trafiając TP i FD to już miał easy call do allina.
Haisenberg, z Twojej strony wszystko ładnie zagrane..
- mefius
- -#VIP

- Haisenberg
- -#blogermiesiaca

- knoperss
- LEGENDA

- karwek
- -#VIP

- knoperss
- LEGENDA

- knoperss
- LEGENDA

- Haisenberg
- -#blogermiesiaca

Dzięki za opinie. Co do mojego 4betu i pytania czy zawsze tak gram, to muszę powiedzieć że nie zawsze, ale bardzo często. Po prostu nawet mając pozycję lubię być tym który prezentował największą siłę pre
W tym konkretnym przypadku zdecydowałem się na 4bet bo grając call raczej bym nie wiedział za bardzo na czym stoję po flopie, bo do mojego luźnego otwarcia z Buttona nawet nit mógł 3betować z jakąś niską parą lub AT jak to miało miejsce tutaj. Tym bardziej wysokim 3betem raczej pokazał według mnie, że raczej chce mnie wystraszyć przed flopem. Jeśli sprawdził mojego 4beta to już wiedziałem że mogę się spodziewać u niego czegoś silnego, ale mnie rozczarował, bo źle go przeczytałem 
- Haisenberg
- -#blogermiesiaca

Zauważyłem u siebie taką zależność że zazwyczaj na początku sesji tracę a dopiero później odrabiam. Podejrzewam że wynika to z tego że dopiero po kilkunastu rozdaniach się przyzwyczajam do sposobu gry rywali i mniej więcej wiem na co kogo stać
Dzisiaj jeden fajny spot miałem to się pochwalę.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 2D8C94F7EE
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 2D8C94F7EE
- Haisenberg
- -#blogermiesiaca

Po prawie tygodniowej przerwie miałem w końcu dzisiaj chwilę żeby pograć. Czasu coraz mniej na Pokera bo inne sprawy zajmują głowę. Praca, Rodzina, Siłownia, Snookera ostatnio trochę, no i zacząłem nowy serial oglądać który polecam, bo dla mnie naprawdę fajny.
Trzyma w napięciu i ostatecznie porusza bardzo ciekawy wątek więc jak ktoś ma ochotę to niech sobie obejrzy."Utopia" Dwa sezony po 6 odcinków, ale na razie tylko jeden sezon skończyłem w tym tygodniu. Wcześniej oglądałem ostatni sezon American Horror Story i tego akurat nie polecam, bo poza jedną ciekawą i barwną postacią, (kto oglądał to chyba się domyśla o kogo chodzi), cała reszta raczej zanudzała.
Wracając jednak do Pokera. Dzisiaj sobie powoli i z niezłą skutecznością budowałem stacki na wszystkich stołach, jednak jednorazowe wygrane nie były za duże, natomiast 3 solidne porażki zniszczyły wszystko co ugrałem
Według mnie były to coolery
Najpierw Kolor z Królem Kickerem słabszy od koloru z Asem. Później Set QQQ słabszy od koloru a na koniec dwie pary AA QQ słabsze od seta AAA.
Trzyma w napięciu i ostatecznie porusza bardzo ciekawy wątek więc jak ktoś ma ochotę to niech sobie obejrzy."Utopia" Dwa sezony po 6 odcinków, ale na razie tylko jeden sezon skończyłem w tym tygodniu. Wcześniej oglądałem ostatni sezon American Horror Story i tego akurat nie polecam, bo poza jedną ciekawą i barwną postacią, (kto oglądał to chyba się domyśla o kogo chodzi), cała reszta raczej zanudzała.
Wracając jednak do Pokera. Dzisiaj sobie powoli i z niezłą skutecznością budowałem stacki na wszystkich stołach, jednak jednorazowe wygrane nie były za duże, natomiast 3 solidne porażki zniszczyły wszystko co ugrałem
Najpierw Kolor z Królem Kickerem słabszy od koloru z Asem. Później Set QQQ słabszy od koloru a na koniec dwie pary AA QQ słabsze od seta AAA.
- mefius
- -#VIP

- Haisenberg
- -#blogermiesiaca

Dziwny spot dzisiaj miałem na szczęście wygrany
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 158C81B88C
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 158C81B88C
- Haisenberg
- -#blogermiesiaca

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”