"Kariera" pokerowego fisha

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

"Kariera" pokerowego fisha

Postautor: heniek1039 » 06 lip 2009, 09:08

Witam wszystkich forumowiczów. W pokera gram od czerwca 2008, miewałem już wzloty i upadki, z akcentem na upadki, bo tych zdarzało mi się znacznie więcej. Długo myślałem nad tym czy jest sens zaczynać pisać swojego bloga, doszedłem do wniosku że spróbować warto, zwłaszcza że może mi to pomóc w polepszaniu swojej marnej gry.

A teraz przedstawie krótko swoją pokerową sytuację:
W sobotę wpłaciłem 20$ na PS, w niedzielę wieczorem zostało 0,52$.
Wracam do pokera!!! A zacznę od męczenia turniejów SNG 360 osobowych za 0,10$ na PokerStars-nielegalny-w-PL! dużo ich nie pogram z bankrollem,teraz już 0,42$( jeden już taki sng grałem ) Jeżeli nie uda mi się zwiększyć swojego bankrolla na tych turkach to bd grał freerolle dla Polaków w poniedziałki, środy za 1 FPP,piątki i jakoś to będzie.

Będe starał się też tutaj co jakis czas pisać jak mi idzie w budowaniu bankrolla i bardzo proszę o trzymanie kciuków :D ;) Koniec nudzenia
Ostatnio zmieniony 28 sie 2009, 09:12 przez heniek1039, łącznie zmieniany 3 razy.

prezol
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: prezol » 06 lip 2009, 10:14

powodzenie w pisaniu bloga i graniu ale jedno pytanie:)

Mam 17 lat

na kogo grasz???

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 06 lip 2009, 10:34

:D
Ostatnio zmieniony 22 lip 2009, 10:41 przez heniek1039, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 06 lip 2009, 10:55

A mama o tym wie?

Po pierwsze twoim bledem bylo wplacenie kasy. Jak sam zaanalizowales swoja gre to wiecej przegrywasz wiec wyrzuciles kase w bloto.

Grasz prawie rok wiec troche mnie to dziwi ze nie zbudowales juz bankrolla do normalnej gry.

Mało napisales wiec nie mi jest cię oceniac, ale moją sugestią było by byś troche poczytał sobie o pokerze, pograł troche freerolli i budował na tym doświadczenie i bankroll.

Nastepnie znajdz jakas promocje no-deposit. Dostaniesz kase na granie na cash.
Generalnie bez wkladu wlasnego (poza cierpliwoscia i nauką) mozesz sie spokojnie nabudowac.

z tych 50 centow nic raczej nie ugrasz to to 5 buy inow a dobrzy gracze w takich turniejach to srednio w co 4tym sa na platych pozycjach.

Powiem ci tylko z mojego doswiadczenia ze dopuki nie mialem minimu 50$ na koncie pokerowym to nie gralme cash, sit and go, ani zadnych turnieji.

I naucz sie zarzadzac bankrollem bo to najwazniejsza rzecz.

No chyba ze sie nie szczypiesz z kasa i poker ma byc dla ciebie totalna zabawą to rób jak uważasz:D

Pozdrawiam

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 06 lip 2009, 16:03

Zaczynając grać w pokera moim założeniem było to aby stawać się coraz lepszym graczem a przede wszystkim żebym coś na tym zarabiał. Ostatnie kilka miesięcy to prawdziwa porażka , gdy wygram coś więcej to mi za mało, gram wtedy dopóki downswing nie przyjdzie i cały bankroll szlag trafia.
Może jakaś krótka przerwa by mi dobrze zrobiła lub ograniczenie swojej gry do 1-2 freerolli dziennie, artykuły o strategi czytam dosyć często lecz nie potrafie zastosować wiedzy z nich wyciągniętej.
Co do tworzenia bankrolla z tych 0,50$ to Ezkalop miałeś rację przegrałem wszystko , tak więc muszę nauczyć się dobrze zarządzać pieniędzmi i dążyć do tego aby moja gra nie wyglądala tak chaotycznie jak teraz, a w końcu może wrócą się czasy gdy wygrywałem kilkuset osobowe turnieje ( bo to też mi się zdarzyło ;) )
Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 18:37 przez heniek1039, łącznie zmieniany 2 razy.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 20 lip 2009, 16:12

heniek1039 pisze: artykuły o strategi czytam dosyć często lecz nie potrafie zastosować wiedzy z nich wyciągniętej.

