Moje małe zwyciestwa(cyzio)

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 08 maja 2010, 11:31

cyzio1981 pisze:Cel na najbliższy miesiąc - przede wszystkim zacząć regularnie grać MTT przynajmniej za BI 5$

No to będziemy się razem ścierać w tych turkach. Tylko uważaj żebyś nie przeholował - tak jak ja to zrobiłem.

Z mojego skromnego doświadczenia - 1-2 turki za 5 $ to maksymalna liczba dla pokerzystów z naszym bankrollem.

Mam nadzieję że przynajmniej w jednym z tych turków zagramy HU :).

A teraz mi coś zaświtało --- a może taka mała konkurencja dla Trabanta i Grzesia ??

Trzeba to wieczorkiem obgadać :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 08 maja 2010, 11:52

kosira81 pisze:A teraz mi coś zaświtało --- a może taka mała konkurencja dla Trabanta i Grzesia ??

Hoho, Grzechu i Trabant będą mieli sporo tej konkurencji, jesli już jest są dwa kolejne potencjalne challange :P

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 19 maja 2010, 14:30

Z tą konkurencją to rzeczywiście warto przedyskutować.

Na razie niestety słabo idzie realizacja celu. Jedyne co mi wychodzi to dość szybko wskoczyłem na kolejne poziomy SnG.
Co ciekawe grałem też takie 3 stołowe SnG i udało się wygrać zarówno za BI 2E i 3E.
A więc bankroll znów wzrósł.
Były też podejścia do MTT. Zraziłem się znowu bo przez godzine gry dostałem tylko raz AJo i to na tyle. To chyba znak że mam się skupić na SnG.

Spokojnie, spokojnie raz po raz będę próbował swoich sił w MTT, ale z głową.
Przyjdzie czas że i tam będę rządził ;)

Poważnie myślę też żeby przejść do grupy czarnych, tylko nie mogę zdecydować się na sieć. Najlepiej gra mi się mimo wszystko na paradise-brak-polskiej-licencji!.

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 21 maja 2010, 09:04

A jednak zdecydowałem się na CHILidersów. Mam nadzieję że ich nie zawiodę.

Wczoraj nieźle poszły turnieje forumowe.
Trzeci na paradise-brak-polskiej-licencji! i 3-4 miejsce w HU na MariaPoker - grałem tam po raz pierwszy.

Do tego ostatnie płatne miejsce na Scandic dla Polakó BI =5,5$

W sumie bankroll wzrósł o niecałe 30E.Oby tak dalej. Powolutku,powolutku coś się zbuduje.

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 22 maja 2010, 09:31

Wczoraj miałem odpuścić grę, ale ostatecznie krótka sesja się odbyła ;)

W sumie rozegrałem tylko 8 x SnG z BI 2,4$. Wyszło trochę do przodu. Jednak zabrakło w dwóch sytuacjach trochę szczęścia.

W sumie na 8 SnG: 1x pierwszy, 1x drugi i 1x trzeci , a oprócz tego wygrany jeden Double.

Póki co moje przenosiny z paradise-brak-polskiej-licencji! na Chili nie wypadły najlepiej. Jednak wkrótce powinno być już lepiej.

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 27 maja 2010, 16:35

Ostatnie dni mogę zaliczyć do udanych.

2. miejsce w ladbrokes-brak-polskiej-licencji! i 3. miejsce na PartyPoker.

A więc turnieje forumowe przynoszą zyski co bardzo cieszy. Natomiast jeżeli chodzi o inne moje gry, to głównie skupiam się na SnG na Chili. W tej chwili moje ROI wynosi ponad 70%.
Dlatego też to tym turkom poświęcam jak najwięcej uwagi. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie po dłuższym okresie.

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 28 maja 2010, 22:50

Dzisiaj w sumie krótka sesja. Chciałem przede wszystkim zagrać przynajmniej 10 SnG na Chili, bo chciałbym znaleźć się w klasyfikacji. Mam nadzieje że coś tam mi się skapnie.

Misja zakończona sukcesem 10x SnG BI 2,4$

Wkład 24$,
Wygrana 38$, a więc całkiem przyzwoicie.

Tak przy okazji zagrałem też jeden MTT na Power BI 3,30$ --- efekt na screenie. :grin:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 01 cze 2010, 07:30

Czas na podsumowanie miesiąca.

Maj rozpoczął się świetnie i dzień po dniu budowałem swój bankroll, jednak na sam koniec pozostał niedosyt w postaci Bubble na chilicup i wczorajszym bubble w Lidze Pokerowej na Maria. Mimo wszystko patrząc w przekroju całego miesiąc jestem bardzo zadowolony i życzę sobie aby ta forma się utrzymała.

