Pytania uwagi, sugestie, dotyczące 3 sezonu BLP

Liga pokerowa w Bochni
Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 25 lut 2010, 17:34

Prawda jest taka że każdy z tych "młodych" wydaje dużo więcej kasy przez jeden weekend na trawę , tak więc można zrobić ankietę na ten temat, zobaczymy ilu chętnych i będzie, tymbardziej że jak sam napisałeś, masa nagród dodanych...

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 25 lut 2010, 18:20

Taki turniej miałem robić z nadzieja że będę mieć z tego jakąś satysfakcje że sobie coś zorganizuje z fajną pula nagród a nie dla zbieraniny kto zagra w turnieju jeśli będzie dużo nagród i wróci na chatę na pewno z jakimś ciuszkiem pokerowym. Chyba że organizujesz mi turniej urodzinowy?
Dałeś mi do myślenia żeby wszystko trzymać w tajemnicy :wink:

Jak tylko będzie wiadomo kiedy liga wystartuje pojawi się nowy temat wraz z opisem :wink:

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 05 mar 2010, 12:20

Czy ze sponsorem, czy bez sezon nowy wystartuje 16 Marca, rozpiska pojawi się na dniach.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 05 mar 2010, 13:20

czyli pozostałe 5 turniejów BUR będzie rozgrywane normalnie pod postacią ligi ?

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 08 mar 2010, 19:01

Szfiecu pisze:czyli pozostałe 5 turniejów BUR będzie rozgrywane normalnie pod postacią ligi ?

Tak... tak miało być od początku.

Jak już pisałem start 16 Marca. Biorąc pod uwagę kryzys finansowy :grin:
Wszystkie turnieje będą z wpisowym 30zł Gdyż wystartuje pojedynek lig rozgrywany co 2 tygodnie, tak więc chciałbym w tych turniejach też widzieć dużo osób. Będzie o co walczyć! :wink:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 09 mar 2010, 08:31

To nie gramy tych po 50zł? tzn jeden jest dziś, ale miał być jeszcze jeden.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 09 mar 2010, 10:31

Dziś jest 50zl. Póki sezon się jeszcze nie zaczął tak więc czekam na propozycje wszystkich... nie ważne czy grali raz czy kilka razy, tak aby dobrze było każdemu i na ligę przychodziło dużo osób.
Nie chciałbym żeby była taka sytuacja że nie wystawimy w pojedynku miast 10 osób...
Myślę że na pewno zrobi się coś w tym stylu że zwycięzca danej kolejki bądź top2.. ma obowiązek zagrania w tym turnieju, w końcu jeśli jest w top2 to wygrywa kilka BI do przodu tak więc zagrać za 20 dyszki mu nie zaszkodzi :wink:
Czekam na propozycje, najprawdopodobniej moja rozpiska nagród się przyjmie, tak więc wygrać freeroll z pula 200 euro to już nie mało.

Za tydzień w czwartek dla osób co zagrały w Pojedynku Miast będzie freeroll z pulą 50 euro na paradise-brak-polskiej-licencji!.

damianp6
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: damianp6 » 09 mar 2010, 11:57

Ja jednak jestem za wpisowym - 30zł. Nie tylko w BLP sie gra ;]

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 09 mar 2010, 15:37

Wygrywaj w BLP, będziesz miał na inne gry, poza tym wątpię żebyś gdzieś towarzysko miał szanse na większe wygrane, a jeśli się mylę to czekam na zaproszenie :)

20 osób po 50zł przy 50% wygranej masz 10krotność BI :)

Zresztą - wszystko i tak kończy się na Bankroll Management :P

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 10 mar 2010, 09:53

Jeśli chodzi o regulamin, nagrody itp itd to wszystko będzie ustalane ze Szwiecem... na gg.. bo jak widzę to nikomu się nie pali by dawać swoje propozycje.

Na pewno w kolejnych sezonach wejściówek na turnieje live nie będzie... zresztą tu nie będę pisać czemu, kto wie ten wie..

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 10 mar 2010, 11:45

Ja myślę że nie ma co owijać w bawełnę, tylko trzeba powiedzieć wszystko jasno i wyraźnie.

