Pokonując innych jesteś silny, pokonując siebie potężny
- jon124
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- knoperss
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Dziś wieczorem krupier uparł się aby większość flipów z moim udziałem rozgrywana była wg scenariusza: sprawdź Dawida a ja już coś wymyślę. I wymyślał, oj wymyślał po całości hehe.
Bywały coolery, a i bad beat się znalazł, aczkolwiek wszystko przyćmił miłośnik literatury, który jak przypuszczam lubił analizować wiersze i chyba sam zapragnął poczuć się jak artysta bo jego zagranie było z gatunku "co autor miał na myśli?".
Ale po kolei siedzę na dealu z A8, foldy aż do CO który limpuje, więc musi dostać pusha na twarz i przy foldach reszty angażuje 1/2 stacka z 8Ts. Wiadomo, że T mu spadnie, ale co autor miał na myśli wsuwając 1/2 stacka z czymś takim? To już chyba tajemnica owego wirtuoza i jego niezbadanych czeluści jego umysłu.
Generalnie chłosta - na marne 8 gier, 3x bubble, i tylko 1x ITM. Bardzo niefajna zmiana po poprzednich dniach.
ps. próbowałem na 770 pograć coś tam w ramach Cash Machine - o ja pierd..ę co to miało być? Soft zachowywał się tak jakby gracze mu przeszkadzali. Grasz sobie kilka stołów a tu ... disconnected i dopiero po 30 minutach udaje się zalogować a tu stacki bez zmian a blindy kosmiczne. Cała zabawa polegała na ograbieniu tych, którzy mieli mniej szczęścia i się nie mogli zalogować - sick!. Obłęd.
e: ten ITM zakończony zwycięstwem przed chwilą, uff
Bywały coolery, a i bad beat się znalazł, aczkolwiek wszystko przyćmił miłośnik literatury, który jak przypuszczam lubił analizować wiersze i chyba sam zapragnął poczuć się jak artysta bo jego zagranie było z gatunku "co autor miał na myśli?".
Ale po kolei siedzę na dealu z A8, foldy aż do CO który limpuje, więc musi dostać pusha na twarz i przy foldach reszty angażuje 1/2 stacka z 8Ts. Wiadomo, że T mu spadnie, ale co autor miał na myśli wsuwając 1/2 stacka z czymś takim? To już chyba tajemnica owego wirtuoza i jego niezbadanych czeluści jego umysłu.
Generalnie chłosta - na marne 8 gier, 3x bubble, i tylko 1x ITM. Bardzo niefajna zmiana po poprzednich dniach.
ps. próbowałem na 770 pograć coś tam w ramach Cash Machine - o ja pierd..ę co to miało być? Soft zachowywał się tak jakby gracze mu przeszkadzali. Grasz sobie kilka stołów a tu ... disconnected i dopiero po 30 minutach udaje się zalogować a tu stacki bez zmian a blindy kosmiczne. Cała zabawa polegała na ograbieniu tych, którzy mieli mniej szczęścia i się nie mogli zalogować - sick!. Obłęd.
e: ten ITM zakończony zwycięstwem przed chwilą, uff
Ostatnio zmieniony 27 sty 2014, 00:30 przez Dawid84, łącznie zmieniany 1 raz.
- MrGordon
- LEGENDA

Dawid84 pisze:Ale po kolei siedzę na dealu z A8, foldy aż do CO który limpuje, więc musi dostać pusha na twarz i przy foldach reszty angażuje 1/2 stacka z 8Ts. Wiadomo, że T mu spadnie, ale co autor miał na myśli wsuwając 1/2 stacka z czymś takim? To już chyba tajemnica owego wirtuoza i jego niezbadanych czeluści jego umysłu.
Oj Dawid84, widać że wiele pracy jeszcze Cię czeka. Przecież każdy wie, że T8s to jest monster i wygrywa częściej niż AA.
- mara
- LEGENDA

MrGordon pisze:Dawid84 pisze:Ale po kolei siedzę na dealu z A8, foldy aż do CO który limpuje, więc musi dostać pusha na twarz i przy foldach reszty angażuje 1/2 stacka z 8Ts. Wiadomo, że T mu spadnie, ale co autor miał na myśli wsuwając 1/2 stacka z czymś takim? To już chyba tajemnica owego wirtuoza i jego niezbadanych czeluści jego umysłu.
Oj Dawid84, widać że wiele pracy jeszcze Cię czeka. Przecież każdy wie, że T8s to jest monster i wygrywa częściej niż AA.
O przepraszam 86 najlepiej suited

