Jamajka przedstawia-Don't Worry Be Happy

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
jamaica447
-#aktywny
-#aktywny

Jamajka przedstawia-Don't Worry Be Happy

Postautor: jamaica447 » 07 paź 2011, 15:44

Co mogę o sobie powiedzieć? Wypadało by się jakoś przedstawić… A więc, trochę o mnie.

MacGyver spieprzył mi dzieciństwo zmuszając do rozłożenia wszystkiego w domu na czynniki pierwsze-ku przerażeniu, graniczącego z furią pozostałych domowników.
Zresztą mentalnie jestem jeszcze czternastolatką. Bardziej pokolenie MTV niż JP2.
Nałogowo pochłaniam dźwięki rozpięte między wszystkim a pograniczem wiecznie zielonego reggae.Jestem fanatyczną wyznawczynią talentu Kultu Kazika. Niegdyś uprawiałam czynnie turystyke koncertową w skali krajowej, ale już nigdy więcej nie pójdę na OneLove-przynajmniej póki życie i wątroba mi miła. :dajpiwo:

Potrzebuje przynajmniej 12h snu żeby normalnie funkcjonować. Weekend zaczyna się dla mnie w poniedziałek. Uzależniona od zakupów, wydaje zazwyczaj więcej niż zarabiam (wydaje mi się że kobieca część forum mnie rozumie). :oops:
Nic (nawet wysiedlenie na sybir) nie zmusi mnie w zimie do założenia czapki i butów cieplejszych niż conversy lub Ed Hardy. :cool:

Od lat udanie przeskakuje z jednej psychozy w drugą,a że nigdzie nie zagrzewam na dłużej miejsca więc kolekcja zebranych psychoz imponująca. Niby logiczka która owszem, myśli bardzo logicznie, ale postępuje już mniej. Wiela rzeczy potrafi doprowadzić mnie do szału, o czy nie raz przekonali się już najbliżsi. Nienależy karmić mnie słodyczami, jak orangutan nie odmówie oczywiście, ale mogę mieć później pretensje gdy wchodząc do basenu przyjadą mi na ratunek obrońcy wielorybów. :mrgreen:
Jestem nie doszłym weterynarzem i uwielbiam wszelkie zwierzaki. W pracy mamy kotke- przybłęde którą nazwałam Dama Pik :lol:
Mam też konia, a dokładniej klacz- Kim BB. :lol: W planach ma kupienie psa- Amstaffa gdyż kocham tą rasę. Nie rozumiem ludzi bez pasji... dla mnie tacy wogóle nie istnieją... :???:

Co do pokera.

To może innym razem… :???:

Dobra, żartowałam. :smile:

A więc pokera miałam w rodzinie. Tak nazywał się mój pies. :razz: Ale tak całkiem serio. Pamiętam jak mój dziadek wymykał się do kolegów co piątek zawsze wtedy gdy byłam czymś bardzo zajęta żebym nie uczepiła się jego nogi bo chciałam z nim iść. :roll:
Często grał też ze mną, klasyczny 5 card Draw… :mrgreen: Zawsze jak coś wygram to dzwonie do mojej babci i jej opowiadam. Bardzo się zawsze cieszy i powtarza że dziadek byłby dumny z wnuczki… :trophy:

W holdema zaczełam grać jakieś dwa lata temu za sprawą Soyi- mojego chłopaka. :wink:

Spotkałam się z przypadkami takimi, że partnerki pokerzystów delikatnie mówiąc, nie przepadały za zainteresowaniem swoich partnerów. Ja miałam troche inne nastawienie. ..
„Jeśli nie możesz pokonać wroga, to się do niego przyłącz”, i tak też zrobiłam. :lol: Zaczęłam grać. Pierwsze występy na lidze live, wiadomo dużo śmiechu. Zainteresowanie ze strony graczy bo nikt nie wie co i jak gram. Z reszta do dziś dla wielu jest to tajemnica. :?: Od początku nie zmieniło się jednak to że lubię grać i nawet jak jest tilit to i tak czerpie z tego przyjemność. Bo życie jest pełne przyjemności. ;)

