Raz na wozie, raz w nawozie [title by drynk]

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 03 lut 2013, 16:57

nomad pisze:Sesja trwała 11:30h = 9843 rozdania

Powiem tylko: O żesz Ty w mordę...

Ja po ~3k rąk już też raczej nie gram A-gejma, to ciekawe co bym grał po 9k :P

PS. i sorry za te złe wróżby, ale pod nieobecność tommko ktoś musi straszyć i rzucać downswing-klątwy :cool:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

POST NEARLY BUSTO - weekend satelitek i stepów

Postautor: nomad » 09 lut 2013, 19:58

Był to, i jest jeszcze, weekend satelitek i stepów.

Po tym jak straciłem w 4 dni 4/5 rolla i otarłem się o busto - wiem, wiem, nie pisałem Wam o tym, ale wiecie tak mi wstyd było - postanowiłem wykorzystać punkty F* na jego odbudowę. Ponieważ dosyć skuteczny jestem w dochodzeniu (zazwyczaj resztką sztonów) do fazy ITM, uznałem że najskuteczniej będzie wystartować w jakichś większych turniejach gdzie takie dojście sensownie opłacają. Wybór padł na niedzielny Double Deuce, a ponieważ wstęp kosztuje $22 naturalne się zdało zdobyć bilety w stepach i satelitach za FPP. Pierwszy, bo musicie wiedzieć, że to turniej multientry jest a ja mam zamiar na 3 stołach zagrać, przyszedł szybko i wydawało się, że to bułka z masłem będzie. Potem jednak zaczęły się schody na drugi bilet musiałem ciężko się naharować a o trzeci cały czas jeszcze walczę.
Sporo się nauczyłem, szczególnie po kosztownych błędach w fazie bubble, po których musiałem zaczynać od nowa - będzie w sam raz na niedzielę i forumowe więc możecie już zacząć drżeć. Nabrałem też niestety trochę złych nawyków bo początek wszystkich tych turniejów to jest festiwal All-inów z najdziwniejszą kartą.

Na razie tyle. O tym jak stracić 4/5 rolla i spaść o 2 szczeble drabinki zapewne Wam kiedyś napiszę. Możecie też spytać Wróża Drynka.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2013, 23:39 przez nomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 09 lut 2013, 23:29

No dobra - mam trzeci ticket.

Bilans: zdobycie 3 biletów o wartości $66 kosztowało mnie $31.07 i trochę punktów - muszę trochę zoptymalizować proces.
Postanowienie: zdobywać sobie tickety na spokojnie za punkty przez cały tydzień a nie w ostatniej chwili.

Ufam jedynie, że jutro trochę mi bardziej będzie szczęście sprzyjać bo w tych satelitach i stepach to koszmar jakiś był. Co i rusz Moje AK, AQ i im podobne padały w starciu z A-śmieć albo śmieć-śmieć,
moje KK vs QQ i Q na flopie, TT vs AQ vs AQ - już się cieszyłem na potrojenie a tu na river A i wyleciałem. Trochę tego zbyt dużo było na jeden dzień ale na szczęście mam stalową psychikę.

Jeszcze tylko wyrobić codzienny wolumen 300 PFF coby utrzymać status na F*. Chciałbym się wreszcie wyspać, żeby jutro być rześkim i skoncentrowanym graczem - toć robię zamach na forumowe $100 i 3 x $17,000 na F*.

PS.
Będzie dobrze, właśnie otrzymałem ZNAK dogrywając ostatnią satelitkę:

[center]Obrazek[/center]

Szkoda tylko że przez pisanie tego posta zaniedbałem nieco grę i teraz jestem midstackiem :evil:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 10 lut 2013, 21:57

Jednak nie jestem taki skuteczny jak mi się zdawało.

Wszystkie bilety przepadły :evil:
Pierwszy przetrąbiłem głupim blefem we wczesnej fazie turnieju.
Drugi zbyt wczesnym AllInem.
Trzeci miał trochę więcej szczęścia TT oparło się AA gdy miałem już tylko 10BB potem nawet nieźle szło i zbudowałem "średni" stack. Niestety karta przestała iść a przy stoliku roiło się od Deep stacków. Czekałem, czekałem, aż w końcu dałem AllInn z AQo sprawdzony przez TT i QQ. As niestety nie spadł i po zabawie.

No nie wiem czy warto mi się w te turnieje bawić. Field jest wielgaśny i trzeba nieźle rozpychać a i szczęścia trochę potrzeba.

Pierwsze koty za ploty - może jeszcze raz, za tydzień spróbuję.

