Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
-
arturex19
- -#pretendent

Postautor: arturex19 » 13 maja 2007, 13:30
Tak jak w temacie....
Jeśli znacie jakiś dobry programik to pochwalcie się

-
limerick
- -#pretendent

Postautor: limerick » 13 maja 2007, 14:00
-
arturex19
- -#pretendent

Postautor: arturex19 » 13 maja 2007, 17:41
limerick pisze:http://www.typybukmacherskie.org/topics10/2357.htm
o tym słyszałem ale niestety nie używałem go :/ znacie jakies darmowe programy np. texas calculatem itp.??
-
limerick
- -#pretendent

Postautor: limerick » 27 maja 2007, 19:30
arturex19 pisze:limerick pisze:http://www.typybukmacherskie.org/topics10/2357.htm
o tym słyszałem ale niestety nie używałem go :/ znacie jakies darmowe programy np. texas calculatem itp.??
Wielu pokerzystów uważa, że wydanie 40$ na PokerTracker to był najbardziej udany wydatek w ich życiu, i ja się z nimi zgadzam.

Wszystkie PokerOffice itd., które grają z Tobą live, są do dupy, bo np. karzą Ci wchodzic z 72o UTG+1 all in : P
PokerTracker wyciąga ze wszystkich rąk analizy dla Ciebie, widzisz z jakich pozycji ile zarobiłeś, ile rąk wygrywasz w danej sesji itd. Po prostu poezja, po tygodniu analizowania swoich rąk z PokerTrackerem, mozna grać o niebo lepiej

-
grzes32
- -#zwykly

Postautor: grzes32 » 03 cze 2007, 16:03
ja gram glowa

i nawet mi to wychodzi:)
-
Piotrek12345
- -#zwykly

Postautor: Piotrek12345 » 03 cze 2007, 18:18
Dokładnie
Zgodzę się z użytkownikiem grzes 32. Najleprzym programem do gry w pokera jest własna głowa (czyt. rozum), bez tego ani rusz. W końcu na prawdziwy turniej stolikowy nie weźmiesz na plecach komputer, bądź nie przyjdziesz z laptopem w torbie. Oczywiście program do gry w pokera może wiele nauczyć ale nic nie zastapi ludzkiego rozumu. Sam nie korzystam i nigdy nie będę korzystał z programów pokerowych bo szkoda na to pieniędzy i czasu.
Znam wiele osób, które grają w pokera przy pomocy takich cudownych programów nie mając o grze zielonego pojęcia ( mają problemy z nazwaniem układu kart ). Mało tego osoby te chcą być zawodowymi graczami typu Gus Hansen.
Dlatego nie polecam nikomu używania programu do gry w pokera tylko grani bez niczyjej pomocy. Nawet jak kilka razy przegrasz głupie rozdanie (zdarza się i mi

) to po kilku tygodniach nauki osiągniesz lepsze efekty.
-
arturex19
- -#pretendent

Postautor: arturex19 » 03 cze 2007, 23:08
tak ale jesli juz gramy on-line to przydal by sie jakis programik

przeciez to nic nie szkodzi prawda? program moze nam pomoc ale nie bedzie gral za nas....
-
limerick
- -#pretendent

Postautor: limerick » 04 cze 2007, 13:45
Czasami rzeczywiście utwierdzam się w przekonaniu, że macie gówno zamiast mózgu w głowie.
Program PokerTracker nie pomaga nam grać. LOL. On tylko zbiera historie waszych rozdań. Po skończonej grze, odpalasz go i sprawdzasz, ile rozegrałeś gier, ile zarobiłeś, na jakiej pozycji jak grałeś. O ile wiecie co to pozycje na stole of course.
Pomyślcie zanim coś napiszecie. PLZ

bo zal.pl
-
arturex19
- -#pretendent

Postautor: arturex19 » 04 cze 2007, 14:51
limerick pisze:Czasami rzeczywiście utwierdzam się w przekonaniu, że macie gówno zamiast mózgu w głowie.
Program PokerTracker nie pomaga nam grać. LOL. On tylko zbiera historie waszych rozdań. Po skończonej grze, odpalasz go i sprawdzasz, ile rozegrałeś gier, ile zarobiłeś, na jakiej pozycji jak grałeś. O ile wiecie co to pozycje na stole of course.

bo zal.pl
kolego wiem ze ten program zbiera historie rozdan ale sa programy ktore licza prawdopodobienstwo wygranej z kart ktore dostalismy.... a to pomaga zwłaszcza poczatkujacym graczom... rozumiem ze ty to jestes mistrz swiata....
-
limerick
- -#pretendent

Postautor: limerick » 04 cze 2007, 16:55
arturex19 pisze:limerick pisze:Czasami rzeczywiście utwierdzam się w przekonaniu, że macie gówno zamiast mózgu w głowie.

bo zal.pl
kolego wiem ze ten program zbiera historie rozdan ale sa programy ktore licza prawdopodobienstwo wygranej z kart ktore dostalismy.... a to pomaga zwłaszcza poczatkujacym graczom... rozumiem ze ty to jestes mistrz swiata....
Rozmawiamy o konkretnym programie.
Może małe HU 200-500$ bi na FTP ?
-
juras
- -#zwykly

