czy gdzieś w necie są może historie wszystkich rąk zwycięzcy dużych turniejów (ewentualnie ludzi, którzy doszli do FT) ? mogą być turki internetowe. chciałbym sprawdzić, jak gracze na początku szybko pomnażają stack, czy to skill czy może walą all-iny i farcą.
może ktoś z Was wygrał jakiś duży turek i by mi podesłał historię rąk ?
email: jozik80@wp.pl
dzięki
Początek początków
- sh4
- -#aktywny

mam jeszcze takie pytanie. jakgracie końcówki turków ? co robić aby nie dochodziło dosytuacji jak ta na zdjęciu. czy jest to czysta loteria ? gram s'n'g z niższymi wpisowymi, w których pokemony wchodzą all-in a kartami Ax, 22, 89. nieraz farcą. rzadko idzie zobaczyć flopa. więc wóz albo przewóz.
zostaje się 2-3 graczy, jakie ręki są wg Was warte grania ? co sądzicie o rękach KJ, QJ suited i offsuited, A + niski kicker, pary typu 55 do 99 ? jak dochodzę do ft i zostaje się 1 przeciwnik to częściej wygrywam, dziś mi się nie udało
gram w zasadzie tylko A+wysoki kicker (do 10) i wszystkie kombinacje 'face cards'. czy warto grać niskie pary ?
czy w sytuacji na zdjęciu, biorąc pod uwagę wielkość stacka, warto było wrzucić calla na 6000$ i zobaczyć flopa czy lepiej walić all-ina ?
edit.
zostaje się 2-3 graczy, jakie ręki są wg Was warte grania ? co sądzicie o rękach KJ, QJ suited i offsuited, A + niski kicker, pary typu 55 do 99 ? jak dochodzę do ft i zostaje się 1 przeciwnik to częściej wygrywam, dziś mi się nie udało
czy w sytuacji na zdjęciu, biorąc pod uwagę wielkość stacka, warto było wrzucić calla na 6000$ i zobaczyć flopa czy lepiej walić all-ina ?
edit.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2010, 13:40 przez sh4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pure_turne
- -#pretendent

Hmm ja bym spasował po zobaczeniu flopa, a co do pytania czy opłaca się grać na wirtualne pieniądze to myślę że tak pod warunkiem że jesteś tak zielony że jak idziesz trawnikiem to aż niewidzialny, moim skromnym zdaniem jeśli chcesz się czegoś więcej nauczyć nie opłaca się grac wirtualną kasą bo jak pisał jeden z moich przedmówców, ludzie grają na pałę w dużym stopniu jak nie maja jakiegoś konkretnego celu, po prostu wchodzą i czują się lepiej jak wpadnie im czasem coś dziwnego z all-in a jak nic nie wpadnie to po godzinie doładują sobie konto i znowu będą się bawić w "pro", chcesz nauczyć się grać wpłać 10$ (teraz dolar jest tani
) zagraj parę turków z wpisowym 1$ z 5$ pograj na stoliczkach kasowych i troszkę doświadczenia wpadnie 
-
Oskarek
pure_turne pisze:Hmm ja bym spasował po zobaczeniu flopa, a co do pytania czy opłaca się grać na wirtualne pieniądze to myślę że tak pod warunkiem że jesteś tak zielony że jak idziesz trawnikiem to aż niewidzialny, moim skromnym zdaniem jeśli chcesz się czegoś więcej nauczyć nie opłaca się grac wirtualną kasą bo jak pisał jeden z moich przedmówców, ludzie grają na pałę w dużym stopniu jak nie maja jakiegoś konkretnego celu, po prostu wchodzą i czują się lepiej jak wpadnie im czasem coś dziwnego z all-in a jak nic nie wpadnie to po godzinie doładują sobie konto i znowu będą się bawić w "pro", chcesz nauczyć się grać wpłać 10$ (teraz dolar jest tani) zagraj parę turków z wpisowym 1$ z 5$ pograj na stoliczkach kasowych i troszkę doświadczenia wpadnie
jak mial spasowac jak preflop all in?
A6 jest slaba karta jest A6o to slaba ale A6s juz duzo lepiej
-
pure_turne
- -#pretendent

