radost bloger?

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy Radost powinien grać w pokera:

Czas głosowania minął 04 paź 2008, 13:36

w turniejach typu free
2
8%
w turniejach z wpisowym do 5$
1
4%
w turniejach z wpisowym od 5$
11
46%
na stolikach cashowych do 0,25BB
3
13%
na stolikach cashowych powyżej 0,25BB
3
13%
Radost nie powinien w ogóle grać w pokera
4
17%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

radost bloger?

Postautor: radost21 » 11 wrz 2008, 11:33

Radost Bloger? :oops:
Jakos nie jestem do tego przekonany. :roll:
Ale z drugiej strony - Czemu nie – niech więc już będzie, ale umówmy sie że bloger bedzie pisane z małej litery.

Są ludzie i ludziska mówcy i pisarze, abstynenci od święta i pijący codziennie.
Gracze i przegrywacze. All inowcy i zatwardzieli tightowcy. Młodzi i starzy duchem i ciałem członkowie Naszej pokerowej społeczności.
:idea:
Przedstawicieli tych wszystkich wymienionych grup można spotkać tutaj o każdej porze dnia i nocy. Większość z nich traktuje to nasze forum jak pociąg, do którego można wsiąść przejechać kilka stacji i do widzenia ( :arrow: to mimo wszystko jest chyba normalne).

Ot był facet i nie ma faceta. W pamięci mamy co prawda jeszcze jego Nick, być może pamiętamy pozę z jaką patrzył w szybę, nazwę stacji na której wysiadł i tyle.
A to co za nami i tak szybciej czy później zniknie w pajęczynie czasu.

Tak tez zapewne będzie i ze mną. :roll: Być może poczekam aż pociąg zatrzyma się na stacji, być może pociągnę za hamulec bezpieczeństwa. Być może zostanę siłą wyrzucony za drzwi. Być może…
:?: Tak naprawdę wszystko się może zdarzyć. Bowiem czasu za zwyczaj mamy mniej niż byśmy chcieli. Chyba, dlatego jednak zdecydowałem się otworzyć swojego własnego bloga.

Bo jak nie tu – to gdzie.
W końcu tu czuje się najlepiej.

Nie wiem, o czym będę pisał. Nie wiem czy w ogóle będę cos pisał. Ale chcę tu na forum mieć taki mały skrawek dla siebie, :gol: gdzie będę mógł usiąść i popieścić myszkę przed snem.
Tak niewiele, bowiem – mamy z życia…
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2008, 13:39 przez radost21, łącznie zmieniany 3 razy.

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 11 wrz 2008, 12:06

brawo radost, wkoncu sie odwazyles :)
tylko nie wysiadaj z tego pociagu za szybko, bo bez Ciebie juz nie bedzie tak wesolo jak zawsze!
Sebola... masz konkurencje :D

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 11 wrz 2008, 14:33

Tylko chwalić taką konkurencję

A Tobie Radost blogerze - napiszę tylko jedno NARESZCIE !!!!!!!!!!!
Gratuluję też osiągnięcia 500-tki rad - naprawdę mnóstwo wytrwałości i serca musiało to CIEBIE kosztować. Jeszcze raz też jestem za tym abys zastanowił się nad wydaniem takiego tomika - byłby to bez wątpienia hit wśród tych pokerowych graczy - dla których w tej zabawie nie liczy się tylko "zysk netto" (wiem wiem cytat zaczerpnięty z mojego bloga :oops: :mrgreen:)

No to teraz spokojnie mogę udać się na urlop - a jak wrócę i będziesz miał już te 10000 odsłonięć - to w końcu nie będę już czuł takiej odpowiedzialności, że trzeba coś na tym swoim blogu skrobnąć.