Chodzi min. o to że jest grupa graczy, która gra, a gdy nie powiedzie się w pierwszej części sezonu, odpuszcza i ma wyjebane, że brak czasu, kasy itp itd, ale gdyby szło im dobrze to gadka byłaby zupełnie inna, ale sorry, ktoś zaczyna grać, zgadza się na pewien regulamin, obliczane jest wpisowe i cała reszta tak, żeby można było wyrobić na te wejściówki, weźcie pod uwagę to że nie w każdej lidze (o ile w jakiejkolwiek) grają o tak "wysokie" nagrody, a w następnym sezonie żal i płacz, czemu nie gram o wejściówki (czemu nie ma sponsora itp itd), a no temu że gra się do końca, niezależnie od wyników (przegrywasz - graj, zdobywaj doświadczenie , będzie lepiej, albo się poddaj i pierdol pokera)
Jeśli pod koniec sezonu będziemy grać w 10-15 osób to ja z miłą chęcią zrezygnuję z wejściówek na które nie zarobimy, a nikt nie będzie dopłacał ze swojej kieszeni, albo poprostu zrobi się turniej z większym wpisowym dla "stałych bywalców" i wtedy odpowiednia osoba dostanie tą wejściówkę.
Czy w ligach piłkarskich np drużyna która przegrywa wszystkie mecze, jest na dnie tabeli, nagle rezygnuje z rozgrywek? raczej nie bardzo.

W moich oczach i pewnie nie tylko moich ale i Grześka, wykształciła się już pewna grupa osób, która faktycznie gra, gra dla zabawy, dla polepszania swoich umiejętności (tymbardziej że widoczny jest wzrost poziomu ligowych rozgrywek) , wygrane w tym wypadku są miłym wynagrodzeniem i dodatkiem do pracy włożonej w grę podczas turniejów.
Tak jak pisałem, każdy powinien wiedzieć, ile wkłada z siebie w ligę i samemu się ocenić,

W tym miejscu chciałbym tylko wspomnieć o chłopakach z Krakowa, którzy muszą tutaj dojechać, (czas, koszty, każdy też pracuje), a nie opuścili prawie żadnej kolejki, a przyczyniają się do podnoszenia poziomu w naszej lidze.

Będą teraz turnieje ligowe, za 20zł można wygrać całkiem fajne nagrody rzeczowe i pieniężne, a i zdobywa się punkty dla ligi gdzie też wiążę się to tylko z korzyściami dla ligi - a co za tym idzie, korzyściami dla wszystkich zawodników w niej grających.

Grzesiek stara się jak może, forum organizuje pełno akcji w których możecie zarobić za darmo, podszkolić się itp itd. Wystarczy chcieć.
Pomijam fakt, są osoby bez komputera np, bez pracy automatycznie bez kasy, ale w takim wypadku można to normalnie powiedzieć Grześkowi, czy mi czy komu kolwiek i nikt nie będzie miał pretensji.

Według mnie zapisanie się do ligi jest takim małym zoobowiązaniem którego pasowałoby przestrzegać.

Niech każdy sam zastanowi się nad swoją grą i celem przychodzenia na ligę, palcem nie zamierzam na nikogo wskazywać.

Kornel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kornel » 10 mar 2010, 19:58

No ja teraz schodze do podziemia, a dokaldnie w wirtualna rzeczywistosc. Bede gral turnieje online wspierajac w maire moich skromnych mozliwosci lige bochenska w ten sposob, na live przez najblizsze conajmniej pol roku ( 2 sezony), z przykroscia mowie fold

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 10 mar 2010, 20:41

Oj bo jak czytam to zaczynają nietórzy tą ligę traktować jak sektę :D Albo oddajesz sie na 100% albo wogóle nie przychodź - przecież nie o to chodzi. Powiem wam że też razem z Kornelem odpuszczam walkę o Lwów. Wracam do gry dopiero 25 maja. Ale wtedy już na poważnie online + live.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 10 mar 2010, 21:03

