>Mlody< czyli tam i z powrotem

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 18 lis 2009, 11:48

Po pierwsze gratuluje Ci ostatnich wyników.
Co do twojego dylematu. Co prawda nie gram ostatnio w ogóle MTT, ale powiem Ci że na cash jest to samo. Wczoraj miałem tego przykład. Pierwsza godzina gry na NL50 poszła nieźle i byłem już na +30$. Na jednym stole siedział obok mnie gracz, a raczej nie gracz tylko zwykły fish. Wszedł na stół z min BI 10$ i w pierwszym rozdaniu rzucił all-in. O dziwo sprawdziło go aż 4 graczy. Jeden pokazał KK, drugi AK, trzeci QQ czwarty JJ a nasz bohater 67. I co? Flop 66x i kolo wygrywa 50$. Wiedziałem że to zwykły donk i postanowiłem go "wydoić" :mrgreen: Najpierw przegrałem 66 na jego 63 (3 na flop i na river), potem KQ na 85 (flop QT8 i river 5). Co zrobiłem? Wyłączyłem stoliki - wszystkie. Bo po tych akcjach sam zaczynałem grać dziwnie na innych stołach np. z A8off bet 4xBB z wczesnej pozycji. Ja mam taką przewagę że mogę w każdej chwili wyłączyć stół, ty w MTT musisz sobie jakoś radzić. Co polecam? Włącz ulubioną muzykę (raczej spokojną) i zostaw turka na chwile. Oczyść umysł i wróć i graj dalej swoje. Nie można grać nic na siłę. Po jakimś czasie różne dziwne sytuację nie będą działały na twoją niekorzyść tylko trzeba nad tym panować.
Ale się rozpisałem :)
Tak czy inaczej życzę sukcesów i czekam na kolejne ciekawe i optymistyczne wpisy.
Pozdro

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 18 lis 2009, 11:49

Ja gram dalej staram sie nie przejmowac tym co sie stalo ewentualnie wyzale sie kumplowi na gg.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 18 lis 2009, 12:33

kubusdagus pisze:Zwykle wybucham krzykiem i przekleństwami (jak jestem sam w domu ;p), kopie krzesło i łóżko

Ja to robie nie patrzac kto jest w domu :P Oj oberwalo sie myszce, oberwalo :twisted: :P

Altey pisze:Włącz ulubioną muzykę (raczej spokojną) i zostaw turka na chwile. Oczyść umysł i wróć i graj dalej swoje. Nie można grać nic na siłę. Po jakimś czasie różne dziwne sytuację nie będą działały na twoją niekorzyść tylko trzeba nad tym panować.

hmm moze wiec dlatego sie zestresowalem bo sluchalem tego kawalka :D

http://www.youtube.com/watch?v=uY3LAFJb ... re=related

Co do cashowek to zdecydowanie wole MTT, one przynajmniej maja swoj poczatek i koniec a ja nie potrafie grajac casha ocenic kiedy powinienem przestac grac:)

Dzieki wszystkim za wpisy :) Oby niedziela w Poznaniu na eliminacjach nie obfitowala w takie rivery ;)

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 18 lis 2009, 13:20

Altey tez tak kiedys mialem pamietam jak dzis koles wszedl z BI 50 a w pewnym momecie mial 350 a gram 85% rak i dochodzilo na river. sam mu oddalem 150$ ale pozniej odzyskalem ogolnie top para na niego to byl monter :).

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 19 lis 2009, 08:40

Bliskie spotkanie pierwszego stopnia
Wczoraj zagralem kolejny turniej. Tym razem padlo na 3,5k gwarantowane za 10$. Wzielo w nim udzial 383 graczy co spowodowalo, ze bylo 30 miejsc platnych. Od poczatku gralo mi sie w nim bardzo dobrze. W jednym w pierwszych rozdan troche stracilem ale potem robiac moim zdaniem ciezkiego calla udalo mi sie troche podreperowac stack.
Obstawiajac przeciwnika na 2 wysokie karty zrobilem call na river jego all ina. Na stole lezalo 98655. Jego linia byla dosc dziwna wiec majac ok 1500 w zetonach zdecydowalem sie sprawdzic jego all ina za 500 z 44. Tak jak myslalem pokazal JT :mrgreen:
Podczas turnieju w pewnej chwili przeniesli mnie do nowego stolu a tam zobaczylem dziwnie znajomy nick: icebeer. Wkoncu zczailem, ze to jest Kim z teamu pro Everestu z ktora razem imprezowalismy na Sardynii :mrgreen: :twisted:

Tutaj link do jej profilu: http://www.everestpoker.com/pl/spoleczn ... /kim-wooka

Byl to pierwszy przypadek w mojej karierze, ze siedzialem przy stole z prawdziwym prosem :) Bardzo dziwne uczucie, mam nadzieje, ze bede mial mozliwosc czesciej pograc z takimi graczami bo jej poker zrobil na mnie wielkie wrazenie. Doskonale wykorzystywala przewage pozycji, robila idealne value bety i z 4k bedac na shorcie udalo sie jej zbudowac stack ponad 20k :)

Obrazek

Iiiiii.... znowu!
Faza buble trwala dosc dlugo. Mialem spory stack bo na 31 osob bylem 4ty wiec moglem sobie pozwolic zeby troszeczke przymurowac a potem przystapic do ataku :) Kiedy za 4 razem shortowi nie udalo sie juz podwoic i pekl buble zaczalem grac swoja gre.
Gracze byli bardzo slabi, calle all inow z A8 itp. byly normalnoscia. Po jakims czasie udalo mi sie dotrwac do FT :)
FT przebiegal bardzo dynamicznie, duzo gry, duzo wielkich pul i dziwnych zagran. Wielkie pule byly spowodowane starciami np JJ vs KK czy top para vs set.
Podczas FT mialem troche szczescia, moje pary sie utrzymywaly i wygralem chyba 2 coin flipy. Ale mam nadzieje ze to nagroda za wiele godzin solidnej gry w podrozy do FT :)
Niestety kiedy zostalo nas 4ech popelnilem wydaje mi sie pierwszy wiekszy blad i od razu odpadlem. Troche bylem zawiedziony ale dzisiaj rano zostala juz tylko radosc :)

Obrazek

Analiza
Kiedy zostalo nas 4ech w grze byly 2 big stacki i 2 shortow. Ja bylem wsrod shortow. Czulem ze jestem lepszy przynajmniej od 2 graczy wiec mialem nadzieje na kradzieze, podwojenie sie i zdominowanie stolu. Niestety nastapilo takie rozdanie:

Typ Gry: Hold'em
Ante: 1000
Stawki w Ciemno: 4000/8000
Stawki: 8000/8000
Waluta: USD
Data Rozpoczęcia: 2009-11-18 GMT
Czas Rozpoczęcia: 23:05:20 GMT

Aranżacja Miejsc:

wischu jest na miejscu 1 z 292988.
pawel87K jest na miejscu 4 z 62172.
shoeseller jest na miejscu 6 z 162502.
Schalker1987 jest na miejscu 10 z 56838.
wischu składa stawkę opiewającą na 1000.
pawel87K składa stawkę opiewającą na 1000.
shoeseller składa stawkę opiewającą na 1000.
Schalker1987 składa stawkę opiewającą na 1000.

Złóż Stawki w Ciemno:

Przycisk jest przy miejscu 1.
pawel87K składa stawkę małą w ciemno opiewającą na sumę 4000.
shoeseller stawia stawkę dużą w ciemno opiewającą na sumę 8000.

Rozdaje Karty Własne:

wischu: -- --
pawel87K: 3s As
shoeseller: -- --
Schalker1987: -- --

Przed-flop:
Schalker1987 składa.
wischu składa.
pawel87K podnosi 57172.
shoeseller wchodzi 53172.

Flop (9h Qc 8s 10d Kd):

Wyłożenie Kart:
pawel87K pokazuje karty 3s As.
pawel87K posiada 9h 10d Qc Kd As: Wysoka Karta
shoeseller pokazuje karty 9s 9d.
shoeseller posiada 9s 9d 9h Qc Kd: Trójka
pawel87K został wyeliminowany z dalszej gry.

Co o tym myslicie? Powinienem poczekac az 2 short wejdzie na bb i moze cos sie rozwinie - w sensie odpadnie :P - czy jednak nie ma co patrzec na przeciwnikow i gramy zeby wygrac?
Zaraz po turnieju postanowilem zadac sobie pytania:
- czy zagralbym tak samo na wsopie
- czy zagralbym tak samo gdyby przy nagrodach byly 3 zera wiecej.

I nie potrafie sobie odpowiedziec na te pytania. Mam nadzieje ze mi pomozecie :)

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 19 lis 2009, 10:38

Mlody pisze:Na stole lezalo 98655. Jego linia byla dosc dziwna wiec majac ok 1500 w zetonach zdecydowalem sie sprawdzic jego all ina za 500 z 44.

