Invidia

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
invidia

Postautor: invidia » 13 cze 2008, 11:22

13 piątek a tu tyle szczęścia:)

Większość z nas umieszcza takie rozdania gdy są na naszą niekorzyść, to dla przykładu wrzucę screena, kiedy soft jest po prawidłowej stronie :D

HU, Pokerium 5+0,5euro

All in było przed flopem, zostało by mi jakieś 700 więc nie miałabym za dużej szansy na wygranie całego pojedynku gdybym przegrała to rozdanie.

Po odsłonięciu kart klęłam na siebie jak nie wiem, po turnie modliłam się o brak dziesiątek i króli, a po river mój uśmiech sięgnął obu uszu :) Bo przypomniał mi się artykuł zielonego:
http://www.pokerkings.pl/matematyka-zde ... vt8674.htm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 13 cze 2008, 11:48

no widzę że dla Ciebie invidio piątek 13 to szczęśliwy dzień :D bo jak zauważyłaś na moim blogu dla mnie na odwrót i już 100$ w plecy dziś :( no ale gratuluje małego sukcesu ;) tak trzymaj!! :D

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 13 cze 2008, 11:54

maximus86 pisze:no widzę że dla Ciebie invidio piątek 13 to szczęśliwy dzień :D bo jak zauważyłaś na moim blogu dla mnie na odwrót i już 100$ w plecy dziś :( no ale gratuluje małego sukcesu ;) tak trzymaj!! :D

to jak masz taka zla passe to lepiej przystopuj :)

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 13 cze 2008, 11:56

widzę ze piątek 13 nie jest dla ciebie pechowy :) tak jak dla mnie (zajrzyj na bloga)

invidia

Postautor: invidia » 13 cze 2008, 16:27

no zaba1_7, trochę wykrakałeś, znowu wlazłam na Holdema Fixed limit przez pomyłkę i na HU omaha :D Oczywiście obie rozgrywki w plecy:) Ja to mam talent...:D:D

Z tej okazji trzeba się zająć czymś przyjemniejszym i nie wymagającym takiego skupienia :) :)

Miłego trzynastopiątkowego czerwcowego wieczorku :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 15 cze 2008, 20:26

heh ja kiedys wlazlem przez przypadek na limit texas i gralem z 10 minut i dopiero potem kapnąłem sie ze to nie NL heheh ale troche zaspany bylem ;<

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 15 cze 2008, 20:53

jak juz opowiadamy perypetie problemów z wyborem stolika (akurat invidia u Ciebie ale... :wink: )na w sieci ipoker zawsze przezpomylke wchodze na limit holdema gdzie strasznie nie lubie grac, i mówie sobie te nieszczęsne słowa: "A jak już siadłem to czemu nie " :razz: a efekty to jeden wielki :minus: tak więc pozdrownienia dla wszystkich zagubionych w budowie softów :razz:

invidia

Postautor: invidia » 16 cze 2008, 12:13

O widzę, że nie jestem sama w tych pomyłkach:)
Szkoda, że zdarza mi sie to dosyć często. Chyba muszę się zastanowić i zostać przy 2-3 pokerroomach no może maks.5 , wydaje mi się, że wtedy będę bardziej rozeznana i oswojona z softem i nie bedzie mi sie to tak myliło.

Strasznie mi od jakiegoś czasu nie idzie w grze. Nie przegrywam w sumie zbyt dużo ale tez nie wygrywam......chyba się zrobiłam pazerna, albo czas odetchnąć, sesja zakończona, średnia wyrobiona... nie można jeszcze oczekiwać, że w pokera wygram jakąś większą sumkę, czy można??? :) :)

Zauważyłam, że co jakiś czas wraca do mnie takie uczucie znudzenia w grze. Muszę wtedy obmyślać nowe strategie np. na jakich stolikach grać, raz mi się fajnie gra na HU raz na 10cio raz na 6cio osobowych dodatkowo jakieś ciekawe free, zmiana softu i wszytsko wraca do normy. Na jakiś czas...bo potem znowu: nuda-zmiana-małe sukcesy-większe sukcesy- małe porażki - nuuda-zmiana itd. w kółko, właśnie stworzyłam cykl życia podejścia pokerzysty do gry :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 16 cze 2008, 14:44

heheh kobieta zmienną jest...

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 16 cze 2008, 16:20

Invidia dlatego ja wybieram sobie jeden pokerroom i na nim staram sie koncentrowac, jak nie idzie mi na jakims to przerzucam sie na inny (teraz Everest-polecam, jak masz nutsa to bez czajenia sie dajesz all in i patrzysz ilu ziomkow Cie sprawdza:P).

invidia

Postautor: invidia » 16 cze 2008, 21:59

mlody20, Chyba też tak zrobię.

Kurcze złe fatum nad moimi AK ciąży nadal, na forumowym turku moja diamentowa Anna Kurnikowa poległa AJ i A6.....już nawet nie pamiętam jak to dokładnie było :)

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 16 cze 2008, 22:04

invidia pisze:Kurcze złe fatum nad moimi AK ciąży nadal, na forumowym turku moja diamentowa Anna Kurnikowa poległa AJ i A6.....już nawet nie pamiętam jak to dokładnie było :)

Hehe normalnie az mam wyrzuty sumienia, ze to ja zaczalem gadac o tej Annie Kurnikowej :smile: No i pecha przynosi nadal, bo ona tylko ładnie wyglada... :smile:
I niech zgadne : przegralas z poldkiem :grin: ilu to dzisiaj graczy juz swoj bulwers wylewa po grze z tym userem ;)

invidia

Postautor: invidia » 16 cze 2008, 22:18

No nie pamiętam czy z nim.