Nie rozumcie Szfieca źle, że jakaś sekta, oddanie na 100%.
Głównie o to się rozchodzi by każdy chciał coś z tą ligą zrobić.
Bo jak wiemy zawsze było wszystko ustalone mimo że wcześniej się pisało czy są jakieś pytania itp itp nikt się nie wtrącał. O to chodzi by coś ustalać wspólnie, przecież rozumiemy że nie każdy ma pieniądze. Czemu np. nikt nie napisze coś w stylu "panowie nie mamy zabardzo kasy żeby grać a chcielibyśmy zobaczyć jak to wygląda zagrać w turnieju gdzie gra więcej osób, czy była by możliwość zrobić jedną dwie kolejki z wpisowym 10zl"
Wtedy Ok widać że sa nowe osoby które chcą tak spróbować więc czemu nie, i w turnieju zagra np 40 osób, dużo osób się nauczy itp, oswoi się a jak się zcashuje przyjdzie na następny z wpisowym 30zł.
Osoby co wiemy że ich stać to niech starają się np. wspierać nas w turniejach online, tak jak Szfiecu pisał 20zl to nie dużo co 2 tydzień dla dużej liczby osób. A Nagrody w cyklu 3 miesięcznym czyli tyle ile trwa liga live to tu online będzie 900 euro dodane i masa gadżetów.
Każdy kto grał w I i II sezonie to dobrze było brać nagrody, ciuchy itp w II sezonie euro odrazu wypłacać. Tu też trzeba się odwdzięczyć w jakiś sposób forum pokerkings za to co dla Was zrobiło. By gdyby nie to forum to pewnie większość osób by nie grała w naszej lidze bo zwykłe granie bez nagród dodanych by ich nie zachęciło. -- więc pasuje zagrać online w tym pojedynku lig. Pokazaliśmy że mamy potencjał więc go wykorzystajmy, a wygrać freeroll 200 euro z płaską strukturą to przecież coś i kilka zestawów gadżetów na ligę, więc wtedy każdy coś dostanie.
Rozpiskę nowego sezonu dopiero będę robić w poniedziałek, będzie to pewnie krótsza liga bo do końca Maja, ale czekam na propozycje jakie wpisowe itp jak zróznicować by każdy miał dla siebie dobrze ale też by tak innym się podobało.
Weźcie to teź pod uwagę że jesteśmy jedną z nielicznych lig w POlsce gdzie pula organizacyjna nie idzie do czyjeś kieszeni (organizatorzy, puby pobierają kasę) tylko tu te pieniądze idą na nagrody do generalki. WIęc jeśli średnia osób będzie na lidze 30 a nie 20 to co kolejke jest 50zl więcej na nagrody więc ponad 1000zl za cały cykl. Tak więc sami sobie fundujemy wypasioną nagrodę jeśli jest nas więcej.

Taka prośba bo nie będę mówić kto i sprawdzać bo to dokładnie widać, jeśli już przychodzicie grać to sobie weźcie to że gramy w knajpie nie w domu i kupcie już ten sok czy coś tam zamówcie, bo sorki dla mnie nie wypada, tym bardziej że zajmujemy całą górę często i jak jacyś klienci przychodzą to nie mają miejsca. Więc coś za coś bo innej knajpy takiej zajebistej co nam pozwoli grać w Bochni się nie znajdzie.

malutki26
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: malutki26 » 10 mar 2010, 22:13

a może rozwiązaniem na ściągniecie wiekszej ilości graczy byłoby opuszczenie wpisowego dla nowych graczy tylko na pierwszą kolejke np do 15 zł. Wtedy nowy gracz napewno nie straci dużo i przekona sie jak ta gra wygląda . Jeśli mu sie spodoba bedzie przychodzić cześciej. Jeśli przegra nie bedzie go to aż tak bardzo bolało :P

damianp6
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: damianp6 » 11 mar 2010, 07:09

Ja napisze otwarcie co myślę i przypuszczam, że jest takich osób więcej, tylko jak to zwykle bywa nikt nie powie wprost, że nie ma pieniędzy.