A teraz trochę liczb z mojego amatorskiego kalendarza :
MAJ

BI = 298 E

Wygrane 635 E

Bilans :plus: 337 E

Z ciekawości policzyłem też ROI i wychodzi 113%. OBY tak dalej :grin:

Do zysków za Maj dochodzi jeszcze 80$ za klasyfikację na Chili w SnG. (6 miejsce), ale tego nie doliczyłem do tych liczb.

Zadanie na następny miesiąc to przede wszystkim zrobić przynajmniej 1000pkt na Chili i oczywiście zarobić przy tym jakąś sumkę.
SKupiam się głownie na SnG, ale będę oczywiście próbował swoich sił w MTT nadal.

No i na koniec małe wyzwanie z kosirą - szczegóły na jego blogu - mam nadzieję że zmobilizuje to nas obu do jeszcze lepszej gry.

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 02 cze 2010, 10:31

Wczoraj zupełnie nie udany dziń jeśli chodzi o MTT. Między innymi połamane Kk przez gościa który kradł z SB z A8s na ręce --- oczywiście dobrał do koloru ( alle poszły preflop)

Natomiast SnG na chili już lepiej.
4x Zagreb -- 3x drugi , 1x poza kasą
4x Double -- 2x w kasie, 2x poza.

BI= 19,2$, W=26$

A więc wyzwanie kosiry81: 150$+6,8$=156,8$

Niestety w klasyfikacji z Maj spadłem dwa miejsca niżej :neutral:

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 03 cze 2010, 09:30

W MTT znowu połamane KK. NIe dość że karty dno i długo czekałem na coś w miarę dobrego to i tak bez efektu.
W 3k GP na chili po około godzinie gry dostaje AQ- jestem shortem i już chciałem się alinować, ale zrezygnowałem bo musiłbym pakować się na trzecigo - to był dobry pass gość miał QQ.
Następna ręka KK i mówię sobie obojętnie ilu wejdzie, to i tak daje all. Wszedł tylko jeden z A2s. Flop A A Q...i pozamiatane.

wyzwanie kosiry81: 156,8$+25,50$=182,30$

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 03 cze 2010, 22:55

Przegrane HU na Marii i znowu z Martinim i to w pierwszej rundzie. Ja najwyższy kolor a Martini Full, w którego nie wierzyłem.

Straty zwrócił Scandic dla Polaków za 5,5$. Zająłem 2. miejsce:)

I na koniec kilka sitków też na :plus:

chlipoker-brak-polskiej-licencji!: 182,30$ + 17,85$=200,15$

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 07 cze 2010, 08:27

Wczoraj w sumie tak dla zabawy uruchomiłem sobie freezeout za 1,20$. Na wyższą stawkę raczej nie miałem koncentracji ;)

O dziwo poszło dobrze chociaż pozostał niedosyt. Do FT dotarłem z ostatnim stackiem. Dość szybko jednak odpada dwóch innych graczy i długo gramy w ośmiu.
W końcu dostaje JJ i oczywiście mając 6BB daje all preflop, zostaje sprawdzony przez większego z A9o. Na flop pada A i kończę turniej na 8 miejscu. Wynik przyzwoity bo startowało ponad 700 osób ale kasa już nie bardzo mnie cieszy.

Pojedynek:
CHILI: 200,15$ + 15,80$=215,95$

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 15 cze 2010, 07:15

Spróbujmy nadrobić nieco zaległości.

Jeśli chodzi o MTT to nie ma tu wielkiej historii, czasem docierałem do kasy ale nie wielkiej.
Efekt mógł być wczoraj w Lidze na Marie odpadłem jak totalny fish. Ostatecznie 6 miejsce i mała kaska też wpadła, a oprócz tego wielka złość.

A jak wygląda moja walka na chili:
215,95$ - 15,10 - 3,40 - 13 + 4,70 + 4= 193,15$

Sam widzisz kosira że złapał mnie mały tilit i z pewnością mnie dogonisz :roll:

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 26 lip 2010, 09:50

Brak mi słów!!! Wstyd mi za mojego bloga naprawdę. Zaczynałem tak ambitnie, a teraz ciężko się zmobilizować.

Teraz może lepiej nie będę składał obietnic że się przyłożę, bo z obietnicami to różnie bywa.

Ostatnio mam dużo obowiązków, a szczególnie jeden który doszedł w ostatnich miesiącach.
Zostałem trenerem A - klasowej drużyny i temu poświęcam też dużo czasu. Mimo że to amatorka to uwierzcie mi jest duuuże obciążenie.

A wracając do pokera, to ostatnio uparłem się na SnG i chalange na Chili. Niestety lipiec mogę uznać za stracony. Powoli z powrotem przekonuję się do MTT,a le tam też jeśli już dochodzę do kasy to ktoś w kluczowym momencie łamie moje AA, KK ,QQ i dobiera niemożliwy układ.
Wczoraj podobnie było w 750E GTD High Stack na Marii. Blindy 125/250 ja dostaje Kk. Mój stack wynosił w tamtym momencie nieco ponad 15k, a więc byłem już potrojony.

