Moja zabawa z double or nothing (Texas Holdem No Limit)

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
ebociek
-#pretendent
-#pretendent

Moja zabawa z double or nothing (Texas Holdem No Limit)

Postautor: ebociek » 20 sie 2009, 21:55

Witam serdecznie i ja postanowiłem założyć swojego bloga, który mam nadzieję pomoże trzymać mi się BM.

Stan początkowy : 35$
Platforma : bwin-brak-polskiej-licencji!
Cel : 50$

Czyli do ugrania 15$ Myślę, że powinno się udać zrobić to raz dwa (biorąc po uwagę, że w bwin-brak-polskiej-licencji! mam już wyrobione 85% bonusu wartego 10$).

Z czasem cele będę sobie zwiększał zobaczymy do jakiego momentu dojdziemy.

Dzisiaj jeszcze będzie relacja z mojej gry oraz najciekawsza sytuacja na stole.

ps. Zapomniałem dodać, że narazie grałem DoN za 1$ szło dobrze (coś mi odbiło i wskoczyłem na te za 5$ gdzie się deczko spłukałem, ale zabawa była przednia i doświadczenie pewnie bezcenne).

Dzisiaj planuję grać dony za 1$ + 0,2 $ oraz zapisałem się na jakiś badziewny freeroll dla zabawy.

Będę oczywiście pisał w razie kłopotliwych rozdań mam nadzieję, że pomożecie w razie potrzeby, jest BARDZO początkującym graczem.

Serdecznie pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 23:24 przez ebociek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Stefano1988
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Stefano1988 » 20 sie 2009, 21:58

Życzę wytrwałości w pisaniu bloga :) Cel który sobie postawiłeś jest do zrealizowania ale pamiętaj najważniejsza jest cierpliwość :)

Powodzenia !!

ebociek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ebociek » 20 sie 2009, 23:05

1 turniej niestety pechowy : Odpadłem w początkowej fazie turnieju. Dostałem AK więc sprawdzam, na flopie dostaje K i jakieś blojtki wszyscy czekają więc ja podbijam o 30, 1 pasuje 2 sprawdza, następne rozdanie doszedł kolejny król więc moje KKK i poszły All in-y. Były 3 żąłędzie na stole (żadnego asa, ani parki co mnię pokusiło o all in) które okazały się być dla kogoś kolorem. Bezradny

2 turniej również pechowy : AA i AK pokazały poraz kolejny, że nie są wcale dobrymi kartami ale jak nie te to jakie ? z 1500 do 2000 potem przez pechowe AK I AA do 1675 (8/10). Przy 7/10 miałem 1450 więc średnio. Na BB za 200$ coś ruszyło ugrywając pulę o wartości 600$ doszedłem do 1750 kapsli. Moje AK przegrało z KK na all in (na flopie jeden as, reszta kart się nie liczyła).

3 turniej również pechowy : Praktycznie same "pas", interesować się nim zacząłem gdy zobaczyłem, że zostało nas 6/10. Big Blind i kolejne 150 żetonów w tył. Small Blind 10 i 4 więc pas. Żetonów zostało 990 - z najmniejszą ilością żetonów na stole. Trochę czekania na dobrą karte i znów BB. Z parą 7 wyskoczyłem na kolor z All in i przegrałem poraz kolejny na 6 miejscu.

Jednym słowem PORAżKA ! Zawsze wychodziłem około 6-7/10 turniejów w płatnych miejscach a tu od ostatnich 10 wszystko zakończyłem na minusie.

Kasa : 31,8
Sesja : - 3,6 $
do celu : 18,2 $

Myślę, że się pozbieram o ile karty typu AK AA KK nie będą dla mnie tak pechowe.

Na pocieszenie pokazuję screena z sytuacją dnia (nie tylko ja widocznie przegrywam z najlepszą kartą przed flopem).

Obrazek

ebociek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ebociek » 05 sty 2010, 23:33

Mineły ponad 4 miesiące jak nic nie pisałem i nie grałem (chyba, że na wirtual cash). W grudniu i styczniu chyciłem trochę wolnego czasu, który wykorzystałem na grę w Pokera. Powróciłem do DoN za 1,2$. Oto moje postępy w 30 pierwszych rozegranych turniejach :

01 turniej : -1,2$
02 turniej : +0,8$
03 turniej : +0,8$

04 turniej : -1,2$
05 turniej : +0,8$
06 turniej : +0,8$
07 turniej : +0,8$

08 turniej : -1,2$
09 turniej : +0,8$
10 turniej : +0,8$
11 turniej : +0,8$
12 turniej : +0,8$

13 turniej : -1,2$
14 turniej : +0,8$
15 turniej : +0,8$

16 turniej : -1,2$
17 turniej : +0,8$
18 turniej : +0,8$
19 turniej : +0,8$
20 turniej : +0,8$

21 turniej : -1,2$
22 turniej : -1,2$

23 turniej : +0,8
24 turniej : +0,8
25 turniej : +0,8
26 turniej : +0,8

27 turniej : -1,2
28 turniej : +0,8
29 turniej : +0,8
30 turniej : +0,8

22 wygrane na 30 (średnia 7,33/10), na plus 8$ :trophy:

Co o tym sądzicie?

ps. Oczywiście wszystkiego dobrego w nowym roku!

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”