W pokera nie gram ciągle i wciąż, tylko jak znajdę chwilę lub dla rozrywki. Fajnie się gra live, to całkiem coś innego niż przez neta. Pewnie że zagrałbym częściej, jednak wpisowe 30 zł (już nie mówię o 50zł) jest dla mnie za duże za taka przyjemność. W ciągu miesiąca to 120zł (czyli jakaś część mojej wypłaty) Oczywiście zawsze wierzy się w wygraną, ale bądź co bądź trzeba się też liczyć z porażkami. Za 30 zł można naprawdę fajny turniej rozegrać przez neta z dużo większą szansą na wygraną.

Liczę się z tym, że niższe wpisowe to gorsze nagrody, co może zniechęcić do gry jakąś część graczy, ale jeśli zostaje tak jak jest to nie ma co marudzić, że ktoś przychodzi tylko na wybrane turnieje, widocznie na tyle go stać. Przez to ma być gorszy? Może grać lepiej od tego co chodzi co tydzień.

Temat turniejów online (ligi regionalne). 20zł raz na 2 tygodnie to już dużo mniej, nagrody spore i naprawdę warto grać. Sam spróbuje swoich sił, lecz zagram albo live albo online.

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 11 mar 2010, 11:02

Damian - interesuje mnie ten turniej za 30zł na necie z dużo łatwiejsza wygraną?
Bo jeśli nawet są tak owe z łatwą wygraną, to z duża wygraną ja widzę turnieje od 109$, a to 10 wpisowych na naszą ligę, gdzie jak wygrasz raz i jeszcze raz będziesz w kasie, to już masz to 109$ :)

Co do sekty się nie wypowiadam, Grzesiek powiedział wszystko,

PS: Jeśli byłaby to sekta to przynajmniej miałbym z tego korzyści :)
edit: a ja bym nie był stratny, Grześ :smile:

PS2: Koczwi, nie chodzi o 100%, ale jednak o wysoką frekwencję, opuszczaniem kolejek ktoś sam sobie szkodzi.

PS3: Kornel tylko jedno pytanie, piszesz ze zmusza Cię sytuacja prywatno-zawodowa , ale na ost turnieju gdybyś zaszedł do HU, to nadal grałbyś na lidze, w takim wypadku sytuacja prywatno-zawodowa by nie przeszkadzała?
Ja np jestem na tyle bezczelny że nie mając już szans na wejściówkę i z tego też powodu miałbym przestać chodzić na ligę, to bym o tym napisał :), ale ja chodzę tak czy siak, bo sprawia mi to radochę :)

To tak tylko w ramach tego, że lubię się czepiać :)
Ostatnio zmieniony 11 mar 2010, 15:56 przez Szfiecu, łącznie zmieniany 1 raz.

Kornel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kornel » 11 mar 2010, 19:29

Szfiecu powiedzialem ze gdybym na ostatnim turnieju byl w HU to bym sie zastanowil czy jednak nie grac dalej, a nie ze an pewno bede gral dalej(co w duzym stopniu korelowaloby z szansa walki o wejsciowke i nie ukrywalem tego, ), ale to nie byl jedyny czynnik jaki bralem pod uwage ( o innych nie musze pisac bo to moja prywatna sprawa) przy podejmowaniu decyzji. Rezygnuje przed rozpoczeciem rozgrywek nowego sezonu i na okres co najmniej pol roku bo taka wlasnie podjalem decyzje. Gral w lidze online bede ( i mam nadzieje ze zdobede dla Bochni jakies punkty) bo jestem bezczelny :)

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 11 mar 2010, 19:56

We wtorek ruszamy z ligą w której do wygrania będzie wyjazd do Pragi! 3 dni w Pradze dla najlepszego gracza! Wyjazd 3-dniowy podczas USOPu zresztą bocheńskiej ekipy. W skład ligi wejdzie 5 turniejów które wszystkie się będą liczyć.
Więcej szczegółów po weekendzie.
Frekwencja tez bardzo ważna, więc nagrody mogą się zmienić podczas trwania jeśli się okaże że na ligę przychodzi 15 osob...
Wyjazd dla graczy bocheńskich oraz Krakowa (Nat Kensai Dorgon), Bo sytuacją dziwną była by sprawa jeśli by przyjechały jakies nowe osoby których nie znamy i nie jeżdżą regularnie na nasza ligę a później jedzie z nami..., każdy wie chyba co mam na myśli :grin:
Nagroda może się zmienić jeśli bum buma nie będzie...