PS. Właśnie wyleciałem z forumowego - pogrążyły mnie AA (druga para doszła genowatemu na Turnie) i KK (seta T na flopie dostał mateuszek).

Tego właśnie w pokerze nie lubię kiedy przegrywam choć chciałbym wygrać.

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 11 lut 2013, 19:27

nomad pisze:Tego właśnie w pokerze nie lubię kiedy przegrywam choć chciałbym wygrać.

Nomad myślę, że nikt z nas tego nie lubi :mrgreen:

Następnym razem to Ty połamiesz moje rakiety i się wyrówna....a zreszta przecież to Ty wywaliłeś mnie z turnieju na come on wiec masz rewanż :mrgreen:

Pozdro ;)

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Fatum

Postautor: nomad » 13 lut 2013, 14:12

To zaczyna mnie już złościć.
Wiem, skarżyłem się Wam już na turniejowych czatach zanim złamaliście mi moje AA, KK, TT i co tam jeszcze, ale muszę to jeszcze wyrzucić z siebie tutaj.

Ostatnio gram sporo turniejów, choć najwyraźniej nie powinienem. Ilekroć pojawia się szansa czy konieczność zagrania coinflipa, albo nawet układu ze sporą moją przewagą, dostaję baty. Naprawdę, teraz jedyne co mi pozostaje w takich sytuacjach to patrzyć na stolik i zastanawiać się czy dobijająca mnie karta spadnie na flopie, turnie czy dopiero na river, bo że spadnie to prawie pewne (wolę na flopie bo wtedy mam jasność już od początku).

Co gorsze, fatum czasem na chwilę odpuszcza i pozwala w turnieju zbudować sensowny, dający szansę na zwycięstwo stack aby potem, przy samym końcu, wsadzić mi w rękę QQ dorzucić trzecią damkę na flopie a potem komuś skompletować strita na turnie i riverze, a ponieważ stack mam spory robi to dwa razy z rzędu. Masakra.

Tego właśnie w pokerze nie lubię, kiedy los stroi sobie ze mnie złośliwe żarty.

[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Już nie

Postautor: nomad » 16 lut 2013, 11:38

Już nie przegrywam coinflipów. Teraz regularnie przegrywam decydujące spoty, w których wyraźnie dominuję nad oponentem. Ta regularność sprawia że zaczynam grać scary money i grozę we mnie budzą proste, zdawało by się, rozdania, w których spokojnie można inwestować cały stack. Co gorsze Tendencja przerzuciła się też na stoliki cash, na których ostatnio szło mi w miarę dobrze, i dzięki którym powoli, do wczoraj, odbudowywałem Roll.

Panie, Panowie i wszyscy pomiędzy, mamy tu do czynienia z kryzysem, który poważnie nadgryzł moją wiarę w szczęśliwe zakończenie mojej przygody z Grą. O przyjemności i motywacji już nie wspomnę.

[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 16 lut 2013, 14:51

Polecam zrobić sobie kilka dni przerwy, porządnie oczyścić umysł i dopiero wrócić. Z lepszym nastawieniem. :)

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 16 lut 2013, 15:00

poker daje, poker odbiera
wiem banał
ale cóż Ci rzec zważywszy że u mnie wpis podobny choć w nieco łagodniejszym tonie

omgiwinlol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: omgiwinlol » 25 lut 2013, 23:34

Graj dalej Łotrzyk w końcu da :D GL GL ale fakt wykresy troszkę przygnębiające ! :cry:

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Już krzyknąłem "i znowu Dupa"

Postautor: nomad » 22 kwie 2013, 21:59

Już krzyknąłem "i znowu dupa!" ...
Przedwcześnie jednak. Wy, zanim krzykniecie, poczekajcie przynajmniej na Turn.

[center]Obrazek[/center]

P.S. A do tego mi się pomyliło bo na Flopie myślałem że Militia ma pokera :evil:

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 22 kwie 2013, 22:02

A badbeat Jackpot był? :mrgreen:

Awatar użytkownika
toadie3k
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: toadie3k » 22 kwie 2013, 22:02

No ładnie, szkoda, że nie było bad-beat jackpota

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 23 kwie 2013, 07:33

Niestety F* nie praktykuje Bad-Beat Jackpotów.

Na Microgaming dostałbym coś koło 180,000 EUR (Militia 360,000) i mógłbym przejść na NL10.

Okradli mnie :evil:

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 23 kwie 2013, 10:37

Poker vs Poker, niezła akcja.
Wyobrażam sobie co musiał mówić pod nosem twój rywal - bo gdyby był Polakiem to bym wiedział co pewnie mówił. Ja miałem w niedzielę pokera królewskiego, ale z 1 kartą.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 23 kwie 2013, 10:59

Masakra.

