mX ... double challenge

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Kiedy uzbieram na samych freerollach 550$

Czas głosowania minął 08 maja 2009, 00:03

Maj
0
Brak głosów
Czerwiec
0
Brak głosów
Lipiec
1
6%
Rok 2010
15
94%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

mX ... double challenge

Postautor: mx » 29 sty 2009, 01:20

heh Witam wszystkich jestem mxlambert ( od imienia i nazwiska ) i na forum jestem obecny od .... 13 listopada ... i od tego czasu zaczelasie rowniez moja podroz przez zycie z pokerem ... ciekawe czy dotrzyma mi kroku i bedzie zawsze ze mna ;) gram glownie free ... bo sie jeszcze ucze :P uwielbiam HU i MTT sam nie wiem czemu ... najwieksza wygrana jak narazie to 111E wg mnie za malo jak na moje mozliwosci ... ale taki juz zachlanny jestem ze w poznych fazach gdy wiekszosc gra bardzo tight ja gram bardzo loose a pozniej odpadam w jakims coin flipie lub zostaje po prostu wyoutowany xD przez AA ... gra cash ... szybkie wygrane szybkie przegrane ( na samym poczatku ) tak ją moge w skrocie opisac ale coraz czesciej przegranych nie ma :p juz nie pamietam kiedy przegralem na cash ... ale jakos unkiam ...

Nooo ale dlaczego postanowilem zalozyc bloga ... hmm moze po to by sie dzielic wlasna gra i jeszcze szybciej rozwijac ... mam nadzieje ze mi w tym pomozecie ... a przyczynkiem do tego niech bedzie bonus ktory otrzymalem na party-brak-polskiej-licencji! Poker ... no i wplata na Chilli ktora przewalilem ... dokladnie 45$ :/ jak nie pytajcie ... mowie nie ipoker i juz ... tak bylo na CD POKER na TonymG ... i na Chilli ... a ze leszczem nie jestem to juz zdazylem sie odkuc na party-brak-polskiej-licencji! Poker z tego bonusu z naddatkiem :D tzn mam obecnie 56$ do tego 14$ ktore wydalem na turki zeby zobaczyc jak sie tam takowe gra no i trzeba odjac 10$ czyli powiedzmy ze z 10$ ugralem 60 :D w pare chwil ... i to nawet zgodnie z BM ... najpierw sesja za 5$ na 0.02/0.04 wycignalem z niej 15$ ponzniej 7$ na NL10 i dojechalem do 16$ pozniej NL25 za caly BI xD dojechalem na 45$ a teraz HU na NL50 za caly BI znowu xD pare rozdan i odszedlem z 56$ ... tyle na dzisiaj niestety screeny beda pozniej bo ide spac :P

BTW ... to tylko ten pierwszy post taki dlugi bedzie :P reszta juz krotsza ...
Edit ... postanowilem poknac rundke Omaha FL na 0.5/1 i juz jest 80$ :D
damn I'm so good xD
Ostatnio zmieniony 16 cze 2009, 10:25 przez mx, łącznie zmieniany 5 razy.

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 29 sty 2009, 11:35

No to MX gl i oby tak dalej. Czekam na kolejne wpisy :)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 01 lut 2009, 13:01

no i jest kolejny wpis ... caly weekend stal pod znakiem BPKPT ... dzien 0 zostalem ogolocony z 50zl :> pierwszy sit ... przegrana z Sebola ... bylem na BB seba podbil ja mialem Q2 ale dlugo juz w rozdaniu nie bylem to chcialem ukrasc wykorzystujac ten fakt ... :P flop J92 ... mialem najnizsza pare postanowilem zaatakowac ... bet za 2k prawie moj all in seba postawil mnie na all in no to juz musialem :P mial seta :/

drugi sit z Maczkiem ja na BB ... Maczek podbil ja mialem QJs wiec wszedlem ... flop w miare dobry tzn dobry J87 ... wiedzialem ze nia ma 9T ... zadeklarowal all in sprawdzielm z top para pokazal AK ... turn x , river ... wiadomo :D

pozniej cashowka z Sebola w skrocie prowadzilem do river na ktorym ulozyl strita xD