Heniek co jest nie tak ze nie mozesz stosowac strategi?
Przed kazdym zagraniem przemysl czy warto dorzucac do puli, bic sie, sprawdzac itp.
Jak to kiedys Glory gdzies napisał na forum ze ludzie zaczynający swoją przygodę z pokerem powinni nauczyc sie opanowac gre z mocnymi rękoma typu AA KK QQ AK.
Cos w tym jest bo jak sobie przypomne poczatki to sam tak czesto gralem, czekalem na takie rece i ostro jazda. Ijakies tam skutki byly. POzniej po kolei wprowadzac kolejne.
I do tego co juz CI kiedys mówiłem, zawsze jak odpadniesz z SnG , turnieju, na cashach stracisz kase. Wejdz w historie rozdan i przyjrzyj sie rozdaniu gdzie straciles duzo stacku i wyciagnij wnioski. Jesli bedziesz miec w czym problem, wal w dziale analiz...
Jakos to bedzie, jednak cierpliwosc to podstawa - pewnie to jest przyczyna nie dostosowywania sie do przeczytanych strategii.. nachalna gra.
Staraj sie grac w frerrollu w korych gra mniej osob, np nasze forumowe, mniej niz gdzie indziej fishow, mniej osob i kasa w porownaniu do tych co gra 6tys osob o niebo lepsza..

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 20 lip 2009, 22:03

po nieco ponad 2 tygodniowej przerwie od pokera online, chyba mogę zacząc próbować grać freerolle, budować bankroll z cierpliwością stosować sie do swojej strategii
i dziekuje Grzesiowi ze ma on jeszcze cierpliwosc do mnie:P

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 22 lip 2009, 11:07

Wczoraj 2 turnieje :
1) wakacyjny freeroll 75$ na chlipoker-brak-polskiej-licencji! 106 graczy, miejsce 50 któreś - moja gra przez pewien okres czasu przynosiła efekty ale było w niej mnóstwo błędów-także turniej nieudany
2)I4poker forumowy turniej miejsce 20 któres chyba, tutaj ta gra nieco lepiej wyglądała niz w poprzednim ale też rewelacji nie ma

dziś jestem pozytywnie nastawiony, muszę odswieżyć umysł jakimś artykułem o strategi MTT jakby ktoś miał coś fajnego to niech mi wstawi link:)

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 22 lip 2009, 21:16

I także dziś 2 turnieje

Pierwszy: Centrebet 250$ freeroll dla nowych graczy 146 osób, strasznie dużo było sit outów i w ogóle dobrze zacząłem grać i tak nieźle szło do miejsc płatnych(oczywisćie byłem w kasie-całe 3$ :P ) pewnie było by lepiej gdyby mnie nie poniosła fantazja po prostu za szybko chciałem wygrać
po turnieju szybko zagralem heads upa za 2,10$ i wygrałem także nie jest źle
Drugi turniej na Sunpoker highstakes gdzie odpadłem jako drugi to pozostawie bez komentarza :)

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 24 lip 2009, 08:26

to co wygrałem na centrebet szybciutko przegrałem wczoraj :P i bardzo mnie to zaniepokoiło muszę zmienić swoje przyzwyczajenia
jeszcze tego samego dnia zagrałem wakacyjny freeroll na chlipoker-brak-polskiej-licencji!, poczynałem sobie coraz pewniej i moja gra była bardziej rozsądna ostatecznie zająłem 6 miejsce=4,5$ i teraz by pasowało grać zgodnie z BM sitki za 0,10$-zobaczymy co z tego wyjdzie :)

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 24 lip 2009, 18:03

dzisiejszy dzień do tej pory to istna tragedia, idzie się załamać z 5,8$ które miałem jeszzce przed południem zostało mi już 0,2$ jakaś klątwa głupoty nademną ciąży i się nie mogę z niej wyrwać nic pozostaje mi zznowu cierpliwie czekać na jakiś freeroll z niedużą ilością graczy ;/

