Rok 2016 w party-brak-polskiej-licencji! Poker

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 20 wrz 2014, 12:43

Udało Ci się mnie przekonać i zmieniam trochę postanowienia :D Przelewam 91$ na PokerStars-nielegalny-w-PL!, gdzie jest na pewno wyższy poziom i zacznę grać SNG9 za 1.5$ i zobaczę jak mi pójdzie na dłuższą metę :D

Imo zła decyzja. Haisenberg skoro wiesz że na P* jest wyższy poziom i nie zamierzasz kręcić zabójczego volume to po kiego grzyba pchać się na starsy? Nie mówię tutaj że nie osiągniesz profitu, (bo przeglądając twoje hh z poprzednich turków na pewno jakiś osiągniesz), ale grając tam gdzie masz niższy poziom możesz szybciej wspinać się po stawkach, a co za tym idzie rozwijać się.

gadam jak mara no ale on już shipnął a ja nadal trwam w tym syfie zwanym najniższymi stawkami
gram do 12 stołów na raz i nie pamiętam sesji na PLUS

To może trzeba zmniejszyć liczbę stołów. A 60BI na STT to raczej standard swing.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 20 wrz 2014, 14:12

Widzę że każdy ma trochę inne zdanie co do tych SNG za 1.5$ a to świadczy tylko o tym że trzeba się samemu przekonać :D Dlaczego wybrałem trudniejszy PokerStars-nielegalny-w-PL! zamiast łatwiejszego 888-brak-polskiej-licencji!. Tak naprawdę z kilku powodów.
Po pierwsze karwek mnie namówił :D
Po drugie będę mógł łatwiej wrzucać HH turniejów i korzystać z waszej pomocy
Po trzecie mają Polski kontakt
Po czwarte, nie zależy mi aż tak bardzo na zwiększaniu rolla jak na zbieraniu doświadczenia, dlatego wybrałem trudniejszy poziom. Jednak jeśli te turnieje doprowadzą do mojego bankructwa, to poszukam innych odpowiedniejszych dla mnie turniejów :D
Dzięki wszystkim za sugestie i mieszanie w głowie :D Jutro jadę na swoje pierwsze zawody wędkarskie więc Poker dopiero od przyszłego tygodnia.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 21 wrz 2014, 10:56

Wy serio mówicie, że na P* jest wyższym poziom niż gdziekolwiek indziej? Ja się właśnie przeniosłem na tu i poziom na 1,5$ KO jest żenujący. Nawet pseudoregi są mega słabe...
Osobiście wydaje mi się, że na takim FTP poziom był znacznie wyższy

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 21 wrz 2014, 10:59

dokładnie to miałem na myśli
tu każdy śmieć jest warty gry a river dla "wszechsprawdzaczy" bywa bardzo pomocny
i niby nic tylko golić te ryby ... a jednak one mają tyle szczęścia

luki1118
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki1118 » 21 wrz 2014, 17:11

Moim zdaniem poziom do stawek 3,5$ włącznie na sng jest bardzo niski wszędzie bez różnicy czy to p* ipoker 888-brak-polskiej-licencji! czy fultilt. Po prostu jak ktoś zacznie ogarniać wskakuje wyżej. Kluczowym elementem w wyborze roomu jak ktoś chce zbudować rolla powinien być efektywny rake czyli rake - rb na danym roomie.

Na tym poziomie można już przekreślić ipoker który ma kosmiczny rake w wysokości 20% i nawet przy rb w okolicach 30% to eff rake 14% to dość dużo.

Na Poker Stars-nielegalny-w-PL-! i 888-brak-polskiej-licencji! rake myślę że na tych stawkach będzie podobny 10-13% z tym że rb na 888-brak-polskiej-licencji! do 250$ rake w miesiącu to 2% 250-750 to już całe 4%. Na P* rb to pewnie 10-20%. Do tego większa płynność gier na P*.

Wszystkie te czynniki sprawiają że gra na micro na p* jest najbardziej opłacalna.

Co do wyższych stawek 15+ to na stt ciężko gdziekolwiek o "zadowalające" roi. I na pewno masa dość "głupich regów" nakazuje że trzeba uciekać z p*. Głupich mam na myśli takich którzy grają sobie między sobą. Przy 5-6 regów na stole ciężko w ogóle osiągnąć 0% roi przy poprawnej grze przy multitablingu <9. Przy wyższym to wiadomo jak ktoś nie jest bardzo dobry to będzie grał pod rb z -3 do -1% ROI.
Na pozostałych roomach nie jest wiele lepiej. Na 888-brak-polskiej-licencji! zdarza się że mam całe zaregowane stoły i muszę sobie odpuścić. Na ipoker jest najwyższy eff rake co za tym idzie traffic na wyższych stawkach bardzo mizerny więc tam to odradzałbym granie na wszystkich limitach chyba że ma się first depo albo jakiś reload bonus czy jakiś wyścig przy min. 50% rb który daje eff rake ~5% można się zastanowić czy tam grac.

