Rok 2016 w party-brak-polskiej-licencji! Poker

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 02 gru 2014, 11:47

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 02 gru 2014, 11:49

przyzwyczaj się :D

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 03 gru 2014, 11:03

Mam dosyć poważny problem z PokerStars-nielegalny-w-PL!. Otóż do wczoraj było wszystko w porządku a dzisiaj odpalam PS i zaraz po otworzeniu oprogramowania komputer się wyłączył. Myślałęm że to jednorazowy przypadek, ale niestety za każdym razem gdy odpalam PS komputer mi gaśnie i nie ukrywam że jestem trochę przybity powyższą sytuacją.
Przeskanowałem kompa pod względem wirusów i nic.
Zainstalowałem od nowa oprogramowanie i nic.
Odkurzyłem komputer zarówno z kurzu jak i za pomocą programu czyszczącego i nic.
Nie mam już pomysłu co w związku z tym mógłbym jeszcze zrobić żeby móc grać. Macie jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 04 gru 2014, 11:08

Po kilku konsultacjach udało się rozwiązać problem. Teraz mam jednak inny z HM2. Nie pokazuje mi statystyk, tylko cały czas na stole jest jest informacja "Waiting for hands..." Macie jakieś sugestie jak to rozwiązać?

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 04 gru 2014, 11:09

masz więcej problemow z HM2 niż ja przez 1,5 roku uzytkowania chyba :P

a co zrobiłeś ze poprzedni błąd zniknał?

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 04 gru 2014, 11:20

Trzeba sprawdzić to co już robiliśmy czyli czy historia rozdań jest pobierana z tego samego katalogu do ktorego jest zapisywana w sofcie starsów.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 04 gru 2014, 12:35

Co do poprzedniego błędu to zainstalowałem servispack3 do XP bo do tej pory go nie instalowałem i z supportu PokerStars-nielegalny-w-PL! bo wysłaniu im plików logowania otrzymałem odpowiedź, że to powinno pomóc i pomogło :D

HM2 już działa. Problem był z zapisywaniem historii, ale już jest ok. Mam nadzieję że teraz już będę mógł się skupić tylko na grze a nie na problemach technicznych :D

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 06 gru 2014, 13:32

Mam ponad 1600 rąk rozegranych na nl2, ale jakieś pierwsze podsumowanie zrobię dopiero po 5 tysiącach. Mam jednak dwa krótkie pytania.

1. Czy jeśli znajdziemy "dobry" stół to warto czekać w kolejce aż się zwolni na nim miejsce? Czy lepiej wybierać takie gdzie od razu można siadać?

2. Jeśli spadniemy np do 1,5$ to powinno się uzupełniać stack do pełnych 2$? czy raczej grać tym co się wpłaciło na początku?

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 06 gru 2014, 14:25

1. Oczywiście table selection to podstawa. Z racji że na micro każdy stół jest dobry to warto zaznaczać swoich ulubionych graczy :)
2. Oczywiście! Ustaw sobie w opcjach uzupełnianie stacka do 100bb. Opcje/Auto buy in i tam pozaznaczaj na 100

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 06 gru 2014, 15:36

auto buyin, auto rebuy, zawsze miej 100bb na stołach :)

na NL2 nie ma za bardzo co wybierac stołów - tam zawsze jest gdzieś ryba, zawsze jest gdzie kase wyszaprać :)

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 06 gru 2014, 16:47

A jeśli po np 30min się okaże że stół ma już statystyki VPIP np 13 lub mniej to lepiej zmienić taki stół czy zostać bo już się trochę poznało rywali? I z waszego doświadczenia jeśli się czeka w kolejce na wolne miejsce przy konkretnym stole to ile czasu minie zanim się tam wbijemy zakładając że jesteśmy pierwsi w kolejce i mowa o PS?

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 06 gru 2014, 18:08

jak VPIP 13 to zamykasz stol :)

to jak szybko sie wbijemy zalezy od kilku czynnikow - nie ma reguły, zazwyczaj kilka minut :) chyba ze jest jakis wyjatkowy bankomat to raczej nikt nie odejdzie :D

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 06 gru 2014, 19:46

Zauważyłem jednak taką zależność że widzimy "fajny" stół i się ustawiam w kolejce np jako 4. Wbijam w końcu do stołu i po 25 rozdaniach widzę że wszyscy prawie grają tight :D Czy to nie jest tak że statystyki są mylne, bo skoro ja widzę "fajny stół" to inni ogarnięci też go widzą i jak już się wszyscy tam wbiją to wychodzi na to że dominują sami dobrzy gracze :D