Bo wiesz tak to już jest - powiedziałeś A to trzeba powiedzieć B, a do Z to jeszcze daleka droga ........ całe 22 litery :)

Pozdrawiam i życzę systematyczności i z wielką chęcią będę tu zaglądał

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 11 wrz 2008, 19:05

BRAWO!!!
...kolejny blog który będę często odwiedzał,czytał z zainteresowaniem....to sprawiają twoje metafory,porównania,które w fantazyjny,wymyślny sposób opisujesz pokera...no i cykl "Radost radzi" rewelacja.
...muszę przyznać... jak każdy jadę pociągiem tyle,że osobowym spokojnie powolutku mijając większe i mniejsze stacyjki...czasami spoglądam w okno w odbiciu widząc swoją twarz...zadając sobie pytanie "co ty tutaj robisz?"
...dopóki jest to pociąg osobowy,czuję się bezpiecznie...bo w razie wykolejenia mniej boli i można przeżyć
...czasami ta podróż,trwa szybciej...to z racji tego,że siedzę w WARSIE delektując się lokalnym piwkiem :razz:
...nie wsiadam do pospiesznych a broń Boże do expresów,na razie nie stać mnie na bilet...dlatego, często jak wysiadam na docelowej stacyjce jestem uśmiechnięty :mrgreen:
z duszą (plecakiem,wygraną) na ramieniu

Fajnie i dzięki,że jesteś na tym forum.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 11 wrz 2008, 21:09

no no tylko pogratulować, pierwszego posta jak i załorzenia bloga, normalnie to porównanie do pociągu :mrgreen: jeżeli chodzi o mój blog to jechałem chyba wąsko torowym z którego zostałem wyrzucony za brak skasowanego biletu czego Tobie oczywiście nie życze ale 10000 km ( odsłon ) twojego miejsca na forum :wink: wreszcie poznamy głębiej pokerowe przygody "wyjadacza" bo wcześniej można było sie o nich dowiedzieć jedynie z opowiadań...
czekam na pierwsze posty, :smile:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 11 wrz 2008, 22:44

I tak oto kolejny dzień w mojej forumowej podróży za jeden uśmiech dobiega końca. :mrgreen: Dziwne, ale gdyby mi ktoś rano powiedział: będziesz trzeźwy i założysz bloga wysłałbym go tam gdzie ani klamki ani meble krzywdy by mu zrobić nie mogły.

Cóż jednak okazało się, że na dobrego pokerzystę się nie nadaje, gdyż za bardzo spontaniczny ze mnie gość. :oops:
A dokładnie było to tak: puściłem wczoraj u buka kupon na mecze ot normalny akumulacyjny. A że lubię okrągłe sumki i brakowało mi 80 groszy dodałem na kuponie dodatkowy mecz – taki z rodziny najpewniejszych z pewnych.
I niestety tu się przeliczyłem, bowiem Szwajcaria z Luksemburgiem u siebie poległa. SZOK i w ogóle kopara opada (tak się chyba mówi). :o
Pomyslałem wiec >> ej otworze bloga >> na typach bukmacherskich >>ponarzekam – oni mnie zrozumią.
Już nawet się zabrałem za pisanie, ale na dobra sprawę, nie wiedziałem, co, gdzie i jak.

I wtedy zrozumiałem, :idea: :idea: :idea: że obstawianie meczy to tylko taki mój skok w bok, od tego, co najbardziej lubię. Od pokera.
:arrow: Więc nie będę się już bronił PRZED O POKERZE BLOGOWANIEM, bo choć wiara i nadzieja ( w wysłany kupon) ważne są to miłość w życiu człowieka jest i pozostanie – najważniejsza. :mrgreen:

Dziękuje wszystkim za miłe słowa. Dziś szczególnie się przydadzą, bowiem znowuż zaliczyłem wywrotkę na bublu, a formowy turniej na paradise-brak-polskiej-licencji! tylko z nazwy okazał się
Rajem.

Bo cóż to za raj, do którego sejfu zatrzaskuje się RADOSTOWI przed samym nosem
drzwi.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 12 wrz 2008, 10:11

witam w kolejnym dniu zyciowej tułaczki, walki z samym sobą i pełnego napiecia odliczania do tych chwil gdy wreszcie bedzie mozna odpalic wieczorem komputer
uzbroic rece w piwo i myszkę
i powalczyc na stolikowych frontach texas holdema w jego nielimitowanej formie

ale to dopiero wieczorem >> teraz zaś >> z checią przedstawie swoje krótkie re >> dla tych co zapukali słowem do wrót mojego BLOGA
alves pisze:radost, wkoncu sie odwazyles
tylko nie wysiadaj z tego pociagu za szybko, bo bez Ciebie juz nie bedzie tak wesolo jak zawsze!
Sebola... masz konkurencje
jak zauwazyłeś pierwsze słowo specjalnie wycinam >> bo jest go az nadto u moich pozostałych SZANOwnych gości

a apropo wysiadki >> czasem mysle ze w tym pociagu z napisem forum to ja jestem
takim rezerwowym maszynistą wiec bez obaw >> jako dorosły i odpowiedzialny facet>> dam wam znać gdy bede miał juz dość PRZEJAZDZKI