- sh4
- -#aktywny

Oskarek_89 pisze:pure_turne pisze:Hmm ja bym spasował po zobaczeniu flopa, a co do pytania czy opłaca się grać na wirtualne pieniądze to myślę że tak pod warunkiem że jesteś tak zielony że jak idziesz trawnikiem to aż niewidzialny, moim skromnym zdaniem jeśli chcesz się czegoś więcej nauczyć nie opłaca się grac wirtualną kasą bo jak pisał jeden z moich przedmówców, ludzie grają na pałę w dużym stopniu jak nie maja jakiegoś konkretnego celu, po prostu wchodzą i czują się lepiej jak wpadnie im czasem coś dziwnego z all-in a jak nic nie wpadnie to po godzinie doładują sobie konto i znowu będą się bawić w "pro", chcesz nauczyć się grać wpłać 10$ (teraz dolar jest tani) zagraj parę turków z wpisowym 1$ z 5$ pograj na stoliczkach kasowych i troszkę doświadczenia wpadnie
jak mial spasowac jak preflop all in?
A6 jest slaba karta jest A6o to slaba ale A6s juz duzo lepiejz A6s mozna wejsc w ten raise ale nie all in... jak dla mnie fold preflop
no ale to była końcówka turka i HU, przeciwnicy wrzucają allina nawet z badziewiem, po kilku słabych kartach trafił się A6 to zaszalałem lol. pure_turne ja chyba się nie pytałem o grę na wirtualną kasę, bo tez uważam, że tam się człowiek niczego nie nauczy. po wpierdzieleniu 150$ na stolikach cashowych wpłaciłem 50$ i jestem lekko na +. gram tylko sng i czasem jakis większy turek. ale muszę powiedzieć, że z każdym dniem czuję się lepiej. wczoraj po kilku beznadziejnych dniach wygrałem w końcu sitka na 30os, trochę fartem bo zostało się nas 3 i blindy mnie dopadły, ale trafiłem seta lol, następnie 2 alliny z dobrą kartą, przeciwnicy się między sobą wykończyli i później poszło jakoś wyjątkowo lekko
- Oziris
- -#VIP

Jeżeli chcesz zobaczyć jak ludzie rozgrywają duże turnieje online z pokazanymi hole cardami to polecam ściągnąć Poker Stars-nielegalny-w-PL-! i tam są replaye dużych turniejów - tam można wszystko zobaczyć i dużo się nauczyć.
W SnG radzę być tym podbijającym a nie wchodzącym w podbicia - no chyba, że masz dwie dobre karty.
Przy większej liczbie graczy AA, AK, AQ, KK, QQ ewentualnie JJ - z tym można wchodzić w wysokie podbicia preflop bądź podbijać.
W HU radzę oglądać tanie flopy - jeżeli gracz jest słaby to popełni szybko błąd na flopie.
W SnG radzę być tym podbijającym a nie wchodzącym w podbicia - no chyba, że masz dwie dobre karty.
Przy większej liczbie graczy AA, AK, AQ, KK, QQ ewentualnie JJ - z tym można wchodzić w wysokie podbicia preflop bądź podbijać.
W HU radzę oglądać tanie flopy - jeżeli gracz jest słaby to popełni szybko błąd na flopie.
-
Lukasmag
- -#pretendent

lukaszf3 pisze:Mimo wszystko z ksiazek i tak sie nie nauczy grac... to poprostu w grze samo wyjdzie
naprawde zes dowalil,trzeba zaczac od zapoznania sie z ogolnymi zasadami i nie mam tu na mysli tego co oznacza flop,na poczatek niech sobie przyswoi chociazby short stack strategy, dobra strona do tego typu nauki jest www.spam.com a na wirtualne nie ma co grac,ale pograj sobie na bwin-brak-polskiej-licencji! tam sa czesto w miare freerolle. o 14.30 jest o 300$ 3000gra,naprawde ciwkawy 38 miejsc platnych,badz 38 i masz juz na jakiegos sita albo lepiej na poczatku za dolara np duble sobie potrzaskac zrobic pare dolcow i mozna sie rozwijac,a wiec poczytac pograc za free pograc za swoje taka kolej rzeczy.ale ostroznosc ostroznosc kolego,jak masz jakies pytania to mozesz na gg sie odezwac
-
Lukasmag
- -#pretendent

luckyno7 pisze:jest masa promocji w necie gdzie mozesz dostac za free 10-50$ i spróbowac, a nóz widelec uda Ci sie zbudowac jakis pokaźny bankroll:)
co do tej akurat wypowiedzi to troszke sie nie zgodze,niech sie najpierw nauczy grac cokolwiek apotem pyta o bonus bo jak dostanie od razu to wtopi, a jak chociazby freerolki pogra to jakas podstawa jest do budowania bankroolra za taki bonus
-
Aimar
- -#pretendent

Wg mnie lepiej nauczyć się pływać w miejscu gdzie nie masz gruntu. Parę razy napijesz się wody ale strach i adrenalina zmotywuję cię podwójnie.
Moim kołem zapasowym (albo ratownikiem) będzie każdorazowe zasilenie konta, gdy coś pójdzie nie tak.
Grasz o $, to musisz się ze stratą pogodzić. Nastawienie, ze coś dostanę za nic, może zbyt wcześnie doprowadzić do przecenienia swoich umiejętności. A wtedy zagranie o własną kasę i ewentualna przegrana może być bolesne i psychicznie na pewno bardziej odczuwalne.
Moim kołem zapasowym (albo ratownikiem) będzie każdorazowe zasilenie konta, gdy coś pójdzie nie tak.
Grasz o $, to musisz się ze stratą pogodzić. Nastawienie, ze coś dostanę za nic, może zbyt wcześnie doprowadzić do przecenienia swoich umiejętności. A wtedy zagranie o własną kasę i ewentualna przegrana może być bolesne i psychicznie na pewno bardziej odczuwalne.