Początek początków
-
pawel_bstok
- -#zwykly

Początek początków
No więc zamierzam troche pograc w pokrea, poznałem podstawowe zasady Texas Holdem, Teraz pierwsze z wielu pytań które Wam zadam ;], gdzie najlepiej nauczę się grać za wirtualne pieniądze ( i czy muszę sie rejestrować), może ktoś z Was zagrał by ze mną za wirtualne pieniądze i objaśnił mi trochę ten sport ?
- Spiegol
- LEGENDA

Po pierwsze na wirtualne pieniądze możesz pograć na każdym poker roomie, proponuje rejestracje tylko z naszych bannerków bo wtedy mogą Ci się trafić różne promocje w późniejszym czasie lub po prostu możliwość gry w naszych turkach ;)
Po drugie w grze na wirtualne pieniądze niczego się nie nauczysz raczej bo tam ludzie grają z byle czym i byle jak bo mogą w każdej chwili odnowić swoje zasoby żetonów bez żadnych kosztów :P
Po trzecie proponuje na początek np. nasz forumowy turek CD Poker (wystarczy się zarejestrować z naszego bannera i jesteś upoważniony do gry) a poza tym (to głównie) rejestracje w everest-brak-polskiej-licencji! poker bo tam każdy początkujący, nowo zarejestrowany użytkownik ma możliwość gry na stołach shasta (10 osobowe sit&go) z pulą 0.10$. Co prawda to marne grosze, ale naprawdę tymi marnymi groszami możesz się dorobić np. 2-3$ na wpisowe do jakiś turniejów no i po prostu tam już jest większy poziom bo gracie za free ale o pieniądze więc ludzie się starają ;)
PS Jeśli masz więcej pytań wal śmiało :D
Po drugie w grze na wirtualne pieniądze niczego się nie nauczysz raczej bo tam ludzie grają z byle czym i byle jak bo mogą w każdej chwili odnowić swoje zasoby żetonów bez żadnych kosztów :P
Po trzecie proponuje na początek np. nasz forumowy turek CD Poker (wystarczy się zarejestrować z naszego bannera i jesteś upoważniony do gry) a poza tym (to głównie) rejestracje w everest-brak-polskiej-licencji! poker bo tam każdy początkujący, nowo zarejestrowany użytkownik ma możliwość gry na stołach shasta (10 osobowe sit&go) z pulą 0.10$. Co prawda to marne grosze, ale naprawdę tymi marnymi groszami możesz się dorobić np. 2-3$ na wpisowe do jakiś turniejów no i po prostu tam już jest większy poziom bo gracie za free ale o pieniądze więc ludzie się starają ;)
PS Jeśli masz więcej pytań wal śmiało :D
- AjApok
- -#aktywny

-
Nikodem17
- -#zwykly

Ja myśle że możesz narazie pograć na takich poker roomach jak paradise-brak-polskiej-licencji! tam jest trochę tzw freerolii coś zawsze tam się nauczysz grać i jak będziesz widział i czuł że załapałeś coś z tej gry to wtedy można pomyślec o stolikach na nie duży ale prawdziwy szmal nawet za pięniądze wygrane w freerollach to nie będziesz musiał wkładać własnej kasy... ja też tak robie wprawdzie też dopiero się uczę ale już mam kilka sukcesów właśnie w freerollach...
-
pawel_bstok
- -#zwykly

- Spiegol
- LEGENDA

-
invidia
pawel_bstok,
Tak Cię obserwuję i proponuję za pomocą google znaleźć jakąś stronę internetową o zasadach gry w pokera on-line i przewertować ją wzdłuż, wszerz i wgłąb.
Jak sam nie zdobędziesz pewnego "obycia" to nikt Cię tego nie nauczy więc do nauki!
Niestety nie mogę Ci podać tutaj linku do żadnej.
Tak Cię obserwuję i proponuję za pomocą google znaleźć jakąś stronę internetową o zasadach gry w pokera on-line i przewertować ją wzdłuż, wszerz i wgłąb.
Jak sam nie zdobędziesz pewnego "obycia" to nikt Cię tego nie nauczy więc do nauki!
Niestety nie mogę Ci podać tutaj linku do żadnej.
-
lukaszf3
- -#pretendent