Sebola pisze:No to teraz spokojnie mogę udać się na urlop - a jak wrócę i będziesz miał już te 10000 odsłonięć
a ja myslałem ze Sa(e)ba była królową >> ale jak nic byc moze sie mylę >> tak wiec KINGU PROROKUJ mi dalej
a ja poczekam az zycie zweryfikuje te proroctwa

Mundi_Gutierrez pisze:...muszę przyznać... jak każdy jadę pociągiem tyle,że osobowym spokojnie powolutku mijając większe i mniejsze stacyjki...czasami spoglądam w okno w odbiciu widząc swoją twarz...zadając sobie pytanie "co ty tutaj robisz?"
skądś znam to pytanie
ale tak to juz jest ze jak obok same młode twarze to wysiadka chodzi człowiekowi po głowie >> ale ty mundi zapomnij o tym >> własnie z racji wieku
ktoś przeciez musi pokazac młodszym o co tak naprawde
chodzi w ZYCIU

moja propozycja >> trzymajmy za siebie na wzajem kciuki
i sami z osobna zaciskajmy zeby
bez odrotu bez kapitulacji >> do KONCA

titanum90 pisze:wreszcie poznamy głębiej pokerowe przygody "wyjadacza"
zeby tylko rozczarowania nie było
bo młodość dawno juz mineła a z nia okres zabaw i triumfów młodocianego SZU

z hazardem skonczyłem dawno temu
a moje tu i teraz >> to czysty SPORT :mrgreen:

tyle panowie odnosnie odpowiedzi >> zapraszam do dyskusji
w planach na dzis PICIE POKER I PANIENKI (a tu za pewno urozmaicenie bowiem inaczej usypiam córke a inaczej moją wife) :mrgreen:

na koniec dla spragnionych pokera pierwsze z brzegu rodanie
o którym zapewne w kolejnym wejsciu zapodam kilka słów

Hold'em No Limit ($0.10/$0.25 Stół 6-max Miejsce 5 to rozdający
Miejsce 1: mondo40 ($6.15 żetonów)
Miejsce 2: crystalbalz ($28.40 żetonów)
Miejsce 3: florissdan ($45.30 żetonów)
Miejsce 4: flamadis ($23.20 żetonów)
Miejsce 5: Mr Tojeiro ($23.75 żetonów)
Miejsce 6: radost2110 ($14.75 żetonów)
radost2110: wpłaca małą ciemną $0.10
mondo40: wpłaca dużą ciemną $0.25
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz radost2110 otrzymał [9s 9h]
crystalbalz: pasuje
florissdan: sprawdza $0.25
flamadis: pasuje
Mr Tojeiro: sprawdza $0.25
radost2110: podbija $1 do $1.25
mondo40: pasuje
florissdan: sprawdza $1
Mr Tojeiro: sprawdza $1
*** FLOP *** [5s Qs 6s]
radost2110: zagrywa $1.25
florissdan: sprawdza $1.25
Mr Tojeiro: sprawdza $1.25
*** TURN *** [5s Qs 6s] [9d]
radost2110: zagrywa $4
florissdan: sprawdza $4
Mr Tojeiro: sprawdza $4
*** RIVER *** [5s Qs 6s 9d] [2c]
radost2110: zagrywa $8.25 i wchodzi all-in
florissdan: pasuje
Mr Tojeiro: sprawdza $8.25
*** POKAZANIE KART ***
radost2110: pokazuje [9s 9h] (trójkę, Dziewiątki)
Mr Tojeiro: pokazuje [8d 7d] (strita, od Piątki do Dziewiątki)
Mr Tojeiro wygrał $34.50 z puli

Awatar użytkownika
asape
-#VIP
-#VIP

Postautor: asape » 12 wrz 2008, 10:42

No coz Radost :) Po flopie przeciwnik mial open w dwie strony :-) Twoja 9 na turnie byla jednoczesnie powodem do radosci, jak i potem sie okazalo do placzu :) a myslales w ogole co moze miec przeciwnik? Troche drawowy flop wyszedl...