Trzech gości limpuje więc ja podbijam do 3BB (750). wchodzi tylko jeden gość z późnej pozycji.
FLOP: 5 4 9
Draw do koloru więc podbijam dość wysoko, jakieś3/4 puli, on przebija więc ja all in.
Sprawdził mnie i pokazuje 54. Niestety turn i river mi nie pomógł.

Analizując to rozdanie doszedłem do wniosku że popełniłem niewielki błąd, a jednak chyba ogromny bo kosztował mnie życie turniejowe.
Myślę że reise preflop był za mały.
w puli było 1000 żetonów ja dałem 750, a więc gość musiał dołożyć 500 do puli 1750.
Przy takich stackach mógł sobie na to pozwolić

A może ktoś widzi to inaczej??????

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 27 lip 2010, 07:27

Wczorajszy dzień znowu porażka. Jestem trochę rozczarowany ostatnimi wynikami. Jednak jest coś we mnie takiego że chcę jak najszybciej znowu siąść do kompa i zacząć nową sesję pamiętając wczorajsze błędy. Masakrycznie źle idzie mi w Sng gdzie wczesniej głownie z tych turków czerpałem korzyści

Wczoraj niestety zła seria została przedłużona.
Na koniec zagrałem po raz pierwszy w turku na paradise-brak-polskiej-licencji! "3 Rebuy Max" za 1,1E. Skorzystałem tylko z jednego rebuya. W sumie muszę powiedzieć że fajny turniej chociaż pula nie jest zbyt wysoka ( około 300E) przy 110 graczach.

Dotarłem do FT z trzecim stackiem i znowu czegoś zabrakło w mojej grze, nie mówiąc już o kartach które były po prostu śmieciami. Ostatecznie 6 miejsce i tylko 15E wygranej---niedosyt.

Może po przeczytaniu 2 tomu książki inaczej spojrzę na grę w FT.

Dzisiaj raczej odpoczynek od pokera. Przyda się :smile:

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 29 lip 2010, 08:27

Wczoraj zagrałem dwa freezeouty ale tylko za 1E ponieważ ostatnio nie idzie najlepiej i nie chce skrócić mojego bankrolla.

Poszły całkiem nieźle , chociaż wygrane oczywiście nie są rewelacyjne. Na Doxxbet byłem 9. - tam końcówka turnieju to już loteria.
Natomiast na paradise-brak-polskiej-licencji! dotarłem nieco wyżej (4).

Szczęście sprzyjało i warto zobaczyć rozdanie poniżej. na moją korzyść zdarzyło się to po raz pierwszy :razz:

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 31 lip 2010, 09:11

Nareszcieeeee! Wpadło coś fajnego.

W sumie w ostatniej chwili zaświtała mi myśl że zagram turek o 20.30 na paradise-brak-polskiej-licencji! za 3,30E.

Zaczęło się dobrze. Szybko się podwoiłem już nie pamiętam na czym.
Jednak następne rozdania były decydujące. Pechowo skracam się do 2k, a rozdanie następne znowu wracam do normy. Dalsza gra to spokojne budowanie stacka.

W końcu turniej doszedł do blindów 500/1000. Mam QQ i trafiam na AA. Z moich 11K zostaje nieco ponad 200 żetonów. NIemożliwe ale następne rozdanie mam już 4k, zostaje przeniesiony i znowu all z JTs. Walcze z AK który złapał A na flopie a mi potrzeba 8 do strita ........i znowu fuks ....river 8. WRACAM do GRY :twisted:

Od tego momentu nie pozwalałem się skrócić, chociaż był jeszcze jeden bardzo ważny moment gdzie naprawde przyfarciłem. Jestem na BB i mam QJs , SB jest na Pauzie a gość na Buttonie często kradnie. Więc postanawiam sprawdzić. Niestety on am KQ. I znowu fart flop i river daje J. :razz:

Na Ft dotarłem gdzieś w środku stawki. Dość szybko dostaje JJ i poszły alle z dwoma graczami. JJ - 88 - 66. W tym momencie opuściło mnie szczęscie i na river wpada 6.

Zostało mi tylko 50k ale sie odbudowałem i ostatecznie po długiej walce zająlem 3 miejsce.

Gratulacje również dla kosiry który od półfinału grał razem ze mną na stole. Naprawdę fajnie się grało w tym turku.