Najpierw zaczełam grac live, dopiero po ok. pół roku zagrałam w necie. Znam graczy którzy grają tylko w necie, więc jak mam w zwyczaju musiałam zrobić coś na odwrót. Razem z Soyą stanowimy taką pokerową pare. Takie KQ. :cool: I to jest fajne.
Ostatnio na kolejce ligowej dostałam nową ksywe – Gold Fish :mrgreen:

Uwaga spełniam życzenia :mrgreen:

Na dzisiaj skończe ale skoro już tego bloga założyłam to na pewno będę zdawała raporty co tam w moim życiu pokerowym się dzieje. Wiadomo że praca nie zawsze pozwala na to co się chce, jednak przyłożę wszelkich starań żeby było GIT :tak:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 07 paź 2011, 15:48

Pierwszy :D

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 07 paź 2011, 15:56

2nd!

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 07 paź 2011, 15:59

Sith, jak mogles mnie wyprzedzic :P Za kare pijesz karniaka przy nastepnym spotkaniu :P

Co ja moge tu napisac? :)
Zycze Ci powodzenia w prowadzeniu bloga i sukcesow w grze, reszte zyczen juz osobiscie Ci zloze :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 07 paź 2011, 18:40

Rzadko się zdarza, żeby debiut w blogerowni rzucił mnie na kolana, ale to, z czym mamy do czynienia w tym wątku, ewidentnie obniżyło mnie o długość łydki. Błyskotliwie, dowcipnie, z polotem i pomysłem! Świetnie się zapowiada... poza tym w końcu dowiedziałem się o czym śpiewali Deep Purpurowi w jednej z piosenek "You might draw the queen of spades" - o Twojej kotce! :)

A odnośnie wypowiedzi, że tworzycie z Soyą swoiste KQ... Nie pozostaje mi nic innego jak dodać, że ten układ jest suited (:

Pozdrówki i czekam na siakieś pokerowe relacje.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 07 paź 2011, 18:59

drynk pisze:Błyskotliwie, dowcipnie, z polotem i pomysłem!

Ona posiada wlasnie te cechy ktorych mi brakuje, dlatego dobrze sie dopelniamy ;)

jamaica447
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jamaica447 » 10 paź 2011, 15:23

drynk pisze: Błyskotliwie, dowcipnie, z polotem i pomysłem! Świetnie się zapowiada...

Bardzo dziękuje za słowa otuchy :)

Jednak będąc graczem głównie live mam nadzieje że będę miała o czym pisać :)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 10 paź 2011, 18:37

masz kolejnego stałego czytelnika :wink:

Powodzenia w grze i prowadzeniu bloga!

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 10 paź 2011, 18:54

Ja zarządzam oficjalnym fanclubem Jamajki :) Dla niewtajemniczonych - wszystko za sprawą mojego paska do spodni. Ale jak ostatnio zakładałam kurtkę i zobaczyłam metkę to nie mogłam przestać się śmiać. Poniżej pasek i kurtka :)

Obrazek

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 10 paź 2011, 19:32

gama pisze:Ja zarządzam oficjalnym fanclubem Jamajki :) Dla niewtajemniczonych - wszystko za sprawą mojego paska do spodni. Ale jak ostatnio zakładałam kurtkę i zobaczyłam metkę to nie mogłam przestać się śmiać. Poniżej pasek i kurtka :)

Obrazek

gama zmiotłaś mnie z fotela aż missclicka ze śmiechu walnalem i sprawdzilem AI z 94o :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 10 paź 2011, 19:43

tommko, spadło chociaż??? A tak BTW, przez Twoje krakania mam dzisiaj badrun, przegralem juz poltora BI, jednak ten poker chyba naprawde nie dla mnie :D. Ty zamist ogladac paski, powiedz mi co staty w moim blogu znacza!