Chociazby dlatego gwiazdkujemy F* :)

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 23 kwie 2013, 15:15

ale żeby dostać BB jackpot to byś musiał grać na wybranych stolikach o podwyższonym rake :D
szkoda że karety 7 nie było bo dopiero była by beka ^^

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Nomad staje do niby-challenge'u

Postautor: nomad » 08 maja 2013, 11:52

Minęło, oj minęło sporo od ostatniego wpisu ale wiecie, uzależniony jestem od Pokera, a że doba za krótka to czasu zbyt mało i poświęcam go na grę. Niezdrowe to, wiem, i próbuję jakoś to zbalansować - jeśli się uda to pojawią się kolejne wpisy.

A TYMCZASEM pora na niby-challenge.

GENEZA: dostałem na F* spory bonus - $500. Jeśli zostanie uwolniony w całości dodatkowo dostaję bilet $100 na grę cash. Jest zatem o co walczyć.

CEL: Uwolnić cały bonus i dostać bilet.

WARUNKI:
1. Na uwolnienie bonusu mam czas do 20:06 28 maja 2013 (20 dni)
2. Bonus uwalniany jest po $20 za każde 500 FPP - zatem uwolnienie całego bonusu nastąpi po ugraniu 12,500 FPP (625 FPP dziennie).

WARUNKI SUKCESU:
Jedyny warunek sukcesu to aby bankroll po zakończeniu challengu był nie mniejszy niż gdybym do challengu nie stawał. Biorąc pod uwagę, że dostaję $600 bonusu, rakeback $250 (status PLATINIUM = $2 / 100 FPP = $250 za 12,500 FPP) i dodatkowo $35 Ring Game Tickets za 12,600 FPP, to sukces osiągnę jeśli ugram punkty i nie wtopię przy tym więcej niż $885. Wydaje się realne o ile wyższe stawki (o tym dalej) nie okażą się pułapką.

ZARYS PLANU
Obecnie grając sześć stołów na NL5 w tygodniu osiągam średnią 46,67 FPP dziennie (max w ostatnim miesiącu to 382 FPP podczas całonocnej, minusowej sesji na 12 stołach). Aby osiągnąć cel muszę zwiększyć średnią 14-to krotnie, a uczynię to tak:

1. Uruchamiam środki z TPC ($720) i przechodzę na NL10. Bankroll początkowy $812,30.
2. Gdy bankroll osiągnie $920,00 przechodzę na NL25 (powrót na NL10 przy $850).
3. Gram na 6 stołach min. 2 godziny dziennie a brakujące punkty nadrabiam podczas weekendów.
4. Codziennie pojawia się na blogu krótka relacja z poprzedniego dnia.

WARUNKI ZAKOŃCZENIA CHALLENGU
1. Wyrobienie bonusu => SUKCES o ile bankroll (wliczając tickety) > $812,30.
2. Wygaśnięcie bonusu => PORAŻKA.
3. Bankroll <= $650 => JESZCZE WIĘKSZA PORAŻKA - wracam na NL5 a $550 wypłacam na Nordic Aces.

I to by było na tyle ...

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 08 maja 2013, 15:48

Dżizas! Nomad, jesteś szalony.. Trochę to wszystko optymistycznie wygląda. Żebyś tylko nie musiał rowerem do tej Estonii jechać. Mimo wszystko trzymam kciuki i jestem z Tobą. I jak już w tej Estonii się znajdziesz, nawet bez kieszonkowego, to zawsze możesz liczyć na jakąś suchą bułkę i puszkę piwa ode mnie, aby przetrwać.

Może jakiś zakładzik :twisted: Albo lepiej nie.. whisky napijemy się w Tallinie.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Niby-Challenge - dzień 1 - konieczna korekta planu

Postautor: nomad » 09 maja 2013, 09:32

No i pograłem.
Perspektywa wypłaty mojego bonusa tak przeraziła F*, że czym prędzej zmienili format plików historii. Tym samym, zamiast trzaskać punkty, pisałem, celem zdobycia edge nad przeciwnikami, skrypty konwertujące nowe pliki historii na stare. Update PT4, z poprawną obsługą F*, pojawił się o 21 gdy już byłem krok od końca :evil:
Przy okazji zobaczyłem jak ciężko byłoby grać multi-table bez wsparcia. Musiałbym chyba zredukować stoły do 4 i narzucić sobie reżim tworzenia notatek.