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 12 mar 2010, 11:05

pełne info:
http://www.pokerkings.pl/mini-liga-bur- ... t15472.htm

Na pewno tu będzie gra do samego końca przez wszystkich graczy gdyż 30 Marca ruszy 3 sezon BLP! Tak więc podczas 4 kolejek wyniki będą się liczyły do 3 lig!

Witam,

Większość lig przystosowała się do prośby wysyłania wyników w nowym formacie, a także podała jakiego dnia tygodnia rozgrywa swoje turnieje. WIELKIE DZIĘKI za współprcę.
Na podstawie waszych odpowiedzi wynika, że najlepszym terminem rozgrywania turniejów online przeznaczonego tylko dla graczy z lig sponsorowanych przez unibet-brak-polskiej-licencji! jest czwartek, proponuję godzinę 19.00 (30 min late registration). W związku z tym co czwartek bedziemy wam organizować turnieje za €3 z dodaną pulą €250. Mamy nadzieję, że taka forma zabawy wam się spodoba i chętnie będziecie brać w nich udział.
Zapisy do turniejów będą możliwe tylko dla graczy z lig.
Jak to zamierzamy zrobić? Do każdego turnieju zostaną zaproszeni gracze z waszych lig na podstawie list, które od was otrzymałem. Tylko Ci gracze będą mieli możliwość wkupić się do tych turniejów. Żeby sprawdzić czy listy, które mam są aktualne i wszyscy wasi gracze mogą się do nich zarejestrować przez pierwsze dwa tygodnie turniej będzie się odbywał w formule freeroll i z pomniejszoną pulą do €100 w każdym (nie chcemy, aby gracze którzy z jakiś powodów nie mogli się zarejestrować do turnieju mieli poczucie, że sporo im przeszło koło nosa).
Reasumując pierwsze dwa tygodnie to testowanie czy wszyscy uprawnieni mogą się zarejestrować do turniejów ligowych. Jeśli ktoś nie może to wysyła szybko maila do kapitana ligi i podaje swoje dokładne dane w unibet-brak-polskiej-licencji! (najlepiej numer gracza). Kapitan zbiera wszystkich zainteresowanych i przysyła mi listę wraz z najbliższymi wynikami. Tak robimy po każdym turnieju i tak dopisujemy nowych graczy w ligach. Po pierwszych dwóch turniejach ponad 90% aktywnych graczy z waszych lig powinna bezproblemowo rejestrować się do turniejów ligowych.
Jest tez pomysł wprowadzenia klasyfikacji z tych turniejów i dodatkowego nagradzania najlepszych. O tym później, mamy jeszcze dwa tygodnie do startu prawdziwych turniejów. (1 kwietnia)

W poprzednim mailu uprzedzałem też was, że planujemy wprowadzić zmiany bonusowania graczy. Zauważyliśmy, że wielu graczy wypłaca sobie nasze bonusy bez gry, a jak się pewnie domyślacie nie o to nam chodzi. Dotychczas rozliczalismy ligę w oparciu o aktywność wszystkich jej graczy, ale wiele osób zwróciło nam uwagę, że nie jest to do końca sprawiedliwe rozwiązanie. Po kilku burzach mózgów doszliśmy do wniosku, że najlepsze rozwiązanie jakie możemy wprowadzić będzie takie:
każdy gracz, który wygrał bonus w lidze dostaję połowę kwoty bezpośrednio na konto, a druga połowa uwolni się w ciągu tygodnia po wyrobieniu odpowiedniej liczby Vipów. Bonusy są bardzo atrakcyjne i każdy średnio aktywny gracz powinien sobie poradzić z wyrobieniem punktów. Jednyny problem jest taki, ze nie macie na to zbyt wiele czasu 1 dzień na aktywowanie bonusa i 6 dni na wyrobienie go.
Jakie macie bonusy do dyspozycji?

