Maverick blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Maverick blog

Postautor: Maverick » 22 kwie 2008, 18:47

Witam!
To i ja zakładam swojego bloga :) Grał będę głównie na PartyPoker z racji, że jest sporo freerolli i krupierzy tam najbardziej mnie lubią :) Wpłaciłem depozyty na wszelkie możliwe poker roomy o jakich usłyszałem na forum i właśnie ten mnie przyciągnął :)
Z rodzajów turniejów to najbardziej preferuje jednostolikowe sit & go i na tych będę starał się mnożyć kapitał :) Narazie posiadam wpłacone 10$ pomnożone do 13.41$ na stolikach o jakichś śmiesznych kwotach. No i zabieramy się za granie regularne w miarę :) Będę starał się codziennie dodawać jakiś nowy wpis z ciekawszymi rozgrywkami statystykami (o ile w końcu dojdą na maila :P) i zobaczymy jak to będzie wyglądało :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 29 kwie 2008, 20:49

Trochę zaniedbałem swojego bloga pisząc narazie pierwszego posta ale niestety ostatnio straszna nagonka na studiach. Teraz szykuje się bardzo długi weekend to postaram się nadrobić zaległości. Pisząc te słowa zegarek pokazuje 20:49 a więc nieco ponad 10 minut do forumowego turnieju na I4poker. Będzie to mój pierwszy turniej z ludźmi z forum i postaram się go opisać w kilku zdaniach poniżej.
Nie ma się co oszukiwać. Zasiadał będę do stolika z nadzieją na prenumeratę CPP :P Na pieniądzach mi nie zależy za specjalnie bo kwota w puli nie jest powalająca a wiedza z artykułów może okazać się bezcenna :)

Edit 20:52
W turnieju już jest 32 osoby. Miła odmiana po graniu w turniejach gdzie "tłoczy się" kilkaset a nawet kilka tysięcy osób. Co do mojego pierwszego posta to niestety na PartyPoker jakoś średnio mi idzie. Stoje praktycznie w miejscu (wygrana - przegrana itd...). Kasy nie ubywa ale też i jej nie przybywa za bardzo a stanie w miejscu to dla mnie cofanie się dlatego jestem niezbyt zadowolony.
Jeżeli chodzi o inne poker roomy to dostałem bonus w postaci 22$ na CDPoker. W chwili obecnej jest tego nieco ponad 30$ i nieco ponad 100 wyrobionych CDPoints. Jak wspominałem w długi weekend będę nadrabiałzaległości i postaram się trochę pomnożyć te pieniądze a także zdobyć lwią część z 1200 CDPoints wymaganych do nabicia kolejnych 10$ bonusu.
Wiem, że nie jestem jeszcze dobrze "obcykany" w grze, że tak powiem żeby dokonać wszystkiego co sobie założę ale trzeba mierzyć wysoko :) Jak to w piłce nożnej... żeby zremisować mecz

trzeba grać o zwycięstwo :P I takim piłkarskim zakończeniem tego fragmentu przenoszę się na turniej.

Edit: 21:00
Turniej rozpoczęty. Gra 37 graczy a ja zaczynam na stoliku z graczami Rafik1988, bobokar, homik997, Roberti4, nero_pl, bareter, seba-z-z-z oraz rzepawel.

Edit 21:25
3300 żetonów i całkiem nieźle. Trzymam się cały czas w okolicy 5-10 miejsca.

