mini BLOG - Oskarek

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Czy uda mi się mój challenge i granie wg BM?

Czas głosowania minął 21 sie 2009, 21:19

tak
8
35%
nie
15
65%

Liczba głosów: 23

Oskarek

Postautor: Oskarek » 09 wrz 2009, 18:19

Spiegol, gram od nl2 by ugrac na prezent :)
jakbym chcial to bym i na nl100 teraz mogl grac ale czy nie kazdy budowal swojego rolla od nl2 do nl10 max?
Co do tego ze na nl2 sie dzieja cuda na kiju to nie zgodze sie najwiecej sie dzieje na nl10 moim zdaniem to sa najbardziej popularne stawki a co do gry na nl2 to w 2 dni zarobilem 25bi :) te stawki sa strasznie latwe
i na nl2 w ogole sie nie denerwuje :D bo tu sie gra bardzo latwo :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 09 wrz 2009, 19:19

Moj Boze, Oskarek gra na NL2, swiat sie zmienia :P

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 09 wrz 2009, 20:26

na NL2 sie gra rewelacyjnie sam zbudowalem rolla do 100 $ w 17 k rozdan(opis na moim blogu) , zamiast myśleć patrzysz na statys z HM i juz wszystko wiesz (co nie Oskarek?)

Zycze Powodzenia i myślę , że spokojnie CI się uda o ile oczywiście nie będziesz szarżował i tiltowal za sprawą n-tego badbeata.

Co do Twojej gry z Hm mogę Ci poradzić że dużo lepiej wychodziłem majas VPIP na poziomie 12 % a nie 20 % i PFR na poziomie do 7 %.

i Ogólnie polecam Pokerstarsa (rakeback znikomy ale mnóstwo fishow)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 wrz 2009, 21:46

Spiegol - Ty się nie przejmuje Oskarka rezygnacją - jakbym przeszukał jego bloga to bym znalazł ze 100 jego rezygnacji z gry w pokera...

Oskarek pisze:No nic jak sie jest kretynem gra sie w kasynie internetowym i ma sie niechęć do pokera i stawia zakłady to szybko mozna zbankrutowac...
Dlaczego jestem taki glupi? ...

Może po prostu przez ten czas który grasz w pokera niczego się nie nauczyłeś...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 09 wrz 2009, 21:47

SithJarr, ja nie rezygnuje z gry w pokera tylko z pisania bloga to co innego :)
Ciesze sie ze w koncu tu zajrzales moze zobaczysz dlaczego gralem nl2 czy nl4

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 wrz 2009, 22:00

Zaglądałem już wcześniej - nawe głosowałem w ankiecie że Ci się nie uda...

A grać możesz nawet freerolle - problem nie dotyczy Twoich umiejętnosci tylko tonu Twojej wypowiedzi.

A na pewno nie masz skilla który upoważnia Cię do tak wyniosłego traktowania innych.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 01 gru 2009, 00:23

Wow dawno tu pisałem :P
Przez pewien czas moj blog przeniosl sie na blog o challengu no ale poki co skonczylem to grac
Robie sobie przerwe, w trakcie przerwy postaram sie obejrzec kilka filmow ale jeszcze sie zastanawiam czy o cash czy S&G. Najprawdopodobniej zaczne grac Cash SH po przerwie od nl10 4-6 stołów nie wiecej by byc maksymalnie skupionym , w tym miesiacu widzialem swoje wyniki jak bylem maksymalnie skupiony i tylko gralem w pokera kiedys mialem tak ze nawet na godzinke moglem usiasc do pokera i pograc w tym miesiacu tak zrobilem moze z 2 razy i bylem zawsze na minus :P Wiec pierwsze co siadac tylko na pelne sesje na maksymalnym skupieniu, absolutny brak turniejow bo na nich najwiecej tracilem w tym miesiacu grałem je for fun niby ale kilka pechowych sytuacji w najwazniejszych momentach i straty byly spore , ogolnie nie chce mi sie juz grac w pokera :P No nie wiem Kase wyplacilem i tyle :) Byc moze za tydzien znowu zaczne grac przez ten czas obejrze troche filmikow z DC albo CardRunners moze z Unipoker jak kupie abonament sprobuje tez przeczytac cos :) No ogolnie trzeba w koncu zbudowac ten bankroll porzadnie myslalem tez nad gra w Omahe bo czuje sie coraz lepszy w nią i coraz lepiej mi sie gra ale zobaczymy jak beda jakies filmiki ktore naprowadza mnie na poprawna gre to czemu nie :)
troche chaotycznie pisze ale tam :P
Za okolo tydzien wpis z planem na ten miesiac :D
GL