*Jest to moja osobista opinia na temat gry stt którą opieram głównie na grze stt 6max turbo (ilość~20k) i fifty50 (~6k) może na ko zwyklych 9os, donach jest inaczej ale nie sądzę.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 21 wrz 2014, 19:28

Ja mówiłem o tempie normalnym czyli blindy co 10min na PS i co 8min na 888-brak-polskiej-licencji! i o stawkach 1$ oraz 1.5$ i moje odczucia są takie że na Starsach jest trudniej dlatego że ludzie nie stackują się pre flop ze średnimi rękoma na pierwszych blindach, oraz np z TP i słabym kickerem czy drawem albo nawet z drugą parą a na 888-brak-polskiej-licencji! ludzie raczej nie odpuszczali takich układów i pomimo że blindy były co 8 min a nie co 10 to dużo szybciej następowała eliminacja niż na Starsach. Jednak na Starsach nie grałem za dużo i może po prostu trafiałem na tych bardziej ogarniętych :D Jeśli jednak twierdzicie że do poziomu 3.5$ poziom jest mniej więcej podobny wszędzie to liczę że się uda utrzymać tego roola do Sylwestra :D hehe. Pogram dłużej to na pewno opiszę swoje wrażenia z troszkę większej próbki na PS a na razie Dziękuję wszystkim za udzielanie się w temacie.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 22 wrz 2014, 14:50

buba78 pisze:dryniu bzdury gadasz
tam się dzieją takie rzeczy że możesz tam utknąć do usranej śmierci
właśnie zaliczyłem doła z 200 USD na 98 USD
bo przecież każda karta jest dobra i żadne AA nie pomogą
pułapka że niech ją chuj strzeli
gadam jak mara no ale on już shipnął a ja nadal trwam w tym syfie zwanym najniższymi stawkami

Jakiś challange :P? Mogę udowodnić że na jakimś rozsądnym samplu wykręcę tam dodatnie ROI. W zależności od rodzaju gierki jakiś pułap procentowy.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 23 wrz 2014, 09:42

Pierwszy zakończony na 5 miejscu i na pewno nie obyło się bez błędów :D Jakieś sugestie mile widziane.
http://www.cardrunners.com/pokertools/session/2484101/

30948021 - Nie wiem czy cbet był tutaj dobrym zagraniem
30948351 - Tutaj był miniraises z CO i nie wiem czy nie powinienem tego sprawdzić i obejrzeć flopa, tym bardziej że dosyć często reisował z CO czy Buttona
30948371 - Tutaj była próba kradzieży blindów a po flopie standardowy cbet, ale chyba niepotrzebnie.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 23 wrz 2014, 09:54

Haisenberg pisze:30948021 - Nie wiem czy cbet był tutaj dobrym zagraniem

to nie byl cbet a donk bet - bo on Cie 3betnal tutaj i to on byl agresorem
ja tutaj folduję AQo, trocvhe nitowato, ale to jest 3bet 3x ponad :)

Haisenberg pisze:30948351 - Tutaj był miniraises z CO i nie wiem czy nie powinienem tego sprawdzić i obejrzeć flopa, tym bardziej że dosyć często reisował z CO czy Buttona

ciezko CI bedzie grac OOP, suited to juz raczej call

Haisenberg pisze:30948371 - Tutaj była próba kradzieży blindów a po flopie standardowy cbet, ale chyba niepotrzebnie.

chech flop albo cbet max 200. To samo się stanie jak cbetujesz 290 i 200, a oszczędzasz zetony :) no i potem to juz ciezko cbetowac, jak ma 55 to musialbym 3 beczki walnac, a nie wiem czy jest sens

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 23 wrz 2014, 09:56

30948021 - ja bym tu nie Cbetował na nieznanego przeciwnika. Masz jedynie runner runner do koloru i strita więc cbet jest całkowitą zamianą ręki na bluf. Moim zdaniem na tym etapie nie warto.

30948351 - również pasuję. Może połakomiłbym się na sprawdzenie mając bezpośrednie albo suited connnectory 9Ts TJs JQs . Ciężko będzie Ci tu coś ugrać jeżelj nie trafisz mocno albo monster drawa na flopie,a tu 1,5 bb już piechotą nie chodzi.