Edit 21:45
Niestety odpadłem i skończyłem turniej na 15 miejscu. Najpierw wtopione 2k żetonów z kolorem (ja miałem J a opp Q) a później już z ilością około 1000 żetonów nie miałem czego szukać przy stoliku :D
Niestety marzenie o darmowej prenumeracie muszę odłożyć na inny termin :D
Śmigam teraz na CDPokera pofarmić trochę CDPointy :) O ewentualnych jakichś dobrych i wymiernych efektach nie omieszkam powiadomić :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 02 maja 2008, 22:41

Dzisiaj nic ciekawego się nie wydarzyło. Grałem jakieś cash tables ze stawkami 0.25/0.50 na CDPoker w celu ugrania jak największej ilości CDPoints oraz ugrania trochę kaski :)
Nie było źle. W sumie z 15$ włożonych do gry wyniosłem ponad 35$ więc jak na niecałą godzinkę grania chyba całkiem niezły wynik :)
Większość tej kasy przyniosło mi jedno rozdanie. Nieco szczęśliwe ale i tak można się pochwalić :D

Obrazek

Może zagram jeszcze jakiś turniej jak się coś trafi ciekawego ale narazie na dzisiaj to tyle :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 04 maja 2008, 11:58

W sobotę graliśmy u kumpla w domu. Zebrało się 6 osób. Graliśmy z wpisowym 50zł. W puli więc 300zł + 4x50zł za re-buy'e. Ja na szczęście jestem jedną z dwóch osób, któe nie musiały się wkupywać.
Niewiele szczerze mówiąc pamiętam z tego wieczora z wiadomych przyczyn :D Wiem tylko, że jeden typ wygrałcoś około 300zł, ja 100zł a reszta jakieś drobne w okolicach wpisowego ;)
Gry raczej udane. Udało mi się osiągnąc swój pierwszy poker w życiu As2s3s4s5s. Do tego bardzo lubił ukłąd zwany kolorem :P Wpadł około 5 razy. Zastanawia mnie tylko, że od dłuższego czasu tj. od dwóch tygodni w grze na necie i irl nie dostałem żadnego fulla :P
Wczoraj niestety nie miałem już czasu na grę online bo pojechaliśmy do kumpla przed godziną 17 a skończyliśmy grać o 3 rano. Więc 10h przesiedziałęm przy stoliku bawiąc się prawdziwymi żetonami ;)
Aha... jako ciekawostkę dodam jeszcze, że nauczyłem się już składać z dwóch kupek jedną kupkę żetonów jak to robią profesjonalni gracze na filmach :D:D
Plany na dzisiaj to może po południu pogram trochę cash tables na CDPoker i nasz forumowy freeroll na CDPoker :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 04 maja 2008, 20:35

Właśnie zakończył się dla mnie turniej forumowy na CDPoker :D Heh nastawiony byłem raczej na spontaniczną grę gdyż właśnie na eurosporcie lecą mistrzostwa świata w snookera :D Dlatego dosyć szybko wyszedłem na 2000+ żetonów i dosyć szybko je straciłem wchodząc all-in z parą ósemek. Jak się okazało opponent miał parę dziesiątek :D
Narazie idę na mistrzostwa a później pogram jeszcze jakieś cash tables :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 05 maja 2008, 18:25

No i stało się :/ Po raz pierwszy jestem na minusie :( Ehh wszedłem sobie na stolik z 20$ i 3 razy pod rząd przegrałem na riverze i poszedł cały stack prawie się !@#$%^& :/ Do tego jeszcze karta szła słabo a jak już coś dostałem to tak jak wspomniałem wcześniej. Prezeciwnicy dostawali coś więcej :P
MUsze odpocząc bo na nerwach takich nie ma co grać. Ostatecznie przegrałem całe 20$ mimo, że na pozątku ładnie się wybiłem do ponad 30 a później te 3 tragiczne rozdania i jestem na mniej niż 10 :/ Dograłem już do końca ale to było takie powolne wykrwawianie się tylko :/
Na dzisiaj daje sobie spokój bo nic już nie jestem w stanie wygrać na dzień dzisiejszy.