No Stary, ledwo pot oddsów Ci starczyło ;P :twisted: Bardzo ładny call ;) przy takim stole, jestem ciekaw tylko, jak właśnie pula tam wyglądała. Graty ładnego wyniku!! Szkoda A3, zwykła próba kradzieży z grywalną ręką. Wiele razy wcześniej to się udawało, tym razem miał z czym sprawdzić, ale co za dużo to nie zdrowo. Ja bym się chyba powstrzymał. Mam nadzieję, że dziś tego Twojego rusha trochę ubędzie na lidze i coś w końcu ugram tam ;P

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 19 lis 2009, 12:36

Nie masz sobie nic do zarzucenia, w tej sytuacji i przy takich blindach kazdy A i pair to easy AI. Pech ze akurat dostal pare, ale samo zagranie jak najbardziej prawidlowe moim zdaniem.

Zreszta ja bym tu atakowal ze znacznie wiekszym zakresem rak.

Gratulacje, ladny wynik.

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 19 lis 2009, 13:12

moim zdaniem też izi push i na WSOPie też pewnie bym tak zagrał ;) niecałe 8 BB, suited As i bez akcji przed Tobą - co innego tutaj bierzesz pod uwagę? call? fold? oba bez sensu, ja bym pushował bez zastanowienia.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 20 lis 2009, 00:23

Młody, nie obrażaj się na mnie - wytłumaczę Ci czemu zagrałeś źle.

1. Idzie rise od UTG, teoretycznie możesz się spodziewać mocy u przeciwnika.

2. Przeciwnik gra tego wieczoru LAGa i risuje z szerokim zakresem rąk. Ale ma na tyle duży stack, że i sprawdza z szerokim.

3. Jesteś pierwszy w generalce, przeciwnicy na Ciebie polują.

Ja bym Cię tam już sprawdził z any2, wiedząc, że już dwie żywe mi się opłacają. A Ty na dodatek sam zmniejszyłeś sobie szanse.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 20 lis 2009, 07:34

@Glory
Ja sie absolutnie na nikogo nie obrazalem po prostu tylko lekko sie zdziwilem kiedy nazwales moje zagranie glupim kiedy to ja zagralem all ina z 69 a chwile potem sam SPRAWDZILES all ina za blisko 1/3 swojego stacka z 86 chyba :P

glory glory man united pisze:1. Idzie rise od UTG, teoretycznie możesz się spodziewać mocy u przeciwnika.

2. Przeciwnik gra tego wieczoru LAGa i risuje z szerokim zakresem rąk. Ale ma na tyle duży stack, że i sprawdza z szerokim.

Wlasnie dlatego, ze grales LAGa i podbijales praktycznie co 2 reke male znaczenie mialo dla mnie, ze bijesz z UTG ;) Pare rozdan wczesniej Kubusiowi sie upieklo takie zagranie wiec myslalem, ze tez ujdzie mi na sucho niestety przeliczylem sie.

Chetnie przyjmuje konstruktywna krytyke i nie mysl, ze sie obrazam ;) Wkoncu dzieki takiej dyskusji staje sie lepszym graczem i w przyszlosci bede to mogl wykorzystac przeciwko Wam :mrgreen:

A tak na powaznie to potem przemyslalem to wszystko i faktycznie - po prostu glupie zagranie. Gdybym przymurowal to moglbym wejsc na FT i zdobyc troche wiecej punktow do generalki. Mam nadzieje ze ten slaby wystep nie zawazy na wygraniu wejsciowki...

Zauwazylem tez, ze lepsze mam wyniki kiedy kazdy turniej traktuje indywidualnie a nie kiedy gram w lidze gdzie trzeba myslec o generalce ;)

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 20 lis 2009, 09:08

Mlody pisze: a chwile potem sam SPRAWDZILES all ina za blisko 1/3 swojego stacka z 86 chyba :P

To było 97 w karach, z 86 przecież by nie sprawdził :D

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 20 lis 2009, 09:42

Trabant83 pisze:To było 97 w karach, z 86 przecież by nie sprawdził :D

true, true, moj blad, sory ;) Wkoncu 97 ma o wiele wiekszy potencjal niz 86 ;) W dodatku SUITED :mrgreen:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 20 lis 2009, 15:34

Oj, Panowie - proszę mi tu historii nie przeinaczać :P.

