poker w polsce

Wiadomości, informacje, poker w TV...
miczukow
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: miczukow » 07 gru 2008, 00:57

tygrytron18 pisze:Granie na giełdzie to niby nie jest hazard. Na giełdzie osoby grają za naprawdę duże pieniądze ale się o tym tak nie mówi. W 1 dzień można stracić 20% a może lepiej zabrzmi 100tys. Ale o giełdzie nie można napisać złego słowa wiadomo dlaczego.

Poker jest nielegalny to dlaczego granie na giełdzie jest legalne to jest tak samo hazard.

Boże człowieku skąd Ty żeś się urwał??

Wikipedia pisze:Hazard – wszystkie gry pieniężne, w których o wygranej decyduje przypadek.

Wikipedia pisze:Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie – instytucja publiczna mająca na celu zapewnienie możliwości obrotu papierami wartościowymi (takimi jak akcje, obligacje, prawa poboru, itp.) dopuszczonymi do obrotu giełdowego. Wymiana taka regulowana jest przez regulamin giełdy, Komisję Nadzoru Finansowego (19 września 2006 zastąpiła Komisję Papierów Wartościowych i Giełd) oraz ustawy z dnia 29 lipca 2005...

Giałda towarowa to też hazard według Ciebie?? A może codzienne zakupy w sklepie też uważasz za hazard?? Bo giełdy samochodowe to już w ogole powinny być nielegalne z pewnością. Wiesz może co to jest popyt i podaż??
[/quote]

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 07 gru 2008, 01:03

Brawo miczukow, moze teraz skoncza sie te wszystkie dywagacje co do tego czy poker jest bardziej podobny do gieldy szachow czy lotka

I jeszcze jeden wpis z niezastapionej wikipedii:

Poker - gra karciana, rozgrywana talią składającą się z 52 kart, której celem jest wygranie pieniędzy od pozostałych uczestników, dzięki skompletowaniu najlepszego układu lub za pomocą tzw. blefu.

tygrytron18
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tygrytron18 » 07 gru 2008, 20:02

Ale mi o to chodzi że na giełdzie można stracić dużo pieniędzy. A na giełdzie to nie ma przypadku wystarczy że jakaś osoba powie że spółka ma się zle wyniki to wiadomo co się dzieje

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 07 gru 2008, 21:04

Można kupić Maybacha i go rozwalić na najbliższym drzewie :D Życie to jedna wielka loteria.

miczukow
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: miczukow » 08 gru 2008, 00:48

Cóż tygrytron18 masz dziwne pojęcie na temat giełdy/życia, z którym nie za bardzo mam ochotę polemizować w tym momencie. Dodam tylko, że w dobie obecnego kryzysu gospodarczego dużo pieniędzy można stracić nawet trzymając je na koncie w banku :mrgreen:

victoo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: victoo » 08 gru 2008, 08:24

miczukow pisze:Cóż tygrytron18 masz dziwne pojęcie na temat giełdy

Ja bym powiedział, że kolega tygrytron to raczej nie ma pojęcia nt giełdy....

maciekp1987
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: maciekp1987 » 11 gru 2008, 17:27

A mi się wydaje, że powoli się uzależniam. Jeszcze nie wplacam grubej kasy, ale codziennie muszę sobie zagrać, a i wieczorami gdy idę spać myślę o przegranych rozdaniach.

piteros
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: piteros » 17 gru 2008, 14:12

powoli zaczyna być z Tobą niedobrze:/

Dudak1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Dudak1 » 17 gru 2008, 19:05

Może sobie tak przez 2 tygodnie odpocznij od grania.. ;) Co za dużo to nie zdrowo!

Dabekk75
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Dabekk75 » 21 gru 2008, 21:42

Dudak1 pisze:Może sobie tak przez 2 tygodnie odpocznij od grania.. ;) Co za dużo to nie zdrowo!
ja raz na Betsson-brak-polskiej-licencji! zrobilem sobie tygodniowa przerwe, pomoglo tylko przez tydzien:)

Leniwiec
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Leniwiec » 21 gru 2008, 22:44

Uzależnienie, nie uzależnienie... Ja gram nie dlatego, że chcę mieć z tego jakieś profity, chociaż zawsze miło być na plusie, ale dlatego, że lubię tę grę. Wiadomo, że jak będę już doświadczonym graczem, to będę chciał powalczyć o jakieś pieniądze, ale nie o to głównie chodzi. Dla mnie to jest i będzie zabawa.

Co do pokera i giełdy... Sądzę, że można je ze sobą porównywać, jeżeli obie "gry" stoją na odpowiednio wysokim poziomie. W pokerze inwestujesz w swoje doświadczenie i umiejętności, ale też musisz wziąć pod uwagę element losowy. A giełda? Również inwestujesz używając swoich umiejętności i doświadczenia. Ryzyko przegranej również potrafi być tutaj wysokie, zwłaszcza jeżeli grasz o duże stawki. Aby zarobić dużo na giełdzie musisz zainwestować w niestabilne spółki, bazując na przypuszczeniu i wnioskach, że ich akcje pójdą w górę.. Tak więc porównywanie giełdy do hazardu, a w szczególności pokera, nie jest takie głupie jak by się wydawało. Przynajmniej moim zdaniem ;).

karo511
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: karo511 » 14 sty 2009, 22:03

Dokładnie co do poker to świetna zabawa, lecz zawsze jest miło byc na plusie. Bo jak jest minus to robi sie niechęć do gry.

tygrytron18
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tygrytron18 » 20 sty 2009, 23:42

1W Polsce są dozwolone maszyny do gry , Ja widziałem jak ludzie wrzucali do niej po parę tysięcy a to może nie jest hazard. Gra na maszynie nie ma nic wspólnego z umiejętnościami mogą grać w nie nieletni bo nikt nie sprawdza czy masz 18 lat.
2. Zakłady bukmacherskie typu STS i TOTO MIX prowizja u nich wynosi około 20% + 10% podatek są osoby które nie potrafią przestać tam grać, a zakłady postawione za duża kasę nie należą do rzadkości.

To w czym jest gorszy poker ?

Wróć do „Wiadomości pokerowe”