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 10 maja 2008, 11:23

Dołek niestetz trwa nadal :/ Przedwczoraj zagrałem turniej forumowy na i4poker i trochę sng na CDPoker ale niestety bez żadnych rewelacji. Nadal siedzę i czytam CPP na wykładach i trochę w domu :D Przynajmniej na to mam czas jak nie gram w pokera :D Dzisiaj może pogram sobie irl z kumplami to może przełamie złą passe i wrócę do swojego normalnego rytmu :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 14 maja 2008, 17:47

Wczoraj udało mi się zając 2 miejsce w forumowym turnieju na i4poker i to chyba było takie przełamanie któego potrzebowałem.
Pograłem jeszcze trochę stolików po turnieju i wyszło w sumie przez wieczór ponad 40$ do przodu więc zła passa chyba już za mną :) Nie będę się wdawał w szczegóły bo raczej nie ma o czym pisać. Nic ciekawego podczas gier się nie działo.
Może poza wyjątkiem forumowego finału kiedy to w puli było ponad 40k żetonów a opp wygrał dostając asa na riverze i kompletując parę :D (ja miałem 33 na ręku). Ale wynik jak najbardziej zadowalający więc nie ma co narzekać :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 18 maja 2008, 00:42

Niestety spotkanie ze znajomymi przy pokerze nie wypaliło więc z braku chęci na cokolwiek innego pograłem sobie trochę na cdpoker. Generalnie nic specjalnego. Jakieś sng freezouty itd. Bez większych rewelacji niestety :/
Z ciekawszych rozdań to przytrafiło mi się dzisiaj coś takiego.
Szkoda oppa bo niezbyt miłe jest na pewno przegrywanie z karetą :/

Obrazek

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 18 maja 2008, 00:53

Maverick pisze:Szkoda oppa bo niezbyt miłe jest na pewno przegrywanie z karetą :/

[url=http://img241.imageshack.us/img241/1624/karetyvg5.th.jpg]Obrazek[/URL]

No czegos takiego to ja jeszcze nie widzialem... NH :yes: :smile: Niezle rozdanie, gdyby mi sie cos takiego przytrafilo... Odpuscilbym sobie tego pokera jak takie wałki chodzą :wink:

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 19 maja 2008, 02:34

Jako, że nie odbył się turniej forumowy na cdpoker postanowiłem sobie zagrać freezouta na tejże platformie. Od samego początku nie było źle. Dosyć szybko się podwoiłem, później znowu i tak przez pierwszą część turnieju sobie siedziałęm w czołówce. Przez chwilę byłem nawet cheap leaderem z ilością żetonów ok. 10k.
Generalnie żadnych większych ciekawszych rozdań. Ciułałem powoli żetony i budowałem całkiem solidny stack do ilości około 24k. Wtedy zaczęły się schody. Najpierw dostałem KK na rękę i podbiłem dosyć mocno. Sprawdziły aż 4 osoby i jak się okazało mieli oni QQ, 55 i JJ :/ Żeby było śmiesznie wygrał typ z 55 bo doszedł mu set już na flopie. Straciłem około 10k żetonów. Później odbudowałem się na podobny poziom około 25k. Dostałem na rękę K3 suited i jeden typ przede mną wszedł all-in z A5. Sprawdziłem go. Na flopie dostałem 3 do pary, turn nic nie przyniósł i na riverze 5 :////// Pula ponad 30k żetonów powędrowała niestety nie w moją stronę. Zostało mi 3k żetonów co oznaczało koniec turnieju przy blindach $1,5k/$3k. Ostatecznie skończyłem na 17 miejscu (brało udział 488 typa to nie taka tragedia) ale granie prawie 3h za $4.88 to trochę słaba opcja :P
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008, 13:11 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.

lukasz4891
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lukasz4891 » 19 maja 2008, 07:53

Szkoda troche. Ale zeby wchodzic z k3 all inna na tym etapie, chyba musiałes byc bardzo spiący :)

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 19 maja 2008, 11:18

E tam Maverick, Ty się szykuj na jutro :D Turek na i4 forumowy :D Mały rewanżyk się szykuje, co nie? ;) Trzeba znowu w finałowy startować, by prenumeratka przyszła :D Pozdro!!