no i juz doszlismy do turnieju ... godzina 16 sie zaczal .... stack poczatkowy 15K na stole ja Glory , Gaucho Wojtekwm ( chyba ) Panterka i Pablo i jeszcze pare ktorych niestety nie zapamietalem :P pierwsze dwie godziny to terror Panterki ...ja utrzymywalem sie w okolicach 13K w ogole gralem bardzo tight i nic z tego nie mialem :P ... pozniej inicjatywe przejal Glory ... po wygranym all in'e byl chip liderem stolu ja kolo 9K ... ale w jednym rozdaniu sie nadbudowalem do 17K i zaczalem grac swoje czytaj agresywnie nawet bez kart ... :P wygrana z Panterka moje AJ vs jego 66 i juz mialem kolo 30K ... warto tutaj napomknac o jednej akcji ... dostalem 66 podbilem do 6K przy blindach 1K/2K glory wszedl ... board 76T w tym dwa czerwa ja przeczekalem glory rowniez ( glupie zagranie tak to jest ... slow play ) na turnie spadla 8 ja bet za 10K glory all in ... zrzucilem bez wahania pokazalem co mialem a Glory mial ta 9 :P ... pozniej znowu wygrany all in .. kradlem bardzo duzo :P i widzialem jak Glory sie ze man meczyl ... i z checia uciekl ... znowu kradlem ale mniej mialem pare wygrywajacych rak ale wszyscy zrzucali po flopie lub turnie ... przegralem jednego all ina z shortem ... no i FT ... tutaj bylem juz chip liderem ... no i co ... terror ... nie mialem praktycznie zadnych rak bo wszystkie A musialem zrzucac bo za slabe drugie ... a jak nie ma czym grac to sie gra z byle czym ... a jako big stack moglem sobie na to pozwolic ... wyrzucilem kolege na bublu ... Tygrytron chyba ... no i tutaj sie wytlumacze troszke ...dostalem KJs i mialem podbilac tak ze 2.5x BB ale kolega wszedl all in za 22K bodajze ... wiec praktycznie mi to roznicy nie robilo wiec go sprawdzilem ... mial AJ prowadzil po flopie i turnie wyzszym kickerem a ja wygralem na river dwoma parami ... sory ale musialem :oops: pozniej zgarnalem ladna pule cos kolo 160K moim Q6s xD zbyt duzo osob weszlo a ja mialem za duzy stak zeby to odpuscic :P wygrana dwoma parkami i to byla ostatnia wygrana ... gdy zostalo nas 3 ... heh wyrownaly sie staki dodatkowo ja nie mialem zadnej dobrej karty a glory sie murowal ... postanowilem zatakowac z pozycji z J6s all in ... czemu ... w poprzednium rozdaniu glory dostal Ax wiec racjonalnym bylo myslec ze nie ma go teraz ... a jednak mial ;) ATs prowadzilem po flopie z para J a na turnie spadl A to juz praktycznie koniec ... tylko do tego jednego zagrania mam do siebie pretensje ... ale gdybym podbil glory moglby wyrownac ale watpie ja na jego miejscu walnabym all in Sebola sie nie liczyl (sory ) no a gdybym wyrownal do BB to w rozdaniu byl jeszcze Sebola ... wiec tez niezbyt komfortowo ... postawilem wszystko najedna karte ... trudno ...
a co do samej atmosfery ... zajebista zabawa :D bylo siwetnie i mozecie byc pewnie ze jeszcze sie pojawie na BPKPT ... w konc u mamo co walczyc a co do mojej gry ... jesli komus sie nie podobalo ze gralem za 34s i blefowalem ... to niech mi powie co mialem grac ... czekac az komus cos dojdzie ... w zyciu , a tak mam jakas informacje przynajmniej ... uwielbiam BSS i tyle ... a ze kart nie dostawalem to wydaje mi sie ze tym lepsza byla moja gra bo z niczego zrobic cos to jest sztuka :P

ehh alem sie rozpisal :P
btw to byl moj pierwszy turniej live :P
Dzieki za gre wszystkim

edit jeszcze mala statystyka ... w calym turnieju mialem z 15 showdown'ow ( 14 to all iny pre ) ... 7 wygranych reszta w plecy ... i niech ktos powie ze to byl moj dzien :P albo soft byl podkrecony ... :P a glorego powinenem byl wczesniej wywalic :twisted: ale balem sie bana :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 02 lut 2009, 02:10 przez mx, łącznie zmieniany 2 razy.

gaucho87
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: gaucho87 » 01 lut 2009, 13:14

Graty mxlambert , wiec gralem na stole jako fish z typow z 1 miejscem i 3 miejscem i przez chwile chyba mialem najwiejszy stack i dorownywalem kolega ale pozniej stalo co sie stalo i musialem odejsc od stalu.