- knoperss
- LEGENDA

- bizzarre
- -#VIP

mara pisze:MrGordon pisze:Dawid84 pisze:Ale po kolei siedzę na dealu z A8, foldy aż do CO który limpuje, więc musi dostać pusha na twarz i przy foldach reszty angażuje 1/2 stacka z 8Ts. Wiadomo, że T mu spadnie, ale co autor miał na myśli wsuwając 1/2 stacka z czymś takim? To już chyba tajemnica owego wirtuoza i jego niezbadanych czeluści jego umysłu.
O przepraszam 86 najlepiej suited
A jeszcze jak jest w drzewkach to hoho

- lion_victor
- -#VIP

knoperss pisze:Ale po kolei siedzę na dealu z A8, foldy aż do CO który limpuje, więc musi dostać pusha na twarz i przy foldach reszty angażuje 1/2 stacka z 8Ts. Wiadomo, że T mu spadnie, ale co autor miał na myśli wsuwając 1/2 stacka z czymś takim? To już chyba tajemnica owego wirtuoza i jego niezbadanych czeluści jego umysłu.
Wczoraj knockouta za 2,2 skończyłem coś kolo 250 na 8000, gdy w podobnej akcji (gość był na mp), sprawdził moje AT z T6 i trafił 6, tez nie potrafie pojac co ludzmi kieruje, ze w zasadzie juz w kluczowej fazie robia taki hero call za ok. 15BB...
Za Another world szacun, ubóstwiałem w czasach gdy byłem stalym bywalcem w Protectorze Biała
- Dawid84
- LEGENDA

Weź "niedziela", ctrl+c, ctrl-v, zmień nazwę na "poniedziałek" i tadaaam ... gotowe.
Przebieg sesji identyczny - suckouty, magic rivery i buble niszczą mój wykres ale pod koniec sesji odradzam się i rzutem na taśmę ratuję sesję.
Kurcze jak to dobrze, że pracowałem nad mindsetem - każda porażka to fundament przyszłego zwycięstwa.
A nutka dziś nietypowa, w sumie przypałętała się tylko z powodu chwytliwego refrenu który fajnie odnajduje się w sytuacji magic riverów i marzycieli szukająych 3outerów.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=waacof2saZw[/youtube]
Przebieg sesji identyczny - suckouty, magic rivery i buble niszczą mój wykres ale pod koniec sesji odradzam się i rzutem na taśmę ratuję sesję.
Kurcze jak to dobrze, że pracowałem nad mindsetem - każda porażka to fundament przyszłego zwycięstwa.
A nutka dziś nietypowa, w sumie przypałętała się tylko z powodu chwytliwego refrenu który fajnie odnajduje się w sytuacji magic riverów i marzycieli szukająych 3outerów.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=waacof2saZw[/youtube]
- mefius
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

Kolejny dzień walki zakończony lekkim osunięciem się ze szlaku wiodącego ku szczytowi. Przez takie dni jak dzisiejszy niestety droga się wydłuża a i ROI o którym mówił drynk niestety również się osuwa za sprawą kilkunastotołowych sesji zakończonych wynikami +/- 2 BI (aczkolwiek jeśli miałbym spaść do 15% to byłby dramat).
Jutro ewidentnie trzeba zajrzeć do sesji bo sam się łapałem na głupich zagraniach jakie odstawiałem - zwłaszcza po suckoutach - głównie z bet sizingiem.
Na Winamxie spróbowałem sobie zagrać MTT i może na tym zakończę temat, bo poza próbowałem nic większego tam się wydarzyło a steal z A7 został zniszczony przez A2 big blinda. I taki to był dzień. Bez szału.
Na koniec miesiąca wrzucę wykres i kilak moich statystyk i poproszę o ocenę. Przy okazji który z Was zacni mędrcy wie gdzie mogę sprawdzić swoje VPIP/PFR/... przy odfiltrowaniu stołów? Chciałbym wiedzieć jak się prezentuję przy tych SnG 12- i 18-osobowych.
Jutro ewidentnie trzeba zajrzeć do sesji bo sam się łapałem na głupich zagraniach jakie odstawiałem - zwłaszcza po suckoutach - głównie z bet sizingiem.
Na Winamxie spróbowałem sobie zagrać MTT i może na tym zakończę temat, bo poza próbowałem nic większego tam się wydarzyło a steal z A7 został zniszczony przez A2 big blinda. I taki to był dzień. Bez szału.
Na koniec miesiąca wrzucę wykres i kilak moich statystyk i poproszę o ocenę. Przy okazji który z Was zacni mędrcy wie gdzie mogę sprawdzić swoje VPIP/PFR/... przy odfiltrowaniu stołów? Chciałbym wiedzieć jak się prezentuję przy tych SnG 12- i 18-osobowych.
- Dawid84
- LEGENDA