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 19 maja 2008, 12:07

lukasz4891:
No ale suited ;DDD i na jednego rywala a z jednym typem jak się gra bardzo często decyduje najwyżśza karta. Typ był w desperacji bo miał mało żetonów, miałem przewagę pozycji to myślęs obie że można by to callnąć :D No ale nie wyszlo ;)

kubusdagus:
Co do szykowania się to ja zawsze jestem zwarty i gotowy :P:P

jacekkk87
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: jacekkk87 » 19 maja 2008, 18:17

Czesc chcialem zapytac ilu graczy gra srednio w tych turniejach?

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 19 maja 2008, 18:40

Tak średnio to z 40-50, ale nie ma się co bać :D Każdy jest do pokonania ;)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 20 maja 2008, 18:31

Właśnie zakończyłem swoją przygodę z jedno-dolarowym freezoutem na cdpoker :/ Od początku dosyć słabo mi się grało z perspektywą posiadania 6k w żetonach. Wyglądało tak, że 3 osoby weszły sobie all-in jeden z QQ drugi z 55 i trzeci z 77. Ja spasowałem A9os. Jak się okazało miałbym fulla a z pozostałych osób nikt nie skompletował nawet seta. To trochę wpłyneło słabo na moje morale bo oto nagle odeszła okazja ustawienia się przed turniejem i przede mną ciężka praca, żeby osiągnąc poziom, który mogłem mieć już po 1 rozdaniu.
No ale nie ma co załamywać rąk i zacząłem mozolnie kraść żetony od innych. Czekałem na dobrą okazję do podreperowania swojego stacka i przyszła ona gdy pojawiło się te oto rozdanie z dobrą ręką i niemal idealnie dobranym do niej flopem... no właśnie... niemal:

Obrazek

Straciłem większość stacka i później już załądowałęm się z all-inem do innego rozdania (po flopie miałem draw do streeta a pula była całkiem okazała więc wóz albo przewóz) i niestety się nie udało.
Mam nadzieję, że limit pecha już wyczerpany i dzisiaj na forumowym turku na i4poker osiągne jakiś lepszy wynik.

Edit:
Haha odpadłem po 4 minutach. Żenada po prostu. Jeszcze dzisiaj zagram freezouta za 3h bo trzeba w końcu coś z tym zrobić a nie obsysać cały dzień :/

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 22 maja 2008, 02:01

Właśnie skończyłem grać jedno-dolcowego freezouta na cdpoker :P Niestety final table dzisiaj nie dla mnie. Zająłem 50 miejsce po dosyć pechowy mrozdaniu.
Miałem około 10k w żetonach iszukałem dobrej okazji do szybkiego podwojenia się albo przynajmniej zgarnięcia jakichś blindów. W końcu dostałem AK i podbiłem do połowy swojego stacka. Jakiś typ wszedł all-in i ja też. Pokazujemy sobie karty ja mam AK a on AJ. Jako, że w pokerze żadko kiedy mam szczęście nie mógł być inny flop niż JKJ :/ Liczyłem, że może pojawi się następny król na turnie bądź riverze ale niestety nic z tego.

Jutro sobie pogram irl z kumplami to mam nadzieję, że może wpadnie pare złotych to sobie odbije dzisiejsze niepowodzenie :P
Chociaż jakby nie patrzeć po 2h grania mam na czysto $1,13 :P

invidia

Postautor: invidia » 22 maja 2008, 13:22

Maverick,
Kurcze chłopie..kiedy ty sypiasz? :) Pewnie na zajeciach hehehe....:)
$1,13 też kasa. :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 22 maja 2008, 15:30

invidia:
Spanie jest dla noobów :P Nie wiedziałaś? ;)

