I MB szybsze , po polsku nie wiem NT jakos teraz mi sie gorszy wydaje a kiedys lepszy wydawal
Moneybookers
- dadzio10
- -#VIP

-
karpiu20
- -#pretendent

- dadzio10
- -#VIP

- yerzy
- -#VIP

Mam problem. W dniu 19.07 wpłaciłem w banku WBK kaske na przelew do swojego konta na Moneybookers. Do dnia dzisiejszego jeszcze mi nic nie wpłyneło na konto. Dodam jeszcze że wcześniej robiłem identycznie i kasa była na koncie po 4-5 dniach. Byłem wczoraj w banku sprawdzić czy nie cofnieto przelewu. Miły pan pinformował mnie że nie, że wszystko odbyło się prawidłowo i nr konta podany jest prawidłowy.
Czy ktoś miał podobną sprawe. Czy już sie martwić
, czy jeszcze poczekać.
Czy ktoś miał podobną sprawe. Czy już sie martwić
- dadzio10
- -#VIP

- yerzy
- -#VIP

- dadzio10
- -#VIP

-
GrzesVP
- LEGENDA

MOneybookers miał problemy z przelewami do polskich banków więc może i w odwrotną stronę to działało. Tak więc najlepiej idź do banku niech CI wydadzą potwierdzenie przelewu, a później pisz do supportu moneybookers albo zadzwoń na numer podany na stronie i później wybierasz język polski mówisz co i jak i wysyłasz im potwierdzenie realizacji rzez bank, bo pewnie gdzieś tkwi u nich. Albo zrobiłeś przelew a wbanku nie podali twojego mailu, id z moneybookers? i poszło do głownego konta money.
- yerzy
- -#VIP

Grzesiu podałem mój ID, mailu nie podałem bo nigdy wcześniej tego nie musiałem robić (wcześniej wysyłałem tak samo kase i było wszystko OK). Mam potwierdzenie przelewu i mam je zeskanowane. A dziękuje ci bo nie wiedziałem że dzwoni sie do nich na ogólny nr a później moge wybrać polski. Niestety nie umiem mówić po angielsku, więc sie bałem zadzwonić. Teraz jest to zamknięte ale już w poniedziałek bede dzwonić.
Acha i jeszcze żeby nie było, konto mam zwerifikowane i posiadam karte.
Acha i jeszcze żeby nie było, konto mam zwerifikowane i posiadam karte.
-
Jachac
- -#zwykly

-
legfe
- -#aktywny

Wiecie może jak wygląda sprawa z chargebackiem na moneybookers?
Co to znaczy "nie zachowują należytej staranności lub działają w sposób, który naraża ich na podwyższone ryzyko wystąpienia problemowych transakcji"?
Brak ryzyka obciążenia zwrotnego dla sprzedawców – za wszystko odpowiada Moneybookers
Na życzenie sprzedawcy oferujemy model działalności z pełną ochroną przeciwko oszustwom i obciążeniom zwrotnym. W tym przypadku nie przerzucamy obciążeń zwrotnych na sprzedawcę tylko pokrywamy je sami. Jednakże zastrzegamy sobie prawo do odmowy świadczenia usługi sprzedawcom, którzy naszym zdaniem nie zachowują należytej staranności lub działają w sposób, który naraża ich na podwyższone ryzyko wystąpienia problemowych transakcji.
Co to znaczy "nie zachowują należytej staranności lub działają w sposób, który naraża ich na podwyższone ryzyko wystąpienia problemowych transakcji"?
-
Qrek4
- -#zwykly

-
Jatzek3
- -#zwykly

MB i mBank
Jak jest z przewalutowaniem na moneybookers. Ostatnio założyłem sobie ekonto w mBanku i otworzyłem rachunek na dolary, w tym wypadku będę płacił przy przewalutowaniu po kursie kupna/sprzedaży po czym przy przelewie na moneybooker nie powinienem zapłacić opłaty za przelew SWIFT. Opłata za przelew SWIFT jest dosyć wysoka i wynosi minimum 20 zł z moneybookers na Pokerroom. Interesuje mnie czy lepiej zrobić przewalutowanie na koncie w mBanku po czym przelać dolary na moneybookers(nie wiem czy jest ważna opłata SWIFT), czy też przelać złotówki na moneybookers i żeby tam mi przewalutowali przy dodatkowych 2%. Kwota ok 450$
- jemjogurt
- -#pretendent

