Pokonując innych jesteś silny, pokonując siebie potężny
- Dawid84
- LEGENDA

- MrGordon
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

It's just 10% luck
20% percent skill
15% percent concentrated power of will
5% percent pleasure
50% percent pain
And a 100% reason to remember the name.
Gimnastyka umysłu zaliczona jak co dzień. A i dla ciała solidna dawka się znalazła, już czuję jak jutro będzie się cudnie z łóżka wstawało hehe.
Czas na stoły bo doszła kolejna motywacja - Ultimate Challenge i wiecie co w najbliższym miesiącu wyrównam swój najlepszy miesięczny volume z roku 2014. Tym bardziej, że w Ultimate dano mi całkiem ciekawy przelicznik i (chyba) pójdzie to równolegle z uwalnianiem stellara. Tak więc 2 pieczenie na 1 ogniu? Jednak dobrych ludzi spotykają dobre rzeczy.
btw. tekst ze wstępu oczywiście zerżnięty z piosenki
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VDvr08sCPOc[/youtube]
20% percent skill
15% percent concentrated power of will
5% percent pleasure
50% percent pain
And a 100% reason to remember the name.
Gimnastyka umysłu zaliczona jak co dzień. A i dla ciała solidna dawka się znalazła, już czuję jak jutro będzie się cudnie z łóżka wstawało hehe.
Czas na stoły bo doszła kolejna motywacja - Ultimate Challenge i wiecie co w najbliższym miesiącu wyrównam swój najlepszy miesięczny volume z roku 2014. Tym bardziej, że w Ultimate dano mi całkiem ciekawy przelicznik i (chyba) pójdzie to równolegle z uwalnianiem stellara. Tak więc 2 pieczenie na 1 ogniu? Jednak dobrych ludzi spotykają dobre rzeczy.
btw. tekst ze wstępu oczywiście zerżnięty z piosenki
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VDvr08sCPOc[/youtube]
- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Poszło świetnie: krótka rozgrzewka i seria 1. - 2 minuty pauzy- seria 2. - 2 minuty - seria 3. - 2 minuty - seria 4. - 2 minuty - seria 5 [wykonana!!!].
Idzie fantastycznie - każdego wieczora jestem lepszym niż byłem jeszcze o poranku. niesamowite uczucie - kolejne ćwiczenia rozwijają ciało, kolejne lekcje angielskiego rozwijają moje umiejetności lingwisttyczne, w pracy również wszystko zaczyna toczyć się właściwym torem. Praca nad sobą zaczyna przynosić efekty, a te o których napisałem powyżej jasne że są ważne ale co cieszy najbardziej to fakt że rano obudzę się po to aby zmierzyć się z kolejną granicą którą pokonam. Ten mentalny kop jest w tym wszystkim najlepszy i świadomość że mogę osiągnąć to co sobie założę i do czego będę dążył. Małymi krokami i wytrwałą pracą.
Pozdr i powodzenia
Idzie fantastycznie - każdego wieczora jestem lepszym niż byłem jeszcze o poranku. niesamowite uczucie - kolejne ćwiczenia rozwijają ciało, kolejne lekcje angielskiego rozwijają moje umiejetności lingwisttyczne, w pracy również wszystko zaczyna toczyć się właściwym torem. Praca nad sobą zaczyna przynosić efekty, a te o których napisałem powyżej jasne że są ważne ale co cieszy najbardziej to fakt że rano obudzę się po to aby zmierzyć się z kolejną granicą którą pokonam. Ten mentalny kop jest w tym wszystkim najlepszy i świadomość że mogę osiągnąć to co sobie założę i do czego będę dążył. Małymi krokami i wytrwałą pracą.
Pozdr i powodzenia
- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Plan kondycyjny -
- wykonany bez zarzutu, ale dziś ostatnie 7 powtórzeń to już była walka z sobą. Walka o każde powtórzenie, tam już nie było równego tempa ale koniec końców cel został osiągnięty. Jutro góra odpocznie popracują trochę nogi i w czwartek znów na glebę.
2015.01.20
rozgrzewka
seria 1: 30 powt. - wykonane - 2 minuty pauzy
seria 2: 39 powt. - wykonane - 2 minuty pauzy
seria 3: 35 powt. - wykonane - 1 minuta pauzy
seria 4: 35 powt. - wykonane - 2 minuty pauzy
seria 5: max (min. 42 powt.) - wykonane
Nauka języka -
- jedna lekcja powtórkowa i jedna z nowym materialem.
W wirtualnym świecie jak na rollercoasterze, było słabo po to aby później mogło być wyśmienicie i tylko po to aby powrócić znów do punktu wejścia.
- wykonany bez zarzutu, ale dziś ostatnie 7 powtórzeń to już była walka z sobą. Walka o każde powtórzenie, tam już nie było równego tempa ale koniec końców cel został osiągnięty. Jutro góra odpocznie popracują trochę nogi i w czwartek znów na glebę.
2015.01.20
rozgrzewka
seria 1: 30 powt. - wykonane - 2 minuty pauzy
seria 2: 39 powt. - wykonane - 2 minuty pauzy
seria 3: 35 powt. - wykonane - 1 minuta pauzy
seria 4: 35 powt. - wykonane - 2 minuty pauzy
seria 5: max (min. 42 powt.) - wykonane
Nauka języka -
- jedna lekcja powtórkowa i jedna z nowym materialem.
W wirtualnym świecie jak na rollercoasterze, było słabo po to aby później mogło być wyśmienicie i tylko po to aby powrócić znów do punktu wejścia.
- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