Nie ma co rozpamietywac i trzeba wziac sie za odbudowywanie straconych dolcow :)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 13 wrz 2008, 07:47

no tak nie wiem jak u was >> ale umnie wczoraj nieźle wiało w górach
tak wiec wróciłem nieźle zawiany bo impreza w plenerze była

w jedna strone ja samochodem w druga zona i gitara gra... :mrgreen:

a od muzyki szumi w głowie tak wiec >> pokera wczoraj tylko zaliczyłem
nie marzac o wygranych nie łudzac sie ze starczy sił
siła woli >> pokonując zmeczenie dotrwalem do 22 i odpaliłem everesta
w koncu (rejestracji do gry dokonałem dzien wczesniej) wejsciówka kosztowała mnie 1$ wiec zadna strata do kieszeni
plamowałem zagrac >> minut 5 >> wyszło cos 15 >> wiec nie jest źle >> z drugiej strony pokerkingom (niewazne czy umieja czy nie umieja grac w pokera) odpadac pierwszym NIE WYPADA :mrgreen:
tak wiec w ostatecznosci zaliczyłem >> pierwsza trójke od końca

apropo zas wklejonego wczesniej wczoraj rozdania i uwagi
asape pisze:No coz Radost Po flopie przeciwnik mial open w dwie strony Twoja 9 na turnie byla jednoczesnie powodem do radosci, jak i potem sie okazalo do placzu a myslales w ogole co moze miec przeciwnik? Troche drawowy flop wyszedl...

śmierdzacy flop to prawda ale przeciez to rozdanie zaczełao sie na preflopie :mrgreen:
siedze na małej ciemnej z para nine
przedemną do gry wchodzi dwóch za równowartosc BB >> zagrywam wiec tak aby wyczyscic stół >> niestety (albo stety - to sie okaze) rywale nie daja sie
otrzymuje 2sprawdzenia i smierdzacego flopa
co robie? sprawdzam ile rywale maja zetonów a nastepnie sprawdzam czy przestraszył czy zadowoił ich flop
czy jestem szalony? nie po prostu szukam odpowiedzi
taktyke juz mam >> jesli sprawdza do puli juz nie dołoze :mrgreen: jesli przebiją nacisne fold :cry:

niestety po smierdzacym flopie przychodzi najgorszy z mozliwych turn
9 >> patrze na swoje zetony >> oj mizernie w stosunku do rywali
jak beda chcieli wydoja mnie pomalutku
ale ja sie doic nie daję >> rzucam na szale wszystko co mam >> w koncu z 999 i tak bym sprawdził >> ciagle wierze ze rywale nie mają dwóch trefli
jednen zrzuca karty >> NIE MIAŁ
drugi sprawdza >> tez nie miał >> koloru :mrgreen: za to dobrał do stita

i jeszcze uwaga
asape pisze:Nie ma co rozpamietywac i trzeba wziac sie za odbudowywanie straconych dolcow
nie mam obaw >> nie ze mna te numery
bowiem i zwyciestwa i przegrane przyjmuje z jednakowym SPOKOJEM

w moim bowiem systemie gry do stolika wnosze 2/3buyina >> czyli kwote która nie rujnuje
a ze stolika odchodze gdy uzbieram 2xwejsciowy stack >> czyli kwote pozwalajaca na odpalenie kolejnego stołu >> ZA FREE

