pablo1972 - Czerpanie radości z gry

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 18 wrz 2008, 19:50

Przeczytalem caly Twoj blog od poczatku, do konca (nie czytalem go wczesniej musze przyznac) i musze przyznac, ze mimo tego, ze jest pobzawiony jakichkolwiek 'screenow', ulepszen to czytalo sie go ciekawie, niedlugie posty, opisujace historie pokerowa danego dnia. Troche rozdan przytoczonych. Bardzo wporzadku:)

Co do samej gry - widac, ze dlugo nie grasz, podobne historie do moich poczatkow, wysokie wachania bankrolla, pisales, ze juz miales po 120 czy 140e i spadales, podobnie jak ja. A co do terazniejszosci, to miejmy nadzieje, ze umiejetnosci Twoje wciaz rosna i sa na coraz wyzszym poziomie. Pozatym widac, ze zaczynasz zachowywac spokoj [po ostatnim poscie] i czekasz na swoja chwile.

PS. Musze swoj blog tez przeczytac od poczatku :) i Ciebie tez zachecam, hehe:)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 18 wrz 2008, 20:07

Tosiak pisze:Przeczytalem caly Twoj blog od poczatku, do konca (nie czytalem go wczesniej musze przyznac) i musze przyznac, ze mimo tego, ze jest pobzawiony jakichkolwiek 'screenow', ulepszen to czytalo sie go ciekawie

ja tez >> :mrgreen:
i nie załuję >> był to miło spedzony czas
w koncu 1972 rok to był dobry rok >> moze nie narodziło sie wtedy wielu pokerowych geniuszy >> ale
ludzie z tej daty mają jedną wielką zaletę >> SERCE
DO GRY

powodzenia

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 02 paź 2008, 21:26

Od około dwóch tygodni nie zaglądałem na forum, po prostu nie mogłem się zebrać. Dzisiaj wchodzę a tu niespodzianka, pochwały mojego bloga od dwóch doświadczonych graczy. Dzięki panowie, bardzo mi to się przydało. Chętnie poczytam sobie wasze blogi. Co do screenów, to przy ciekawych sytuacjach nie mam tego odruchu żeby go zrobić. Ale postaram wyczulić się na to i wkrótce pojawią się.
A co porabiałem przez te dwa tygodnie ?. Na celebie 30 września odbył się freerol z pulą 25000 euro. Nie pomyliłem się naprawdę było tyle. Warunkiem uczestnictwa było rozegranie 1500 raked hands w 30 dni przed turniejem. Więc codziennie grałem sobie na cash table, aż uzbierałem te 1500 rh. 2899 graczy, za zwycięstwo ponad 5500 euro działa na wyobraźnię. Niestety dopiero, lub aż 103 miejsce i z tego torcika ugryzłem 25 euro. Wynik chyba jednak niezły jak na moje doświadczenie. Przynajmniej trochę ponad 4 godziny gry przyniosły jakiś zysk. Na dzisiaj tyle zabieram się za grę i zdobywam doświadczenie.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 03 paź 2008, 23:44

Na pierwszy ogień wziąłem blog Tosiaka. Na razie przeczytałem 2 z 9 stron. Nasze początki są identyczne, mam nadzieję że dalej moje losy pokerzysty potoczą się podobnie. Nadal gram na małe stawki, i odnoszę małe sukcesy. Bankroll to 60 euro. Czyżbym przekroczył tą magiczną linię, za którą więcej się wygrywa niż przegrywa. Może teraz przelewy na moje konto w banku staną się regułą. Może kupię mojej kochanej i wyrozumiałej żonie to co jej obiecałem. Mówiąc szczerze chyba to jeszcze nie teraz, ale kto wie może jednak już. Teraz ćwiczę zmiany stylu gry przy jednym stoliku. Czasami efekty są niesamowite, przechodząc z spokojnej gry w agresywną sprawia się że wielu graczy boi się nawet sprawdzić gdy jestem na BB. Dzisiaj tak wygrałem sng, a sposób w jaki ograłem ostatniego przeciwnika sam wprawił mnie w zdumienie. Na początku to on miał inicjatywę lecz delikatnie ją przejąłem, by potem zagrać bardzo ostro. Na koniec zrobił TILTa i strzelił sobie samobója.
Dobranoc.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 16 paź 2008, 22:23