30948371 - trochę mniej bym podbił 220-230 powinno starczyć do kradzieży. Na flopie ciężko coś reprezentować prócz pocket pair i myślę, że tu decyzję co do cbeta uzależnaim od rodzaju przeciwnika. Jeśli to typ caling station to odpuszczam, a jeśli w miarę ogarnięty (zakłądam że sprawdził z broadwayami, sc i flop mu kompletnie nie spasował) to zagrywam bet koło 55% puli.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 23 wrz 2014, 10:14

karwek pisze:ja tutaj folduję AQo...

Myślałem że takich rzeczy się nie robi preflop :D

jon124 pisze:30948371 - trochę mniej bym podbił 220-230 powinno starczyć do kradzieży. Na flopie ciężko coś reprezentować prócz pocket pair i myślę, że tu decyzję co do cbeta uzależnaim od rodzaju przeciwnika. Jeśli to typ caling station to odpuszczam, a jeśli w miarę ogarnięty (zakłądam że sprawdził z broadwayami, sc i flop mu kompletnie nie spasował) to zagrywam bet koło 55% puli.

No koleś tutaj grał bardzo mało i nie pamiętam żeby chociaż raz brał udział w Shovdownie, a w tym spocie miał AQo

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 23 wrz 2014, 10:25

karwek mnie wyprzedził, ale zgadzam się w sumie z opcją spasowania po tym 3becie. AQs, AK bym sprawdził.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 23 wrz 2014, 16:19

jon124 pisze:karwek mnie wyprzedził, ale zgadzam się w sumie z opcją spasowania po tym 3becie. AQs, AK bym sprawdził.

Ja bym tu żadnej z tych rąk nie callował chyba. Nie mamy pozycji, do tego ten 3bet jest cholernie wysoki. Nie mam pojęcia co to za typ gracza, ale wolałbym tu grać chyba fold lub po prostu all in.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 23 wrz 2014, 16:34

drynk pisze:
buba78 pisze:dryniu bzdury gadasz
tam się dzieją takie rzeczy że możesz tam utknąć do usranej śmierci
właśnie zaliczyłem doła z 200 USD na 98 USD
bo przecież każda karta jest dobra i żadne AA nie pomogą
pułapka że niech ją chuj strzeli

Jakiś challange :P? Mogę udowodnić że na jakimś rozsądnym samplu wykręcę tam dodatnie ROI. W zależności od rodzaju gierki jakiś pułap procentowy.

dryniu no problem
w sumie miałem kogoś namawiać
ustalimy w weekend bo wypadam nad morze na 3 dni ??

a swoja drogą jak z tej tabeli odczytujecie rozdania ?
bo ja mam samo zestawienie bez akcji

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 23 wrz 2014, 16:48

buba78 pisze:a swoja drogą jak z tej tabeli odczytujecie rozdania ?

Wystarczy kliknąć na numer rozdania. :)

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 23 wrz 2014, 17:20

pierwsaze rozdanie zagrane źle
dla mnie open bet za duży na tych blidnach
albo limp, albo ewentualnie 2,6 BB
jak już sprawdziłeś to donkbet masakra proszący się o pusha

30948351
możliwy call choć bez entuzjazmu

30948371
już pisano do kradzieży za duży bet - wystarczy 2,1 do 2,3 maks to 2,6 BB
potem cbet do donka i ch/f do ogarniętego typa

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 24 wrz 2014, 09:52

a swoja drogą jak z tej tabeli odczytujecie rozdania ?

Ja korzystam z replaya, jest o wiele prościej i czytelniej ;)

Z tym AQo zgadzam się z resztą. Masz izi fold oop na unknowna, a na flopie taki donk bet z niczym to palenie sztonów.

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 24 wrz 2014, 12:21

Dzięki serdeczne za odzew z waszej strony i sugestie. Piszecie w większości że do kradzieży blindów przebicie za wysokie, ale jeżeli z monsterem i w sumie ze wszystkim przebijam do 250 to czy nie będzie to dosyć podejrzane że nagle przebijam do 220? Czy na tych stawkach raczej gracze nie zwracają na to uwagi jakie kto robi przebicia z jakimi rękoma?

Druga sprawa to jeśli mefius (albo ktoś inny) możesz to podrzuć linka do tego replaya :D

A teraz dzisiejszy turniej zakończony na 2 miejscu.
http://www.cardrunners.com/pokertools/session/2486521/
i kilka pytań do poszczególnych spotów.