Tak czy inaczej gratuluje i mam nadzieje ze jeszcze kiedys usiadziemy przy jednym stole....

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 01 lut 2009, 13:26

czy ja wiem czy fish ... moja gra tez chyba na taka zaslugiwala :P ja Tobie tez dziekuje za gre i chcialbym zeby podobnie bylo w Poznaniu :P z tym AK mialems pecha niestety ... no ale wtedy juz musiales ... niepotrzebnie tak ostro zagrales z AQ no chyba ze wczesniej bys zadeklarowal all in ... tzn na samym poczatku przed betem glorego ... wtedy by pewnie zrzucil , a tak byl juz commited i musial ... bedzie lepiej za kazdym turniejem :D Dzieki

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 02 lut 2009, 12:42

Jeśli naprawdę grałeś z takim śmietnikiem jak mówisz to nic nie pozostało jak tylko tylko pogratulować wyśmienitej gry... ja niestety jakoś nie mogłem rozwinąć skrzydeł siedząc na waszym stole bo albo Glory podbijał albo Ty a ja nie miałem za bardzo kart na sprawdzenie betu za przeszło 1/4 mojego stacka... koniec końców chyba troszkę zbyt pasywnie grałem (i jak to się mówi jak się nie ryzykuje to się nie wygrywa).

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 lut 2009, 01:34

mxlambert, dołączam się do gratulacji. I właściwie to muszę podziękować, bo do Ciebie miałem największe szczęście, szybko obstawiając Cię na agresywnej grze bez kart - nikt chyba nie oddał mi tylu żetonów co Ty (nawet nie licząc FT). Masz więc wielki wkład w mój sukces admina i będzie Ci to zapamiętane :).

A teraz powiedz szczerze - czy grając ten blef z J6 zdawałeś sobie sprawę z wielkości swojego i mojego stacku? Bo moim zdaniem nie (miałeś dużo drobnych, optycznie ze 3x więcej żetonów) i właśnie dla tego tu zaryzykowałeś. Wiedząc, iż przegrana wyrzuci Cie praktycznie z turnieju pewnie byś tak nie zagrał.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 03 lut 2009, 01:59

szczerze ... wlasnie ta optyka mnie zmylila ... i to byl blad gdybym dokladnie wiedzial ile miales zrzucil bym ja zapewne ... ale tez nie myslalem ze bedziesz miala asa :P najwiecej to Ci oddalem po Twoim blefie ... ja z drawem do koloru tylko ... no i moj check Twojego all in'a na FT ale ... smierdzialo mi to okropnym blefem ... a ze to prawie HU byl bo jeszcze chyba Sebola gral to wg zasady kazde Ax i Kx jest dobre i jako big stack postanowilem sprawdzic ... tez glupio ... ale powiem Ci tak K8s i J6s nie liczac Q9off to byly najlepesze karty gdy zostalo nas 4 , a Tobie karta szla pieknie ... i jestem swiadom ze zwalilem FT ... ale po Twojej dobrej grze ... :P swoja droga ja Tobie tez sporo zabralem :P miales z 80K a pozniej odeszles majac ponad 40 :P chyba z checia opusciles ten stolik

edit sprawdzil bys tego all in'a z Ax gdzie x<5 ?? swoja droga ... nie mialem takiej karty do gry jak Ty wiec zmuszony bylem grac byle czym i nadrabiac stackiem ... ale czasami miales zle ready ;) jak sie okazywalo czasami :P

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 lut 2009, 02:26

Czyli moje przewidywanie było słuszne - taki to już niestety urok pierwszego turnieju live, że ciężko kontrolować stack i pulę gdy automat jej nie zlicza i nie prezentuje cyferek.

