Programy do pokera
-
ckhontee
- -#pretendent

-
xxx494
- -#pretendent

-
pawlak73
- -#pretendent

xxx494 pisze:powiem wam tak liczy się głowa i doświadczenie doswiadczenie a nie tam jakiej programy moje takie jest zdanie
Podzielam zdanie z kolegą. Ja tak samo uważam. Mimo że używamy program dla większej wygranej to powinniśmy się uczyć sami, nabierać doświadczenia. Ten sposób jest dobry dla początkujących gdyż mogą się nauczyć gry w pokera i śledzić ruchy programu. A tak to raczej każdy powinien grać sam, wszyscy uczymy się na błędach ale tylko które sami popełniamy
-
dedoel
- -#aktywny

-
budziel
- -#zwykly

- barthek
- -#VIP

-
Malv20
- -#aktywny

- Phela
- -#aktywny

- zaba1_7
- -#VIP

- Phela
- -#aktywny

- nowy233
- -#aktywny

Phela pisze:nowy233, a Ty jakich programów używasz? mógł byś mi coś polecić?
Od zawsze Poker Tracker - próbowałem Poker office ale trochę ten live tracker mnie denerwował (lepszy jest Poker Ace Hud w PT - minusem,wprawdzie nie dla mnie bo tam nie gram, jest to że PAH nie działa z siecią BOSS MEDIA i everest-brak-polskiej-licencji!)
Nie używam wszelkich pseudo programów do liczenia outs itd.
- Phela
- -#aktywny

- apolinary83
- -#VIP

- apolinary83
- -#VIP

xxx494 pisze:powiem wam tak liczy się głowa i doświadczenie doswiadczenie a nie tam jakiej programy moje takie jest zdanie
Przestan gadac bzdury. Po rozegraniu np10k rak takei statystyki duzo pomagaja. Mozesz np. zobaczysc czy dobrze rozgrywasz mle pary ,albo czy nie poprawic agresji pre-flop. Masz jakies podstawy do polepszania gry.
-
pawlak73
- -#pretendent

- nowy233
- -#aktywny

pawlak73 pisze:Programy takie są dobre dla początkujących, którzy wogule jeszcze nie grali w pokera a chcą się szybko nauczyć. Ale po pewnym czasie to takie programy stają się bezużyteczne. Potem to już można grać ze zdobytego doświadczenia i tego co nam te programy dały. Ale wciąż można ich używać.
Farmazony opowieadasz.
Dzięki tym programom wchodzę na stoliki i wiem z kim gram. Po co mam 15-20 min grać bardzo pasywnie po wejściu na stół żeby mieć read na poszczególnych graczy skoro mam je od razu dzięki PT i wiem na co ich stać i jaki styl gry prezentują.
-
xxx494
- -#pretendent

- Spiegol
- LEGENDA

No to może podzielisz się z nami jaki? ;) Bo ja cały czas gram używając tylko głowy :P i raczej do odds, outs i moich szans na wygraną tak zostanie jednak chętnie bym skorzystał z katalogowanych danych o moich przeciwnikach (jako, że gram cały czas praktycznie tylko na 3-4 poker roomach więc ludzi się spotyka często tych samych).
Wiem, że jest PokerTracker ale jakoś mało czytelny jest dla mnie, poza tym za cholerę nie mogę go współgrać z PokerAce Hud... Czy ktoś wie jak to zrobić?
Będę wdzięczny za wszelkie linki do programów, ich opisy po polsku jak i angielsku oraz instrukcje obsługi/odczytywania danych ;)
Wiem, że jest PokerTracker ale jakoś mało czytelny jest dla mnie, poza tym za cholerę nie mogę go współgrać z PokerAce Hud... Czy ktoś wie jak to zrobić?
Będę wdzięczny za wszelkie linki do programów, ich opisy po polsku jak i angielsku oraz instrukcje obsługi/odczytywania danych ;)
- nowy233
- -#aktywny

- Spiegol
- LEGENDA

Chodzi o to, że mam otwarty poker room i siedzę już przy stoliku (niech to będzie party-brak-polskiej-licencji! Poker), Poker Tracker uruchomiony, PokerAce Hud także, jednak w liście na PokerAce Hud nie wyświetla mi się żaden stoli, gra, po prostu nic - pustka. Próbowałem z innymi poker roomami także. Możesz napisać jak to się robi krok po kroku? ;)
- nowy233
- -#aktywny

Spiegol pisze:Chodzi o to, że mam otwarty poker room i siedzę już przy stoliku (niech to będzie party-brak-polskiej-licencji! Poker), Poker Tracker uruchomiony, PokerAce Hud także, jednak w liście na PokerAce Hud nie wyświetla mi się żaden stoli, gra, po prostu nic - pustka. Próbowałem z innymi poker roomami także. Możesz napisać jak to się robi krok po kroku?
Jeżeli umiesz angielski to wszystko w helpie PAH-a masz opisane ew. http://www.pokeracesoftware.com/
Musisz po prostu ustawić biblioteki w poker ace hud czyli tam gdzie trzymasz rozdania z poszczególnego roomu. (ustaw w każdym poker roomie żeby zapisywał ci historię rozdań do folderu, a następnie ustaw odniesienie do tego folderu w poker ace hud - masz tam wypisane poszczególne klienty i wystarczy ustawić ten folder)
Pamiętaj, że w niektórych roomach potrzebny jest język angielski ustawiony (Poker Stars-nielegalny-w-PL-! przykładowo).
Daj sobie aktualizowanie statystyk na 2-5 rąk.
I to tyle.
Żadna większa filozofia.
Później możesz dodawać i usuwać poszczególne statystyki w layoucie i dowolnie ustawiać ich położenie na stole. (standardowo chyba 4 - ja mam ustawione osiem)
Oczywiście PT w trybie auto import.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2008, 10:52 przez nowy233, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arnoldao
- -#VIP

Jaki jest spośród podanych programów najlepszy:
Sit&go shark
Coach rounder
Calculatem pro
A i jeszcze jedno proszę nie pisać zdania typu" po co takie programy" albo "liczy się głowa i doświadczenie". Bo ja n.p. chcę po rozegraniu stolika usiąść na fotelu i analizować sobie w których momentach mogłem lepiej rozegrać daną partię.
Sit&go shark
Coach rounder
Calculatem pro
A i jeszcze jedno proszę nie pisać zdania typu" po co takie programy" albo "liczy się głowa i doświadczenie". Bo ja n.p. chcę po rozegraniu stolika usiąść na fotelu i analizować sobie w których momentach mogłem lepiej rozegrać daną partię.
-
grzesiekm.
- -#pretendent

- nowy233
- -#aktywny

grzesiekm. pisze:Witam. Proszę o pomoc w doborze programu współpracujacego z everest-brak-polskiej-licencji!
Poker Tracker do zbieranie statystyk i game time do wyświetlania statsów na stole. Poker Ace Hud niestety nie współpracuje z Everestem.
Albo jeśli wolisz Poker Office, ale ja osobiście go nie używam i nie wiem czy wyświetla statsy na sofcie everestu.
-
brodzio
- -#zwykly