- FarseerPL
- -#aktywny

Mam problem z money bookers :
chcę dokonać depozytu na Hey poker (+/- 300$) wchodze na hey poker wszytko elegancko wpisuje kwote do przelewu wpisuje kod bonusu potem przechodzi do konta money bookers i tu pojawia sie problem jest tam kilka opcji wplaty ja wibieram opscje: za posrednictwem konta money bookers po czym nie tak jak na paradaise (keidy to od razu w ciagu 30 sekund pieniedze pojawialy mi sie na koncie) tylko przekierowywuje mnie do metod platnosci : transver bankowy itp .... -.- przzeciez ja nei chce placic prze jzkikolwiek bank gdzie nei dosc ze mi wpier*** 7,5 zł to jeszcze bedzie to trwalo 5 dni... czemu nei moge tego zrobic normalnie przez pezposredni przelew moje konto money bookers ------> konto pokerowe hey poker ... jak by mi ktos mogl wyjascic albo pomoc w danym temacie bylbym wdzieczny .
chcę dokonać depozytu na Hey poker (+/- 300$) wchodze na hey poker wszytko elegancko wpisuje kwote do przelewu wpisuje kod bonusu potem przechodzi do konta money bookers i tu pojawia sie problem jest tam kilka opcji wplaty ja wibieram opscje: za posrednictwem konta money bookers po czym nie tak jak na paradaise (keidy to od razu w ciagu 30 sekund pieniedze pojawialy mi sie na koncie) tylko przekierowywuje mnie do metod platnosci : transver bankowy itp .... -.- przzeciez ja nei chce placic prze jzkikolwiek bank gdzie nei dosc ze mi wpier*** 7,5 zł to jeszcze bedzie to trwalo 5 dni... czemu nei moge tego zrobic normalnie przez pezposredni przelew moje konto money bookers ------> konto pokerowe hey poker ... jak by mi ktos mogl wyjascic albo pomoc w danym temacie bylbym wdzieczny .
- darkog
- -#aktywny

FarseerPL pisze:Mam problem z money bookers :
hmm wydaje mi się że przekierowuje Cie na stronę dla niezarejestrowanych użytkowników z listą dostępnych metod do wpłaty, jeżeli tak to po prawej stronie tego ekranu powinno być miejsce na login i hasło, po zalogowaniu powinno już być wszysko standardowo...
- FarseerPL
- -#aktywny

nie nei w tym problem takie rzeczy jak zalogowanie ogarniam
problem sie juz pozatym wyjasnil majac salko okolo 855 zl wpisywalem 282 $ wplaty jednak money bookers bierze dosyc solidna porowizje od wplay na poker room jaka zauwarzylem 855 zl = +/- 284 $ ja jednak wpalcic moglem tylko 275$ a na koncie zostalo mi ... 3 zł ... prowizja money bookers zerzarla mi 24zł jest to troche pojeb*** jednak na hey poker nie mozna wpalcac przez przelewy 24 ;/ (gdzie placi sie 1,5 zł prowizji) 
problem sie juz pozatym wyjasnil majac salko okolo 855 zl wpisywalem 282 $ wplaty jednak money bookers bierze dosyc solidna porowizje od wplay na poker room jaka zauwarzylem 855 zl = +/- 284 $ ja jednak wpalcic moglem tylko 275$ a na koncie zostalo mi ... 3 zł ... prowizja money bookers zerzarla mi 24zł jest to troche pojeb*** jednak na hey poker nie mozna wpalcac przez przelewy 24 ;/ (gdzie placi sie 1,5 zł prowizji) - darkog
- -#aktywny

FarseerPL pisze:nie nei w tym problem takie rzeczy jak zalogowanie ogarniamproblem sie juz pozatym wyjasnil majac salko okolo 855 zl wpisywalem 282 $ wplaty jednak money bookers bierze dosyc solidna porowizje od wplay na poker room jaka zauwarzylem 855 zl = +/- 284 $ ja jednak wpalcic moglem tylko 275$ a na koncie zostalo mi ... 3 zł ... prowizja money bookers zerzarla mi 24zł jest to troche pojeb*** jednak na hey poker nie mozna wpalcac przez przelewy 24 ;/ (gdzie placi sie 1,5 zł prowizji)
z tego co się orientuje moneybookers nie pobiera żadnych prowizji od wpłaty do buka, może jedynie coś za przewalutowanie...
- dviper
- -#VIP

- FarseerPL
- -#aktywny

to na pewno jest przewalutowanie no jednak bez przesady na google gdzie jest uaktualniany kurs waluty srednio co kilka h na dziś (1 dolar amerykański = 3,02) także nie wiem wg money bookers dolar stoi 3,2 czy jak
?
nie wyobrazam sobie takich sytulacji no co jak bym np chcial wpalic/ wplaic jakas o wiele wieksza kwote dajmy an to 3000$ to co zjadbo my mi 200 zeta o.O chyab ze problem lezy w tym ze na money bookers mam ustawione zł a nie dolary gdyby tak zmienic domyslna walute z MB moze by to zadzialalo no nic bede sie zastanawial w przyszlosci jak bede wyplacal z Hey poker ( jesli bedzie co wyplacac
) XD
nie wyobrazam sobie takich sytulacji no co jak bym np chcial wpalic/ wplaic jakas o wiele wieksza kwote dajmy an to 3000$ to co zjadbo my mi 200 zeta o.O chyab ze problem lezy w tym ze na money bookers mam ustawione zł a nie dolary gdyby tak zmienic domyslna walute z MB moze by to zadzialalo no nic bede sie zastanawial w przyszlosci jak bede wyplacal z Hey poker ( jesli bedzie co wyplacac
-
GrzesVP
- LEGENDA

- dviper
- -#VIP

- FarseerPL
- -#aktywny