Oskarek

Postautor: Oskarek » 02 gru 2009, 10:54

No więc mam dylemat tak naprawde :)
Myślę czy dalej grać DoNy ale teraz chyba nie na Ipoker a na TAM TA RAM TAM TAM na PokerStars-nielegalny-w-PL! :D Wiem nie lubie tego roomy za te bad beaty :P itp itd ale wiem ze jak przestane wierzyc ze to taki chory room to bedzie ok :D
Dlaczego tam? Ogladalem wczoraj challenge kolesia ktory chcial zagrac 50k rak w 24h jak widzialem jak on gra na 24 stolach to stwierdzilem EASY! :D siedzial sobie rozmawial z kolegami i tylko naciskal klawisze na klawiaturze numerycznej
Zrobmy male porownanie co przemawia za Poker Stars-nielegalny-w-PL-! co za ipoker

Plusy PokerStars-nielegalny-w-PL!:
-o kazdej porze dnia i nocy beda ludzie do grania
-Kilka bardzo dobrych programow jak TableNinja dzieki ktoremu tak naprawde moglbym grac 20 stolow na laptopie na poczatek bym gral 12 powiedzmy i zwiekszal
-moglbym miec stolik nalozony na stolik bo tam gdzie akcja to stolik wyskakuje i ustawiaja sie po kolei
-mniejszy rake niz na ipoker! w zwyklych Donach 10 minutowych (tych bym nie gral bo strata czasu :P ) koszt 5$ DoNa to 5,40$ czyli rake to 0.40$ a w TURBO koszt to tylko 5,20$ czyli tylko 0,20$! rake to jest strasznie mało bo nawet majac 50% rakebacku powiedzmy placac na ipoker 5.50$ to i tak po rakebacku 50% placimy 5,25 wiec na PokerStars-nielegalny-w-PL! niby nie ma rakebacku ale tu placimy duzo mniejszy rake czyli tak jakbysmy mieli 60% rakeback
-po za mniejszym rake bonusy jakies są wiec jeszcze wieksze RoI nam wyjdzie
-DoNy turbo trwaja tu 5 min na ipoker 4
-moglbym rozegrac w ciagu miesiaca tu nawet 2 razy wiecej DoNow niz na ipoker
-mnostwo turniejow ale gralbym raczej tylko DoNy moze czasami cos w omahe

Minusy:
-No nie jestem miło nastawiony do nich :)
-90% mowi ze PokerStars-nielegalny-w-PL! jest najbardziej rigged :D

PLusy ipoker:
-Bonusy rakerace itp no mam w tej chwili bardzo dobra oferte tu ale mysle ze lekko gorsza by byla niz gra na ps
-lubie ten soft dobrze mi sie na nim gra i ladnie dla mnie wyglada
-Jedna z lepszych ofert turniejowych w sieci

Minusy:
- na laptopie moge grac max 10 stolikow gdzie czesto juz sie gubie bo na ipoker to przeskakiwanie stolikow do akcji nie zawsze dziala tak jak na PokerStars-nielegalny-w-PL! no ale taka optymalna liczba to 8 po podlaczeniu do monitora 24 cali gralem max 15 chyba z tego co pamietam ale no gubi sie czasami ipoker i musze klikac by wrocic z sitouta :)
-mało ludzi do gry w nocy np
-w omahe gram przewaznie ciagle z tymi samymi osobami :D Z jednej strony to plus bo jest kilka slabych graczy no ale czasami ktos tam sie dolaczy tez nowy i jakos te Dony chodza