Och to chyba korekta, bo aż się odechciewa gry. Poprzednie dni były jeszcze w miarę w porównaniu do dnia dzisiejszego. Większość splitów w plecy, generalnie to można mnie było sprawdzać niemal ze wszystkim bo i tak siadało:
AQ<A3
AJ<A8
AJ<JT
AK<AJ
QJ<QT
33< KQ
to tylko te w których straciłem większość stacka, tych mniejszych rozdań aż mi się nie chce przytaczać.
Jakaś taka głupia sytuacja, że gdy jednego, góra 2 dni przyżre to w kilku następnych z kolei następują takie akcje jak powyżej. I w efekcie zamiast wygląda ta wspinaczka nieciekawie. Wystarczy 7-8 w miarę udanych sesji i wejdę wyżej tylko ciężko jest wygrać, gdy ma się akcje jak powyżej.
Nie ma się co mazgać bo to tylko 6 BI
, tylko trudno patrzeć z optymizmem na zwiększanie volume gdy po fajnym swingu przychodzą 3-4 dni stagnacji i recesji.
AQ<A3
AJ<A8
AJ<JT
AK<AJ
QJ<QT
33< KQ
to tylko te w których straciłem większość stacka, tych mniejszych rozdań aż mi się nie chce przytaczać.
Jakaś taka głupia sytuacja, że gdy jednego, góra 2 dni przyżre to w kilku następnych z kolei następują takie akcje jak powyżej. I w efekcie zamiast wygląda ta wspinaczka nieciekawie. Wystarczy 7-8 w miarę udanych sesji i wejdę wyżej tylko ciężko jest wygrać, gdy ma się akcje jak powyżej.
Nie ma się co mazgać bo to tylko 6 BI
- lion_victor
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

- Soya
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Nie wiem jak u was, ale u mnie styczeń się zakończył. Ledwie styczeń się zamknął a już rozdzwoniły się telefony, otrzymywałem maile, zapytania na gg: "Dawid! Co z raportem za styczeń?", ba dziś widziałem nawet w TV na pasku u dołu ekranu to samo pytanie.
Wobec tego spieszę z odpowiedzią.
Co? SnG 12-max i 18-max
12-max
vol: 129 gier
ITM: 34% (44/129)
ROI: 16,8%
18-max
vol: 86
ITM: 41,9% (36/86)
ROI: 35%
Wynik z całego miesiąca gry dał ROI na poziomie 24%. Szału nie ma ale jak na pierwszy miesiąc do zaakceptowania.
Wynik mógł być dużo wyższy, ale ostatnie 40 gier i wynik bazujący w okolicach zera lub niewielkich zmian skutecznie obniżył wypracowany w miesiącu wynik - pewnie korekta.
Co do poprawy? Hmmm, na pewno gra przed fazą bubble bo widzę że tutaj ucieka mi dużo value bo przy 12-man (19% gier kończyłem na tym miejscu czyli 25/129) przy 18-man było już dużo lepiej bo bublowałem w 9% gier (8/86). Wiadomo, że trzeba wziąć poprawkę na to iż 18-ek rozegrałem sporo mniej ale dysproporcja wydaje mi się zbyt duża.
Cóż więcej mogę powiedzieć? Podziwiajcie.

Wobec tego spieszę z odpowiedzią.
Co? SnG 12-max i 18-max
12-max
vol: 129 gier
ITM: 34% (44/129)
ROI: 16,8%
18-max
vol: 86
ITM: 41,9% (36/86)
ROI: 35%
Wynik z całego miesiąca gry dał ROI na poziomie 24%. Szału nie ma ale jak na pierwszy miesiąc do zaakceptowania.
Wynik mógł być dużo wyższy, ale ostatnie 40 gier i wynik bazujący w okolicach zera lub niewielkich zmian skutecznie obniżył wypracowany w miesiącu wynik - pewnie korekta.
Co do poprawy? Hmmm, na pewno gra przed fazą bubble bo widzę że tutaj ucieka mi dużo value bo przy 12-man (19% gier kończyłem na tym miejscu czyli 25/129) przy 18-man było już dużo lepiej bo bublowałem w 9% gier (8/86). Wiadomo, że trzeba wziąć poprawkę na to iż 18-ek rozegrałem sporo mniej ale dysproporcja wydaje mi się zbyt duża.
Cóż więcej mogę powiedzieć? Podziwiajcie.

- jon124
- -#VIP

- MrGordon
- LEGENDA

- Soya
- LEGENDA

- mefius
- -#VIP

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”