Z A4 i niżej bym na pewno nie sprawdził. Podobnie z pocketem poniżej 88. Za to pewnie bym sprawdził bym z różnymi kombinacjami face cards.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 03 lut 2009, 02:31

no nic tylko pogratulowac :) vno i czutka w HU wysmienita ... te wachanie " nie jeszcze nie teraz ' :) nastepnym razem nie bedzie tak latwo bo ja ... gram roznie ... czasami tak czasami tak :P a i ready na Tobie bede mial lepsze :P wiec oby do nastepnego i dzieki zarowno za gre jak i niezla lekcje pokory :P

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 05 lut 2009, 17:20

kolejny wpis dosc juz popularny ...

FISH GET TILTED

no wiec grajac w OMAHE splukalem sie do 0 ( a ta dobrze mi szlo ) jednym glupim rozdaniem w ktorym zauwazylem u siebie strita chociaz go nie mialem xD a ze gralem nie limit tylko pot limit a nie bylo szans na leszy uklad wg mnie to dalem all in ... i gdybym strita mial to bylbym ze 100$ do przodu a tak jestem na 0 ...
bo za duzo kart tam rozdaja i sie pomylilem xD dobrze ze to bonus byl hehe
ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :P dzisiaj bedzie 50E na NoiQ i tam zaczynam przygode a z wygrana z BPKPT sam nie wiem co zrobie :S

znowu brak screenow ale jak tylko zaczne regularna gre to sie pojawia
btw mozna zaliczyc jako maly sukces chociaz na FT bylem chip liderem poleglem majac 2x KQoff i ostatnia reka z shorta ... A8off :/ screena nie mam niestety :S
8 miejsce w Sunday Bike Freeroll

heh wrzuce moze chociaz zdjecia z bwin-brak-polskiej-licencji! PokerKings Poker Tour xD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wojtekwm
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Wojtekwm » 05 lut 2009, 18:34

no ladnie ten braz przygryzles... ladnie ;] dentysta murowany :D

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 05 lut 2009, 21:46

hehe dzisiejszy paradise-brak-polskiej-licencji! i moj blef za tysiaka hehe jak to brzmi ... xD sami ocencie

***** Rozdanie 1444011361 *****
50.00/100.00 Texas Hold'em (No Limit) - 2009-02-05 20:34:35
Pokerkings Freeroll (Prawdziwe/Turniej)
Miejsce 1: mxlambert (2465.00)
Miejsce 2: tomziolo (1340.00)
Miejsce 3: konieczny (4080.00)
Miejsce 4: Varsovian (3791.00)
Miejsce 5: gvp (1270.00)
Miejsce 6: adicegla10 (1700.00)
Miejsce 7: kakaowy (3006.00)
Miejsce 8: mpawlak (1286.00)
Miejsce 9: macs244 (1725.00)
Miejsce 10: SPIEGOLL (1410.00)
SPIEGOLL wejście MC 50.00
mxlambert wejście DC 100.00
** Rozdanie kart **
mxlambert [6trefl, 4kier]
tomziolo [N/A, N/A]
konieczny [N/A, N/A]
Varsovian [N/A, N/A]
gvp [N/A, N/A]
adicegla10 [N/A, N/A]
kakaowy [N/A, N/A]
mpawlak [N/A, N/A]
macs244 [N/A, N/A]
SPIEGOLL [N/A, N/A]
*** Runda licytacji 1 ***
tomziolo Spasuj
konieczny Wejdź 100.00
Varsovian Spasuj
gvp Spasuj
adicegla10 Spasuj
kakaowy Spasuj
mpawlak Spasuj
macs244 Spasuj
SPIEGOLL Spasuj
mxlambert Sprawdź
*** Flop(stół): *** : [10kier, Kkier, Kkaro]
*** Runda licytacji 2 ***
mxlambert Sprawdź
konieczny Otwórz 174.00
mxlambert Podbij do 448.00
konieczny Wejdź 448.00
*** Turn(stół): *** : [10kier, Kkier, Kkaro, 2trefl]
*** Runda licytacji 3 ***
mxlambert Otwórz 500.00
konieczny Wejdź 500.00
*** River(stół): *** : [10kier, Kkier, Kkaro, 2trefl, Atrefl]
*** Runda licytacji 4 ***
mxlambert Otwórz 700.00
konieczny Spasuj
*** Odkrycie kart *** : Prowizja: 0.00 Łącznie w puli: 2146.00
mxlambert Domyślnie Wygrana: 2146.00
tomziolo Spasuj Wygrana: 0.00
konieczny Spasuj Wygrana: 0.00
Varsovian Spasuj Wygrana: 0.00
gvp Spasuj Wygrana: 0.00
adicegla10 Spasuj Wygrana: 0.00
kakaowy Spasuj Wygrana: 0.00
mpawlak Spasuj Wygrana: 0.00
macs244 Spasuj Wygrana: 0.00
SPIEGOLL Spasuj Wygrana: 0.00