Na pewno mozna jeszcze dopisac kilka rzeczy to tak na szybko napisalem
Moze wy mi cos pomozecie? Bo juz nie wiem chyba sprobuje troche sił na PS
miałem niby grać Cash SH ale jeszcze musze troche kasy zarobic :)
Czekam na opinie ;p

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 02 gru 2009, 12:00

w Donach jest jak juz grasz wyzej nieduza roznica wygrywalnosci wiec graj tam gdzie placisz mniejszy rake. mysle ze w twoim wypadku to optymalne

Oskarek

Postautor: Oskarek » 02 gru 2009, 12:09

Tzn wiesz W tym miesiacu miałem ITM prawie 60% tam 59 z groszami a rozegrałem okolo 1000 DoNów licząc tu 5.5$ i rake 0.5$ to by byc na zero trzeba 55% ITM tyle ze rakeback itp a na PS musialbym miec 52% ITM by byc na zero co przy 60% ITM i 1000 rozegranych da mi zysk w wysokosci 800$ wiadomo moge miec 58% ITM ale na PS rozegram duzo wiecej dzieki Multitablingowi lepszemu , do tego na PS poziom moze i lepszy ale bardzo bardzo duzo donkow i fishów tam jest :)

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 02 gru 2009, 12:15

na PS jest tak gadane ze wysoki poziom ja nie zauważam ale moze daltego ze nei gralem tam nl 200 czy cos takiego co do programow na Ipoker polecam minimaxmod

Oskarek

Postautor: Oskarek » 02 gru 2009, 17:40

Skonfigurowałem juz sobie jako tako Table Ninja na Poker Stars-nielegalny-w-PL-! ;)
Przelalem troche kasy no i dzis zaczne grac mniej wiecej to co na ipoker gralem i zobaczymy jakie beda wyniki :)
Bede grał DoNy Turbo 5.2$ :)
Na PS gram pod nickiem : EjNoxD
Patrzyłem na wykresy z poprzedniej gry :D to szkoda gadac :D hehe dlatego jak teraz zobaczycie jak wykres idzie w góre to znaczy ze gram :D

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 gru 2009, 04:47

Zacząłem grać na PS :) w tym miesiącu wypada trochę świąt itp itd ale raczej będę miał czas na grę
Chce rozegrac tak około 1000 DoNów i mieć ITM w okolicach 58% przynajmniej chcialbym wyzej ale widze juz ze bedzie ciezko :D
DoNy na ps mają ante na ipoker nie miały i inaczej trzeba grać na bubble ale nie narzekam póki co
Miałem już kilka badbeatów :) ale też i dużo szczęścia
Zauważyłem że nie tiltuje gdy np ktos mi zlamie AA czy cos w tym stylu, dzis np mam KK a koles AQ i flop spada K24 :D a ja o uwaga idzie badbeat bo preflop alliny i sie smieje ze jesli na turn spadnie karta dajaca gutshota to musi wejsc :D no i dostał na turnie 5 a na river 3 :) i wygrał stritem z jednej karty usmiechnałem się a TableNinja odpalił mi nastepnego DoNa :) Dawno ogolnie wpadlem w tilt :) gram swoje jak zdarzy sie kilka bad beatow to nic :) jestem zly tylko jak np na 10 donow wygram 2 :P ale to nie mialo miejsca poki co albo nie odczulem tego za bardzo :D na ipoker tak mialem to wylaczalem i nastepnego dnia dopiero grałem
Ustawiłem sobie TableNinja przynajmniej dzis bo wczoraj Holdem i Omahe mialem rozlozona po rowno a gralem mniej stolow a dzis ustawilem 10 stolow holdema by otwieral i 4 Omahy i zeby nie bylo wiecej niz 14 stolow :) Omaha nie chodzi za czesto no ale cóż :)
Gra sie bardzo dobrze mi tzn bardzo wygodnie na obecną chwile jak widać na wykresie rozegrałem 98 DoNów niby na plus ale swingi są duże i czekam na taki wystrzał w góre :)
Musze sie jeszcze dowiedziec dlaczego Holdem Manager mi nie dziala za dobrze tzn HUD działa na 4-6 stołach jak jest wiecej to sie wylacza ;/ i na dodatek trzeba recznie robic bo nie chce wczytywac musze znalezc co i jak bo na pewno sie przyda poki co gram kartami no i kradne i tak wyglada moja gra :) moze jakby mi hud lepiej dzialal to by wyniki byly lepsze :) No nic koniec gadania glupot :)
Wplacilem 158$ a teraz mam 177.30$ i 99 pkt FPP bo za 0.20$ rake jest 1 pkt tylko :) wiec duzo tego nie nazbieram :) ale jakies bonusy ze sklepiku sie wykupi no i na dodatek jak dobrze pojdzie to moze bede mogl przejsc wyzej ale to z minimum 500$ inaczej nie wchodze wyzej :)