- Spiegol
- LEGENDA

lukaszf3 pisze:Mimo wszystko z ksiazek i tak sie nie nauczy grac... to poprostu w grze samo wyjdzie
Ale żeś teraz mądrość wymyślił! Jak to z książek się niczego nie nauczy tylko samo wyjdzie w grze? Sugerujesz, że usiądzie do stolika zacznie grać i się w ten sposób nauczy, a książki i artykuły go tego nie nauczą? Nie no trzymajcie mnie w pięciu :P
Właśnie trzeba zacząć od czytania zasad, strategii, artykułów i książek!! Po to się to robi by zdobyć niezbędną teorię i wykorzystać ją w praktyce przy stoliku, bez tego ani rusz i będziesz grał jako "fish" i nic nie ugrasz...
PS Przestań nabijać takie beznadziejne posty bo i tak admini usuną połowę i jeszcze dostaniesz ostrzeżenie ;) (lol w ostatnim tygodniu napisałem to chyba 3-4 osobom - niestety - co się tutaj dzieje ostatnio to krew w piach, że tak to nazwę obrazowo...)
-
maciekp1987
- -#pretendent

- Fanatyk
- -#VIP

Napisalem to juz chyab 2 albo 3 raz ale jak widac nowi nie czytaja innych niz swoje tematy.Jak chcesz poczuc jak sie gra na kase to zarejstruj sie na everest-brak-polskiej-licencji! poker i tam sa turki SnG o 10 centow .Gra 10 osob wiec latwo mozna cos wygrac. Co do teorii to pierwsza lepsza strona w google wiekszosc wyjasni , niemal kazdy pokerrrom ma szkolke i podstawowe zasady .
Przeczytanie zajmie nie wiecej niz 5 min.
Jesli chodzi o strategie gry ,to kazdy kto chce wygrywac to musi poczytac artykuly , ksiazki
zeby dowiedziec jak postepowac zeby nasz bankroll rosł .
Chociaz teoria i praktyka musza isc w parze .Pamietam jak uczylem sie jeździc autem
torie miałem wykuta , niby puszczanie spzregla jest proste , a w praktyce zanim to obczailem auto zgaslo kilka razy .
Przeczytanie zajmie nie wiecej niz 5 min.
Jesli chodzi o strategie gry ,to kazdy kto chce wygrywac to musi poczytac artykuly , ksiazki
zeby dowiedziec jak postepowac zeby nasz bankroll rosł .
Chociaz teoria i praktyka musza isc w parze .Pamietam jak uczylem sie jeździc autem
torie miałem wykuta , niby puszczanie spzregla jest proste , a w praktyce zanim to obczailem auto zgaslo kilka razy .
-
luckyno7
- -#pretendent

-
dzepet0
- -#zwykly

Ja bym ci radził zarejestrować się na jakimś poker roomie gdzie gra dużo początkujących graczy(everest-brak-polskiej-licencji!, titan). I tam pograć we free rolach, możne to nie jest klucz do sukcesu ale z czasem załapiesz o co chodzi, nie wyjdzie ci raz będziesz chciał spróbować kolejny i tak do skutku aż ci się znudzi i skończysz z pokerem : D
- m509716
- -#aktywny

Dokładnie, aby zacząć zapisz się do jakiegoś poker roomu i po dostaniu bonusa pograj i się poucz aż załapiesz o co w tym wszystkim chodzi kiedy wchodzić itp, lub pograj sobie w free rolach gdzie co prawda gra trochę się różni bo większość osób gra agresywnie, to bez straty kasy pograsz sobie i załapiesz o co w tym wszystkim chodzi.
- drl
- -#VIP

hmm nie wiem czy to bedzie nie zgodne z regulamine czy nie (wrazie co to przosze mody o usuniecie posta)
hmm chcesz sie dowiedziec o co chodzi tak
glowne zasady holdema znajdziesz
TUTAJ
podstawy turniejow s'n'g znajdziesz
TUTAJ
jak grac w THNL
TUTAJ
na koniec na tej stornie masz niespodzianke
quiz pokerowy
wystarczy odpowiedziec na 20 pytan(podczas rozwiazywania mozesz patrzec do artykulow) za poprawne rozwiazanie dostajesz 50$ do wybranego z listy pokerroomu(od siebie polecilbym party-brak-polskiej-licencji! poker- dlatego iz wchodzac z najmniejszym buy inem do stolu mozna naprawde dobra kase wyciagnac
)
ps. widze wszyscy ci polecaja everest-brak-polskiej-licencji!
ale nikt nie powiedzial ze to s'n'g za 0,10c to jest odmiana Limit TH taka mala dygresja
ps2. jesli chcesz sie jeszcze czegos dowiedziec poprzegladaj forum cale (poczytaj blogi innych tam masz analizy rozdan) wiec sporo sie powinenes nauczyc, nic tylko do roboty i owocnej pracy ci zycze
hmm chcesz sie dowiedziec o co chodzi tak
glowne zasady holdema znajdziesz
TUTAJ
podstawy turniejow s'n'g znajdziesz
TUTAJ
jak grac w THNL
TUTAJ
na koniec na tej stornie masz niespodzianke
wystarczy odpowiedziec na 20 pytan(podczas rozwiazywania mozesz patrzec do artykulow) za poprawne rozwiazanie dostajesz 50$ do wybranego z listy pokerroomu(od siebie polecilbym party-brak-polskiej-licencji! poker- dlatego iz wchodzac z najmniejszym buy inem do stolu mozna naprawde dobra kase wyciagnac ps. widze wszyscy ci polecaja everest-brak-polskiej-licencji!
ps2. jesli chcesz sie jeszcze czegos dowiedziec poprzegladaj forum cale (poczytaj blogi innych tam masz analizy rozdan) wiec sporo sie powinenes nauczyc, nic tylko do roboty i owocnej pracy ci zycze
-
aliatic
- -#pretendent