Angielski
Idzie całkiem nieźle, kolejny dzień i kolejny fragment materiału zaliczony oraz powtórka części materiału.
Kondycyjnie
Delikatna zmiana koncepcji która wg mnie jest koniecznością - redukcja przerw nie od końcowej ale od pierwsze serii. I co by zobaczyć na jakim etapie to od razu atakujemy all in:
Rezultat poniżej:
Dzień 1 – 60 sekund pomiędzy seriami (lub więcej)
seria 1 - 30 powt. / 1 minuta
seria 2 - 39 powt. / 1 minuta
seria 3 - 35 powt. / 1 minuta
seria 4 - 35 powt. / 27 powt (1 minuta) + 8 powt. / 2 minuty
seria 5 - max (min. 42 powt.) / 30 powt. (1 minuta) + 12 powt.
Szło w miarę płynnie aż do 4. serii, gdy "odcięło prąd" po 27 powtórzeniach. Dodatkowa minuta nieplanowanej przerwy i serię udało się dokończyć. Później planowe 2 minuty przerwy przed ostatnią serią i tutaj także seria wykonana "na raty". Następna próba - w sobotę!!!
Tego samego dnia próba poprawienia swojego rekordu w grze w kręgle - 132 pkt. D.py nie urywa ale trzeba się w końcu chociaż do niego zbliżyć.
Powodzenia
Idzie całkiem nieźle, kolejny dzień i kolejny fragment materiału zaliczony oraz powtórka części materiału.
Kondycyjnie
Delikatna zmiana koncepcji która wg mnie jest koniecznością - redukcja przerw nie od końcowej ale od pierwsze serii. I co by zobaczyć na jakim etapie to od razu atakujemy all in:
seria 4 - 35 powt. / 2 minuty
seria 5 - max (minimum 42 powt.)
Rezultat poniżej:
Szło w miarę płynnie aż do 4. serii, gdy "odcięło prąd" po 27 powtórzeniach. Dodatkowa minuta nieplanowanej przerwy i serię udało się dokończyć. Później planowe 2 minuty przerwy przed ostatnią serią i tutaj także seria wykonana "na raty". Następna próba - w sobotę!!!
Tego samego dnia próba poprawienia swojego rekordu w grze w kręgle - 132 pkt. D.py nie urywa ale trzeba się w końcu chociaż do niego zbliżyć.
Powodzenia
- Dawid84
- LEGENDA

Piątek a jak piątek to trening nóg ale po kolei:
a) anglikański język -
- krok do przodu + utrwalenie wcześniej zaliczonej lekcji
b) trening nóg - .... yyyyyy ..... - dziś treningu nie będzie bo trzeba się zregenerować i złapać siły przed jutrzejszym długim dniem
c) wariancja jeszcze nie oddaje jakoś ewidentnie ale czasami wystarczy żeby nie przeszkadzała i dziś właśnie był taki dzień więc i wynik najlepszy w tym tygodniu aczkolwiek i tak baaaardzo daleki od oczekiwań co by być szczerym
e: a jutro po powrocie z roboty na glebę i pompujemy - jak zakończę obecny cykl to sobie strzelę test i trzeba będzie zobaczyć do ilu powt. się dojedzie
pozdro dla czytających i tych przychodzących tylko posłuchać muzy d(- -)b
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4y9puqOwJLU[/youtube]
a) anglikański język -
- krok do przodu + utrwalenie wcześniej zaliczonej lekcji
b) trening nóg - .... yyyyyy ..... - dziś treningu nie będzie bo trzeba się zregenerować i złapać siły przed jutrzejszym długim dniem
c) wariancja jeszcze nie oddaje jakoś ewidentnie ale czasami wystarczy żeby nie przeszkadzała i dziś właśnie był taki dzień więc i wynik najlepszy w tym tygodniu aczkolwiek i tak baaaardzo daleki od oczekiwań co by być szczerym
e: a jutro po powrocie z roboty na glebę i pompujemy - jak zakończę obecny cykl to sobie strzelę test i trzeba będzie zobaczyć do ilu powt. się dojedzie
pozdro dla czytających i tych przychodzących tylko posłuchać muzy d(- -)b
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4y9puqOwJLU[/youtube]
- Dawid84
- LEGENDA