Obrazek

zwirson
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zwirson » 04 gru 2009, 05:31

na Ps najtańszy bonus do wyrobienia kosztuje 5kFPP itrzeba miec silverstar, czyli jak chcesz grać 1000 DoNów miesiecznie i za kazdy masz 1FPP to akurat za 5 miesięcy bedziesz mógł wziąc ekstra $50 :D

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 04 gru 2009, 09:09

zwirson pisze:na Ps najtańszy bonus do wyrobienia kosztuje 5kFPP itrzeba miec silverstar, czyli jak chcesz grać 1000 DoNów miesiecznie i za kazdy masz 1FPP to akurat za 5 miesięcy bedziesz mógł wziąc ekstra $50 :D

Hehe dokladnie lipnie sie to kalkuluje :) nawet grajac 1200 DoN'ow bedziesz mial silver to miesiecznie bys dostatawal 50% wiecej a to dalej siara jest :) Juz chyba lepiej ten iPoker lezal :)

No i te Ante to juz jest lipa - musisz zmienic swoje podejscie :) bo juz nie wystarczy ze Cibie Blindy przejda ;P

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 gru 2009, 15:29

Poki co jak widac na wykresie mało razy odpadałem na bubble :) na ipoker bylo to duzo duzo razy wiecej wiec moze i lepiej mi sie gra z ante po 400 DoNach bede mniej wiecej wiedzial jak to wyglada
Co do tego ze bonusa nie bedzie :) Tak naprawde to bonus bylby tylko dodatkiem bo bardziej mi sie oplaca grac na PS płacąc 0.20$ rake niz 0.50$ na ipoker nawet po zwrocie z bonusu wyjdzie mi tak jakbym na ipoker placil 0.25$ to przy duzej ilosci jaka mam zamiar zagrac duzo bardziej oplaca sie grac na PS :) Dodatkowo w pazdzierniku na ipoke byla promocja wyscig s&G ale teraz jest taki wyscig dla nawet tych co w kasynie graja i nie ma sensu grac w tym :) dlatego ten miesiac gram na PS bo bardziej sie oplaca

Oskarek

Postautor: Oskarek » 07 gru 2009, 16:38

3000 postów za mną :)