drl pisze:na koniec na tej stornie masz niespodziankequiz pokerowy
wystarczy odpowiedziec na 20 pytan(podczas rozwiazywania mozesz patrzec do artykulow) za poprawne rozwiazanie dostajesz 50$ do wybranego z listy pokerroomu(od siebie polecilbym party-brak-polskiej-licencji! poker- dlatego iz wchodzac z najmniejszym buy inem do stolu mozna naprawde dobra kase wyciagnac
)
to ja mam dwa pytania odnosnie tego quizu. pierwsze, czy jest mozliwosc przelania tych pieniedzy na unibet-brak-polskiej-licencji!? no i drugie pytanie w zaleznosci od pozytynej odpowiedzi na pierwsze ... czy jesli mam juz konto na unibecie od poltora tygodnia i w przeciagu tego okresu udalo mi sie uzbierac sume 100 euro, to czy moge liczyc mimo wszystko na przelanie pieniedzy na moje konto za poprawne rozwiazanie quizu? pytam sie poniewaz gdzies tam wyczytalem, ze musze stworzyc nowe konto playmoney.
ps. jesli post drl zostanie uzuniety, to uprzejmie prosze o usuniecie rowniez mojego posta.
EDIT: pytania niewazne. juz znalazlem odpowiedzi. gdyby jednak kogos one interesowaly, to kase mozna otrzymac tylko po zalozeniu nowego konta na jednym z ponizszych poker roomow: fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker, Titan Poker lub PokerStars-nielegalny-w-PL!.
-
piter84
- -#pretendent

Spiegol pisze:Po drugie w grze na wirtualne pieniądze niczego się nie nauczysz raczej bo tam ludzie grają z byle czym i byle jak bo mogą w każdej chwili odnowić swoje zasoby żetonów bez żadnych kosztów
Troszkę się nie zgadzam z tą opinią. Po przeczytaniu artykułów/literatury można różne strategie przetestować właśnie na wirtualu. Wtedy ładnie widać jak innych pieniądze przepływają do nas, ponieważ oni raczej nic nie wiedzą a my coś przeczytaliśmy. Przynajmniej takie zjawisko sam zaobserwowałem na własnym przykładzie, i nie powiem że wszystkie rozegrane partie na wirtualu nic mi nie dały.
Ale nie polecałbym wirtuala jeżeli chcemy się z niego uczyć strategii. Można złych nawyków i spostrzeżeń nabrać
- pidwaes
- -#aktywny

- sh4
- -#aktywny

czy są jakieś darmowe (albo np. z 30 dniowym okresem próbnym za free) programy do liczenia pot-oddsów ? ściągnąłem kilka 'pot-odds indicator' ale wymagały rejestracji i opłaty. wiem mniej więcej jak to się liczy, ale bym chciał sobie poćwiczyć z jakimś programem. program nie musi być podpięty pod poker room, może być taki, w którym karty wpisuje się ręcznie.
- mihi
- -#aktywny