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 09 sie 2010, 07:42

No i jest Nas w domu po równo. W czwartek 05.08.2010 na świat przyszła córka :grin:

A więc poker spada piętro niżej, przynajmniej póki wraz z żoną nie dojdziemy do perfekcji organizacji dnia , a przede wszystkim wieczoru.
Teraz z synem przez jakiś czas rządzimy w domu ;)

Wczoraj udało się coś pograć, najbardziej cieszy drugie miejsce w forumowym turnieju na DoxxBet. Przegrałem z liderem choć szansa była nawet na zwycięstwo przez chwilę. Ale nie mam prawa być zły bo to Stefano rządził na FT i jemu należało się zwycięstwo.

Gratulacje Stefano! Mam nadzieję że jeszcze powalczymy.

Awatar użytkownika
Stefano1988
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Stefano1988 » 09 sie 2010, 10:37

No dziękuje tak jak już wczoraj mówiłem na HU szkoda że cie nie było na niektórych rundach bo twoje wyniki są również imponujące i pozwalają na to żeby być b. wysoko w generalce :) Lecz często inne ważniejsze sprawy odkładają nam pokera na boczny tor .
Jestem pełen podziwu że masz czas na pokera po tak ważnym dniu w twoim życiu Gratuluje Córeczki :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 09 sie 2010, 12:24

No w końcu się pochwaliłeś ---- GRATULACJE CÓRECZKI ---- I oby dużo spała, bo wtedy pokerek wróci do łask :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 09 sie 2010, 13:37

Serdeczne gratulacje! :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 09 sie 2010, 13:41

Gratulacje :D

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 17 sie 2010, 09:15

Powolutku , powolutku zaczyna życie się normować, chociaż oczywiście biegnie jeszcze szybciej. Mogę jednak grać w Pokerka tak od ok 21 na 100% dzięki córce która jest naprawdę spokojna. I oby tak dalej :smile:

Wczoraj dzień na :plus: ale miałem nadzieję na dobry wynik w 4,000 GP na chili. Szło naprawdę dobrze. Gdy wchodziliśmy w płatne miejsca ja miałem 31 k w żetonach i około 15 miejsca. Niestety przy blindach 1k/2k szczęście mnie opuściło i po dwóch rozdaniach z rzędu zakończyłem udział w tym turnieju. Najpierw short miał K4s które pokonało moje 55 ( K na river). Dostałem jednak szansę natychmiastowego odbudowania a nawet powiększenia stacka, bo po piątkach na ręce miałem AA, które trafia na QQ (all preflop po jego podbiciu o 3BB). Flop bezpieczny jednak Turn przynosi Q i jestem za burtą. Ostatecznie 34 miejsce i trochę ponad 20$. Gdyby dopisało choć odrobinę szczęścia w tych dwóch ostatnich
rozdaniach byłoby zapewne spokojnie FT, a tak......tylko niedosyt.

Oprócz tego turka grałem jeszcze o bilet za depozyt na chili i udało się zdobyć token na DeepStackOpen la carte (11E).

Przy okazji kilka sitków również na plus.

Reasumując :plus: 21,85$

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 03 gru 2010, 14:08

No i stało się. Jednak sam jestem sobie winien. Za brak aktywności na forum zostałem zdegradowany. Oczywiście pretensje mogę mieć tylko do siebie.
Moja aktywność ostatnio opierała sie głównie na udziale w turniejach forumowych co zaprocentowało w październiku tytułem "gracza miesiąca".

A mój blog? -----powiedziałbym że umarł.

Przyznaje że ta sytuacja zadzialała na mnie mobilizująco. czasami muszę dostać kopa w d... żeby sie zabrać do roboty.

Nadrabiając zaległości chciałbym krótko podsumować pokerowy listopad.

Najważniejsze to wyeliminowanie Bartooo na bwin-brak-polskiej-licencji! co przyniosło niezly zastrzyk (jak dla mnie) finansowy.
Zarobiłem też calkiem przyzwoicie w turkach dla polakow na różnych platformach. No i superr wynik w chalangu na chili - 120$. Niestety MTT to co najwyżej zwrot BI.
Słabo poszło także w turkach forumowych, przez co najpewniej nie znajde sie w zadnym finale.
W sumie listopad wyszedl na +700$.

cyzio1981
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: cyzio1981 » 05 gru 2010, 23:17

Dziś na małym plusiku. W sumie pierwszym w tym miechu.

W 20k GTD na Starsach poleglem Aq - Ak daleko od miejsc płatnych.

Na party-brak-polskiej-licencji! forumowym niestety out tuz po przerwie. Na flopie łapie seta do moich 88 i poszły alle. Niestety turn pokazał czwartego pika i AA gościa wygrywa. Zagralem na party-brak-polskiej-licencji! też satelitke za 10pkt o bilet na poniedzialkowy rebuy za 11$. Było 5 biletow i udało sie wygrac.

polski scandic za 11$ - 4.miejsce
hey freeroll - 3. miejsce

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”