Sobota na aktywnie, nie było nawet czasu ani chęci aby siadać do komputera ale na trening oczywiście czas znajdzie się zawsze.
Z pozycji wyjściowej
poprawiono wynik 4 serii, w efekcie:
seria 1 - 30 powt.
/ 1 minuta
seria 2 - 39 powt.
/ 1 minuta
seria 3 - 35 powt.
/ 1 minuta
seria 4 - 35 powt. / 30 powt (1 minuta) + 5 powt. / 2 minuty
Z pozycji wyjściowej
poprawiono wynik 4 serii, w efekcie:
seria 1 - 30 powt.
/ 1 minuta
seria 2 - 39 powt.
/ 1 minuta
seria 3 - 35 powt.
/ 1 minuta
seria 4 - 35 powt. / 30 powt (1 minuta) + 5 powt. / 2 minuty
- Dawid84
- LEGENDA

Ten tydzień leżał i kwiczał zarówno pod względem walki ze swoją kondycja fizyczną (infekcja zdrowotna) jak i gry na play moneyach. Ale weekend się zbliża więc można zacząć nadrabiać zaległości.
Na początek kondycyjnie - trening na nogi
- wszystkie 5 serii wykonanych w tym ostatnia z delikatną nadwyżką i można przejść do kolejnego etapu, a po jego zaliczeniu - Test i zobaczymy czy zostajemy na obecnym poziomie czy jest awans.
angielski -
konsekwentnie i do przodu
Stoliki - trzeba będzie podkręcić jutro tempo aby wykonać plan miesięczny, co nie powinno byc trudne bo 96% planu już jest wykonane
Na początek kondycyjnie - trening na nogi
- wszystkie 5 serii wykonanych w tym ostatnia z delikatną nadwyżką i można przejść do kolejnego etapu, a po jego zaliczeniu - Test i zobaczymy czy zostajemy na obecnym poziomie czy jest awans.
angielski -
konsekwentnie i do przodu
Stoliki - trzeba będzie podkręcić jutro tempo aby wykonać plan miesięczny, co nie powinno byc trudne bo 96% planu już jest wykonane
- Dawid84
- LEGENDA

Styczeń zakończony
Czas na rozliczenie stawianych sobie celów:
bo jest regularność (oprócz ostatniego tygodnia bo nieco podupadłem na zdrowiu i trzeba było tabsy łykać), a z regularności wynikają postępy w kondycji no i do pompek (3x/tydz.) dorzuciłem jeszcze trening mięśni nóg (też 3x/tydz.).
Pełen sukces. Forumowy challenge jako miły dodatek do pow. postanowienia świetnie się sprawdza. Nie pamiętam ile pkt miałem na koniec grudnia ale na koniec stycznia jest 4 858 pkt. total, które zostały zgromadzone m.in. w ciągu ostatnich 71 dni codziennej nauki.
Poker:
krótkookresowy (miesięczny):
130 SnG
Sport:
krótkookresowy (tygodniowy):
trenować regularnie 3x w tygodniu
bo jest regularność (oprócz ostatniego tygodnia bo nieco podupadłem na zdrowiu i trzeba było tabsy łykać), a z regularności wynikają postępy w kondycji no i do pompek (3x/tydz.) dorzuciłem jeszcze trening mięśni nóg (też 3x/tydz.).Nauka języka obcego:
krótkookresowy:
codziennie odbyć jedną lekcję (20 pkt/dzień)
w tygodniu odbyć 7 lekcji (140 pkt/tydzień)
w miesiącu odbyć 30 lekcji (620 pkt/miesiąc)
Pełen sukces. Forumowy challenge jako miły dodatek do pow. postanowienia świetnie się sprawdza. Nie pamiętam ile pkt miałem na koniec grudnia ale na koniec stycznia jest 4 858 pkt. total, które zostały zgromadzone m.in. w ciągu ostatnich 71 dni codziennej nauki.- Dawid84
- LEGENDA

- iza_doria
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

- iza_doria
- LEGENDA

- knoperss
- LEGENDA

- Soya
- LEGENDA

- knoperss