Taki symboliczny wpis na blogu :) Gorzej jednak z grą przez około 150 donów stałem w miejscu sesje wyglądały tak że raz byłem do przodu 6 bi a raz na minus 6 bi i tak caly czas po 150 DoNach wykres EV sie zrownal z normalnym i wtedy zaczął sie dół ostry ;/ przegrywalem wszystko Każdy Coin no nic sie nie dało zrobic moze za duzo stolow grałem bo mimo że grałem w pewnym momencie 20 na raz to nie odczuwa sie tego tak ale jednak nie moglem byc w pelni skupiony i czesto zamiast krasc to foldowalem
Inaczej sie gra niz na ipoker tu ante juz sa od 25/50 blidow ante wtedy wynosi 5 no ale powoli powoli szczypie stack :D Mam nadzieje ze dzis w nocy odrobie troche bo z 150$ wplaconych zostało 95 i po ponad 200 Donach ITM mam 49% ... bez sensu strasznie, na ipoker mialem prawie 60% po tylu , moze i na ps jest wyzszy poziom ale bez przesady...
zmniejszam ilosc stolikow z 14-16 do 10 tak mysle przy 14 mniej wiecej bylem ciagle na zero potem spadek przy 16-20 przy 10 na pewno bede bardziej skupiony
myslalem tez nad zmiana gier na cos innego np na sity wieloosobowe na starsach ale chyba jeszcze nie teraz. Wiem ze zle nie gram ale cos jest nie tak na pewno jednym powodem jest za duza ilosc na raz ale to juz teraz poprawiam i zobaczymy, dzis w nocy troche pogram nie wiem na ps mi sie w ogole nie chce grac turniejow ostatnio patrz omaha za 3$ w puli 1500 osob za 2 minuty start a gra 200 osob no ok zarejestrowalem sie i wiecie ktory odpadlem? 499 :D mowie WTF patrze a tu ponad 700 osob gra :D bo pozna rejestracja jest na tym glupim PS :D Na dodatek na Ipoker gralem wiecej Omahy niz Holdema a tu Omahy jest naprawde mało i na dodatek ciagle Ci sami :D na poki co wykres wyglada strasznie :D nie chce go wrzucac :D bo zal ;p moze w nastepnym wpisie go wrzuce :D Teraz jade do pracy :D okolo 20 zaczne grac tak na maksa do 6 rano :D no chyba ze mi sie nie bedzie chcialo juz :D Sprobuje rozegrac okolo 100 bo bede gral mniej na raz tak to bym i z 250 zagral no chyba ze zbankrutuje :D

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 07 gru 2009, 16:46

To prawda na PS jest taka lipa ze od startu w turnieju przez jeszcze 1h mozna sie rejestrowac :D

Co do takiego multitablingu :D i przy Ante to jest napewno EV- :D bo staka szczypie i trzeba czesciej rozgrywac rece :)

Ja ci Oskarek powiem :D OT stryjek zamienil siekierke na kijek :D lepiej wroc na iPoker ktory masz ograny juz

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 07 gru 2009, 17:11

tylko tez kwestia po ilu donach miales 60% ?? po wiesz ze po 200 donah nic nie okreslisz

Oskarek

Postautor: Oskarek » 07 gru 2009, 18:15

Pewnie wroce nie dlugo ale jeszcze podejme rekawice i powalcze :p

Maciejjas 60% mialem caly czas i po 850 mialem 59% :) po 1100 gdzies mialem 59.6% wiec dobrze :) tyle ze duzo stracilem na turniejach , zakladach :P i 11$ DoNach

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 gru 2009, 01:46

Jestem Idiotą.
Dziękuje za uwagę

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 14 gru 2009, 02:03

Co wykombinowales? Ja ledwie dycham na blizej niesprecyzowane cos. Powinienes jakos podniesc na duchu a nie jeszcze dobiac. Lubie czytac Twoj blog, opowiadania o nowych wyzwaniach, to jak podnosisz sie po przegranych etc.

Tylko nie pisz ze grales w bj :-(

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 gru 2009, 02:17

janczarek pisze:Tylko nie pisz ze grales w bj :-(

:) wiec nie pisze :) wlasnie odinstalowalem wszystkie pokerroomy jakies kasyna holdem managery dodatki do pokera pokertrackera z kompa i nie chce miec nic zwiazanego z pokerem do konca tego roku przynajmniej nawet nie bede obstawial nic nic nic ...
dziekuje za uwage :)

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 14 gru 2009, 11:29

Myślę, że jeszcze przed świętami Ci przejdzie.
Lepsza przerwa niż TILT (chociaż łatwiej to napisać niż zrobić)

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 14 gru 2009, 12:38

oj Oskarek :D ile Ty juz miales mieć tych przerw od grania w pokera, bj, buków itd. i zawsze wracałeś prędzej niż zapowiadałes ;P

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”