Postanowiłem pograć sobie też na expekcie. Moje mocne postanowienie to nie grać w kasynie, tylko poker. Więc przelałem skromne 20 pln czyli niecałe 8$ i gram sobie równocześnie po jednym stole na obydwu roomach. Jakieś trzy lub cztery tygodnie temu miałem ciekawe zdarzenie. Zastanawiałem się czy to opisać, ale co mi tam. Podczas gry wywołał mnie jakiś koleś z poza stołu, nicka nie pamiętam. No i nawija mi że potrzebują do swojej ekipy chętnego do gry na sng. Chodzi o to że przez GG porozumiewają się ze sobą i golą towarzystwo z żetonów. Reszta informacji przez GG, i podał mi swój numer. Wchodzę na GG i pytam o szczegóły, a on pisze że zarabiają ponad 200$ dziennie i szukają jednego wspólnika. Potem pyta czy mam konto w MB i jaki mam kapitał. Odpisuję że niewielki, więc chciał szybko przelać mi kaskę żebym zaraz wchodził do gry. Dosyć kusząca propozycja, ale nie skorzystałem. Od tego czasu nie siadam przy stole gdzie jest więcej niż dwóch graczy z jednego kraju.
I jeszcze stany moich kont.
Expekt- 11.78$
Celeb -156.51 euro - rewelacja

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 20 paź 2008, 23:45

Nieeeee. Wiem że to taka gra, ale mnie takie rzeczy mogły by nie spotykać. No chyba że na moją korzyść. A więc najpierw expekt-brak-polskiej-licencji!. Jestem na BB i dostaję 26, flop 226 - paluszki lizać. Podbijam dosyć wysoko, jeden wchodzi. Myślę sobie zbiera do koloru albo ma wysoką parę. Turn- 7, daję all-in a koleś sprawdza. Okazuje się że ma A7 no i river oczywiście co?. Jakże by inaczej, 7 :cry: . Zbierał do koloru a dostał fulla tyci większego od mojego. Tak więc gra na tym roomie zakończona. No a teraz celeb. Jestem na pozycji late i dostaję AQ, Ponieważ Wszyscy pasowali dałem lekkie podbicie i facet na BB wszedł. Flop QQ6, ten z BB daje all-in a ja uradowany że go mam sprawdzam. Turn 9, river J, i okazuje się że mój przeciwnik miał 66 :cry:. Na szczęście straciłem tylko część mojego bankrollu.
I jeszcze ciekawostka jak dwóch farciarzy dostało po karecie i tak się przebijali aż do all-in. Jeden miał 2222 a drugi 3333. Dyskusja na czacie o tym rozdaniu trwała chyba z pół godziny.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 27 paź 2008, 18:46

Ostatnio znów bez fajerwerków oprócz ponownej porażki z fulem. Żeby było ciekawiej znowu wykończyły mnie dwie 7 na flopie i riverze, chyba 7 nie jest moją szczęśliwą liczbą. Jeszcze nabawię się kompleksów w związku z tą cyfrą i nie będę grał rozdań gdy się pojawi.
Jutro o 20.00 znowu freerol z pulą 25000 euro. Wymagane 1500 rh zaliczyłem wczoraj, zaraz po zakończeniu opiszę jak poszło.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 29 paź 2008, 19:52

No i niestety ale z tego turka nic nie wyszarpnąłem. Około 3500 uczestników i moje 347 miejsce to wynik dający nadzieję że w przyszłym miesiącu może być lepiej. Pozostaje wyrobić kolejne 1500 rh wygrywając przy tym trochę euro.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 14 lis 2008, 20:57

Wczoraj w mojej nowej pracy rozmawialiśmy o tym do czego służy nam internet. No i zrobiłem niezłą furorę moją pokerową pasją. Prawie godzinę opowiadałem o TH, pokerromach i innych sprawach związanych z grą.
Teraz parę nowinek i ciekawostek z mojego podwórka.
No więc trafiło mi się dwa razy z rzędu dostać AA, na szczęście to były udane zagrania i nieźle się obłowiłem. Pewnie moi przeciwnicy napisali na innych forach że w celeb poker niezłe cuda się dzieją.
Widziałem też wielkiego pechowca który przegrał trzy rozdania w ciągu paru minut. Miał niezłe karty ale trafił na dwie karety i jednego pokera, no cóż taka gra.
Sam też umoczyłem dosyć pechowo raz AA i raz KK. W obu przypadkach dostałem do trójki na flopie, ale przegrałem ze stritami po all in. Taka gra.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 21 lis 2008, 22:01

