Od NL2 do SNE --> Find the Poker Star in you!
- Ted Forester
- -#VIP

Od NL2 do SNE --> Find the Poker Star in you!
...
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 17:51 przez Ted Forester, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mlody
- -#zasłużony

Witamy wsrod blogowiczow
Grasz stosunkowo maly okres czasu dlatego jedyna rade jaka moge Ci dac to CIERPLIWOSC. Grac swoje, zdobywac doswiadczenie, polepszac swoja gre, wypracowac wlasny styl, strategie i taktyke a sukcesy przyjda same z czasem.
Bo tak jak przeczytalem w jednym z wywiadow jezeli mimo ze nic nie wygrales starasz sie robic cos dobrze, to nie rezygnuj z tego, caly czas staraj sie grac jak najlepiej a sukces sam do Ciebie przyjdzie - predzej czy pozniej
No i jeszcze jedna rada, ostatnia ale najtrudniejsza - zeby nauczyc sie wygrywac trzeba nauczyc sie przegrywac - nie zalamywac sie i godnie przyjmowac porazki.
Jezeli chodzi o filmiki z pokerem to kiedys nacialem sie ze wymagalem od moich przeciwnikow w turniejach z wpisowym np 2$, ze beda grac logicznie, myslec jak doswiadczony gracz (tak jak ci z filmikow) i skladac sie na moje spektakularne blefy. A jednak zamiast narzekac ze nie mysla jak my trzeba starac sie myslec jak oni - i to wykorzystywac

Grasz stosunkowo maly okres czasu dlatego jedyna rade jaka moge Ci dac to CIERPLIWOSC. Grac swoje, zdobywac doswiadczenie, polepszac swoja gre, wypracowac wlasny styl, strategie i taktyke a sukcesy przyjda same z czasem.
Bo tak jak przeczytalem w jednym z wywiadow jezeli mimo ze nic nie wygrales starasz sie robic cos dobrze, to nie rezygnuj z tego, caly czas staraj sie grac jak najlepiej a sukces sam do Ciebie przyjdzie - predzej czy pozniej
No i jeszcze jedna rada, ostatnia ale najtrudniejsza - zeby nauczyc sie wygrywac trzeba nauczyc sie przegrywac - nie zalamywac sie i godnie przyjmowac porazki.
Jezeli chodzi o filmiki z pokerem to kiedys nacialem sie ze wymagalem od moich przeciwnikow w turniejach z wpisowym np 2$, ze beda grac logicznie, myslec jak doswiadczony gracz (tak jak ci z filmikow) i skladac sie na moje spektakularne blefy. A jednak zamiast narzekac ze nie mysla jak my trzeba starac sie myslec jak oni - i to wykorzystywac
- drl
- -#VIP

mlody20 pisze:A jednak zamiast narzekac ze nie mysla jak my trzeba starac sie myslec jak oni - i to wykorzystywac
krotko mowiac graj jak donk i niczym sie nie przejmuj
a sytuacja z shoretm ktora opisales mozna zaobserwowac w co 3no moze co 4 turnieju wiec sie powoli do tego przyzwyczajaj, witamy w zoo ( tu jakies fishe tu dla odmiany osly do wyboru do koloru
)Le Chiffre pisze:W ciągu tych kilku miesięcy najwyższa kwota jaką udało mi się wygrać to 18.08$
opowiedz cos wiecej o tym
- Mlody
- -#zasłużony

- Ted Forester
- -#VIP

-
titanum
- -#VIP

Le Chiffre, no to była dobra decyzja a jeszcze patrząc na ten jego donkbet na flopie za 1/2 pota gdzie ma możliwego drawa, takie zagrania w walce z murkami bardzo często się udają choć czasami trafia się na re-steala/reraise'a i już trzeba sobie odpuścić, a jeżeli lubisz takie zagrania to gdy szukasz stolika dla siebie to szukaj takiego z najmniejsza ilością oglądanych flopów, czyli wiadomo ze będziesz grał z murkami, których w ten sposób będziesz mógł pozbawiać kasy nawet bez dobrych kart,
- Mlody
- -#zasłużony

- Ted Forester
- -#VIP

- Ted Forester
- -#VIP

- Ted Forester
- -#VIP

- Ted Forester
- -#VIP

- Ted Forester
- -#VIP

- Mlody
- -#zasłużony

Kod: Zaznacz cały
Expected Valuespodziewana wartosc? nie mam pojecia, moze to jakis trend prognozowany prze PT, ale to tylko moja wizja jakas xD
btw wykresik calkiem calkiem, wazne ze w gore
- visnia
- -#aktywny

Mlody intuicja dobrze Ci podpowiada. To jest mniej wiecej ile POWINIENEŚ wygrać wg czystej matematyki bez wariancji... jak widać na razie szczęście Ci sprzyja (spora przestrzen miedzy wykresami). Znam gościa który expected miał 20 ... powiedzmy jednostek w górę a actually 20 jednostek w dół :d to dopiero jest problem...
a wykres całkiem spoko, rush to to nie jest ale do góry i to się liczy
a wykres całkiem spoko, rush to to nie jest ale do góry i to się liczy
- Ted Forester
- -#VIP

- Ted Forester
- -#VIP

- Ted Forester
- -#VIP

-
deadprez
- -#VIP

gratuluje wygranej we freerollu
Czaki to bardzo dobry gracz MTT online wygral turniej 100k GTD na bossmedii w innym turnieju zgarnal 13k to tylko ostatnie wyniki wczesniej tez mial kilkanascie niezlych wynikow
Le Chiffre pisze:Widzę gracza o nicku 'Czaki', patrzę na zdjęcie i myślę sobie 'co on robi na WSOPie??' Nie to żebym myślał,że to jakiś donk czy coś, bo wcale tak nie myślę. Tak naprawdę NIE MAM POJĘCIA jak ten zawodnik gra - po prostu się strasznie zdziwiłem,że go zobaczyłem. Na USOPie chyba nic nie zdziałał(?) Zastanawia mnie czy :
A. Ma bankroll na takie eventy
B. Wygrał satelitkę
C. Po prostu ma hajsu od sk*** niekoniecznie z pokera
Czaki to bardzo dobry gracz MTT online wygral turniej 100k GTD na bossmedii w innym turnieju zgarnal 13k to tylko ostatnie wyniki wczesniej tez mial kilkanascie niezlych wynikow
- Ted Forester
- -#VIP

- Ted Forester
- -#VIP

- Ted Forester
- -#VIP

- Mlody
- -#zasłużony

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”