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 06 lut 2009, 03:23

no postanowilem sobie wieczorkiem pograc hehe fundusze mam skromne to i wplaty skromne Wplacilem na paradise-brak-polskiej-licencji! 20 zl xD dlatego najczesciej tam gram ... na cashu podwoilem te 5E czyli juz dyszka ... pozniej wygralem sng 5-osobowy za 5E :D wtopa na cashu za 7.7 ( w dolarach to 10 ) :/ ale zagralem HU za 10 i sie odkulem :S no i postanowilem zagrac turek za 3E Deep and Stack oto z jakim skutkiem :D nie wygrana a szkoda :(

stan rolla na paradise-brak-polskiej-licencji! 54E

btw dzieki aleks za towarzystwo :) mam nadziej ze bedziesz mial podobne sesje ... tzn 10x to co wplaciles :)

mala aktualizacja ... po nocnej sesji wielu bojach np HU 20E oO i innych s&g bankroll ma sie dobrze ... wyzej wymieniony HU wygrany wrog pokonany a na koncie piekne

70E

i udalo sie zajac rowniez 6 miejsce w turku za 1E jednak pula byla tak mala ze nie warto nawet o tym wspominac ... tym niemniej dwa 6 miejsca w turkach ciesza :D
no jeszcze musze dodac HU za 25E czyli .....

95E

i sory ze tak na zywo hehe :P

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 08 lut 2009, 01:24

a wiec wyplacilem kase z paradise-brak-polskiej-licencji! Poker 270 na konto reszte na MB i przelalem na Chilli cale 26$ xD i tak jak postanowilem zaczalem grac s&g za 5$ i HU za 5$ badz 10$ dwa pierwsze sity wygrane napawaly optymizmem ... pozniej bylo gorzej ale utrzymywalem si w okolicach 50$ ... no zagralem sit za 10$ 2 miejsce ... wiec zaczalem grac naprzemian z tymi za 5$ i nagle seria tak pechowych rozdan ze spadlem do 10$ ... ale wzialem sie za siebie i powiedzialem sobie ze tak byc nie moze ... HU za 5 $ wygrany pozniej 2 miejscie w sicie za 5 $ i wygrany sit za 10$ i juz jestem prawie 2x do przodu niz na poczatku ... chyba zakoncze sesje i pojde spac ale to zobacze a tu pare screenow dorzucam ...

uaktualnienie zagralem dwa sity za 10$ jeden przegrany na bubblu ... drugi wygrany czyli ...

Bankroll 70$
Sesja 44$ :plus:
FPP 400

a teraz ...

:dajpiwo:

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 09 lut 2009, 18:12

Jak tak czytam te Twoje wzloty i upadki to nadziwić się nie mogę... tzn. mam na myśli to że grasz totalnie wbrew BM a robisz takie kokosy że myślę że niewielu mogłoby się pochwalić takimi wynikami... zdradź nam swój sekret jak Ty to robisz :twisted:

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 09 lut 2009, 18:30

no wiesz moze i wzloty sa xD ale upadki tez tyle ze przy rollu poczatkowym zalozmy 26$ nawet jak je strace to tak nie boli prawda :D a jak gram ... po swojemu ... widziales ja gram na turku ... btw nawet jak jestem shortem na stole ( cash ) to nie gram SSS tak jak powinno sie grac :P duz zgarniam na flopie i turnie ... no i jezeli gram dluzej na stoliku powiedzmy ze 3 kolka to mam juz ready z ktorych korzystam przynosi to dobre skutki np sprawdzenie all ina na river z A high i takie tam :P ogolnie to na poczatku przygody czyli 3 miechy tamu bylem troche w plecy ale teraz strace najwyzej pare dolcow ... duzo gram czyli praktyka za to nie przeczytalem ani jednej ksiazki pare artow tylko :P ... maielm czytac Harringtona ale mi sie nie chce :P

btw fajnie ze sie ktos wpisal :> wreszcie :P a tak wogole kazdemu polecam BM sobie tez ale najpierw musze sie dorobic duzej kasy xD bo bad beaty ostatnio mnie pograzaja :? w HU za 30 na Chilli po dobrym readzie :? to bolalo i to bardzo tak samo jak przegrane AA z AT gdzie na flopie koles lapie flusha :?