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 10 paź 2011, 19:45

jamaica447 pisze:
drynk pisze: Błyskotliwie, dowcipnie, z polotem i pomysłem! Świetnie się zapowiada...

Bardzo dziękuje za słowa otuchy :)

Traktowałbym je raczej jako słowa uznania, bo sądząc po pierwszym poście, nie należysz do osób nagminnie potrzebujących otuchy.

Czekam na kolejne ciekawe wpisy, mam nadzieję, że za wcześnie Cię nie przeceniłem ;-)

Pozdrawiam.

(edited)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 10 paź 2011, 20:52

SithJarr pisze:tommko, spadło chociaż???

mi dziś river nie siadał :D
na 30 pare turków z 3 outerem przegralem ok 8-10 razy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 11 paź 2011, 01:11

Gama, teraz juz wiesz kto kieruje twoim zyciem i nawet mialas okazje nas poznac ;)

A powazniej, musze poszukac jakie to kolekcje wychodza pod moim nickiem, skontrolowac jakosc i zobaczyc czy sam nie znajde czegos co byloby tak ladnie podpisane:D

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 11 paź 2011, 06:31

Soya pisze:A powazniej, musze poszukac jakie to kolekcje wychodza pod moim nickiem, skontrolowac jakosc i zobaczyc czy sam nie znajde czegos co byloby tak ladnie podpisane:D

Podobno firma popularna w Danii:

http://www.soyaconcept.com/

:)

jamaica447
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jamaica447 » 11 paź 2011, 22:13

No nie mogę... no normalne masakra! :D
To było świetne :D :D :D
Gama- jesteś boska :D
Wygrałaś! :trophy:

Zaczynam sądzić że mam większe poparcie niż ruch Palikota...
Może następne wybory i chociaż jakaś lista rezerwowa ??? :D :D :D

Widać nasza,moja i Soyi popularność w świecie zaczyna nas przerastać ;)
...OBSERWUJEMY WAS... JESTEŚMY OBECNI W WASZYM ŻYCIU ;)

O.K
To teraz gdy już przestałam się śmiać pora na poważne rzeczy ...

Otwieram piwo.....
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

i zdaje relacje :D

a więc, piwo jest smaczne, wyczuwam goryczkę.... no, jest dobre.... :lol:
;)

a tak poza tym, mała relacja z poker worldu.

Wczoraj grałam sitka, re-buy. Live, u znajomych. Takie kulturalne wyjście z Soyą...

Gra ogólnie dobra. Z tego co pamiętam ;) Parę godzin zabawy i kilka ciekawych rozdań.

Gold Fish atakuje ;)

KK szczególne mnie lubiło np. moje KK na J10 znajomego i sprawdzenie allina po flopie z moim setem podczas gdy znajomy maił już strita... jednak zaklinanie "daj na fulla, daj na fulla..." pomogło, bogowie kart uczynili pokłon w moją strone - turn i river spadło 7 7 ;)

Oczywiście nie obyło się bez "donkarskiego" dobierania do koloru, ze skutkiem pozytywnym dla mnie ;)
Co nie którzy zapomnieli żeby nie blefować, mnie nie blefować ;) a spotkanie zakończyłam na 3 miejscu (płatnym, a że nie brałam re-buya więc wyszłam na :plus: )
:tak:

Na gre cash juz trochę sił brakowało gdyż rano miałam szkolenie w pracy. :roll: .... eh, picie wina z samego rana o 12 ... ta praca mnie wykończy.... :lol:

Jak na razie to tyle. Niedługo szykuje się ciekawy turek i na pewno będzie co opowiadać ;)

Pozdrowienia z kanapy w dużym pokoju ;)

jamaica447
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jamaica447 » 28 paź 2011, 11:14