30980761 - Nie za wysokie podbicie skoro wszystkich wygoniłem?

30980851 - Nie lepiej byłoby zagrać od razu na flopie Check/Fold

30980971 - Podejrzewałem blef z jego strony i muszę się przyznać że chyba to mnie najczęściej gubi :D A poza tym call preflop był spoko?

30980981 - Było otwarcie za 3BB i jeden limp więc nie widziałem sensu 3betować za ~ 500 czyli prawie połowę stacka, dlatego wsunąłem AI od razu bo nie miałbym żetonów na gre po flopie. W porządku?

30981121 - Tutaj dałem d..y po całości, ale nie miałem w ogóle pomysłu jak to rozegrać. Przy 3 limpach preflop podbiłem tylko do 400 ale zostało nas dwóch na flopie. Zdecydowałem się na cbet mając tylko gutshota, ale nie wiem czy nie trzeba było zagrać X/F

30981161 - Tutaj też podejrzewałem blef rywala i kusił mnie raises na flopie, ale odpuściłem.

30981451 - Był sens tutaj zagrać call jako czwarty?

30981501 - Też sporo straciłem ale wydaje mi się że dobrze rozegrałem :D

No i jak oceniacie mojego HU? :D

Jakby się komuś chciało przejrzeć i coś skomentować to będę wdzięczny i nie trzeba wszystkiego, bo nawet analiza pojedyńczego spota ma dla mnie znaczenie. Oczywiście spoty których nie opisałem, a w których popełniłem błędy też chętnie możecie skomentować. Dzięki!

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 24 wrz 2014, 12:50

Haisenberg pisze:30980761 - Nie za wysokie podbicie skoro wszystkich wygoniłem?

nie, jest w sam raz

Haisenberg pisze:30980851 - Nie lepiej byłoby zagrać od razu na flopie Check/Fold

lepiej :D

Haisenberg pisze:30980971 - Podejrzewałem blef z jego strony i muszę się przyznać że chyba to mnie najczęściej gubi A poza tym call preflop był spoko?

pre flop od biedy moze byc, ale rais ena flopie tragiczny, dajesz mu oddsy do wszystkiego, masz nieczyste outy i bije Cie Ahigh, więc jak nie trafisz musisz blefować :P

Haisenberg pisze:30980981 - Było otwarcie za 3BB i jeden limp więc nie widziałem sensu 3betować za ~ 500 czyli prawie połowę stacka, dlatego wsunąłem AI od razu bo nie miałbym żetonów na gre po flopie. W porządku?

ja gram tak samo

Haisenberg pisze:30981121 - Tutaj dałem d..y po całości, ale nie miałem w ogóle pomysłu jak to rozegrać. Przy 3 limpach preflop podbiłem tylko do 400 ale zostało nas dwóch na flopie. Zdecydowałem się na cbet mając tylko gutshota, ale nie wiem czy nie trzeba było zagrać X/F

i wiecej preflop, tak do 550 minimum

Haisenberg pisze:30981161 - Tutaj też podejrzewałem blef rywala i kusił mnie raises na flopie, ale odpuściłem.

raise bylby tragiczny, bo on nie wyrzuci tu wiele. W dodatku, ja bym chyba wsuwał preflop albo foldował, zaleyz jak rywal wygladał

30981351 - co to za spazz? :P

Haisenberg pisze:30981451 - Był sens tutaj zagrać call jako czwarty?

call odpada, ale push.. who knows :D

Haisenberg pisze:30981501 - Też sporo straciłem ale wydaje mi się że dobrze rozegrałem

meh.. chyba fold i oszczedzam zetony na river

30980881 - raczej spoko :)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 24 wrz 2014, 14:03

30980761 - ja bym tu grał trochę niżej. Ten stary standard 3-4bb +1 za każdego limpa jest trochę przesadzony moim zdaniem. 110-120 by spokojnie starczyło.

30980851 - lepiej. Betuję tu bez pozycji tylko z TP i monster drawem.

30980971 - fold pre. Jak już sprawdziłeś (nie wiem czemu) to podejrzewasz bluf więc nie mając komplernie nic (runner runner) postanawiasz blufować :D TU SIĘ NIE BLUFUJE - jeśli nie nigdy to prawie nigdy. Wbij sobie do głowy, że to nie film. Poker to nie jebajka ;) Semiblufy to co innego, ale też nie nadużywać.

30980981 - :tak:

30981121 - ja tu ze słabym AJ jedynie dopełniam i bez przynajmniej TP albo dwóch par. Próbuję jak najtaniej dojść do showdown.