Postautor: juras » 15 cze 2007, 13:10
programy do pokera pomagaja, ale kazdy dobry gracz powinien sam oszacowac sile swojej reki.. wazne przy grze w pokera jest obserwacja zachowania swoich przeciwnikow, dzieki temu wiele mozemy sie dowiedziec np z jakim rodzajem gracza przyszlo nam zagrac (looose pasive, loose agresive, maniac, shark, tight, rock)
-
arturex19
- -#pretendent

Postautor: arturex19 » 15 cze 2007, 15:25
patrzcie na temat a nie sie wymadrzajcie.... Albo znacie jakies dobre programy albo nie! po to założylem ten temat zeby sie dowiedziec o programach ktore znacie....
-
mkiller
Postautor: mkiller » 15 cze 2007, 15:31
nie korzystam z programow obliczajacych sile reki ale mam na dysku program game calc.. przyznam sie ze nie odpalalem jeszcze tego programu podczas gry przy stole wiec trudno mi ocenic jego przydatnosc.. wiecej na temat tego programu mozna dowiedziec sie na stronie gamecalc.com

-
arturex19
- -#pretendent

Postautor: arturex19 » 16 cze 2007, 07:44
tez mam ten program ale niestety u mnie nie dziala :/ z tego co słyszalem jest bardzo przydatny.... w sumie powinien byc skoro jest war pare ładnych $...
-
marcinos
- -#aktywny

Postautor: marcinos » 04 sty 2008, 14:35
Poker Tracker i AceHud, lub pokeroffice jest darmowy chyba.
-
nowy233
- -#aktywny

Postautor: nowy233 » 04 sty 2008, 14:38
marcinos pisze:Poker Tracker i AceHud, lub pokeroffice jest darmowy chyba.
PO nie jest darmowy.
-
marcinos
- -#aktywny

Postautor: marcinos » 04 sty 2008, 17:04
czemu Ci nie działą opisz co nie działa moze coś pomożemy

-
Pablo Muchettii
- -#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 14 sty 2008, 13:24
Ja tam wole grac sam bo chyba w tym sens:)
A najlepszy moj turniej free. na expekcie to 24 miejsce na 10000

kiedys byly takie wielkie turnieje:)
-
nowy233
- -#aktywny

Postautor: nowy233 » 14 sty 2008, 14:08
Pablo Muchettii pisze:Ja tam wole grac sam bo chyba w tym sens:)
A najlepszy moj turniej free. na expekcie to 24 miejsce na 10000

kiedys byly takie wielkie turnieje:)
Rozbawileś mnie bardzo.
Program za ciebie grać nie będzie - bez obaw

-
maximus86
- -#VIP

Postautor: maximus86 » 17 sty 2008, 21:58
moim zdaniem program nic nie daje jeśli samemu nie potrafimy ocenić stołu, przeciwników,aktualnego szczęścia przy stole i wartości kart... ważne jest żebyśmy sami potrafili ocenić sytuacje na stole bo tylko wtedy będziemy zdobywać doświadczenie...
-
Piotel
- -#zwykly

Postautor: Piotel » 17 sty 2008, 22:03
witam
jak dla mnie takie programiki to tylko statystyka nic wiecej, jak ktos to lubi to moze sie pobawic ale taki programik nie powie ci jak grac np. w turnieju, bo tam inacze sie troche gra niz w pojedynczym rozdaniu
-
nowy233
- -#aktywny

Postautor: nowy233 » 17 sty 2008, 22:25
Piotel pisze:witam
jak dla mnie takie programiki to tylko statystyka nic wiecej, jak ktos to lubi to moze sie pobawic ale taki programik nie powie ci jak grac np. w turnieju, bo tam inacze sie troche gra niz w pojedynczym rozdaniu
A czy ktoś mówił o turniejach.
Programy te typu Poker Tracker i Poker office są przede wszystkim dla ludzi grajacych cash games a nie turnieje.
-
davidian
- -#pretendent

Postautor: davidian » 18 sty 2008, 09:15
Uzywam PokerIndycator wersja cukierkowa. Jest o tyle spoko ze uczula mnie na uklady ktore moga zostac ulozone przez przeciwnika.Bo czasami w zaslepieniu tym ze posiadamy seta pakujemy sie na oczywistego strita. Program tez prowadzi statystyki co bardziej sprawdza sie w grze stolikowej niz turniejowej.
Ogolnie sympatyczny program polecam
-
titanum
- -#VIP

Postautor: titanum » 18 sty 2008, 17:00
Pablo Muchettii pisze:Ja tam wole grac sam bo chyba w tym sens:)
A najlepszy moj turniej free. na expekcie to 24 miejsce na 10000 kiedys byly takie wielkie turnieje:)
hehehe nieźle to ile trwał taki turniej ?? bo to dość magiczne że tak powiem, a co do programów to nie używam, nie używałem, i nie będe używał. jak sie jakoś nauczyłem grać to przecież sobie poradze ale oczywiście można używać do statystyk żeby mieć wgląd jak nam szło

-
FCSEBA
- -#VIP

Postautor: FCSEBA » 18 sty 2008, 18:11
Ja akurat takich programów nie używam gdyż po prostu mało czasu...jak to mówią "uczymy się na własnych błędach" i po przegranym rozdaniu już jakieś wnioski wyciagam.Pozdrawiam.
Wróć do „Podstawy pokera”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.