Pozdrawiam wszystkich gorąco z urlopu :mrgreen:
szaleje na koniach, lasy,jeziora...żyć nie umierać :mrgreen:
chwila relaksu po ostatnich przejściach... :mrgreen:

nie jest łatwo oczyścić umysł tak po prostu, do tego potrzeba wiatru we włosach i konia który za wszelką cene chce sie ciebie pozbyć z grzbietu ;) ;) ;)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 28 paź 2011, 11:53

jamaica447 pisze:konia który za wszelką cene chce sie ciebie pozbyć z grzbietu ;) ;) ;)

aaa to ja myślałem, że one chcą "trzymać" jeźdźca jak najdłużej ;) heheh

jamaica447
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jamaica447 » 01 lis 2011, 17:57

Nie wiem czy jest sens opisywać przesłuchanie. Wiem tylko tyle że ci co byli juz przesłuchiwani (w tym ja i Soya) dostali miano frajerów. Najgorsze w tym jest to że człowiek siedzi zamknięty z tymi UC debilami przez 5 godzin i broni wszystkich jak może, przyciśnięty do muru a i tak dostaje mu się za to...

Ja mam swoje zaznanie na piśmie, jak ktoś ma jakieś ale do mojej osoby to zapraszam do lektury.
Lepiej jest oceniać nie będąc w takiej sytuacji.

Nikomu nie życze takich doświadczeń i takich przeżyć i jazdy na ciągłym stresie...

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 01 lis 2011, 18:00

jamaica447 pisze:Wiem tylko tyle że ci co byli juz przesłuchiwani (w tym ja i Soya) dostali miano frajerów.

Czyli, że niby wg tych ludzi powinniście nie stawić się na przesłuchanie i mieć jeszcze większe problemy? Olej tych, co tak mówią, sami są frajerami :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 01 lis 2011, 18:23

Jamajka, Soya - jezeli juz dawac komus miano frajera - to kazdemy, kto po trzech czy czterach akcjiac UC w Polsce poszedl grac taki jawnie promowany turniej :D

Ale jezeli juz ktos sie wjebal tak jak Wy, to tak jak pisalem, są tylko dwie opcje obrony:

1. DPO, snap pay 640 pln, żal za grzechy, jawna skrycha, mocno postanowienie poprawy - cokolwiek trzeba, żeby z tego gówna wywinąć się w sumie niedużą kwotą

2. Sprawa sądowa - tylko tutaj nie ma kwestii winny/niewinny - tutaj bedzie trzeba walczyc w zasadzie o uznaniu stawy za niezgodna z prawem, czyli pewnie NSA, Strasburg czy cos tam jeszcze - to nie beda lata i dziesiątki tysięcy złotych..

I teraz pytanie - czy oplaca sie wrzucac do puli 40k, majac do zgarniecia 600 pln, wiedzac ze przeciwnik sprawdzi... i wcale nie musimy byc z przodu...

Uwazam, ze w sytuacji, gdy organizator dal sobie zajebac telefon, laptopa, gdzie sa w zasadzie mocne kwity na Was, ciezko jest przyjac linie obrony "gralismy o puchar jubilata"...

Tak jak Ci pisalem wczesniej - jak masz bogatych starych, śpisz na forsie (i jest to forsa legalna, nie z pokera :D ), to mozesz sie bawic "dla zasady" w Strasburg... Mam znajomego co z powodztwa cywilnego pozwal o znieslawienie Dyrektora Urzedu Kontroli Skarbowej, ktory nazwa go przestepca, bo zaplacil zamiast 38.600 VAT, 36.800, bo sie przy przelewie pomyli. Po tygodniu sam sie skapowal, doplacil roznice z odsetkami jakimis, a oni mu dali kare - chyba 300 zł - ze trzy lata sie sadzil, ale wygral :). Tylko ze dochody ma pozwalajace na taka zabawe...

jamaica447
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jamaica447 » 01 lis 2011, 20:02

zamieniliście sie avatarami i się myle :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 01 lis 2011, 21:33

jamaica447 - wazne ze mowimy jednym glosem :D, prawda Sith?

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 01 lis 2011, 22:15

Prawda gama, prawda :)

jamaica447
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jamaica447 » 06 lis 2011, 15:26

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”