30981161 - mając 17bb już nie sprawdzaj z taką ręką. Jeżeli zakładasz, że pierwotny raiser mógł robić to dość szeroko to wpychasz AI (callera traktujesz praktycznie jako dead money bo pokazał taką słabość).

30981451 - musisz dorzucić 4 bb do puli ok 16 bb więc może kusić, ale IMO na tym etapie granie pod setmining nie jest już opłacalne. Mając coś koło TT, JJ (w zależności od przeciwników)bym izolował pushując lecz z 88 pas.

30981501 - IMO od początku do końca źle rozegrane ;) jeżeli już sprawdziłbym bym pre (decyzję co do tego uzależniam całkowicie od dynamiki stołu). to:
1) na flopie ch/f. Sprawdzasz z drugą parą gdy każde Ax jest w jego zakresie jak najbardziej.
2) na turn nic Ci nie pomaga prócz możliwego runner runnera, a prawdopodobnego uzupełnienia jego drawa
3) na river jemu dopełnia już praktycznie bankowo drawa a Ty nadal tylko sprawdzasz... to wierzysz mu czy nie?

'Hu'ok :)

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 25 wrz 2014, 08:46

karwek pisze:30981351 - co to za spazz? :P

Zobaczyłem z BB flopa i koleś ewidentnie chciał mnie wyrzucić z rozdania więc mając parę i coś koło 8 blindów postanowiłem już nie czekać i to zgarnąć, bo nie spodziewałem się calla z jego strony a jednak sprawdził z AK :D

jon124 pisze:30981501 - IMO od początku do końca źle rozegrane ;) jeżeli już sprawdziłbym bym pre (decyzję co do tego uzależniam całkowicie od dynamiki stołu). to:
1) na flopie ch/f. Sprawdzasz z drugą parą gdy każde Ax jest w jego zakresie jak najbardziej.
2) na turn nic Ci nie pomaga prócz możliwego runner runnera, a prawdopodobnego uzupełnienia jego drawa
3) na river jemu dopełnia już praktycznie bankowo drawa a Ty nadal tylko sprawdzasz... to wierzysz mu czy nie?

Najpierw zakładałem że ma draw do koloru, bo ten jego bet nie był za wysoki zarówno na flopie jak i turnie a na river podejrzewałem że ma Króla, ale nie mogłem się oprzeć pokusie sprawdzenia. Niestety miał KK. Dzięki za analizę.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 25 wrz 2014, 10:54

Druga sprawa to jeśli mefius (albo ktoś inny) możesz to podrzuć linka do tego replaya :D

Chodzi mi o to że wchodząc w twojego linka klikam w zakładkę replay i mamy czytelny review jak w hm czy pt. I chyba lepsze to, niż klikanie w tabelkę a potem szukanie co ktoś napisał po siedmiocyfrowych numerach ;)

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 25 wrz 2014, 10:58

mefius pisze:

Chodzi mi o to że wchodząc w twojego linka klikam w zakładkę replay i mamy czytelny review jak w hm czy pt. I chyba lepsze to, niż klikanie w tabelkę a potem szukanie co ktoś napisał po siedmiocyfrowych numerach ;)

O, a ja nie widziałem tej opcji. :D

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 25 wrz 2014, 11:04

Jeśli kolega Heisenberg gra na Starsach to można też oszczędzić sobie czasu i używać opcji BOOM!

Awatar użytkownika
Haisenberg
-#blogermiesiaca
-#blogermiesiaca

Postautor: Haisenberg » 26 wrz 2014, 21:41

Niestety nie mam PK ani HM a co do boomu to kiedyś próbowałem się tam ogarnąć i jakoś mi nie poszło :D Zalogować się nie mogłem podając login i hasło z PS a nie widziałem opcji rejestracji więc odpuściłem booma :D

Teraz z innej beczki. Ktoś kiedyś wrzucił chyba tutaj, albo na Typach jakiś kawałek gościa z Rzeszowa Pluto. Ostatnio znowu na niego trafiłem i chciałem ściągnąć sobie całą płytkę, bo koleś ma w sobie coś ciekawego i słychać szczerość w jego rymach, ale niestety z używanych przeze mnie źródeł nie mogę zlokalizować tej płyty do pobrania więc jakby ktoś znalazł i podrzucił linka byłbym bardzo wdzięczny.
Artysta: Pluto
Tytuł płyty: Rzeszowska klasa
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rvCVDGL6dFU[/youtube]

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”