HU 30$ ... spadlem troche ale mialem szanse nie ztakich opresji sie wychodzilo koles gral dobrego pokera ... podbicia z pozycji itd Super Turbo wiec potrzeba troche szczescia ... pomimo ze read byl dobry wlasnie tego szczescia zabraklo ... wiedzialem ze pushuje i nie ma ani koloru anie nia ma lepszej reki od mojej ... zastanawialem sie jakie jest prawdopodobienstwo ze spadnie czwarta karta w kolorze przy takim flopie i podjalem ryzyko ... mialem nadzieje jeszcze ze bedzie spilt ale niestety ... :(

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 09 lut 2009, 22:52

mxlambert pisze:mialem nadzieje jeszcze ze bedzie spilt ale niestety ... :(

Jakim cudem? :)
Na flopie lezala dwojeczka, wiec o splicie nie bylo mowy. :P

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 09 lut 2009, 22:54

... :P fakt :P nie zauwazylem xD to tak z wrazenia hehe :P

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 09 lut 2009, 23:21

Brawo MX, widzę że ostatnio same sukcesy zarówno live jak i online. Co do BM to jeśli wchodzi się do gry z 50$ to nie ma sensu się tego trzymać bo bad beaty jednak nadal żyją :) Na chili starałem się grać książkowo i wtopiłem wszystko. Na i4poker grałem swoje i odrobiłem to co wtopiłem na chili więc wniosek z tego taki że trzeba grać swoim systemem. Tak czy inaczej życzę dalszych sukcesów i do zobaczenia gdzieś na turku live, zagramy HU tak jak za dawnych dobrych czasów :)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 10 lut 2009, 17:36

paradise-brak-polskiej-licencji! xD znowu mala wplata i HU za 3E myslalem ze wygram bylem pewien ze wygram a tu ... hahaha xD ale za to s&g za 3E wygrany i jestem do przodu :P
( tak tak kolejna sesja na paradise-brak-polskiej-licencji! :P )

***** Rozdanie 1451809872 *****
15.00/30.00 Texas Hold'em (No Limit) - 2009-02-10 17:23:39
Holdem (Prawdziwe/Turniej)
Miejsce 1: Ticopombos (990.00)
Miejsce 2: mxlambert (2010.00)
Ticopombos wejście MC 15.00
mxlambert wejście DC 30.00
** Rozdanie kart **
Ticopombos [N/A, N/A]
mxlambert [Kpik, Kkaro]
Ticopombos Wejdź 30.00
mxlambert Podbij do 90.00
Ticopombos Wejdź 90.00
*** Flop(stół): *** : [4kier, 8kier, 2kier]
mxlambert Otwórz 400.00
Ticopombos Za wszystko 900.00
mxlambert Wejdź 900.00
*** Turn(stół): *** : [4kier, 8kier, 2kier, Apik]
*** River(stół): *** : [4kier, 8kier, 2kier, Apik, Jpik]
*** Odkrycie kart *** : Prowizja: 0.00 Łącznie w puli: 1980.00
Ticopombos [Atrefl, 2pik] Dwie pary asy oraz dwójki Wygrana: 1980.00
mxlambert [Kpik, Kkaro] Para króle Wygrana: 0.00

***** Rozdanie 1451812653 *****
15.00/30.00 Texas Hold'em (No Limit) - 2009-02-10 17:25:27
Holdem (Prawdziwe/Turniej)
Miejsce 1: Ticopombos (1590.00)
Miejsce 2: mxlambert (1410.00)
Ticopombos wejście MC 15.00
mxlambert wejście DC 30.00
** Rozdanie kart **
Ticopombos [N/A, N/A]
mxlambert [Jtrefl, Jkaro]
Ticopombos Wejdź 30.00
mxlambert Podbij do 90.00
Ticopombos Wejdź 90.00
*** Flop(stół): *** : [9trefl, 8pik, 7karo]
mxlambert Otwórz 150.00
Ticopombos Wejdź 150.00
*** Turn(stół): *** : [9trefl, 8pik, 7karo, 9kier]
*** Runda licytacji 3 ***
mxlambert Za wszystko 1170.00
Ticopombos Wejdź 1170.00
*** River(stół): *** : [9trefl, 8pik, 7karo, 9kier, 6karo]
*** Odkrycie kart *** : Prowizja: 0.00 Łącznie w puli: 2820.00
Ticopombos [8trefl, 5trefl] Strit do dziewiątka Wygrana: 2820.00
mxlambert [Jtrefl, Jkaro] Dwie pary walety oraz dziewiątki Wygrana: 0.00