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 25 lip 2009, 15:21

hmm grałem dzis na i4poker turniej 2000 graczy z pulą 10euro :O zająłem dobre 25 miejsce niestety płatne tylko top 3 :D, dziś jescze jeden turniej freeroll do którego naprawdę przywiązuje wagę z pulą 30 $ ale bedzie mało osób

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 25 lip 2009, 21:11

no i jak by tego było mało ten turniej który miałem grać odwołany ze względu na mała ilość osób :evil: ale za to gram turniej z pulą 500$ na vegasgoldpoker a tylko w nim 378 osób i jeszcze jest bounty za wyeliminowanie 2 graczy po 10$ (może mi szczęście dopisze i ich spotkam i wyeliminuje)

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 25 lip 2009, 21:25

no i dupa odpadlem po glupich zagraniach

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 25 lip 2009, 23:02

Zawsze tak sie odpada. a po za tym mała rada nie wpłacaj kasy dopuki nie stwierdzisz ze dasz rade. Na turkach na party-brak-polskiej-licencji! Poker lub tez Poker Stars-nielegalny-w-PL-! nie dasz rady a poza tym mało płacą na bardzo małych stawkach. Lepiej zagrać turek bi 5,50 np z gwarantowaną pulą nagród na innym pokerroomie. Dlatego zrób na freerolach sobie mały bankrol i jak dasz rade to zagraj na CT jak myślisz ze lepiej zapodać MTT to dajesz rade.

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 28 lip 2009, 18:27

ok dzisiaj pierwszy bardzo mini sukces w tym tygodniu wygralem 0,19 $ na Casineto, dosyć fajny to pokerrom szczególnie dla początkujących, nawet są heads upy za 0,10$ ;D

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 29 lip 2009, 23:19

I nareszcie to wszystko sie odwróciło najlepszy dzień od wielu miesięcy, oczywiście chodzi o pokera,
To zaczne: postanowiłem wpłacić 11$ na pokerstarsa i zagrać Heads upa za 10,50$ tak też zrobiłem to miała być taka zabawa, w HU gra była solidna z mojej strony ostatecznie jednak przegralem więc postanowiłem wpłacić tym razem 20$ i ponownie zagrałem HU za 10,5$ (wygrałem w 1 rozdaniu) poszedłem za ciosem i włączyłem nastepnego tym razem za 23$ po długiej grze wygrałem i na moim koncie widnieje suma juz 54$ bo pozniej tez gralem na normalnych stawkach(bo własnie te HU były spowodowane chęcią zbudowania odpowiedniego bankrolla-udało się)

Jakby tego było mało na jednym z pokerroomów odbył się freeroll z pulą 250$, startowało 68 graczy, i co ? sam nie wierzę ale wygrałem całe 75$ także mam na 2 roomach dosyć dobry bankroll do kontynuowania swojej dalszej przygody z pokerem ;):);) uffffffffffffffff nareszcie!!!

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 30 lip 2009, 07:01

to teraz zacznij grac z bankroll managment bo szybko to wszystko stracisz.

Generalnie to na P* jestes tylko 20$ do przodu. I juz raczej nie graj za caly swoj bankroll.

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 30 lip 2009, 10:08

Nie no absolutnie nie będe grał za wszystko teraz spokojnie już!
Będzie dobrze!!!:)

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 31 lip 2009, 17:36

Dziś mały update!
Jeszcze wszystkiego nie przegrałem :P,
Stan bankrolla:
Pokerstars- 45,55$
Tangra Poker- 93,99$

Wczoraj byłem na turnieju live u siebie w mieście wpisowe 15 zł 8 osób tylko było i zająłem 3 miejsce, czyli po raz kolejny na bubblu. Już taki ze mnie bubble boy ;)

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 01 sie 2009, 22:38

Dzisiaj rano sesja niezbyt udana- na minus, natomiast później już całkiem nieźle 5 miejsce na 180 i 23 $ moje, na tangrze sng cały czas gram i super jest(+) ;)
PokerStars-nielegalny-w-PL!: 53,05$
Tangra poker: 102,14$

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 03 sie 2009, 15:23

No i nastały czasy downswingu, wielkiego tiltu a jeszcze większej głupoty.
Dzisiaj przegrałem większą część swojego bankrolla, pisanie o tym chyba nic nie zmieni, ale tutaj wspomne co było nie tak.
Jakie błędy ?
-za duże stawki
-chęć szybkiego zysku
-gra z nudów i gra na tilcie
-no i zły dzień

A ponadto przenoszę się z Tangry na I4poker, wysłałem to co mi zostało na moneybookers a jest tego 78 $ i to wszystko wpłace na I4pok. Na pokerstarsie przegrałem wszystko.