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 14 wrz 2008, 13:36

Wszyscy popełniamy błędy. :roll:
Jedni mniej inni bardziej kosztowne. Jedni pojedyncze inni seryjne.
Błędy zdarzają się nam na wczesnym i na końcowym etapie turniejowej rywalizacji.
Jeśli chodzi o przygotowanie teoretyczne, niejednokrotnie mamy je opanowane jak Todd Brunon a jak przyjdzie do praktyki to zachowujemy się i zagrywamy jak Mister Nikt.
Czego zatem nam brakuje? :arrow:
Przysłowiowego łutu szczęścia, uśmiechu river czy jakiegoś innego klucza, który pozwoliłby nam otworzyć wciąż zatrzaśnięte drzwi z poziomu dobry do poziomu lepszy.
Wydaje mi się, że nie ma, co wdawać się w szczegóły, bo odpowiedzi może być tyle ile graczy, – bowiem jednostki ludzkie (według pomysłu szefa – pana Boga), różnią się od siebie w budowie fizycznej, duchowej i emocjonalnej. A różnice – czasem niewielkie niuanse, są tym czynnikiem, który sprawia, że mamy większe lub mniejsze predyspozycje do gry.
Predyspozycje do wygrywania, jak również predyspozycje do popełniania błędów.
Wszystkie te aspekty sprawiają, że aby wygrać turniej musimy przede wszystkim pokonać siebie, przeciwników a na koniec i tak liczyć na pomoc dealera. :cry:
Do czego zmierzam? :oops:
Sam nie wiem. :oops: Pewno chciałem powiedzieć, że każdy turniej jest wyścigiem do zwycięstwa. :trophy:
Wyścigiem, do którego nie wszyscy są jednakowo przygotowani, bowiem niuanse fizyczno- duchowo-emocjonalnej budowy sprawiają, że już na stracie mamy: faworytów, średniaków i outsiderów.
I dopóki ci ostatni nie zrozumieją, że musza dać z siebie wszystko, musza wznieść się na wyżyny – dopóty wygrane będą raczej domeną faworytów.
Prawdopodobieństwo, bowiem wygrania turnieju, czy tez załapania się do strefy wypłat przez tak sklasyfikowanych graczy zależy od tego:
- ile
- jakie
- i kiedy
popełnimy błędy.
Co zatem przybliża faworytów do zwycięstwa, skoro powiedzieliśmy sobie, że wszyscy popełniamy błędy? :arrow:
Ano – ta umiejętność, że oni popełniają je rzadko, albo w odpowiednim do tego momencie.
Tak, więc, panowie i panie – kaski na głowy, żetony do baków i na start. :mrgreen:
Ale uwaga, bo pit stopów nie będzie, a zwycięzca może być tylko jeden.
Pokonanie Ferrari jest możliwe :idea: o ile wykorzysta się błędy przeciwników. Lecz żeby je wykorzystać, trzeba mieć:
- oczy szeroko otwarte
- cały bolid
- i nie wytarte ogumienie
reszta zależy od pogody, która jak wiemy zmienną jest…

... co zas sie tyczy mojej gry >> CÓŻ
w życiu prywatnym jeżdzę Hondą >> stąd może takie a nie inne wyniki w turniejowej rywalizacji
wczoraj dla przykładu nie nadązyłem za FERRARI i w efekcie zajałem 10 miejsce ma 230uczesników GP Freeroll na betssonie :mrgreen:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 15 wrz 2008, 11:27

z dziennika radosta >> bRRRRR...
>> weekend poza nami i zdecydowanie trzeba przyznać ze POWIAŁO CHŁODEM
szczególnie na forumowym turku na Cd >> brrrr....
chodziła śmierć koła nosa >> chodziła >> czego przykładem all in JJ vs KK i trzeci walet wychodzący z kipieli wodnej na river >>> efekt ?>> było blisko
ale czego sie nie udało Spie... przed przerwą >> udało się PO
efekt 36place i Żal ( jak to pisał na chacie jedne z rywali odpadając przedemną) :oops:

w ogóle >> stan żetonów 5500 po drugim gwizdku sedziego - dealera (czyli po przerwie) to wynik który do czegoś chyba zobowiązuje
a na pewno rodzi aspiracje do walki o finał...

tak wiec >> zdecydowanie muszę przemysleć swoje zagrania >> szczególnie kiedy w turnieju juz raz rozlega sie GONG
człowiek przeciez nie poto robi stack >> aby go potem rozdać
UBOGIM

moje Robin hudostwo w ostatnim tygodniu >> daje DUZO
do myslenia :mrgreen:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 15 wrz 2008, 22:14

no tak dzis FANTASTIC wieczór az pisac sie nie chce
za to zapodaje skany
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 16 wrz 2008, 00:01