Pamiętam za to, że miałam znim jedno rozdanie gdzie mi na river flush doszedł i się podwoiłam :D

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 18 cze 2008, 23:11

Invidio nasza perełko

Nie wiem czy wiesz ale od przyszłego czwartku rusza dodatkowa liga pokera w Basketonie turnieje bedą z wpisowym 25 PLN a więc niezbyt wygórowane w sam raz dla Ciebie aby zacząc swoją przygodę Live ;)

Oczywiście dodatkowym plusem jest poznanie tajemniczego komixa oraz tego łobuza
Żabola który jakimś cudem ma rangę pokerkinga.

Buy in do turnieju: 25PLN

Wyoutsowac żabę ikomixa: Bezcenne

A więc zapraszam koniecznie :mrgreen:

Pozdro.

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 18 cze 2008, 23:21

komix22 pisze:Żabola który jakimś cudem ma rangę pokerkinga.

Cud to był nad bystrzycą :P Ale nie dam sie tak łatwo :)
Kurcze ale dzis tilt :( przeż jedna osobe z forum :evil:

invidia

Postautor: invidia » 18 cze 2008, 23:38

komix22, zaba1_7,
Postaram się być :)

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 19 cze 2008, 09:43

Jak dobrze pójdzie to w przyszły czwartek będzie też doskonała okazja poznania Mavericka :D Tylko poprosiłbym na PW jakieś info co do adresu i dokładnej godziny ;) I postaram się wpaść z kumplem ;) Jak liga będzie fajna to postaramy się wpadać częściej :D

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 19 cze 2008, 09:55

Jak dobrze macie w Lublinie, szkoda, że mam tak daleko z checią podjechałbym i zagrał w realu z ludzmi z forum. Powdzenia w lidze :mrgreen:

invidia

Postautor: invidia » 19 cze 2008, 11:58

Kurcze ale dzis tilt :( przeż jedna osobe z forum :evil:

Przez kogo?:)
Maverick pisze:jakieś info co do adresu i dokładnej godziny

Juz chyba wszystko wiesz:)

maczek68,

Pewnie, że mamy dobrze:) fajne miasto duże bezrobocie to w pokera trzeba zarabiać...:) LooooL

Ciekawe czy jeszcze ktoś od nas z forum się wybiera na tą WLP? :) Sporo nas Lubelaków tutaj przecież.

A teraz o pokerze.

zaczęłam znowu grywać cash tables. Jak już pisałam na SnG ogarnęła mnie nuda. Gram na najniższych stawkach i jak na razie całkiem fajnie mi to idzie.
Rozumiem, że na tym poziomie nie grają pro ale, bez przesady.
Dostaję parę 9 na rękę, trafiam seta czego przeciwnik faktycznie się nie spodziewał i po moim podbiciu raisował zmuszając mnie do wejścia all in, i nie miał kompletnie nic!? Po co on to robił?
Szczegóły w analizach rozdań.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2008, 13:56 przez invidia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 19 cze 2008, 13:08

Tak to jest jak się gra za psie grosze na sit'n'go.
Ja na Unibecie za przeproszeniem z palcem w nosie jestem przynajmniej w trójce płatnych. A z czym oni sprawdzają to tylko się przeżegnać i podziękować Bogu że tacy głupcy grają i dają nam $ na ruchy:mrgreen:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 19 cze 2008, 13:29

invidia pisze:Dostaję parę 9 na rękę, trafiam seta czego przeciwnik faktycznie się nie spodziewał i po moim podbiciu raisował zmuszając mnie do wejścia all in, i nie miał kompletnie nic!? Po co on to robił

taka duża dziewczyna a próbuje zrozumieć zboczeńca
dewiantów trzeba niszczyć
a jak którys chce jeszcze za to zapłacić to:
kasować kasować :oops: na czysto i bez Vat

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 19 cze 2008, 15:37

Inwidia witamy na cash'ach na najnizszych stawkach :P Tak to wlasnie tutaj jest ze sa dawcy zetonow i ci ktorzy je zbieraja ;) (np. ostatni post na moim blogu).

Ostatnio stwierdzilem ze sit&go na niskie wpisowe wcale sie nie oplaca (przynajmniej w moim wypadku) bo rozegrajac np 30 turkow bylem praktycznie na zero a nawet na maly minus.. a na cash.. wchodzisz z maxymalnym buy-inem (np. 10$), obserwujesz, wykrywasz dawce i jak to ujal radost... kasujesz aby po 5 minutach gry opuscic stolik podwojona z usmiechem na twarzy ;p (a ja potrafilem grac turniej stit&go nawet 30 minut dla wygranej 5$).

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 19 cze 2008, 16:50

mlody20,
JA ostatni na sit'n'go 20 euro zrobiłem 100 i to z wpisowym 3euro :P
lecz na moje konto siadł znajomy i przez przypadek wszystko mi przegrał:/ (troszkę sie zdenerwowałem bo milem wypłacać i przelać gdzieś indziej ) A teraz nie wiem co jest Ale nie mogę nawet sie podwoić i cały czas tilt:/

invidia

Postautor: invidia » 19 cze 2008, 17:36

zaba1_7 pisze:A teraz nie wiem co jest Ale nie mogę nawet sie podwoić i cały czas tilt:/

Nic nie bój, też minie...No nie możesz zawsze dużo wygrywać :) Nie bądź pazerny ;)

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 19 cze 2008, 19:05

Nie ma to jak być na tilcie i na siłę się odgrywać do określonej sumy, a finał jest taki że kończymy na minusie :evil:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”