97 w karach, mam prawie 25k, jestem na dużym blindzie więc zaangażowany w pulę, do tego leży spore ante. Robię więc call +- 5000 do puli 11500. Ok, pot odds wciąż ujemne, ale cztery elementy przeważają.

1. Na bank mam dwie żywe.
2. Mogę wyeliminować gracza który jest wysoko w generalce.
3. Jeśli mi się nie uda, mój stack efektywny właściwie nie ucierpi, bo dalej będę chipliderem (albo przynajmniej w top).
4. Pokazuję wszystkim, że moich blindów się nie kradnie, a atakując mnie trzeba się liczyć z gamblowaniem, bo nawet AK przeciw mojemu nic to tylko 60-40

Szczególnie ten 4 punkt w grze turniejowej ma bardzo duże znaczenie, bo po takich akcjach, przeciwnicy mocno zawężają zakres rąk z którymi chcą przeciw mnie grać.

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 20 lis 2009, 20:57

Dokładnie tak jak mówi GLORY, szczególnie punkt czwarty, jak sprawdzisz kogos z jakimś "zywym trashem" i mimo, że to przegrasz to SB nie bedzie już tak często atakował Twojego BB. Bardzo przyjemnie się wtedy gra, szcególnie w sitach 1 stołowych, gdzie są juz duże blindy

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 21 lis 2009, 18:29

Trzymac kciuki w niedziele o 14:30 w hotelu Polonez w Poznaniu gramy eliminacje MP :)
Jak ktos chce sie napic piwka to wpadac :D

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 21 lis 2009, 20:52

Mlody, GL, jak nie założysz koszulki pokerkings to czeka Cię klątwa badbetów :).

Ktoś jeszcze ze znajomych będzie walczył? Ja zupełnie zapomniałem o satelicie.

BTW, wczoraj grałem tą satelitę za 10$ online. Byłem w szoku - ponad 200 osób grało (!). Szło mi nawet nieźle, skończyłem na 80 miejscu na masakrycznym rozdaniu. Pre flop wszystko ok, ja gram push z KJs, dostaje all in od BB z ATo i go sprawdzam.

Flop AQT ! Turn jeszcze lepszy - kompletuje nutsowy kolor. River T i do domu :).

Michal
-#VIP
-#VIP

Postautor: Michal » 21 lis 2009, 22:33

O widze poznam Mlodego :D ja chcialem reprezentowac forum w koszulce niestety ciagle jej nie mam :(

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 22 lis 2009, 00:02

ja bede walczyc w turnieju drugiej szansy wiec moze sie uda ;) powodzenia !

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 22 lis 2009, 00:57

Pamietajcie by mowic wszystkim by wchodzili na gloryglory.pl i oddawali na mnie glosy :).

Awatar użytkownika
Kosira
-#VIP
-#VIP

Postautor: Kosira » 23 lis 2009, 01:18

Troszkę nas tam było. Miło było poznać. Ja skończyłem 10. Cyba troszkę źle z tymi 66 zagrałem :). Ale one była magiczne - widziałem 4 razy sety. Po prostu nie dało się spasować. kubusdagus, zresztą widział. Miał niezły stack na FT - mam nadzieje że wejściówka wpadła w jego ręce.

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 23 lis 2009, 14:48

Młody jak poszło wczoraj? widze ze kubusdagus na Ft a Ty? jak reszta? bo z tego co wiem to chyba Oziris tez grał :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 23 lis 2009, 15:39

Klatwa Glorego
Nie zalozylem wczoraj koszulki forumowej i tak jak Glory napisal... zemscilo sie to na mnie ;)
Zaczne od tego ze do Wisly wesciowke zapewnil sobie kubusdagus po swietnej i konsekwentnej grze :) GRATULACJE :)

Mi juz nie poszlo tak rewelacyjnie. Odpadlem chyba na 4tym poziomie blindow po nie dosc dobrej grze...

Najpierw majac ok 10k na blinach 100/200 dostaje na sredniej pozycji TT, gracz z UTG+2 (fisha:P) podbija do 600, postanawiam go raisnac do 2k i o dziwo sprawdza mnie gracz z sb (tez fish, zbyt czesto wchodzil pare razy juz go ogralem). Pierwszy koles wywala karty i we 2 ogladamy flopa, ktory spadl cos w stylu 752. Gracz z malego blinda od razu gra za 5k, czyli dla mnie to jest all in albo fold...