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 15 lut 2009, 01:38

no wiec sesja na paradise-brak-polskiej-licencji! udala sie polowicznie ... w turnieju HU ( szczerze polecam ) za 10E udalo sie dotrzec do 1/4 byloby duzo lepiej ale koles callnal mojego all ina pre flop ja KhJh on 8h6h ... szczerze to nie rozumiem czemu jakbym wygral tego all ina to mialbym przewage 20K i pewnie awans do nastepnej rundy ... mial read ze moja karta high to 5 czy jak xD tym niemniej na turnie 6 zamknelo mi droge do wiekszej kasy ... zgarnalem tylko 34E zamiast 87 :? .... zawsze cos ... postanowilem zagrac turek za 20E ... i wiecie co ... nie zagram go nigdy wiec tylu idiotow to ja nie widzialem ... srednio 6 limperow nawet jesli ktos podbije ... karta nie szla wreszcie na BB mam QT 6 limperow flop QcTcx ja raise ... napotyka re raise 4 calle to ja all in bo wiem jak graj i dwoch daje call z drawami do koloru tylko ... i co z tego ze outy sobie odbieraja ... i tak im doszlo :? a wiec 22E w plecy pozniej turn za 10E HU moje KK uleglo AA pre flop :?

na chilli ehh splukalem sie ... i znowu mialem 70$ 2 sity za 10 na bubblu HU za 30$ znowu sick river ... i cos co mnie najbardziej wkurzylo sit za 20$ bylem liderem i w 2 rozdaniach odpadam na bubblu ehh najpierw pokonane moje JJ ... a pozniej z short A7 ( blindy byly na tyle wysokie ze warto bylo krasc )

bwin-brak-polskiej-licencji! ... komentarz ... never again .... pare miejsc w kasie no i sie zaczelo ... najpierw 2 sity za 10$ na bubblu ... pozniej HU za 30$ mialem mala przewage blindy 150/300 koles z pozycji all in ( co nigdy nie robil ) aj A7 .. mysle ... pewnie ma tak slaba reke ze pushuje ... wiec call read dobry pokazal T8off ja happy , na river ... koles mi pisze go gambling i odchodzi z moja kasa :? ( 8 mu spadlo ) ... pozniej sit za 20$ zostalo nas 3 ja 1K kolesie po ponad 3K ... ale po ok 20 minutach jestem liderem :D 3.2k na SB dostaje JJ mysle nie bede slow playowal a noz mu dojdzie cos na flopie ... all in ... koles call i pokazal AA lapie seta i zostalo mi okolo 300 chipsow i odpadlem ... wogole co mialem jakiegos pocketa to albo ktos trafial seta albo mial AA :? nie chca zebym im rake wyrabial trudno ugralem ok 14$ rake :P i niech sie bujaja :P

no i dzien dzisiejszy a raczej wczorajszy :P na betway-brak-polskiej-licencji! dostalem darmowe spiny 10 na Slot Cashanova ... i udalo sie zdobyc w tych 10 spinach 12.16 ... ale kasa byla jako bonus ... zastanawialem sie jakie sa warunki wyplaty ale nie znalazlem i zaczalem grac dalej ... spadlem do 3$ :? no i wszedlem z tymi 3$ na to co najbardziej lubie ruletka xD wiekszosc gra czarne czerwone ale ja mam taki swoj system ( wlasny opatentowany ) i ugaralem z tego 24$ :D patrze i jak sie okazalo ... wszystko to co zarobilem ponad kase ze slota moge wyplacic ... wyplacilem 12 i zaczalem grac w pokera na ich roomie ... najpierw wygrany sit za 5 ... pozniej turek 1.5k Guaranted ... :? gralo sie dobrze ale przegralem coinflipa niestety i odpadlem na 187/872 :? pozniej sit za 10$ lapie seta na flopie a pozniej koles wyzszego na river i w plecy za t na NL4 agresywna gra i dobrymi decyzjami sie poczworzylem xD czyli zwrocil mi sie sit na zakonczenie zagralem sit za 5$ w kasie ... pomyslalem ze moze jeszcze jeden no i znowu za 5$ wygralem ( wszystkie sity 5 osobowe oprocz tego za 10$ ) i wyplacam 31$ zeby miec na nasz Lige na Chilli :)