No i mam mały jubileusz, przekroczyłem 50 postów na forum. Uczciłem to dobrze schłodzonym piwkiem. Poprzednio napisałem o pechowych parach na ręku, ostatnio staje się to regułą ciągle przegrywam ze stritami lub kolorem. Przez to mój bankroll trochę się skurczył. Ale wiem że passa się odwróci i wkrótce to ja będę górą. Ogólnie odczuwam pewne zmęczenie, chyba potrzeba mi z tydzień odpoczynku od gry. Bynajmniej w weekend nie pogram.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 01 gru 2008, 23:09

Od dziś każdy może nazwać mnie idiotą lub bardziej dosadnie i będzie miał całkowitą rację, a ja się nie obrażę. Więc śmiało kto ma ochotę może sobie ulżyć i mi nawtykać. Należy mi się, bardzo proszę o ostrą krytykę. Na pewno mi się przyda. A teraz wyjaśniam o co chodzi.
No więc jest sobota, w domu imprezka ostro zakrapiana alkoholem. Nadchodzi wieczór, goście się rozeszli a żona i dzieci poszły spać. A ja wpadłem na "genialny" pomysł zagrania paru rozdań. Na początek rozsądnie stawki 5/10 c. Nagle w mojej g... głowie pojawiła się myśl że jestem już dobry i powinienem zagrać na wyższe stawki. Tak więc zasiadłem do stołu 25/50 c. zrobiłem buy-in za 50 euro i po około 20 minutach przegrałem wszystko. Następna durna myśl że trzeba się odegrać i zaszalałem na stoliku 1/2 euro. Wystarczyło kolejne 30 minut aby przegrać resztę. I tak w niecałą godzinkę przep...... prawie 170 euro.
Kogo za to winić ?. Przemysł spirytusowy czy może moją małżonkę, że nie zagoniła pijaka do łóżka tylko zmęczona poszła spać ?. Odpowiedź jest prosta: TO MOJA GŁUPOTA.
Dostałem bardzo dobrą lekcję, zapamiętam ją na całe życie. Teraz może być tylko lepiej.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 01 gru 2008, 23:55

Hehe Pablo spokojnie - każdy pijący pokerowy gracz chyba już to przerabiał.
Wiesz niejaki Bertol Brecht napisał, że "Inteligencja nie polega na tym, że się błędów nie robi, lecz na tym, że szybko się je naprawia"

Dlatego przed nastepną imprezą w domu proponuję zrobić format dysku - wierz mi po pijaku ciężko utrzymać cierpliwość i instalować system od zera i zmagać się ze sterownikami i takimi tam.
Wiem - bo próbowałem kiedyś zainstalować system po tym jak założyłem się na imprezie w domu z kumplem, że sformatuję w jednej chwili wszystkie dyski z wszystkimi moimi zdjęciami, danymi, programami itd. :mrgreen:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 02 gru 2008, 16:00

wybacz ale musze ci zadać niedyskretne pytanie < co prawda nie w stylu dlaczego pijesz - bo guzik mnie to :oops: > ale dlaczego grasz stoliki

przeciez turnieje sa o niebo bezpieczniejsze <o ile panuje sie nad tym za ile wykupujemy bilet> :mrgreen:

ja >> pamietam a raczej kiepsko pamietam :mrgreen: taki tour w którym
aby nie odpaść musiałem trzymac sie stolika (i udało się)
we wczesnej fazie szybko sie podwoiłem (agresja :twisted: )
potem urwał mi sie film
jeszcze później ogarneło mnie zdziwienie ze jestem na sit oucie ( i z głową na klawiaturze)
potem byłem pod wrazeniem ile to osób juz opdało
nastepnie poszedłem wypuścic pawia co szybko poskutkowało powojeniem stacku

po podwojeniu był czas na szybki prysznic
potem była kalkulacja szans załapania sie na miejsca płatne
potem były upragnione miejsca płatne
a na koniec pojawił sie kac
że do końcowego zwyciestwa
zabrakło >> trzeźwej głowy :mrgreen:

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 02 gru 2008, 22:04

Najpierw odpowiem na pytanie radosta. Kiedyś na innym forum padło pytanie gdzie najlepiej grać i rozgorzała gorąca dyskusja. Generalnie każdy rodzaj gry miał swoich przeciwników jak i zwolenników. Ostateczny wniosek był taki że każdy gra to co lubi.
Oczywiście nie gram samych stolików, chociaż wcześniej tak napisałem, ale czasami ograniczenie czasowe nie pozwala mi na spędzenie kilku godzin w turnieju. SNG też czasami potrafi przeciągnąć się, pozostaje np. 40 minutowa sesja na cashu. No i ta ostatnia zakończyła się tragicznie. A co do twojej rady Sebola, to może tak drastycznych rozwiązań nie będę stosował, ale np. przekazanie kabla zasilającego do komputera mojej żonie na 24h wydaje się rozsądne. No a wasze historie są dosyć śmieszne (może dla Seboli nie za bardzo, dużo tych zdjęć było ?). Muszę w swojej też doszukać się komicznych aspektów, a na razie parę dni bez pokera i pod koniec tygodnia zaczynam od nowa. A jutro zagram sobie dla odprężenia w setlersów lub coś w tym stylu, już dawno nie grałem w zwykłe komputerowe gry.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 02 gru 2008, 22:30

pablo1972 pisze:No a wasze historie są dosyć śmieszne (może dla Seboli nie za bardzo, dużo tych zdjęć było ?).

Hehe spoko - kolega miał pecha bo nie wiedział że ja archiwizuję sobie moje dokumenty, zdjęcia itp. oraz ważniejsze programy - średnio raz na miesiąc.
Nie no Pablo w momencie zakładu, aż tak pijany nie byłem ;)

Setlersi - oooooo - właśnie mi uzmysłowiłeś, że od kilku lat nie grałem w nic ciekawego na kompie. Powodzonka i w Setlersach i w powrocie do pokera

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 05 gru 2008, 23:18

Parę dni bez pokera (rzymianie znowu górą), pełne odprężenie i powrót dzisiaj wieczorem. Na początek paradaise poker i turniej kwalifikacyjny "świątecznypl". Około 380 uczestników i 6 miejsce, było by dobrze gdyby nie to że premiowane były tylko 2 pierwsze miejsca. Odpadłem po all-in z AK, mój przeciwnik miał A9 i dostał pięknego strita. Trochę szkoda bo niezłe nagrody są w finale.

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 05 gru 2008, 23:26

Pablo - uzbieraj 1000 pkt FPP w grudniu a zagrasz w tym lepszym turnieju Świątecznym na paradise-brak-polskiej-licencji! i z mniejszą ilością przeciwników.

W tym lepszym jako pierwsza nagroda jest telewizor SONY BRAVIA LCD 46"

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 10 gru 2008, 22:49

Takiej ilości FPP raczej nie zdobędę ponieważ na paradaise gram rzadko, z boss media wolę celeb poker (nie wiem dlaczego ale tak po prostu jest).

Ostatnio zagrałem w ciekawym turku. No więc wszedłem na expekta by zobaczyć czy jest jakiś ciekawy turniej. Widzę turniej jakiegoś forum z wpisowym 2+0.20$ i z pulą dodaną 50$, nie wiem po co ale spróbowałem się zapisać i ku mojemu zaskoczeniu udało się. Nie było żadnego hasła ani innych ograniczeń. Ostatecznie zgrało 19 uczestników, pula 88$ i 10 miejsc płatnych. Potraktowałem tego turka dość luźno a i tak dojechałem do 7 miejsca. Pewnie zajechałbym i wyżej ale byłem senny i postanowiłem zagrać all-in, po trzeciej próbie przegrałem. Później pomyślałem że to był błąd bo trzeba było zostać na sit-out, to może ze dwóch graczy jeszcze by odpadło zanim by mnie skasowali.
Dodam że był to turek jakiegoś czeskiego forum :razz: .

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 14 gru 2008, 22:30

Dzisiaj znów udało mi się zarejestrować do tego turnieju. Niestety nie zgłosiło się wymaganych 15 uczestników, zabrakło 3. Teraz sprawdziłem co to za forum i okazało się że jest ono francuskojęzyczne. Ciekawy jestem dlaczego udaje mi się wejść w ten turniej. Może ktoś z was też spróbuje i napisze czy mu się udało, proszę o odpowiedzi. Nie napiszę jakie to forum bo to pewnie jest zabronione, ale podam że zaczyna się o 21.00 na expekcie prawdopodobnie w każdą niedzielę.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 28 gru 2008, 00:55

Jakoś nie mogę się podnieść po mojej sromotnej porażce. Nie próbuję jakoś na siłę się odegrać. Po prostu szukam "szczęścia" w freerolach ale nie idzie mi za ch..... Raz na celebie byłem 9 ale płacili od 7 miejsca.
Osiągnąłem poziom 75 postów i wysłałem do Glorego wiadomość, bo załapałem się na karty do gry. Chociaż tyle na koniec roku, może przyniosą mi szczęście.