Rzeczywiście bardzo pechowe miejsca tuż za € a to szczególnie boli jeśli się gra 3 h odpada w takim stylu jak na polskim turnieju. Po takich miejscach karta się Tobie niedługo odwróci i zamiast bubli bedą pierwsze miejsca :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 17 wrz 2008, 09:13

quest pisze:Po takich miejscach karta się Tobie niedługo odwróci i zamiast bubli bedą pierwsze miejsca
chyba tez mysle w tych kategoriach
BA
powiem nawet wiecej:
byc moze nie zostane nigdy mistrzem świata >> ale prawdopodobieństwo że kiedyś
na pokerze sie nieźle obłowię >> NADAL ISTNIEJE

wczorajszy dzień >> cóż >> zgodnie ze scenariuszem
WALCZĘ JAK LEW >> przegrywam jak lwiątko
o turnieju forumowych na i4 nie bede pisał >> bo nie traktuje go powaznie

za to z lekka zabolało odpadniecie w PokerStars-nielegalny-w-PL! 1$rebuy z pulą - 30 wejsc do turnieju 80,000$ >> turniej odbedzie sie dziś
bezemnie bo do awansu zabrakło mi 5minut (blindy 4000BB) szczescia :mrgreen: 44 vs 77 i kilku >> czytaj 5
miejsc

ps. ale bez obaw skoro ciągle jestem blisko to znaczy umiejetnosci jakies są >> a to juz w holdemie polowa sukcesu...
na razie sam za siebie >> trzymam kciuki >> i wierze ze >> jeszcze bedzie PRZEPIĘKNIE :oops:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 18 wrz 2008, 10:54

czesc wszystkim >> którzy odnajdują mój blog i mimo pedzącego dnia znajduja czas aby TU wstapic
dla WAS dzis niespodzianka :oops: czyli to co nie zmiesciło się w temcie RADOST radzi :mrgreen:

z drugiej strony tamtem temat juz zamkniety SKOŃCZONY ZREALIZOWANY
w koncu 500 mysli i rad PADŁO
a tutaj cóż >> tutaj jest mój dziennik
w którym mogę pisać to co chcę
a wiec dzis pora NA BONUSA

- Nikt nie jest doskonały, w pewnym wieku jest się już jednak za starym, aby dawać zły przykład.

- Jeśli chcesz wygrywać, pamiętaj, lepiej odpaść wcześniej niż późno. Jeśli szukasz zabawy – najlepiej baw się do końca.

- A propos wymagań. Wymagaj; minimum od losu, maksimum od siebie.

- Pamiętaj, zamiast na siłę realizować – jeden jedyny cel, lepiej z przyjemnością zaliczać małe i drobne celiki.

- Kompas lepiej mieć w sercu niż na dłoni. Nawet, jeśli pobłądzisz to tylko w dobrych intencjach.

- Pamiętaj, lepiej się rozgrzeszyć niż usprawiedliwiać.

- Zanim zaczniesz szeptać – umyj zęby. Zanim zaczniesz całować – wyszczotkuj język. Zanim zdecydujesz się na wejście all in – zastanów się czy jesteś wystarczająco – zabezpieczony.

- Pamiętaj, jeśli chcesz wygrać, rób wszystko, aby to osiągnąć – z unikaniem gry – włącznie.

- I na koniec dzisiejszych rad – pokerzysto/pokerzystko - pamiętaj o najważniejszym. W życiu i w pokerze, trzeba umieć zaczynać wszystko - od początku.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 18 wrz 2008, 12:21

Mi to nie przeszkadza ale mam pytanie bo tak zawsze piszesz >> co to znaczy? :D zastepujesz kropke tym czy jak? ;p

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 18 wrz 2008, 13:16

Oskarek_89 pisze:Mi to nie przeszkadza ale mam pytanie bo tak zawsze piszesz >> co to znaczy? zastepujesz kropke tym czy jak? ;p

pokazuje sobie drogę
ucieczki
z labiryntu (NIEwypowiedzianych)
mysli :mrgreen:

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 18 wrz 2008, 13:28

radost21 pisze:I na koniec dzisiejszych rad – pokerzysto/pokerzystko - pamiętaj o najważniejszym. W życiu i w pokerze, trzeba umieć zaczynać wszystko - od początku.