Ogólnie przewaliłem dziś 65$ :/ i mój komentarz jest następujący: nigdy nie będe dobrym pokerzystą ehh ;/

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 03 sie 2009, 15:44

heniek1039, wyluzuj.

Popełniasz identyczne błędy jak wielu "młodych" pokerzystów (stażem, nie wiekiem). Ja gram od marca tego roku i nadal nie nauczyłem się BM i szacunku dla pieniądza.

Ale widzę u siebie postępy. :-) I to się liczy. Mam tylko nadzieję, że nie grasz jeszcze "za swoje" tylko starasz się korzystać z różnych promocji i ugrywać we freerollach.

No bo za swoje, to BM jest już obowiązkowy. :-)

Kiedyś też strasznie tiltowałem przy każdej stracie. Ale zmieniłem trochę swoje nastawienie i jest mi o wiele lepiej grać teraz. Jeśli np. wygram kilka dolarów we free, pomnożę je do 20, a później od razu stracę - zero napinki. Oceniam jak grałem, czy to wynik złych decyzji czy bad beat (BM w dużym stopniu niweluje znaczenie bad beatów), wyciągam wnioski i jadę dalej.

Nie od razu zostaje się prosem...

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 03 sie 2009, 21:16

Ano. Siadajac do gry, siadamy w 1 celu - chcemy zarobic $$$.

Druga, rzecz o ktorej trzeba pamietac - czasem karta nie idzie, wowczas trzeba grac ze swiadomoscia, ze dzis troche sie przegra, ale przyjdzie pozadna sesja, ktora to wynagrodzi.

Mnie tego nauczyla omaha: jak karta nie siada, to nie siada, oddaje klepaki smiejac sie pod nosem :) Tak samo z bad beatami - czasem Cie donkuja, czasem Ty donkujesz innych.

A granie ponad swoj BM to norma. Zeby kiedykolwiek zbudowac rolla, ktory pozwolilby grac na jakis rozsadnych stawkach tj. NL25+ - trzeba na poczatku albo duzo wplacic, albo grac tym co sie ma, ponad to o czym mowi MB.

Takze trzeba byc dobrej mysli :) Czasem 300 rozdan nic nie siada, a innego dnia starczy 10 - i mozna wyjsc na + pare BI :)

PS. Grajac ponad to o czym mowi BM - ryzykujesz wyzerowanie - pamietaj o tym siadajac, do stolikow, do ktorych teoretycznie siadac nie powinienes.

PS. Ale zeby wejsc na rozsadne stawki, trzeba na poczatku zaryzykowac ;p

heniek1039
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: heniek1039 » 04 sie 2009, 10:02

wheeny gram też za swoje niestety, ale prawda jest taka że najwięcej zarobiłem korzystając z promocji i grając freerolle, pewnie spowodowane jest to mniejszą presją bo za darmo :D,
halfik, masz rację z tym ryzkiem, nie jestem w stanie narazie wpłacić jakiejś większej kwoty więc trzeba podjąć to ryzyko, później jest już nieco gorzej bo gra sng za
1$ gdzie można wygrać 3 lub 4 $ mnie po prostu nudzi i uważam żę szkoda na to czasu no chyba że ktoś ma dobrze opanowany mulitabling, ostatnio na pokerstarsie grałem 180 osobowe za 2,2$ i nawet 2 razy doszedlem do top 6
hmm jak mam dobry dzień to potrafie :P
dzięki za wsparcie :)

a jeszcze wspomne że wczoraj grałem na żywo turniej 16 osobowy zająłem 3 miejsce i była w końcu kasa

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”