I tutaj stalo sie cos dziwnego, nie mam pojecia dlaczego to zrobilem ale ... spasowalem... potem sie go pytalem to niby przyznal sie ze mial AK ale sam juz nie wiem... wydaje mi sie ze powinienem zagrac tutaj all ina i prawdopodobnie na cieniasie sie podwoic a tak to zostalem z ok 8k.

Pare rozdan pozniej dostaje 66 znowu na srodkowej pozycji. Ten sam gracz co wczesniej podbija za 500 ja tylko sprawdzam i za mna jeszcze doklada chyba 2 graczy. Flop 976 (2 kara) - mysle sobie, MAM WAS alleluja :mrgreen:

Pierwszy agresor gra beta za 1200 i postanawiam raisnac go do 3200. Tamci spasowali a on dolozyl. Kiedy dealer wykladal turna nie patrzylem na stol tylko na przeciwnika ale ze ten nawet sie nie ruszyl to patrze na turn a tam lezy.. 5karo ;/ dupa blada... koles praktycznie robi insta beta za jakies 6k i zeby sprawdzic musze zagrac all ina... obstawilem go na wysoka pare QQ,KK,AA,JJ, ewentualnie dwie wysokie AK AQ KQ i sprawdzialem... pokazal AQ ale w karach, na river spadla czarna 2 i odpadlem;/

Szczerze mowiac to SPIEPRZYLEM to rozdanie bo na turnie to byl easy fold i moglem jeszcze spokojnie sobie grac przy blindach 100/200 majac 5k w stacku a tak odlecialem. Liczylem jednak ze stol sie sparuje i kupie fula ale sie nie udalo, moja wiare w fula jeszcze umacnial fakt ze rozdawala nam dziewczyna ktora juz na kilku innych turniejach rozdawala mi karty kosmos np dwa razy AA rozdanie po rozdaniu :P
tym razem sie jednak nie udalo :cry:

Ale mialem tez przeblyski :P np. Siedzial z nami koles ktory gral tylko Ax :P i wszyscy o tym wiedzieli. Mimo ze zawsze trafial swojego asa albo nawet 2 pary to w ciagu kilku rozdan nadzial sie dwa razy na sety i spadl do jakos 5k. (potem sie dowiedzialem ze to nie kto inny a KOSIRA:P :mrgreen: ).
I przy blindach 50/100 Kosira robi raisa do 200, 3 osoby sprawdzaja a ja z sb tylko dokladam z AQ flop QJ4 ale forumowicz gra all ina za te swoje 5k, wszyscy pasuja i ja po dluzszym zastanowieniu tez wywalam a ten pokazuje AA. Co z tego jak potem stiltowaly mnie te dziesiatki i przez to nie moglem odkleic sie od seta.

(co do podbic moglem sie pomylic ale tak to mniej wiecej wygladalo)

Podsumowujac porazka na maxa i jeszcze duzo pracy przedemna nie tylko nad gra ale tez nad psychika bo gdybym nie stiltowal tych dyszek ;p to spokojnie moglbym wywalic tego seta a tak pogamblowalem i nie doszlo :P

Ale licze ze uda sie dostac w necie i pojade razem z kubusiem tez w roli gracza a nie tylko kibica :mrgreen:

Pozdrowienia dla forumowiczow Kosiry81, Michalj1989 no i Bartkazet, ktoremu niestety nie udalo sie dostac z turnieju 2 szansy ;)

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 23 lis 2009, 16:19

nie rozumiem troszke zagrania za 3200 mysle ze lepszy all in albo call kolesia i liczyc na sparowanie stolu lub brak koloru.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 23 lis 2009, 19:12

nie rozumiem troszke zagrania za 3200 mysle ze lepszy all in albo call kolesia i liczyc na sparowanie stolu lub brak koloru.

chcialem po prostu go wywalic z rozdania bo nikt o zdrowych zmyslach by sie nie pchal w rozdanie na takim stole np z AK. Nie spodziewalem sie ze bedzie mial drawa do nutsowego koloro i w dodatku rozegra go tak pasywnie no i trafi juz na turnie.

Ale masz racje, analizujac pozniej to rozdanie tez doszedlem do wniosku ze lepszy bylby all in.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 25 lis 2009, 17:26

Gratulacje za win na PT, mam nadzieje ze awansujesz i odpuscic ostatni turniej z naszego forum tak aby nie zablokowac wejsciowki :grin:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”