Edit 19:26:
Właśnie skończyłęm grać freerolla 5 card draw. Pierwszy raz grałem taki turniej i w sumie nastawiłem się głównie na zabawę. Zacząłem z niej powoli rezygnować jako priorytetu gdy nagle na moim koncie było nie 800 żetonów (tyle było na starcie) a 20k, później 60k, póżniej 160k :)Niestety nagle zaczęła mi karta kompletnie nie sprzyjać. Na starcie nawet żadnej pary nie trafiałem ani układów z drawem do streeta czy koloru i tak powoli się wykrwawiałem :) Ale turniej jak na debiut uważam za udany bo zająłem 27 miejsce na ponad 2k typa :)
Teraz właśnie idę do kumpla na świąteczne granie to mam nadzieję, że jakaś realna kaska wpadnie :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 29 maja 2008, 00:35

Pomyślałem sobie że dawno już nie grałem jakiegoś freezouta więc wybór padł na dzisiejszego za 1$. Od samego początku szło świetnie. Podwoiłem się już w pierwszym rozdaniu bo dostałem AK i jakiś typ przede mna wszedłall-in z jakąś niską parą (chyba 33). Później ładnie zbierałem stack i po około 10-15 minutach miałem już ponad 4k w żetonach i miejsce w czołówce. Postanowilem sobie, że nie będę grał bez zbędnego ryzyka i jakichś fajerwerków. Dostawałem całkiem konkretne karty i zebrałem bardzo dużo blindów. Dało mi to około 4,5k. No i skończył się dzień dziecka :/
Najpierw typ daje all-in za jakieś 700 żetonów a ja miałem 66 na ręku to pomyślałem, że niewiele ryzykuje a można sprawdzić i zgarnąc pulę. Typ pokazał QQ a karty wspólne to jakiś okrutny żart był KQAAQ :/ No nic... 700 w plecy ale dalej jestem cheap leaderem na stoliku. Dosłownie 2 rozdania później dostałem 99. Pomyślałem sobie, że może odwrócone szóstki mi przyniosą więcej szczęścia :P Podbiłem do 200 przy blindach 30/60 na flopie znowu JKA :/ Weszło trochę ludzi w to rozdanie zaczęła się licytacja więc ja wysiadłem bo prawdopodobieństwo, że ktoś coś ma było większe niż duże :P Później znowu jakoś nic... stack topniał w oczach bo kompletnie nie trafiałem flopów. W końcu dostałem KQs i podbiłem do jakichś 400 przy blindach 75/150. Wszedł typ za all-in swoje około 1,3k i call z mojej strony. Pomyślałem sobie, że dobra okazja żeby trochę podreperować sytuację. Opp pokazuje ATos. Flop dobry dla mnie bo jest K. Dla przeciwnika nic. Ale w takich rozdaniach oczywiście river nie zawodzi i przynosi asa mojemu przeciwnikowi :/ Już wtedy delikatnie mówiąc się wk..... zdenerowałem bo nagle z 4,5k żetonów zrobił się niecały 1k :/ Dostasłem A3 na rękę na sb, wszyscy fold a ja dałem all-in. Bb sprawdza i pokazuje 99 na ręku. Niestety nic mi nie doszło, przeciwnikowi też nic i pokonała mnie para 9 :/ I tak zakończyłsię mój udziałw turnieju... nie powiem... jestem dosyć zawiedziony zwłaszcza tym asem na riverze :/
No cóż... może jutro będzie lepszy dzień ale chyba znowu muszę sobie jakąś przerwę zrobić od pokera bo coś jest nie tak :/