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 06 gru 2014, 20:57

25 rozdań to przecież żadna próbka...
Tutaj nie masz ogarniętych graczy tylko zwykłych ABC albo botów albo durni. Nawet jak masz 1-2 fiszy na stole to zawsze warto spróbować usiąść obok i go exploitować :)

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 07 gru 2014, 19:56

Trochę pograłem wczoraj i dzisiaj i muszę powiedzieć że przez weekend przegrałem wszystko co zarobiłem w tygodniu. Niektóre spoty się stackowałem w ogóle bez sensu bo szkoda mi było zrzucić KK na fatalnym boardzie z Asem i drawem do koloru. Kilka razy szkoda mi było odpuścić TPTK i oczywiście nadziewałem się na sety. Bardzo ciężko cokolwiek odczytać u rywali i raczej muszę zawęzić jeszcze trochę zakres rozgrywanych rąk i rozgrywać tylko silne układy. Ciężko jednak budować pulę bo większość graczy loose po prostu jak nic nie trafi to folduje na flopie do cbetów od razu. W następnych sesjach spróbuję wyżej przebijać preflop i w ten sposób bardziej budować pulę już na starcie i zobaczymy jakie będą efekty.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 07 gru 2014, 20:04

graty niebieskiego :)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 08 gru 2014, 11:06

fajniej Ci w nim :D

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 08 gru 2014, 12:28

Imo różowy ładniej wyglądał na tle sonsów :smile:
Btw właśnie oglądam drugi raz dla przypomnienia, ponieważ 6,7 sezon jeszcze przede mną ;) Najlepszy serial eva!

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 08 gru 2014, 13:38

mefius pisze:Najlepszy serial eva!

Amen!

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 09 gru 2014, 20:41

Breaking bad według mnie i tak był lepszy :D
Jeden spot dzisiaj w którym ciężko było mi zrzucić AA ale może nie powinienem?
http://www.pokerkings.pl/-vt24489.htm#353953

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 10 gru 2014, 09:11

Breaking bad według mnie i tak był lepszy :D

Gdyby skończył się na 4 sezonie, byłby lepszy ;)

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 10 gru 2014, 16:43

W Sons jest trochę niedopracowana sytuacja która kilka razy miała miejsce, a mianowicie chodzi mi o t o że jeden do drugiego ma jakąś sprawę, to zamiast zadzwonić jedzie do niego i w ogóle telefonów używają chyba tylko wtedy gdy pasuje to do scenariusza, ale nie koniecznie przekłada się na realia :D Poza tym szczegółem reszta naprawdę bardzo dobrze zrobiona. Chyba że to moja subiektywna ocena i telefony są używane w odpowiednich momentach a ja się niepotrzebnie czepiam :D

A teraz pytanie z innej beczki czyli z Pokera :D
Na PS wcześniej jak grałem SNG przy AI były wykrywane ręce a później board. Teraz w cashu przy AI najpierw wykrywa się board a dopiero później widzę co miał rywal. Jeśli ja nie uczestniczę, to też dopiero po riverze widzę ręce rywali nawet jeśli AI był pre.
W ustawieniach na PS w zakładce Pokazywanie/Zrzucanie kart mam zaznaczone "Wykryj karty przy zagraniu za wszystko (gry stolikowe)" Chyba że muszę zaznaczyć coś innego tylko co? :D

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 10 gru 2014, 18:39

Haisenberg pisze:Na PS wcześniej jak grałem SNG przy AI były wykrywane ręce a później board. Teraz w cashu przy AI najpierw wykrywa się board a dopiero później widzę co miał rywal. Jeśli ja nie uczestniczę, to też dopiero po riverze widzę ręce rywali nawet jeśli AI był pre.
W ustawieniach na PS w zakładce Pokazywanie/Zrzucanie kart mam zaznaczone "Wykryj karty przy zagraniu za wszystko (gry stolikowe)" Chyba że muszę zaznaczyć coś innego tylko co? :D

Karty od razu pokazywane są bodajże wtedy, jeśli obaj gracze mają zaznaczoną tę opcję. :-)

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 11 gru 2014, 19:00

Dzisiaj godzinna sesja i raczej bez większych dylematów, ale też zawęziłem trochę zakres rąk. Jeden spot mnie zastanawia czy nie trzeba było zagrać call na river, albo wcześniej czegoś zmienić. Koleś miał w statystykach 20 rąk więc nic nie mogę powiedzieć poza tym że VPIP miał 80%
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 43F3BD31E7

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 11 gru 2014, 21:26

na pewno nie raise river.
Raise flop do 0.25, na takim turnie grasz tylko call dalej, river do tego sizingu tez musisz callnac, ale nigdy raise

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”