BONUS 1 free 50€ i 50 € po zebraniu 250vip points

BONUS 2 free 25€ i 25€ po zebraniu 150 vip points

BONUS 3 free 15€ i 15 € po zebraniu 100 vip points

BONUS 4 free €10 i €10 po zebraniu 80 vip points

na każdy turniej macie po 100€, a więc możecie wybrać kilka opcji:
nagradzacie jedną osobę (bonus 1) nagrodzić 2 osoby (bonus 2 x2), nagrodzić 3 osoby (bonusy 2,3,4). Nie jestesmy w stanie wygenerowac więcej bonusów na inne sumy ponieważ utrudniłoby to nam bardzo pracę.
Bonusy za masters pozostają bez zmian! Kasa na konto jak do tej pory.

Kiedy wypłacamy bonusy?

Jak już wspomniałem musimy się pilnować z jedną rzeczą bonus musi być aktywowany przez gracza w ciągu 24 godzin od przyznania, a następnie 6 dni na wyrobienie punktów i odebranie reszty kasy. W związku z tym, że turnieje online dla was będą organizowane w czwartki także bonusy będziemy przyznawać tego dnia (około południa). Gracze rejestrując się do turnieju ligowego będą automatycznie aktywować bonus.

Od kiedy te zmiany?
do 26 marca można wysyłać bonusy w starym formacie. Wszystkie wynik przysłane po tym dniu podlegają nowym zasadom bonusowania.
Dlaczego tylko 6 dni na wyrobienie punktów VIP?
W tej chwili spora ilość graczy dostaje regularnie bonus co tydzień, za zwycięstwo w swoich ligach. W naszym systemie nie ma w tej chwili możliwości kumulowania dwóch bonsów, a więc musimy wyrobić jeden bonus, aby następny można było przyznać. Stąd takie a nie inne wyjście, to jest także powód dlaczego musicie sie pilnowac i regularnie wysyłać wszystkie listy graczy.

Czy możemy kumulować wyniki?
Nie. Bardzo ważne jest aby listy zwycięzców były wysyłane regularnie. Z uwagi na wspomniane 6 dni na wyrobienie bonusa.

Co jeśli nie wyślę wyników o czasie?
Niestety wtedy bonus przepada. Na wszystkie wyniki czekam od poniedziałku do środy do końca dnia. To są 3 dni, więc jakoś musicie dać radę żeby znaleźć chwilkę i je wysłać.

Wyszedł troszkę długi ten mail, ale zmiany są dość znaczące i ważne, a poza tym wolałem uprzedzić jak najwięcej pytań z waszej strony, żeby potem nie wysyłać 20 maili odpowiadając na to samo. Chociaż pewnie i tak o czymś zapomniałem. Jesli coś jest niejasne to prosze pisać i pytać.
W nabliższym czasie postaramy się jeszcze zorganizować kilka rzeczy ustalić zasady przyznawania, wysyłania gadżetów dla lig, vip racy z nagrodami i motywowanie lig do jak największej aktywności w necie pod szyldem unibet-brak-polskiej-licencji! (wątki na forach, strony www, filmiki na youtube, itp.)

Wszyscy, którzy jeszcze nie wysłali mi uaktualnionych list swoich graczy proszeni są o zrobienie tego jak najszybciej.

Mam nadzieję, że jak to wszystko zacznie juz działać to wszyscy będziemy zadowoleni z wyników.

Pozdrawiam,

Leszek

http://www.pokerkings.pl/username-dane- ... t15207.htm

Nathrakh
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Nathrakh » 12 mar 2010, 12:32

W końcu rusza liga - Świetnie. Rusza nowy krótki race więc każdy może zacząć z czystym kontem. Nic tylko jeździć, grać i wygrywać. Szczególnie że w tym sezonie miałem dobry start (jeśli odpadnięcie 2 razy na bublu można określić dobrym wynikiem).
Rozumiem ze już nie będzie podziału na grupy, tylko gracze nie uczestniczący we wcześniejszych rozgrywkach BLP nie będą brani pod uwagę?

Frekwencja powinna być bardzo wysoka, ze względu na naprawdę kuszące nagrody. Kraków na pewno nie zrezygnuje z walki.

Nie mogę się już doczekać wtorku, może ustanowię nowy rekordy odpadając po raz trzeci na bublu ;-).