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 01 sty 2009, 11:45

No i mamy rok 2009, mam nadzieję że dla mnie przełomowy ( w pokerze oczywiście). Poprzedni był średni.

Finansowo bardzo mały plusik, tak mały że nie warto wspominać.

Nagrody rzeczowe- jedynie karty od forum (dostałem potwierdzenie od Glorego że niedługo zostaną wysłane).

Moralnie minus, nadal nie mogę uzyskać jakiegoś równego rytmu gry, jaki miałem w pewnym momencie. Chociaż przez chwilkę wydawało się że w końcu będzie lepiej.

Postanowienia:
Nauczyć się w pełni panować nad emocjami.
Zacząć grać w live.
Dużo czytać i uczyć się od lepszych.
Być aktywniejszym na forum i wzbogacić swój blog.
Skończyć z grą na małych stawkach ( za dużo tam idiotów).
Skupić się na jednym rodzaju gry i opanować go w stopniu takim aby przynosił zyski(żeby żona w końcu przestała mówić że tyle gram i nic z tego nie mamy).

Życzę wszystkim forumowiczom wysokich wygranych, jak najmniej badbeatów (chyba że jackpot) i żeby gra w pokera sprawiała przede wszystkim przyjemność, bo nie ma to jak robić coś co się lubi i mieć z tego jeszcze pieniądze.

kornik

Postautor: kornik » 01 sty 2009, 19:46

bardzo dobre postanowienia, szczegolnie mi sie podoba porzucanie przez graczy niskich stawek, atmosfera jest tam nie do zniesienia, ale nie martw sie, na wysokich stawkach cyrki tez sa nieuniknione, powodzenia w grze, i oby tak jak napisales, kiedys poker uczynil Cie bogatym, bo tak naprawde kazdy z nas do tego dazy :P

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 02 sty 2009, 22:35

Dzięki kornik za słowa otuchy. Aby wprowadzić to postanowienie w życie postanowiłem ugrać coś w freerolach. Dzisiaj więc pograłem sobie w jednym. Na początku szło dobrze, później siadło aż w końcu z kiepskim stackiem i 56 na ręku dałem all-in mysląc albo fart albo kończę. I proszę oto efekt.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 05 sty 2009, 13:59

pablo1972 pisze:Skupić się na jednym rodzaju gry i opanować go w stopniu takim aby przynosił zyski(żeby żona w końcu przestała mówić że tyle gram i nic z tego nie mamy).
to jak to własciwie jest z tym czasem poświecanym na pokera
bo przyznam ze myslałem ze jestes graczem grającym od święta
a tu jak nic rodzinna presja w stylu - nakarm psa, wyrzuc smieci, napraw zlew, wymień zarówkę, zrób mi dobrze
i błagam nie mów mi ze masz dla mnie 5 minut w przerwie jakiegos tura

cóz zycie nas nie rozpieszcza >> szczególnie gdy rozpedzone ante
zywcem pozera nasz stack a zona nie potrafi zrozumieć ze własnie walczysz ze złodziejami...

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 05 sty 2009, 23:37

Święte słowa, a najlepsze gdy w połowie turka małżonka pyta czy mogę już skończyć. Grzecznie odpowiadam "nie kochanie, jestem na dobrej drodze do niezłej kasy". No to ona pyta ile jeszcze będę grał i ta rosnąca z minuty na minutę presja. A wtedy niestety tracę koncentrację i całkiem niezły stack idzie w diabły. Potem pytanie czy coś wygrałem, odpowiadam że nie lub niewiele, "no to po co tyle siedziałeś ?". Tak było np. teraz w sobotę. Ponieważ jestem typem rannego ptaszka więc wstałem, śniadanko i w końcu pokerek. Siadam do freezouta 3$, Gra idzie świetnie, cały czas jestem w top 5. Po około półtorej godziny wstaje żona i po zawodach. Jakieś tam płatne miejsce i 5.45$ .

A co do czasu poświęcanemu grze, aktualnie kilka do kilkunastu godzin tygodniowo. Wcześniej grałem więcej ale zacząłem zaniedbywać obowiązki. A starszy syn potrzebuje pobawić się z tatą, pójść na spacer czy do figloraju, młodszego czasem trzeba ponosić, albo inne takie tam sprawy niemowlaków. No i oczywiście moja ukochana, też potrzebuje żeby trochę czasu jej poświęcić. Samo życie, na szczęście rodzina przysparza dużo radości a poker to tylko pasja.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”