Ale nie będziemy płakać. Karta przychodziła dobra (PT ocenił częstotliwość flushy, setów i stritów pomiędzy Normal i Lucky) i sesja skończyła się na plusie. Niestety zagrałem ledwie 896 rąk i wyszło z tego raptem 69.69 FPP (różnica na wykresie wynika z tego, że część punktów ugrałem wczoraj, jeszcze przed rozpoczęciem Challenge'u). Już widać, że regularne granie 625 FPP będzie nie lada wyzwaniem i nie obędzie się bez korekty planu, którą nota bene, wdrożyłem już w trakcie wczorajszej sesji. Muszę się też zmobilizować i czym prędzej osiągnąć bankroll umożliwiający mi przejcie na NL25.

KOREKTA PLANU:
3. Gram na 12-stu stołach (z krótką rozgrzewką na 6-ciu)

WYNIKI:
Ci którzy zaglądali na mój blog mogą pochwalić mnie za linię "Non Showdown Winings". W końcu, jakieś 2 tygodnie temu, nauczyłem się 3-betować i co jeszcze ważniejsze kraść blindy na potęgę.

[center]Obrazek[/center]

Mogło być gorzej ale mogło też być lepiej gdybym niepotrzebnie nie uparł się dograć do końca trafionego AK w multiwayu - żal mi było odpuszczać dużą pulę gdy istniała jakaś szansa na to, że trafi ona w moje chciwe łapki.

fulltilt-brak-polskiej-licencji! - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: $20.55 (VPIP: 32.72, PFR: 24.35, 3Bet Preflop: 11.76, Hands: 274)
BB: $12.03 (VPIP: 46.88, PFR: 9.38, 3Bet Preflop: 5.41, Hands: 65)
Hero (UTG): $10.00
MP: $13.20 (VPIP: 16.00, PFR: 12.00, 3Bet Preflop: 7.14, Hands: 26)
CO: $10.00 (VPIP: 57.14, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 7)
BTN: $14.70 (VPIP: 26.50, PFR: 19.08, 3Bet Preflop: 3.92, Hands: 290)

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10, CO posts DB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.25) Hero has A:spade: K:spade:

Hero raises to $0.45, fold, CO calls $0.35, BTN calls $0.45, SB calls $0.40, fold

Flop: ($1.90, 4 players) K:diamond: 6:club: 5:club:
SB checks, Hero bets $1.10, CO calls $1.10, fold, SB raises to $3.10, Hero calls $2.00, CO calls $2.00

Turn: ($11.20, 3 players) 3:diamond:
SB bets $17.00 and is all-in, Hero calls $6.45 and is all-in, fold

River: ($24.10, 2 players) 6:spade:

SB shows 5:diamond: 5:spade: (Full House, Fives full of Sixes) (Pre 52%, Flop 98%, Turn 100%)
Hero shows A:spade: K:spade: (Two Pair, Kings and Sixes) (Pre 48%, Flop 2%, Turn 0%)
SB wins $22.90

I to by było na tyle ...
Ostatnio zmieniony 09 maja 2013, 12:47 przez nomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
genowaty
-#VIP
-#VIP

Postautor: genowaty » 09 maja 2013, 11:40

No Nomad powodzonka! Będę Ci kibicował :tak:

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 09 maja 2013, 12:00

"Murowaty" wujek drynk nauczył Cię agresji, teraz Ty mnie naucz wygrywać showdowny :oops: Ogólnie trzymam kciuki za czelendża.

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 17 cze 2013, 21:23

Nomad, wszystko wporzo?

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 18 cze 2013, 07:53

Cześć Rumcajs.

Dycham. W ostatnich dniach słomianym wdowcem jest z dwójką Pociech toteż nieco mało czasu na Forum i Grę. Ale to się dziś skończy.

A tak przy okazji mam Twoją ładowarkę - tyle że przypomniałem sobie o niej dziś gdy na nią spojrzałem. Wyślę tam gdzie Napój.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 18 cze 2013, 08:04

A pokerowo to grywam sobie turki MTOPS o 22. Na razie bez większych sukcesów. 3 z 6 i 2 z 4 stołów (multientry) w kasie tak więc jakoś szczególnie nie dopłacam.
Niestety karta mnie nie rozpieszcza i nawet jeśli uda mi się nabudować nieco na początku turnieju to potem, jak wczoraj, do mojego Call AllIn z AA, w środkowej fazie turnieju, dołącza jeszcze 3 kolejnych graczy i pokazuje się karta: Moje AA, QQ, TT bigstacka, K3o, 66. Na flopie spada - jakże by inaczej - dziesiątka i po zabawie. Gdyby chociaż to nie Big Stack trafił seta to byłbym do przodu. Gdyby zaś to moje asy się utrzymały to chyba bym, po takim zastrzyku czipsów, trafił do czuba.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”