Czasami też odnoszę wrażenie, że za dużo czytam CPP. Staram się grać zgodnie ze wskazówkami jakie tam są podawane. Staram się grać wg niektórych strategii ale mam dziwne przeczucie, że te strategie i taktyki są g... warte jak się gra przy stoliku z ludźmi nie mającymi żadnego pojęcia o pokerze. Dajmy na to moja sobotnia gra irl z kumplami. Do tej pory wygrywałem chyba 5 czy 6 razy z rzędu jak graliśmy. W sobotę postanowiłem grać wykorzystując rady z CPP i przegrałem wkupując się 3 razy :/ Dlatego jak ktoś to czyta nie polecam grać "dobrze" ze słąbymi graczami nie mającymi pojęcia o pozycji itp. bo raczej to nam przewagi nie daje a tylko utrudnia granie :P
Ok... na dzisiaj starczy wywodu ;]

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 01 cze 2008, 23:09

W końcu dzisiaj jakiś udany wieczór :)
Postanowiłem sobie zagrać w pokerowym turnieju na luckyacepoker oraz cdpoker. Na tym pierwszym grałem dosyć nerwowo na początku. Wkupiłem się 3 razy i dokupilem addona więc turniej kosztował mnie $22 :) Dlatego od samego początku nastawiłem się na dosyć selektywne granie. Nie było źle sobie grzałem cieplutkie miejce w top10 :D Chciałem wejśc do płatnych miejsc. Kiedy to się udało to chciałem dojśc do FT żeby coś przynajmniej na tym zarobić no i to też się udało :) Karta mi nie szła całkowicie i kiedy w końcu dostałem coś z czym mogę wejść A5s podbiłem dosyć ostro żeby wyeliminować potencjalnych rywali. Sprawdził mnie Grzechu z TT flop przyszedl KJ9 bodajże ja all-in, przeciwnik też no i as niestety się nie pojawił :) Ale 40 dolców wpadło, zabawa też przednia więc jestem bardzo zadowolony i mam nadzieję na kolejny taki turniej w niedługim czasie :)

Dla zabicia czasu między rozdaniami na luckyacepoker wszedłem sobie na cdpoker zagrać freerolla forumowego. Grałem sobie dosyć luźnie i straciłem prawie cały stack. Miałem już około 500 żetonów ale karta sprzyjała. Dostałem przez cały turniej 4x AA i 5x QQ i każde z tych rozdań kończyło się conajmniej na zgarnięciu blindów. Przeciwnicy stopniowo odpadali i nim się nie obejrzałem na cdpoker także doszedłem do FT jako cheap leader posiadając około 50k żetonów :) było kilku "maruderów" z niskimi stackami i oni odpadali w dosyć ekspresowym tempie. W końcu zostało nas dwóch. Niestety nie pamiętam z kim grałem heads upa :/ Było nudno do chwili kiedy byłem na dużej ciemnej opp podbił a ja miałem AJ więc call. Flop dosyć przyjazny do mnie 3 niskie karty więc betuje 40k a opp raise więc ja all-in no i okazało się, że miał 76 a mi niestety nic już nie doszło i tak oto poległem przegrywając z parą siódemek :/ Ale nie jest źle bo 32 dolce drogą nie chodzą :)
Generalnie wieczór bardzo udany, trochę kaski wpadło, zabawa przednia więc czego chcieć więcej :)

karpiczek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: karpiczek » 02 cze 2008, 07:25

No było się pochwalić jeszcze jak mnie wyeliminowałes na LuckyAce:P z JT na ręce flop T97a i po all inach na riverze dostałes J:) a ja miałem 97:( anyway gg:)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 02 cze 2008, 11:45

Aha to Ty miałeś 97 :D Jakoś szybko tam szło z tymi kartami i nie zauważyłem co tam właściwie było :D Do tej pory myślałem, że drawowałeś do strita :D No ale faktycznie trochę na farcie mi się udało :) Następnym razem już tak pewnie pięknie i przyjemnie nie będzie :D

invidia

Postautor: invidia » 02 cze 2008, 12:24

Maverick,

Brawooo...tylko nie roztrwoń wszystkiego od razu ;) :)
Wykorzystaj przyjazny czas i do gry! :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”