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 12 mar 2010, 13:06

Myślę że taka wyprawka (bez wpisowego na turniej bo koszty turnieju to już bardzo duża kwota). i tak jest niezłą nagrodą, bo kto by pojechał sam do Pragi na 3-4 a tu ma za free i sobie pozwiedza z innymi osobami których zna z ligi. :grin:
Przy okazji też będzie miała możliwość zagrać w jakimś turnieju, gdyż w piątkowy wieczór zagramy jakiś turniej w jednym z praskich kasyn (wpisowe ok 100zl - tutaj wydatek własny) - tak więc osoba co wygra musi mieć 18 lat...

Nagroda ta dla osób z Bochni co zagrały w naszej lidze + regularnych przyjezdnych :wink: (Nat, Dorgon, Kensai).

W sumie połączenie pociągiem też dobre z Krakowa do Warszawy Centralnej a do Pragi to już na nogach można iść :lol: hehehe :wink:

Dla wszystkich nowy sezon od 30 Marca, każdy będzie mieć takie same szanse.

Nathrakh
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Nathrakh » 12 mar 2010, 14:00

Dobre sprostowanie, za pięknie by było gdyby wygrywało się jeszcze wejściówkę na USOP. Jednak sama wycieczka jest również dobrą nagrodą. Szczególnie jeśli się tam jeszcze nie było (np. ja nie byłem ;) ).

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 12 mar 2010, 14:31

hehe co by nie, ja tez nie byłem, tzn gdzieś tam kiedyś jako dziecko :)

A na dodatek w Pradze, wszystko jest legalne :P

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 17 mar 2010, 22:18

Jeszcze nie wiem jak będzie z tym wyjazdem do Pragi za tą mini ligę ale mozliwę że ta wygrana zostanie zamieniona na zestaw gadżetów bądź zkeszowana osobie która wygra. Zależy od miejsca w transporcie :smile:

Jak z tym Unibetem robimy? Wiadomo że unibet-brak-polskiej-licencji! chce aby te bonusy były wyrobione, a raczej muszą zostać wyrobione przez gracza który wyrobił punkty. Gdyż wiadomo jak ktoś wypłaci kase lub nie ugra bonusy to liga na tym ucierpi bo unibet-brak-polskiej-licencji! nie ma żadnego zysku i przerwą sponsoring.

Więc najpierw kasa, zerknijcie na temat w Świnoujściu co zaproponował Glory
http://www.pokerkings.pl/mail-od-unibetu-vt15466.htm\

Bierzemy 50 euro + 50 w bonusie
Większość z Was mało gra online i jestem przekonany że 90% osób to na pewno te 50 euro przewali podczas wyrobienia bonusa i w efekcie bonusa nie będzie i nie będzie kasy dla tej osoby.

Ja mogę iść na jakiś układzik z osobami co wygrają, jakiś podział kasy i ja wyrabiam bonusa :twisted:

Nie można olać tej sprawy i wypłacić gdyż już pisałem, nie dostaniemy kasy do mastersa 500euro! i będzie klapa, tak więc jeśli ktoś będzie chciał sam ugrywać zostanie sprawdzony czy ugrał, jeśli nie to out... porządny sitout z ligi bo to walenie w ch*** :smile:

Ta kasę i tak trzeba traktować jako dodatek bo wygraną jest to co gracz wygra w lidze.

Co do Mastersa... 500 euro wiec 2 tys zl... tyle kasy piechotą nie chodzi. W mastersie zagra 9 osób najlepszych z ligi . Dla mnie 2tys zl dla 9 osob w jednym turnieju jest przesadą, biorąc pod uwagę nasze niskie wpisowe na lidze i jak pula jest co turniej. Proponuje takie rozwiązanie: w mastersie będzie do wygrania 225euro (900zl - wiec i tak dużo jak na 9 osobowy turniej) podzielone np. 100-75-50, a 275 euro bysmy przekazali na wejściówkę wówczas która byłaby do wygrania za cały sezon ligowy w generalce za 1 miejsce, dodatkowo w generalce nagrody by dostały osoby z miejsc 2-5 w PLN (zależne ile się uzbiera na turniejach)

Czekam na opinie i wasze propozycje
:grin:

Wróć do „Bochnia”