- sh4
- -#aktywny

wczoraj trafiłem na stoliku cashowym (mikrostawki) na mega agresywnego gracza. przyniósł na stół 2$ (można max 10$) i zaczął wszystko ostro podbijać preflop/po flopie. kradł pot na preflop, po flopie, turnie, mówiać krótko robił pozostałą piątkę (w tym mnie) w bambuko. nie miałem jak go trafić bo dostawałem cały czas karty typu 25, 1 10, 59, J5, K2, A3. pytanie co w takich sytuacjach ? podobno przeciwko takim graczom powinno się grać mega tight, a jak coś się dobrego dostanie to spróbować ograć. co jak te lepsze karty nie przychodzą, a jak już coś lepszego przyjdzie to flop kompletnie nie trafiony ?
koleś w jakieś 20-30 minut z 2$ zrobił 20$ i wyszedł, pewnie chciał szybko zarobić na jakiegoś tura.
koleś w jakieś 20-30 minut z 2$ zrobił 20$ i wyszedł, pewnie chciał szybko zarobić na jakiegoś tura.
-
piter84
- -#pretendent

1. Taki koleś z $2 zrobi $20 tylko wtedy jak będzie miał farta i inni gracze będą na tyle nierozważni żeby po jakimś czasie sprawdzać go ze średnimi kartami ( ciśnienie im skoczy i nie wytrzymają ).
2. Na takiego gracza trzeba grać mega tight, ale czasami zdarza się ze koleś będzie miał farta. Niestety tego przewidzieć nie możemy, wejdziesz AA na jego 2 4 i mu dwie pary lub strit dojdzie. Musisz się z tym liczyć.
3. A jeżeli chcesz grać w pokera to najlepiej zmienić stolik bo czekanie na wysokie karty z all-in'em a potem trafienie bad beat'a to żadna przyjemność i z pokerem to ma mało wspólnego.
2. Na takiego gracza trzeba grać mega tight, ale czasami zdarza się ze koleś będzie miał farta. Niestety tego przewidzieć nie możemy, wejdziesz AA na jego 2 4 i mu dwie pary lub strit dojdzie. Musisz się z tym liczyć.
3. A jeżeli chcesz grać w pokera to najlepiej zmienić stolik bo czekanie na wysokie karty z all-in'em a potem trafienie bad beat'a to żadna przyjemność i z pokerem to ma mało wspólnego.
- sh4
- -#aktywny

ja all-ina preflop mając np. AA pierwszy nigdy nie gram, jak przeciwnik mnie do tego zmusi swoim podbijaniem to owszem. ten agresywny zawodnik kilka razy się "nadział", bo pojedyncze osoby wchodziły do gry, ale to sobie b. szybko odrobił. a przy stacku 10$ podbijał już praktycznie każde wejście z każdej pozycji ok 3BB, jak ktoś callował to albo sprawdzał albo dalej raisował. przestawiłem się na styl tight, ale jak przez kilkadziesiąt rozdań nie dostaję mocnej ręki a blindy uciekają to zaczyna się powolny tilt
nie wierzę aby gość miał cały czas dobre karty, zdarzyła mi się kilka razy jazda bez trzymanki na innych stołach, kilka re-reisów po rivierze i sie okazuje, że przeciwnik nawet pary nie miał. wiem, że gracze blefują, ale chyba brakuje mi doświadczenia i odwagi aby sprawdzać wysokie bety, mając np 2 pary albo seta gdy układ kart na stole daje możliwość ułożenia innego seta, strita albo koloru
mam zamiar przeanalizować wszystkie rozdania z tamtego stołu, jakieś ciekawe może tutaj później wkleję.
nie wierzę aby gość miał cały czas dobre karty, zdarzyła mi się kilka razy jazda bez trzymanki na innych stołach, kilka re-reisów po rivierze i sie okazuje, że przeciwnik nawet pary nie miał. wiem, że gracze blefują, ale chyba brakuje mi doświadczenia i odwagi aby sprawdzać wysokie bety, mając np 2 pary albo seta gdy układ kart na stole daje możliwość ułożenia innego seta, strita albo koloru
mam zamiar przeanalizować wszystkie rozdania z tamtego stołu, jakieś ciekawe może tutaj później wkleję.
- sh4
- -#aktywny

ostatnio gram s'n'g, z reguły na 10-30 osób. kilka udało mi się wygrać, na bodajże 6 final tables tylko 1 raz przegrałem. czy jak zostaje się 2-3 graczy to zawsze jest zabawa w stylu, chcę zobaczyć flopa to muszę dać allina, bo jak dam calla to przeciwnik wrzuca allina ? generalnie dobrze mi się gra 1 vs 1, trafiam monster hand daję calla, przeciwnik allin (z reguły z każdą kartą) ja sprawdzam i wygrywam
czy w turniejach z wyższymi pulami też tak to wygląda ?
edit. już wiem co i jak
czy w turniejach z wyższymi pulami też tak to wygląda ?
edit. już wiem co i jak
-
xxx494
- -#pretendent