świeta prawda szczegolnie tyczaca sie pokera:D hehe złota mysl nad myślami:)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 20 wrz 2008, 08:58

stała sie rzecz STRASZNA :twisted:
bo
w srodku tygodnia straciłem radość GRY
dopadła mnie obojetność i było mi WSZYSTKO JEDNO
kiedy i jak odpadnę >> oT mój poker >> zostal sprowadzony do
parteru >> gdzie nie ma kalkulacji >> blefu >> siły reki
tylko >> myszka i jej KLIK KLIKKK :oops:

w takiej sytuacji >> zostały mi 2 wyjscia
pierwsze >> mowiąc zargonem futbolisty: zawiesic karty na kołku oraz ukamienowac myszkę (aby nie kusiła)
drugie >> zebrac sie w sobie i poszukac przyczyn...

WYBRAŁEM to drugie > choc musze przyznac ze kosztowało mnie to
takiego zacisniecia zebów >> ze az >> jeden pękł :mrgreen:

mysle ze wiem o co biega >> na razie nie bede jednak podejmował sie tlumaczenia
no chyba ze >> ktoś mnie do tego PRZYCIŚnie :oops:

za to wrzucam na tapete 2 rozdania (jeszcze ciepłe) z zakonczonego heands upa
szczególnie pierwsze dało mi do myslenia >> ja nacisnałem FOLD (po dłuzszej chwili)
a WY...?
rozdanie drugie tylko pokazuje ze:
co sie odwlecze to nie uciecze >> tak sie chyba mówilo w PRZEDszkolu

PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 20546678976: Turniej nr 109276546, $5.00+$0.25 Hold'em No Limit - I runda pojedynku, Poziom I (10/20) - 20/09/2008 3:22:58 ET
Stół '109276546 1' 2-max Miejsce nr 2 to rozdający
Miejsce 1: Natronix (1130 żetonów)
Miejsce 2: radost2110 (1870 żetonów)
radost2110: wpłaca małą ciemną 10
Natronix: wpłaca dużą ciemną 20
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz radost2110 otrzymał [3h 4h]
radost2110: sprawdza 10
Natronix: czeka
*** FLOP *** [Th 2h 5s]
Natronix: zagrywa 1110 i wchodzi all-in
radost2110: pasuje
Niesprawdzony zakład (1110) zwrócony do Natronix
Natronix wygrał 40 z puli
Natronix: nie pokazuje ręki
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 40 | Prowizja 0
Stół [Th 2h 5s]
Miejsce 1: Natronix (duża ciemna) wygrał (40)
Miejsce 2: radost2110 (rozdający) (mała ciemna) spasował na Flop

PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 20546828881: Turniej nr 109276546, $5.00+$0.25 Hold'em No Limit - I runda pojedynku, Poziom II (15/30) - 20/09/2008 3:37:26 ET
Stół '109276546 1' 2-max Miejsce nr 1 to rozdający
Miejsce 1: Natronix (1130 żetonów)
Miejsce 2: radost2110 (1870 żetonów)
Natronix: wpłaca małą ciemną 15
radost2110: wpłaca dużą ciemną 30
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz radost2110 otrzymał [Qh Tc]
Natronix: podbija 90 do 120
radost2110: sprawdza 90
*** FLOP *** [Jc 9h 5d]
radost2110: czeka
Natronix: zagrywa 120
radost2110: sprawdza 120
*** TURN *** [Jc 9h 5d] [8h]
radost2110: czeka
Natronix: czeka
*** RIVER *** [Jc 9h 5d 8h] [Kh]
radost2110: zagrywa 180
Natronix: podbija 710 do 890 i wchodzi all-in
radost2110: sprawdza 710
*** POKAZANIE KART ***
Natronix: pokazuje [9d Kc] (dwie pary, Króle oraz Dziewiątki)
radost2110: pokazuje [Qh Tc] (strita, od Dziewiątki do Króla)
radost2110 wygrał 2260 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 2260 | Prowizja 0
Stół [Jc 9h 5d 8h Kh]
Miejsce 1: Natronix (rozdający) (mała ciemna) pokazał [9d Kc] i przegrał z dwie pary, Króle oraz Dziewiątki
Miejsce 2: radost2110 (duża ciemna) pokazał [Qh Tc] i wygrał (2260) z strita, od Dziewiątki do Króla