tak wogole zmienilem kolor jakby ktos nie zauwazyl ... i jestem zarowno bardzo happy z tego powodu jak i dumny :D nie wiem na jakiej zasadzie to nastepuje ale dziekuje wszystkim ktorzy sie temu przyczynili :) nadal bede aktywny no i bede mogl uczestniczyc w naszej lidze wreszcie :) bedzie ciekawie zapewniam :D alem sie rozpisal ... dlatego screenow nie bedzie :P albo beda 2 ciekawe

EDIT ... mala aktualizacja :P zagralem sita za 10 przegralem pozniej znowu ale tym razem full ring i zajalem 2 miejsce ... na koncie widnialo 44$ poszedlem na stolik short handed NL50E czyli mialem 33E na stoliku po przeliczeniu pogralem z 20 min ... jeden blef jeden kolor i jeszcze raz blef i zrobilo sie 50E :D zaplacilem BI za turek ktory zacznie sie za 30 min i terz dopiero wyplacam 61$ :D bosko ... od calkowitego 0 do 61 :) hehe ale sobie humor poprawielm :D

pierwszy to sfoldowany poker :D a chcialem z tak karta zagrac :?

na drugim widnieje koles ktory drawowal do koloru ... udalo mu sie to i to z jakim skutkiem :D

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 17 lut 2009, 22:25

ale jestem zly ... turek o directa na PPC2 ( Polish Poker Cup 2 BI 500$ ) skupilem sie tylko na tym , jedna wejsciowka na 120+ graczy ... idzie niezle mialem 5k ale spadlem do 900 mysle no kurna tak nie moze byc zeby jakis donk ją dostal odkulem sie i to dosc efektywnie bo posiadalem stack 3x ponad przecietna 11k prawie i dostaje AA :D ... no sporzcie co sie wymodzilo :? pozniej powiedzialem ze pierdziele rzucilem all z jakims drawem no i mi jak zwykle nie doszlo :? a takiemu idiocie co sprawdza raise za 4x BB a pozniej rere raise no ja nie moge :? myslal ze oszukuje ehhh

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 18 lut 2009, 08:40

strasznie denerwujace sa takie rozdania,jego rozegranie to w ogole z kosmosu zagral tak jakby to on mial monstera najpierw limp na slabej pozycji pozniej raise i pozniej jeszcze allin co on sobie wyobrazal,chyba ze grales bardzo agresywwnie albo pokazywales blefy to jeszcze w miare go mozna zrozumiec
ja wczoraj podobnie z turnieju 50k AA na pozniej pozycji przy BB 1k raisowalem do 3k typ mi dal allina za okol 17k sprawdzilem pokazal AQ i na turnie uzbieral strita a pula byla na okolo 8 miejsce przy 99 graczach

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 18 lut 2009, 08:51

dead ja ogolnie gram agresywnie ... ale nie wchodzilem na all in pre flop z byle czym ...
dodatkowo nie slowplayowalem nic ... moze uznal ze czesto blefuje ale jak mialem top pare na flopie i byly 2 kart w kolorze albo draw do strita to bet o pule i zazwyczaj odpuszczali ... jak blindy byly niskie to duzo gralem a przy takich juz duzo mniej ... mozliwe ze gdybym zlimpowal go tylko i na flopie dal bet o pule to by wyszlo inaczej ... ale wlasnie ja nie chcialem dopuscic by obejrzal flop juz nawet ten jego bet mi wystarczal ... bede probowal dalej ... jutro jakas satelita do satelity :P i najbardziej w tym wkurza to ze to nie byl coin flip ... juz nawet nie chodzi o call tylko ze mu perfidnie doszlo ... a sprawdzil pewnie dlatego ze akurat rush mialem i jakby nie bylo sporo sie odbudowalem w parunastu rozdaniach

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”