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 20 wrz 2008, 09:54

Pierwsze rozdanie też bym zrobił fold. W końcu jak sam napisałeś:
"jeśli chcesz wygrać, rób wszystko, aby to osiągnąć – z unikaniem gry – włącznie" :)
Drugie rozdanie przypomniało mi moje wczorajsze. Tak samo uzbierałem strita na turnie i zaczekałem, aby na riverze przeciwnik postawił. Tylko, że on wtedy uzbierał kolor:/ Grałem cash table i cały buyin poszedł. Wyłączyłem komputer po tym :)
radost21 pisze:mysle ze wiem o co biega >> na razie nie bede jednak podejmował sie tlumaczenia
no chyba ze >> ktoś mnie do tego PRZYCIŚnie :oops:

No to czekamy na wyjaśnienia :) Może wielu z nas też się takie wyjaśnienie przyda :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 22 wrz 2008, 09:14

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEchto.....
kląć nie bedę ale PRAGNĘ KRWIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
napisane jest bowiem: jesli twoja reka jest powodem grzechu ODETNIJ JĄ :twisted: wiec tylko moje szczescie (WNIESZCZECIU) ze koputer mój w kuchni >> nie stacjonuje
bo zapewne wyglądał bym jak JEDNOREKI bandyta >> na L4....

a bylo to tak:
gram ja sobie w turnieju za 3,30 z pulą 40,000$ w rozdaniu pierwszym trafiam
AQkier all in wchodzi 4 graczy >> hm na redbuya mam >> wiec sprawdzam
oooooooooo
z czym oni wchodzili T9, K8, AT i 87 OOOOOOOOOOOO :mrgreen:
flop turn i river >> bez historii
NO NIE jesli wygraywam poczwórnego all ina z niczym (choc kiker A totez karta :mrgreen: ) to chyba bedzie to mój DZIEŃ/noc

zobaczymy gram poooowoli ale i tak na pierwszej przerwie
lezy przedemną 10000 >> korzystam wiec z add ona
i zetonów mam 13000 >> przesadny nie jestem
hm >> zobaczmy wiec o co idzie GRA
pula 55tys$ :oops: płatnych 730 miejsc >> na oko jestem na pozycji 200
a wiec >> powalczymy

z realizacja planu nie było trudno
w góre w dół w góre w dół >> az zostało 1500graczy
cały czas stack na poziomie drugiej setki
AZZZZ w koncu przychodzi BIBLIJNE rozdanie
czyli zemsta sitów...
na rece mam ATkier zostałem przebity z małej ciemnej i zmuszony wejsc za połowe stacka
w grze pozostaje dwóch gosci i ja
flop AAT :mrgreen: short stack jest juz na all in
ja czekam rywal przebija ja slowplauje
zostaje mi 2500zetonów
na kolejne podbicie rywala
czekam rywal podbija ja
sprawdzam >> SPRAWDZAM????
nie nie nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee :oops:
przez pomyłkę wcisnałem FOLD

a mickiewicz coś przewidział >> prorok jeden >> pisał
juz był w ogródku juz witał sie z gąską...

Lukas1000
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Lukas1000 » 22 wrz 2008, 11:57

ooooooooooooooo ja pier.........
Ale pech..... Chyba się troszke zdenerwowałeś :) Co miał przeciwnik AJ AK?;p

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 22 wrz 2008, 12:09

matko z corka... podziwiam za opanowanie bo w takiej sytuacji u mnie przynajmniej myszka by polegla w boju :P

Awatar użytkownika
adicegla
-#VIP
-#VIP

Postautor: adicegla » 22 wrz 2008, 12:10

OOOOMMMMGGGG!!!!!!!!!! :shock:
ZABIĆ MYSZKĘ, ZABIĆ MYSZKĘ, ZABIĆ MYSZKĘ!!! :!:

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 22 wrz 2008, 12:19

radost21 pisze:gram ja sobie w turnieju za 3,30 z pulą 40,000$

a gdzie to takie turnieje są ze przy tak niskim wpisowym tak duza pula?

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”